Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Metro 2033

(#151) jegenye77

jegenye77
(őstag)

Ez most tényleg ennyire durva gépigényű lenne? :Y
Most próbáltam /5850-E8400-4Gb ram/úgy hogy proci 4ghz-en,full hd-ban minden maxon,játszhatatlanul lassú.

[ Szerkesztve ]

"Magyarország mi a fasz van veled mondd csak, Beteg vagy vedd észre felment a lázad!Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak,Mert amit látok meg amit hallok az gyalázat!"

(#152) Scholes9 válasza jegenye77 (#151) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

Elszabták rendesen, de még, ha annyira szép is lenne, hogy indokolná az irgalmatlan gépigényt :U

Battletag: Scholes#2294 <---> www.clubkorona.hu

(#153) jegenye77 válasza Scholes9 (#152) üzenetére

jegenye77
(őstag)

Pont ez az!Szépnek szép de nem annyira hogy akadjon 5850-en! :Y
Vagy mit kell hozzá venni 5970-et? :Y :Y :Y

"Magyarország mi a fasz van veled mondd csak, Beteg vagy vedd észre felment a lázad!Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak,Mert amit látok meg amit hallok az gyalázat!"

(#154) Scholes9 válasza jegenye77 (#153) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

Azon sem megy normálisan állítólag.

Battletag: Scholes#2294 <---> www.clubkorona.hu

(#155) Lauda válasza gainwardgs (#147) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Asszem en is eszerint nyomtam anno a cryostasist. Vagy van masik ilyen oldal is? :F ;)

Visszanyomtam dx9 maxra es szepen fut a fold alatt. 40-60 fps. :K

(#156) jegenye77 válasza Scholes9 (#154) üzenetére

jegenye77
(őstag)

Akkor abból kettőt! :W :DD

(#157) gainwardgs válasza atesz1974 (#149) üzenetére

gainwardgs
(őstag)

Ja én is elakadtam ott. :R

Intel Core i5 2500K@4.5Ghz (Corsair H70+Coolink Swif2 120P), Gigabyte P67A-UD4-B3, Corsair Vengeance 4Gb 1600Mhz, OCZ Agility 3, Corsair TX650 V2, Palit Gtx 680 Jetstream, Corsair 600T Special Edition White

(#158) sakto válasza Scholes9 (#154) üzenetére

sakto
(senior tag)

Biztosithatlak hogy nem megy DX11-ben normálisan full-ban :(

(#159) danati

danati
(senior tag)

Végre kitudtam próbálni a játékot.
Elősször Very High grafikát állítottam be DX10-ben 1440*900-as felbontáson. A létránál még szépen futott 40-50 FPS-el, de amikor felértem a szörnyekhez akkor láthattam egy 15 FPS-es diavetítést. Visszavettem a grafikát Highra és így már szépen fut, 25FPS alá sosem esik le az fps. Egy 8800GT-től szerintem ez nem rossz, de lassan megérik már a cserére.

(#160) pschio válasza priti (#80) üzenetére

pschio
(őstag)

nem néztem mennyit zabált fel a 8-ból, de majd megnézem, ha otthon leszek. kíváncsi vagyok én is.

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#161) pschio válasza priti (#131) üzenetére

pschio
(őstag)

nem very hight-t irtam, hanem csak high-t. nagyon nem mind1 :K

(#162) PI3525

PI3525
(kvázi-tag)

Van ez a Dead City pálya. .. :K Kérdésem , de lehet csak én látom rosszul a napfény dx10-ben sokkal szebben fest mint dx11-ben. Lehetséges ez? Sőt az Advanced Depth of Field-en kivül van szerintetek vmi különbség 10 és 11 között a sebességet leszámolva? Illetve a tesszeláció hol nyilvánul meg? :DDD Jah igen és a " FOV " -al hogy 45-ről állítjuk 65-re azzal mit lehet elérni? :F
Amugy pár szóba szép - szép de ide a gépem enyhén szólva SZART SEM ÉR SAJNOS :W pedig szerintem nem egy ócskavas annyira...

ACER ASPIRE 5542G , XBOX 360 ELITE .....

(#163) Jasonchan válasza PI3525 (#162) üzenetére

Jasonchan
(őstag)

DX11-ben nem kicsit szebb. Tesszalálást a szörnyeken és a földön is látni pl. a kavicsokon. :K

"Tonight, I'mma fight 'Til we see the sunlight" http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/hsz_42293-42293.html :)

(#164) PI3525 válasza Jasonchan (#163) üzenetére

PI3525
(kvázi-tag)

Értem :) De mégis ez a *****-va napsütés szebb volt dx 10-ben ha más nem is. De mondjuk akkor is dx11 hiába van max 20 fps a látvány mindent megér :DDD Na jó azért nem mindenhol ilyen szörnyű a helyzet. Van ahol van 30 is :D

(#165) BalaNce87 válasza Jasonchan (#163) üzenetére

BalaNce87
(PH! addikt)

Hát lehet hogy szép csak egy felső kategóriás kártyán ilyen 20 fps-el megy, és ezek után vegyen az ember ennyiért videókártyát, nagyon úgy tűnik hogy a tesszeláció alatt szart nem ér az 5000-es széria, persze az is benne van hogy szarul írták meg a játékot, de az hogy szétcsúszik a játék tesszelációval az kicsit erős. Reméljük a köv Dx11-es széria képes lesz futtatni rendesen, vagy egyenlőre hanyagolják ezt a tesszlációt amíg nem lesz hozzá megfelelő videókártya.

[ Szerkesztve ]

(#166) pschio válasza pschio (#161) üzenetére

pschio
(őstag)

a kártyám pedig 1050/1350-en hajtom. kimaradt. :B

(#167) PI3525 válasza pschio (#166) üzenetére

PI3525
(kvázi-tag)

És nagy a teljesítmény különbség?

(#168) vhunor válasza BalaNce87 (#165) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

(#169) marcus.fenix

marcus.fenix
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Játszik itt valaki DX9-ben, vagy valaki próbálta már?
Én úgy gondoltam, hogy itt is a DX9 mód lehet a leggyorsabb, és ha lejjebb tudtam volna venni a felbontást, akkor még szépen el is ment volna... csakhogy van DX9-ben valami bug ami miatt felbontásváltás után csak blank screen marad... hangokkal...
De ha valaki megnyugtat hogy a DX10 nem számottevóen lassabb, akkor kipróbálom inkább azt (DX11 kizárva, mert 4890-em van)

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

(#170) BalaNce87 válasza vhunor (#168) üzenetére

BalaNce87
(PH! addikt)

Hát sajnos a tényen nem változtat hogy szart nem érsz a DX11-el.
Ha már van tesszeláció és erre akarnak ráfeküdni akkor miért nem dolgozzák ki normális módon? persze látszik hogy ennél a játéknal elcseszték, de sajnos eddig nem jön elő a dx11 előnye pl az új avp-ben vagy dirt2-ben.

[ Szerkesztve ]

(#171) mad1 válasza marcus.fenix (#169) üzenetére

mad1
(PH! kedvence)

Ott nekem is kifagy a kep.Erdemes a kovetkezoket csinalni hogy elmentse a grafikus beallitasokat.Egyszeru balra utanna enter.Itt mar elmentette,utanna alt+f4,es restart.Kisse nyers modszer de megoldhato igy.
197.13 beta val alig esik be 50 fps alá!Azelott meg volt 20 fps em.

Ne szemetelj ! / Steam..

(#172) deicide válasza mad1 (#171) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az új forceware tényleg jó, kinti tereken is 40fps körül van DX10, VH, advanced physx, 1920x1200-ban, sötét helyeken pedig megvan a 60.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#173) mad1 válasza deicide (#172) üzenetére

mad1
(PH! kedvence)

Jajajaa,csak ne beta lenne. :)) Viszont a metro hasit 1000el ;]

Ne szemetelj ! / Steam..

(#174) Lauda válasza mad1 (#171) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na ezek megint mit krealhattak a driverral, hogy ennyit gyorsul tole? :DDD
Mindenesetre lehet kiprobalom, mert ahol kell a gazalarc ott belassul es vissza kellett vennem normalra, h legyen fps.

(#175) pschio válasza PI3525 (#167) üzenetére

pschio
(őstag)

jóhogy. 875-ről 1050-re az kerek 175mhz emelés. az 20%-os tuning. érezhető nagyon is.

(#176) strangehold

strangehold
(újonc)

nálam a játék 1280X1024 be fut 4x-es vonalsimítással normálban a grafika és egy Ati 4670-es vga ,alaplap abit ag 8 as alaplapon játszom p4 3.2 ghz es gépen szaggatás mentesen xp-n dx 9-el mondjuk 3gb ramal tolom ami DDR1-es ,és nagyon szép a játék még csak az elején tartók amikor rám támad egy halom patkány ember vagy mik.... :)

[ Szerkesztve ]

COD MW2 CLAN: "HUN FENEGYEREKEK"

(#177) marcus.fenix válasza mad1 (#171) üzenetére

marcus.fenix
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez eddig oké, mert a user.cfg fájlban akármilyen felbontást tudok állítani, csakhogy ilyenkor már mindegy... akárhányszor indítanám a játékot, fekete képernyő fogad, de úgy hogy a háttérben megy a játék. Valószínűleg újra kell telepítenem emiatt...

ATIsok mit tapasztaltak DX9/DX10 terén? És melyik driver a jobb, 10.2 vagy 10.3 preview?

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

(#178) Keldor papa válasza Lauda (#174) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nevezd át az exe-t.:D

(#179) Sonja

Sonja
(PH! addikt)

Készül a widescreen fix! :) Forrás!

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

(#180) Lauda válasza Keldor papa (#178) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyen exe-t? :DDD

(#181) wednesday válasza Lauda (#180) üzenetére

wednesday
(őstag)

Az engem is érdekelne, már megint valamit hackelni kell, hogy másnak látszódjon mint ami? :U Bár nekem ATi kártyám van.

Más:
A RAM dologhoz, meg elvileg ha 6-8GB-ot használna, (amit nem használ) akkor ahhoz nem 64bites exe kéne? Úgy tudom 1db 32bites alkalmazásnak a WIN 2GB memót biztosít. Azt nem tom 64bites OP-rendszer is ennyit utal e ki alkalmazásonként. Mert ha igen akkor eleve LOL a 8GB-ram.

[ Szerkesztve ]

(#182) athomi válasza wednesday (#181) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

4GB elég Win7 alatt a játéknak. A 8GB ajánlás az Nv 3D miatt lehet.

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#183) Sonja válasza wednesday (#181) üzenetére

Sonja
(PH! addikt)

64bit-es Win alatt egy 32bit-es alkalmazás 4GiB-ot tud megcímezni max.

[ Szerkesztve ]

(#184) wednesday válasza Sonja (#183) üzenetére

wednesday
(őstag)

Köszi a választ.

athomi: Akkor ezek szerint a 3D-s megoldás alatt több program is futna(a játékhoz kapcsolódó)? Nem mintha érintene ez a féle játékmód. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#185) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az én erősebbik vasamon 1920x1080-ban a VH grafikán maxon minden, hát itt már beszaggat 1-2 helyen, ezért is vettem le High-ra ( DX10 ) itt mát nagyon jól fut. Érdekes módom csak DX9 -10 opciót tudok választani a Menu-ben. Pedig elvileg a cuccom DX11. :U
(vista 64b. DX11, HD5870)

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#186) deedee

deedee
(őstag)

üdv

nyugtassatok meg:ugye ebben a gémben nem kell a s.t.a.l.k.e.r. féle rengeteg kütyü, pl kötszer,elsősegélycsomag,vodka,354673 db tárgy,használódó fegyverek stb nyügjével bíbelődni?
letisztultabb,egyszerűbb a dolog? :U

(#187) LackoMester válasza deedee (#186) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja egyszerűbb :DDD

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#188) mert_csokis

mert_csokis
(fanatikus tag)

Sziasztok,

az AA-t ki lehet valahogy lőni cfg-ből? Alapból AAA-t jelez a menüben, ahhoz hozzányúlni ugye nem lehet. Minek a 3 betű? Az mi a gyíkot jelent?
Ha valakinek ATI HD4***-res karija van, és DX9-ben tolja, az próbálta már az új 10.2-es drivert? Mert látom Nvidia tulajok már jelezték, hogy náluk az új driver szépen gyorsította a játékot.
Remélem az elkövetkezendő játék patch feloldja a grafikus beállításokat. Jó lenne custom belőni őket.

(#189) TommyGun válasza mert_csokis (#188) üzenetére

TommyGun
(őstag)

A 10.2 már lassan 1 hónapos legalábbis ha jól rémlik nekem az van fent.
Én inkább a 10.3-tól várnám a mannát márha lesz is. Bár nem panaszkodom.

Mellesleg 4870 DX10 Very High és 45 alá nem esik vsync-el.

Mellesleg a fegyverek szerintem bazi jól néznek ki, a shotguntól kb elélveztem élmény velük puffogtatni :)
Az a géppityu amit elöször kapunk és lehet látni ahogy fogy a tár beszarás coolness

Igazából nem értem mire fel kérnek ehhez 8GB ramot ? metro2033.exe*32 barátok közt se tud megcímezni 4 gigánál több memót még 32 bites XP alatt is ezen okból kifolyólag mind1 hogy 64 bitesen futtatod vagy 32 biten mire fel a 8 giga ? Hülyének néznek ezek mindenkit vagy nem értem a koncepciót.

[ Szerkesztve ]

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#190) danati válasza TommyGun (#189) üzenetére

danati
(senior tag)

Win7 alatt 2GB rammal tökéletesen fut a játék, szal 8GB elég erős túlzás ehez a játékhoz.

(#191) Keldor papa válasza danati (#190) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

8GB-ot maxra mondtak, de azt erősen kétlem, hogy te 8800GT-vel Very High-on nyomod.:)

(#192) athomi válasza TommyGun (#189) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

Nem értem én ezt, hogy egyesknek hogy megy az én konfigomhoz hasonlóval ilyen jól a játék. :F

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#193) Roxbury

Roxbury
(senior tag)

Nálam dettó simán megy dx 10-ben, high-on. Szóval parasztvakítás volt ez az egész, meg opták az nvidia fa**át az egésszel. Memóriát tényleg alig eszik, és hát tényleg 32 bites, az nemhogy a 8 giga, de még az én 6 giga ramomat se tudná megcímezni, szóval vicc az a 8 Gb-s ajánlás. Egyébként a játéktól nem vagyok elájulva. Célzásnál például vicc, hogy tiszta konzolos érzés az egész. Abszolút nem olyan parás egyébként. A grafikáról meg annyit, hogy a Bad company 2-nek sokkal, de sokkal szebb a grafja, és az negyed ennyi technikát kér az ajánlottak szerint. Ennek tényleg ilyen stalkeres a grafja, mondjuk meglátszik, hogy abból a csapatból váltak ki.
Nem mondom, hogy csalódtam a játékban, mert nem vártam tőle semmit mondjuk, de aki nagyon várta, szerintem az nem lesz oda érte :D A map betöltésen én is csodálkoztam, hogy mi miatt olyan gyors :D, szinte realtime az egész, nem hiába :D nehéz lehet betölteni a 8 giga ajánlottba azt a 150 mega adatot, mivel kb annyit eszik!!!

(#194) horvathkrisz válasza Sonja (#179) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

Miért, mi baj a wide screen-nel?

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#195) horvathkrisz válasza TommyGun (#189) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

Vsyncet hol kapcsolod? Játékban vagy driverből, mert nálam "töri" a képet...

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#196) deicide válasza Roxbury (#193) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az egy dolog, hogy DX10 és HIGH, de a felbontás sok más kollégához hasonóan Te sem jelezted, márpedig pl 640x480-ban nem olyan nagy kunszt a dolog, ellenben 1680x1050-ben már kicsit kevésbé lenne hihető az 5750-től.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#197) ffodi

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok.

Ahogy többen is írták néhol kicsit "túlméretezték" az ajánlott gépigényt. Azt azért tegyük hozzá, hogy azért ahhoz, hogy szépen fusson a játék kell alá vas rendesen.

Volt szerencsém kipróbálni a Hybrid Physx Rendszert a játék alatt(5870+GT220), mondthatom, elég jól viszi.

Akit érdekel, csináltam egy tesztet: KATT

Ha az 5870 alapon megy, akkor azért néha-néha beesik az fps 30 alá. :)

Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $

(#198) Roxbury válasza deicide (#196) üzenetére

Roxbury
(senior tag)

Hali!

1280x1024. Ennyit tud a Tft-m.

(#199) Roxbury válasza deicide (#196) üzenetére

Roxbury
(senior tag)

Azért az vicces, hogy én a kicsit kisebb felbontás miatt ugyanolyan jól el tudok játszani a játékkal, mint más 1680x1050-ben 100 ezres videókártyával , plusz méregdrága egyéb eszközzel. :D miközben annyit veszel észre a kettő között különbséget, hogy kisebbek a betűk a nagy felbontás miatt + kicsit többet látsz a képből :D. Na ezért nem érdemes 100 ezret beleölni egy videókártyába és plusz 100-at vagy még többet egyéb eszközökbe, ami 1 év múlva kuka megint, és jöhet az újabb 100 ezres kari . :) Várom a negatív kritikákat. :)

(#200) Sonja válasza horvathkrisz (#194) üzenetére

Sonja
(PH! addikt)

Csak a szokásos, azaz 4:3-as kép van kihúzva. Nevetséges, amit művelnek mostanában a játékok készítői. :(

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Metro 2033
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.