Szerintem én magam is hosszútávra vásároltam az LG-met.
Ami mellesleg 3 év garanciával bír. Nem cserélem naponta, semmi bajom vele, már fél éve hűen és gond nélkül szolgál. Számomra pénzkidobás lett volna mondjuk egy Eizo, mert nekem nem létszükséglet a színhűség, ráadásul nem is garantálja semmi a valódi színhűséget. Én tulajdonképpen az 52 ezret is sajnáltam tavaly decemberben monitorért. És nem vagyok igénytelen, szeretem ha szép, tartós, és igényes dolgok vannak körülöttem. Egyszerűen abból indultam ki, hogy a jó öreg CRT képét úgysem fogja überelni egy flancos TFT. És ez így is van. Ám amikor megjelenik nálam olykor műszaki, vagy informatikai érdeklődéssel bíró ismerősöm, és azt mondja, hogy "hű de klassz ez a monitor", akkor elégedettséggel tölt el a dolog. Tökéletesen megfelel a célnak, szemüveg nélkül tudom használni, nem kell belehasalnom, hogy el tudjam olvasni a betűket, és a filmek, játékok is klasszul futnak.
Ár-érték arányban tehát nekem ez jobban megfelel, mint a PVA paneles bármelyik csoda. Valószínűleg persze ha majd egyszer sok pénzem lesz, és nem kell beosztani, csak szórni, akkor nem adom alább én sem, és kipróbálok egy ilyen csodát.
Az a meglátásom azonban, és a boltok kínálata is ezt tükrözi, hogy többen vannak azok, akik 40-50 ezret szánnak monitorra. De ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy igénytelenek lennének az emberek. Ennyit bír el a költségvetésük, és az ilyen vásárlónak ne akarj eladni 80-100 ezres megjelenítőt. Annál is inkább, mert a színszámon kívül túl sokkal nem jobbak azok sem. Azt meg ugye te sem szoktad számolgatni, hogy 16,2 vagy esetleg akár 16,7 millió. Mellesleg meg ha valakinek azonnal kell monitor, és 40 k-ja van, akkor nem fog várni hónapokat, hogy kiszorítson még 40-et. Legtöbbünk alapdolgokra használja a monitort.
Időtálló hardverről meg szerintem a mai világban ne is beszélgessünk. Amikor elkezdtem összeállítani az új gépemet, akkor még 3200+ -os proci volt a csúcs, de fél évvel később 4200-as került bele. És akkor már láttam 5600-ast is, csak még drágállottam. És ez igaz az összes alkatrészre, amit becserkésztem a gépembe, és mindenféle technika jön-megy, dobják ki mindenből a javított, újabb verziót... Mikor tartasz meg bármit is 2-3 évig?
Mellesleg, most épp dörög, villámlik... mit csinálnál, ha becsapna a drága monitorodba? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Azt a Tescos részt meg kikérem magamnak, ha eddig nem sértődtem volna meg, akkor most itt lenne az ok.
Túlságosan szélsőséges vagy. Hidd el, hogy létezik alternatíva a Tescos gagyi és az Eizo között, ami ráadásul nem vall szégyent a "nagytesó" mellett.
bla-bla