Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) zsoltee10 válasza Den (#49) üzenetére

zsoltee10
(VIP)

szerintem sem, minket is állandóan rá akarnak beszélni minden hülyeségre. És ráadásul kezdik ezt az undorító szöveget, hogy ''Ugye ön jót akar a családjának...''
Párszor el lettek küldve ''finoman'' azóta nem jönnek. :)

The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour

(#52) Kalandor válasza L3zl13 (#47) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ezeket majd megtudakolom

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#53) Kalandor válasza zsoltee10 (#48) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

de eszembe jutott a takarék is. vesz az ember egy 20eFt-osat és elrakja a sufniba :)
mennyi most a kamata?

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#54) L3zl13 válasza Kalandor (#53) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Vegyél autónyereményt. Az a legjobb. :))

Nekem is maradt még régről takarékbetétkönyvem. El is kéne mennem elszámoltatni a kamatot, mert maguktól nem teszik meg. :(

Aki hülye, haljon meg!

(#55) Den válasza Kalandor (#53) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Hm, ha ténylg ilyen 20k-s tételben gondolkodsz akkor nem érdemes ''komolyabb'' befektetésekkell foglalkozni, akkor a banki lekötés a jó

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#56) Kalandor válasza L3zl13 (#54) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ugyse nyerünk :)

az gáz TBK-el, hogy számoltatni kell a kamatot

(#57) launcser

launcser
(őstag)

az ingatlant még senki se javasolta
bár ahhoz nagyobb della kell, de egy kisebb hobit párszázezerből ki lehet hozni
kicsit kapálsz néha, megterem a répa is, azt hátha felmegy az ára
milliós nagyságrendben meg lakás azt kiad albérletnek ügyesen, bár az hosszabbtávú befektetés sokkal.. ha lenne feles manim valam ilyesmivel ügyködnék

tütüü

(#58) zsoltee10 válasza Kalandor (#53) üzenetére

zsoltee10
(VIP)

jó kérdés. asszem 9,5%. :F

(#59) zsoltee10 válasza zsoltee10 (#58) üzenetére

zsoltee10
(VIP)

hehe, pont arról van szó, hogy először csak kevés pénzt akar berakni, és 5000Ft-os címletekben bővíteni. :)

(#60) Kalandor válasza Den (#55) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ezt papolom már egy ideje :)
kicsi, nem megterhelő összegekkel akarok machinálni most.

(#61) L3zl13 válasza zsoltee10 (#59) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ez gondolom launcsernek ment. :))

Aki hülye, haljon meg!

(#62) nilrem

nilrem
(tag)

En is az ingatlant javasolnam. 2-3 ev mulva nagyon megugorhat az ara. Kocsit meg meg az EU elott adjatok el, mert utanna lemegy az ara. UK-ben 1 szoba nappalis kero, ahol lakom 50 milla.

Az élet a legjobb játék próbáld ki!

(#63) zsoltee10 válasza L3zl13 (#61) üzenetére

zsoltee10
(VIP)

persze, és ha megnézed azonos a hsz száma, ki lehet találni. ;)

nilrem: yo, persze, hogy az ingatlan a tuti, de most 20-30e-ről van szó kezdésnek. :U

(#64) Sipi válasza Kalandor (#60) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Éppen emiatt egyszerű a választás is. :)
Minden kiesik, ahol szakaszokban ki-be kell tenned összegeket/papírokat. Mindenképpen van minimális kezelési költség is, és ilyen kis pénz esetén olyan kicsi a havi haszon, hogy teljesen elviszi.

Így marad a folyószámla-lekötés. Esetleg önkéntes magánnyugdíj-pénztár.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#65) L3zl13 válasza nilrem (#62) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A lakások szerintem már idén elindulnak. Jó volna felszálni egy ilyen vonatra, de sajna sok pénz kell hozzá.

A kocsiról én pont fordítva tudom.

Azaz pont az olcsó kaegória fog jelentősen feljebb menni (amire itthon a legnagyobb a kereslet) ez pedig kezdetben rántja magával a használt autókat is.
Egy szakértő úgy tippelte, hogy egy év múlva már nem lehet 2,5 alatt kapni új autót.

A középkategória marad, vagy kicsit emelkedik, és a felső kategória egy kicsit esik.

Aki hülye, haljon meg!

(#66) Kalandor válasza Sipi (#64) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

no, MNYP-ről még nem volt szó :)

vmi konkrét? mennyi szokott lenni a minimum futamidő? megszakításkor minden storno?

(#67) nilrem válasza L3zl13 (#65) üzenetére

nilrem
(tag)

Hat ez a szakerto nezzen at egy kicsit nyugatra es meglathatja az arakat. Ha bejonne amit mond akkor nekem jobbkormanyos kocsim lesz inkabb!
50 eHUF-bol en inkabb kisebb hardverbizniszt csinalnek.
Sajnos kis penz kis foci!

Az élet a legjobb játék próbáld ki!

(#68) pilóta válasza Kalandor (#37) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Az alapösszeget nem garantálják, ha rosszul választottál bukta. De végül is csak akkor bukhatsz, ha az egész pénzt részvényalapba teszed, és éppen minden részvény a világon lefelé megy. Asszem 75%-ban magyar, 25%-ban nyugati részvényekből áll a részvényalap. Én 50% kötvény, 50% részvény alapba raktam.
Így 2 éve, mikor zuhant a tőzsde, akkor asszem 9% körül volt a hozam, de tavaj talán 14%. Pontosan nem tudom, mert én egyenlőre csak az alapösszeget fizetem, és csak párszázezer péz van benne...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#69) L3zl13 válasza nilrem (#67) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Én átnézek nyugatra, és nem látok 10000 EURO alatt autót. (2,7 milla Ft)

Aki hülye, haljon meg!

(#70) dzsoni válasza Kalandor (#38) üzenetére

dzsoni
(senior tag)

Mind1 ugyis ott vok egész nap :))

(#71) Sipi válasza Kalandor (#66) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem magán, önkéntes! Ez intézetenként eltérő, de jó hosszú futamidő (jellemzően 20 év), elég kicsit is be lehet fizetni (én most havi 1000 forintot teszek be:) ), de bármikor berakhatsz akármekkorát, választható, hogy mikor veszed fel, milyen formában (egy összeg, járadék, stb.).

Megszakítás: van minimum idő, utána jönnek az eltérő konstrukciók, hogy lejárat előtt hogyan lehet felvenni (van, ahol sehogy, van, ahol pl. a felét kiveheted). Nem tudok konkrétat, mert nagyon változó. Nagyon hosszú távú befektetésnek jó csak, _annyira_ komolyan nem gondoltam. :)

Sipi

(#72) Kalandor válasza Sipi (#71) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

bocs, ott a pont :) ez a havi 1000 Ft tetszik :)
szinte észre se veszem, de a nagy kamatos-kamat miatt elég szép összeg lehet a végén. adóvisszatérítés/jóváírás vagy vmi létezik ezekre, nem?
melyik intézetnél vagy?

(#73) Den válasza nilrem (#62) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

a lakások ára 2-3 év múlva nagyon megugorhat? Hiszen már 5 éve ''nagyon ugrik''...

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#74) Sipi válasza Kalandor (#72) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt hiszem, már megszűnt az önkéntesre, csak magánra van. De az nem megtakarítás, hanem inkább egyfajta adóféleség. :(

OTP-nél vagyok mindenben (magán, önkéntes, folyószámla, LTP).

De a lakáshitelt nem itt fogom felvenni.

Sipi

(#75) Sipi válasza Den (#73) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sajnos, ez a magyar ''piac''. A kapitalizmusból még csak annyi jutott el tüppedtagyú honfitársaink javarészéig, hogy akkor a piac határozza meg az árat. Vagyis emelni kell!

Ha sokan keresik, akkor nő a kereslet, emelünk. Ha kevesen, akkor nehéz eladni, emelünk. Ha jön a lakáshitel-támogatás, sokan fogják venni, emelünk. Ha kvázi megszűnik a használtra, vagyis szinte lehetetlen lesz használt lakást venni, ergo nem lesz kereslet, azt mondják, hogy emelkedik az újak ára, tehát emelünk...:((

Sipi

[Szerkesztve]

(#76) funky

funky
(tag)

autonyeremenyen nincs kamat vagyis a kamat az ha nyersz egy autot

(#77) funky

funky
(tag)

ajanlom nezd meg a cib bankot ot mindig magasabb a kamat mint az otp-ben
jo az egyhonapra filyamatos lekotes igy egy honap mulva rendelkezhetsz az osszes penzzel , de ha hosszabb távon tudod nelkuklozni akkor otpnel az optima jo azt mondjak de ami az atombiztos az állampapir erdemes utanna erdeklodni

(#78) Sipi válasza funky (#77) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olvass kicsit vissza. :) Az Optima, mint általában a belföldi (állam)papírba fektető formák többsége, igencsak gyengélkedik mostanság.

Sipi

(#79) &rew válasza funky (#77) üzenetére

&rew
(őstag)

optima gagyi volt az elmult evben. azelott yol ment, de most az utobbi ket negyedevre evi 5.6 meg 5.3 % korul hozott, az meg naonkarcsuuu... ki is vettem a penzem onnan es most otp folyoszamlan van lekotve fix ket honapra.

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#80) L3zl13 válasza funky (#77) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Optimánák mi köze a hosszútávhoz?
Napi árfolyama van, és nem kell lekötni.

Aki hülye, haljon meg!

(#81) jeges válasza Som@ (#43) üzenetére

jeges
(senior tag)

amiatt, hogy a második, harmadik stb periódusban már a felhalmozott kamat is kamatozik. (pl ha a 3. hónap végén jóváírják a kamatot, akkor ez az összeg kamatozik a 4. hónap elejétől, de ha 12hónapos a kamatozási periódus, akkó' nincs jóváírás, csak a végén :) )
közel jól működő piacon egyébként nem ''jössz ki'' jobban, a hosszabb kamatlábak eleve magasabbak, többek között pont emiatt :)
ha meg nem magasabbak, az pl a kamatvárakozások miatt van (ez vót hosszú időn át itthon is: a hosszabb kamatok alacsonyabbak vótak, mer mindenki az infláció csökkenésére számított)

"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"

(#82) Som@ válasza Fisha (#50) üzenetére

Som@
(őstag)

Akkor aszem én lekötöm a pénzem most 3 hónapra. Erre adnak 11,65%-ot. (Éves kamat)
Ami azért nem rossz. Legalábbis nekem. :)

Hát persze...

(#83) jeges válasza Sipi (#4) üzenetére

jeges
(senior tag)

csak egyetlen megjegyzés: dkj nem kamatozik, eleve diszkonttal bocsátják ki, és a futamidő végén a névértéket (az esetek túlnyomó többségében 10k huf) fizeti ki.
kvázi-kamat gyanánt a vételi és eladási árfolyam különbségét teszed zsebre, de ez a futamidő folyamán lehet negatív érték is, futamidő végén viszont tuti pozitív :)

"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"

(#84) lesaux válasza jeges (#83) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Azért dkj, mert diszkont. Aki kamatot akar, az vegyen kamatozó kincstárjegyet. De hogy
jön ez ide? Pénzt lehet nyerni mindkettôvel. :DDD

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#85) jeges válasza lesaux (#84) üzenetére

jeges
(senior tag)

olvasd el, mire válaszoltam... :)

(#86) lesaux válasza jeges (#85) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

OFF: Tudtam, hogy így járok, ha nem olvasom el az elôzményt, de olyan lassú itt a net, hogy
nem akartam.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#87) Som@ válasza jeges (#81) üzenetére

Som@
(őstag)

A kamatos kamattal azért tisztában vagyok. ;)
Csak a kamatlábak eltérésével nem. Azaz, hogy rövidebb lekötésre nagyobb kamat jár... :U

Hát persze...

(#88) jeges válasza Som@ (#87) üzenetére

jeges
(senior tag)

bocsesz, csak átfutottam, vagy mi...
több oka is lehet, a 90es években itthon tapasztalt csökkenő hozamgörbe elsődleges oka a kamatvárakozások voltak, azaz azt várta a piac, hogy az infláció csökkenni fog, ami ugye maga után vonja a nominális kamatlábak csökkenését is. azaz ma várhatóan magasabb kamat mellett kötheted le a pénzed, mint 3 hónap múlva, később meg még alacsonyabb hozammal, és így tovább, így jön ki a hosszabb távon alacsonyabb nominális hozam.

(#89) Som@ válasza jeges (#88) üzenetére

Som@
(őstag)

Akkor szerinted érdemes most lekötni 3 hónapra a pénzem? (Nem 10-20 ezres nagyságrend :) ).
(Mert szerintem igen. Sok bajom nem lehet belőle, és még talán lesz is belőle egy kicsivel több.)

Hát persze...

(#90) jeges válasza Som@ (#89) üzenetére

jeges
(senior tag)

az sok mindentől függ, elsősorban attól, hogy te milyen kockázatot vagy hajlandó viselni (legalábbis a klasszikus pénzügy szerint) :)

(#91) Som@ válasza jeges (#90) üzenetére

Som@
(őstag)

Kockázatot nem sokat. Örülök, hogy megvan ez a pénz. De nem szeretném, ha csak úgy állna a bankban. :)
Tehát jó lenne, hogy ebben a 2-3 hónapban termelne is valamit...

Hát persze...

(#92) jeges válasza Som@ (#91) üzenetére

jeges
(senior tag)

te is azt keresed, amit mindenki: extraprofitot kockázat nélkül :D
ha biztonságot keresel, banki lekötött betét és állampapír.
ezeknél még a matáv kötvény is bizonytalanabb, pedig arról se gondolod komolyan, hogy pár éven belül tönkremegy...a részényekről már nem is beszélve

(#93) Som@ válasza jeges (#92) üzenetére

Som@
(őstag)

''te is azt keresed, amit mindenki: extraprofitot kockázat nélkül''
Tudod TE! :DDD

Akkor aszem a 3 hónapos banki lekötés lesz belőle...

Hát persze...

(#94) ranger

ranger
(lelkes újonc)

AZ ÉN ZSEBEMBE!:B:C

Jövök, megyek, intézkedek. Aláírok, pecsételek.

(#95) concret_hp

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

Bárkinek ingyen megőrzöm a +takarításait :) , de garanciát sajnos nem tudok adni a fisszafizetésről.

mit miótaaa???

(#96) concret_hp válasza lesaux (#6) üzenetére

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

Otthonról tőzsdézni :F Hogyan???

mit miótaaa???

(#97) Josh

Josh
(tag)

Nem igazán vagyok benne ezekben a pénzügyi dolgokban, de én így csinálom. Nyitottam az Otp-nél egy junior folyószámlát, és oda kötöttem le a pénzemet. Nem egy nagy kamatot ad, csupán 5,5 %-ot, de ezért nem kell semmit sem csinálnom, és nem vonnak le semmit. Ki kellene használni az euró erősödését, és a dollár gyengülését. Aranyat kell venni. 1 uncia(30 gr körül) arany 80 ezer körül van. Legközelebb Bécsben lehet venni, ahol garantálják a minőségét, el kell vámoltatni, és várni, hogy essen a dollár értéke. Lehet vele kaszálni, ha valakit érdekel komolyabban, utánnanézek.
Kevés pénzből nagy lóvét csak nagy kockázattal lehet csinálni.

Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.

(#98) Füleske

Füleske
(őstag)

Halászi Takarékszövetkezet : 3 hónapra lekötött takarékjegy 11.42 % és nincs semmi levonás ! Nincs min. összeg !

"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"

(#99) concret_hp válasza concret_hp (#96) üzenetére

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

Senkinek semmi ötlete hogy hogyan lehet otthonról tőzsdézni?
lécci segítsetek :U

[Szerkesztve]

mit miótaaa???

(#100) LOTR válasza concret_hp (#99) üzenetére

LOTR
(PH! addikt)

NINCS

One Ring to rule them all

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.