hmm.. így gugli nem dobott ki nekem semmit ittHun
a problémám hogy debreceni vagyok, és nem nagyon utaznék.. tudsz, ill tudtok-e olyan boltot ahol nagy a választék TFT monitorok terén és házhozszállítanak, akár ide is?
meg persze fontos lenne ha szép képet adna. XBOX360al és PCvel 1aránt használnám
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
BENQ FP 93E
Samsung 913BM+
az a gond,hogy hangszórósból nehezen találsz 8ms alattit..elvárásaidnak csak azt az egyet találtam 
[Szerkesztve]

Trak
(PH! addikt)
Mégsem wide lesz?
A hangszóró miért ennyire fontos, az X-Box miatt?
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

micsu
(lelkes újonc)
Köszi a gyors választ, sejtettem én, hogy ez lesz, csak megerősítést vártam, így legalább most spóroltam kicsit.
Akkor megyek, és megveszem ezt: LG L1953TR
Sok sikert az L1982U eladásában, biztosan menni fog.

Trak
(PH! addikt)
Ha kapsz... hiány van belőle sajnos 
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
ya a box miatt, de még nem tudom.. SzlobiGnak is írtam egy privátot, majd meglátjuk

Fecos15
(kvázi-tag)
Tudnátok segíteni!Nézegetem monitorokat kinéztem a Samsung 931BF-t ez jó?És ilyen 70 ezer ft os árakba tudtok mondani jó monitort 19'' osat?

tandrej
(újonc)
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy kinéztem magamnak az LG 1960TR-BF tipusú monitor sőt meg is rendeltem, de nem lehet itthon kapni
, helyette ajánlották a Samsung 932BB-t.
Érdemes várni az LG-re? Vagy más monitort mit ajánlanátok?

Trak
(PH! addikt)
Jelenleg nem elérhető, de 1-2 héten belül érkeznie kellene az országba, ha annyit még tudsz várni.

ToBeY
(PH! nagyúr)
Monitort mivel töröljem meg?Sima puha száraz rongy nem annyira jó, mert maszatos lett nem szedi le.

adeon83
(kvázi-tag)
Nézegetem a fórumokat a következő monitorokról, de sajnos nem jutok dűlőre, melyiket kellene megvenni, a SAMSUNG 931BF-et, vagy a SAMSUNG 931C-t. Az előbbi kb. 60 rugó, míg a másik pedig úgy 66-68 között ingadozik.
Mindkét TFT 700:1-es (2000:1-es ha a dinamikust vesszük figyelembe), 2 ms-os (gyanítom a panel tök ugyanaz a típus lehet). Nem túl régi a BF a C-hez képest, konstrukciót tekintve?
Srácok, ha van köztetek olyan, aki hasonló cipőben járt, és a végén sikerült döntenie, az megoszthatná velem azokat a szempontokat, amik alapján döntött, és hogyan vélekedik döntésének gyümölcséről
Persze a döntést nekem kell meghozni, csupán csak a generális kíváncsiság ingerli fantáziám látens szenzorait
''Egyszer egy lány felhívott: Gyere át, nincs itthon senki! Átmentem, tényleg nem volt otthon senki'' Rodney Dangerfield

lorant80
(tag)
Szevasztok!!!
Én egy 19'' monitor után koslatok...! 
Talán egy Samsung volna az ideális...., nézegettem a 931BF-et, ami elég szimpatikusnak tűnt és talán olyan borzasztó sok rossz kritikát sem kapott! Talán...!??
Nekem netre, 3D tervezés és filmezésre kellene, de ahogy láttam TN paneles a monitor, ez mennyire felelne meg az említett célokra???
Ha jól tudom a TN panelosok nem igazán okéssak filmezésre???
A válaszokat előre is köszönöm!!!
Üdv.
S.L
- Privát
- 2007-05-01 19:33:54

tejesember78
(kvázi-tag)
Sziasztok lövésem sincs a TFT monitorokhoz szeretnék vásárolni egy 19''-t.kb 45-50k lenne rá milyet ajánlanátok.Legfőképp játékra,filmnézésre kellene előre is kösz.
Ha van lé van has is ha nincs lé akkor még szar sincs

Trak
(PH! addikt)
Nézz be ide, elég sok tanács van:
[link]

ToRR3nt3
(őstag)
Heló!
Én 3D-s tervezésre (ArchiCad egész pontosan) Samsung SyncMaster 940N-t használok immár két hete (az irodámban). Eddig nagyon be jött, sokkal jobb mint a korábbi 21 colos de katódsugárcsöves monitorom (amit hazavittem az otthoni asztali gépemhez filmre+netes FTP-re). Kép élesebb és a szemem se fárad olyan hamar!
Filmet viszont nem nézek rajta, így nem tudok erről nyilatkozni...
Igazából 21 colos TFT-t akartam csak az 140+sarc lett volna ez meg megvolt 47 nettóból.
[Szerkesztve]
...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

pentium4
(senior tag)
szeva!
multimediara keresek valami jó tft monitort 19 és 22 incs között! ait szeretnék hogy dvi-s legyen és ne noname! eddig az asus MW221U - 22'' modelljét nézegettem ami nagyon bejön és 77e ért már betudnám szerezni, csak kérdés hogy jó e amire nekem kell(3d, filmvágás-szerkesztés, PS, és hozzá hasonló multis programok). Van még 1 monitor amit néztem és ez aapple cinema HD 20 ncses monitora, ami elképesztő tudású, csak az ára is ilyen

szal ti milyen monitort ajánlotok?
köszi
P4
USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

Trak
(PH! addikt)
A 931BF-ről sok infó van ebben a topikban és az elődjében, a 931C-nek pedig van külön topikja, ezeket nézd meg, hátha kapsz segítséget.

lorant80
(tag)
Hi!!!
Kösz a tippet!!!
Hááát ez az a film..., ha nem volna ez a tényező nem is gondolkodnák ennyit rajta..., ide a TN panelossal és annyi..., de ''sajnos'' kitalálták a DVD-t!!! 
Én is gondolkodtam a 21'' környékén, de gyorsan elment a kedvem az árakat látva..., na de majd ha egyszer gazdag leszek!!! 
Üdv...
S.L

pentium4
(senior tag)
valami más javaslat?
USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

Trak
(PH! addikt)
Ilyen felhasználásra erősen javasolt egy xVA paneles monitor beszerzése.
Sajnos a rossz hír az, hogy ezek drágábbak, mint az átlagos TN paneles példányok.
Döntsd el, hogy kb. mennyit szánnál rá, megnézzük mi fér bele. 19-esek közül az Acer L1923 vagy a Samsung 970P / 971P jó választás lehet. Wide szóba jöhet?

pentium4
(senior tag)
felttlen wide-os monitor kell!! simába nemis gondolkodtam! én az asus 22 colos monitorját néztem amit 85e betok szerezni, olvastam róla tesztet, nagyon jó nak ítélték egy alapos konfig után! az xVA panel fingom sincs hogy mit takar, de max olyan 150e-t szánnák monitorra! amugy még az apple 20 colos cinema hd jött szóba 
köszi!
- Privát
- 2007-05-03 22:35:39

Tuco Ramirez
(őstag)
Sziasztok!
Egy hete vettem egy Samsung SyncMaster 940Fn monitort. Az eddigi tapasztalataim egyértelműen pozitívak, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem sajnál 65+ÁFA-t egy TFT-re. PVA paneles, nagyon szép képe van, minimális bevilágítás, jól kalibrálható, a játékoknál zavaró utánhúzást/overdrive-ot nem tapasztaltam.
SC2 ID: Peter 1714

kano
(PH! addikt)
Szia Trak!
Érdeklődni szeretnék, hogy a Samsung 940FN-ben mi lehet a kakukktojás, hogy nem nagyon említitek meg ajánlott ként? Van valami gond vele (esetlej a 8ms)? PVA panel ellenére a 78k elég baráti árnak tűnik érte.
Köszi a tanácsot.
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
(#374) kano válasza Tuco Ramirez (#372) üzenetére
- Privát
- 2007-05-03 23:17:21

kano
(PH! addikt)
Köszi a tapasztalatokat. Várnánk még esetleg jót/rosszat a kicsikéről. 
(#375) Tuco Ramirez válasza kano (#374) üzenetére
- Privát
- 2007-05-03 23:37:29

Tuco Ramirez
(őstag)
Rosszat nem tudok róla írni. A kétéves LG L1716S monitoromat cseréltem le vele, ahhoz képest látványos a javulás. Sokkal élénkebbek, teltebbek a színek, igényesebb a külseje, van Pivot-módja, stabil, egy ujjal forgatható, nagyságrenddel precízebben kalibrálható. Korábban olvastam a Samsung TFT monitorok ''RTA-hibájáról'', és a Samsung TFT szoftverek által okozott fagyásokról a PH fórumon (igaz, más típusokkal kapcsolatban), de szerencsére ennél a monitornál semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Egyszóval nekem bejött a 940Fn, és remélem, jó pár évig barátságban leszünk. 
SC2 ID: Peter 1714

Trak
(PH! addikt)
Akkor rossz topikban vagy, nézz be ide:
[link]
A monitor panelek típusáról itt olvashatsz:
[link]
[link]
Ha wide, akkor én a Samsung 215TW-t ajánlanám. Ez jelenleg a legnagyobb, megfizethető árú xVA paneles monitor. A következő egy 24''-os lenne, de az nem nagyon jön ki bruttó 150-ből.

Trak
(PH! addikt)
Tuco Ramirez leírása alapján tényleg jónak tűnik. Egyszerű oka van, amiért nem ajánlgattuk, mert ez egy új típus, hivatalosan még nem is kapni nálunk. Legalábbis a hivatalos nagykerekben nincs. Én nem is ismerem igazából, de a leírás felkeltette az érdeklődésemet, majd utánanézek.

kano
(PH! addikt)
OK, köszönöm szépen. 

lakisoft
(PH! addikt)
Sziasztok!
Nemrég vettem egy LG L1919 S tipusú monitor a gondom az hogy egyszerűen nem tudom jól beállítani ... tudna valaki segíteni ... mer megvakulok olyan világos a kép ... 
Előre is köszi
Színséma vagy driver is kellene a monitorhoz de nem találok sehol ...
üdv, lakisoft
[Szerkesztve]
www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

csuka01
(újonc)
Hi ALL!
Segítségeteket kérném TFT monitor vásárlás kapcsán.
A lényeg: kb nettó 70k-t szánnék a dologra. Elsősorban játékra, és netezésre használnám.
tHX

cadgers
(tag)
LG L1982U-BF 19''
Ez 70 körül mozog jobb helyeken, lényegesebb paraméterei a 3000:1 kontrasztarány, 2 ms válaszidő, és automatikus képforgatás. Bár sajnos gyakorlatban nem tudtam kipróbálni, ha valakinek van ilyenje, írjon róla plz (bár lebeszélni már nem nagyon tud senki róla, mert megrendeltem)
http://www.youtube.com/watch?v=gjntU-dYqb4

cadgers
(tag)
És még valamire kíváncsi lennék, amit már lejjebb föltettek kérdést, de választ nem kaptak rá, ennek a monitornak milyen a felülete? Fényes, vagy matt?

kano
(PH! addikt)
Én megvárnám a helyedben, hogy Trak mit tud majd meg a Samu 940FN-ről. Az PVA paneles és Tuco Ramirez leírása alapján korrekt a játékoknál is, továbbá belefér a 70 nettóba(legalább is most még úgy néz ki). Vagy esetleg Wide TFT?
[Szerkesztve]

Trak
(PH! addikt)
Fényes.
Nekem ilyen volt, korábban írtam róla, talán még az előző topikban, ha érdekel, keress rá.

csuka01
(újonc)
Nekem SAMU 971P-t ajánlottak, de nem tom elég-e az a 6ms játékoknál?

kano
(PH! addikt)
Többek véleménye alapján az nagyon jó monitor, de az ára is ott van. Játékokra elvileg még a 8ms is elég.

pestif
(újonc)
nem egy 940bf van én nagyon meg vagyok vele elégedve még eddig egyetlen egy pixel hiba sincs rajta olyan négy hónapja megy hát elég sokat majdnem folyamatosan
egyetlen egy hibát találtam rajta az pedig az hogy a státuszt jelző led nagyon erős és ha filmet nézek akkor zavaró tud lenni ezért elé szoktam rakni valamit ami takarja a ledet

tandrej
(újonc)
2 változat is van ebből a típusból? Mert én most vettem (2 órája )egyet, s nekem nem mattnak tűnik. 
Bár a legrosszabb az volt, amikor bekapcsoltam, s ott merengett egy pixelhiba a szemem előtt...
Úgyhogy most fogok visszarobogni a garos csere miatt .

cadgers
(tag)
Nem teljesen értelek.
Fényes = nem matt
Akkor hol itt a 2 változat?
- Privát
- 2007-05-08 00:55:44

copperhead
(fanatikus tag)

tandrej
(újonc)
Ehhh ...
Nem fényes, akart lenni. Úgyhogy itt a 2 változat 
De pénteken újra szemügyre vehetem remélem. Ha meglesz teszek fel neked képet róla.

xx610
(újonc)
Én kérdeztem korábban, hogy matt vagy fényes. Időközben vettem egyet. A képernyő matt, a kávája fényes. Sajnos nem nézhettem sokáig, mert 4 subpixel hiba volt rajta. Ment is vissza gariba másnap.
xx610

cadgers
(tag)
Azt honnan lehet tudni hogy teljes vagy szubpixel hiba? Megvettem a moncsit, de van rajta egy zölden világító pixel jobboldalon.

AstraCDX
(fanatikus tag)
Sziasztok !
Sajnos oda jutottam, hogy mivel az eddig isteni tökéletes SONY CRT-m (GDM-200PST) döglődni kezdett, LCD monitort leszek kénytelen keresni/beszerezni .
Egy ehhez méltó korszerű 19'' vagy 20'' méretű megjelenítőt szeretnék .
Elég sok elvárásom van vele szemben, és ezért nem is szorítkozom teljesen az árkategória aljára, kb. úgy max 150E HUF lenne a határ .
Általános otthoni használat mellett még filmnézésre, és némi játékra használnám.
Feltétlenül szükséges, hogy legyen DVI csatlakozója.
A képnéretaránya 4:3 vagy 5:4 legyen a wide nem érdekel .
Kifogástalan valósághű színeket akarok látni rajta, a lehetséges elérhető legnagyobb kontraszttal, és nem a legcsigalassabb frissítéssel .
Nem lenne baj ha beépített TV tuner is lenne benne, de ha ez a legcsekélyebb módon is negatívan befolyásolná egyéb tulajdonságait, akkor kihagyható .
Lényegében az említett árkategória legjobbját keresem .
Létezik ilyen a jelenlegi piaci kínálatban ?
Kérem a szakik, hozzáértők javaslatait, tanácsait !
Köszi !
Astra

Trak
(PH! addikt)
Teljes pixelhibánál a pixel vagy sötét, vagy folyamatosan világít (fényes), ha színes, esetedben zöld, akkor az szubpixel lesz.

cadgers
(tag)
Villogó beragadt szubpixelt cserélnek az LG-nél? Idegesítő, néha látni, néha nem, néha meg elkezd villogni ezerrel. Egy másik képpont meg egyszercsak eltűnt piros háttérnél, a többi színnél volt, aztán egyszercsak megjavult. Na ilyenkor mi van?
[Szerkesztve]

Trak
(PH! addikt)
3 napon belül mindenre csere. De sajnos elég rossz helyzetben vagy, mert mi van, ha pont a szervízben nem jön elő... Azért próbáld meg, hátha előjön náluk is.

looser
(senior tag)
Mi a véleményetek a Philips TFT-iről? Kinéztem egy tipust, 190C7FS/00, nekem szimpatikus, 20% játék, 80% munka, internet a megoszlás. Az ára 55-60 ezer Ft között van. Az igazat megvallva már 1 hónapja olvasom a fórumokat (pld. forgalmazók adott készülékéhez írt megjegyzéseket), s mindegyikről ugyanannyit áradoznak és leszólják. De ugyanez a helyzet akár a digi fényképezőkkel is, összezavarodik az ember igen hamar :)
Hahó!
looser
Külsőleg:
http://www.p4c.philips.com/files/1/190c7fs_00/190c7fs_00_rtp_.jpg
Brosúra:
http://www.p4c.philips.com/files/1/190c7fs_00/190c7fs_00_pss_hun.pdf
Mindent tudok a rákászszakmáról...

Bobbysolo
(lelkes újonc)
Hello!
Samsung 971P, ViewSonic VP930. Utóbbi 100k körül, előbbi pár ezressel alatta jelenleg.
Ha ez Eizo-kat kivesszük, ezek viszik most a prímet 19 colban.
TV tunert szerintem felejtsd el, az igényeid alapján nem hiszem, hogy megelégednél egy TN paneles monitorral.
Ha van rá keret, nézhetsz Eizo-t is...
Bobbysolo

tandrej
(újonc)
Szia!
Trak, #384hsz-ben meg azt mondta, hogy fényes, ezért kérdeztem én, hogy akkor van 2 változat is, mivel nekem is matt volt a képernyőm, csak hasonlóan jártam mint te csak nekem ment gariba vissza, 2 szubpixel miatt
na de majd holnap már elvileg lesz másik, remélem jó.
tandrej

).