Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#501) h_143570 válasza phare (#500) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Az egesz jo, akkor mar valoszinuleg azokkal a beallitasokkal mukodik.

SCJP 6

(#502) h_143570 válasza h_143570 (#501) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Bar lehet, hogy csak a futathato allomanyok keresere van beallitva, ami szinten egy jelentos gyorsito tenyezo.

SCJP 6

(#503) Kiskutya válasza h_143570 (#502) üzenetére

Kiskutya
(őstag)

hali mi a velemenyed az eset smart security-rol(final)? most azt hasznalom es foleg a tuzfala erdekelne szerinted az mennyire jo?

hmm...

(#504) h_143570 válasza Kiskutya (#503) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Jo kerdes, a beta valtozatok elso ranazesrre eleg sok fejlet technologiat tartalmaztak, amiketa tobbi piaci szereplo is csak mostanaban kezdett alkalmazni. A matousec fele lekatesteket azert vegig zavarnam rajta. Szvsz ahhoz kepst, hogy elso verzio ahhoz kepest egesz jora sikerult. A kimeno forgalom vedelme jonak tunik, majd meglatjuk, hogy a megkerulo technikak ellen mire lesz kepes a tuzfal resze.

SCJP 6

(#505) phare válasza h_143570 (#504) üzenetére

phare
(fanatikus tag)

Egy kérdés. A Symantec Network Access Controll-ról mit hallottál? Mire szolgál? Azon gondolkodom hogy felrakom. Biztonságosabb lesz-e a gépem ha ez az alkalmazás is fenn lesz?
A választ előre is köszi!

(#506) h_143570 válasza phare (#505) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

A technologia Cisco fejlesztes, de a symantech szeret mindent sajat nevere alakitani. Egy kliens szerver architektura. Roviden arra szolgal, hogy amig a kerdeses (kliens) szamitogepen nincsenek fent a valalat altal megkovetelt biztonsagi programok frissitesek es beallitasok addig nem engedi fel a gepet a halozatra. Ebben az esetben rendszerint egy biztonsagos es egyben szeparalt alhalozatra iranyitjak a gepet ahonet fel lehet ra pakolni a szukseges progikat es beallitasokat, majd ezek megtortente utan kerul csak felengedesre a valalt halozatara.

Otthoni felhasznalok szamara ennek haszna sajnos nincs.

][link]
[link]

[ Szerkesztve ]

SCJP 6

(#507) thomasthomas

thomasthomas
(tag)

Hi!

Szeretném megkérdezni, hogy melyik vírusírtót tegyem fel a gépemre.
Kaspersky IS 6 (tudom van 7, de azt most hagyjuk ki, ha lehet)
F-secure IS 2008
Norton IS 2008

ELŐRE IS THX

.

(#508) kicsitomi88 válasza thomasthomas (#507) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

En most AVG-t hasznalok, elotte nodom volt, mindkettovel meg vok elegedve.

90 87.5 87.8 87.5

(#509) Kiskutya válasza thomasthomas (#507) üzenetére

Kiskutya
(őstag)

nekem a kis 6 jol mukodott!

hmm...

(#510) ertz válasza Kiskutya (#509) üzenetére

ertz
(senior tag)

Sziasztok!

Az Avira van fent a gépemen, mert még egy jó darabig ingyenes. :)
De... kijött a NOD32 legújabb 3-as változata (legalábbis egyes oldalakon fellelhető). Ha ezt felteszem a másik mellé, akkor lehetséges hogy ütik egymást, vagy megférnek egymás mellett?

(#511) Kiskutya válasza ertz (#510) üzenetére

Kiskutya
(őstag)

az 1iknel ki kell kapcsolni a valos ideju vedelmet akkor mennek de en feleslegesnek tartom a 2 irto hasznalatat.

en amugy pont az avira utan raktam fel az uj nodot es nem talalt semmit utana!

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#512) _stick_ válasza ertz (#510) üzenetére

_stick_
(senior tag)

Én is feltettem az új, 3as Nod32-t. Nekem Kaspersky Internet Security van mellette, de az passzív, így nem nyaggatják egymást.
Amúgy másnak is csinálja az új NOD, hogyha elindítok egy oldalt (explorer) 4-5mp-es pöcsölés után jön csak be? A korábbi NOD-nál nem volt ilyen. :F

(#513) Kiskutya

Kiskutya
(őstag)

toltheto a kis es a kav 7.0 magyar verzioja!

[link]

hmm...

(#514) _stick_ válasza Kiskutya (#513) üzenetére

_stick_
(senior tag)

Adják hozzá a 2015-ig érvényes kulcsot is? ;]

(#515) Kiskutya válasza _stick_ (#514) üzenetére

Kiskutya
(őstag)

koszi de most eset smart security-t hasznalom:)

hmm...

(#516) _stick_ válasza Kiskutya (#515) üzenetére

_stick_
(senior tag)

Attól tartok elénéztél egy ékezetet. :U :D

(#517) _stick_ válasza Kiskutya (#515) üzenetére

_stick_
(senior tag)

Amúgy az miben tér el a 3-as NOD32-től?

mod: már látom :B

[ Szerkesztve ]

(#518) Nordik

Nordik
(senior tag)

Üdv!

Feltettem az Eset Smart Security-t, egész jónak tűnik! Viszont a beállításokkal egy kicsit gondban vagyok :F Van e olyan beállítás amire figyelni kell esetleg? Nálam jelenleg minden default beállításon van!
Viszont azt furcsállom, hogy nem kérdez a tűzfal egy programnál se, hogy kiengedem avagy sem az internetre. Ez hogyan működik? Magának állítja esetleg be? :F

(#519) Kiskutya válasza Nordik (#518) üzenetére

Kiskutya
(őstag)

igen alapbol maganak de valaszthatod azt is hogy minden proginal felugraljon 1 ablak!

hmm...

(#520) zsoi

zsoi
(senior tag)

AVG 7.5: hogyan tudom az adatbázisát frissíteni ha nincs internet kapcsolat?
Találtam egy rakás bin filet az oldalukon... ezt hogy tudom beimportálni a programba?
//nem találtam rá opciót...

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#521) akaido válasza zsoi (#520) üzenetére

akaido
(őstag)

A frissítési beállításoknál van két beállítandó jelölőnégyzet és itt ne az Internet legyen forrásként megadva hanem a Folder.

http://prohardver.hu/tema/ignition_autoverseny/hsz_1-100.html, Honda Jazz 1.4LS

(#522) phare

phare
(fanatikus tag)

Most nézem a Virusbulletin oldalán (regisztráltam) a Symantec Endpoint Protection elődje a Symantec antivirus 1999 szeptember óta mindegyik teszten 100 %-os eredményt ért el, ami szép teljesítmény. A Symantec-et ezen az oldalon csak a Nod32 előzi meg. Az AV Comparatives oldalán a Symantec még a Kaspersky-t is megelőzi a maga 98.80 %-ával.
Egyébként visszaraktam a SEP-et, mert a KIS7-el voltak megmagyarázhatatlan fagyások, instabilititások, arról nem is beszélve hogy a KIS7 rengeteg alkalmazást riskware-ként azonosít, ami valljuk be enyhén szólva idegesítő.

(#523) akaido válasza zsoi (#520) üzenetére

akaido
(őstag)

Képpel is segítve:
[link]

[Erről az oldalról érdemes az updateket letölteni]

[ Szerkesztve ]

(#524) akaido válasza phare (#522) üzenetére

akaido
(őstag)

Milyen időközönként cseréled a vírusirtó progikat ? :)

(#525) phare válasza akaido (#524) üzenetére

phare
(fanatikus tag)

Ez változó, volt olyan ami 8 hónapig futott (KIS6), volt olyan amitől pár nap használat után megszabadultam.

(#526) akaido válasza phare (#525) üzenetére

akaido
(őstag)

Hogyan bírja az XP-d? Vagy minden virnyaleinst egyben registry pucoválással jár együtt?

(#527) phare válasza akaido (#526) üzenetére

phare
(fanatikus tag)

Először uninstall az adott alkalmazásnak, majd restart. Van egy nagyon hasznos program a jv16 Powertools, ebben van egy olyan opció hogy registry finder. A registry finderrel rákeresek 1. az adott program nevére, 2 az adott program gyártójára és amit találok mind kitörlöm. A Comodo tűzfal v3 beta több mint 300 registry bejegyzést hagyott maga után, az F-Secure Client Security vagy 80-at, az Avira semmit, a Comodo tűzfal v2 semmit, A KIS7 vagy 40-et. Nagyon hasznops alkalmazás a jv16 Powerttols, van benne 16 alkalmazás a registry műveletek (tisztitó, összehasonlítás, compaktor, figyelő, kereső stb) alkalmazására.

(#528) akaido válasza phare (#527) üzenetére

akaido
(őstag)

Azért csak óvatosan a Jv16pwertools-szal! :) (nekem is tetszik)
Azokat a vírusirtóbejegyzéseket töröltesd ki amelyek zöld színnel jelölődtek meg, azaz biztonsággal törölhetők.

(#529) phare

phare
(fanatikus tag)

Én a 2007-es verziót használom, ebben nincs zöld szín. Még nem okozott problémát a használata, pedig szinte majdnem mindennap használom. Már miért ne töröljem ki az F-Secure bejegyzéseit, ha egyszer uninstalláltam az F-Secure-t? Az általam leírt módszer gondot nem okoz, viszont megelőzi a lassulást a sok registry szemét miatt. Évek óta így csinálom....

(#530) phare

phare
(fanatikus tag)

Tisztelt olvtársak!

Szeretnék minél több infót a
1. Regrun Security Suite Platinumról
és a
2. Steganos Internet Security™ 2008-ról.

Milyen antivirus motort alkalmaznak, hogy szerepelnek a teszteken (AV Comparatives teszt előnyben) a tűzfaluk minősége jó-e? Milyen extra szolgáltatással rendelkeznek?

A választ előre is köszi.

(#531) h_143570 válasza phare (#529) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Meg a rendszeres backup is sokat segit. Acronis True Image ha jol emlekszem.

SCJP 6

(#532) h_143570 válasza phare (#530) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Az 1es versenyzo par honapja volt fent nalam, szamos kissebb progibol all, de nem volt tul attekintheto a kezelese legalabbis abban a 2-3 napban amig fent volt. Egy miset azert meger.

SCJP 6

(#533) Siriusb

Siriusb
(őstag)

Szórakoztam: vistára kav7 fel - passzív módra átvált, utána ESS - ő az aktív. Spyware doctor bekapcsol. Órákon át működik. Gép kikapcs-bekapcs: dokumentum mappa megnyílik, explorer alatt fekete háttér, se start menü, se semmi. Feladatkezelő bejön, más nem. Csökkentett módban uez!!!
Csak rendszervisszaállítás segített.

(#534) h_143570 válasza Siriusb (#533) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Ugytunk van itt meg mit fejleszteni a Vista kompatibilitason.

SCJP 6

(#535) Siriusb válasza h_143570 (#534) üzenetére

Siriusb
(őstag)

Meg a Vistán is. :K

(#536) phare válasza Siriusb (#535) üzenetére

phare
(fanatikus tag)

Nemsokára kijön a Vista SP1, abban sok hibajavítás van állítólag. Mondjuk én nem tennék fel Vistát semmi esetre sem.

(#537) phare válasza _stick_ (#517) üzenetére

phare
(fanatikus tag)

Tényleg, mi különbség van a 3-as és a 2-es Nod32 között? Valaki felvilágosítana?

(#538) zsoi válasza akaido (#523) üzenetére

zsoi
(senior tag)

nem találtam ilyen opciót (7.5_487 ver. ha jól emléxem)... most letöltötm és felrakom majd a legújabb verziót és megnézem az alatt.
köszi a helpet!

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#539) phare

phare
(fanatikus tag)

Ezt írta a Zonealarm Mo-i forgalmazója:

A ZA a Kaspersky SDK (software development kit) nevezetű verziót használ, amelyről bővebben a következő linkeken olvashat:

[link]

[link]

Azt, hogy pontosan melyik verziót használja a ZA sajnos nem tudom megmondani. Valószínűleg egyébként a 6-ost.

De mivel ez egy SDK verzió, azért a ZoneAlarm szabadon fejlesztheti, illetve módosíthatja valamilyen szinten a programot. Ahogy a ZoneAlarm fórumán olvastam, például a ZA antivírus részében több beállítási lehetőség van mint magában a Kasperskyben.

(#540) akaido válasza phare (#529) üzenetére

akaido
(őstag)

Hja, értem. Nekem csak az ingyenes verzió van meg, így már más a leányzó fekvése. :)

(#541) Dj.Mike

Dj.Mike
(fanatikus tag)

kétségkívül az AVG

(#542) akaido válasza zsoi (#538) üzenetére

akaido
(őstag)

[link]:Innen indulj ki.

(#543) phare

phare
(fanatikus tag)

Hír: [link]

A Symantec a Vontu felvásárlásával elsősorban olyan funkciókkal tudja majd gyorsan kibővíteni a jelenlegi termékeit, amelyek az adatok kiszivárgását, illetve rossz kezekbe kerülését segítik megelőzni. A jelenlegi tervek szerint az új adatbiztonsági szolgáltatások először a Symantec Endpoint Protection termékbe kerülhetnek bele.

JÓ HÍR! Endpoint Protectiont használok.

(#544) h_143570 válasza phare (#543) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Ez jo hir a jovore nezve, de kevesbe a jelenre, mivel ezek szerint olyannyira otletuk sincs a temaval kapcsolatban, hogy kulso ceget kellet megveni hozza.

Bocsi a kotozkodesert.

SCJP 6

(#545) zvaragabor válasza phare (#543) üzenetére

zvaragabor
(senior tag)

Jellemző, Symantec újfent csak felvásárol, és nem önmaga fejleszt. Azért fogják le annyira a rendszert a termékeik, mert mindenfélét felvásárolnak, és beleintegrálják a meglévőbe. Ha a nulláról kezdenének egy programot, akkor sok felesleges programkódtól szabadulhatnának meg.

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#546) h_143570 válasza zvaragabor (#545) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Az MS is ezt csinalja, bar most sikerult osszehozniuk egy 25 megas windowst webszerverrel, de gui nelkul. Szoval legalabb naluk vannak fejlodesre utalo nyomok.

SCJP 6

(#547) zvaragabor válasza h_143570 (#546) üzenetére

zvaragabor
(senior tag)

Tudom, példának okáért ott van a Windows defender, vagy akárhogyis hívják. Valami román cégtől vásárolták föl talán. Vagy a One Care volt eredetileg másik cégnél(persze más néven)?

Igen, olvastam a cikket a next gen kernellel kapcsolatban, Valami Minix vagy miniwin vagy mi a neve. Érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#548) h_143570 válasza h_143570 (#546) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Meg is van a [link].

SCJP 6

(#549) zvaragabor válasza h_143570 (#548) üzenetére

zvaragabor
(senior tag)

Közben én is megtaláltam, bár én magyar cikket ovastam.
Egyik, másik.

(#550) phare válasza zvaragabor (#545) üzenetére

phare
(fanatikus tag)

Az Endpoint Protection-ban jószerével csak olyan komponensek találhatók meg, ami felvásárlás útján kerültek a Symantec birtokába:

A szignatúra-alapú vírusfelismerést a Veritastól származó malware-védelem egészíti ki, amely fizikai szintű lemezkezelése révén minden eddiginél hatékonyabb védelmet ígér a rejtőzködő kártevők (rootkitek) ellen. Az Endpoint Securityben emellett a Sygate-től származó tűzfal, valamint a Whole Security akvizíciójával megszerzett viselkedés-alapú, kártevők elleni védelem kapott helyet. A szoftver része még a 0-day sérülékenységek ellen védő Generic Exploit Blocking technológia.

És mégis kicsi a rendszerigénye:

Annak ellenére, hogy az Endpoint Security szolgáltatásait tekintve lényegesen többet nyújt elődjénél, a Symantec AntiVirusnál, a termék gyorsabb és kompaktabb is lesz, a Symantec állítása szerint a keresési sebessége harmadával gyorsult és az eddigi 60 megabájt helyett mindössze 21 megabájt memóriával beéri.

Tudom tanúsítani a kis rendszerigényt! Észre sem lehet venni hogy fut.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.