Üdv mindenkinek !!!
Nah, végre tudtam szakitani egy kis időt, hogy feltöltsem a múltkor készített fotókat!
Íme: [link]
[link][link][link][link]
Akkor bosszantott, hogy a nagy sietség miatt a hengerfejet belülről, a szelepek felől le sem fotóztam, plusz a forgattyús házat és tengelyt sem.
Ma viszont megint voltam a szerelőnél !
Magát a gyűrűzést és a hegerfej rendbetételét egy másik fazon csinálja, aki csak ezzel foglalkozik !
Nagyon normálisnak tűnő fickó.
Mostmár teljesen szét volt darabolva a motor, minden része külön, úgyhogy tudtam készíteni újabb fotókat, ezennel, talán mindenről, ha lesz egy kicsit több időm, akkor majd ezokat is felrakom !
Szóval az a helyzet, e jelenlegi állás szerint, így, hogy szét van szedve teljesen a motor, hogy a dugattyúk meg vannak kopva ez szépen látszik is az oldalukon, tehát már lötyögtek a hengerben !
A henger pedig megh van kopva, felül tényleg lehetett érezni újjal, hogy ahol járnak a gyűrük, ott kicsit szélesebb a henger, beljebb van a fala, ahogy mondta a fazon, ''kivállasodott'' a henger fala.
Tehát dugattyúkat kell cserélni és meg kell furni a hengert is !
A meglepő az, hogy kérdeztem a fazont, hogy eredetiek e az benne levő dugattyúk, és azt mondta, hogy valszeg már cserélve lehettek, mert semmilyen jelzést nem talált a dugattyúkon, valami nagyon gagyi, utángyártott lehet.
Ahhoz képest még sokat is bírt ki !
A szelepeknél a hengerfejbe a szelepüléseket után kell marni.
A szívó szelepek még alfogadhatóak, azok meg lesznek köszörülve és a száruk sem kopott el, mennek vissza a motorba.
A kipufogó szelepek szára viszont meg van kopva és ha megköszörüli, akkor már a tányér széle is vékonyabb lesz, ami miatt még jobban felmelegszik és méghamarabb tönkremegy ismét.
Pont ezen gondolkodtam valamelyik nap és ugyanerre a következtetésre jutottam, ezek szerint jó volt a logikám, pedif csak laikus fejjel gondolkodtam.
Tehát kap négy új kipufogó szelepet is a motor, meg természetesen új szelepszár szimmeringeket is.
A dugattyúk nem Mahle dugattyúk lesznek, mert azt én nem tudom megfizetni, valami huszon-x ezer forint lenne darabja, hanem a fazon szerint elég jó minőségű utángyártott fog belekerüli, ami tízezer körülibe kerül, de kedvezménnyel meg tudják szerezni valami nyolcezer környékén darabját.
Az előkamrákat is megnéztük a fazonnal együtt, azt mondta, hogy nem jellemző, hogy a gömbszegek beégjenek, nem is azok, gyönyörű gömb, mindegyik, jól lehetett látni zseblámpával !
Ennek őrülök, legalább azt nem kell cseréltetnem.
Az új dugattyúk is csillag égésterüek lesznek, gondolom, nem meglepően, mivel a régebbi típust nyilván már rég nem is gyártják.
A koma is mondta, hogy majd ha kész lesz, meg fogom hallani, hogy micsoda külömbség lesz a rági és a felújított motor járása, hangja, viselkedése között !!!
Alig várom, hogy hallhassam és kipróbálhassam !!!!!!
Jah, a főtengelyt is mutatta a fazon, hogy meg van kopva mindegyik dugattyúszár csatlakozásánál, így meg kell köszörülni, az már éppen be is volt fogva az esztergába !
Nah, ezekről mindről van fotó, csak győzzem majd valamikor felrakni !
Ha igaz, még a régi dugattyút majd meg is kapjuk, egy haverom is gyüjti ezeket meg már én is elteszek egyet akkor.
Jövőhéten nem vagyok itthon, a további fotók lehet, majd csak utána kerülnek fel.
Üdv.:
Batman2 - Viva la W123 200D 1979