Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#101) chamo válasza Csuma (#99) üzenetére

chamo
(lelkes újonc)

persze, azért megnézem, meg otthon is hagyom bemelegedni!
Neked ilyen van? Ha igen akkor vmi vélemény? Megéri az árát, vagy másik típus?!

http://s2.battleknight.hu/index.php?loc=hire&ref=MjM3NzIw

(#102) asound

asound
(őstag)

Sziasztok!

Monitorcsere előtt állok, és úgy gondolom egy 19-es TFT lenne a jó választás, viszont nem igazán ismerem az elérhető márkákat. A lényeg, hogy van rá úgy 50-60k-m, abból kéne kigazdálkodnom. A kérdésem az lenne, hogy ennyi pénzből milyet érdemes venni? Nem kell az ultrarövid válaszidő, vagy a nagyon magas kontrasztarány, a lényeg hogy megbízható legyen, és tudjon DVI-t, meg vmi értelmes frissítési frekvenciát, normál képaránnyal...nem tudom ez TFT-knél mennyit jelent. A segítséget előre is köszönöm! :R

[Szerkesztve]

Az élet négy magnál kezdődik.

(#103) Trak válasza asound (#102) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

A 19''-os LCD monitorok natív felbontása 1280x1024, ebben érdemes használni, mert így adja a legszebb képet. Hogy miért, abba ne menjünk bele, hidd el:)
A frissítés pedig nem fontos paraméter, DVI-on kresztül 60Hz-re állítja magát, az úgy tökéletes is.

[Szerkesztve]

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#104) ballington válasza asound (#102) üzenetére

ballington
(őstag)

ha nincs nagy elvárás, nagyon jó árban vannak a Hanns.G monitorok, 46-49k- ig vannak DVI-vel

én is kérdezek:
olyan 50-60k-t szánok rá, amit kinéztem: LG L1919S
esetleg samsung 940n, 932b, lg 1953
elvárások: 5-8 ms válaszidő, a kategóriához képest kiemelkedőbb színhűség

vagy egy hanns.g, amelyiknek a legszebb képe van (csak 2 félét teszteltek PH!-n, a többiről nem tudok semmit)

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#105) Trak válasza ballington (#104) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ebben a kategóriában ugyanolyan a színhűség, tehát válaszd azt, amelyik szimpatikusabb. Ezek közül talán az LG L1953TR vagy a Samsung 932B, mert ezeken van DVI, és az előbbi 2ms-es, az utóbbi pedig 5ms-es.

[Szerkesztve]

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#106) atala

atala
(senior tag)

Üdv!

Mostanában olyant csinál gépem, hogy kb 1 másodpercre elsötétedik a TFT, majd visszajön a kép. Én a videókártyára gyanakodok, vagy lehet, hogy a TFT csinálja?
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?

(#107) ballington válasza Trak (#105) üzenetére

ballington
(őstag)

azért kérdeztem, h melyiknek jobb, mert a 1919s-nek a PH! teszt alapján a többiekhez képest kicsit jobb a képe...viszont a többiekről semmit nem tudok

te melyiket választanád? amúgy miben jobb a dvi az analóghoz képest?

(#108) Trak válasza ballington (#107) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

A képminőség nagyon szubjektív, ebben a kategóriában nehéz különbséget tenni.
Én az előző hozzászólásomban írt két típus közül választanék, amelyik szimpatikusabb, jobb áron van.

DVI-on összekötve (elvileg) tisztább képet kapsz, mert az LCD monitorből érkezi digitális jelet nem kell átalakítani analóggá, ''veszteségmentesen'' (de hülye szó) kapja a jelet,
[link]
[link]

(#109) ballington válasza Trak (#108) üzenetére

ballington
(őstag)

nahát ebből sokat nem értek, az lenne jó, ha valaki belinkelne két képet, ami az egyik analóggal, a másik dvi-vel készült

mod: én úgy tudtam, h a vga kari küldi a jelet, nem pedig fordítva :F

[Szerkesztve]

(#110) INNU_&_O

INNU_&_O
(újonc)

Hi all
Van valami értelme az LCD monitoroknál a 60 Hz helyett 75 Hz t beállitani ?

(#111) ballington válasza INNU_&_O (#110) üzenetére

ballington
(őstag)

most lehet, h hülyeséget mondok, de DVI-vel 60Hz, analógga l75Hz a normális

(#112) ballington válasza atala (#106) üzenetére

ballington
(őstag)

Vista alatt használod?

(#113) Caniggia válasza Trak (#15) üzenetére

Caniggia
(kvázi-tag)

Mivel neked van 1932P monitorod, mi a különbség az 1932P-SN és az SF típusok között és neked melyik van?

(#114) Trak válasza ballington (#109) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

ÖÖÖ
Természetsen csúnyán fordítva írtam :B , a videókártyából kimenő digitális jelet nem kell átalakítani analóggá...
Bocs, siettem.

A linkelt képpel nem nagyon érsz sokat, mert szabad szemmel sem mindíg látható különbség, egy fényépezett képen pedig valószínűleg még annyira sem.
Ha maximum 2-3-5-7 ezer forint különbség (választható, hogy ki mennyit tart soknak) van egy nem DVI-os és egy DVI-os között, akkor érdemes az utóbbit választani.

(#115) Trak válasza Caniggia (#113) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Már eladtam ugyan, de azért megmondom :)
Bár nem az miatt tudom a választ mert tulaj voltam, hanem mert ismerem az LG-ket.

SN - 700:1-es kontraszt és nincs benne Flatron F Engine
SF - 1400:1-es dinamikus kontraszt és van benne Flatron F Engine

Nekem SN volt, nagyon jó kis monitor.

(#116) Caniggia válasza Trak (#115) üzenetére

Caniggia
(kvázi-tag)

Hogy-hogy megváltál tőle? Én most néztem egy MediaMarkt-ba és nagyon jó a kép meg minden, de hát onnan nem veszem meg mert legalább egy tízessel drágább, mint bármely más szaküzletben és ugye: Hülye azért nem vagyok, hogy ott vásároljak!!! :DD
Akkor SF-et érdemesebb vennem.

(#117) ballington válasza Trak (#114) üzenetére

ballington
(őstag)

és ha választani kellene egy ~48k- DVI-s Hanns.G és egy 3-4000 forinttal drágább non DVI-s LG/Samsung között, akkor melyiket választanád?

(#118) Polgi

Polgi
(kvázi-tag)

Nekem most van egy Fujitsu-siemens 22''-os L22-1W 5ms 1680*1050 monitorom. Szerintetek megérné lecserélni egy Asus 19'' Wide PW191 8ms 1440*900 WXGA monitorra? Azért gondolkodok ebben, mert nekem tul nagy a 22'', nem nagyon játszok már, viszont helyette valami ''hasonlót'' szeretnék.

'''--A sör lassan habzik, de sohasem habozik--""

(#119) John_Doe válasza mrmatyi (#83) üzenetére

John_Doe
(fanatikus tag)

Hát nekem is az ár volt a legfontosabb szempont igy oktoberben vettem egy 940N-t. Mindenre használom film, programozás, internet, játék (fps is) és meg vagyok elégedve vele. Lehet hogy nem elég érzékeny a szemem de engem nem zavar a 8 ms! A szinei tényleg lehetnének jobbak de ez a TN panel miatt ilyen és nekem csak!!! a total commandernél tünik fel, szóval én ajánlom.

Shal'kek nem'ron!

(#120) ballington válasza Polgi (#118) üzenetére

ballington
(őstag)

ha már megvan, Én biztos nem cserélném le, de neked kell tudni, h megéri-e vagy sem.
akkor cseéld le, ha nyersz marad kp-t is utána...legalábbis sztem.

(#121) petey

petey
(tag)

A Fujitsu-Siemens még mindig trendi? :D sztem nagyon jó kis cucc.....
vagy kijött valami jobb esetleg?

A sör nem alkohol, az asszony nem ember, a medve nem játék.... =)

(#122) Trak válasza ballington (#117) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

A Hannsg-t nem ismerem igazán sajnos...
Én a non DVI-s LG/Samsungnál 3-4000 forinttal drágább DVI-s LG/Samsungot választanám ;]

(#123) Trak válasza Caniggia (#116) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Az L1932P a tavaly nyári egyik legjobb TN-es LG modell volt, hazavittem helyette a jelenlegi legjobb TN-es LG-t (L1982U), de csak addig variálok, amíg meg nem jön végre a 22''-os LG.

Sajnos szerintem se SN-t, se SF-et nem fogsz kapni kiskerben, mert 1-2 hónapja nem rendelhető már az LG-től, megszűnt modell. A nagykerekből kifogyott, szerintem a kiskerekből is, talán 1-2 helyen még fel lehet lelni 1-2 darabot.
Az utódja áprilisban várható: LG L1953PR-SF

(#124) Trak válasza petey (#121) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Erre csak egy ennyit tudok mondani: HÖ?
Konkrétan mire is gondoltál? Milyen modellre?
Szerintem sosem volt trendi.

(#125) mrmatyi

mrmatyi
(tag)

Üdv!

Tegnap voltam szétnézni néhány boltban LG, és Samsung monitor téren,és hirtelen megakadt a szemem,egy ACER AL1751 tipusú (igaz csak 17'') monitoron!! :Y :Y :Y
Esküszöm nem hazudok,az összes LG,és Samsung monitor elbújhat!! A képminősége,
mintha HDTV-t néztem volna!! :Y
Tudtok mondani valamilyen hasznos infót mondani ACER monitorokról?

p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4

(#126) petey válasza Trak (#124) üzenetére

petey
(tag)

bocs :) FS P19-2 :D

A sör nem alkohol, az asszony nem ember, a medve nem játék.... =)

(#127) Trak válasza mrmatyi (#125) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Vagy más ment rajta, mint a többin, vagy jól volt beállítva, és a többi nem, vagy .. vagy... vagy, lehet sokáig sorolni. Vagy tényleg HD adás ment rajta :)
Ilyen különbség nincs TN-es monitorok közt, szóval valami egyéb oka lehetett.

(#128) Sanyix

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hi!

Tudnátok mondani nekem pár JÓ 19''-es tft-t max 62k(áfával együtt) ft áron?
Olyat kellene aminek tényleg szép a képe, látásra is, mert a paraméterek nézegetése nem jelent semmit, mert nem feltétlenül igazak.
Olyan kellene amivel egészképernyős mozgásnál nem csúszkál vízszintesen szét a kép, jók a színei, és minél feketébb a fekete (tudom tft-nél nemnagyon lehet elvárni azt a feketeséget amit egy crt tud), és lehetőleg dvi-s, bár ha nincs más jó a sima vga-s is.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#129) mrmatyi válasza Trak (#127) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Nem!
Mégcsak nem is DVI-re volt kötve!
És épp akkor lett árazva amikor mentem,vadi új volt,és egy rahedli más monitor is ugyan arra a rendszerre volt kötve mint az!
az összes többi monitor homályosabbnak tünt sokkal mint az!! :Y
Media Marktban láttam!

p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4

(#130) ZEN1TH válasza mrmatyi (#129) üzenetére

ZEN1TH
(senior tag)

gyári hiba :DD túl jó lett

No Hope = No Fear

(#131) ballington válasza mrmatyi (#129) üzenetére

ballington
(őstag)

valszeg a gyári beállítások jobbak a többi márkánál, ezért van ez a különbség...nem hiszem, h a MM-ban sokat vacakolnának a beállításokkal

(#132) VadTulok

VadTulok
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem: képernyôt szeretnék venni - fôként irodai munkára ( MVA panel) de azért kék helyett ne mutasson lilát. Régebbi géphez - szóval analóg/digitál bemenettel késôbbi videókártya cserére tekintettel.
A következôket néztem:
Samsung Syncmaster 970P
ViewSonic VP930
Mit tanácsoltok? Van valakinek tapasztalata ezekkel?
Köszi elôre is.

(#133) VadTulok válasza VadTulok (#132) üzenetére

VadTulok
(lelkes újonc)

vagy inkább egy Samsung 971P-t? ( feketében persze :D )

(#134) RoyalFlush

RoyalFlush
(MODERÁTOR)

A Samsung 19'' 940B LCD 8ms, DVI monitor miért kerül 10k -val többe, mint a Samsung 19'' 940N LCD 8ms ? :U

(#135) ballington válasza RoyalFlush (#134) üzenetére

ballington
(őstag)

talán azért mert van rajta DVI, a másikon nincs ;)

(#136) asound

asound
(őstag)

Sziasztok!

Mi a véleményetek ezekről a monitorkról, illetve melyiket választanátok?
Samsung SyncMaster 932B
Fujitsu-Siemens Scaleoview W19-1 (ezen vajon van DVI? :U)
Philips 190C7FS/00

Nekem a Samsung jön be, ezek úgy 60k körül vannak, kíváncsi lennék, hogy egyjel alacsonyabb árkategóriában (50k körül) tudtok-e ajánlani valamit? A segítséget előre is köszönöm! :R

Az élet négy magnál kezdődik.

(#137) 007007 válasza VadTulok (#133) üzenetére

007007
(kvázi-tag)

Üdvözlet minden vásárlás előtt álló, totális bizonytalanságba taszított, döntésképtelen monitor vásárlónak!
Tapasztalataim :
most vásároltam egy 19''-os Samsung 940FN monitort. Ez a hatodik lcd monitor vásrálásom az elmúlt 2 évben(céges vásárlásokkal együtt). Az előző monitorok is javarészt Samsungok voltak: 710N,740N,730BF...
Az Alien computers-nél vettem egy Samsung 940B moncsit. Úgy indultam el vásárolni, hogy az eddigi tapasztalataim alapján nincs nagy különbség a olcsó kategóriás modellek között, legfeljebb egy kis gyorsaság vagy DVI bemenet, minimális színeltérés stb... A 940B-nek sikerült erre rácáfolni. Szerintem nagyon mesterkélt ronda színei voltak. Próbáltam állítani rajta, kipróbáltam több féle színprofilt, de egyik sem segített. (Nézegettem fotókat, játszottam rajta.) Nem szép a képe. Volt rajta egy pixelhiba is ezért visszavittem. Szó nélkül cserélték a boltban, sőt másik modellt is választhattam (940FN). Le a kalappal az Alien előtt.
A Samsung 940Fn ről nem sok infot sikerült a neten találnom. Ez az első PVA paneles monitorom és nagyon bejött nekem : természetes és kontrasztos, élettel teli színek. Az egyetlen dolog amiben nem jobb az előző monitoraimnál az az, hogy teljesen fekete képernyőnél ezen is látszik a bevilágítás, de ez a engem nem zavar.
Vajon milyen esetben lehet kihasználni a két DVI bemenetet?
Én mindenkinek ajánlom ezt a monitort, aki 100ezer alatti kategóriában keresgél.

remélem segítettem valakinek

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Szilárd

(#138) <MZ/X>

<MZ/X>
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Éppen monitorválasztás előtt vagyok és az aproneten találtam egy jó adatokkal rendelkező 19''-os monitort.
Itt a hirdetés szövege: Eladó egy új 19''asus vw191s widescreen lcd monitor 5ms válaszidő 2000: 1 kontraszt, 1440*900 felbontás, 400cd fényerő 2 év media markt garanciával, minden tartozékával, dobozában, tökéletes állapotban.

Meg szeretném kérdezni a véleményeteket ezzel kapcsolatban. Van valakinek tapasztalata ezzel a monitorral? Előre is köszönöm válaszotokat! :R

[Szerkesztve]

Original's never fit - Socket 370

(#139) mrmatyi válasza ZEN1TH (#130) üzenetére

mrmatyi
(tag)

''persze'' :F

(#140) mrmatyi válasza ballington (#131) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Akkor profi egy beállítása van az ACER-nak!! :Y

(#141) Seren1ty

Seren1ty
(tag)

Sziasztok!
Samsung 931C-ről mit tudnátok elmondani ? Jobb mint a 940BF ? Ha igen, miben ?

(#142) traktor

traktor
(újonc)

üdv
szintén vásárlás előtt állok, de döntésképtelen vagyok.
nézegetve neten lg vagy samsung lesz. nem wide-ot akarok, hanem ''normált'' (bár én azon is meglepődtem hogy ezek már nem 4:3 hanem 5:4 arányúak. ez nem nagyon furcsa elsőre?)
tudtok ajánlani valami 50-60 körüli jó monitort? általában video/film nézésre meg ilyen grafikus dolgokra menne a dolog. lg-kről nem sokat láttam így hirtelen itt a fórumba. ez azért van mert nem olyan jók, vagy csak nem annyira elterjedt? ahogy néztem a kontraszt arányuk pl magasabb mint a samsungé, vagy ez annyira nem észrevehető már?
na ennyi rizsa elég most. ha tudtok valamit ajánlani, megköszönném...

(#143) traktor

traktor
(újonc)

körülnézve kb ezekre szűkítettem:
LG:
L1918S-SN
L1919S-SF
L1953TR-SF
L1952S-SF

samsung:
940N
932B-FK

:F

(#144) hektor24 válasza Seren1ty (#141) üzenetére

hektor24
(fanatikus tag)

Szia!
Elméletileg jobb a 931C. A Samsung honlapján meg tudod nézni az eltéréseket a monitorok műszaki adatainál. Ahogy látom a főbb eltérések fényerőben, kontrasztarányban és színben vannak.

A.T.I.

(#145) hektor24 válasza traktor (#143) üzenetére

hektor24
(fanatikus tag)

Szia!
Nekem Samsung 940N van és szerintem nagyon jó, meg vagyok vele elégedve.
Ha viszont gyorsabb válaszidős moncsi kell, mint 8ms, akkor ne ezt vedd! FPS játékokra állítólag sokkal jobb egy 2ms-os. Grafikus dolgok alatt meg nem tudom mit értesz, ahhoz Te tudod, hogy kell-e a gyorsabb válaszidő.

A.T.I.

(#146) Etzel

Etzel
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hali mindenkinek :R

Kérdésem a nagy gurukhoz a következő:

Kb. 55-60 e Ft értékben, milyen 19''es Tft tudtok ajánlani?

Leginkább Fórumozásra ,gamelésre, és film nézésre kellene, (game 20%/fórum olvasás 30%/filmezés 50%) ilyen arányban használnám az új moncsit :B

Márka, típus akármi lehet, csak megbízható legyen!
Legutóbbi crt moncsim 2.5 évet bírt, míg az az előttim, most a következő gazdáját is boldogítja, kb 10 éve :C :Y

Válaszokat előre is köszönöm :R :)

Szerk.: Látom előttem pár hsz-el írt valaki hasonlót, ezért is javítok a hszemen
ONLY 4:3, ill 5:4 ami érdekelne, nem Wide :R

[Szerkesztve]

Ezen a számon elérsz: 06/30-313-20-99 (Attila)

(#147) hektor24 válasza Etzel (#146) üzenetére

hektor24
(fanatikus tag)

Helló!
60e körül Samsung 940BF már tudsz venni, 2ms-os, az elég jó mindenre, amit írtál.
Mint ahogy pár hsz-sal előbb írtam, nekem 940N van, az 8ms-os és még játékra is jó, bár FPS-t még nem teszteltem rajta, arra állítólag a 2ms-osok sokkal jobbak. Ezt 50e alatt megkapod, viszont nem DVI-os.

A.T.I.

(#148) csd

csd
(újonc)

Hi mindenkinek!
Én is több fórumon olvasgattam, meg ismerőseimtől is kértem tippeket TFT vásárlás ügyben, de konkrét típust nem tudtak ajánlani.
Maximum 140e Ft-ot szeretnék szánni egy PVA paneles monitorra, képszerkesztéshez használnám. Tudnátok segíteni? Előre is köszi.

(#149) Etzel válasza hektor24 (#147) üzenetére

Etzel
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Rendben, köszi, utána nézek :R

Ezen a számon elérsz: 06/30-313-20-99 (Attila)

(#150) hektor24 válasza csd (#148) üzenetére

hektor24
(fanatikus tag)

Hy!
Én úgy tudom, hogy a Samsung 971P tökéletesen jó erre. 90e Ft körül van.
Kérdezősködj róla a topikjában: [link]

A.T.I.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.