Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) zodo válasza T_boy (#300) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia!

Mik az igények és mennyiért?

210W-os minőségi tápba, még talán belefér egy kártya, de attól függetlenül az a proci igen sokat (TDP 84W) eszik.

Elsőre, talán a Sapphire Radeon HD5570 (egy jó teszt hozzá) vagy a másik oldalról az ASUS PCI-E Nvidia GT220 -at.

(#302) kiralytom

kiralytom
(tag)

Sziasztok!

Keresgélek már egy ideje de úgy gondoltam kikérem a véleményeteket is.

Gépem jelenleg: 2gb 800mhz ram , 6600GT videókari, 2.5ghzes E3300as dual core celejóska.

Röviden: használt és új kari is érdekelne maximum 7 (esetleg 8 , ez az űber plafon) eFt körül!
Kezdetben a 7600-7950Gt sort nézegettem mert elég ütősnek tűnnek, de kezd csábítani a
dx 10 is, bár ilyen árban azok a kártyák elég gyengék (ár / érték arányban) s eddig semmilyen előnyét nem élveztem.

Van ötletetek?
Amint látjátok az nvidia vonulat mozgat. Atiban nem igazán vagyok otthon. Bármilyen segítséget szívesen fogadok!
Szép napot!

(#303) zodo válasza kiralytom (#302) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia!

Szerintem a Milyen videokártyát? topikban érdeklődj, ha nem konkrétan alacsony nyákos kártyát keresel.

Apróban találhatsz Gigabyte 8600 GT 256MB GDDR3-at 6k vagy Gainward 7950GT 256MB/256bit jó hűtővel 8k-ért.
Dx10 ennyiért felejtős vagy a géped lenne már kevés hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#304) T_boy válasza zodo (#301) üzenetére

T_boy
(tag)

Hát, újonnan max. 15k-ért. (Ezen még gondolkozom, mert a gépet végülis kedvező árban vettem) Picit játékra, jó lenne ha minimum annyit tudna, mint az AGP-s Galaxy 7300 GT-m.

[ Szerkesztve ]

-=Victoria Concordia Crescit=- -=Eredeti Arsenal mezeket keresek M-es méretben=-

(#305) zodo válasza T_boy (#304) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt a kártyát nem ismerem, de szerintem annál jóval többet tud akármelyik Ati HD 4550 vagy 5450 vagy nVidia oldaláról a G210-es kártyát is választod.
Gondolom nem árt, ha ventilátorral szerelt változatot választasz abba házikóba.
(passzívat csak akkor vegyél ha jó a házszellőzésed)
Továbbá, ha lehet akkor ddr3-as memóriával szerelt típust.

Hirtelen ezeket javasolnám, de te döntesz!
Nézz teszteket, talán kicsit feljebb itt a topikban is találsz.

Sparkle GeForce G210 512MB
GIGABYTE GV-R455OC-1GI 1024MB

(#306) T_boy válasza zodo (#305) üzenetére

T_boy
(tag)

Még meggondolom, a táp miatt aggódom kicsit. Megpróbálok minél kisebb fogyasztású kártyát választani.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

-=Victoria Concordia Crescit=- -=Eredeti Arsenal mezeket keresek M-es méretben=-

(#307) zodo válasza T_boy (#306) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van itt egy Mennyit fogyaszt a gépem? topik, írj oda (pontos paramétereket amit csak tudsz a géped hardvereiről) és megmondják neked, hogy a kiválasztott, leendő kártyát még bírja vagy sem.

Addig is találtam neked egy jó tesztet. :)
9. oldalon ott vannak a fogyasztási adatok is ill. a 2. oldalon a teszt konfig adatai.

Abban a gépben is egy 130W TDP-s (max. fogyasztású) proci van, ha innen nézem a fogyasztási grafikont akkor mennie kell a te gépednek is ezekkel a kis fogyasztású (kb. 45 TDP-s ) kártyák egyikével.
Viszont én ehhez nem értek, inkább kérdez rá a linkelt topikban!

(#308) T_boy válasza zodo (#307) üzenetére

T_boy
(tag)

Köszönöm! :) Amint lesz picivel több időm körülnézek.

(#309) kiralytom válasza zodo (#303) üzenetére

kiralytom
(tag)

értem, köszönöm!

(#310) T_boy válasza zodo (#307) üzenetére

T_boy
(tag)

Azt a választ kaptam, hogy mennie kellene ezeknek a kártyáknak.
A milyen videókártyát című topicban a HD4650-et ajánlották a HD4550 helyett. Találtam is belőlük pár LP-s változatot. Mi a véleményed a 4650-ről?

(#311) zodo válasza T_boy (#310) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vehetsz olyat is csak az ára és a kicsivel nagyobb fogyasztása miatt nem említettem.
Melyiket nézted ki?

(#312) T_boy válasza zodo (#311) üzenetére

T_boy
(tag)

Most már ott tartok, hogy mindegy csak LP legyen a kártya. :((( Így hogy nem értek hozzá nagyon nehéz keresgélni.

Ezeket találtam:
asus-radeon-eah4650

sapphire-4650

asus-4650

Most már úgy számolok, hogy 20k legyen kiszállítással vagy ha pesti a bolt akkor talán meg tudja venni a bátyám.

[ Szerkesztve ]

(#313) zodo válasza T_boy (#312) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Első és a harmadik kártya, egyforma.
Sapphire jó választás szerintem, mert teljesen felesleges az 1gb memória ezekre a kis kártyákra ill. a hűtése is komolyabb.
(hűvősebb ill. halkabb lehet, mint az Asus pirinyó ventije)
Korábban, mintha egy tulaj írta volna, hogy jó kártya, nem volt vele gondja.

Pár ezressel drágább a HD5570 azon még elgondolkoznék helyedbe.
Nem értek hozzá témához röviden válaszolnék, kb. az árak emelkedése tükrözi az adott kártya helyét a rangsorolásba. Persze nem ilyen egyszerű, mert sok egyéb tényező is szerepet játszik mint pl. hűtési rendszer, technológiák, stb. vagy az Asus esetében a "nevet" is meg kell fizetned.
Ez nem jelenti azt, hogy ilyen vagy olyan párti vagyok, mert volt Asus (nVidia) kártyám is.

(#314) T_boy válasza zodo (#313) üzenetére

T_boy
(tag)

Értem, vagy marad a Sapphire vagy nézek egy HD5570-et. :)

(#315) zodo válasza T_boy (#314) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sparkle nVidia GT240 is jó választás az nVidia oldaláról! ;) Link
(ddr3, 128bit, CUDA támogatás, natív HDMI)

(#316) T_boy válasza T_boy (#314) üzenetére

T_boy
(tag)

Szerintem ő lesz a befutó! ---> ATI Radeon HD5770

Igaz, nincs raktáron, de elvileg "rövid" időn belül beszerzik, erre kíváncsi leszek. :)

Az edigitálnál legalább díjtalan a kiszállítás 15k felett.

(#317) babicsbalu válasza T_boy (#316) üzenetére

babicsbalu
(őstag)

Az biza nem HD5770 hanem HD5570. Nem mindegy az :N

Szerintem ...

(#318) T_boy válasza babicsbalu (#317) üzenetére

T_boy
(tag)

Hm... Igazad van, elírtam! :B :C Én HD5570-et szeretnék venni.

(#319) T_boy válasza T_boy (#316) üzenetére

T_boy
(tag)

Vagy ez!

MSI R5570-MD1G

A hivatalos honlap szerint ez is low profile kártya. Ez ráadásul elvileg raktáron is van az edigitálban.

Mindegy hogy MSI vagy Sapphire?

(#320) zodo válasza T_boy (#319) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs sok különbség a kettő közt, amelyik szimpatikus. :K

Igaz, hogy az ED honlapján a Sapphire memória sebessége 1800mhz-nek van feltüntetve, de gyártó honlapján csak 1600mhz. Gondolom, ők csak jobban tudják.
R5570-MD1G
Amúgy csak a szolgáltatásokban (driverekben) ill. a garancia időtartamban van különbség.
Sapphire 2 év, MSI 3 év.

[ Szerkesztve ]

(#321) T_boy válasza zodo (#320) üzenetére

T_boy
(tag)

Köszönöm a segítséged, megrendeltem az MSI-t. :) Elvileg max. 45W-ot eszik, LP-s, szóval nem lehet baj. Max. az lehet gond, hogy PCI-E 2.1-es. De elvileg mennie kell az én PCI-E 1.0-ás lapomban is, legalábbis ezt az infót kaptam.

(#322) zodo válasza T_boy (#321) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs mit!
Jól tetted, hogy kicsit többet áldoztál rá, mint amennyit elsőre gondoltál.
Szerintem, nem fogod megbánni.
Pci-e csati miatt, meg nem kell aggódnod, menni fog az. :K

Ha kérhetem és lesz kedved hozzá és már tesztelted egy kicsit a kártyát, írnál róla pár sort, milyennek találod, stb. Esetleg képeket róla, hőfokokat szóval egy kis beszámolót.

(#323) DMG válasza T_boy (#321) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Most tervezek én is 5570-et venni, most egy 4650 kegyeg a gépben és hihetetlen mit tud, 1280x1024-ben i smerem használni, annak idején 18k ért sikerült szállítással hozzájutnom, most már budapesten is árulják az aqua-ban.

5570 a mérések alapján erősebb, és azzal együt kevesebbet fogyaszt, és kevésbé melegszik. Nekem egy 285W-od tápom van, ehez kell igazodnom, most néztem, hogy megjelent 5750-es LP kártya, de szerintem ahhoz már kevés a 285W is és az ára is borsosnak ígérkezik.

Éedekelne engem is, hogy mik az 5570-el a tapasztalat. Aztán ha meglesz nekem is, leírom 4650-es ismeretében a különbséget.

Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.

(#324) DMG válasza DMG (#323) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Bocs a dupla posztért, csak már nem enged szerkeszteni.

Ami még érdekelne, hogy MSI-hez jár e LP beépítő keret? Most néztem ASUS-hoz adnak dupla vastag LP keretet hogy ráférjen a lelógó VGA csati is, igaz az nekem nem férne be.

Nekem a 4650 az Sapphire, megvagyok vele elégedve, de lehet MSI-re váltok nálam az favorit volt sokáig, csak eddig nem volt belőle LP.

(#325) zodo válasza DMG (#324) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elvileg jár hozzá, csak kérdés, hogy az Europai csomagolásba is benne lesz.

[ Szerkesztve ]

(#326) DMG válasza zodo (#325) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Reméljük, megvárjuk T_boy rendelését. :DD

A Sapphire 4650-ben benne volt, jobban mondva arra is volt szerelve, csak mellékeltek hozzá teljes magas profilt.

(#327) T_boy válasza zodo (#325) üzenetére

T_boy
(tag)

Remélem hogy lesz hozzá LP keret, erre nem is gondoltam... :((( Ott leragadtam hogy low profile a kártya.

DMG

Remélem holnap már megjön. (Jó esetben már ma ideért volna...)
Írhatok én majd a kártyáról, de nem értek én a tesztelgetéshez. :)

[ Szerkesztve ]

(#328) DMG válasza T_boy (#327) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Elvben, ha lowprofile-nak van írva a dobozon is, és nem csak azért lp mert hogy fizikailag félmagas, akkor kell, hogy adjanak hozzá, ha nem akkor 8 napon belül elállsz a vásárlástól és veszel egy Sapphire-t abban nagyobb esélyel lesz, mert az enyémben is volt.

Vagy elállsz a vásárlástól, és eladom az én 4650-emet 12k-ért :U :C

Ha mondjuk Starcraft2 maxom megy frappánsan, akkor már jók vagyunk.

(#329) T_boy válasza DMG (#328) üzenetére

T_boy
(tag)

Igen, én is úgy gondolom ha low profile, akkor természetes hogy jár hozzá LP bracket.

"Vagy elállsz a vásárlástól, és eladom az én 4650-emet 12k-ért"
Ha komolyan gondoltad és nem érkezik meg holnap a kártya akkor tőlem egyeztethetünk. :)

(#330) zodo válasza T_boy (#327) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Őszintén megvallva még a kőkemény AGP-s korszakban volt utoljára Low Profile kivitelű kártyám.
Gecube 9200SE 128mb Kép
Ennek dobozában se találtam, plusz keretet csak magát a kártyát és egy driver cd-t.

Tesztel kapcsolatban, pedig nem kell "hű de játék tesztet" írnod csak egy kis élmény beszámolót, hogy milyennek találod.

(#331) DMG válasza zodo (#330) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Igen, de, akkor ez még nem "plow profile" ként futott, csak egyszerűen így gyártották, elfért félmagas nyákon is a cucc, olyan mint az háló kértyák, azok általában mind félmagasak, de nagygépekbe valók.

T_boy: Ha nemjön meg holnap a kártya attól még előbb utóbb megérkezik nem? Persze egyezkedhetünk, ha neked megfelel a 4650-es is. A doboza ha jól emlékszem sajna már nincs meg, pedig csinos volt. :-( Viszont budapesti vagyok.

(#332) T_boy válasza DMG (#331) üzenetére

T_boy
(tag)

Hát remélem, de mostanában mindig kifogom az ilyesmit. Nem szeretem, ha nem tartják meg amit ígérnek. Mindenesetre, ha holnap sem jön meg a kártya, akkor megy nekik a mail. Ha meg nem olyan választ kapok, amilyet szeretnék akkor törlöm a rendelést.

4650 volt a másik alternatíva, félek hogy az 5570-et nem fogja kihajtani a proci (Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz), ráadásul olcsóbban jönnék ki, ha pl. megvenném tőled a kártyát.

[ Szerkesztve ]

(#333) zodo válasza DMG (#331) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hmm erről még nem is hallottam, de biztos igazad van!
Holnap utána járok a témának.

(#334) DMG válasza T_boy (#332) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Szerintem ki fogja hajtani, de ha nem jönne meg a kártya, és lemondod a rendelés, akkor szólj és megdumáljuk.

Én jövőhét után akarok beruházni egy kisebb alkatrész csomagra (vinyó, író, vga) akkor tervezem megvenni a 5570-et, de ha addig bizniszelünk, akkor tudom nélkülözni a kártyát, max addig használom az integráltat.

(#335) DMG

DMG
(fanatikus tag)

Felmerült bennem egy kérdés, mit érdemes venni?

512 MB-os GDDR5-el szerelt 5570-et
vagy
1 GB-os DDR3-al szerelt 5570-et?

Nagy dilemma, mert a mostani 512 is bőven elég 1280x1024-es felbontás mellett, és a magas órajel tud tobni a sebességen.

(#336) zodo válasza DMG (#335) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy tudom, hogy az 512mb elegendő a 1280x1024-es felbontáshoz.
Viszont inkább a videó kártyás topikban kellene érdeklődnöd, ott tuti megmondják a frankót, mert talán az sem mindegy, hogy az egyik ddr3 a másik ddr5.

(#337) DMG válasza zodo (#336) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

kösz! Benézek.

Közbe olvasgattam visszafele.

T-boy neked most egy GX280-ad van? Az nem AGP-s lappal van szerelve?

[ Szerkesztve ]

(#338) T_boy válasza DMG (#335) üzenetére

T_boy
(tag)

A GDDR5-ös biztos hogy low profile?

Egyébként, igen Dell GX280-am van, de nem AGP, hanem PCIe foglalat van az alaplapon.

[ Szerkesztve ]

(#339) DMG válasza T_boy (#338) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

A képe szerint az, de majd kikérdezem a boltot róla.

Én úgy tudtam GX280 AGP-vel jött, ezek szerint volt típus frissítés náluk.

(#340) T_boy válasza DMG (#339) üzenetére

T_boy
(tag)

Sapphireból láttam GDDR5-ös HD5570-et, de a hivatalos honlapon nincs feltüntetve hogy low profile, ellenben a DDR3-assal, amelynél ki van emelve hogy low profile a kártya.

Én nem értek hozzá, lehet neked van igazad :))

[ Szerkesztve ]

(#341) DMG válasza T_boy (#340) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Megkérdeztem a boltot, várom a válaszukat.

Remélem, hogy LP mert olcsóbb mint az 1 GB-s és GDDR5 gyorsabb is, bár lehet ilyen kis kártyánál nem veszem majd hasznát.

[ Szerkesztve ]

(#342) T_boy válasza DMG (#341) üzenetére

T_boy
(tag)

Engem is érdekel a válasz. :)

Ma sem jött meg a kártyám, majd hétfőn (elvileg). :((
PM-ben leírnád a 4650 paramétereit és azt hogy mennyiért adnád? Még gondolkozom hogy mi legyen. Mondjuk az lenne a jó, ha minél előbb megjönne a kártya, de akár a használt kártya is szóba jöhet.

[ Szerkesztve ]

(#343) zodo válasza ATI (#246) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt kapható a remek kártya, de szép az árcetli is.

(#344) DMG válasza T_boy (#342) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Ment a PM.

Ha megjön a válasz majd megírom.

zodo:

mintha ennek néztrem volna tesztjét, és nagyon elmarad az ATI 4xxx 5xxx szériájától ebben az árkategoriában. :(

Vagy tévedek?

(#345) zodo válasza DMG (#344) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Melyik tesztre gondolsz?

(#346) DMG válasza zodo (#345) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Már nem emlékszem, csak nézegettem NV alternatívákat, és mintha ez akadt volna a kezeim közé, de lehet, rosszul emlékszem.

(#347) DMG válasza zodo (#345) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

na megnéztem, végülis teljesítményre jó, viszont fogyasztásilag nem viselné el a 280 W-os tápom (nagyon határeset, még az 5750-es is kisebb fogyasztással bír), ebben még mindig az ATI a favorit. :R

(#348) T_boy válasza DMG (#344) üzenetére

T_boy
(tag)

Köszönöm a PM-et, de már tárgytalan. Megjött a kártya. :) Most megyek tesztelni. ;]

[ Szerkesztve ]

(#349) DMG válasza T_boy (#348) üzenetére

DMG
(fanatikus tag)

Sebaj, beszámolót várunk. :C

(#350) T_boy válasza DMG (#349) üzenetére

T_boy
(tag)

A kártyához jár 2db low profile hátlap a magas hátlap mellett. Az egyiken D-Sub, a másikon DVI + HDMI található. Ezenfelül a dobozban a driver CD-n, és a használati utasításon kívül nincs más.

A ventilátora nagyon csendes, idle kb. 45 fokos a GPU. Az 1.8.2-es Furmark 15 percet futott (Stability test, Xtreme Burning Mode), a többi defaulton és max. 72C°-os volt a kártya. A 3D Mark06-ban (nem tudom melyik verzió), default minden, a kártya 1866 pontot (SM 2.0) és 2478 pontot (HDR/SM 3.0) kapott.
Az MSI oldalról a legfrisebb Catalystot tettem fel.

Ennyit tudtam összehozni, mikre vagytok még kiváncsiak? :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.