western digital 320gb 16megás pufferrel sata2-es csatlakozással...ehez mit szóltok?vagyha van valmi más ötletetek ebben az árkategóriában (max12-14e) akkor osszátok meg lécci
előre is köszönöm 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Zollee93
(újonc)
samsing f1 320GB, egytányéros 
C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

audi100td
(PH! nagyúr)
Még egy szavazat a 320-as F1-re 

audi100td
(PH! nagyúr)
A WD már nem jobb, mint a Samsung az F1 szériával, sőt!

audi100td
(PH! nagyúr)
Nem igaz a szériahiba a 400-as WD-vel kapcsolatban, ez inkább a Samsung T166-ra vonatkozik. 
Húbazz, akkor azoknak is felment az ára, én kb 1.5 hónapja vettem 500-as WD-t 1 hetesen, 3 év garral 11k-ért...
szerk: #551 Zollee93: Sztem is Samsung F1, az a rendszer vinyóm, WD a háttér.
[ Szerkesztve ]
New world...old thinking...IBM T60;)

audi100td
(PH! nagyúr)
640-es WD-ből ott van még a Black széria 32MB cache-el, meg 5 év garival, jó drágán kínálják, 20-21e Ft.

audi100td
(PH! nagyúr)
Szinte mindennek felment az ára, elég keményen. 

VOid
(tag)
Sziasztok, a segítségetek szeretném kérni, most állok merevlemez vásárlás előtt, és 500GB-os winchester-t szeretnék venni, lényeg legyen megbízható és gyors, na persze az ár/teljesítmény arány is legyen jó. Szerintetek milyet érdemes venni?

audi100td
(PH! nagyúr)
640-es Samu F1-et. 

frankie!
(őstag)
Sziasztok!
Vettem egy Maxtor DiamondMax 22-t, meg is vagyok vele elégedve, villámgyors, viszont szinte soha nem áll meg a seekelés, mintha folymatosan töltene, olyan. Mivel tudnám ezt kikapcsolni? Elég idegesítő. A BIOS-ban a SMART-ot próbáltam már ki-be kapcsolni, de semmi hatása. 

audi100td
(PH! nagyúr)
Én nem mertem volna ilyen vinyót venni, ugyanaz mint a megbízhatatlan Seagate 7200.11, csak gondolom a "gyengébb" példányokra Maxtor címke kerül. 

frankie!
(őstag)
Vagy az erősebbekre! ;) Azért kösz a bíztatást...
Minden esetre HD Sentinellel figyelni fogom folyamatosan, és ha fontos dolgot csinálok, mentek utána (ezt amúgy is szoktam).
Előfordulhat, hogy ezt a folyamatos fejmozgás a régebbi alaplap (nForce3), vagy SATA vezérlő miatt van?
Különben nekem meg a Samsungról vannak rossz tapasztalataim.
érdemes volt felhozni ezt a topikot? 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

audi100td
(PH! nagyúr)
A Maxtor mindig is a megbízhatatlanságáról volt híres és ezzel megfertőzte a Seagate-et is, ami felvásárolta. 
Kétlem, hogy a Seagate a Maxtor vinyókra figyelne jobban oda, mint a saját márkájára. 
A régebbi Samsungok tényleg nem voltak valami megbízhatóak, de az F1-el úgy tűnik nincs nagyon probléma, legalábbis nem hallottam róla több rosszat mint mondjuk a WD-ről.

audi100td
(PH! nagyúr)
Ez jó kérdés! 

frankie!
(őstag)
Mendemonda-szóbeszéd.
Nem hinném, hogy ilyen világméretű cégek, amikor összegzik meglévő tudásukat és tapasztalatukat, ilyen gyászos eredmény születne.
Bocsáss meg, de Neked fizetnek azért, hogy egy új terméket, amiről még senkinek semmilyen tapasztalata nincs, isteníts? 

Szasza_boy
(újonc)
Egy szavazat a WD-nek. Nincs egy hónapos az 500-as Seagate vinyóm és ma vihetem vissza. Bad sector... Plusz jóval hangosabb, mint a WD. Mikor vettem mondták, hogy van Seagate meg WD, és hü**e meg mondtam, hogy legyen Seagate... 
Valete, Szasza_boy

audi100td
(PH! nagyúr)
"Mendemonda-szóbeszéd.
Nem hinném, hogy ilyen világméretű cégek, amikor összegzik meglévő tudásukat és tapasztalatukat, ilyen gyászos eredmény születne.
"
Ha ennyire nem vagy képbe, akkor olvass bele a 7200.11-es topikba (ugyanaz mint a Diamonmax 22), hogy mennyi gond van ezekkel a merevlemezekkel.
"Bocsáss meg, de Neked fizetnek azért, hogy egy új terméket, amiről még senkinek semmilyen tapasztalata nincs, isteníts?
"
Az F1-re célzol? Nekem is van egy 640-es kb. 4,5 hónapja 75nap üzemidővel, semmi probléma nincs vele, itt a PH-n is már elég sokan vettek és mindössze 2-3 panasz volt eddig (a WD-re is), egyébként a te Maxtorod még újabb termék, az F1 már kijött 1,5 éve!
De ugye semmi tapasztatlat nincs vele.! 
És tutod 500-as 7200.11-em is van és már a másodikat "nyúzom", mert az első felmondta a szolgálatot 2-3 hét után.

audi100td
(PH! nagyúr)
Látod Frankie! mendemonda mi?!
Itt a következő példa és ez sem volt egyedi eset. 

frankie!
(őstag)
Beleolvastam a másik fórumba, látva a kálváriádat, részvétet kívánok, és imádkozom, hogy velem ne forduljon elő.

audi100td
(PH! nagyúr)
Köszi
, bocs én nem kötekedni akartam, csak tényleg gázos ez a széria.
Sok szerencsét, remélem te nem fogsz így járni. 

frankie!
(őstag)
Ok, legyen igazad..

audi100td
(PH! nagyúr)
Nekem ennyi elég is lesz

Nippon
(senior tag)
Hali!
Vettem egy 640-es WD Caviar Black vinyót és tanácsokra lenne szükségem. Az oprendszerem 64bites Vista ami egy SSD-n van. A kérdés pedig a WD particionálása és az optimális blokkméret kiválasztása. A Swapfile természetesen átkerül a WD elejére. A kérdés, hogy kell-e neki külön partíció (ha igen mennyi) vagy tegyem nyugodtan az adatok mellé.
Elvben arra gondoltam, hogy 2 partíció lenne, elöl egy kb 40 gigás a dokumentumoknak és a swapfile-nak, a másikon meg film, zene, játék. Ez így jó?

Own the racetrack

K1blaze
(újonc)
Sziasztok!
lenne egy oylan kérdésem h mitől van az hogy: volt amikor bekapcsoltam a gépem és a vinyóm az olvasó fejet avgy mi van benne azt egymás után sokszor kivágta. és h az mitől van?

K1blaze
(újonc)
ja meg h mennyi ideje lehet még hátra a vinyómnak. vki megtudná mondani?!

audi100td
(PH! nagyúr)
Rakd fel a HD Sentinel nevű progit, az kiírja ha van valami baja.
Milyen tápegységet használsz?

K1blaze
(újonc)
help plz! nagyon fontos lenne ja és az olvasó fejet amikor kivágta akkor már eljutottam 8-ig eddig az a rekordom 

K1blaze
(újonc)
értem köszi szépen akkor amjd rákeresek arra a progira am nemtom h mien a tápom mindjárt megnézem addig pill

audi100td
(PH! nagyúr)
Tudsz te értelmesen is írni? 
Mit csinál a vinyód? kattog? nem reagál, vagy mi??
És mit értesz az alatt, hogy 8 a rekordod? Miben?
Egyébként ez itt nem az Ambulancia
, várj türelmesen amíg válaszolnak.
Amúgy ajánlom, hogy olvasd el az alapelveket (pl. ha 5 percen belül eszedbe jut valami akkor használd a "szerkesztés" funkciót): [link]
Ha meg valakinek az üzenetére szeretnél válaszolni, akkor menj az adott üzinél a "válasz" gombra, csak az átláthatóság kedvéért.
[ Szerkesztve ]

K1blaze
(újonc)
ömm h értetted h értelmesen?!:S nemértelek na mind1
am M-Tech 450W-os tápom van ja és a igen kattog és ugy értettem a 8-at h eddig 8 kattanás volt a max.
am tudom ezeket csak elfelejtettem használni
amugy bocs h ha rosszul írok csak én ien kapkodósabb típus vok és mindig gyorsan szoktam írni:S
[ Szerkesztve ]

audi100td
(PH! nagyúr)
Úgy értem, hogy ez nem írásforma, hanem egy össze-összevisszaság, de mind1. 
Valószínűleg a tápod a hiba oka, ez egy megbagzhatatlan típus, az is lehet, hogy már ki is nyírta a vinyót. Sürgősen cseréld le, mert magával ránthatja az egész gépet, itt tudnak jó tápokat ajánlani a konfigodhoz: [link]

K1blaze
(újonc)
ahham. értem szóval akkor mostmár cserélhetek egy tápot meg egy vinyót is csakmert szar volt a tápom?! :sss hát az nem a legjobb:S:S:S:'(

audi100td
(PH! nagyúr)
Úgy tűnik igen, de próbáld ki a vinyót egy másik gépben, lehet, hogy még működik és ezt a gépet ne kapcsold be többet, mert ki tudja mit tesz még tönkre az a táp.
Tápon nem szabad spórolni, 7e Ft kerül kezdődnek a használható darabok, tudom nem olcsó, de hosszútávon meghálálja.

K1blaze
(újonc)
hehe én most is a saját gépemen ülök
na mind1 amdj akk megprobálom kiállni h ne kapcsoljam be
de szerintem nem fog menni mert wow-ozok

(vagyis néhe szoktam wow-ozni
PP)

audi100td
(PH! nagyúr)
HD Sentinel mit ír a vinyódra?

K1blaze
(újonc)
hát: -Teljesítmény: 90%-os Kiváló
- Kondíció: 95%-os Kiváló
A lemez felületén található 3 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felületén található 3 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
meg ezeket írta ki.

audi100td
(PH! nagyúr)
Ok, akkor vinyót azért még nem kell lecserélni, de a táppal kapcsolatban minél hamarabb cselekedj.

K1blaze
(újonc)
hmm. értem akor majd igyekszem keresni egy jobb tápegységet...

K1blaze
(újonc)
hát figy ha megbirod csinálni akkor persze mért ne lenne jo. vagy nemtom én nem vagyok anynira profi ebben h olyan nagyon tuggyam de sztem jo lesz bár ez a fájl vagy fájlok mennyi helyet foglalnak?swapfile.

okib4100
(fanatikus tag)
Bonzsur,
7200-as notebookosok közül Samsungot vagy WD-t érdemes e venni? (120-160 esetleg 250-es). Van valami konkrét típus vagy széria amit keresni kell?
Előre is köszönöm.
2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.

audi100td
(PH! nagyúr)
Hitachi-t, WD-t, Seagate-et, érdemes venni, Samsung nem olyan megbízható.

okib4100
(fanatikus tag)
Köszönöm.
2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.

frevi
(újonc)
Hali! Venni szeretnék 1 TB-os vinyót amit főképp tárolásra használnék. Melyiket válasszam szerintetek: WD Caviar Green vagy Samsung SpinPoint F1-et? és miért?
kk

audi100td
(PH! nagyúr)
Egyértelműen WD Green, sokkal megbízhatóbb, kevésbé melegszik és halkabb.

gerii
(fanatikus tag)
sziasztok!
egy WD3200BJKT notiwinyónál az 50-55 fok mennyire forró szerintetek? 7200-as, és most vettem, de ha olyan akkor még vissza tudom vinni

audi100td
(PH! nagyúr)
Jó lenne jobban hűteni, mert ez azért elég sok, de nem a vinyóval van a gond, hanem a környezetével, valahogy meg kéne oldani a hűtését. Notiba használod?

TomCat85
(tag)
Sziasztok! Jómagam is vinyót szeretnék venni egy 1Tb-osat milyen márkát, típust javasoltok ? Tárolásra kellene, valami megbízhatóbb, Seagate, WD, Samsung ? Ha vki mondana egy márkát és egy jól bevált típust, azt megköszönném!