Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#451) kovasz válasza ML320 (#447) üzenetére

kovasz
(senior tag)

az elobb vettem egy lg 1953tr-t. 2ms, 2000:1 stb hasonlo marketing hazugsagok.

rakotottem egy msi gt6600-ra aminek 1024x768-as plazmaval, meg a regi monitorommal tokeletes kepe van.

szoval 3 ora alatt nem birtam normalis kepet csinalni az lg-n. vagy tul feher vagy tul fako, vagy lila a feje az embereknek, de ugy nem lehet beallitani, hogy jo legyen text-re meg kepre is. valami minidig szar.

probaltam dsub-al, dvi-vel nem sok kulonbseg van... nevleges 1280x1024-es felbontason hajtom.

ez ilyen es csereltessem ki? de mire??

(#452) e_david válasza didros (#450) üzenetére

e_david
(újonc)

Nekem is megvan már, de csak este rakom össze.

(#453) didros válasza e_david (#452) üzenetére

didros
(tag)

Szintén Lord Computer? Nekem szerencsém volt, semmilyen pixelhiba nincs a monitoron. Egyébként szerintem semmi extra, egy teljesen átlagos monitor ez. A színek szépek rajta, de azért látható egy kis utánhúzás. Ill. fimeknél nekem pixelesedik teljes képernyőn. Talán jobban mint a régi 15''-os LG-m... Egyelőre szoknom kell még, fura ez a nagy méret.

(#454) e_david válasza didros (#453) üzenetére

e_david
(újonc)

Nem, én nagykerből szereztem. Ott valahogy szebb képe volt. Itt kicsit ''szőrösek'' a betűk, és néhol kicsit homályos (mondjuk eddig 21''-es Eizo CRT-m volt). Amugy valami drivert vagy valamit adtak mellé? Mert nekem semmit. Még DVI kábel sincs.
Addig is tesztelem és probálom megszokni.

(#455) didros válasza e_david (#454) üzenetére

didros
(tag)

nincs hozzá driver CD, sem DVI kábel. A betűk nálam is furcsák néhol. Azt hiszem be kell valahol kapcsolni az élsimítást. De hol?
Egyébként ez a letisztult design nekem tetszik. A fekete kávásat vettem, ez különösen.
Most nézem, hogy szép homogén feketét ad, bevilágítást nem látok rajta. Nagykerben mennyibe került Neked a monitor?

Jó ez az oldal: [link]
A lila színnél azért érdekes dolgok jönnek elő! :)

[Szerkesztve]

(#456) Trak válasza didros (#455) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

ClearType
Jobb gomb az asztalon/tulajdonságok/megjelenés/hatások/A képernyőn megjelen betűtípusok simítása pipa/Cleartype

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#457) Trak válasza cadgers (#446) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

700:1, 800:1 talán
Az új 22-eseben 1000:1-es panel van, talán ezekben is? Ki tudja... (Az LG sem :P )

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#458) ML320 válasza kovasz (#451) üzenetére

ML320
(senior tag)

Murphy törvénye... Nekem bejön! 40% a fényerő, 30% a kontraszt.

Ember tervez, Isten perverz...

(#459) e_david válasza didros (#455) üzenetére

e_david
(újonc)

Nagykerben 37+fa. Most igy Cleartypeban jok a betűk már. Én is feketét vettem, mert nem volt ezüst csak wide-ban, de az nem jön be annyira.
Télleg jo ez az oldal, utána is kell állitani a contrastnak. Nekem a piros érdekes egy kicsit.

(#460) kovasz válasza ML320 (#458) üzenetére

kovasz
(senior tag)

kb ugy van beallitva 32:67:0 az elesse meg maximumon, mert kulonben homaly az egesz..

(#461) cadgers

cadgers
(tag)

Egyébként melyik most a legjobb 19-es nem wide TFT monitor? Gondolok itt a képminőségre (valószínűleg nem TN paneles lenne a nyerő), meg a flexible hinge-re (néhány hajlamos a lazulásra, így a panel fokozatosan egyre lejjebb süllyed az idő folyamán).

http://www.youtube.com/watch?v=gjntU-dYqb4

(#462) Trak válasza cadgers (#461) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Erre nagyon nehéz lesz választ adni... én meg sem próbálom.
A két etalonnál, Samu 970P és FSC_P19_2, is voltak problémák, néhol az állvánnyal, néhol a színek sávosodásával volt aki az overdrive-ra panaszkodott. Volt akit ezek nem zavartak, vagy az ő példányán nem jöttek elő, mindenki másképp viseli ezeket a hibákat.

(#463) AstraCDX válasza Trak (#462) üzenetére

AstraCDX
(fanatikus tag)

Hahó !

A ViewSonic VP930b, hol helyezkedik el az etalonhoz képest ?

Üdv.

Astra

(#464) kovasz válasza kovasz (#460) üzenetére

kovasz
(senior tag)

egyebkent kezdem megszokni...

mar reg nem mohaa-ztam de a 2ms-os idozitest valamivel ki kell probalni. :DD
szoval brutalis a kulonbseg az elozo tft-hez kepest. egyszeruen nem birtak leloni. pedig csak 45fps-em volt a mozgalmas reszeknel 1280x1024-ben :D

szoval osszesegeben megszokhato a monitor. igazabol nem volt idom korbejarni a temat, vegigfutottam par hozzaszolast itt es megvettem 50k-ert... amikor 100k volt erre a celra. mindegy. lesz annak jobb helye is.

(#465) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

19''os Brimaxal nincs bajom.

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#466) Trak válasza AstraCDX (#463) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Paraméterei alapján hasonlónak tűnik, mint az előbb említett kettő, de a Viewsonic monitorokat sajnos annyira nem ismerem...

(#467) Hoffer

Hoffer
(senior tag)

Hali!

Most szeretnék venni egy monitort és kinéztem a Samsung 931BF-et! Mi a véleményetek róla??

üdv.

(#468) AstraCDX válasza Trak (#466) üzenetére

AstraCDX
(fanatikus tag)

Óóó !

De sajjnálom ! :(

Pedig úgy elolvastam volna a szakmai véleményedet a gépsárkányokról !

Ezekről-e, ViewSonic VP930b/VP2030b .

Üdv.

Astra

(#469) Trak válasza AstraCDX (#468) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Van egy ismerős aki Viewsoniccal foglalkozott pár évig, megkérdezem tőle jövő héten, hátha már akkor is élő modellek voltak. Ha lesz valami, írok.

(#470) AstraCDX válasza Trak (#469) üzenetére

AstraCDX
(fanatikus tag)

Nagyon örvendezek ! :)

Előre is köszönöm szépen !

Üdv.

Astra

(#471) karmatt

karmatt
(újonc)

[link]

Sziasztok! Kérlek segítsetek! Ebben milyen panel van? (TN, PVA?)
Milyenek az IBM monitorok? Megéri venni?

(#472) cadgers válasza karmatt (#471) üzenetére

cadgers
(tag)

Ebben úgy néz ki PVA panel van [link]

De 20 ms-os monitort nem vennék, akármilyen márkájú.

(#473) karmatt válasza cadgers (#472) üzenetére

karmatt
(újonc)

Köszönöm a választ, örülök, hogy PVA. Nekem a képminőség számít elsősorban, nem pedig a gyors válaszidő. (grafikus és fotós munkáimat végzem PC-n)
De lehet zavarna a 20ms?

(#474) cadgers válasza karmatt (#473) üzenetére

cadgers
(tag)

20 ms-nél már a kurzoron is lazán látni az utánhúzást

(#475) karmatt válasza cadgers (#474) üzenetére

karmatt
(újonc)

Attól félek igazad van. Sok az a 20ms.

Mondjuk amekkora parasztvakítás megy a kontrasztarányok területén, nem csodálkoznék ha a válaszidő körül is lenne némi ''mesevilág festés''.

Lásd pl egy TFT-nél.: 20ms 'átlagos' válaszidő, 8ms 'xxx válaszidő'. Naná, hogy a gyártó elsősorban a 8ms-et tünteti fel a specifikációk között nem pedig a 20-at. :(((
Gondolom érted miről írok.

De attól tartok a 20ms az 20ms... :F

(#476) diegoam válasza kovasz (#451) üzenetére

diegoam
(újonc)

Egy német oldalon találtam ezt a tippet, neked is, meg mindenkinek aki nem tudja beállítani a monitort, a köv. linken található egy LG programocska (Fortemanager) monitor beállítási célra:
http://www.lge.com/products/sidemenu/list/lcd%20monitor_PRD|DWN_down|list.jhtml

Nem próbáltam, de remélem segít.

(#477) Trak válasza diegoam (#476) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ezt a programot szinte az összes LG monitorhoz mellékelik.
Persze újabb monitoroknál érdemes letölteni az újabb változatot az lge.com-ról.

(#478) diegoam válasza Trak (#477) üzenetére

diegoam
(újonc)

Akkor elnézést, nem tudtam. Nekem még nincs TFT monitorom, csak mostanában akarok venni egyet, infógyűjtés közben bukkantam rá erre, gondoltam hátha valaki nem ismeri.
Egyébként az LG L1970HR-rel ill. L1970HQ (mi a különbség?) szemezgetek, nekem nagyon szimpatikus, hogy a talpán vannak a csatlakozók, de jelenthet ez valamilyen szempontból hátrányt, amire most nem is gondolok, mint CRT tulajdonos? Bocs, hogy egyenesen Tőled kérdezem, de LG szakértőnek tűnsz a hozzászólásaid alapján, de természetesen mások tapasztalatát, véleményét is meghallgatnám.

köszönöm

(#479) Trak válasza diegoam (#478) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Már csak az LG L1970HR kapható, azt fogsz kapni. Ez eleinte csak annyiban különbözött a HQ-tól, hogy 4 ms helyett 2ms-es válaszidővel rendelkezett, de az utóbbi hónapokban már az új panellel szállítják, ennek 3000:1-es dinamikus kontrasztja van még a 2ms mellé.
Ez külső tápos monitor, ezért vannak a csatlakozók a talpban, semmilyen hátrányod nem lesz ez miatt, sőt. Könnyebb a kábel elvezetés, nincs esetleges tápzúgás, stb.

(#480) diegoam válasza Trak (#479) üzenetére

diegoam
(újonc)

Értem, köszönöm az infót. Én is pont elsősorban a kábelek miatt gondoltam, mert így jobban el lehet tüntetni.

(#481) zserrbo

zserrbo
(tag)

Sziasztok!

Mostr van egy 940Bf monitorom ami szar amellett hibás is szóval nemtom mire cseréljem.
Előrebocsájtom, attól függ hol veszem, mert kb 10-15 ezerrel olcsóbb/drágább lehet.
Szóval kinéztem a Samsung 932Bf monitort ami 54/64-ért tudnám venni [link], aztán van a Belinea 1980 S1 (65/75ezer Ft) [link]. Előbbi TN, utóbbi Premium MVA paneles. A Belinea monitornál a beépített/külső táp zavar, nem fogom használni a hangfalait. Akkor is kell a külső táp vagy van benne belső is? :S
A 940BF-emen meg tudtommal a többi TN paneles monitoron is van overshoot (utánhúzás). Mikor pl egy ablakot elhúzunk a képen, nem kell gyorsan el is mosódik a képe. Lehet mert hibás most azért látom ennyire, dde akkor is van ez. A Samungnál a RTA kikapcsolásával csökkenthető, de az sem megoldás, mert pl egy autóversenynél elmossa a képet, RTA-val meg a kcsoik után csíkot húz :) :@
Szóval nem Tn (pl MVA) paneles 19''-os TFT monitorok közül mit tudnátok ajánlani (az enyémeket is beleértve)?

Legfőképp az általam írtakhoz várnék véleményt és akár személyes tapasztalatot is.

Gigabyte EP35-DS3, C2D E6400@3200, Geil Ultra 2x1GB 800MHZ CL4, gtx 280, 250GB WD Raid Edition, Asus k70ab-ty006L

(#482) kano válasza zserrbo (#481) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Ez a Belinea 1980 S1 engem is érdekelne. Tud erről valaki valamit? Nem nagyon találni róla infót.

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#483) Szuperzacskó

Szuperzacskó
(lelkes újonc)

Halli!

Én is gondolkodom egy Tft monitor beszerzésén. A következő típust néztem ki: Lg L1953TR.Célem az, h nem 1 méreg drága monitor vásárlása. Mondhatjuk barátásgos az ára van a maga 50-55 e Ft körül már beszerezhető. Elsősorban járékra használnám.Mi erről a véleményetek?

A választ előre is THX! :)

Carpe Diem

(#484) ML320 válasza Szuperzacskó (#483) üzenetére

ML320
(senior tag)

Vegyes :DDD Valakinek bejön, valakinek nem. Én spec ilyet használok, nekem tökéletesen passzol! Szép kép, jó a látószög, éles, kontrasztos a kép (levett értékek mellett is!).
Egyszerű kialakítás, de nem olyan tré... Az anyaga igényes, a hozzá adott kábelek jó minőségűek. Árban meg verhetetlen.

(#485) Horbal

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdvözlet

Egy kis segítség jól jönne...xarakodik a 17''-os iiyama moncsim, gondoltam eljött a váltás ideje, az alábbit néztem ki (nem vágom a tft témát-nekem túl sok az ellentmondás), jól jönne némi személyes tapasztalat (nem teszt, de azt is elolvasom azért):

EIZO FlexScan S1931NSH-BK 19'' LCD

Panel típus: 48 cm (19 inch) TFT színes LCD panel
Pixel méret: 0.294 mm × 0.294 mm
Megjeleníthető színek száma: 16,7 millió
Fényerő: 280 cd/m2
Kontraszt arány: 1000:1
LCD válaszidő: 16 ms (teljes), 8ms (középtónus)
Látószög: Vízszintesen: 178°, Függőlegesen: 178°
Bemeneti jelek: RGB analóg / DVI 1.0 szabvány
Bemeneti csatlakozók: VGA (D-Sub mini 15 pin), DVI-I (29 tűs)
Ajánlott felbontás: 1280x 1024
Hangszóró: beépített 0,3W-os sztereo
Plug & Play szabvány: VESA DDC 2B
Energiatakarékosság: VESA DPMS, DVI DMPM
Áramfelvétel: 45 watt
Áramfelvétel energiatakarékos módban: Kevesebb mint 1 watt
OSD nyelvek: Angol, Német, Francia, Spanyol, Olasz, Svéd
Befoglaló méret: 405 mm (Sz) x 406,5-506,5 mm (Ma) x 205 mm (Mé)
Panel méret: 405 mm (Sz) x 334 mm (Ma) x 60,5 mm (Mé)
Tömeg: 7,2 kg (teljes) 5,2 kg (csak a panel)
Dönthetőség/forgathatóság: 30° fel, 0 ° le / 35° jobbra 35° balra / 90° elforgatás
Minősítések és szabványok: TCO'03, TÜV/Ergonomics (including ISO 13406-2), TÜV/GS, C-Tick, CE, CB, UL (cTÜVus), CSA (cTÜVus), FCC-B, Canadian ICES-003-B, TÜV/S, VCCI-B, EPA Energy Star, RoHS, WEEE, EIZO Eco Products 2006

Ami fontos lenne:
viszonylagosan jó színhelyesség...
ha nem a nativ felbontást használom (játékok) akkor milyen?

előre is thx...

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#486) kano válasza Horbal (#485) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Hát én nem tudom, de akkor már inkább egy Dell 2007FP. Ami kb. ugyan ilyen árban van és 20''-os. De mindenképpen figyelj, hogy S-IPS paneles legyen a Dell mert ebből is van ami PVA-s.

(#487) Szuperzacskó válasza ML320 (#484) üzenetére

Szuperzacskó
(lelkes újonc)

Halli!

Na ma megvettem a ezt az Lg moncsit. Azt szeretném megkérdezni, hogy vmi be kell rajta állítani?
Pl, mint ennél a monitornál:

Acer AL2416W fényer kontraszt vörös zöld kék ICC profil
120 cd/6500 K/2,2 gamma 27 52 100 97 91 >katt<

A választ előre is kösz! :)

Carpe Diem

(#488) Trak válasza Szuperzacskó (#487) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Egyszerű:
Ahogy Neked tetszik, ahogy Neked a legjobb :)

Szerintem itt senkinek nem lesz kimért ICC profilja...

(#489) karmatt válasza Horbal (#485) üzenetére

karmatt
(újonc)

Nagyon jó választás az EIZO. Más alternatívát nem tudok.
''
ha nem a nativ felbontást használom (játékok) akkor milyen?''
- elfogadható. Nem lesz tűéles a kép, de az néha nem is árt. Egy kis monitor-hardveres élsimítás :)

(#490) ML320 válasza Szuperzacskó (#487) üzenetére

ML320
(senior tag)

:F
Erről nem tudok... Én egyedül a fényerőt és kontrasztot állítottam be, ezen túl a többi finomhangolás már a felhasználó feladata. A VGA kártyák színkezelése sem egyforma, így nem hinném, hogy meghatározott beállításokkal kellene használni. Hacsak nem gyári default beállításról lenne szó.

(#491) Horbal válasza kano (#486) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Szép kis monitor az a Dell :R amit írtál csak kb 20-30k-val drágább mint ez, az ajánlott felbontása meg 1600x1200 amit pláne nem tudok kihajtani (játékokban - ami azért fontos).
Akkor meg inkább veszek egy vidkarit + az EIZO...:F

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#492) kano válasza Horbal (#491) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Itt kérdezd meg, itt ''csak'' 98521Ft. [link] (Az EIZO-t mennyiért tudnád megszerezni? Lehet, én is megnézném.)
Lehet, hogy nagy a felbontása viszont talán a legjobb monitor most. S-IPS paneles ami szintenre mindenre alkalmazható most már. Az a helyzet, hogy az első szériákkal voltak problémák(sávosodás) de ezt már orvosolták a Rev03 és Rev04-nél.
Szerintem kérdezz/olvass utána és gondold át. Ha volna ennyi pénzem akkor tuti ilyent vennék. Lehet, hogy így is kipréselek magamból ennyi pénzt. Csak ne sajnálnék egy monitorért 100K-t. :O Össze kellene hasonlítani az EIZO és a DELL képét valahol, de sajna nem hiszem, hogy együtt ki lenne téve valahol a kettő.

[Szerkesztve]

(#493) CriticalHit válasza karmatt (#489) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

Samsung Syncmaster 971P

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#494) kano válasza Horbal (#491) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Én EIZO-t legolcsóbban 115k-ért találtam. :F Megkérdeztem az előbb linkelt helyet, csak rendelésre hoznak, de esetleg itt. [link]

[Szerkesztve]

(#495) Horbal válasza kano (#494) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagykerben 92 pénz... az EIZO a DELL-t meg nem látom listán, a DEPO-n néztem ott kb 118 és 140 között mozgott az ára...

Mondjuk 98-ért tényleg faja...na most megint elbizonytalanodtam...

Az EIZO mellett szól a státusza...ami persze vagy igaz vagy nem...

a mostani iiyamáról azt lehetett tudni, hogy király a színe, ami igaz is, minden másban viszont egy tök alap 17-es moncsi...

Mondjuk lóvé az még nincs rá mert mindenkinek csak a munka kell, minnél gyorsabban fizetni azt meg ráér..

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#496) kano válasza Horbal (#495) üzenetére

kano
(PH! addikt)

A HRP-ben tutira van DELL-nek mind a 2 fajtája(2007(W)FP). Ha onnan is tudsz rendelni akkor nyert ügyed van. Lehet, hogy akkor neked tényleg az EIZO jobban jönne ki.
Az EIZO-ról tudtál szerezni infókat(milyen panel(xVA vagy S-IPS); bevilágítás; stb.)?

[Szerkesztve]

(#497) CsigaGyilkos

CsigaGyilkos
(tag)

Üdv mindenkinek!
Most készülök TFT monitort venni. Szeretném ha valaki megmondaná, hogy ez a monitor kb mennyire jó? :Samsung 19'' 940 B
Eléggé jó áron tudnám beszerezni (33e Ft-ért). Nos, szerintetek megéri?
Tapasztalatokat, véleményeket várok. Előre is köszönöm.

(#498) kamumano válasza CsigaGyilkos (#497) üzenetére

kamumano
(újonc)

Szia!

Pont egy ilyen előtt ülök, 2 napja vettem! :D
Igaz használtan, de még 2,5 év garral, 46 k-ért.
Eddig pozitív a tapasztalat, de pl. játékra még nem használtam, valószínű nagyon nem is fogom.
A 33 k jó ár érte, ha még van rá min. 6 hó gari. Nálam egy min. garancia mindig fontos, de ez személyfüggő dolog, lehet nálad nem lesz fontos.
Mindenképp nézd meg vétel előtt!!
Ha van konkrét kérdésed, írd meg!

üdv

(#499) CsigaGyilkos válasza kamumano (#498) üzenetére

CsigaGyilkos
(tag)

Szia!
Nah akkor szerencsém van :). Gratulálok a monitorodhoz!
Énis használtan tudom ennyiért, de gondolom az árából te is sejtetted:).
Ha te 46ért szerváltad akkor a 33e egész jó ár érte:D! A gari nálam is fontos, garival árulja.
Ha van rá mód akkor megnézem vétel elött a cuccot használatba is. (gondolom ezt a pixel hiba és stb miatt írtad) Kérdésem az még lenne úgyhogy azt akkor fel is tenném :) .
Ez a monitor milyen kategóriának számít? 19''-ből van ettől jóval jobb is? Olvastam, hogy a fényerősége számít meg ezek... Nem tudom pontosan, hogy ez a monitor mit tud.
Megtennéd hogy kipróbálod egy játéknál?
Üdv

(#500) kamumano válasza CsigaGyilkos (#499) üzenetére

kamumano
(újonc)

Szia!

Kösz!
A 940B jó monitornak számít a TN panelesek között. Nem túl régi típus, sztem min. középkategóriás, de majd kijavít valaki, ha rosszat irtam! :D Kb. 3 hónapig keresgéltem mire végül ennél lyukadtam ki. Akitől vettem, az nagyobbra váltott, nekem pedig kapóra jött! :)
katt ide : http://www.prad.de/guide/screen2411.html
Persze vannak jobbak is. :)
A 33e nagyon jó ár érte, sztem! Boltban, 55k-tól felfele lehet kapni.
Igen azt rögtön gondoltam, h használt! Ezért is irtam, h valamennyi gari legyen rá, mert ha 33k -ért adják, akkor már nem sok lehet rá.
Igen a pixel, és egyéb (pl. folt, karcolás stb.) hibák lehetősége miatt irtam azt, h nézd meg élőben!
Kipróbálhattom játék közben, de nekem régi stratégiai játékaim vannak (pl. AoE, Cezar ), meg Moorhuhn. :D

üdv

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.