Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#401) xx610 válasza tandrej (#400) üzenetére

xx610
(újonc)

Ma jött meg a csere monitor. Ez eddig hiba mentes, nagyon király. Már csak a szineket kellene valahogy jól beállítani. De ebben nincs nagy tapasztalatom.
Esetleg egy szinprofile valakinek 1982U-hoz?

xx610

(#402) Trak válasza tandrej (#400) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Szerintem nagyon összekavartuk a dolgot... aki előszőr kérdezte, az a monitor felületét, vagyis a kávát, hátsó részt, satöbbit kérdezte, az pedig fényes.

Ti pedig itt most a képernyőre írjátok, hogy matt... hö:F Milyen másmilyen lenne?:)
Vagy esetleg arra gondoltatok, hogy nem tükröződik?

xx610: nincs ajánlott beállítás, állítsd be ahogy Neked tetszik. Szánj rá nyugodtan sok időt, csak egyszer kell megcsinálni.

[Szerkesztve]

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#403) Georgeester

Georgeester
(újonc)

Ciao

Mivel nem működik rendesen a régi kis CRT monitotom:(, egy új vásárlását tervezem.

Már ki is néztem őket csak még vacillálok melyik lenne a jobb, ezért ha valaki már találkozott velük vagy van valami infója, az please ossza meg velem a tapasztalatait.
Fő szempontom az üzlet közelsége volt, meg hogy max 50e-m van rá. Ja és főleg játékra, filmezésre meg a Delphi használatára lesz a cucc.
A monitorok:
ASUS MB19SE
ASUS VW192S
LG 194WT
Az LG csak a 3 év garancia miatt tűnik ki számomra. 2000-es kontraszt mókusvakításnak tűnik egy nagy áruházi látogatás/monitornézegetés/biztonságiőrelölmenekülés után.

Ha valaki veszi a fáradságot, hogy véleményezi őket annak az Isten fizessen meg:)

(#404) Trak válasza Georgeester (#403) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Először döntsd el, hogy wide, vagy nem wide, mert a 3 említett példány közül 2 wide, egy pedig nem. Ha ez megvan, akkor már eggyel közelebb kerültél a megoldáshoz:)
Ha pedig a wide-ra szavazol, akkor ajánlom a külön wide topikot:
[link]

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#405) cadgers válasza xx610 (#401) üzenetére

cadgers
(tag)

Ha sikerül valami nagyon jó profilt beállítanod, ami Windowsban is jó, meg játékban is, írd meg légyszi:)

Én useren használom most, azon sokkal jobb a kontraszt, meg a színek, mint normalon, csak kicsit világosnak tűnik, még 0 fényerővel is.

A felülete amúgy matt, nem tükröződik! És jövő héten megy vissza pixelhiba miatt, de egyébként gyönyörű képe van, és semmi utánhúzás effekt.

http://www.youtube.com/watch?v=gjntU-dYqb4

(#406) Dj Neo

Dj Neo
(tag)

Szóval, most találtam 2 monitort is, és az érdekelne, hogy vajon melyik lehet a jobb?
Samsung 931BF vagy Samsung 931BW?

Elvileg mind a kettő 16:9-es képarányú, legalábbis a BW-s biztos az, a másikat meg csak úgy mondták(sztem mondjuk 4:3-as)!

Tehát az egyik:
[link] és [link]

A másik pedig:
[link] és [link]

Ez a kettő között szeretnék választani! Igazság szerint játékra, filmnézésbe, és netezésre kéne itthonra! Szval az érdekelne, melyik lehet jobb így a Windowsos dolgokhoz, és főleg játékhoz?
A monitor élettartamára úgy 5-10 évet remélek, szval hosszútávra gondolok(mivel a mostani is 11 éves, és azért akarom már lecserélni, mert a 15''-os, így már kissé kicsi :D )!

[Szerkesztve]

(#407) Trak válasza Dj Neo (#406) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Egyik sem 16:9-es :)

A 931BF 5:4-es, azaz ''normál'' monitor, a másik pedig 16:10-es, azaz wide monitor.
Tudásban nagyjából ugyanazt tudják, szóval csak azt kell eldöntened, hogy normál, vagy wide monitort választasz.
De először mindenképp nézz meg egy 19-es wide-ot élőben, nehogy otthon lepődj meg a magasságán.

(#408) Dj Neo válasza Trak (#407) üzenetére

Dj Neo
(tag)

Oké, akkor sztem bemegyek az üzletbe, és meglesem mind2-t , akció közben :D !
Köszi szépen a választ!
De azért mástól is szeretnék véleményt hallani! ;)

(#409) AstraCDX válasza Bobbysolo (#399) üzenetére

AstraCDX
(fanatikus tag)

Hi Bobbysolo !

Köszönöm a figyelemfelkeltő ajánlatot .

Megvizuáltam a gépsárkányokat .

A SAMSUNG alapparaméterei vonzóak, de nekem nem tetszik az az ''opus-numero'' :) láb/tartó szerkezet, én az egyszerűbb megoldások híve vagyok .

Azon aggódnék, ha használom, és megkopik a szerkezet, egyszercsak összecsuklik, nem lesz többé öntartó .

A ViewSonic jobban bejön, mitöbb, nagyon tetszik ! :)
De nem álltam meg a VP930b modellnél,
hanem szemezek még a VP2030b, és a VP2130b modellekkel is .

Most épp megintcsak nem tudok választani, hogy 19'' vagy a felett, illetve, hogy VP2030b, és a VP2130b között a méreten kívül még mi különbség lehet .

Köszönöm a véleményformáló javaslatot !

Üdv.

Astr

(#410) Trak válasza AstraCDX (#409) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

A gyári honlapjuk a VP2130B-re 178-as látószöget ír, a VP2030B-re pedig 170-est.
Ha ez igaz, akkor az előbbi xVA, vagy IPS paneles, az utóbbi pedig talán csak TN.

Árban mennyi köztük a különbség?

(#411) AstraCDX válasza Trak (#410) üzenetére

AstraCDX
(fanatikus tag)

Hi Trak !

A választás már csak a VP930b, és VP2030b között dőlhet el .

VP930b kb. 100E HUF
VP2030b kb. 130E HUF
VP2130b kb. 220E HUF

Bocs de azért a + EGY inch-ért még én sem vagyok hajlandó + 100E HUF -ot kiadni .

Sajnos a gyári adatlapokból én sem tudtam kihangyászni a paneltípust .

De mindkét játékost több honlap is MVA panellel említi .

Ha valaki biztosan tudja a ViewSonic VP930b, és VP2030b paneltípusát, megoszthatná itt a közösbe .

Köszi !

Astra

(#412) Bobbysolo válasza AstraCDX (#411) üzenetére

Bobbysolo
(lelkes újonc)

Szia!

A VP930b tuti MVA paneles, a topicjában utánanézhetsz alaposan (én is ilyen vásárlását tervezem jópár hónapja :) ), ami meg a VP2030b-t illeti, 99.9%-ra veszem, hogy az is ugyanúgy MVA...
Szerintem mindenféleképp jól fogsz választani, ami a VP930b mellett szól, hogy már a 3. verzióját forgalmazzák, és nagyon sokat javult az első típusához képest. (Bevilágítás eltűnt a sarkokban, stb., de ez is a megfelelő helyen ki van elemezve...)

üdv, Bobbysolo

[Szerkesztve]

(#413) AstraCDX

AstraCDX
(fanatikus tag)

Sziasztok !

Megvan a hiteles információ !

ViewSonic Professional Series - Product Overview
[link]

A dokumentumból kiderül, hogy a ViewSonic legtöbb modellje (84%) TN panellel szerelt, de a VP sorozat (13%) MVA paneles, kivéve a VP2130b, ami (3%)PVA .

Immár meg vagyok okosodva e téren ! :)

Üdv.

Astra

(#414) Bosco_

Bosco_
(újonc)

LG 1760TR-BH típusú lcd monitort szeretnék venni, van valakinek véleménye erről a típusról?

(#415) cadgers válasza Bosco_ (#414) üzenetére

cadgers
(tag)

Nem rossz, én is most vettem LG-t, csak 19''-os, és 16.7 millió színűt, de a kontraszt, válaszidő ugyanennyi, és szép képe van nagyon, de amint megvetted teszteld egy kicsit, hátha azon is lesz halott, beragadt (szub)pixel

(#416) t97eat

t97eat
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Az a kérdésem lenne, hogy Viewsonic VA903b illetve Samsung 940N illetve Asus MM/MB 19SE közül melyiket érdemes megvenni?
Én a Viewsonic-kal szemezgetek....

486DX33 @ P4 5.0GHz ....:-)

(#417) Dj Neo

Dj Neo
(tag)

Ismét egy-két kérdéssel fordulok hozzátok! ;)

A minap írtam a Samsung 2 monitoráról, namost, egyre inkább a 931BW felé húz a szívem, meg is néztem mondjuk játékok alatt, mi a különbség , így a szélesvásznú kép miatt...Ezt az oldalt találtam: [link]

De viszont egy másik oldalon kiábrándító dolgot is láttam, mégpedig: [link]

Namost, az érdekelne, hogy ha ezt a wide képernyőset venném a 931BF helyett, akkor kisebb monitort kapnék, még egy 17''-osnál is :F ??? Mert ahogy látom magasságra sokkal kisebb a síma 19''-osnál!
Az érdekelne még, hogy ha valakinek van, mondja már meg, hogy dönthető-e előre-hátra, mert ahogy itt néregettem, kicsit hátra kéne ahoz döntenem, hogy jól látható legyen számomra a képe!

Az egyébként fontos lehet, hogy a BW-s az csak a TCO'99-es, míg a BF-es a TCO'03-as szabványt támogatja, mikor a BF több, mint fél évvel idősebb a BW-snél, és az em Vista kompatibilis? :F

[Szerkesztve]

(#418) Tigi

Tigi
(senior tag)

Sziasztok

LG L1953TR-SF LCD 4ms 300cd/m2 1600:1 DVI

Na, erről kéne nekem vélemény vagy tapasztalat mert a héten vennem kell moncsit.

Előre is köszike.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#419) Trak válasza Dj Neo (#417) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ezért mondtam, hogy nézz meg először is élőben egy 19-es wide-ot... nem mindenki tud megbarátkozni a 19-es alacsonyságával.
[link]

Magasságban kb. egy 3 collal kisebbnek felel meg, szélességben viszont jóval nagyobb, ez a ''lényege'' a wide monitornak. Azaz, ha 17''-os sima LCD-ről váltasz, akkor nem árt legalább egy 20-as wide-ot venni, ha viszont 19-ről, akkor egy 22-est, hogy magasságban megegyezzenek.

Ha jól tudom, akkor mindkét általad említett Samu monitor TCO-03-as (legalábbis a hivatalos Samu adatok szerint).
Minden LCD monitor vista kompatibilis, ne törődj a marketing kiírásokkal.

(#420) Dj Neo válasza Trak (#419) üzenetére

Dj Neo
(tag)

Ahham, akkor értem...
Igazság szerint már 10 éve ez a monitorom van, eddig elégnek bizonyult (filmeket úgyis a tv-re nyomva nézem), de mostmár váltani kell! Még az első ''rendes'' számítógépemhez vettük, egy P1-eshez, és igazság szerint 14 colos :O ami: 20*26-27cm! Ez meg már kicsit zavaró számomra :( ! :W Igazság szerint nem rossz ez, mert bírja az 1024*768-at 32 biten, és 70Hz-en, de mégse jó már...

Akkor viszont az lesz, hogy körbeszaladok szerdán kalocsán, és megnézem hol van wide és síma 19''-os monitor, azt előbe is meglesem, mi a küldönbség! Köszi a választ ;) :D

[Szerkesztve]

(#421) cadgers válasza Dj Neo (#420) üzenetére

cadgers
(tag)

Ha ezután is TV-n néznél filmet, akkor jobban jársz szerintem az 5:4-es TFT-vel, mert szerintem minden máshoz az jobb (játékok, főleg régebbieknél, fotóknál, netezéshez)

[Szerkesztve]

(#422) gergo0007

gergo0007
(tag)

Sziasztok!

Netezéshez/filmnézéshez szeretnék egy monitort venni. Melyiket lenne a legjobb:

LG 1919S http://depo.hu/termek/19-ig__lcd_/lg/lg_l1919s_189c99920.html
Hanns-g JC199DP http://depo.hu/termek/19-ig__lcd_/hanns-g/hanns-g_jc199dp_189c106825.html
hanns-g hu196D http://depo.hu/termek/19-ig__lcd_/hanns-g/hanns-g_hu196d_189c89070.html
hanns-g hn198dp http://depo.hu/termek/19-ig__lcd_/hanns-g/hanns-g_hn198dp_189c99352.html

Előre is kösz

(#423) cadgers válasza gergo0007 (#422) üzenetére

cadgers
(tag)

Én az LG-t választanám, 16.7 millió színt tud, és jó a kontrasztja (bár hiányolom róla a DVI bemenetet)

(#424) Tigi válasza cadgers (#423) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Hali

Erről tudnál valamit mondani?

19'' LG L1953S-SF LCD 5ms 300cd/m2 2000:1

Mert csak 600 Ft-al drágább mint a L1919S.
Miben különbözik a kettő egymástól?

Előre is köszi. :R

(#425) Noodra válasza Tigi (#424) üzenetére

Noodra
(tag)
LOGOUT blog

Sztem az a 300cd/m2 kevés. :F

DVI csati van rajta? Mert azt nem néztem meg. :B

Üdv.

[Szerkesztve]

+36303482592

(#426) cadgers válasza Noodra (#425) üzenetére

cadgers
(tag)

Az én 300cd/m2-es LG monitoromat 0(!!) fényerőn használom, különben kisül a szemem, olyan fényes, egészséges embernek 300-as bőven elég

(#427) cadgers válasza Tigi (#424) üzenetére

cadgers
(tag)

L1953S kevesebb színt tud, de jobb a kontraszt, meg a válaszidő, és nagyobb a betekintési szög valamivel, döntsd el melyik fontosabb.

(#428) Trak

Trak
(PH! addikt)

Huhh srácok, nem akarok durva lenni, ezért csak annyit mondok: ne beszéljünk valótlanságokat...

LG L1919S-SF
(Fényerő: 300 cd/m2, kontraszt: 1400:1, válaszidő: 8 ms, látószög 160/160)

LG L1953S-SF
(Fényerő: 300 cd/m2, kontraszt: 2000:1, válaszidő: 5 ms, látószög 160/160)

Egyiken sincs DVI, egyik sem tud 16.7 millió színt megjeleníteni, mindkettő 16.2 millió színt tud, mindkettőnek ugyanakkora a betekintési szöge, és mindkettőnek dinamikus kontrasztja van, szinte mind1, hogy 1400:1, vagy 2000:1.

Ha csak 600 ft van a kettő között, akkor az utóbbit érdemes választani, picivel talán jobb.

Ja, és a fényerő az egyik legelhanyagolhatóbb tulajdonság ezeknél a monitoroknál, mert baromi sok a 300 is.

(#429) Tigi

Tigi
(senior tag)

Köszi srácok a válaszokat. :R

Közben megnéztem az LG magyar oldalát és ott azok vannak leírva amit cadgers írt.

Valszeg a 1953-ast választom. :)
Úgygondolom, hogy 40 ropiért nem drága.

[Szerkesztve]

(#430) Trak válasza Tigi (#429) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Akkor higyj a honlapnak ;)
86 alkalommal kellett már nekik szólni, hogy javítsanak a honlapon 1-2 adatot, akkor ez lesz a 87.

(#431) kano válasza Tigi (#429) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Szerintem se kell feltétlenül a honlapnak hinni(pláne nem a magyar honlapnak). ;) Én inkább Trak kollégának hinnék. ;)
Trak:
Őszintén szólva ezért a mondatodért bírlak nagyon:
''Huhh srácok, nem akarok durva lenni, ezért csak annyit mondok: ne beszéljünk valótlanságokat...''
Itt a fórumon sokan tanulhatnának ebből a mondatból. :R :R :R Nem erre a témára gondolok.

[Szerkesztve]

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#432) cadgers válasza Trak (#430) üzenetére

cadgers
(tag)

És az én moncsim?

[link]

[Szerkesztve]

(#433) e_david

e_david
(újonc)

Hali!
Erről a monitorrol tud valaki valamit?

[link]

Most akarok monitort venni és vagy ez jönne szóba vagy a Samsung 940N, de arról már olvastam több helyen.

[Szerkesztve]

(#434) Trak válasza cadgers (#432) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Abban tényleg új TN panel van, az 16.7 milliósként van megadva minden gyártói táblában, weboldalon, listában. Nekem is olyan volt 2 hónapig, összehasonlítva az olcsóbb és, vagy régebbi TN panelekkel tényleg látszott különbség.

De az is biztos, hogy a következő hónapokban nagy kavarodás lehet, mert a Samsung és az LG is előszeretettel csinálja, hogy ugyanazon a cikkszámon egy idő után kicsit más panellel szerelt monitorokat szállít. Ezek leginkább csak a válaszidőben tértek el eddig (12 ms-ről 8, 8-ról 5 ms), ezzel nincs is akkora probléma, de ha beleraknak valamelyikbe új, 16.7 millió színmegjelenítős panelt és elkezdik úgy hirdetni, akkor senki nem fogja tudni, hogy az a régi, vagy esetleg már az új...

De még mindíg csak óvatosan merem leírni ezt a 16.7 millió szín megjelenítésére képes TN panel dolgot, mert ahhoz képest, hogy az LG-nek és a Samsung nak is van már ilyenje (elvileg), nem nagyon reklámozták a dolgot. Valamilyen hivatalos leírást, vagy hogy hogyan sikerült megcsinálni pedig még egyáltalán nem sikerült találni róla...

(#435) cadgers válasza Trak (#434) üzenetére

cadgers
(tag)

De leteszteltem és bizony ditherel, mert ugyanúgy látni a vibrálást, szóval annyira forradalmian új nem lehet, valamit az FRC-vel variáltak talán. Az ms biztos, hogy 2, meg semmi késés

(#436) Tigi válasza Trak (#434) üzenetére

Tigi
(senior tag)

OK

Akkor azt mond meg, hogy jó választás az LG L1953S-SF LCD 5ms 300cd/m2 2000:1?

(#437) Coyot

Coyot
(őstag)

Sziasztok!

Ajánljatok nekem valamilyen monitort, az anyagi keret elég szűk sajnos, 65ezer ft lenne rá.
Nincs sajnos most időm végigolvasgatni a sok hsz-t, remélem van már ilyen olcsón is 19es :B :R

Jáájjj

(#438) Trak válasza Tigi (#436) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Az árkategóriájában mind az L1919S-SF, mind az LG L1953S-SF jó választás.

(#439) Trak válasza Coyot (#437) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Már 45-50 ezerért is kapsz márkásabb 19-es monitort, a legfőbb kérdés:
Mire szeretnéd használni?

(#440) Tigi válasza Trak (#438) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Köszi, akkor megvásárolom. :)

(#441) didros válasza e_david (#433) üzenetére

didros
(tag)

Holnap tudok nyilatkozni róla. Akkor hozza a futár... ;-)

(#442) e_david válasza didros (#441) üzenetére

e_david
(újonc)

Ok, akkor majd figyelem a forumot. Bár én is holnap megyek megnézni.

(#443) didros válasza Trak (#428) üzenetére

didros
(tag)

Hogy lehet ezeknek az LG monitoroknak ilyen nagy a kontraszt arányuk? Ez észrevehetően szebb képet ad, mint a 700:1?
Az iiyamáról (e1900s) egyébként tényleg senkinek nincs még infója? Én teljesen vakon rendeltem... :) Kellett már valami. :)

(#444) Trak válasza didros (#443) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ez csak dinamikus kontraszt, a valós ezeknél is 7-800 körül van. Egyes nagyobb újaknál 1000:1. Szóval kicsit marketing a dolog, a topikban, meg az elődjében sok szó volt róla, jobrra fent a keresőbe a topikon belüli kereséshez írd be, hogy dinamikus, sok találat lesz.

(#445) Coyot válasza Trak (#439) üzenetére

Coyot
(őstag)

Igen, most h megnéztem az árakat, már rájöttem. Meg is van a választott: Fujitsu-Siemens L22-1W 22'' WIDE, azthiszem jól megleszek vele, és még nagyon jól is néz ki:)

Jáájjj

(#446) cadgers válasza Trak (#444) üzenetére

cadgers
(tag)

Az enyémnek mennyi lehet a valós kontrasztja?

(#447) ML320 válasza didros (#443) üzenetére

ML320
(senior tag)

Én használtam egy hónapig egy LG1918S-SN-t, ami 5ms és 700:1. Most egy 1953TR-SF van, ami 2ms és 1400:1 arányú. A legnagyobb különbség a TVkártya használata közben vehető észre. Játéknál nem lett semmi változás, viszont a nem tudom máshogy mondani, jobb nézni a TR-SF-et... :F
Van még használatban egy 1753TR-SF, és az azon tapasztalt kedvező tények végett cseréltem le (no meg jött egy jó üzleti lehetőség is) a 1918S-SN-t.

Ember tervez, Isten perverz...

(#448) cadgers válasza ML320 (#447) üzenetére

cadgers
(tag)

F-Engine nektek hogyan van beállítva, meg a fényerő, meg ilyenek, hogy mindenhol szép legyen a kép?

(#449) ML320 válasza cadgers (#448) üzenetére

ML320
(senior tag)

Az első gépem Enterprise volt, Junoty fekete-fehér TV-vel :DDD Az azóta elmúlt 20 évben már kikészült a szemem, így alacsony kontraszttal tudom csak elviselni a monitorokat. 30-50% között mozog.
Az előre meghatározott üzemmódokban szebb képet lehet elérni, de nekem ha a fehér vakító fehér, az nem előnyös... A kép megvilágítása egyenletes, a látószög tekintetében jobb a TR-SF széria. A monitor egy polcrendszerre van felszerelve, nem a talpán áll, alulról nézem, és az S-SN esetében sokat kellett játszadozni a függőleges helyzet beállításával. Oldalról nézve mindkettő széles szögben látható.

Ember tervez, Isten perverz...

(#450) didros válasza e_david (#442) üzenetére

didros
(tag)

Megvan a monitor, de csak estefelé tudom tesztelni..
Addig is egy kérdés: Érdemes DVI kábelt vásárolni? Látványosan szebb lesz a kép mint analóg kábellel?

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.