Sem a tűzfalad, sem a secure DNS szolgáltatásod nem blokkolná, mert amiről én beszéltem az egy eredetileg normális weboldal, amit éppen feltörtek. Pl. vedd úgy, mint ha az itcafe.hu lenne feltörve.
A Vipre biztonságos DNS szolgáltatása azt hiszem már külön nem érhető el, de van több másik hasonló is: OpenDNS, Comodo, Norton...
Továbbá olyan esetet írtam, amikor sem a proxy, sem egyéb szerver védelmi programja, sem a munkaállomáson lévő F-Secure nem ismeri fel a kártevőt. Az F-Secure-t én is kedvelem, jó biztonsági szoftver, de ez sem mindenható, nem fog felismerni ez sem minden exploitot.
Persze, van az Internet Sexplorernek az UAC mellett védett módja stb., ám vannak olyan exploitok, amiktől ez sem fog megóvni.
A fizikai hozzáférés esetén pedig a user át tudja venni az irányítást. Ha a BIOS-ban nincs jelszavas védelem beállítva, akkor bizony elindíthatja a gépet CD-ről vagy USB-ről is. Ha jelszóval van védve a BIOS, azt is meg tudja oldani, ha leszedi a gépház oldalát...
Az F-Secure-ban a DeepGuard van mint HIPS, ez nem rossz, de sok HIPS erősebb nála, és azok sem nyújtanak 100%-os védelmet. Nézd meg, hogy szerepelt az F-Secure a PC Mag tesztjén, a Matousec tesztjén és a Comodo Leak Testen...
Within Temptation - Shot In The Dark