Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#451) zolnagy

zolnagy
(tag)

Sziasztok!
Egy új 80 GB-os vinyót szeretnék venni. A kedvenc boltomban 3 féle van:
hitachi, samsung, WD.
Mindegyikre 3 év gari van és az áruk is megegyezik.
Szériaszámot sajnos nem tudok, de melyiket vegyem?
A boltban a WD-t ajánlották. Nektek mi a véleményetek?

(#452) lazydog válasza zolnagy (#451) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Hitachi.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#453) bozont válasza zolnagy (#451) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Nekem WD van és nagyon megvagyok vele elégedve(igaz a 160as kategóriából nme tudom van e különbség),de a hitachik is elég jók.A samsungot viszont nem ajánlanám,mostanábat több halálozásról is hallottam,meg talán ez a leglasabb a 3 közül.

(#454) VVoid válasza zolnagy (#451) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Van 80-as PATA WD-m, nagyon halk, és nem melegszik. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Amúgy jelenleg 3 WD vinyóm is van, egyikkel sincs gond, csendesek és hűvösek. Hitachival, Samsunggal nincs tapasztalatom.

...I'm so blind...

(#455) DVD_2_U

DVD_2_U
(senior tag)

SAMSUNG 160Gb SATA HDD eladó egy év garanciával, garilevéllel... 18k :B

ha érdekel irj privit, vagy mail-t! :R

you can CANON

(#456) ViperNet

ViperNet
(újonc)

Hi!
Több fórumot is átlapozva arra a döntésre jutottam, hogy Hitachi 7k250 250 GB-os winyót veszek (P-ATA, esetleg 160 GB-osat)). Esetleg valakinek van tapasztalata erről? Vagy van még több emberke, aki problémát talált ezzel a típussal?
Elsődlegesen a megbízhatósága érdekel, nem akarok olyat venni, ami akár 1 hónap, akár 1 év után megadja magát (mert akkor ez számomra kidobott pénz. hiába van rá gari, ha elvesznek az adataim). Szóval minden további vélemény-nyilvánító hozzászólás érdekel (akár pozitív, akár negatív). Csakhogy lássam azt az arányt, hogy 100-ból mennyi lehet rossz. Köszi

(#457) Nimda válasza ViperNet (#456) üzenetére

Nimda
(őstag)

Én 160GB-t használok (3 hónapja) és eddig minden frankó...;)

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#458) VVoid válasza ViperNet (#456) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Bármilyen vinyót veszel, kifoghatsz hibás darabot. Egy vinyó amúgy bármikor megadhatja magát, tehát fontos adatokat tárolni rajta biztonsági másolat nélkül semmiképpen nem ajánlott.

...I'm so blind...

(#459) Nimda válasza VVoid (#458) üzenetére

Nimda
(őstag)

Sztem ö most statikra kiváncsi a Hita vinyókkal kapcsolatban...de egyébként igazad van...

(#460) lazydog válasza ViperNet (#456) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

4 db Hitachi 7K250 160 GB SATA vinyóm van több mint3 hónapja, RAID5-ben. Gyorsak, hűvösek, csendesek

(#461) neduddki válasza ViperNet (#456) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Nalam:
1 db 120G 8m pata
1 db 200G 8m pata
2 db 160G 8m sata
2 db 250G 8m sata
1 db 250G 8m sata T7
maig kivalo elgedetsegge el vannak szerencsere nem votl veluk gond a t7-re erdemes nevenzi

emerosnel 2 db 7k 160 8 pata-bol 1 szar votl 1 nao utan garcsere...

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#462) VVoid válasza Nimda (#459) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Értem én... Csak sokan vannak úgy, hogy el nem tudják képzelni, hogy tönkremehet a vinyójuk, mert már mondjuk évek óta kifogástalanul megy, aztán egy nap beüt a krach, és szaladgálhatnak a méregdrága adatmentésért...

...I'm so blind...

(#463) Nimda válasza neduddki (#461) üzenetére

Nimda
(őstag)

Nem semmi a kapacitásod...:DDD...:R

(#464) neduddki válasza Nimda (#463) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Ezek jonnek mennek, de ezekeklnem volt baj...
kozbe latom hogy kimaratt egy T7 250G pata:- )))
MOst agepben van ket pata: t7k 250Ges 7k 200G ; es 2 sata 7k 250G /a ket 7k fog t-sedni hamarosan:- )))/ es t7k 250G

udv

neduddki

(#465) Nimda válasza neduddki (#464) üzenetére

Nimda
(őstag)

Hát remek...:D...jó kis vinyók ezek...sajna nekem meghalt a sata vezérlöm a lapon,igy csak pata-t tudtam venni...

(#466) zolnagy

zolnagy
(tag)

Hát köszönöm a válaszokat. Tehát a Hitachi és a WD sem rossz választás ezekszerint. Üdv!

(#467) Calyd

Calyd
(újonc)

Hi!

Szeretnék venni egy nagy winyót, és szerintem a 250GB-osak a legjobbak ár/érték-ben, úgyhogy a méret az fix. Meg az is, hogy SATA II lesz, ugyanis most már váltani szeretnék PATA-ról.
A kérdés inkább a márka: Samsungokról nagyon sok jót hallottam/olvastam, de sok rosszat is. A szobatársamnak két Samsungja is van, terhelve sem mennek 30 fokig se fel [egy 8cm-es venti hűti őket], és nagyon halkak, és gyorsak. -> hajlok a Samsung fele.
Aztán sok jót hallottam a WD-ről is, de azzal még sosem volt dolgom, és ismerettségi körömben sem senkinek. Pedig árban nem különbözik extrém módon a többitől, és a PH teszteken is elvileg jobbak, mint a Samsung.
Maxtort szerintem nem veszek, mert eddig csak szinte ilyen winyóim voltak, és mindegyik elég hangos és meleg volt, és ezt rengeteg helyen hallom. Meleg: 30-33 fok alapon, terhelve akár 40-41 fok is megvolt. Tudom, hogy elvileg ez még bőven jó hőmérsékletnek számít, de akkor is melegebb lesz a házban, és elvileg a gép nem kéne felfűtse a szobát, merthogy túl pici hozzá, meg ilyeneke, de nekem akkor is az a tapasztalatom, hogy egy nem túl nagy szoba hőmérsékletére igenis +1-3 fok hatással tud lenni, és nem jó...

Leirom a szempontokat, de szerintem ez általános :) Halk [ez nagyon, nagyon fontos], hűvös, gyors...
Köszi, az ajánlatokat.

[Szerkesztve]

Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. - Tamási Áron

(#468) Calyd

Calyd
(újonc)

Jaj, és még valamit elfelejtettem: jól tudom, hogy az alaplapnak is támogatnia kell az ncq-t? Ha igen, akkor ezt be kell kapcsolni valahol, bios, vagy ilyesmi?

(#469) Freddy TNT válasza Calyd (#468) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

A samsung az halk , hűvös és viszonylag gyors. Bár asszem a WD leveri ebben a kategóriában, de lehet, hogy tévedek.
Ha seagate-ből van ilyen kapacitásban és árban is jó, akkor talán inkább arra voksolnék

Az NCQ-t pedig támogatnia kell a vincsinek és az alaplapnak is. A win-en bellül be kell külön állítani valahol. Sajnos pontosan nem tudom, de valószínűleg az eszközkezelőben. Bár sokra nem mész vele, csak talán 1-2 % -ot tesztprogikban.

Ja és drivert ne felejts el előkészíteni az SATA-hoz :) (ha arra akarsz win-t telepíteni)

(#470) Calyd válasza Freddy TNT (#469) üzenetére

Calyd
(újonc)

Seagatenek csak SATA1-e van még, amennyire tudom, úgyhogy szerintem Samsung lesz a dologból. Azért nem mind1.

Mivel a cucc rendszerwinyó is lesz, ott úgy tudom, azért egész jól érezhető az NCQ hatása, bár fogalmam sincs, hogy az alaplapom támogatja-e. Valaki tud esetleg erről infót: ASUS A8N-E? Elég új vétel, október-november, úgyhogy remélem igen...

Na igen. Hallottam valami rémdolgokat ilyen sata-driverről telepítéskor. Ez hogy megy pontosan? Ha jól rémlik adtak egy floppy-t a laphoz, az lenne az? Még nem volt rá szükségem, így nem néztem meg. De ha ez az, akkor azt hiszem nagyobb gond lesz egy floppy-meghajtót beszereznem :D

[Szerkesztve]

(#471) bozont válasza Calyd (#470) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Én inkább Wd-t(picit halkabb) v Hitachi-t(picit gyorsabb) ajánlanék.Nekem 160as WD van és nagyon megvagyok vele elégedve,halk,gyors és így netezés közben 25Cfok,terhelve olyan 30 körül mozog max.
Nem tudom pontosan milyen chipsetes az az alaplap,de ha jól tudom nf4,de legalább nf3 és azoknál nem kell a floppy,legalábbis nekem nf3-as asusom van és eddig sosem kellett az a kislemez.
Meg tudomásom szerint már csak sata2-ket gyártanak,sima sata-sat már csak raktárról lehet kapni,de javítson ki vki ha tévedek.

(#472) Calyd válasza bozont (#471) üzenetére

Calyd
(újonc)

Hát teljesítményben legalábbis PH-teszt szerint a Samsung sokkal nyerőbb, mint a WD, Hitachival meg egy szinten van. Csendességben is Samsung a jobb, viszont hőfokban meg WD jobb 1-3 fokkal. És nekem ez a kettő - zajszint, és hőfok - számít nagyon. Lehet, hogy jól járnék egy WD-vel, csak még sosem volt vele dolgom. Lehet, hogy kipróbálom. Nagy baj nem lehet belőle... :)

Az alaplap egyébként nf4-es, jól tudod.

(#473) emitter

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nem nagyon értek a vinyókhoz, ezért kérdezném, hogy ha veszek most egy ata133 x gigás vincsit, tudja-e kezelni majd az Asus CUV4X (jó régi) alaplapom, ami leírása szerint csak UDMA66-ot tud? Fog menni a vinyó, csak lassabban?
És fel tudnátok homályosítani, mi a különbség az UDMA, meg az ATA között :U

thx!

(#474) emitter válasza emitter (#473) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

UP! :U

(#475) tjhooker464 válasza Calyd (#470) üzenetére

tjhooker464
(őstag)

Seagate nek most jött ki a sata2 es ncq s csodája. Ami az igazi királyság, hogy a 160 as változatba egy darab 160 as lemezt raktak ami tudomásom szerint unicum, ennél fogva nagyobb az adatsűrűség és halkabb is az elődjénél. Én is kaptam egy ilyet és a mérések alapján kb a Hitachi val meg a wd vel van egy szinten.:)

A születés nem más mint a halál torz mosolya

(#476) emitter válasza emitter (#473) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

valaki tudna segíteni? igazából nem nekem kéne, egy ismerősről van szó :U de nem akarok potyára venni új vinyót neki
később ha lesz pénzük, nagyobb gépfelújítás is lesz, de most első lépésben kéne a vinyót cserélni
szóval?

(#477) lazydog válasza emitter (#476) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Olvasd el, amiket eddig írtunk !

(#478) Nimda válasza emitter (#473) üzenetére

Nimda
(őstag)

Igen tudja kezelni,de lassabban...UDMA66-MODE4-66MB/s a 133MB/s helyett...az már más kérdés hogy mekkora kapacitást tud kezelni...

Inkább mást a jelent a kettö...az UDMA (ultra direct memory acces) közvetlen memória hozzáférést jelent,az ATA meg egy interface...Parallel-ATA,Serial-ATA...

[Szerkesztve]

(#479) tjhooker464 válasza emitter (#476) üzenetére

tjhooker464
(őstag)

Ez egy fórum és nem biztos, hogy megfelelő ember pont nézi a fórumot. Ha valaki tudja a választ akkor majd biztos válaszol neked.

(#480) emitter válasza Nimda (#478) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

köszi

bocs ha türlemetlen voltam, nem akartam az lenni :B

szóval asus honlapján nem találtam ilyen lapot, talán a régieket törlik :F
és máshol se találtam infót arról, h vajon mekkora vinyót tud kezelni...
ha veszek bele egy 120ast, (ekkorát tutira nem tud kezelni gondolom), akkor amennyit tud kezelni, akkora részt lát majd belőle, vagy egyáltalán nem ismeri föl?

(#481) Nimda válasza emitter (#480) üzenetére

Nimda
(őstag)

Biztosan felismeri,de hogy mennyit tudsz belöle ''hasznositani'' abban nem tudok segiteni..:(

Korábban irtad hogy gépfelújitás lesz...akkor bátran vedd meg,mert késöbb még szükség lehet rá..;)

(#482) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Az előző kérdésre a válasz: Fog menni a régebbi alaplapban, de meg kell nézni, hogy a lap hány GB-ig tudja kezelni a winyókat. Egyébként általában bios frissítéssel megoldhatók az ilyen problémák is. Nekem egy 440BX-es lapban simán ment a 120 winyó a legújabb BIOS-al. És általában a 66MB/sec bőven több, mint amit a winyó tud szolgáltatni.

Más téma:
Videoszerkesztéshez kellene 200GB körüli winyó. Ez lenne a rendszerwinyó is. Maxtor DiamondMax 10-re gondoltam, az NCQ miatt, de sajna a lapom nem tudja. (Albatron PX875P Pro 2.0 + ICH5) Tehát az NCQ kilőve...
(nincs hozzá valami progi, amivel mégis csak aktiválni lehet??)
Mindenképpen Maxtor, vagy Hitachi érdekel.
1. szempont: megbízhatóság
2. szempont: sebesség
3. szempont: a többi
Szerintetek, milyet vegyek? És azon belül milyen típusút? Lehet SATA is, PATA is.

Köszi!

(#483) neduddki válasza Nimda (#465) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

HDT722525DLAT80 na;lam ez a pata t7 es folotteb teccik

udv

neduddki

(#484) DVD_2_U válasza Bici (#482) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

maxtor egyik szempontból sem felel meg... föleg megbizhatóság, zaj, melegedés. mielött ilyen kérdéseket teszel fel, olvass teszteket, PH-n is teszteltek... olvass cikkeket Samsung és Hitachi ami jó vinyó

neddudki meg még most sem tanult meg helyesen, magyarul írni :U

you can CANON

(#485) Nimda válasza DVD_2_U (#484) üzenetére

Nimda
(őstag)

DVD_2_U még mindig nem tanulta meg,hogy ez egy stilus...:DDD

(#486) DVD_2_U válasza Nimda (#485) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

há' dikmá he.. há ez egy stilus, akko jóvan eee :))

you can CANON

(#487) tjhooker464 válasza Bici (#482) üzenetére

tjhooker464
(őstag)

Maxtort nem érdemes venni, főleg ilyen szempontokkal. Hita, WD, Seagate ilyen sorrendben. Szerintem.:)

(#488) ungawa

ungawa
(senior tag)

nem találtam infót a 200-as WD-ről / SATA/, van valakinek tapasztalata ilyenről?
megbízhatóság, sebesség, hang?

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#489) DVD_2_U válasza ungawa (#488) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

ncq -t nem tud

you can CANON

(#490) DVD_2_U válasza tjhooker464 (#487) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

seagate szar... a Samsung hol marad? tesztgyöztes winyó a PHn

you can CANON

(#491) ungawa válasza DVD_2_U (#489) üzenetére

ungawa
(senior tag)

... és nem SATAII

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#492) bozont válasza DVD_2_U (#490) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Már miért lenne szar?Az egy nagyon jó kis vinyó,nálam a sorrend: WD,hita és seagate holtverseny,maxtor és végül samsung.Meg olvasgass egy picit vissza és találsz sztem rengeteg tapasztalati hozzászólást.

(#493) tjhooker464 válasza DVD_2_U (#490) üzenetére

tjhooker464
(őstag)

És ezt te mire alapozod? Bocs de hol tesztgyőztes a Samsung? Én egy helyen se látom megkoronázva, általában idegesítő sivító motorhangról hallok. Az minden csak nem halk! :)) Seagate nek kijött az új .9 es szériája ami elég jól sikerült és karácsony óta már azt lehet kapni. Ilyen apróságok vannak az újítások között mint pl a 160 as ban 1db 160 as lemez van ami kevesebb elektronikát, kisebb melegedést és a meghibásodások száma is csökkenhet ettől.... De szar....

(#494) DVD_2_U

DVD_2_U
(senior tag)

Ez mindent elmond... benne van a Seagate9 is.. Maxtor III is [link]

...ahogy amarketing mondaná, Top of The Line :R

[Szerkesztve]

you can CANON

(#495) VVoid válasza DVD_2_U (#494) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Ez naccerű, sok user mégis mást ír róla...

És persze ez csak egy teszt, van még róla sok más...

[Szerkesztve]

...I'm so blind...

(#496) tjhooker464 válasza DVD_2_U (#494) üzenetére

tjhooker464
(őstag)

Először is tisztázzuk, hogy nem vagyok ellene a Samsung márkának, a monitor a tv a dvd is ilyen márkájú. Ha a winyóknál kiküszöbölik azt az idegesítő és sokak által hallott motorhangot akkor minden oké addig marad a másik három gyártó. A sebesség tekintetében le a kalappal de így is fenntartásokkal kéne kezelni azért. És ez tényleg csak egy teszt. A PH! n csak ajánlottat kapott úgy mint a többi társa.[link]

(#497) DVD_2_U válasza tjhooker464 (#496) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

...jó kis cuni, ö is épp egy Samsung TV-t néz, ami Samsung DVD-n felvett poreszt vetit Samsung házimozin keresztül és természetesen Samsung camcorderrel vették fel... Samsung HDD volt a gépbe amivel editálták és Samsung DVD-íróval másolták a gonosz warezesek Samsung DVD-re...

you can CANON

(#498) tjhooker464 válasza DVD_2_U (#497) üzenetére

tjhooker464
(őstag)

;)

(#499) zsiga667 válasza DVD_2_U (#497) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

''Samsung camcorderrel vették fel''
Mármint Canon camcorderrel, ugye? :DDD

(#500) ungawa

ungawa
(senior tag)

és jönnek samsung felirattal elélátott hamisítványok és emberkék :Y

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.