Nekem egy 200 Gb-s Sata-s Maxtorom van, eddig tökéletes!
UP!
''Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians.'' (Isaac Asimov); -=SoG=-Khabbas
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén

Nekem egy 200 Gb-s Sata-s Maxtorom van, eddig tökéletes!
UP!
''Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians.'' (Isaac Asimov); -=SoG=-Khabbas

Mekem eddig 2 win-em volt mind2 Maxtor; és mint a nevéből kiderül traktor a hangja. Haver Samsungja nekem szinte madárcsicsergés. De ami szerintem mégis viszi az 1. helyet az Seagate. (Hmm.. nekem is kéne már vennem 1-et)
Nagy az isten állatkertje.Csak kicsi a kerítés! :)

izé ez szép és jó, és ha először az xp megyen fel és utána a win98? ez inkább így ésszerű...
szerk: az xp egy ntfs particióra...
[Szerkesztve]
Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

Nem úgy van az sajna. Először a win98 a c-re utána az XP a d-re (vagy akármelyikre, csak a 98 legyen a c-n.) A windows súgójában is így írják meg aztán saját tapasztalat szerint is sokkal jobb úgy.

Ez igaz, de minek akarnék én 2 GB-nél nagyobb file-okat ?
Nekem nincs 4GB-s file méretre szükségem.
De már döntöttem:ideje tovább lépni az NTFS világába 
(u.i: Most szállt el megint a fat az egyik quantumomon. Szerintem ez elég nyomós érv)
:u
(#56) Freddy TNT válasza Cerebellum (#45) üzenetére

Na ja. A 160-asokra tényleg nincs panasz. De az nekem kicsi. Legalább 170GB kell az adatoknak és nem ártana még egy kis hely
ű
A második bekezdésed no comment
Látom neked nagyon tetszik a raid-5,de az én pénztárcámnak nem
Örülök, ha összeköhögöm a 200-as vincsi árát. 

vegyél 50db 6,4GB Quantumot...
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

Úgy vettem észre, hogy viszonylag kevés ember használ Seagate-et és WD-t. Ennyire nem eltejedtek vagy mi van velük ? Túl rosszak vagy túl jók ?
A Hitashi egyre szimpatikusabb. Arról eddig igen kevés panasz érkezett,de annál több dicséret.
A maxtorról letettem már egy ideje. Hiába dícsérik a 160-as szériát. Az sajnos kicsi.A 200-asról meg túl sok a rémhír. A boltokban is belepirultak,ha rákérdeztem.

(#59) Freddy TNT válasza BobChemistry (#57) üzenetére

Kössz a tippet. Egy már van. Szóval már csak 49 darabot kell összegyűjtenem és kész a kattogó hangorkán.

nekem egy ibm hitachi van 60g két éves ,de inditáskor olyan a hangja mint egy helikopternek nem tudom meddig bírja még
(ha ráb@szok egy nagyot a gép tetejére akkor abbahagyja
)
Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !

ez ugye 120-as sorozatból való?
azok tényleg tudnak cifrákat meg az előző genereációk is!
pl ami nekem van 7k250 hangban bőven lepipál minden ismeretségemben lévő winyót (seagate 80g, maxtor millió fajta samu 120,160)
Üdv
#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.
(#62) james008bond válasza Freddy TNT (#1) üzenetére

Hali! Nekem volt kb15 hónapig 2 db maxtor 80GB 8MB cache winyóm, teljesen jól működtek, majd cseréltem őket, árban beszámították. Most van 1x120 GB Segate 8MB és 1x160 GB Maxtor 8MB, mindkettő OK! Amúgy minden winyóm alatt van hűtőventillátor, ami érdekes, a Seagate egy hőmérő progi szerint 45 C míg Maxtor 30 C. Még van 1 Maxtor 80 GB 2 MB ezt ritkán használom ugyan de sokszor volt kivéve a mobilból, ezzen szállítottam filmeket. Az is jó / eddig /.
Life's Good!/HTC One X Black/Xears TD III Blackwood/Sony LX900
úúúúúúúúúúúúgyvan, ezt el is felejtettem!
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu
attól függ 
lényegében lényegtelen, melyiket teszed fel először, ha külön vinyóra teszed őket. Az XP boot managerét (root:\boot.ini) kicsit szerkeszteni kell, bele kell tenni a win98-at. Vagy használj külső boot managert.
Ha elvetemült módon egy vinyóra teszed őket, amit ugye nem illik, akkor célszerű először 98 aztán xp. Ilyenkor az xp már beírja a boot managerbe a 98-at is. Ha fordítva teszed, akkor az a kisebbik gond, hogy boot.ini-t kell irogatni. A nagyobbik gond az, hogy a 98 telepítő az isten tudja mit csinál a merevlemezen, és hozzápiszkálhat az xp rendszerindítójához, felülírja az üres autexecet és config.sys-t, stb.
Még egy komoly érv az egy vinyóra rakás ellen: ilyenkor az xp-s rendszerindító fájlok kényszerűen a fat partíción lesznek. Ez már önmagában felér egy becsületsértéssel, de mi van akkor, ha véééletlenül töredezettségmentesítessz win98 alól? A 98-nak fogalma nem lesz, hogy nééébazzeg az ntldr nevű dolgot nem kéne mozgatni, és elrakja. Ha olyan peched van, hogy anno az xp telepítő azt ''töredezve'' telepítette (ami előfordul, de fogalmam nincs, mért), és ehhez a 98 hozzápiszkál, akkor te többet nem indítassz xp-t.
Summa summarum: mindenképp tedd külön vinyóra a 98-at. Célszerűnek tartom azt, ha biztonsági okokból az összes ntfs lemezt lehúzod a buszról, véltetlenül se tudj hülyeséget csinálni. Ha felment a 98, akkor visszadug, ntfs for win98 letölt, telepít, és ntfs olvas. párhuzamos bootoláshoz boot.ini szerkeszt.
Még valami: nem túl szép dolog ntfs írással próbálkozni ntfs-t natívan nem támogató rendszer alól. Létezik ntfs iró win9x alá, dos alá, linux alá, meg amit akartok, toronyóra lánccal. De az NTFS felépítését 100%-ig az MS tudja, senki más. Az összes variáns 99,99%-ig tuti. Én már fogtam ki 0,01%-ot...
Röviden ennyi, kérdezzetek 
(#65) Cerebellum válasza Freddy TNT (#56) üzenetére
namost ha gonosz akarok lenni, akkor olyan aljasságot mondok, hogy 160 giga, full ntfs fájlrendszeri tömörítés 1k-s clusterméret mellett, és rá fog férni a 170 gigabyte. Hacsak nem az egész film. De ha van 170 giga filmed, akkor ideadod, én adok cserébe egy 10 gigás vinyót és lesz 160+10=170 gigád. 
Jah, RAID5 jó dolog. Azért szeretem szép, gyors, nagy, HIBATŰRŐ (1 hdd-ig), és a windows server széria natívan szoftveresen támogatja. Aki izmos asztali rendszert akar olcsón, annak ez a legkomolyabb lépcső, mert legalább 3 vinyó (4 ajánlott) kell hozzá és más semmi.
Ha ennél nagyobb raid rendszert csinálsz (hardware raid5 8 lemez körül, + hot spare-es raid5 (raid6), vagy egy még komolyabb RAID7, netán RAID5+0, 7+0, ezek így ebben a sorrendben kerülnek kb egy nullával többe.
Egyébként a raid5-öt poén szinten említettem, nyílván itt nem ez a szitu.
Megjegyzem egyszer egy hp szervert pakoltam össze másodmagammal, abban egy 27 lemezes RAID7 füzér volt, SCSI160-as lemezekből. Köpködve jöttünk el, mert a lemezhozzáférés nagyobb adattömbök esetén gyorsabb volt, mint egy átlagos ddr400-as memória...
[Szerkesztve]
ha azt a vinyó adja, és mechanikus zaj, akkor a csapágyazás készült ki. Egy fokkal jobb, mintha a fejegység halódna, de én marhagyorsan lementeném arról az adataimat. 

Sziasztok! Gondoltam ide írok, mostanában ez a vinyós topik a legforgalmasabb... A kérdésem a követkető lenne: ha veszek egy új vinyót, létezik olyan program, aminek segítségével a régit 1:1 át tudom tenni az újra? Csak azért, mert nem szeretnék vacakolni egyenként az XP, ill. egyéb programok/alkalmazások, fájlok, stb. átmásolásával. A PartitionMagic proginak van egy olyan szolgáltatása, hogy ''Copy a partition'', ez megfelelő a célra, vagy van ennél jobb megoldás? Kösz a válaszokat! 
Első variáció, amire gondoltam: dinamikus lemezkezeléssel áttükrözni a régiről az újra, megtörni a tükröt, és jó. Két hátránya van: a dinamikus lemezkezelés csak az NT5 és aflette rendszerek számára olvasható, és ott is lehetnek problémák. Pl nekem windows 2000 a rendszerpartíció dinamikussá tétele közben meghalt és nem indult el többet. Második gond: xp alatt nincs tükrözés, bár ügyesen be lehet alá állítani.
Mire ezt leírtam, rájöttem, hogy néééézmááááá annyit kellett volna mondanom, hogy ''igen''. Partisönmedzsik átrakja a partíciót. A Master Boot Recordot viszont újra kell írni, különben hiába lesz ott a régiúj partíció, nem fogsz róla bootolni.

Kösz! Az, hogy ''Master Boot Recordot viszont újra kell írni'' mit is jelent pontosan, ezt hogyan kell csinálni? 
a master boot record az a hely a merevlemezen, ahová egyes rendszerindító paraméterek íródnak (linuxosok ne kössenek bele, nem pontos a megfogalmazás, de a lényeg ez). Namost attól, hogy te átmásolod a partíciót, attól még ott nem lesz jól írt MBR. A rendszer tehát nem fog elindulni.
Megoldás: ha a partíciót átmásoltad, akkor az xp cd-ről bootolva a recovery console-ban (helyreállító konzol) a fixmbr parancs kiadásával lehet az mbr-t újraíratni. /? kapcsolóval nézd meg a további kapcsolókat, most így nincs a fejemben. Esetleg microsoft.com-on nézz körül a paranccsal kapcsolatban.
(#71) Freddy TNT válasza Cerebellum (#65) üzenetére

Na ja. De egy 160-as nem 160GB
Egyébként meg nem ismerem az NTFS-t Mit jelent voltaképpen a ''lemezformázási egység mérete'' ? Meg az 512...4096 ?
A RAID-es sztori poénos
Na majd ha csikkzsebből megveszem egyszer 
u.i: azzal a filmcserével csak vigyázz
Hátha a szavadon foglak
(Egyébként nincs annyi,de a többsége multimédia)

Az igazat megvallva ez elég félelmetesen hangzik...

Az igazat megvallva nagyon királyosnak hangzik. Mondjuk ennyi pénzért már megkövetelhető.....mindenesetre a win swap-jának jó dolga lenne ott 

Az ''fdisk / mbr'' nem ugyanezt csinálja?
http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

Na nekem szükségem van erre a topikra 
- - - - - -

És ez hol van, vmelyik progiban?
Valóban nincs egy egyszerű módja annak, hogy miként másoljak át egy rendszervinyót egy másikra úgy, hogy az aztán működjön is? A gépemben van most két merevlemez, és az egyikről a rendszert tartalmazó partíciót szeretném átmásolni a másik vinyóra. Mindezt csak azért, mert az új sokkal halkabb és gyorsabb. Azt hittem, hogy a Partition Magic 8.0 ezt meg tudja csinálni...

fdisk /mbr csak üríti szerintem...
Aki hülye, haljon meg!

Örülök neki 

Fdisk-el inkább csak rombolni lehet....szerintem. Én nem ajánlom.Na meg partíciót létrehozni.
Én sem ajánlom, a fixmbr-rel egyetemben, nekem má tett tönkre partíciót ![;]](/dl/s/v1.gif)
Magyarán XP telepítő rulzik 
[Szerkesztve]

Én az fdisk / mbr-t anno még win 98-nál használtam. Azaz lemásoltam a C:\-t valahová, s ha összedőlt a rendszer, format, majd visszamásolás, utána fdisk /mbr, hogy induljon is...

Asszem megvolnék. Hamarosan veszem a vinyót 
(#83) Winner_hun válasza Freddy TNT (#82) üzenetére
Hitachi?
Ha igen, mond meg, hogy van-e bárminemű hangja, mert nekem egy tejjesen hangtalan vinya kéne, se székelés, se üresjáratban ne legyen hangja...
[Szerkesztve]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Üdv!
Most tervezem a vinyóvételt...
Ezek jöhetnek számításba:
- Maxtor DiamondMax+ 9 120GB (7200RPM, 8MB)
- Hitachi 120GB 8MB 7200rpm ATA100
- Seagate 120GB 8MB 7200rpm ATA100
- Samsung 80GB 8MB 7200rpm ATA133
Papíron Maxtor, ill. Samsung a nyerő (Chip e havi száma)
Kiváncsi vagyok a tapasztalatokra is.
Plz help 
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Lehet, hogy ez a teszteredmény, de nekem volt mármaxtorom és többet biztosan nem lesz!
Maxtorról csak rosszat tudok mondani!!!

Otthol seagate barracudám van Pata
itt samsung sata
ez a kettő nekem bevált csak ajánlani tudom ezek saját tapasztalatok nem tesztek!
Minden VAN, csak jó helyen kell keresni!!!

Kösz, akkor a Maxtor kilőve, több helyen is elég sokat panaszkodnak róla.
ATA-s tapasztalatai vannak vkinek 
Nekem inkább az kellene
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Sima ata?

Aha, elég régi a gépem (adataimnál), remélem egyátalán felismer 120Gb-ot 

Szerintem seagate v. samsung nálad a nyerő!
Oersze, hogy felismeri csak az XP kezeli 137Gb-ig a vinyókat minden gond nélkül!

Ok, kösz
Szerintem Samsung lesz

WD 250GB
http://polirmasters.5mp.eu/web.php?a=polirmasters AUTÓKOZMETIKA FELSŐFOKON

ATA=Pata természetesen

Hi!
Samsung felé húz a szívem, méghozzá ilyen:Bővebben: link
Chipben tesztgyőztes, nem elsősorban a sebessége miatt, hanem kis fogyasztása, és a kivitelezése miatt.
Akinek ilyen van, az lécci írjon

Ja ez nekem is bejönne!
Ilyenem van csak sataban!
Ami pozitív:
+3év gar
+tapasztalataim szerint pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklete mint a seagate-eké

22K-ért tudnám megvenni Kékhalban, de Maxtor van már 17ér
[Szerkesztve]

Nekem egy SP1203N van meg egy SP1614C.
Az SP1203N majdnem ugyanaz, amit kinéztél. Csak az enyémben 2MB a cache. Valóban halk, és nem is melegszik, szóval jó választás lehet! 

Ne vásárolj a kék halban!
Egy jótanács!!!

Samsung 120 GB 8MB 3év gar. 15876 / 19845 Ft az EUC-ban www.euc.hu
Samsung 120GB 7200rpm 8MB cache Samsung 14744Ft +ÁFA (18430Ft)
Az extreme-ben www.edigital.hu

csá bocs h beleszólok magasztos témátokba, de lenne gondom ,mit orvosolni lehet információ szerzésével
volna 1 vinyóm
erőszakos voltam vele, így csak kettővel kevesebb pöckkel csatlakozik IDE kábel..
így nem ismeri fel a gépem
valamivel nem lehet segíteni rajta?
előre is köszi, ha ragéltok rá.
''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''