Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#151) wwhy

wwhy
(PH! addikt)

Az AVG Anti_malware mellé feltettem a beta2-es NOD3 Smart Sec.-t; egyelore szepen megvannak, habar a NOD-nak kell szinte 2 perc, amíg betoltődik boot után, addig ugye semmit sem lehet csinálni :(

[Szerkesztve]

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#152) fagy53 válasza h_143570 (#150) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Most az utolsókat rúgó Nortonnal együtt megy a NOD32 próbaverzíója, a Norton késésben van, úgy kell rásegíteni a felállásnál, de úgy néz ki simán elviselik egymást.
Ha végleg el szeretném távolítani a Nortont akkor az egyszerűen megy, vagy van valami trükk, hogy maradéktalanul töröljem a rendszerből? Ez csak egy hónap múlva aktuális. :)

(#153) zsoi válasza h_143570 (#139) üzenetére

zsoi
(senior tag)

mintha rémlene olyan hogy windows intallkor (98/2000 :F ) a boot alatt megkérdezte a rendszer hogy jóváakarom-e hagyni az MBR változást...y/n
Szomorúnak tartom hogy egy ilyen ALAP és JÓ funkciót azért kellett kivenni a BIOS-ból mert a felhasználók egy része nem képes/nem tudja átállítani a biosb-ban telepítés előtt:enabled, után: disabled...
ja, maradna a funkció ha ezt valahogy beletudnák ''írni'' a telepítő médiába. -azt meg kihasználná egy csomó feltört XP virus terjesztésnek. felhasználói kényelem... nehogy már gondolkozni kelljen egy kicsit... nem... telepítsen minden hülye XP-t boot védelem nélkül. AHHH. felháborítónak tartom!!!

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#154) Kiskutya válasza fagy53 (#152) üzenetére

Kiskutya
(őstag)

anugy talalt valamit a nod a norton utan?

[Szerkesztve]

hmm...

(#155) Kiskutya válasza fagy53 (#152) üzenetére

Kiskutya
(őstag)

anugy talalt valamit a nod a norton utan?

hmm...

(#156) phare válasza fagy53 (#152) üzenetére

phare
(fanatikus tag)

Először uninstall, majd futtatod a Norton Removal Tool-t: [link]

(#157) phare válasza fagy53 (#152) üzenetére

phare
(fanatikus tag)

Egyébként a 2008-as Nortonnak sokkal kevesebb a rendszerigénye, kevesebb memóriát foglal, gyorsabb a keresése. Nem muszáj megválnod a Nortontól, csak frissíts 2008-as verzióra.
Ami jó vírusirtó még, az a Avira szerintem, a NOD32-nek nagyon kicsi adatbázisa. Nem beszélve arról, hogy az Avira Premium olcsóbb mint a NOD32. Már ha pénzt akarsz költeni vírusirtóra.

(#158) Bon3ss

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Sziasztok. Úgy látom ez a legaktívabb vírusokkal fogllakozó téma, ezért bátorkodtam ide elkövetni ezt a postom. Lenne egy kis problémám, mégpedig: valamiféle kártevő befészkelt hozzám, az asztalomra rak mindig 3 ikont (webcímre mutatnak, error cleaner, vmi spyware clener, meg még egy, de arra nem emlékszem), és folyamatosan dobál egy hibaüzenetet, hogy spyware van a gépen, majd ie-ben szertne egy odlalt megnyitni, de csak szeretne. Már próbáltam elég sok mindennel (AVG Antivirus és Spyware, Spyware Doctor ez talált is néhány apróságot, Spyware Terminator). Igazából már kifogytam az ötletekből. Valaki egy kis tippet adna, az nagyon jól jönne, nem szeretnék formázni, mert elég sok munkám van a gépen, ami sajnos még nem lett kiementve. Köszönöm előre is! :R

Ui.: ha kell esetleg képi dokumentáció, az is megoldható.

[Szerkesztve]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#159) zsoi válasza Bon3ss (#158) üzenetére

zsoi
(senior tag)

elsőkörben:
1. rendszervisszaállítás kikapcs
2. csökkentett módban: adaware:full scan, spybot, hijackthis, security task manager +vírusirtás, +msconfig: és kiveszed ami nem kell az autom. indításból.

(#160) Bon3ss válasza zsoi (#159) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Köszi a gyors segítséget, rendszervisszaállítást el is felejtettem...

(#161) zvaragabor válasza Bon3ss (#158) üzenetére

zvaragabor
(senior tag)

Aztán ha még mindig nem tűnt el, akkor jöhet egy HijackThis log ide.
Innen: [link] leöltöd, telepíted, elindítod, kiválasztod a ''do a system scan and save the lofgile''-t, és vársz, majd a logfile tartalmát feltöltöd ide nekünk.

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#162) h_143570 válasza fagy53 (#152) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Nincs neked olyan szerencsed, hogy norton trukozes nelkul le tudjal szedni a gepedrol, de legalabb van megoldas. [link]

SCJP 6

(#163) h_143570 válasza zsoi (#153) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Ez a vedelem futo oprendszer eseteben mar semmit sem er mivel a vedet uzemmodban futo oprendszer teljesen felulbiralja a biost. Windowsok eseteben xptol felfel ha jol emlekszem a bios mar nem jatszik, de lehet, hogy mar korabban.

SCJP 6

(#164) h_143570 válasza phare (#157) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

A nod32 motorja foleg heurisztikan es viselkedes elemzesen alapul, igy az adatbazis bejegyzes szam nod32 eseteben nem nagyon alkalmazhato. Egyebkent ha van kedved osszeszamolhatod az adatbazis nagysagat, majd utanna ved figyelembe, hogy egy virus osszes variansa altalaban csak 1 bejegyzeskent szerepel az adatbazisban, nem pedig mind kulon kulon, mint nehany gyartonal. [link]

A nod megoldasanak van egy hatranya visszonylag nehez neki megtanitani egy teljesen uj kartevot. Visszont a mar meglevonek a variansait altalban adatbazis frissites nelkul felismeri. Illetve nagyon pontosan kepes felismerni a mar ismertek mutacioit is.

Egyebkent 95% follti felismeres zoo mintak eseteben ugy hogy pl az av-comparatives oldalan lefolytatott 2 tesz kotott eltelt 6 honapban a mintak szam megduplazodott, egyaltaln nem nevezheto rossz teljeseitmenyek.

SCJP 6

(#165) Bon3ss válasza zvaragabor (#161) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Rendben, de remélem sikerül megoldanom. :R

(#166) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

Köszönöm a gyors segítséget és tanácsokat, h_143570-nek és phare-nek :R
Az eltávolítót már elmentettem, az Avira és a NOD32 közül majd kiválasztom az egyiket.

Kiskutya: eddig a Norton sem talált semmit, és így járt a NOD32 is.

(#167) h_143570 válasza fagy53 (#166) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Ez esetben probalkoz meg anti spyware megoldasokkal is pl spy sweeper, spyware doctor, counter spy.

SCJP 6

(#168) fagy53 válasza h_143570 (#167) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

A Spybot Search fut időnként, nem tudom milyen hatásfokkal dolgozik, nagyritkán talál 1-2 bejegyzést, ezeket eltávolítom és nem volt még ebből adódó problémám.

(#169) h_143570 válasza fagy53 (#168) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

A spybot egy nagyon jo altalanos megoldas, de kozel sem rendelkezik akkor adatbazissal mint a fentebb emlitettek.

SCJP 6

(#170) fagy53 válasza h_143570 (#169) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ebben is hallgatok Rád, kipróbálok egyet közülük, de lehet, hogy többet, de nem egyszerre, a Spybot-ot mindenesetre fennhagyom, már két éve megszoktuk egymást. :D

(#171) h_143570 válasza fagy53 (#170) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Nalam is mindig fent van, a teatimer resze pedig eletmento tud lenni neha.

SCJP 6

(#172) ertz

ertz
(senior tag)

Sziasztok!

Hosszú gondolkozás után rájöttem, hogy ha léteznek ingyenes tűzfalak (pl. Comodo), akkor létezniük kell az ingyenes vírusírtóknak is. :DD
Szóval a kérdésem ezirányban lenne, hogy tudnátok-e ajánlani olyan ingyenes vírusirtót, ami felveszi a versenyt pl a NOD32-vel? Előre is köszi. ;)

(#173) zsoi válasza h_143570 (#163) üzenetére

zsoi
(senior tag)

igen, de HA már bios szinten +lehet(ne) fogni az ilyet... azért azt egy k*rva jó dolognak tartom!
Tegnap olvastam egy cikket hogy Amerikában egy cég hw-es vírusvédelmet tesztelt (videókártya ''üres'' kapacitása+kaspersky av motor) elképesztő hatékonysággal... (scan: kb. 730Mb/sec!!!)
//tudtam hogy van már vagy 1 éve, kártya rootkit ellen -hw védelem- de ez azért komoly.... (a tendencia)
szerintem 2 év múlva már ez lesz a ''normális''
ha érdkel megkeresem a linket.

(#174) Gyomman válasza ertz (#172) üzenetére

Gyomman
(fanatikus tag)

Sajnos az AOL megszűnt, pedig azt ajánlottam volna. AVG Free, vagy Avast! . Ezek sztem simán felveszik a versenyt a noddal...

Cogito ergo sum

(#175) ertz válasza Gyomman (#174) üzenetére

ertz
(senior tag)

Avastot mondta már más is, köszi.
De van az Avast Pro, ami ugye ugyanúgy pénzes mint a NOD, meg van a Home Edition.
A Home is tud annyit, mint a NOD?

[Szerkesztve]

(#176) Bon3ss

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Megtaláltam a gazfickót, vagyis nem én, hanme a spysweeper. Kis naivan azt hittem, hogy az ingyenes spysweeper minden funkciója használható, ám nem így van, sajnos. Pont a legfontosabb rész, az írtás nem működik, de gondolom ti ezt tudjátok. Kérdésem, van valami hasonló ingyenes, ami legalább annyir ahasználható, mint a spysweeper? Adaware és spybot van most gépen, de ők nem találják azt, amit a spysweeper. :(

(#177) zvaragabor

zvaragabor
(senior tag)

Kisvinyóra poénból ráuszítottam egy rakat vírust. :)
Comodo tűzfal, és antivírus, mindkettőből a béta.

A tünetek kisebb fagyások, újraindulás, nem akart a gép leállni. :) Bár nem indítottam el olyan sokat, ráadásul volt egy pár, amit felismert az antivirus és automatice karanténba zárta. Másik néhányat vagy az antivirus, vagy a űzfal hipsével nem engedélyeztem. Ha csak az adatbázisból való felismerést nézzük, hát még van mit fejlődnia az antivirnek e téren. Bár korábban írtam is hogy 260 ezres még csak. Hétvégén megint elindítok néhány(sok) vírust. :)

(#178) zvaragabor válasza Bon3ss (#176) üzenetére

zvaragabor
(senior tag)

AVG Anti-Spyware Free. Ennek 30 napig még működik a valós idejű védelme és az automatikus frissítés. Utánna leáll a real time scaner, és csak manuálisan lehet frissíteni. De nagyon jó.
Ha fontos lenne a valós idejű védelem is, akkor Spyware Terminator, és mellette az előbb említett AVG termék. ;)

[Szerkesztve]

(#179) h_143570 válasza ertz (#172) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Ingyenesben hasonlo szintu vagy jobb, mint a nod egyenlore nem letezik. Az avira classic lehet egy kivalto megoldas, sot ha nagyon akarod akkor 30 naponta ujra telepitve a nod32 is mukodik 30 napon tul is.

SCJP 6

(#180) ertz válasza h_143570 (#179) üzenetére

ertz
(senior tag)

Értem én, sőt ha megbuherálod akkor 30nap múlva is lehet frissiteni is. Csak gondoltam megkérdezem, hogy hátha van hasonló szintű amit nem kell törni. :)

(#181) h_143570 válasza zsoi (#173) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

A boot virusok egyenlore eleavultak es a vedet uzemmodu oprendszerek miatt maximum csak a bebbotolast tennek lehetetlenne. A hipervisorba betelepulo rootkitek visszont lehet, hogy fel tudnak hasznalni, hogy elinduljanak.

A 730Mb jo de 30nal tobbel a vinyo es a filerendszer fizikai es technikai korlatjai miatt nem nagyon fog tudni menni.

A hw rootkit kartja jo megoldas, de az nem csak a hipervisor retegbe betelepulok ellen jo? A linket megkoszonnem.

SCJP 6

(#182) h_143570 válasza ertz (#175) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

A home es a pro kozott a szkript vedelem es az azonali frissites a kulonbseg.

SCJP 6

(#183) h_143570 válasza Bon3ss (#176) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Gondolom kirta, hogy micsoda a gugival rakeresve biztosan mondani fog egy ingyenes leszedot hozza.

SCJP 6

(#184) h_143570 válasza ertz (#180) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

A 30napon tuli buheralas az toresnek minosul ami illegalis, visszont a 30 naponkenti ujra rakas esetben nem bizonyithato, hogy hanyszor kerult mar fel. Szvsz az Avira classicot probalnam ki kivalto termeknek.

SCJP 6

(#185) Bon3ss válasza h_143570 (#183) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Köszi tippet, erre én is gondolhattam volna... :U

(#186) ertz válasza h_143570 (#184) üzenetére

ertz
(senior tag)

Na mindenki mást mond. :)
Akkor inkább marad a Nod, az a biztos.

(#187) h_143570

h_143570
(PH! kedvence)

Nos kijott az ESS es a NOD32 v3 RC1es valtozata.
[link]

SCJP 6

(#188) wwhy

wwhy
(PH! addikt)

Teszem is fel az AVG mellé :)

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#189) LLam

LLam
(tag)

egyszerűen nem hiszem el hogy a trend micro 2007 több mint 100 MB ird és mond SZÁZ MEGABÁÁÁÁJT memóriát eszik! uh normális ez???

Lehet egyszerűbben is: frontember.hu

(#190) wwhy válasza LLam (#189) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Le vele :P

(#191) LLam válasza wwhy (#190) üzenetére

LLam
(tag)

régebben több évig használtam és ez volt a legkisebb erőforrás igényű cucc (imo) most meg :(

amugy mit ajánlasz/ajánlotok?

Lehet egyszerűbben is: frontember.hu

(#192) wwhy válasza LLam (#191) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Mindenki mást és mást. Sok minden számít :) Én pl. AVG Anti_malware- (hálózati) használok, (ezt vette meg a cég), mellette most a CounterSpy fut, kipróbáltam a ZA, Jetico (elég sokáig), és most majde felteszem az RC1-es Eset-et.

(#193) zvaragabor

zvaragabor
(senior tag)

Avira megint akciót hirdet, 6 hónapos licensz igényelhető ingyenesen a Premium-hoz.
[link]

(#194) ertz válasza zvaragabor (#193) üzenetére

ertz
(senior tag)

Na nekem pont egy ilyen akció kellett. Legalább ki tudom próbálni, hogy mit is tud ez az Avira Pro. Köszi a linket. :C :C :R :R

(#195) zvaragabor válasza ertz (#194) üzenetére

zvaragabor
(senior tag)

Nincs mit. : )

Belinkelem akkor már a másik akciójukat, hátha kell valakinek. Ennél az Internet Securityhez lehet 3 hónapos licenszet igényelni. [link]

(#196) Bon3ss válasza zvaragabor (#193) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Köszönöm én is a linket, egy próbát megér! :)

(#197) phare válasza zvaragabor (#193) üzenetére

phare
(fanatikus tag)

Köszi az infót. Igényeltem is licenset az Avirától. Nagyon egyszerű, beírod a neved és a mailcímed és küldik is a license key-t. Most miért használjam a warez license keyt, ha az 4 hónap múlva lejár? Mostmár legálisan használom az Avirát. Ajánlom mindenkinek.

PS: Tesztelgetem a Jetico Personal Firewall 2.0.0.35-öt. Ez a verzió már nem béta, kijött a végleges. Nagyon jól szerepel a matousec leak tesztjén, csak a Jetico v2 és a Comodo szerezte meg az excellent minősítést. Nem tetszik viszont hogy a HIPS része túl sokat nyaggat, de biztos csak az elején, be kell állítani a tűzfalat és utána békén hagy. Fut XP-n Vistán, x64-en, egyszerűen minden windows operációs rendszeren fut.

(#198) phare válasza Bon3ss (#196) üzenetére

phare
(fanatikus tag)

Csak az mondod hogy egy próbát megér? Az egyik legjobb vírusirtóról van szó.

(#199) zvaragabor

zvaragabor
(senior tag)

#196, #197 szivesen

Sajnos Win98-on nem fut, pedig még azt is sokan használják még. Bár engem ez nem érint, nekem Experience-m van. : )

(#200) Vakegérke válasza zvaragabor (#193) üzenetére

Vakegérke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is köszönöm szépen.
:R
Azt hiszem, Comodo tűzfal, Avira vírus-, és valamilyen (talán az is Comodo) spyware kergető fogja védeni a tegnap telepített kétezresemet.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.