A Vista tűzfala, vagy XP-é? A Vista tűzfala elég jó, viszont az XP tűzfala semmit nem ér. Szerintem ha XP-t használsz, cseréld le a KAV-ot KIS-re. Sokáig használtam a Kasperky-t, de aztán rájöttem hogy egy csomó hasznos alkalmazást vagy veszélyesnek ismer fel, vagy inkompatibilis vele, úgyhogy váltottam.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
h_143570
(PH! kedvence)
Ez esetben elnezest kell kernem, felre olvastam.
SCJP 6

h_143570
(PH! kedvence)
Nem szigoru inkabb ugy fogalmaznek, hogy halal a konkurenciara. HIPS szempontjabol jelenleg a Comodo tunik a legjobbnak.
SCJP 6

h_143570
(PH! kedvence)
Kb annyira megbizhato, mint a tobbi gyartoe. Vagyis egynek jo de nem art meg 3-4 masik idoszakos futatasa.
A POP3 vedelem annyit jelent, hogy ha nem a webes levelezo feluleteket hasznalod hanem egy levelezo klienst. Akkor a levelek letoltese kozben ellenorzi oket virus es egyebb kartevo ugyileg.
[Szerkesztve]
SCJP 6

h_143570
(PH! kedvence)
Az XP tuzfala a bejovo kapcsolatok ellen ved csak, ez kb egy routernak a szintje, tehat azert a semminel egy kicsivel tobb. A Vista-s valtozata egy teljes erteku 2 iranyu csomagszuro, bar eleg maceras port szinten konfiguralni. Termeszetesen egyiknek sincsen HIPS megoldasa.
[Szerkesztve]
SCJP 6

Kiskutya
(őstag)
xp-s meg van router is most /pill jo ez ha lesz kedvem lehet kiprobalom az f-securet.
[Szerkesztve]
hmm...

phare
(fanatikus tag)
Leírom tapasztalataimat a NIS2007-ről:
Nem fogja a rendszert, észre sem lehet venni hogy fut. A keresője 40 perc alatt átnézte a két particiót, csak megjegyzem a Kaspersky-nek ehhez másfél órára volt szüksége. Nagyon sokat optimalizáltak rajta a 2006-os verzióhoz képest. Feltelepítettem az Add On Packot, a spamszűrő megbízható kiszűri a spamokat. A hírdetésblokkoló megbízható, nem láttam egy hírdetést sem amíg a NIS2007-et használtam. A tűzfal nem kérdezősködik, automatán teszi a dolgát, valószínüleg hozzánemértő felhasználóknak készült. Semmivel nem akad össze. Csak jót tudok írni erről a biztonsági csomagról.
PS: Visszaállítottam a netes particiót az Acronis True Image-val az Avira+Comodo párosra, ugyanis szerintem jobb vírusirtó az Avira, mint a Norton.

Sdi
(PH! addikt)
Ha egy tűzfal nem kérdezget, az nem minden esetben jelenti azt, hogy ''tökéletes'' a működése. Persze ettől függetlenül lehet az.
Giants az isten :)

phare
(fanatikus tag)
Nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy mikor F-Secure Client Security 7.0-át használtál, be volt kapcsolva torrentezés közben a webforgalom figyelése funkció? Mikor települ alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, úgy kell külön bekapcsolni.

Kiskutya
(őstag)
most is be van kapcsolva mert felraktam kivancsisagbol es megy minden ugyan ugy ahogy a kasperskyval sot talan meg gyorsabb torrentezes kozben!
norton 360-at probalta mar valaki? miben masabb mint a nis2007?
[Szerkesztve]
hmm...

phare
(fanatikus tag)
Működik a torrentezés közben a böngészés? Akkor visszarakom az FSCS-t, ez a szoftver a szerelmem. 

phare
(fanatikus tag)
Szerintem a Norton360-ban több benne a használhatatlan csicsa és jobban fogja a rencert, mint a NIS2007+Add On Pack. Megszereztem NIS2007 magyar nyelvű verzióját...

phare
(fanatikus tag)
Én is felraktam az F-Secure Client Security 7.0-t. Működik a böngészés torrentezés közben, úgy hogy be van kapcsolva a webforgalom figyelése.
Az lehetett a baj, hogy ezelőtt tűzfal nélkül raktam fel, tűzfalnak a Comodo-t használtam és gondolom én, a Comodo és az F-Secure összeakadt torrentezés közben. Most nincs baj, hála Istennek!!!!! 
Úgyhogy marad az F-Secure Client Security 7.0 és búcsúzom a Comodo tűzfaltól.

S W A T
(senior tag)
Azt hiszem az avast! is csak a PR szerint tudja.....
A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>

Kiskutya
(őstag)
jaaa azt nem is tudtam hogy te a comodot nyomtad melle akkor ne is csodalkozz
egyebkent eppen a norton 360rol olvastam valahol hogy kevesebbet eszik mint a nis2007 azert lennek ra kivancsi hatha hasznalta mar valaki.
hmm...

phare
(fanatikus tag)
Bővebben itt olvashatsz erről a biztonsági alkalmazásról: [link]

phare
(fanatikus tag)
Azt szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, milyen az F-Secure Client Security 7.0 spyware irtója? Csak PR fogás (mint a Nod), hogy az is van benne, vagy ténylegesen véd a spywarektől ?

h_143570
(PH! kedvence)
Spywaretol tenylegesen csak a nem internetezes ved.
Kb annyit erhet, minta tobbi piacon levo megoldas vagyis kell meg melle 3-4 masik ha nem is allando vedelemre. Bar ugysem a spyware az ami miat aggodnod kell. Hanem a malware kategoria, abban a nod is a kozepmezonybe szamit.
SCJP 6

Kiskutya
(őstag)
es a norton 360? arrol mit hallottal? miben masabb mint a nis?
[Szerkesztve]
hmm...

h_143570
(PH! kedvence)
Az a Symantech mindent egybe megoldasa, hozza kepest a NIS egy fapados termek, persze mar ha kell a tomenytelen olykor folosleges plusz feature.
SCJP 6

Kiskutya
(őstag)
de valamit valtoztattak az alapokon viruskereso motor meg egyebek?
hmm...

h_143570
(PH! kedvence)
Jo kerdes, a feature lista szerint csak minden foldi jot belepakolgattak. Illetve volt egy kis osszezordules az MS-el mivel az nem hagyta, hogy a biztonsagi kozpontjukat lecsereljek, hogy mi lett vegul a dologbol az passzolom. [link]
SCJP 6

Kiskutya
(őstag)
ok koszi a nortonok a konnyen hasznalhatosagukon kivul mindig szivattak lehet kihagyom
hmm...

h_143570
(PH! kedvence)
Ha kiprobalas melett dontesz akkor adj egy kis ertekelot rola.
SCJP 6

phare
(fanatikus tag)
Szerintem maradj az F-Secure-nál, sokkal megbízhatóbb, sokkal jobb, mint a Norton termékek. Az AV Comparatives On Demand tesztjén az F-Secure 97.91 %-ot, a Norton 96.83 %-ot szerzett. Mindenképp jobb az F-Secure, mint a Norton, minden szempontból. Én semmi pénzért nem válnék meg tőle.

phare
(fanatikus tag)
Tetszik az F-Secure Client Security tűzfalában hogy alig kérdezősködik. Amely alkalmazást magától felismer, azt kiengedi. Összesen öt programra kérdezett rá, hogy kiengedje-e a sok közül. Az összes többit automatán intézi.

Kiskutya
(őstag)
nekem se tunik rossznak es tenyleg egesz baratsagos a tuzfal is benne.(f-secure) de nekem talan meg mindig a kaspersky ami a legjobban tetszik!
[Szerkesztve]
hmm...

h_143570
(PH! kedvence)
Igen baratsagos visszont a HIPS resze also kozepkategorias. Szoval lenne meg mit tapolni rajta, foleg ha mar van Deep Scan.
SCJP 6

phare
(fanatikus tag)
Én leteszteltem a tűzfalát (F-Secure) a wigwam tűzfalteszten, és az összes vizsgált port láthatatlannak minősült.
Tudsz linkelni komolyabb tűzfaltesztet? Szeretném alapos vizsgálatnak alávetni ezt a biztonsági alkalmazást.

phare
(fanatikus tag)
Itt találtok egy egy tűzfaltesztet (a Comodo csúfosan leszerepel): [link]

h_143570
(PH! kedvence)
A wigwam csak a lezart portkat vizsgalja ezt minden bejovo csomagszuresre kepes tuzfal tudja.
A #4780 as kerdesedre is itt valaszolnek, ha nem baj.
Az altald linkelt odal 2006 vegi vagyis nagyon elavult mar. Abban meg a regi Comodo szerepelt.
Jelenleg ez a legfrisseb es rendszeresen frissitik. [link]
Az altalad linkelt oldalon hasznalt tesztek es meg nehany extra innet is letoltheto. [link]
SCJP 6

h_143570
(PH! kedvence)
Pontositok 2006 Marcius 11en lett frissitve, utoljara.
SCJP 6

phare
(fanatikus tag)
Megcsináltam a PC Flank tesztet, itt az eredmény:
Quick Test:
Check for vulnerabilities of your computer system to remote attacks: Safe (zöld)
Trojan horse check: Safe (zöld)
Browser Privacy Check: Danger (piros) Azt írja azért mert engedélyezve voltak a cookie-ek.
Stealth Test:
TCP ''ping'' stealthed
TCP NULL stealthed
TCP FIN stealthed
TCP XMAS stealthed
UDP stealthed
Trojan Test:
GiFt 123 stealthed
Infector 146 stealthed
RTB666 623 stealthed
Net-Devil 901 stealthed
Net-Devil 902 stealthed
Net-Devil 903 stealthed
Subseven 1243 stealthed
Duddies Trojan 1560 stealthed
Duddies Trojan 2001 stealthed
Duddies Trojan 2002 stealthed
Theef 2800 stealthed
Theef 3000 stealthed
Theef 3700 stealthed
Optix 5151 stealthed
Subseven 6776 stealthed
Theef 7000 stealthed
Phoenix II 7410 stealthed
Ghost 9696 stealthed
GiFt 10100 stealthed
Host Control 10528 stealthed
Host Control 11051 stealthed
NetBus 12345 stealthed
NetBus 12346 stealthed
BioNet 12348 stealthed
BioNet 12349 stealthed
Host Control 15094 stealthed
Infector 17569 stealthed
NetBus 20034 stealthed
MoonPie 25685 stealthed
MoonPie 25686 stealthed
Subseven 27374 stealthed
BO 31337 stealthed
Infector 34763 stealthed
Infector 35000 stealthed
Advanced Port Scanner:
21 stealthed FTP File Transfer Protocol is used to transfer files between computers
23 stealthed TELNET Telnet is used to remotely create a shell (dos prompt)
80 stealthed HTTP HTTP web services publish web pages
135 stealthed RPC Remote Procedure Call (RPC) is used in client/server applications based on MS Windows operating systems
137 stealthed NETBIOS Name Service NetBios is used to share files through your Network Neighborhood
138 stealthed NETBIOS Datagram Service NetBios is used to share files through your Network Neighborhood
139 stealthed NETBIOS Session Service NetBios is used to share files through your Network Neighborhood
1080 stealthed SOCKS PROXY Socks Proxy is an internet proxy service
1243 stealthed SubSeven SubSeven is one of the most widespread trojans
3128 stealthed Masters Paradise and RingZero Trojan horses
12345 stealthed NetBus NetBus is one of the most widespread trojans
12348 stealthed BioNet BioNet is one of the most widespread trojan
27374 stealthed SubSeven SubSeven is one of the most widespread trojans
31337 stealthed Back Orifice Back Orifice is one of the most widespread trojans
Exploits Test:
Your system successfully defended itself from this attack! (zöld)
Ebből a rengeteg tesztből csak a browser teszten bukott meg az F-Secure Client Security 7.0, de azon a Comodo is megbukott. Most ne engedélyezzem a sütiket 

h_143570
(PH! kedvence)
Ezzel es a wigwam tesztel a tuzfal csomagszuro kepesegeit teszteled ami leragott csont, ezt mar nem szurjak el. Azon belul is a bejovo csomagszures kepeseget.
A sutik letiltasa a legtobb weboldalt hasznalhatlanna fogja tenni, es kulonbens sem okoznak kulonosebb problemat.
A kimeno adatforgalom vedelem es a szorosan hozza kapcsolodo adatszivargas vedelem az ami hagy kivani valo maga utan a mai tuzfalaknal. Az altald linkelt 2006 marcius tesz pontosan ezt vizsgalna. Megadatam a frissitett valtozatanak a cimet. Igazan tanulsagos eredmenyeket produkal.
[Szerkesztve]
SCJP 6

phare
(fanatikus tag)
Az első tesztre, Atelier Web Firewall Tester-re a Norton Antibot közölte hogy malware-t tartalmaz, a második teszt alkalazásra a BITStesterre az F-Secure közölte hogy trojan-clicker.win32.small.ip trójait tartalmaz. Úgyhogy feladom, tartsa meg a Matousec a vírusos fájlait.

h_143570
(PH! kedvence)
Ezek nem virusok, hanem minta kodok azzokra a megoldasokra amiket a valodi kartevok is hasznalnak. Egyebkent a leaktest.com-on is ugyan ezek vannak. Mind hivatalosan elfogadott teszt file.
A teszt idejre a tuzfalat leszamitva minden egyebb vedelmi megoldast le kell allitani, hogy ne befolyasoljak a vegerdemenyt. A legtobb integralt vedelmi megoldas egyebkent a fenti fileok tilto listra helyezesevel probal csalni.
Tovabba mivel ugy is mindig visszallitod a rendszert egy lemez kepbol, igy meg ha a fenti allitasom nem is lenne igaz, akkor is tiszta maradna a rendszered. Az F-Securon viszont nem maradna sok a keresztvizbol.
[Szerkesztve]
SCJP 6

phare
(fanatikus tag)
Az általad linkelt oldalon az F-Secure Internet Security 2007-et tesztelik. Biztos ugyanazt a tűzfalat használja a Client Security 7.0 és az Internet Security 2007? Mégis csak komolyabb alkalmazás a Client Security, mint FSIS2007.
PS: Nem vállakozom arra hogy lefuttassam ezt a rengeteg tesztet.

phare
(fanatikus tag)
Egyébként nem akartam lecserélni a Comodo-t, de ha az FSCS-t tűzfal nélkül teszem és tűzfalnak használom a Comodo-t, akkor nem tudok egyszrre torrentezni és böngészni ha bekapcsolom a webforgalom figyelése funkciót. Muszály vagyok az F-Secure tűzfalát használni, mert fontosabb az, hogy az FSCS vírusirtóját használjam, mint az hogy a Comodo tűzfalat használjam.

phare
(fanatikus tag)
Szerinted tegyek fel egy profi HIPS-t? Melyiket ajánlod? Az Infoprocess AntiHook 2.6-ot, vagy a System Safety Monitor Free-t?
(Mindkettő alkalmazásra azt írja a Norton Antibot hogy malware-t tartalmaz, nem tudom elhiggyem-e)

h_143570
(PH! kedvence)
A product datashetek szerint ugyan az a 2. [link] [link]
A kulonbseg csak annyi, hogy tele van egy rakat valalatok altal hasznalt szolgaltatassal. A DeepGuard a BalckLigth es minden egyebbet tartalmaz.
Igy azt mondom, hogy 95%ek, hogy azonos a 2. Egyebkent meg kell nezni, hogy melyikeken hasalt el a FSIS es azokat raszabaditani a FSCS-ra ha megfogja oket akkor ujitottak, ha nem akkor ugyan az a 2.
SCJP 6

phare
(fanatikus tag)
Itt nézz szét: [link]

h_143570
(PH! kedvence)
A 2 termek altal adott vedelem kb egy szinten van az F-Secure beepitetjevel. a Full verziojuk jelentosen tobbet tud. Igy jo eselyel csak funkciot ismetelnel. Azt kellen emgnezni, hogy megtudnak-e fogni olyat amit a jelenlegi megoldasod nem tud, ha igen akkor nyugodtan mehetnek fel.
A norton soha sem viselte jol a konkurenciat, sot azert is be akarta perelni az MS-t, mert jobb vedelemt raktak a Vistaba, mint az XP-be. Rajtad kivul jo par szaz ezer ember hasznalja meg azokat a termekeket problema nelkul. Igy csak tuloz az antibot.
Jelenleg tesztelek egy Prevx nevezeto megoldast eddig jonak tunik.
SCJP 6

h_143570
(PH! kedvence)
A Samurai erdekes megoldasnak tunik, persze kerdes, hogy a kernel szintu driver telepites figyeloje mennyire dehookolas biztos.
SCJP 6

phare
(fanatikus tag)
A Norton Antibot a Samurai-t is malware kategóriába sorolta...

h_143570
(PH! kedvence)
Akkor lassan mar csak az a kerdes, hogy mit nem sorol abba. Ugytunik, hogy kisse tul erzekeny a viselkedes elemzoje. Remelhetoleg korigaljak, mivel gyakorlatilag az osszes alternativ biztonsagi szoftvert karosnak jelezete. A biztonsag kedvert vegig kuldom rajta a virustotalt, semmi erdemlegeset nem talalt.
File Samurai.zip received on 08.21.2007 19:43:52 (CET)
Current status: finished
Result: 0/32 (0%)
Compact
Print results Antivirus Version Last Update Result
AhnLab-V3 2007.8.22.0 2007.08.21 -
AntiVir 7.4.1.62 2007.08.21 -
Authentium 4.93.8 2007.08.20 -
Avast 4.7.1029.0 2007.08.21 -
AVG 7.5.0.484 2007.08.21 -
BitDefender 7.2 2007.08.21 -
CAT-QuickHeal 9.00 2007.08.21 -
ClamAV 0.91 2007.08.21 -
DrWeb 4.33 2007.08.21 -
eSafe 7.0.15.0 2007.08.20 -
eTrust-Vet 31.1.5076 2007.08.21 -
Ewido 4.0 2007.08.21 -
FileAdvisor 1 2007.08.21 -
Fortinet 2.91.0.0 2007.08.21 -
F-Prot 4.3.2.48 2007.08.20 -
F-Secure 6.70.13030.0 2007.08.21 -
Ikarus T3.1.1.12 2007.08.21 -
Kaspersky 4.0.2.24 2007.08.21 -
McAfee 5102 2007.08.21 -
Microsoft 1.2803 2007.08.21 -
NOD32v2 2473 2007.08.21 -
Norman 5.80.02 2007.08.21 -
Panda 9.0.0.4 2007.08.21 -
Prevx1 V2 2007.08.21 -
Rising 19.37.12.00 2007.08.21 -
Sophos 4.20.0 2007.08.21 -
Sunbelt 2.2.907.0 2007.08.21 -
Symantec 10 2007.08.21 -
TheHacker 6.1.8.171 2007.08.21 -
VBA32 3.12.2.2 2007.08.21 -
VirusBuster 4.3.26:9 2007.08.21 -
Webwasher-Gateway 6.0.1 2007.08.21 -
Additional information
File size: 812676 bytes
MD5: d702fefb2fe4598f1758b94cfc843cd6
SHA1: 63fa570563eb51cfb84ff36b289cdd0acbb1f7cc
SCJP 6

phare
(fanatikus tag)
A ProcessGuard-ot tudtam megszerezni fullban. Az a különbség a free és a fizetős verzió között, hogy a full verzióban van Protect Psysical Memory, Block Global Hooks, Block Rootkit/Driver/Service Installation, Block Registry DLL Injection.
A Block Rootkit/Drvier/Service Installation-t enabledre állítsam? Ha enabledre állítom, le tudom cserélni a Catalystet?
(Egyébként ennek az alkalmazásnak az exe-jére is azt írta a Norton Antibot hogy unknow suspicius, de nem érdekel. Feltöltöttem a vírustotalra és egyik irtó sem találta veszélyesnek. Lehet megválok a Norton Antibottól, idegesít hogy minden konkurenciát veszélyesnek ismer fel.)

agriboy
(újonc)
Hali!
Érdekelne a véleményetek, hogy mi lenne a legkölséghatékonyabb és egyben a legjobb vírusírtó progi amit alkalmaznátok egy 20 useres hálózatban.

Thx.

phare
(fanatikus tag)
A Samurai nem önálló alkalmazás, hanem csak annyit csinál, hogy megváltoztatja a windows rejtett beállításait. Erre az Antispy is jó.

phare
(fanatikus tag)
Ha olcsón jót akarsz, akkor Avira Antivir Premium, csak 20 dollár egy usernek, ha több licenszet vásárolsz akkor gondolom van kedvezmény.
Itt nézelődj, ha tájékozódni akarsz az egyes vírusirtók hatékonyságáról: [link]