Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    Sziasztok!

    A segítségetekre van szükségem! Elolvastam a nyitó hozzászólást, "Vásárlási áttekintőt", a "Best buy" listát, valamint az általános ismertetőt az operációs rendszerekkel/érintő képernyős kezelőfelületekkel kapcsolatban. Egy új készüléket szeretnék vásárolni, az alábbi szempontok alapján:

    - Árkategória: Egyelőre ~60.000 forint a "plafon".
    - Használt vagy új: Mindenképpen új, garanciális készüléket szeretnék.
    - Hol vennéd meg?: Vagy a Vodafone-nál előfizetési csomaghoz, vagy üzletben, káryafüggetlenül; részletre.
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel: Hosszú távra keresem a számomra "best buy" készüléket. :)
    - Mire használnád?: telefonálás, SMS, multimédia, esetleg "alap szintű" internetezés.
    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Az Android szimpatikus, a Windows CE-t kihagynám, ha lehet.
    - Milyen kialakítású telefont keresel?: hagyományos elrendezésű, nem csúsztathatós, nem nyithatós telefont keresek.

    Egyéb információk, saját elképzelések:

    - Nem gyakran cserélgetem a telefonjaimat. Az elmúlt ~13-14 évben jelenleg a harmadik készüléket használom. Ez egy Sony Ericsson v640i. Korábban is a hibás működés miatt cseréltem. Ezúttal ennek már rossz az érintkezése az akku oldalán, így gyakran kikapcsol.
    - Eredetileg "hagyományos" készüléket kerestem, de úgy látom, hogy ezekből már nagyon kicsi a választék. :(
    - Különösen az elegáns, visszafogott, konzervatív dizájnnal rendelkező készülékek hiányoznak. A v640i-t annak idején éppen amiatt választottam, mert nagyon elegáns.
    - A Dual SIM-es megoldás a szimpatikus, így még kisebb a választék.

    - Fentiek miatt az okostelefonok között kezdtem nézelődni. Ha pedig már ilyen készüléket vásárolok, akkor szeretném a pénzemért a lehető legjobbat, ill. leginkább hozzám illő/nekem való készüléket megvenni.

    - Fontos, hogy elegáns legyen, könnyen kezelhető, és jó médialejátszó képességekkel rendelkezzen. Ugyanis tervezem, hogy MP3/MP4 lejátszó helyett/mellett is használnám.

    - Emiatt örömmel venném a (lehetőségekhez képest) hosszú üzemidőt. (Tudom, hogy a színes, nagy kijelző gyorsan fogyasztja az akkut.)

    - Ha egy mód van rá, legyen Dual SIM-es, de ezen a téren nem vagyok hajthatatlan.

    - A külső dizájn alapján a SONY Xperia okostelefonok egyértelműen, abszolút mértékben, nagyon tetszenek.
    Természetesen a fenti szempontok alapján egyéb gyártók készülékeitől sem zárkózom el.

    - Ha okostelefon lesz a "befutó", akkor lehet, hogy valamelyik internetes csomagra is előfizetek, mert időnként email-t, és fontosabb híreket olvasnék a telefonon is.

    - Egy kicsit tartok (még) az okostelefonoktól, mégpedig a sérülékenységük miatt. A nagyobb kijelző, a jellemzően vékonyabb kivitel - feltételezem - sokkal nagyobb odafigyelést igényel, mint a hagyományos készülékek esetében.

    - A megadott árkategória viszonylag "merev"; ellenben ha és amennyiben "álmaim készüléke" drágább, és kedvező részletfizetési feltételek mellett is elérhető, akkor nem zárkózom el attól, hogy akár többet is fizessek. Első körben azért maradjunk a megadott "plafonnál", ha lehet!

    BÍzom benne, hogy a nyitó hozzászólásom kellően részletes, áttekinthető, és elegendő támpontot ad nektek ahhoz, hogy hatékony segítséget tudjatok nyújtani! ;)

    Várom a javaslataitokat a készülékekre vonatkozóan! Az a kérésem, hogy ne csak egy típust írjatok, hanem röviden írjátok mellé a (fenti szempontok alapján) "pro és kontra" érveket is!

    Köszönöm előre is a segítséget!

    Üdv: Piftuka

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák