Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#151) <MZ/X> válasza <MZ/X> (#138) üzenetére

<MZ/X>
(őstag)
LOGOUT blog

Egy kis választ erre nagyon megköszönnék! :R

Original's never fit - Socket 370

(#152) DavideX

DavideX
(fanatikus tag)

sziasztok!
931BW-ről tud valaki mondani vmit? vélemény teszt vagy vmi? most szeretném lecserélni a 740N-t és ez tetszett meg legjobban, de azért kiváncsi lennék hogy megéri-e megvenni vagy csak jól mutat az asztalon.

• www.pc-style.hu •

(#153) Tuco Ramirez válasza 007007 (#137) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Szia!

Felkeltetted az érdeklődésemet erre a monitorra. :) Volt lehetőséged kipróbálni a boltban mielőtt elvitted? Milyen pixelgaranciát adott az Alien erre a monitorra? Nem fagy a géped, amikor a Samsung-os beállítószoftvereket használod? Játékoknál nincs zavaró utánhúzása és/vagy overshoot-ja?

Esetleg másnak van tapasztalata ezzel a monitorral kapcsolatban...?

SC2 ID: Peter 1714

(#154) Tomievo

Tomievo
(fanatikus tag)

Hali!

Szeretném kérdezni, hogy a 931 BF és 940 Bf között van e túl nagy különbség a kontraszton kívül, és hogy mennyit számít a kontrasztbeli különbségük, mert 10 rugós difi van köztük. Plussz ezeknél jobb e esetleg egy 931 C. Trak említette, hogy neki LG 1932P-SN-je volt. Lehet, hogy még kapok ilyet, akkor ezt lene esetleg érdemesebb megvenni?

(#155) traktor válasza hektor24 (#145) üzenetére

traktor
(újonc)

kösz a választ. közben körülnézegettem még, úgy döntöttem hogy remélem jo lesz a 940N nekem is... majd kiderül ha meghozzák.

(#156) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hello!
Tapasztalatokat illetve velemenyeket szeretnek kapni a kov 3 monitorrol, haver keresere:
LG L194WT
Asus PW191
Viewsonic VA 1913
Koszonom szepen :R Nagy hala minden valaszadonak!

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#157) Trak válasza venember83 (#156) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ezek wide-os monitorok, itt több szerencséd lesz:
[link]
(Ott majd használd a keresőt, szerintem lesz találat)

[Szerkesztve]

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#158) venember83 válasza Trak (#157) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

yep, azok, de 19''-esek, rendben, probalkozok ott, keresgelek, hatha kapok vmit, koszi!

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#159) venember83 válasza venember83 (#158) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rakerestem, mindenki csak kerdezget, senki se ir, h milyen, semmi tapasztalat, mind1, akkor majd izles szerint fog menni a dolog, ez van... :o

(#160) Belba

Belba
(őstag)

Mi ezt vettük a fiamnak karácsonykor :

HannsG HU198DP 19'' TFT-LCD monitor (46900Ft) [link]

Szerintem szuperjó!!!! :C
(3 év garancia jár hozzá.)

Különlegessége, hogy lehet a magasságát állítani (akár 2 ujjal is!), van beépített hangszórója (azért mi a különálló hangszórókat használjuk).

Tanácsom : akármilyen monitort veszel (LCD, TFT), még a boltban nézd meg alaposan bekapcsolva a pixeleket!!!!!!! Megvétel után már sóhajtozhatsz, hogy pixelhibás a monitorod, nem fogják kicserélni. Engem speciel nem érdekelt, hogy dühöng emiatt az eladó, hogy most ki kell csomagolnia a monitort (sőt, végül kettőt csomagoltattam ki vele, mert amit először megmutatott, nem az került a pénztárhoz, valami mesét adtak elő... No, nekem mindegy, akkor azt is meg akartam nézni!)... :DDD
Számítástechnikai boltban dolgozó ismerősöm kötötte a lelkemre, hogy CSAK ÍGY vásároljak monitort és notebookot is, ha nem akarok utána évekig mérgelődni.

=========================================================

Az alábbi szempontok fontosak egy-egy monitor bírálata során:

Képátló: a kijelző mérete inchben megadva (1'' = 2,54 cm). A kereskedelemben előforduló méretek 17'' és 24'' közöttiek.

Képarány: a megjelenítő panel szélességének és magasságának aránya. Az alapkiépítésű 4:3 képarányok mellett rohamosan terjednek a széles formátumú 16:10 és 16:9 képarányú, úgynevezett ''wide'' formátumú kijelzők.

Válaszidő: egy képpont alapállapotból történő kigyújtásához, majd teljes kioltásához szükséges idő ezredmásodpercben megadva (ms = millisecundum). Minél jobb ez a képpont-reakcióidő, a kijelző annál gyorsabb és folyamatosabb képváltásokat tud megjeleníteni. Lassú kijelzőn a gyorsan mozgó téma zavaró, ún. utánhúzási jelenséget produkál, azaz az elmozduló objektum ''szellem-körvonalai'' kis ideig még homályos udvart hagynak hátra maguk után.

Felbontás: a kijelző oszlopainak és sorainak száma. Ezek szorzata adja meg a teljes megjeleníthető képpont számot. Minél nagyobb ez a szám, annál finomabb a grafikai megjelenítés.

Látószög: a felhasználó nézőpontjából az a szögtartomány, ahonnan a megjelenített kép szín- és fénytani tulajdonságai közel azonosnak látszanak. Megkülönböztetünk vízszintes és függőleges látószöget. Minél inkább közelítenek ezek az adatok a 180 fokhoz, annál jobb minőségű a kijelző, és annál nagyobb tartományból kapunk homogén, színeltolódásoktól mentes képet.

Fényerő: a megjelenítő panel maximális fényessége. Minél magasabb az érték, a monitor annál fényesebb háttérvilágítás mellett is élvezhető és erős képet ad. Közönséges irodai körülmények között a ma kapható monitorok kivétel nélkül kifogástalan fényerővel rendelkeznek, ennek jelentősége DVD-film lejátszásnál vagy erős megvilágítású körülmények között, szabad téren lehet.

Kontraszt-arány: az egymás mellett megjeleníthető legsötétebb (kioltott) és legvilágosabb képpontok közötti fényintenzitás-különbség aránya. Az aktív kijelzőpanel feketéje a háttérvilágítás miatt nem tökéletesen fekete, így minél magasabb egy monitor kontraszt-aránya, annál kontúrosabb, élesebb különbségeket képes megjeleníteni.

[Szerkesztve]

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#161) maszat válasza venember83 (#156) üzenetére

maszat
(senior tag)

Túl sok különbség elvileg nincs köztük.
Azt hiszem, hogy csak az LG-n van DVI bemenet. Ez nem tudom mennyire fontos havernak. Ha nem, akkor jó kérdés.
Mindegyik TN paneles, így képminőségben is hasonlóak.

Esetleg tudnám ajánlani a Samsung 940BW-t. Elég olcsó most már ő is.

(#162) mrmatyi válasza Belba (#160) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Hali!
46900 Ft-ért venni 19''-os monitort, nem semmi! :DD
Bátrabb vagy mint én! :C

p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4

(#163) Ebit válasza maszat (#161) üzenetére

Ebit
(PH! addikt)

Mindegyik TN paneles, így képminőségben is hasonlóak
Némi eltérés azért előfordul a gyári beállitások,és az azonos tehcnologiájú, mégis eltérő panelok miatt.

(#164) venember83 válasza maszat (#161) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

okes, koszi, nem sok info, de tobb mint a semmi. ;)

(#165) jonner válasza Trak (#157) üzenetére

jonner
(tag)

Üdv, hozzád fordulok, mert a korábbi üzenetekből az jött le, hogy volt dolgod mindkét monitorral. Közülük tervezem a választást, hosszú távra, úgyhogy jelenleg az, hogy van kb. 10.000 Ft különbség a kettő között nem a legfontosabb tényező. Melyiket javaslod?

LG L1970HR
LG L1982U

Általános használatra + játékhoz. Ha segítesz, megköszönöm, és mindenki másnak is, akinek volt tapasztalata velük és megosztja.

Dénes

(#166) Etzel

Etzel
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hy all :R

A segítségeteket kérném, 2 monitor választása között, mivel az 1ik wide, a másik nem, így mielőtt a másik topicba át küldenétek, ott is feltettem a kérdésemet, de nem igazán kaptam olyabn választ amit vártam volna :B

Szval az 1ik

Samsung 931 BW, amit tudok róla hogy, HDCP-t is támogatja, ill 16.7 millio színt tud, viszont számomra alacsony :(

A másik:

Samsung 931 BF, nem támogatja a HDCP-t, és ''csak'' 16.2 millio színt tud, ez viszont 19''es ugye 1280x1024es felbontást tud.

Leginkább filmnézésre, fórumozásra, és többnyire FPS gamek játszására használnám, ezen infok ismerete után, mit tudtok ajánlani,melyiket érdemesebb megvennem?
Vagy egyéni tapasztalatokat is várok, mind2 termékről, ha van :DDD ;)

Előre is köszönöm :R

Ezen a számon elérsz: 06/30-313-20-99 (Attila)

(#167) Etzel válasza Etzel (#166) üzenetére

Etzel
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

vagy most nézem, a két típus 931 BW, és BF közötti átmenet a 205 BW, ami 16.7 millio színt tud, viszont 6ms-es, és 600:1 a kontraszt aránya és nincs benne HDCP (mennyire lesz ez fontos nekem, hacsak gamere és filmezésre használom majd :F ), ez 20.1''-os, ez mennyivel nagyobb mint a 19''es 931BW ? Ami egy kb 17''nek felel meg magasságban... :R

Bocsi, nem ebbe a topicba akartam, de ha tudtok választ elfogadom :B

[Szerkesztve]

Ezen a számon elérsz: 06/30-313-20-99 (Attila)

(#168) Trak válasza jonner (#165) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

jonner: ment a privátodra válasz.
Etzel: másik topikban válaszoltam.

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#169) Butthead

Butthead
(újonc)

Borostás jó reggelt! ;]

Lecserélném a most 3 éves 17''-omat (Acer AL1732) egy 19-esre.
Különben ezzel az az egy bajom volt csak, hogy bekapcsolás után 7(!) másodperc
kell neki, mire megjelenik a kép. Másnak is hasonló a tapasztalata az Acer
monitorokkal?

1 heti keresgélés, nézelődés és fórumolvasgatás után az alábbi termékek maradtak
a listámban:

Iiyama E1900S-B2
Iiyama E1900S-S2
Philips 190C7FS/00
Acer AL1951Ds
LG FLATRON 1932P
LG L1953TR-SF
esetleg Samsung 932B, 940BF, 931BF

Ezek mind 8 ms alattiak, 300 cd/m2-es fényerővel, DVI csatlakozóval és 35 W körüli
fogyasztással, ami nem elhanyagolható, ha sokat van használatban egy monitor.

Megköszönnék bármilyen hozzászólást, javaslatot a fenti monitorokkal kapcsolatban.
Leginkább filmnézésre és netezésre használnám, játékra nagyon ritkán, akkor is főleg
stratégiaira. Az ár nem elsődleges, van rá keret.
Köszi előre is!

(#170) Trak válasza Butthead (#169) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Szakállas jónapot :)

Azért mert egy 3-4 éves monitorod hosszú idő alatt kapcsol be, ne írd le a márkát, vagy típushibás, vagy csak a Te példányod produkálja. Nincs ilyen probléma az Acer monitorokkal.

Mivel úgy látom, hogy hosszú időre keresel egy jó monitort, amit hajlandó is vagy megfizetni (hajlandó vagy?:) ), az általad írt felhasználásra mást típust ajánlanék:

Acer AL1923
Philips 190P7ES

Ezek xVA panelesek, jobban járnál velük. Tény, hogy 10-20k-val drágábbak, de megérik az árukat.

[Szerkesztve]

(#171) Fastercowboy válasza Butthead (#169) üzenetére

Fastercowboy
(kvázi-tag)

Nekem spec. 1923-as Acerem van. Igaz, h. viszonylag friss felhasználó vagyok, de semmi gondom vele. Ára nagyon kedvező volt, figyelembe véve, h. PVA paneles, és bár 8ms-os, fps játékok esetében sem látni utánhúzást.

[Szerkesztve]

(#172) Butthead válasza Trak (#170) üzenetére

Butthead
(újonc)

Hello,
nem írtam le a márkát, csak megemlítettem, hogy ez az egyetlen ''hibája''. Valójában ez sem igazi hiba, gyárilag lehet ilyen, bekapcsolás után kicsit gondolkodik, aztán megjelenik az ACER felirat, majd utána a kép. És közben eltelik 7 másodperc. Meg lehet szokni, így van idő kényelmesen elhelyezkedni előtte. :) Biztos csak az AL1732-es sorozat csinálja...

Köszönöm a javaslatot :R :R
Az Acer külsőre jobban tetszik, és az ára is barátságosabb, viszont a Philipsnek meg kicsit jobbak a paraméterei. Hmmmm........

(#173) Butthead válasza Fastercowboy (#171) üzenetére

Butthead
(újonc)

Köszi neked is a választ! :R
Bekapcsolás után azonnal megjelenik a kép? :)

(#174) Fastercowboy válasza Butthead (#173) üzenetére

Fastercowboy
(kvázi-tag)

Igen, nincs semmi ''türelmi idő''. Igazából én úgy voltam vele, h. 60-65e Ft-nál többet nem szántam rá. Samsung és LG monitorok jöttek szóba főként, természetesen TN panelesek. Viszont mindenképp xVA panelest szerettem volna. Így találtam meg a 1923-as modellt. Ugyan 67e Ft-ba fájt, de sztem jobb vétel volt, mint a Samsung 932B v. az LG1953-as.

(#175) Khaan

Khaan
(újonc)

Szeva,

19-es TN paneles TFT-t keresek DVI-vel, legalabb 4-8ms valaszidővel. Samsungokrol lemodtam az RTA hiba miatt. Átlagos felhasználásra kellene: játék + film.

Úgy tudom, hogy még csak most fog megjelleni LG-től az L1932P [link]

Látta már valaki működés közben? Vannak róla tapasztalatok?

Üdv:
Khaan

(#176) Trak válasza Khaan (#175) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Nem most fog megjelenni, tavaly nyáron jött be az országba, és mostanra már ki is futott, nem fogsz már kapni. Nekem ilyen volt néhány héttel ezelőttig, nagyon jó monitor.

Itt megtalálod a jelenleg kapható, vagy a közeljövőben érkező LG monitorokat:
[link]

Ajánlom az LG L1982U-t, nálam most egy ilyen van, új TN panel van benne, felülmúlja az általam eddig látott legtöbb TN-est, jó választás, bár nem a legolcsóbb kategória.

(#177) Caniggia

Caniggia
(kvázi-tag)

Khaan mintha én írtam volna a soraid... :C :DD
Az a legjobb monitor! Esetleg valaki nem tud szerezni nekem ÁFA nélkül? :U :R :C

(#178) Balika911 válasza asound (#136) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Holnap megyek a Samsung 932B-ért, ha gondolod, átugorhatsz valamikor, s megnézheted milyen! ;)
Az Edigitalnál veszem, 72 órán belül akár egy subpixel hiba esetén is cseregaranciát vállalnak rá!

A Fujitsu monitoron is van DVI: [link]

A Samsungot ajánlom: a 19'' Wide kijelzők - szerintem legalábbis - túl alacsonyak, megaztán a hülye lövöldéid amúgy sem nagyon támogatják a szélesvásznú felbontásokat! ;]

[Szerkesztve]

(#179) Atla válasza Trak (#176) üzenetére

Atla
(fanatikus tag)

Szia Trak!
Nekem is megtetszett az az LG monitor,és
azt szeretném kérdezni h ez is ugyanaz:LG L1982U-BF ??
Mi az a BF???
Én csak ezt találtam de nem irják h 8bites -e a szinmélysége vagy csak 6??

[Szerkesztve]

(#180) rhonin

rhonin
(senior tag)

szevastok! tudnátok nekem jaánlani fekete tft monitort 70k körül. játékra kéne a monitor és ha lehet akkor jól is nézen ki! :U kösz elre is. Szevasztok.

(#181) Trak válasza Atla (#179) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Igen, ugyanaz.
B - black (fekete)
F - Flatron F Engine képjavítás

16.7M színt tud megjeleníteni a gyártó szerint hivatalosan, itthon egy régi TN paneles mellett próbáltam ki, látszott a különbség. Látószögben is jobb.

(#182) Atla válasza Trak (#181) üzenetére

Atla
(fanatikus tag)

Köszönöm :R

Jövöhéten megyek vásárolni! ;)
Most már biztos a két model.
Vagy a Viewsonic VP930,vagy ez az LG L1982U-bf meglesem mindkettöt a boltban
és amelyiket szebbnek találom hozom:)
Köszönet mindenkinek aki segitett döntenem:)
Legközelebb már az új montorrol irok:)/remélem/ :U

(#183) BaLee

BaLee
(őstag)
LOGOUT blog

Egy hét várakozás után megérkezett a Samsung 932B-m.
Nagyon design-os a talpat kicsit nehéz rátenni. Sajnos a bevilágítás (főleg alulról) eléggé látszik fekete képernyőn, egyébként nem zavaró.
Pixelhiba mentes példányt fogtam ki.

Egyelőre meg vagyok vele elégedve.

(#184) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok, tudom, hogy főképp szubjektív, így nincs konkrét válasz, de ha szavazni kéne, akkor 17''-es monitor DVI-vel, vagy 19-es anélkül?

Konkrétan:
Samsung 940N és Samsung 740BF. (Ha tudtok hasonló (~ 50 ezer HUF) árban jobbat szóljatok.
Kevés játék, rengeteg monitoron olvasás, és sok filmnézés (főleg animék).

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#185) uhzu

uhzu
(újonc)

Sziasztok

A segítségeteket szeretném kérni. Lcd monitor témában nem igazán vagyok otthon és most épp 19''-es monitor vásárlás előtt állok. Az lenne a kérdésem, hogy melyek azok a monitorok amelyek a leginkább szemkímélőbbek márka nem elsősorban mérvadó. A lényeg hogy sokat netezem, esetleg filmet nézek és még hosszú ideig használnám a monitort, szóval áldozok is rá de lövésem sincs merre induljak és a jó lenne ha mondanátok néhány típust, normál és wide is jöhet vegyesen csak a szemkémélés az elsődleges és ha lehet ne valami elvadult árkategória fele menjen a dolog de nem is a tesco gazdaságos modellek érdekelnek.

Előre is köszönöm.

(#186) Dj Ready válasza Szten Márs (#184) üzenetére

Dj Ready
(újonc)

Nekem fél éve megy a Samsung 940N. Abszolút elégedett vagyok vele, CRT -ről váltás után sem tűnt fel színbeli eltérés, kontrasztszegénység, stb.
A régi jó Unrealtournamenttel teszteltem először a válaszidejét, a munkahelyi ACER AL1916W -vel összehasonlítva. Ez is 8 ms -es, itt látszott némi hanyagolható utánhúzás, a Samsungon viszont nem tűnt fel.

Ma már jobbak a paraméterek ennyi pénzért (2 ms, 2000:1 kontraszt), de ez emberi szemmel nézve nem sok előrehaladás.

Ja, és a Samsung kávája igen vékony, jobbra alul van a pár kerek kis gomb, szóval nem három centis káva rontja az összképet.

Viszont DVI csatlakozó nincs rajta, de ez engem aligha zavar.

GIGABYTE EP-43-DS3, C2D E8400, 4 GB Kingston DDR2-800, GTX260, Samsung 245B, X-FI XtremeGamer, Cooler Master Elite 331

(#187) Dj Ready válasza Balika911 (#178) üzenetére

Dj Ready
(újonc)

Egy 22'' -os TFT -ből már jó a wide is. 19'' -on tényleg elég alacsony, de azért nem zavaró játék közben sem.

GIGABYTE EP-43-DS3, C2D E8400, 4 GB Kingston DDR2-800, GTX260, Samsung 245B, X-FI XtremeGamer, Cooler Master Elite 331

(#188) Dj Ready válasza Butthead (#172) üzenetére

Dj Ready
(újonc)

A munkahelyi AL1916Ws is így tesz.

(#189) RlLY.7

RlLY.7
(újonc)

Éppen egy 19'' TFT monitor vásárlása elött állok és ezért kérem a segítségeteket.
60%-ban játékra maradékban Net+Film-re hasznalnam! (Keret: 100.000)
Monitorok terén elég kezdőnek mondhatom magam szal megkérdezném hogy a ''ms'' az pontosan mi és ha kevesebb netán több mikor jó?!
És azt, hogyan tudnám eldönteni hogy ez a monitor amit nezek xy 1024x768 ban 85Hz-n fut-e?!? Lenne még egy dolod ami nem más mint, hogy tudnám leelenőrizni egy monitorrol hogy nem-e pixelhibás? Van külön egy progi hozzá?:)
:)

[Szerkesztve]

(#190) Thommer válasza uhzu (#185) üzenetére

Thommer
(lelkes újonc)

Van nem szemkímélő tft is? Azontúl, h nem vibrál, mint egy crt 60-85Hz-en, mi tud még szemkímélőbb lenni benne? Olvastam, h korábban is felmerült már...vki világosítson fel, h mit kellez alatt érteni. :)

''Szia Szivem! Most Windows alatt próbálok írni, ha megszakadna a szöveg, akkor lefa...''

(#191) Trak válasza Thommer (#190) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Semmit nem kell érteni rajta... néhány hete feldobta valaki a kérdést több topikban is itt a PH-n, nyitott neki kpülön topikot is, de nem volt semmi értelme.

Egyszer és mindenkorra: mindegyik tft monitor hasonlóan szemkímélő!

Elvileg és gyakorlatilag nem kéne, hogy szemkímélőbb legyen egy másik típus, de persze attól is függ, hogy kinek mi a szemkímélőbb. Olyan előfordulhat, hogy valakinek valamiért nem fog tetszeni az a bizonyos típus, amit hazavitt és esetleg úgy érzi, hogy nem jó a szemének, de ez vagy csak az egyént zavarja, vagy valami probléma van a monitorral.
Esetleg valakinek szemkímélőbb, ha DVI-al van összekötve a monitor.
Ilyesmik elképzelhetőek.

Igaz noname márkákról (olyanokra gondolok, amikről még a kicsit hozzáértőbbek sem, vagy csak max. említésszinten hallottak) nem tudok nyilatkozni, de valószínűleg ott is igaz lehet ugyanez.

(#192) hBalint

hBalint
(újonc)

Üdv mindenkinek!

Most szeretnék venni egy 19''-os tft-t és Samsung 940N-ben gondolokozom.
Az a kérésem, hogy akinek van esetleg ilyen, vagy ismeri akkor írjon róla pár szót Pls, főleg játákra/filmnézésre kell. De ha tudtok jobbat 50-55.000 Ft-os kategóriában akkor szóljatok.

(#193) Thommer válasza Trak (#191) üzenetére

Thommer
(lelkes újonc)

Köszi. Igen, vmi hasonlóra gondoltam én is, h nem másról van szó, mint h vki a nemtetszikaképe-jelenség esetén ''nem szemkímélő a monitorom!''-ot kiabált:)

''Szia Szivem! Most Windows alatt próbálok írni, ha megszakadna a szöveg, akkor lefa...''

(#194) Thommer válasza hBalint (#192) üzenetére

Thommer
(lelkes újonc)

Hello!
Egyetemen ilyen masinákon programozunk, arra tök jó. :)
Másra még nem nagyon teszteltem, de korrektnek tűnik. A szinvilága mitha picit alulmaradna az LG-mel szemben, de ez szerintem csak a kalibráció hiánynak tudható be, mivel nem szignifikáns a különbség(szvsz a sárga nem olyan élénk). Játék tekintetében abból indulok ki, h én még 12ms-mal nyomulok, és elég jól el vok vele, csak néha akad egy-egy szitu mikor zavar egy pöttyet. De Ő samsungsága 8ms-ok, tehát jobbak a kilátások, bár elsőre nem tűnt sokkal gyorsabbnak...

(#195) Trak válasza hBalint (#192) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Javaslom a keresőt (jobbra fent), ebben a topikban is sokszor volt már szó erről a típusról + van saját topikja is:
[link]

(#196) Kranczi82

Kranczi82
(újonc)

Tud valaki mondani tapasztalatokat erről a monitorról LG L194WT-SF 19'' LCD 5ms Wide?
Megéri ilyet venni? Ha nem, mit ajánlotok helyette 50-55000 Ft környékén? Jó lenne DVI csatlakozó és viszonylag alacsony válaszidő (5ms).

(#197) wwhy válasza pooly (#76) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

tavaly december közepe nyúzok egy bécsi származású MB19TU-t mit mondjak róla? :) a talpa porosodik, a hangszórói játékszerek, (jobb lett volna bele se tegyék), nincs pixelhiba, Call of Juarez nagyon szép rajta :D

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#198) DroneZ^

DroneZ^
(őstag)
LOGOUT blog

hi all! nekem játékra kellene egy jobb lcd, volt szerencsém kipróbálni egy Samsung 931c-t és kegyetlen jó, legalábbis az elözö lcd-khez képest nagyon tetszett, ugy tudom ráadásul még a world cyber games hivatalos monitora is, 9000-res kontraszt 2ms válaszidő, szóval nemtudom mi ma a kínálat, mi a best buy?

Aki tud munkát, írjon! Minden jöhet.

(#199) Zoto

Zoto
(újonc)

Csa!

Most állok monitor választás előtt.
Egy barátom azt mondta hogy 19 '' -os monitort ne vegyek mert nagy lehet a képminőség romlás
Kinéztem egy Fujitsu Siemens 19'' -os TFT- monitort 5ms válaszidővel
De azt mondták hogy inkább nézzek 17''-est.... szerintetek??

Előre is kössz

(#200) Trak válasza DroneZ^ (#198) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Jó lesz az 2000-es dinamikus kontrasznak is.
931c-nél voltak problémák a színmegjelenítéssel, többen panaszkodtak a fórumokon, de van saját topikja, nézz be oda is!
[link]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.