Csak csepp és porálló mint a d200 ilyet még az 5d sem tud.
CHIHUAHUA

Csak csepp és porálló mint a d200 ilyet még az 5d sem tud.
CHIHUAHUA

Fordul a kocka??? Ezt honnan tudod??? Olyan obikat fognak kiadni amik olcsobbak jobbak mint a canon nikon eddigi obijai?? JA és egyből nagyobb választékban lehet majd őket kapni, és minden bizonnyal mindenhol forgalmazni fogják őket? Szép álom!
werttzui amíg a por nem a gombokon jut be hanem obicserélnél kutyát nem érdekel a pormentesítés. cseppmentes??? Ez tudja valaki hogy konkrétan mit takar??? Vízálló vagy nem? Nem, akkor mi az értelme?
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

Belelehet dobni egy lavorba ami teli van vízzel aztán lehet vele tovább fotózni ja és 100000-es zárszerkezet is van benne de viszont a gyengélye ha megfogod egyszerűen nem akarod megvenni /nekem kicsit játékgép fogása volt .
CHIHUAHUA

Vannak a pentax-nak elég jó kis obijai, csak nem (mind) forgalmazzák őket itthon. Nem azt mondtam, hogy jobbak lesznek és olcsóbbak, hanem azt, hogy lesznek. És ha lesznek, akkor az olcsóbb váz miatt jobb vétel lesz a Pentax váz+obi. (már ha így lesz) Egyik ismerősöm foto boltban dolgozik, és az importőr tavaszra ígért a boltnak sok pentax obit. Én is csak ennyit tudok. Gondolom nem csak az a bolt kap majd...
De ne érts félre, én nem állítok semmit, mivel nem ismerem személyesen sem a D200-at, sem a K10D-t, én csak annyit javasoltam a kollégának, hogy olvassa el a tesztet. Azért tartom ígéretesnek a Pentax gépeket, mert szerintem nagyon jó ár/érték arányuk van. És elöbb-utóbb úgyis lesz hozzájuk elegendő objektív.
Szten Márs: Én csak azért mondtam, hogy D200 kategória, hogy minden (általam olvasott) tesztben ezt írják róla...

ez szép és jó, de vegyél hozzá vízálló obikat is... 
A vér nem válik VAZZE!™
Most mi van a vízálló obikkal? És minek volt játékgép fogása? Bocs, de teljesen elvesztettem a fonalat, pedig már 2x végigolvastam. De lehet, hogy csak én vagyok gyenge? 
„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.
Sztem pihend ki magad 
A pentax k10d-nek volt játékgép fogása. A váz vízállósága - ami ráadásul nem is vízálló, csak ''cseppálló'' - mit sem ér, ha az obi nem az.
Mielőtt bármelyik állításért nekem esnek: csak lefordítottam amiket írtak előttem 
[Szerkesztve]
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Na igen. A gondom pont ez. Szeretnék egy olyan gépbe belenyúlni, amihez előreláthatólag mindent be lehet szerezni és lehetőleg több árkategóriából is választhatok hozzá kiegészítőt. Ezért - és most mély tisztelettel kérek minden Pentax rajongót, hogy bocsássa meg vétkem - a Pentaxot kihagynám.
Ha még annyit írnátok, hogy miért a D200 és nem a 30D, azt még szívesen venném.

D200: jobb kialakítás, kényelmesebb, szebb, okosabb
30D: kisebb zaj, olcsóbb
Szerintem ne mások véleménye alapján dünts felőlük. Két dolog alapján érdemes választani:
-Objektívek: melyik az a kínálat, amiben megtalálod a számításod, milyen van az ismerősöknek, stb.
-Személyes szimpátia: ennél nincs fontosabb. azt érdemes megvenni, amelyiket szimpatikusnak találod. Mondjuk nekem a d80 szimpibb volt mint a 30d. mégis a 30d mellett döntöttem az obik miatt. erre semmi logikus érvem nincsen, canon párti vagyok. a fotózás élményén kívül nekem sokat számít a technika érzése által nyújtott öröm, és ilyen irányban a canontól megkapom amit akarok. azt pedig nem hinném, hogy bármelyik gép tudása/nemtudása megakadályozna engem abban, hogy jó/rossz fotókat készítsek 
Egy szó, mint száz, szerintem mindkét gépel ugyanolyan szinten fogsz tudni fotózni, az eltérést személyes preferencia alapján érdemes meghozni 
A vér nem válik VAZZE!™

Azt hiszem ebben teljesen egyetértünk. Nekem is inkább a Canon a szimpatikusabb. Esetleg objektív javaslatod nincs? Van olyan tele 150 eFt körül amit érdemes megvenni madarászni? Mivel eddig csak bridge gépem volt, az optikákat nem ismerem,most próbálok tapogatózni, ezért minden ötlet érdekel.

Ha van személyes szimpátia, akkor egyértelmű a döntés. Olyan extrém szembeötlő és kihagyhatatlant egyik hasonló kategória sem tud szerintem. Persze a gépek java részét csak kikapcsolt állapotban fogdostam eddig, de szerény tapasztalataim alapján a 30d bőven egy nagyon jó kis hobbigép, és amivel különösen elégedett vagyok és nekem fontos, az az alacsony képzaj magas ISO-n.
Tele ügyben nem vagyok kompetens, majd segítenek az okosak. Én ilyen érkategóriában a 70-200-at veszem, de nyilván ez madarakhoz éppen, hogy csak elég, szóval biztosan van jobb vétel.
A vér nem válik VAZZE!™

A madaras tele 300-tól kezdődik az meg 500 ezertől 3-4 milláig is terjedhet drága hobbi a madarászás esetleg egy 200-as meg egy kétszerező.
CHIHUAHUA

Azért nem eszik azt olyan forrón!
http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

Akkor lécci adjál neki tippeket,hogy olcsóbban megússza 
CHIHUAHUA

Pentacon,Zeis,Tair,Soligor,Vivitar,Sigma,stb

kétszerezőt sem rakhatsz bármire, ha kell az AF...
A vér nem válik VAZZE!™

Nembiztos,hogy régit vagy használtat akar venni amit írtam azok újak .
CHIHUAHUA

AF az meg minek jobb ha az ember maga csinállja a dolgot .
CHIHUAHUA

nem fotóztam még nagyon madarakat, de mivel tipikusan mozgó téma, jól jöhet a gyorsaság és a pontosság.
de kíváncsi vagyok erre, mint mond egy ebben jártas egyén 
A vér nem válik VAZZE!™

Csak annyit,h sokszor az af úgy mellé lő,h ha mögötte áll vki az beledöglik.

Nekem csak panám van manuállba fotóztam és kézzel élesítettem az af soha nem odafókuszált ahová én akartam bár tény,hogy a 30d-ben jobban műxik az af bár én még nem próbáltam.
CHIHUAHUA

Nembiztos,ujat akar venni ezért írtam régieket.
Dehét mindenki arra költi a pénzét amire akarja.

Amúgy meg gyors és pontos vagyok
Ritkán madaraz úgy az ember,hogy sétál az erdőbe és kergeti őket a bevállt módszer álcaháló órákig fekszel egyhelyben ja és nem árt egy állvány sem.
CHIHUAHUA

Így van! Én is így gondolom. Úgy gondoltam, hogy jó gyakorlóterep lenne a kertünk végében lévő kis erdőben lévő madáretető. Állványnak mit ajánlanátok?

Sztem a további kérdéseidet a megfelelő topikban tedd fel lécci.

Bocs! Jogos...

Szép is lenne ha a 30D egy jó obival melléfogna... amúgy ha nem talál rendes pontot nem is tudsz exponálni középpontosan meg nem nagyon lehet eltéveszteni.... ha mégis sikerül nem a gép rontotta el.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

Ilyen élesség álítási gondok miatt kacsingatok az IS3-as felé. Ott legalább kb kiírja a tárgytávolságot, ami jól jön gyengébb fény vagy kevésbé kontrasztos téma esetén.

nem tudom elképzelni, hogy egy madár távolságát olyan pontosan tudnád saccolni, hogy összevethesd a kijelzett értékkel. teszem azt ha 5-10 centivel alrébb fókuszálsz, már bukta a kép...
A vér nem válik VAZZE!™

az még semmi, de mi van, ha felrébb fókuszál?!?!?
(arrébb; erre, arra)
erre valaki?

Kezelhetőség szempontjából a Fujikat ajánlom, abból is az S5600, ha hobbiból szeretnél fotózgatni ezt-azt. Ár/érték szempontjából is ő a befutó.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
valahol mindig kezdeni kell...
ezért kérdem...akkor végig futok a totyikján

Hali!
Tényleg jó gép az 5600-as, én egyszer használtam, és a véleményem a következő róla:
Jó: jó fogás, jó menü, kezelhetőség, viszonlag jó képminőség, strapabíró állítólag, olcsó-
Rossz: kézi fókusz nehézkes.
Van még több hátrány, amit szoktak emlegetni, de ha figyelembe veszük az árát, akkor rájövünk, hogy azok a ''vádak'' egyáltalán nem jogosak.
Remélem valamit tudtam segíteni!

Én szidom mint a bokrot... Akik olvassák a topikot azuk tudják hogy rühellem. Most éppen szervízben van mert nem hajlandó bekapcsolni. Fél éves és kb két kezemen megszámolom hányszor lett elővéve. Ha Nem fontos a nagy zoom miatt berázni az összes képedet akkor a Canon PowerShot A540-et ajánlanám. és azt hiszem olcsóbb is most.

Nikon L3 geprol irna valaki? A kategoriajaban a tobbi modelhez kepest pro. ill. kontra...
thx...
LT
akkor meg jön a kérdés A530 vs At540 vs A550 ....
kezdő fotós lennék és ara kéne alami meg aku nélkül is jó képe legyen..

van ez így, előfordul még a legjobbakkal is 
A vér nem válik VAZZE!™

Az 530-540 között az 18''-2.5'' és 1mpixel különbség van mindkettő jó gép. Akku vagy elem nélkül egyik se csinál jó képet.
De ha teszel bele elemet a beépített vaku jól használható!!!
lemaradt egy v betü 
vaku...

Szvsz a legkisebb felbontásút vedd. A +MP-elért (+zajért) kár pénzt kiadni. Az 540-esnek ugyan nagyobb a kijelzője mint az 530-nak , de - ha az adatlap nem csal - kb. ugyanakkora (nagyon kicsi 77k vs. 85k) a felbontása mindkettőnek, tehát több részletet nem látsz benne.
''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''

Az előzőt már nem tudom módosítani... Tehát: ha neked nem fontos a sok manuális beállítási lehetőség, magyarán csak automatán akarod használni a gépet, akkor az eredeti listából én a pana lz5-öt sem eljtenén ki, mert a 6x átfogású stabilizált objektívjével igazán jól használható darab. Az itt hozzászólók többnyire nem automatán használják a gépüket azért ajánlották a fuji-t vagy a canont, de sok felhasználónak erre nincs szüksége, mert nem akar belemerülni jobban fotózásba. Ebben az esetben nagyon jó választás a pana is.
[Szerkesztve]
''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
nekem kellene a manuális szórakozás is ,de a család többi tagja...szeretik a lenyomom és fényképez funkciót....
lehet Canon A530 lesz a vége....

[link]
Nem kell aggódnod az a kis M betű csak a tiéd lesz a többit elosztod a családban. Egyébként a Powershot A40 es gépem ezelőtt vagy 5 évvel használhatóbb volt manualban mint az 5600.
Na srácok nagyon nehéz szülés volt de megvan... Ezt már az uj foto cratorral készitettem: [link] Nézzétek az exifet

Ps: ahogy látom a nevébe is benne van de nem gáz
a lényeg hogy megvan.
80k volt 9000expo körül van benne...
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

sziasztok!
Ha webcamera-ként is szeretném használni a digigépet, akkor azt a termék honlapján hogy szokták feltűntetni? Esetleg tudnátok ajánlani gépeket, amik viszik ezt a funkciót?
Nagy elvárás tőlük, hogy webcam-ként 30 fps-el vigye a 3xx*2xx felbontást?
kösz a segítséget!
[Szerkesztve]

Ezt sok gépnél nem emelik ki (a legtöbb nem is tudja),amiről én tudok ill próbáltam az a Fuji s5500-as gép volt.(Bár csak MSN-en ment úgyahogy,minősége egy átlagos webcam-nek felelt meg).
Keleti blokk, nyugati oldal - balkáni pocsolya.

félelmetes ez a lencse, meg a 10x optikai zoom 
azt írja, hogy videófelvétel 320*240-ben 30fps... az egy 5-6000 ft-os webcamnak felel meg.
De valóban nem említik paramétereknél a webcam funkciót

Mennyire volt bonyolult összehozni vele msn videocsetelést?:
1. Miről kapott áramot? Adapterről is megy?
2. Mennyire működött kevés fény mellett?
3. Hány programot kellett hozzá külön futtatni?
kösz a segítséget 
[Szerkesztve]

Egy 3e ft-os webcam is tudja a 30fps-t 320-on..
Hogy adapterrel egyáltalán megy-e az s5500-as,azt nem tudom,szerintem nem.Áramforrás a gép saját akksija.Nem mlékszem arra,hogy USB-vel vagy a video kimenetet használva a tuneremmel volt-e összekötve.Az MSN-en kívül nem futott semmi,ezen belül persze be kellett állítani a megfelelő forrást,mint ahogy a fényképezőn a web funkciót (talán mégis USB-vel volt a géphez kötve)
Én 1x próbáltam összvissz az érdekesség kedvéért,működött.
Keleti blokk, nyugati oldal - balkáni pocsolya.