elirtam.. 9000 
Aki tud munkát, írjon! Minden jöhet.
elirtam.. 9000 
de ha ennyire nem szép a szine, akkor valami más 19-es esetleg 17 ha nincs más. 2ms-osat ajánljon már valaki, sajna monitor téren nem vok annyira tapasztalt meg tájékozott, ezért is irtam ebbe a topikba...

Sziasztok!
Szeretnék egy monitort vásárolni, ami megfelel az alábbi paramétereknek:
19 colos, 5:4 arányú.
DVI és D-Sub csatlakozó is legyen rajta.
Monitorról át lehessen kapcsolni a két bemenet között (két számítógéphez csatlakozna).
Felhasználás: filmnézés, internet, (játszani nem fogok rajta).
Maximum bruttó 70000 Ft.
A márka lehet: LG, Samsung, Fujitsu-Siemens, Video7.
Állítható magasságú legyen.
Remélem létezik ilyen!
Ha tudtok, kérem ajánljatok valamilyen jó (általatok jónak tartott) monitort ami ezeknek megfelel!
Köszönöm: Lasjoz

Szeretnék monitort venni, ki is néztem 2-t, csak nem nagyon tudom, hogy melyik legyen az igazi:
Fujitsu-Siemens XE19 19''
vagy
Samsung SyncMaster 940N 19''???
940N-ről hallottam jókat, de a másikról nem nagyon találtam semmit. Ti melyiket ajánlanátok?

Sziasztok!
Vettem egy Samsung 931mp-t és nagyon csalódott vagyok. Tisztában vagyok a tft-s jellegzetességekkel, de mégis. Ez egy pva paneles monitor tehát szép szineket és feketét kellene látnom. Ehhez képest a színek bántóan fakók, a fekete foltos. A digitális fényképek hibáit iszonyatosan kiemeli. Úgy néznek ki a képeim mintha 256 szinűre lenne állítva a desktopom. Az egészet ahhoz tudnám hasonlítani mintha egy szürke függöny lenne a monitor előtt, mint egy nagyon gyenge tn-es monitor.
Jelenleg d-sub-on megy, mert gyárilag nem mellékelnek dvi kábelt. Egyetlen reményem, hogy dvi-n jobb de nem igazán hiszek benne.
Volt már egy pva paneles benq monitorom amit eladtam mert nem tudtam elviselni a lassúságát. Ott nem voltak ilyen gondok.
Lehet, hogy rosszul csinálok valamit? Vagy ez a monitor ilyen?

Sziasztok!
Pár napja vettem egy Samsung 940BF-et, eddig jól működik, analóg bemeneten kicsit vibrál a kép, de digitálon használom ugyis. Van-e valakinek valami tuti színsémálya ehez a moncsihoz? Megköszönném.
ide mindenki csak a problemajat irja be aztan nem kap ra valaszt 

LG-ből ajánlom az L1982U-t, most egy ilyen van itthon, remek kis monitor.
A többi márkából majd ajánl valaki más.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

Ha csak ez a kettő jöhet szóba, akkor inkább a Samsung. Általában jobb minőségűek (na azért nem mindíg), jobb a szervízháttér stb.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

Egy okos ember már megmondta a frankót a történekem során, csak idézni tudom:
Türelem, türelem, türelem...
Mostanában sajnos tényleg kevés hozzáértő jár ide, a monitorról mindent tudó guru, moderátor Racecam-ünk (
) is elhagyott minket egyéb elfoglaltságai miatt.
Én is csak kontárkodom itt
![;]](/dl/s/v1.gif)

És pont Neked nem válaszoltam... 
Senki nem mondta, hogy nem szép a színe, csak megjegyeztem, hogy volt akinek nem tetszett valamiért a 95%-os gamut fejlesztés. Átolvastad a saját topikját?

További negatívum, hogy a sarkokban nagyon erős bevilágítás látható.
jah, de en kiprobltam, ha dinamic contrast nélkül használom, jó szine van, de egy kicsit túl élénkek a szinek, 1-2 régi jatekban különösen feltünik crt utan, de az uj, extrabrutal grafikaju jatekokban, mint a carbon, alig veszem észre h ez egy lcd...
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Van-e tapasztalata valakinek az LG M1921A-BZ monitorról? 19''-os monitor, van benne TV tuner is, 70 ezerért kapható. Nagyrészt monitorként üzemelne, de TV sem árt néha. Milyen a kép, stb? Várom a válaszokat.... 

Van valakinek véleménye a Samsung 19'' 931BF LCD monitorrol?

Sziasztok!
Megvettem a monitort 
Annak ellenére h a VP930 tényleg gyönyörü és mindent ver,
az LG L1982U-BF-et vettem meg az ára miatt!
De nagyon jó kis monitor ez,csak szokatlan a CRT után!
Annyi baj van vele h megvakit a fénye ha az AUTO BRIGHT-ot OFF ra állitom
,meg nem igazán tudom belöni h netre is
meg játékokra is jo legyen 
Trak nincs ötleted?

Köszönöm a javaslatot (L1982U), megnéztem a LG honlapján, valóban nagyon jónak tűnik, biztosan megfelelne az igényeimnek, csak egy kicsit nekem drága.
Találtam itt még kettő másíkat is: L1970HR és L1953TR
Ezek olcsóbbak kb. 10- ill. 20 ezer forinttal.
A specifikációk alapján számomra nem teljesen világos mi ennek az oka. Azt látom, hogy a talpuk jóval egyszerűbb, a kontraszt arányban is van némi különbség, de nem látok olyan paramétert, ami miatt ne felelne meg nekem az L1970HR vagy akár az L1953TR, a 203-as hozzászólásban leírtak figyelembe vételével. A magasság állításról ennyi pénzért le tudok mondani.
Talán régebbi tipusról/fejlesztésről van szó? Más panel? Én azt találtam mindegyik TN.
Ha tudsz olyan különbséget ami nem derül ki a specifikációból és segítene a választásban, örülnék, ha leírnád!
Köszönöm!

Fényerő, kontraszt mennyin van?
Majd este beírom, hogy nálam hogyan van beállítva, hátha azzal jobban fog tetszteni.

LG L1953TR - Belépő modell, egyszerű külső, semmi extra, de tulajdonságaiban jó (2000:1, 2 ms, DVI). Én speciel nem szeretem ezt az egyszerű designt egyik gyártónál sem, de ez már csak az én hülyeségem 
LG L1970HR - szép design, ultra vékony káva, dönthető képernyő, olyan a lába, amivel állítható magassága és teljesn vízsszintes helyzetbe is dönthető az egész képernyő
[link]
A linken egy másik modell látható, de ugyanígy lehet ledönteni az L1970-est is.
Nagyon jó tulajdonságok (3000:1, 2 ms, DVI)
Otthoni használatra a teljes ledöntés felesleges, de a magasság állítás + a szép külső miatt jó vétel.
LG L1982U
Saját, szubjektív vélemény (nehogy megint belémkössön valaki):
Abszolút a legjobb TN-es, amit az utóbbi időben láttam + mindent tud, amit csak lehet. Fejlesztett TN panel, láthatóan szebb színmegjelenítés. Szép designos, fekete külső, a talpa miatt állítható magasság, ledönthető, mint az L1970-es + átfordítható az egész képernyő a szemben ülő felé + pivot mód.
Nagyon jó tulajdonságok (3000:1, 2 ms, DVI)
Az árakról annyit, hogy most csökkentek ismét az árak egy kicsit, Az L1953TR nem változott, ''cserébe'' viszont hiány van belőle, nem kapható jelenleg. Néhány hét és lesz.
LG L1970HR - ajánlott bruttó ára 65-68k között.
LG L1982U - ajánlott bruttó ára 71-75k között
Amit még esetleg nézz meg:
LG L1960TR-BF - szép design, jó értékek (3000:1, 2 ms, DVI), de nem állítható magasság, ára kb. 4-6k-val több.
Pár napon belül várhatóan frissülnek az árak a kiskerekben, a legtöbb helyen még a régiek vannak.
Kb. 2 héten belül eladom az L1982U-mat, ha esetleg olcsóbban akarsz hozzájutni 
[Szerkesztve]

Két monitor között gondolkodom: Asus 192 VWS 19'' vagy Asus PW191 . Tudna valaki segiteni. Amugy az Asus PW201 20,1''-on gondolkodom. Az a baj hogy nem láttam egyiknek sem a képminöségét, igy nem tudok választani. ebben kérném a segitséget.
'''--A sör lassan habzik, de sohasem habozik--""

Sziasztok!
Szeretnék venni egy új monitort, mivel a régi CRT-m teljesen tönkrement, és most egy 19''-os LCD-TFT monitoron gondolkodom!
Ez lenne a kiválasztott, kérlek mondjatok róla véleményt:
''Xpert-TECH LCD TFT 19'' monitort beépített TV-tunerrel''
- Activ terület: 376.32*301.056(mm2)
- Panel A+
- TV tuner
- Teletext
- Sztereó hangszóró
- Távirányító
- DVI, AV, DVD kimenet
- DVI, VGA, komponens, stereo audio, AV, Scart bemenet
- Max. felbontás: 1280×1024@85HZ
- Képpont: 0.294mm
- Max. kontraszt:700:1
- Max. fényerő:250cd/m2
- Válaszidő :8ms
- Szin: 16.7M
- Látószög: H:170°; V:170°
[Szerkesztve]

Samsung 931BF 19''
Rendelkezik valaki ilyen monitorral? Ha igen, vélemény?
Ilyet szeretnék venni! 

Hali!
Légyszíves ajánljatok nekem 19''-os tft-t ami kb 50-60e Forint korul van!
Köszönöm!
Azt hittem, hogy a Samsung jobb, mint az LG.
Vagy rosszul hittem??
Köszi
i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

Sziasztok!Egy kis segitségre lenne szükségem,ezzel kapcsolatban már irtam a samsung 940BF topicba is,de gondoltam hátha itt is kapok választ.Két napja vettem egy samsung 940Bf tipusu LCD monitort,egy ideje kinéztem már mert a samsungokról sok jót hallotam iletve csábitó volt a 3 év garancia is és mivel az elsö monitorom egy 17-es CRT volt igy mindenképen LCD-t szeretem volna és egy picit nagyobbat mert gondoltam az több szempontból is jó.Nekem a 2ms válasz idő annyira nem számitot mert szinte abszolut nem játszom rajat inkább netezem és képeket vagy videokat nézek,ami problémaám van a monitirral az az hogy a Crt után elégé pixeles,nem vagyok ehez hozzá szokva és nekem ugy tünik hogy a barátnőm céges lcd-je ami egy 17-es AG NEOVO nak is jobb a képe.a kérdésem hogy lehet hogy nem samsungot kellet volna vennem mert más cég LCDmonitorjának szebb a képe vagy maradnom kelet volna a 17-es nél 19 helyetmert azon nem jönnek igy ki a pixelek iletve minden LCD ilyen és ezt meg kell szoknom.elötre is köszönöm a segitségeteket. 

Hi.
Én is nemrég vettem egy 940BF-et, és nekem nem tűnik pixelesnek. Digitális bemenetét használom, az analógé kicsit vibrál. Nekem egy programnál tünt fel, hogy nagyon pixeles, ez pedig egy ősrégi winamp volt, amit már ezer éve használok. Újabbat raktam fel és megjavult. Hát a képponttávolsága nagyobb, mint egy 17es LCD-nek, de ez majdnem mindre igaz. Nekem előtte 15ös Sharp volt, és hát van különbség azért a kettő közt, de nekem nagyobbra volt szükségem. Azt vettem észre, hogy vannak olyan játékok, pl. Cod2, hogy a főmenű képe ezen a monitoron csúnya, olyan sávos, viszont egy Crt-n vagy egy kisebb lcd-n sokkal jobb.

Ez kb. olyan kérdés, hogy melyik jobb, a Mercedes, vagy a BMW...
Minőségben mindkettő jó, a nevük is jó, de mindenki másra esküszik, valakinek ez tetszik jobban, valakinek az. Nincs egyértelműen jobb.
Válaszd azt, amelyik szimpatikusabb, jobb áron van, tudásban többet nyújt.
(De kérem, hogy autómániákusok ne írjanak erre a hozzászólásomra, csak egy hasonlat volt
)
Nekem ilyen TFT-m van, lassan egy éve használom.
Játékra, filmre tökéletesen ideális a 2ms-es válaszidejével, bár ha 4ms, vagy 8ms lenne ''csak'', számottevő különbséget biztosan nem tapasztalnál.
Úgyhogy csak ajánlani tudom, Samsungnál jobb brandet nem nagyon találsz mostanság a piacon, bár az is lehet, hogy elfogult fan vagyok e téren. A mobilomtól az LCD tévémig mindenem Samsung 
U so wish u were blonde like me
Lásd feljebb 

Nekem is Samsung van [link] és 97%-ban meg vagyok vele elégedve!
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Samsung 940BF monitorról mik a tapasztalatok? Mennyire éri meg az árát?
Az élet négy magnál kezdődik.

Sziasztok! Van max 70 rugom monitorra! Milyet vegyek? Segítsetek! Jo lenne ha beleférne a 19es az árba!! Kössz
Szia!
Én maximálisan meg vagyok vele elégedve, semmi gondom nincs vele, mondom ezt úgy hogy lassan fél éve használom.
Itt van a saját topicja a monitornak. [link]
Robi73

Hali!
Jó kis monitor ha főként játékra használod a gépet. Nálam bevált és remélem még jó darabig nem lesz vele semmi gond.
931BF Samsung, már nem annyira drága, és 19 collos, amilyet szeretnél

Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem, ha valaki tudja rá a választ, hogy Samsung 931BF monitoron miért nem lehet ''alapból'' a 75 hertzet választani? 1280x1024-ben természetesen.
Ha ebben a felbontásban van a monitor (ami mellesleg nagy elégedettséget váltott ki), akkor csak abban az esetben lehet a 75 hertzet választani, ha a pipát kiveszem a ''monitor által meg nem jeleníthető módok elrejtése'' négyzetből.
Idegesít a dolog, megoldható valahogy? Illetve ha kiveszem a pipát és úgy lövöm be 75 hertzre, származhat-e valami kár belőle? Előre is köszönöm.

bocs, rossz topikba tettem fel a kérdést, javítva.

MI a gond a 60Hz-el? Jó úgy a monitor.

zavar, hogy a megléte előtt sok helyen láttam az 1280x1024 @ 75 Hz-et, s most mégsem hajlandó így működni. Illetve lehetne, de azt csak a korábban említett beállítás állításával.

Az nem feltétlenül ideális, hanem maximum. DVI-on van összekötve a géppel?

ja, most néztem meg a műszaki paramétereket a cd-n, azt írja 60 az optimális, 75 a maximum.. 
igen, dvi-n keresztül van a géppel összekötve.
nem vagyok otthon a témában sajnos. crt után a magasabb hz számra próbálok menni. 

DVI-on 60Hz a maximum is, meg az ideális is, D-SUB-on tudsz beállítani 75Hz-et, de általában ott is felesleges. Tökéletesen jó a 60HZ, nem kell félni, ez nem CRT 
Üdv!
Milyen lehet ez a monitor?[link]
Játékra jó lehet?
gf 6600 GT elbírja a 19''es tftket?
[Szerkesztve]
Nem tudom, hogy elbírja-e. Lehet letörne pár kondi róla...
Amúgy HannsG márkából 5ms-eset is kapsz már 40 felett nézd meg az extremedigitalnál.
[Szerkesztve]
bal e zér viccig. De amugy thnx az infot, 40ért tok ilyet, csak ezt a képet találtam.

Sziasztok!
Előre szólok h láma vagyok a témában, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Kinéztem egy benq monitort, mégpedig ezt:[link]
: van ezzel valakinek tapasztalata?
Vagy tudna valaki ajánlani egy jó kis TFT-t, ami jó játékra, nincs utánhúzás?Ehhez hány ms-osnak kell lennie? Elég a 4--6?Vagy inkább 2?
A gondom az az, amitől félek a TFT-től, hogy havernál láttam hogy 800x600 ban csúnya a kép.Csak az eredeti felbontásában tiszta a kép a TFT-knek, vagy az övé volt gagyi TFT?
Bocsi a sok kérdésért, mondtam h láma vagyok ebben 
Előre is köszi
VR6 // by vw vento

Senki sem ismeri a #221 hozzászólásban levő monitort? 

Sajnos a linkelt monitort nem ismerem közelről, de az értékei alapján egy teljesen átlagos 4ms-es 19-esnek tűnik, de szerencsére van rajta DVI. Az árától függ, hogy megéri-e megvenni.
8 ms alatt már elég szokott lenni a legtöbb embernek a válaszidő, ha nem sokkal drágább (néhány ezer), akkor lehet nézelődni az 5 vagy kisebb értékűek között is.
A TFT monitorok a natív felbontásukban adják a legszebb képet (17 és 19''-os típusoknál ez általában 1280x1024), mindenképpen érdemes abban használni őket. Játéknál nem annyira vészes a helyzet, ott kevésbé, vagy szinte egyáltalán nem látszik, ha kisebb felbontásban használod, de ha bírja a videókártya, akkor ott is jobb lehet a natív.

Köszi a választ!
Azért utánaolvasgattam, épp a legutolsó 19'es TFT-k tesztjét nézem itt a prohardveren. Nekem az utánhúzás lenne a legfontosabb. És ebből a szempontból az LG-t hozták ki a legjobbanak. Az a baj, hogy cs 1.6-ban vagy 640x480 ban játszol, vagy 800x600 ban, vagy semmiben.Felette nem úgy szór a fegyver ahogy kéne.És mivel nem nagyon érdekelnek az új játékok, de az 1.6 al szeretek elhülyéskedni, ezért lenne olyan fontos h nem natív felbontásban milyen a képe.
VR6 // by vw vento