Szevasz !
Köszi, nagyon hasznos infókat írtál !!! 
A legnagyobb baj az egésszel, hogy kifizettem 210 000Ft-ot a felújításra, ehez jönnek még a szűrők, olaj, stb.
A fazon (szóban) adott egy év garanciát a munkára !
na, most ezt szeretném érvényesíteni, tehát ha ennyit fizettem, mindent cseréltettem, amire azt mondták, hogy szükséges, ezek után elvárhatnám, hogy egy normálisan működő motort kapjak !!! 
Szóval ez a garancia köt hozzájuk, amúgy már nagyon elegem van a komából és az egészből, legszivesebben elvinném valakihez, akiről feltételezem, hogy normálisan megcsinálja !
Ezt feltételezném Rólad is, csak elég messze vagy, meg időm sem nagyon van, hogy elautózzak hozzád, meg hát egy nap alatt az egészet nehéz lenne összehozni.
Az útiköltség már annyira nem is érdekel, csak lenne végre jó ez a motor !!! 
Van még egy probléma, hogy ráadásul most jönne a karosszériás szerelés is, és még a műszakim is lejár 15-én,
bár ezt tegnap sikerült elintéznem és januárig kitolni.
Amúgy az olajat nem úgy értettem, hogy egy napja átt motorban nincsen olajfilm az alkatrsézek között !
Természetesen van, csak esetleg nem annyi, mint amikor frissen olajozta, mert járt a motor !
Az viszint, amit írtál, hogy inídtás után áll fenn inkább egy kis olaj hiány, gyanús !!!
Vagyis az, hogy a motor, ha ízzítottam, akkor akar indulni, alig kell megforgatni, csak az első robbanás után nem megy folyamatosan, hanem mikor melyik robban-nem robban egy darabig, és addig nyomja a füstöt is erőssen, olyan fehéres szürkéset !
Elgondolásom szerint ha a motorban minden rendben van és a szelepek is minden ponton tökéletesen beleilleszkednek a tányérba, tehát zárnak, akkor ha egyszer elérte az ősszesűrített levegő a gyulladási hömérsékletet és robbant benne a befecskendezett üzemanyag, akkor onnantól kezdve már folyamatosan, mindíg el kellene érje a robbanási hőmérsékletet a besűrített levegő és folyamatosan kellene menjen a robbanás.
De az, hogy egyszer már létrejött a robbanási hőmérséklet és robbant is, utána meg nem robban, az számomra arra utalna, hogy egy-egy ciklusban valami nem tömít rendesen és elszökik valahol a levegő !!! 
Persze ugyanígy viselkedhet a motor, ha üzemanyagot nem kap rendesen !
Ezt is megemlítettem a szerelőnek, de ő nem tartja valószínünek, hogy levegősödne az üzemanyag rendszer.
És az is az előbbi dolgot támasztja inkább alá, hogy addig dadog, köhög a motor, amíg a műszer nem jelez olajnyomást.
Amikor az aztán hírtelen felkúszik maxra, akkor rendeződnek a sorai a motornak.
Az szokásos jelenség gondolom, hogy az olajnyomás, csak a motor beindulása után, megy fel, az indítózás alatt még nem, ahoz sokat kell indítózni, hogy emelkedni kedjen ? 
Nah, én is írtam jó sokat. 
Üdv.:
Batman2 - Viva la W123 200D 1979