Akkor ide is beírom a dilemmámat, mert a másik topikban nem nagyon jön össze a segítég... A problémám az, hogy szeretnék egy kicsit gyorsítani a gépemen (AMD XP 2500+, Asus A7-V333X, 512 MB 333as Infineon RAM), először gondoltam lecserélek mindent (939-es alaplap, A64 3000+ Venice proci), de rájöttem, hogy először a gyenge láncszemeket cserélem, mégis olcsóbb... Vagyis a régi Samsung SP8004H vinyómat (szegény nagyon lassú már) és veszek 1024MB Corsair Value RAM-ot. A teljesen új gép kapcsán jött be a képbe a Samsung és a Hitachi új SATA II 250 gigás vinyója, de ezeket most elvetettem, most egy hagyományos PATA 8mb-os 120 v. 160 GB-os vinyó kellene inkább, aztán ha lesz új gép, abba már jöhet a Sata 2. Itt jön a kérdés, szerintetek melyiket vegyem a következők közül?
- Samsung SP1213N (120 GB, 8mb) 18ezer (3 év gari)
- Samsung SP1614N (160 GB, 8mb) 19ezer (3 év gari)
- Hitachi Deskstar 7K250 120GB 8mb (HDS722512VLAT80) 19ezer (3 év gari)
- Hitachi Deskstar 7K250 160GB 8mb (HDS722516VLAT80) 22ezer (3 év gari)
Ami fontos:
- ezen lenne az OPrendszer
- halkság
- hőmérséklet
Azt olvastam valahol, hogy 160 gigásak sokkal jobban melegszenek, ill. XP-ben és bizonyos alaplapokkal problémásak lehetnek.
Az XP mennyit lát ténylegesen a 120 ill. a 160 GB-ból? Úgy tudom, hogy a Hitachi esetén valamivel többet.
Most egy kicsit a Hitachi felé billen a mérleg nyelve, habár drágább a Samsungnál és az eddig olvasottak alapján hangosabb és melegebb is annál, viszont gyorsabb. Találtam egy lengyel oldalt, itt szinte minden benchmark-os tesztben a Hitachi 160 gigás vinyója lett a győztes, csak sajnos a hangjáról és a hőmérsékletéről nem írnak semmit, vagyis azt nem igazán értem...
Bővebben: link
Ja, még valami: sokan írtak korábban valami nyávogó hangról a hita vinyók kapcsán, ez mennyire zavaró, ill. állítólag az új darboknál valóban megszűnt?
Szóval ebben kéne nekem segíteni, előre is kösz!