Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#551) Zollee93

Zollee93
(újonc)

western digital 320gb 16megás pufferrel sata2-es csatlakozással...ehez mit szóltok?vagyha van valmi más ötletetek ebben az árkategóriában (max12-14e) akkor osszátok meg lécci
előre is köszönöm
:D

(#552) No-kia válasza Zollee93 (#551) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

samsing f1 320GB, egytányéros ;)

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#553) audi100td válasza Zollee93 (#551) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Még egy szavazat a 320-as F1-re :K

(#554) audi100td válasza Blinded (#550) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A WD már nem jobb, mint a Samsung az F1 szériával, sőt!

(#555) audi100td válasza Tomex18 (#548) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nem igaz a szériahiba a 400-as WD-vel kapcsolatban, ez inkább a Samsung T166-ra vonatkozik. :U

(#556) Chaser válasza ungawa (#502) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Húbazz, akkor azoknak is felment az ára, én kb 1.5 hónapja vettem 500-as WD-t 1 hetesen, 3 év garral 11k-ért...

szerk: #551 Zollee93: Sztem is Samsung F1, az a rendszer vinyóm, WD a háttér.

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#557) audi100td válasza Blinded (#549) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

640-es WD-ből ott van még a Black széria 32MB cache-el, meg 5 év garival, jó drágán kínálják, 20-21e Ft.

(#558) audi100td válasza Chaser (#556) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szinte mindennek felment az ára, elég keményen. :W

(#559) VOid

VOid
(tag)

Sziasztok, a segítségetek szeretném kérni, most állok merevlemez vásárlás előtt, és 500GB-os winchester-t szeretnék venni, lényeg legyen megbízható és gyors, na persze az ár/teljesítmény arány is legyen jó. Szerintetek milyet érdemes venni?

(#560) audi100td válasza VOid (#559) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

640-es Samu F1-et. :)

(#561) frankie!

frankie!
(őstag)

Sziasztok!

Vettem egy Maxtor DiamondMax 22-t, meg is vagyok vele elégedve, villámgyors, viszont szinte soha nem áll meg a seekelés, mintha folymatosan töltene, olyan. Mivel tudnám ezt kikapcsolni? Elég idegesítő. A BIOS-ban a SMART-ot próbáltam már ki-be kapcsolni, de semmi hatása. :F

(#562) audi100td válasza frankie! (#561) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Én nem mertem volna ilyen vinyót venni, ugyanaz mint a megbízhatatlan Seagate 7200.11, csak gondolom a "gyengébb" példányokra Maxtor címke kerül. :(

(#563) frankie! válasza audi100td (#562) üzenetére

frankie!
(őstag)

Vagy az erősebbekre! ;) Azért kösz a bíztatást...
Minden esetre HD Sentinellel figyelni fogom folyamatosan, és ha fontos dolgot csinálok, mentek utána (ezt amúgy is szoktam).
Előfordulhat, hogy ezt a folyamatos fejmozgás a régebbi alaplap (nForce3), vagy SATA vezérlő miatt van?
Különben nekem meg a Samsungról vannak rossz tapasztalataim.:(

(#564) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

érdemes volt felhozni ezt a topikot? :D

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#565) audi100td válasza frankie! (#563) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A Maxtor mindig is a megbízhatatlanságáról volt híres és ezzel megfertőzte a Seagate-et is, ami felvásárolta. :U

Kétlem, hogy a Seagate a Maxtor vinyókra figyelne jobban oda, mint a saját márkájára. :U

A régebbi Samsungok tényleg nem voltak valami megbízhatóak, de az F1-el úgy tűnik nincs nagyon probléma, legalábbis nem hallottam róla több rosszat mint mondjuk a WD-ről.

(#566) audi100td válasza shteer (#564) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ez jó kérdés! :DDD

(#567) frankie! válasza audi100td (#565) üzenetére

frankie!
(őstag)

Mendemonda-szóbeszéd.
Nem hinném, hogy ilyen világméretű cégek, amikor összegzik meglévő tudásukat és tapasztalatukat, ilyen gyászos eredmény születne. :U
Bocsáss meg, de Neked fizetnek azért, hogy egy új terméket, amiről még senkinek semmilyen tapasztalata nincs, isteníts? :U

(#568) Szasza_boy

Szasza_boy
(újonc)

Egy szavazat a WD-nek. Nincs egy hónapos az 500-as Seagate vinyóm és ma vihetem vissza. Bad sector... Plusz jóval hangosabb, mint a WD. Mikor vettem mondták, hogy van Seagate meg WD, és hü**e meg mondtam, hogy legyen Seagate... :W

Valete, Szasza_boy

(#569) audi100td válasza frankie! (#567) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

"Mendemonda-szóbeszéd.
Nem hinném, hogy ilyen világméretű cégek, amikor összegzik meglévő tudásukat és tapasztalatukat, ilyen gyászos eredmény születne. :U "

Ha ennyire nem vagy képbe, akkor olvass bele a 7200.11-es topikba (ugyanaz mint a Diamonmax 22), hogy mennyi gond van ezekkel a merevlemezekkel.

"Bocsáss meg, de Neked fizetnek azért, hogy egy új terméket, amiről még senkinek semmilyen tapasztalata nincs, isteníts? :U"

Az F1-re célzol? Nekem is van egy 640-es kb. 4,5 hónapja 75nap üzemidővel, semmi probléma nincs vele, itt a PH-n is már elég sokan vettek és mindössze 2-3 panasz volt eddig (a WD-re is), egyébként a te Maxtorod még újabb termék, az F1 már kijött 1,5 éve! :U
De ugye semmi tapasztatlat nincs vele.! :U

És tutod 500-as 7200.11-em is van és már a másodikat "nyúzom", mert az első felmondta a szolgálatot 2-3 hét után.

(#570) audi100td válasza frankie! (#567) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Látod Frankie! mendemonda mi?!

Itt a következő példa és ez sem volt egyedi eset. :U

(#571) frankie! válasza audi100td (#570) üzenetére

frankie!
(őstag)

Beleolvastam a másik fórumba, látva a kálváriádat, részvétet kívánok, és imádkozom, hogy velem ne forduljon elő.:)

(#572) audi100td válasza frankie! (#571) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Köszi :R , bocs én nem kötekedni akartam, csak tényleg gázos ez a széria.
Sok szerencsét, remélem te nem fogsz így járni. :R

(#573) frankie! válasza audi100td (#572) üzenetére

frankie!
(őstag)

Ok, legyen igazad.. :B :R

(#574) audi100td válasza frankie! (#573) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nekem ennyi elég is lesz :DDD :R

(#575) Nippon

Nippon
(senior tag)

Hali!

Vettem egy 640-es WD Caviar Black vinyót és tanácsokra lenne szükségem. Az oprendszerem 64bites Vista ami egy SSD-n van. A kérdés pedig a WD particionálása és az optimális blokkméret kiválasztása. A Swapfile természetesen átkerül a WD elejére. A kérdés, hogy kell-e neki külön partíció (ha igen mennyi) vagy tegyem nyugodtan az adatok mellé.
Elvben arra gondoltam, hogy 2 partíció lenne, elöl egy kb 40 gigás a dokumentumoknak és a swapfile-nak, a másikon meg film, zene, játék. Ez így jó?

:R

Own the racetrack

(#576) K1blaze

K1blaze
(újonc)

Sziasztok!

lenne egy oylan kérdésem h mitől van az hogy: volt amikor bekapcsoltam a gépem és a vinyóm az olvasó fejet avgy mi van benne azt egymás után sokszor kivágta. és h az mitől van?

(#577) K1blaze

K1blaze
(újonc)

ja meg h mennyi ideje lehet még hátra a vinyómnak. vki megtudná mondani?!

(#578) audi100td válasza K1blaze (#577) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Rakd fel a HD Sentinel nevű progit, az kiírja ha van valami baja.

Milyen tápegységet használsz?

(#579) K1blaze

K1blaze
(újonc)

help plz! nagyon fontos lenne ja és az olvasó fejet amikor kivágta akkor már eljutottam 8-ig eddig az a rekordom :D

(#580) K1blaze

K1blaze
(újonc)

értem köszi szépen akkor amjd rákeresek arra a progira am nemtom h mien a tápom mindjárt megnézem addig pill:)

(#581) audi100td válasza K1blaze (#579) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Tudsz te értelmesen is írni? :)

Mit csinál a vinyód? kattog? nem reagál, vagy mi??

És mit értesz az alatt, hogy 8 a rekordod? Miben?

Egyébként ez itt nem az Ambulancia :U , várj türelmesen amíg válaszolnak.

Amúgy ajánlom, hogy olvasd el az alapelveket (pl. ha 5 percen belül eszedbe jut valami akkor használd a "szerkesztés" funkciót): [link]

Ha meg valakinek az üzenetére szeretnél válaszolni, akkor menj az adott üzinél a "válasz" gombra, csak az átláthatóság kedvéért.

[ Szerkesztve ]

(#582) K1blaze válasza audi100td (#581) üzenetére

K1blaze
(újonc)

ömm h értetted h értelmesen?!:S nemértelek na mind1
am M-Tech 450W-os tápom van ja és a igen kattog és ugy értettem a 8-at h eddig 8 kattanás volt a max.

am tudom ezeket csak elfelejtettem használni;)
amugy bocs h ha rosszul írok csak én ien kapkodósabb típus vok és mindig gyorsan szoktam írni:S

[ Szerkesztve ]

(#583) audi100td válasza K1blaze (#582) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Úgy értem, hogy ez nem írásforma, hanem egy össze-összevisszaság, de mind1. :)

Valószínűleg a tápod a hiba oka, ez egy megbagzhatatlan típus, az is lehet, hogy már ki is nyírta a vinyót. Sürgősen cseréld le, mert magával ránthatja az egész gépet, itt tudnak jó tápokat ajánlani a konfigodhoz: [link]

(#584) K1blaze válasza audi100td (#583) üzenetére

K1blaze
(újonc)

ahham. értem szóval akkor mostmár cserélhetek egy tápot meg egy vinyót is csakmert szar volt a tápom?! :sss hát az nem a legjobb:S:S:S:'(

(#585) audi100td válasza K1blaze (#584) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Úgy tűnik igen, de próbáld ki a vinyót egy másik gépben, lehet, hogy még működik és ezt a gépet ne kapcsold be többet, mert ki tudja mit tesz még tönkre az a táp.

Tápon nem szabad spórolni, 7e Ft kerül kezdődnek a használható darabok, tudom nem olcsó, de hosszútávon meghálálja.

(#586) K1blaze válasza audi100td (#585) üzenetére

K1blaze
(újonc)

hehe én most is a saját gépemen ülök:D na mind1 amdj akk megprobálom kiállni h ne kapcsoljam be:D de szerintem nem fog menni mert wow-ozok:D:D:D(vagyis néhe szoktam wow-ozni;)PP)

(#587) audi100td válasza K1blaze (#586) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

HD Sentinel mit ír a vinyódra?

(#588) K1blaze válasza audi100td (#587) üzenetére

K1blaze
(újonc)

hát: -Teljesítmény: 90%-os Kiváló
- Kondíció: 95%-os Kiváló

A lemez felületén található 3 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felületén található 3 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
meg ezeket írta ki.

(#589) audi100td válasza K1blaze (#588) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ok, akkor vinyót azért még nem kell lecserélni, de a táppal kapcsolatban minél hamarabb cselekedj.

(#590) K1blaze válasza audi100td (#589) üzenetére

K1blaze
(újonc)

hmm. értem akor majd igyekszem keresni egy jobb tápegységet...:)

(#591) K1blaze válasza Nippon (#575) üzenetére

K1blaze
(újonc)

hát figy ha megbirod csinálni akkor persze mért ne lenne jo. vagy nemtom én nem vagyok anynira profi ebben h olyan nagyon tuggyam de sztem jo lesz bár ez a fájl vagy fájlok mennyi helyet foglalnak?swapfile.

(#592) okib4100

okib4100
(fanatikus tag)

Bonzsur,

7200-as notebookosok közül Samsungot vagy WD-t érdemes e venni? (120-160 esetleg 250-es). Van valami konkrét típus vagy széria amit keresni kell?

Előre is köszönöm.

2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.

(#593) audi100td válasza okib4100 (#592) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hitachi-t, WD-t, Seagate-et, érdemes venni, Samsung nem olyan megbízható.

(#594) okib4100 válasza audi100td (#593) üzenetére

okib4100
(fanatikus tag)

Köszönöm.

2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.

(#595) frevi

frevi
(újonc)

Hali! Venni szeretnék 1 TB-os vinyót amit főképp tárolásra használnék. Melyiket válasszam szerintetek: WD Caviar Green vagy Samsung SpinPoint F1-et? és miért?:D kk

(#596) audi100td válasza frevi (#595) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Egyértelműen WD Green, sokkal megbízhatóbb, kevésbé melegszik és halkabb.

(#597) gerii

gerii
(fanatikus tag)

sziasztok!
egy WD3200BJKT notiwinyónál az 50-55 fok mennyire forró szerintetek? 7200-as, és most vettem, de ha olyan akkor még vissza tudom vinni

(#598) audi100td válasza gerii (#597) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Jó lenne jobban hűteni, mert ez azért elég sok, de nem a vinyóval van a gond, hanem a környezetével, valahogy meg kéne oldani a hűtését. Notiba használod?

(#599) TomCat85

TomCat85
(tag)

Sziasztok! Jómagam is vinyót szeretnék venni egy 1Tb-osat milyen márkát, típust javasoltok ? Tárolásra kellene, valami megbízhatóbb, Seagate, WD, Samsung ? Ha vki mondana egy márkát és egy jól bevált típust, azt megköszönném!

(#600) TomCat85 válasza TomCat85 (#599) üzenetére

TomCat85
(tag)

No, mivel nem kaptam sajna tippet, így egy WD 1Tb Green mellett döntöttem, talán nem fogok vele nagyon mellé! :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.