Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#9) MLaca válasza DcsabaS (#8) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

''PATA-ból szerintem legfeljebb 120 GByte-ig érdemes vásárolni, ugyanis a 137 GByte-os határt átlépve mindenféle komplikációkra lehet számítani (pl. nem használhatunk FAT32-őt).'' - ez teljes mértékben alaplapfüggő, FAT32-őt meg már 4 éve nem használok.

''Ami a Segate HDD-k kezdeti seekelését illeti, azt már k+1-szer kitárgyaltuk, csodálom, hogy úgy vesz valaki ilyen HDD-t, hogy nem ismeri.'' - legalább féltucat seagate vinyóm volt már, többek között szerverben is.

''1.) Gondoskodni kell arról, hogy a HDD ne melegedjen túl (max uzemi hőmérséklet 42 C), szóval aktívan (ventivel) hűteni kell.'' - MINDIG hűtöm ventivel a hdd-ket (csíftek házban vannak, ott a hdd keretbe szerelhető a venti).

''2.) Az új Seagate-ek kezdeti seekelése azért van, mert új korában nagyon szigorúan és többször is leellenőrzi a teljes felületét, gyengélkedő szektorok után kutatva. A gyengélkedőket stabilakkal helyettesíti, így áll elő később a Segate HDD-k nagy megbízhatósága.'' - ez - ne haragudj - szerintem csacsiság (másrészt sehol nem olvastam ilyen szolgáltatásról).

''A fentiek szerint eljárva a Segate HDD-i nem csak hogy képszerkesztésre, de videó szerkesztésre, digitalizálásra, illetve file szervernek is ideálisak.'' - ez az én készülékemre nem igaz. Ennyi.

''[...]és a nagyobb HDD csak amolyan tároló, arra okos ember eleve nem is gondol másra, csak Seagate-re.'' - tudom, hogy segghülye vagyok, de szígét nem kell. Thx a tippeket!

http://mlzphoto.blog.hu/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.