Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) TeeJay válasza zLegolas (#350) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

én azt aláírom hogy a Samsung vinyók nagyon halkak meg hűvösek meg gyorsak.
ez tény mert én is használtam már és meg vagyok elégedve vele.

de sajna ez a túl nagy vibráció nem szimpatikus nekem.
és házba beépítve így hangosabb sajnos.

tudom mert Seagate vinyóvel teszteltem össze és ha kézben fogtam menet közben mindkettőt egymás mellett akkor a Seagate hangosabb volt viszont a Seagate nem is vibrált ennyire szóval házban szinte észrevehetetlen.

nekem is tetszik a Samsung de még van mit csiszolni nekik.

én addig maradok a Seagate meg Maxtor vinyóknál:R

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#352) Caesarion válasza TeeJay (#351) üzenetére

Caesarion
(fanatikus tag)

A Samsung-rezgési problémák előjönnek külsö usb 2.0ás rackben is? illetve volna egy olyan kérdésem is hogy mennyire bírja majd, ha élére állítva használom, mint külső HDD-t?

Te is fiam, Bluetooth ?!

(#353) noren

noren
(kvázi-tag)

Samsung 200GB SP2004C SATA-II 7200RPM 8MB Cache erröl tud valaki valamit...?

noren

(#354) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

mennyivel gyorsabb a sata mint a pata interfész?
igaz, hogy a sata kevésbé terheli a procit?

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#355) L3zl13 válasza BobChemistry (#354) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Semennyivel
Nem

Na jó az interface gyorsabb, de a vinyó működésén ezt nem igen veszed észre. Csak ezért ne vegyél SATA vinyót.

Aki hülye, haljon meg!

(#356) _Hunter_ válasza TeeJay (#351) üzenetére

_Hunter_
(őstag)

Tegnap szereztem be egy seagate 120-s vinyót. Közbe kaptam egy szintén egy 120-s samsungot. A kettő között nekem is ez a rezgési különbség tűnt fel. Illetve, hogy a seagate kicsivel jobban melegedett mint a samsung. Amúgy nagyon szépen dolgozott mindkét vinyóról. Egy maxtort cseréltem le azt is azért mert csak 80-s volt. Amúgy 2 év alatt semilyen hibája nem volt. Nem melegedett, nem volt hangos sem.

Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!

(#357) GRINCS válasza Tomitosz (#319) üzenetére

GRINCS
(lelkes újonc)

akkor nekem 4× gratulálhatsz ;]

''Veled vagyunk Vietnam!''

(#358) BobChemistry válasza Ondodo (#346) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

hali

a novacomp-nal (takarektar u.) 5 ev gari van a seagate-ekre
ott van WD hdd is...

(#359) BobChemistry válasza L3zl13 (#355) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

aham

csak gondolkodok, hogy ha most veszek sata hdd-t, akkor ha gepet cserelek vmikor, es mondjuk a pata interface megszunik (esetleg), abba jo lesz a sata hdd

(#360) GRINCS

GRINCS
(lelkes újonc)

megszűntek már a sata gondok - arra gondolok, hogy flokiról fel kell telepíteni valamit, hogy sata-ról bootoljon a rendszer?

(#361) L3zl13 válasza BobChemistry (#359) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Mire a PATA IF teljesen eltünik, szerintem már nem sok miondenre lesz elég az a vinyó.
És még akkor is lehetséges lesz valami Serillel féle adapterrel használni.

Ami alapján dönteni érdemes:
Milyen csatlakozók vannak a lapon, és hogy lehet azokat legjobban kihasználni.
Akarsz-e RAID-et használni, és azt hogyan támogatja az alaplap. (Lehet, hogy csak SATA vinyónál, a SATA vezérlő chippen keresztül.)
Illetve a kissebb helyet foglaló kábel.

Meg persze a SATA (főleg SATA II) szabványban lévő extra szolgáltatások. Amelyeket viszont nem igen fogsz észrevenni hétköznapi alkalmazásnál.
Esetleg a HOT-PLUG, de igazából nem is láttam még olyan cuccot, ahol ez le lenne kezelve. (Legalábbis nem úgy, mint egy USB-s eszköznél...) :F

Aki hülye, haljon meg!

(#362) L3zl13 válasza GRINCS (#360) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Az újabb, chipsetbe integrált vezérlők asszem már támogatják a szabvány ata vezérlőként való kezelést, és azoknál nem muszály flokizni. De attól is függ, a BIOS-ban hogy vannak beállítva.

Aki hülye, haljon meg!

(#363) BobChemistry válasza L3zl13 (#361) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

pata van a lapomon
Abit nf7 rev. 2.0

igazad lehet

(#364) GRINCS válasza L3zl13 (#362) üzenetére

GRINCS
(lelkes újonc)

köszi

(#365) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

sehol senki:F

(#366) Caesarion válasza Caesarion (#352) üzenetére

Caesarion
(fanatikus tag)

UP! #352... külsö HDD-nek a samsungot? élére állítva lehet gond?

Te is fiam, Bluetooth ?!

(#367) Novice

Novice
(újonc)

Hi!
Lehet hogy ez már ki lett tárgyalva (akkor bocs), de milyen 160GB SATA-s vinyót érdemes venni? Válaszokat előre is köszi!:)

Asus P5GD1 Pro, P4 3GHz + gyári hűtő, 2x512MB TwinMos Dual Channel kit, HIS Excalibur X700PRO (IceQ) 256MB VIVO, Seagate 160GB SATA, Asus DRW-1608P dvd-író, Chieftec BG02-B-B-B ház, FSP Bluestorm 400W-os táp, 9 cm-es Chieftec házhűtő

(#368) MUŁĐER

MUŁĐER
(PH! addikt)

helló

Akinek van Samsung vinyója, nem tapasztalta , hogy a vinyó magas hangot ad ki magából amikor megy? nagyon zavaró.

Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.

(#369) Tomitosz válasza MUŁĐER (#368) üzenetére

Tomitosz
(fanatikus tag)

Ha viszaolvasol a topikban megláthatod hogy van egy progi amivel meg lehet oldani a vinyó zaját.

http://gportal.hu/portal/tomitosz

(#370) L3zl13 válasza Caesarion (#366) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Egyik modern vinyónak sem okozhat gondot az élére állítás. (Lásd rack szerverben, és brand PCkben gyakran alkalmaznak ilyen elhelyezést.)

Sokak szerint csak a nem vízszintes, vagy arra merőleges elhelyezés lehet gond. (Azaz ferde, lejtős elhelyezés.) De én még ebben sem vagyok olyan biztos.

Aki hülye, haljon meg!

(#371) Pecsuri

Pecsuri
(újonc)

Üdv Mindenki

Keresek egy Maxtor Fireball 3 30 GB-os merevlemez elektronikát, adatmentésre.
Vétel, csere, kölcsön is érdekelne.

Elérhetőség: 70 / 386-45-85

Előre is kösz mindent

(#372) mr_ricsi válasza Caesarion (#366) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''élére állítva lehet gond?''
A mostani vinyóknál már bármilyen beépítési helyzet lehet, akár elektronikával felfelé is.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#373) liksoft válasza Pecsuri (#371) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Ha nem túlfeszültséges, akkor mechanikai gond. Ha jól emlékszem N40P a hibaüzenet detektáláskor. (Típusonként más a Maxtornál). Ezzel foglalkozunk, ha érdekes, keress meg. Adatlapomon ott van az elérhetőség.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#374) bigyo.su

bigyo.su
(kvázi-tag)

Van valakinek tapasztalata WD1200LB Western Digital vinyóval? Érdemes venni ilyet? Igazából nem hallottam még rosszat WD-kkel kapcsolatban, szal nem tudom, milyenek is valójában.

Egy sör nem sör. Két sör az fél sör, négy sör az egy sör, de hát egy sör nem sör!

(#375) aDM|RaL^

aDM|RaL^
(őstag)

mosthalt meg haver maxtorja.

http://www.demotivalo.com // http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.eu - thinkpad x61 w/ fedora 16 - MBP w/ 10.6.7 - several other desktop machines...

(#376) Pierre válasza bigyo.su (#374) üzenetére

Pierre
(kvázi-tag)

Nekem 800-asom volt, nagyon szerettem, gyors volt és halk... amíg meg nem adta magát, azóta nem próbálkoztam WD-vel, szóval lehet, hogy cak kifogtam egy rosszat.

Seagate és Samsung van azóta, gond nélkül mennek (mindkettő 120GB)

Hous Bin Pharteen

(#377) Kain

Kain
(senior tag)

Erről kérnék véleményt : Seagate ST3200826AS (200GB Sata).

Ha jól sejtem a modell szám alapján,ez már SATA II,javitsatok ki ha tévedek!
És még egy,mért oylan nehezen bezserezhető e tipus?

(#378) gg72

gg72
(PH! addikt)

Akkor ide is beírom a dilemmámat, mert a másik topikban nem nagyon jön össze a segítég... A problémám az, hogy szeretnék egy kicsit gyorsítani a gépemen (AMD XP 2500+, Asus A7-V333X, 512 MB 333as Infineon RAM), először gondoltam lecserélek mindent (939-es alaplap, A64 3000+ Venice proci), de rájöttem, hogy először a gyenge láncszemeket cserélem, mégis olcsóbb... Vagyis a régi Samsung SP8004H vinyómat (szegény nagyon lassú már) és veszek 1024MB Corsair Value RAM-ot. A teljesen új gép kapcsán jött be a képbe a Samsung és a Hitachi új SATA II 250 gigás vinyója, de ezeket most elvetettem, most egy hagyományos PATA 8mb-os 120 v. 160 GB-os vinyó kellene inkább, aztán ha lesz új gép, abba már jöhet a Sata 2. Itt jön a kérdés, szerintetek melyiket vegyem a következők közül?

- Samsung SP1213N (120 GB, 8mb) 18ezer (3 év gari)
- Samsung SP1614N (160 GB, 8mb) 19ezer (3 év gari)
- Hitachi Deskstar 7K250 120GB 8mb (HDS722512VLAT80) 19ezer (3 év gari)
- Hitachi Deskstar 7K250 160GB 8mb (HDS722516VLAT80) 22ezer (3 év gari)

Ami fontos:
- ezen lenne az OPrendszer
- halkság
- hőmérséklet

Azt olvastam valahol, hogy 160 gigásak sokkal jobban melegszenek, ill. XP-ben és bizonyos alaplapokkal problémásak lehetnek.
Az XP mennyit lát ténylegesen a 120 ill. a 160 GB-ból? Úgy tudom, hogy a Hitachi esetén valamivel többet.
Most egy kicsit a Hitachi felé billen a mérleg nyelve, habár drágább a Samsungnál és az eddig olvasottak alapján hangosabb és melegebb is annál, viszont gyorsabb. Találtam egy lengyel oldalt, itt szinte minden benchmark-os tesztben a Hitachi 160 gigás vinyója lett a győztes, csak sajnos a hangjáról és a hőmérsékletéről nem írnak semmit, vagyis azt nem igazán értem...
Bővebben: link
Ja, még valami: sokan írtak korábban valami nyávogó hangról a hita vinyók kapcsán, ez mennyire zavaró, ill. állítólag az új darboknál valóban megszűnt?
Szóval ebben kéne nekem segíteni, előre is kösz!
:R

(#379) chungey9 válasza gg72 (#378) üzenetére

chungey9
(újonc)

Én a hitachit ajánlom.
Tavaly ősszel kínáltak egy 160-ast 15-ért. Valahonnan ''szerezték''. Kicsit féltem hogy szívok vele, de megvettem.
Volt mellette egy 120-as samsung, ahhoz képest:
-gyorsabb, jelentősen.
-2 fokkal melegebb, kis hűtéssel 29 C
-eléggé rángatja magát (samsung is), ugyhogy valami progival be kell állítani vagy rezgéselnyelő felfogatást kell csinálni.
Van egy WD 80-as is mellette, az fél évvel idősebb, na AZ hangos! Nem is a fejrángatás hanem a csapágy. két helységgel arrébb is hallani ha megy. És melegszik rendesen. Csalódtam a wd-ben.
Ja és volt több seagate 80-as, nem voltak rosszak, csak lassúak.
Valaki észrevette hogy ha nem dolgozik, akkor is ketyeg. Aztán más is felfigyelt rá. Az összes haver eladta (én is 2-őt) ijedtében. Ezen a fórumon olvastam hogy ez normális jelenség...:(

(#380) gg72 válasza chungey9 (#379) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Szia! Közben nekem is megvan már 2 napja a Hitachi és nagyon elégedett vagyok, minden felgyorsult és lehalkult, szóval nagyon szépen műxik! :C

(#381) Balu77

Balu77
(senior tag)

Nekem a következő problémám lenne:
Van egy új maxtor 250Gb-os (16 MB cache) SATA vinyóm és elég furcsaságokat produkál a rendszer. Van úgy hogy 2 napig semmi gáz, aztán van hogy 1szercsak 2. vagy 3-szorra tud megnyitni 1 állományt, vagy windows befordul 1ik napról a másikra és telepíthetem újra...
A többi cuccomat már mind külön leellenőriztem (kivéve a cpu-t), és mind jónak tűnik. Ha megnézem a hdd-t, akkor semmi progi nem talál rajta bad sectort, de valahogy mégis csinálja a műsort... Smart monitoring progival próbálokztam még, de az sem adott nagyobb hibaüzit, csupán néha sikított hogy az xy seek time has been changed. Jelenthet ez valamit? Volt már valakinek ilyen vinyóval hasonló tapasztalata? Esetleg valakinek ötlete?

Még 1 másik kérdés: van valakinek 74 GB-os WD raptor vinyója? Tapasztalatok?

izé

(#382) Re-Tech válasza Balu77 (#381) üzenetére

Re-Tech
(fanatikus tag)

Alaplapod? Nelem is befordult a Win a Samsungom ha master volt, slave-be tettem (nem erről megy az oprendszer már) és most nem ugat.

(#383) Balu77

Balu77
(senior tag)

Asus A8N-SLI Deluxe alaplapban produkálja ezt. De abit-al is próbáltam és ugyanez volt a helyzet... :((

izé

(#384) Balu77

Balu77
(senior tag)

Mostmár mind1, majd gariba lassan átmegy.. Mindesetre berendeltem egy WD raptort magamnak, nem aprózom el. :DD

izé

(#385) maszat

maszat
(senior tag)

Kedves Seagate tulajok!

Az természetes, hogy egy 200 GB-os PATA-s vinyónak a SMART -> Raw Read Error Rate-je az egekben van és még akkor is folyamatosan növekszik, mikor csak az Everestben refresh-elek, azaz idle-ben van?

(#386) maszat válasza maszat (#385) üzenetére

maszat
(senior tag)

No... UP

(#387) bogel válasza maszat (#385) üzenetére

bogel
(tag)

Igen, vazze. nekem is ilyen patás 200g-s van. Legközelebb egy up előtt várj egy hónapot.

Ni! Ni! Ni!

(#388) maszat válasza bogel (#387) üzenetére

maszat
(senior tag)

Köszönöm.

Alapvetően mi a baj az UP-ommal, túl korai volt az a 27 óra?
Mintha kissé ingerült lennél...:P

(#389) Chieftec

Chieftec
(őstag)

Hello

Elolvastam a topic nagy részét és úgy vettem észre, hogy a Hitachit hoztátok ki ''győztesnek''. Szeretnék én is egy ilyen winyót venni. Légyszi írjátok le a hangját sebességét, élettartamát, hőtermelését összehasonlítva mondjuk egy Samsunggal (ilyenem van). A hangja fontos ugyanis az új gépem full halk lesz, értsd: csak a winyókat lehet majd hallani. Írtátok, hogy van valami progija a Hitachinak amivel lehet halkítani. Mi a progi neve? Jó másik winyóhoz is? Pontosan mit csinál?

(#390) Chieftec

Chieftec
(őstag)

valaki?

(#391) Chieftec

Chieftec
(őstag)

Végülis 200 as Samsung lett, ez van sulinetben. Az atitollal a winyót is le tudtam halkítani.
Még mindig érdekelne, hogy ez a progi mit csinál pontosan és, hogy a Hitachié miben külömbözik.

(#392) Zso Ro válasza Chieftec (#391) üzenetére

Zso Ro
(fanatikus tag)

2004C vettél?boot vinyóként használod?
írd le tapasztalataid,mert 2napon belül nekem is ilyen lesz.thx

(#393) Chieftec válasza Zso Ro (#392) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Még nem vettem meg mert a sulinet eléggé akad itt a vége felé, a 120 as Samsungomat halkítottam le.

(#394) Scream007

Scream007
(őstag)

van ilyen hogy winyóhalkító progi????:Y
és samsunghoz és maxtorhoz van ilyen?

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#395) Chieftec válasza Scream007 (#394) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Ja az Atitool tudja de én most valami másikat keresek.

(#396) Zso Ro válasza Chieftec (#395) üzenetére

Zso Ro
(fanatikus tag)

találtál már valami újat,jobbat,mást?

(#397) Chieftec válasza Zso Ro (#396) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Abacus HDD Acoustic Mangert találtam de nem engedi állítani, írtam másik topicba is, várjuk a választ.

(#398) Geli

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

hy all:)
winyovásárlás előtt állok!kezdetben 3 elképzelésem volt,ebből egyet mar kilöttem:))
maxtor 300gigás 16cashes cucca volt!nem akartam kockaztatni:)mar csak ezek maradtak
1.--> Hitachi Deskstar T7K250 250GB (HDT722525DLA380)7200rpm /8 MB puffer/SATA2
2.--> Western Digital 2500KS 250GB 7200rpm 16MB cache SATA2
szerintetek melyiket vegyem?melyik a gyorsabb,halkabb,megbizhatóbb?tapasztalatok?menyit szamit a 16mega cash?
esetleg mas winyot tudna ajanlani vki?:)

(#399) Egon válasza Geli (#398) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na igen, nagyjából én is e két márka között filóztam/filózok (csak kettővel kisebb méretben).
A fórumozók 60%-a szerint a Hitachi, a 40%-a szerint meg a WD a jobb (gyorsabb,halkabb,megbizhatóbb). Ebből aztán nehéz kiindulni...:( Vedd meg mindkettőt, aztán írd meg, melyik a jobb...;]

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#400) Geli válasza Egon (#399) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

hehe:DD:D en asszem a wd mellett döntök!16 cash,jo lesz majd meg később:)):DDD:DD:C

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.