Szevasz
Ok, köszi !! 
Annyi az ára, amennyit írtál ?
Akkor mostankörül adod postára ?
Tegnap voltam a szerelőnél.
Állított az adagoló pozícióján (közelebb fordította a motorhoz), gondolom, ezzel a befecskendezés idejét változtatta.
Azt mondta, növelte kicsit az 'előtöltést', de ha közelebb fordítja a motorhoz az adagolót, akkor nem éppen hogy csökken az előbefecskendezés mértéke ? 
Utána beindítottuk a járgányt, mondtam, hogy továbbra is kékesen füstöl kicsit, gáz adásra még erősebben lökött ki kékes felhőt, erre azt mondta, hogy akkor ez nem gázoljat éget rosszul, hanem motorolajat éget !!

Kérdeztem, ez szerinte normális, pláne kb. 320 megtett km után ?
Hát, azt mondta, hogy "nem kellene neki", szóval még a koma is azt mondta, hogy ez nem normális jelenség már !
Megnézte az olajszontet, a minimum alatt volt, de mondtam neki hogy erőteljesen ferdén áll az autó, erre mondta, hogy attól éppen többet kellene mutasson. . .
A háta felé ejtett le, szerintem akkor éppenhogy kevesebbet kellene mutasson, mert tán elöl csatlakozik az olajteknőbe a mérőpálca csöve.
Mindenesetre töltött bele olajat és mondta, hogy figyeljem szintet, és tegyem meg vele az 1000km-t ahogy megbeszéltük (szóval még vagy 700-at) és ha továbbra is fogy az olaj, akkor utána kell nézni, mi a probléma !
Az töltés állításra pedig azt mondta, hogy így tán jobban kellene indulnia totál hidegen.
Hát ma reggel indultam, végigvártam az ízzítást még utána is vártam kicsit és indítottam.
Valamivel hamarabb rendezte magát a motor, de most is egyenetlenül, nehezen és plusz gáz nélkül a leálláshoz közelítve indult.
Mondtam neki, amiket írtál, szerinte a befecskendezőkkel nincs baj.
Közben kérdezetem, míg járt a motor és ott volt, hogy a járás közben az apró csörrenések minek tudhatók be, erre meg azt mondta, hogy az a befecskendező !
Most akkor rendben vannak, vagy sem ?? 
Amúgy néztem a befecskendezőket és a házuk formája alapján legalább kétféle, de lehet, hogy 3 féle is van benne. Aztán, hogy belül hény féle, az már rejtély.
Az szerinted nem okozhat problémát, hogy mégha minden befecskendező jól is van beállítva, de ha eltérő elemekből épülnek fel, akkor soha nem fognak pontosan egyformán porlasztani ?
Vagy a felépítésük nem lényeg, csak a beállításuk ? 
Amúgy az állítás után, tegnap kicsot mád hanggal ment a motor, talán kicsit egyelnletesebben, kevésbé csörgősen és mélyebben morajló hanggal.
Persze a koma a beállításnál nem mérte semmivel, csak 'érzésre' mozdított egyet az adagolón.
Vagy van valami jelzés, amiből láthatta, hogy mennyit mozdít rajta odébb ? 
Na, jó sok kérdést tettem fel, remélem lesz időd mindre válaszolni.
Jah, most megnéztem reggel az olajszintet és picivel max fölött van, úgyhogy tegnap biztosan kevesebbet mutatott a ferdén állás miatt, de majd fogyelem mostmár, hogy fog e csökkenni !
Üdv.:
[ Szerkesztve ]
Batman2 - Viva la W123 200D 1979