Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#301) Nyugdíjas válasza Zoli2 (#300) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Megmondom őszintén én is csak tapogatózom még a témában. Ha visszaolvasol láthatod is,hogy tegnap kezdtem el kérdezősködni én is. Onnan vagyok ilyen ''okos'',hogy a napokban eléggé utána olvasgattam a témának.

Megtekintés: Amit adtam linket ott válaszd ki a legszimpibb boltot,aztán van róluk minden info,biztos van náluk kirakva,vagy nemtudom. De én is épp itt tartok amugy a dologgal,lehet pár nap múlva már ezt is tudni fogom...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#302) asound

asound
(őstag)

Sziasztok!

Ti melyiket választanátok a két monitor közül?
Mindkettő Samsung, 60k alatt vannak az áraik.
Az egyik a Samsung 940BF 19''-os nem szélesvásznú, a másik a Samsung 203B 20''-os, szintén nem szélesvásznú. Elsősorban filmezésre, netezésre és néha játékra kellene a monitor. A 940BF mellett szól a 2 ms-os válaszidő (a másik 8 ms-os ugye), azt hallottam róla hogy játékokhoz ideális, mindkettő DVI-s, a 208B-ről viszont még nem sokat hallottam. A segítséget előre is köszönöm! :R

Az élet négy magnál kezdődik.

(#303) cadgers

cadgers
(tag)

LG L1982U-BF

Én erről a monitorról szeretnék tapasztalatokat gyűjteni, a paraméterei meg a desing is nagyon megtetszett, és ilyet szeretnék venni, de azért érdekelnének a vélemények

http://www.youtube.com/watch?v=gjntU-dYqb4

(#304) Trak válasza cadgers (#303) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Jobbra fent kereső (topikon belül), írtam róla egyszer - kétszer. Ilyen van otthon (illetve már csak dobozban van, mert megjött helyette a 22''-os wide). 3 szóban összegezve: Nagyon jó monitor.

Ha esetleg érdekel egy kb. 2 hónapot használt, de nagyon megkímélt példány, akkor keress meg :)

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#305) Tigrisszem

Tigrisszem
(újonc)

Sziasztok.
Mi a véleményetek a HannsG HW191DP 19'' TFT-LCD monitorról?
Van valakinek valami tapasztalata milyen?
Vagy nagyon gagyi?
Mit vennétek 45k körül?
Köszi.

(#306) Caniggia

Caniggia
(kvázi-tag)

Szerintetek igaz az a feltevés hogy 1-2 pixelhiba a monitoron nem jogosít fel arra, hogy kicseréljék azt az üzletben egy hibamentesre? Ezt hallottam...
Próbáltátok már ujjal benyomni a hibás pixelt? Azt mondják így kijavítható a kisebb pixhiba! Legalábbis apámnál bevált. :Y :C

(#307) Nyugdíjas válasza Caniggia (#306) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

De feljogosít.
Illetve attól függ vállalnak-e pixelgaranciát,illetve milyen feltételekkel.
Minden esetre én nem nyomkodnám :D

[Szerkesztve]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#308) Vangelis válasza Tigrisszem (#305) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

940N-t 48-50ért.

(#309) [G@B]

[G@B]
(tag)

érdekes dolgot láttam a hétvégén havernál. neki egy samsung 740 B -je van(asszem ez a pontos tipusa, de az biztos h 8ms-os).cs 1.6 -ot próbáltam ki. 1204 ben még jó , alig van utánhúzás, és 800x600-ban, amiben én játszanék, nem is a képpel volt probléma(meg is lepődtem, szinte olyan éles volt mint 1204 ben), csak nagyobb volt az utánhúzás....és olyan szinten h még elviselhető, de egyben elég zavaró. vajon megoldódna ez a probléma egy 2ms-essel. namost nem tudom hogy az TN paneles vagy már az újabb, ilyen nagy guru nem vagyok monitor ügyben.

VR6 // by vw vento

(#310) asound

asound
(őstag)

#302-re valaki?

Az élet négy magnál kezdődik.

(#311) Trak válasza Caniggia (#306) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Attól függ, hogy a monitor gyártója milyen pixelhiba garanciát vállal a monitorra.
Én már próbáltam az ''ujjbenyomós pixelhiba megszűntetést'', a sok próbából egyszer sikerült :) (Alpixel hiba volt, ujjal és körömmel kellett egy kicsit masszírozni)
Óvatosan meg lehet próbálni, de én sajáttal nem kísérleteznék, csak maximum akkor ha már nem garis.

Tigrisszem: LG L1918S, vagy LG L1919S ;]

[Szerkesztve]

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#312) g@bo válasza Vangelis (#308) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

a 940N-re azt irja a gyártó, pva paneles.... létezik?

szerintetek:

Samsung 940N
940BF
932BB

LG 1918S-SN?

DVI érdemes?

(#313) Trak válasza g@bo (#312) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

940N nem pva-s, hol olvastad?
Ezeknek az árában nem fogsz kapni pva-sat.

Ha már LG és Samsung:
Először döntsd el mennyit szánsz rá, aztán az annak megfelelő csoportból válaszd ki amelyik tetszik.

1. Samsung 940N - LG L1918S vagy L1919S
Ezek nagyjából ugyanolyanok.

2. Samsung 940BF és 932BB - LG L1953TR
Ezek is.

(#314) [G@B]

[G@B]
(tag)

miben különbözik a TN és a PVA panel? :B

VR6 // by vw vento

(#315) Trak válasza [G@B] (#314) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

[link]

(#316) benji999 válasza Trak (#315) üzenetére

benji999
(újonc)

Sziasztok!

Erről a monitorol szeretném kérni a véleményeteket!

Acer AL1916WAs

Link: [link]

Eredetileg LG-t akartam de lebeszéltek róla.Szóval úgy önmagában az ACer megbízható?
Nem nagyon pixelhibás stb.Esetleg ha valaki konkrétan tudna pár szót szolni a fent említette modelről,akkor megköszöném!

Előre is köszönöm a segítsgét!

Ui:Elég sürgős lenne mert tönkrement a CRT-m!!! :O

(#317) Trak válasza benji999 (#316) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Mi a gond az LG-vel? Lebeszélt róla, és pont ezt az Acert ajánlotta helyette? Nagy guru lehet az ember:)

Mire szeretnéd használni?
Ez egy olcsó 19''-os Acer, semmi extra nincs benne, alap használatra jó.
Pixelhiba ügyben nem a legjobb márka, de azért nem vészes a helyzet. Esetleg jobb helyeken lehet hozzá venni 30 napos pixelhiba gari kiterjesztést, azzal 30 napon belül minden pixelhibára cserélik.

(#318) kovasz

kovasz
(senior tag)

MON Samsung 940N TFT-LCD 8ms 19''

ezt neztem ki erdemes megvenni vagy van jobb helyette ebben az arkategoriaban?

(#319) kovasz

kovasz
(senior tag)

illetve max +20k-ert mit vennetek?

(#320) [G@B] válasza Trak (#315) üzenetére

[G@B]
(tag)

Köszönöm szépen a választ!

VR6 // by vw vento

(#321) csabooooo

csabooooo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a mai TFT monitor piacon mely monitor márkák számítanak megbízhatónak? (a legkisebb a meghibásodási százalékuk?)

Másképp, mely gyártók azok akik a monitorjaikhoz minőségi alkatrészeket használnak, és nem kínai piacos 5Ft-os kondenzátorokat, diódákat, tápot...stb.?

www.fordfocus.hu

(#322) benji999 válasza Trak (#317) üzenetére

benji999
(újonc)

Szia!

Köszi a választ.

Igazából e kettö között vacilálok.

1: Acer 1916Ws [link]

2.LG L194WT-SF19
[link]

Amit szeretnék:Internetezésre, és filmnézésre szeretnék monitort.Nagyon ritkán játszani,de nagyon nagyon ritkán.A lényeg hogy 19 LCd szélesvásznú ill. hogy 45ben megálljon!

A kettö közül melyiket ajánlod?ill. ha van ilyen árban mást azt is mond meg kérlek!

Előre is köszönöm mindenkinek!

MEg szeretném rendelni hétvégéig,kérlek írjál minnél előbb!!

:R

(#323) Trak válasza benji999 (#322) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ha a kettő közül kell választani, akkor inkább az LG, mert azon van DVI.

(#324) g@bo válasza Trak (#323) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

kipróbáltam a 19'' wide LG heylett a 20'' wide 205BW sasmungot, hát.... nem rocc, +13k.... :Y :DDD

de még mindig 17'' magas.

nem tudtok elfogadható áron PVA paneles 19'' 5:4-es moncsit?

típus pls.. :R

(#325) csabooooo válasza g@bo (#324) üzenetére

csabooooo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Belinea 1980 S1. Igaz, hogy nem PVA, hanem P-MVA, de jó. Ugyanaz a panel van benne, mint a Viewsonic VP930-ban, csak az ára 70E körüli míg a VP930 még mindig 100E.
Egyetlen hátránya a pixelgarancia. Merthogy nincs, azaz csak az ISO szabványnak megfelelően.

www.fordfocus.hu

(#326) Trak válasza g@bo (#324) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Az egyik legolcsóbb az Acer L1923 volt (nem tudom, lehet-e még kapni).

(#327) benji999 válasza Trak (#326) üzenetére

benji999
(újonc)

Ha elvonatkoztatunk a 2 márkától tipustól amit kinéztem,és a következőket tartom fontosnak:

Amit szeretnék:Internetezésre, és filmnézésre szeretnék monitort.Nagyon ritkán játszani,de nagyon nagyon ritkán.A lényeg hogy 19 LCd szélesvásznú ill. hogy 45ben megálljon!

Akkor mit ajánlanál?!

A Dvi csatlakozó mivel jobb mint a másik?MEnnyi plusszt jelent?CSak az miatt dölt a mélreg nyelve a Lg felé?MEgkérdeztem pár számitástechnikai boltot.Volt ahol azt mondták már 2éve nem rendeltek LG-t.És mindenhol az Acert ajánlották inkább.(ha a 2 modell között kell választani).De most tegyük fel hogy nem a kettö közül,akkor milyent?

(#328) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

kössz urak.

70-80k meredek, mert samu 205BW moncsit tudok 50k ért... lehet, ennyiért elviselhető lesz a tn film.

belineat nem találok, lehet előbb kellett volna keresnem. :(

(#329) Trak válasza g@bo (#328) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ha ennyiért veszed a 20-ast, akkor nincs miről gondolkodni.
Ennyire nyiltan ne hangoztasd, hogy nettó áron szerzel cuccot, mert 1 nem fognak szeretni, 2 jönnek majd a privik, hogy másnak is szerezz ;)

(#330) g@bo válasza Trak (#329) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

ajándék.... :DDD de sajnos wide..

(#331) Csabi29

Csabi29
(újonc)

Sziasztok!Nem vagyok régóta LCD monitor tulaj,ezért is segitséget kérnék abban hogy mennyire károa a monitornak ha bekapcsolt állapotban hozányulnak egy egy pontban a kijelzöhöz?A szüleim képeket nézegetek és nem egyszer amikor valami érdekedet láttak akkor nézd és közben mint a régi monitoron ujját a kijelzöhöz nyomta az édesanyám.Gondolom ettöl még nem lett baja mert a hirtelen megfolyás ahogy hozá ért vissza állt.Elöre is köszönöm. :R

(#332) xx610

xx610
(újonc)

Kérlek segítsegetek. Az LG L1982U monitor képernyőjének milyen a felülete? Fényes, tükröződős vagy a ''hagyományos'' matt?

Előre is köszi.

(#333) g@bo válasza xx610 (#332) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

egyáltalán melyik moncsi fényes? / nem üveglapos../

(#334) benji999

benji999
(újonc)

Sziasztok!

Az adott monitoról mi a véleményetek?!:

MIRAI DML-419W210

[link]

A tulajdonságait elnézve nagyon megéri az árát.Díjakat is nyert.(product design awards 2006,reddot design awards 2006)

(#335) benji999

benji999
(újonc)

még egy link róla:

[link]

A chipsetnél fel van sorolva pár videokártya.Az mit jelent?CSak és kizárólag azokkal a tipusokkal müködik?

(#336) Alyens

Alyens
(fanatikus tag)

Sziasztok! Valki találkozott már : LG M1921A-BZ ezzel a monitorral? És érdemes TVtuneres monitort venni?

(#337) Alyens válasza benji999 (#335) üzenetére

Alyens
(fanatikus tag)

Tuti minden kártyával müködik! Talán azokkal tesztelhették.

(#338) Jimmike

Jimmike
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Tft-re szeretnék váltani, de több dolgot nem értek. Az ajánlott felbontás alatt is lehet használni a monitort? Ha igen, az képminőség romlással jár?

Főleg játékra használom a gépet, és nem hiszem, hogy elbírná a vasam az 1280 x 1024-et.

Válaszidő mennyire fontos? 5 ms és 22 ms között van érezhető különbség?

Előre is kösz a válaszokat!

Túl fiatalon születtem, még egy éves sem voltam ...

(#339) vallas válasza Jimmike (#338) üzenetére

vallas
(senior tag)

Hali!

A win-be desktopon érdemes natív felbontásban használni 1280*1024, mert akkor tűéles a kép, és elég játékba visszavenni 1024*768-ra, ott nem veszel észre változást.

nekem most 8-milis HAnnsg-19 s moncsim van, előőte 15-s philips volt, ami 25 miliseces, és én nem vettem észre különbséget köztük.

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#340) neooen

neooen
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Tulajdonképpen odébb van még a monitorcserém(remélem lesz még idén OLED :R ), de mivel mostanában nem nagyon olvasgattam a TFT-k háza tájáról, ezért nem tudom milyen újítások láttak már napvilágot!

A kérdésem az lenne, hogy melyek a manapság kapható legjobb TFT-k. Az ár nem számít! Kompromisszumot nem szeretnék kötni, tehát legyen jó mindarra, amire 1 CRT. Fontos a ''Gyors'' képfrissítés, élethű színekkel és jó betekintési szögekkel legyen megáldva! Legyen jó filmnézésre, játékra, 3D munkára és az se baj ha tud főzni :) ! Tehát keresem a nagy Ő-t!

(#341) Runo válasza neooen (#340) üzenetére

Runo
(őstag)

[link]
Elég nagy ő egy 19''osnak? :) Bár főzni nem tud... :))

[ Szerkesztve ]

(#342) Egon válasza Runo (#341) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez overdrive-os?
Nem rossz cucc: amikor utoljára nézegettem a 19-es Eizo-kat, 200K felett volt az áruk.
Öcsém Samsung 970P-t vett nemrégiben: mivel már nem lehet kapni P19-2-t, ez a Samsung tűnt a legjobb vételnek (no meg a 971P).

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#343) Trak válasza neooen (#340) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ha az ár nem számít, akkor vegyél inkább egy 24-es xVA-s wide-ost :)

(#344) neooen válasza Runo (#341) üzenetére

neooen
(fanatikus tag)

Akkor a 19''-esek között ez az egyik legjobbnak számító 100.000Ft-ért, ami nem baj, csak hitetlenkedek? Ez a csúcs? Esetleg a nagyobb méretűek között?

(#345) micsu válasza Trak (#219) üzenetére

micsu
(lelkes újonc)

Hello Trak,

A segítségedet szeretném kérni az alábbiban.
a) Kinéztem magamnak a legolcsóbb PVA paneles monitort: Acer AL1923.
Ezt ismered, mert már ajánlottad másnak is: [link] na meg a saját fórumjában is nagyon dícsérik [link]
b) Ugyanakkor azonos árban ott van az általad is favorizált TN+film paneles monitor: LG L1982U.
Azt gondolom, hogy az LG inkább válaszidőben, az Acer meg színekben-kontrasztban jobb.
Igazából játszani meg filmezni projektoron szoktam, a monitort csak szöveges munkára használnám.
c) Akkor meg elég nekem egy olcsóbb is, mondjuk az LG 1953TR?
De mivel nettóban gondolkodom, így a C eset előnye csupán kb 15e ft.
Ismerős a problémám? ;)
Ebben [link] a hsz-ben Butthead-nek is az Acer-t ajánlottad a C) kategóriás monitorkkal szemben, ebben egyetértünk.
De a AL1923 vs 1982U kérdésben már nem tok dönteni.
Mit javasolsz? Vegyem meg a Te használt 1982U-dat? :R
Köszi.

(#346) Jimmike

Jimmike
(kvázi-tag)

60 ezer plafonnal milyen tft-t ajánlotok? 1280 x 1024-et, és 2 ms válaszidőt szeretnék.

Túl fiatalon születtem, még egy éves sem voltam ...

(#347) Carlos-D

Carlos-D
(újonc)

Sziasztok!

Tudom, h nem éppen idevág a kérdésem, de nem találtam az erre vonatkozó topikot...sorry mindenkitől, nyugodtan kövezzetek meg érte. Azzal a kér(d)éssel fordulok a topik látogatóihoz, h hol érdemes monitort venni? Pontosítok: Samsung 931 Bf moncsit vásárolnék, s ''depo''-n kísérem figyelemmel az árak alakulását. A kérdésem az lenne, h hol ne vegyek/vagy hol vegyek, és itt nem az árra gondolok. Hol számíthatok arra hatványozottan, h átvernek, s hol kevésbé? Feltételezem ez nem a reklám helye, ebben az esetben válaszokat priviben kérnék! Még 1x bocsi, ha nem ide illik a kérdés!

sziasztok

(#348) Trak válasza micsu (#345) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Igazából ha tényleg csak szöveges munkára kell, akkor elég felesleges bármilyen drágább modellt venned. Akár az említett L1953TR is megfelelő erre, de ha az a 15e ft Neked nem sok, akkor nyugodt szívvel vehetsz egy Acert, vagy LG L1982U-t is, nagyon jó monitorok. De hangsúlyozom, ilyen felhasználásra felesleges.
Én csak szöveges munkára, egy olcsó márkás 19-est vennék, de ezt Neked kell eldöntened :)

De amúgy ez csak szöveg, egyértelmű a választás: vedd meg az én alig használt L1982U-mat :D

(#349) Xelo

Xelo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hey! melyik a legjobb itthon ''rendesen'' kapható 1280×1024-es felbontású 19''-os LCD moncsi? válaszidő ne nagyon legyen több 4ms-nál, és max 75-öt szánnék rá.
ÉS AMI FONTOS: BEÉPÍTETT HANGSZÓRÓKKAL :) van egyáltalán ilyen ami megfelel az elvárásaimnak? :W

(#350) ftc válasza Xelo (#349) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

19'' LCD Philips 190 X7 FB - 2ms jó lenne és PerfectPanel garancia van rá...

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.