Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) liksoft válasza ALI_G (#250) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Régebbóta figyelve a gyártókat, a Hitachi, Seagate, Maxtor sorrendet ajánlanám. De ajánlani életveszélyes, hiszen bármikor bárkitől kifoghatunk gyári hibás darabot is. Valamint a szállításnál sem voltunk ott. (Láttam már monitordobozt átlyukasztva. Villástargonca volt. Hát erről ennyit.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#252) ALI_G válasza liksoft (#251) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na jó :))) ez azért egy kicsit erős! Arról meg senki nem tehet, ha kapsz egy oyat ami 3 hónap múlva krepál be gyári hiba miatt. Selejt mindenütt előfordul szállítástól eltekintve is. Nekem az kell, hogy egy példány ne legyen hangos, ne legyen magas hangja, gyors legyen, melegedés az mind1, mert hűtöm a vinyót, rezonancia meg véletlen se legyen.

(#253) ronson

ronson
(senior tag)

Nekem amióta a 40-es Maxtor vinyóm 1,5m magasról kettőt pattant a betonon
(és túlélte hiba nélkül) azóta csak MAXTOR(Na jó van egy wd-is amit használtan vettem, amit azért szeretek mert kurva gyors)

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#254) ALI_G válasza ronson (#253) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ilyen extra helyzetekre remélem nem kerül sor :D
#246 :F

[Szerkesztve]

(#255) nRu3 válasza ALI_G (#252) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

A Hitachi-t bátran ajánlom, Nem is hangos, tehát halk igy nincs magas hangja, elég gyors, nem is melekszik, rezonancia az meg mi? a mostani vinyomat amikor bekapcsoltam elöször megijedtem , mert nem halotam és nem is éreztem a kezemel sem hogy müködik csak amikor látam a bios-ba a vinyot és elkezdtem telepiteni a XP-t akkor meg vigyorogtam, ez igen:))

A samsungot pedig nem ajánlom akkora rezonanciát kelt hogy még egy vibrátort is felülmul:D

[Szerkesztve]

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#256) siriq

siriq
(őstag)

Hello

En is csak ajanlani tudom a 250 es maxtort. Csendes, szinten kezrateteles modszerrel szoktam nezni hogy valoban mukodik windows kozben is.A homerseklet az inkabb magasabb mint huvos kozepes kategoriaba sorolnam. Nalam a szonyegen vannak kiteritve a vinyok es az elso sorozatu (ami a 7YPO valami ilyen szeriabol van mindd a ketto) az jobban melegszik 45 fok hasznalat kozben hutes nelkul.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#257) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hitachi drága sajnos, de elhiszem hogy jó. Maxtort nem szívesen veszek :(

(#258) nRu3 válasza ALI_G (#257) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

A maxtor mikor milyen ,hamarabb tönkre megy.
Samsung gyors de hangos köszönhetöen a rezonanciájának.
Seagate halk meg olcso és strapa biro ,de lassu.
Hitachi köztudott hogy jó ,de ára van (szerintem nem anyira drágább söta samsungnál olcsobb)
WD is jók de ök se olcsokbak.söt asszem drágábak mindegyiknél.

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#259) nRu3 válasza nRu3 (#258) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

hogy megnéztem most az árakat a samsung és a hita a 3év gari miatt csak anyival drágább.

(#260) Cerebellum válasza McEndre (#241) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

üdv!

tapasztalataim szerint ez nincs összefüggésben a vinyóval, én mindenkit arra biztatok, hogy kerülje a fat32-t, és win alatt ntfs, de az egy teljesen más dolog.
Lemezleállás: a hirtelen újraindulás miatt a merevlemezvezérlőnek nincs ideje jelezni a merevlemez számára, hogy újraindulás van, húzza ki a fejeket szépen oldalra (nem szakszerű megfogalmazás, de ez a lényege). A merevlemez csak azt érzi, hogy megdöglött alatta a vezérlő, ezért biztonsági okokból leállítja a vinyót, ami aztán késleltetve indul el, ezt érzed te. A régi vinyód nem áll le így, abba ezt nem programozták bele.

Az általad vázolt problémát két dolognak tudnám tulajdonítani:

1., Hardver instabilitás, konkréta alaplap, de inkább ram. A media player elég homoszexuális módon írkál a memóriába, lehet, hogy valami nem oké a memóriákkal. memtest86 fél napon keresztül aztán meglátod, van-e gubanc.

2., Ami valószínűbb: ha filmváltásnál szarakodik, akkor kodek gond. Ilyenkor leállítja az egyik kodeket és betölti a másikat, a másik filmhez.

Próbálj meg bsplayert használni, vagy mplayer-t, talán az lenne a legjobb, az nem használ külső kodekeket. Próbáld meg megizzasztani a gépet máshogy, pl játékkal, hogy ott újraindul-e. Generálj egy akkora szövegfájlt, mint amennyi ramod van a gépben, és nyisd meg, hogy kifagy-e. (fél óra lesz kb.)

Satöbbi.

Minél jobban körülírsz egy problémát, mikor jelentkezik és mikor nem, annál ''okosabbat'' tudunk rá mondani.

Üdv!

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#261) Cerebellum válasza liksoft (#251) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

anyám...

(#262) Cerebellum válasza ALI_G (#257) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

ha nem lesz boot vinyó, akkor hidd el nekem: tök mindegy, hogy egy vinyó 58MB/s vagy 52MB/s sebességet hoz írásban, stb.

Tökmindegy, hogy melyiket veszed, mert mindegyik lehet jó és rossz egyaránt.
Annyit tudok neked mondani, hogy ha nekem kéne egy ekkora vinyó böhömsok adatot tárolni (zene, film, képek, doksik, stb) akkor seagate.

(#263) ALI_G válasza Cerebellum (#262) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lehet lesz belőle boot vinya, mert a 80-asom régi, és annáél biztos gyorsabb egy új szériaá vinyó. valszeg seagate lesz, eddig is abban gonolkoztam.

(#264) Cerebellum válasza ALI_G (#263) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

hátttöööö

ha bút vinyó is, akkor a windows betöltését szígéten nem fogod gyorsabbnak érezni, mint a ''régi'' 80-ason. ha speed, akkor WD/Maxtor

úúristen b@zzeg 200-250 giga... anno az első komolyabb gépem egy cel400 volt, 256m rammal, és 8 (!) giga vinyóval! a legelső, 486 dx4-emben 850-es vinyó lapult. nem, nem giga, mega! hihetetlen...

(#265) bandi20

bandi20
(fanatikus tag)

Sziasztok én is vinyó vétel előtt állok és a legfontosabb dologba kérem a segítségeteket
MILYET VEGYEK??
Elmondom mit kell teljesítenie halk gyors no rezonancia a méret az 200 Gb legyen lehet satás és patás is help
Kérlek benneteket segítsetek

bandi

(#266) Freddy TNT válasza bandi20 (#265) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Hi !
Én egy 200Gb-s samsungot vettem. Meg vagyok elégedve vele. Azonban ha van már akkor WD-t ajánlanék 200-asban.

Azért, mert a kissebb verzióknál a raptor és a ******* (?) vitte el a pálmát itt a próhardver hardvertesztjén. Halkabb, gyorsabb volt a többinél. Jah és 10.000-en pörög ! ;) A 200-as szerintem még egy picit jobb is lehet már. (ha van persze) :U

(#267) WN31RD

WN31RD
(VIP)

Beújítottam 2 db WD Caviar SE-t a 4 Hitachi meg 1 Seagate mellé, amelyekkel eddig meg vagyok elégedve minden szempontból. Meglátjuk...

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#268) molnarcs válasza ALI_G (#250) üzenetére

molnarcs
(tag)

Én nem vagyok vinyó guru, de azt hittem ez köztudott: maxtort semmiképp. Nálam (ahol rendszergazda vagyok) mindhárom vinyónk ami tönkrement maxtor volt. Haveromnak 160Gb maxtor gar lejárta után 2-3 hónap, 200-as (és a teljes Star Trek sorozat - TNG, Voyager, DS9) gar lejárta után 5 hó.

A slashdoton van egy blogom (technikai szájt) és egyszer az oprendszerem elkezdett mindenféle üzenetet küldözgetni a vinyómról. Írtam erről, anélkül hogy a vinyó márkanevét megadtam volna (azt hittem hogy szoftver gond, mert épp akkor álltam át a FreeBSD egy fejlesztői ágára) és az első kérdés az volt hogy nem Maxtor vinyóm van véletlenül?ű

Szóval vegyél akármilyet amire 3 év gar jár. Samsungokra szinte mindenütt megadják, hitachi, wd boltja válogatja, seaget-et nemtudom. Még ha 3-4 ezerrel is többe kerülne, annyit megér 3 év gari nem?

(#269) Freddy TNT válasza molnarcs (#268) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Kapaszkodj meg....a Maxtorra is 3 év gari van. (hacsak vissza nem vonták azóta :DDD )
Egyébként bárki bármit mond én sem veszek többé maxtort. Most lehet azzal jönni, hogy hibás széria meg a másik gyártónál is lehet ilyen. NA de a maxtornál eléggé magas a hibás vincsik száma :(

(#270) Loretto válasza WN31RD (#267) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

WD-el nem lesz gond.Rokonnál 8db üzemel pöpecül.

Soirée...

(#271) TéKrys válasza Freddy TNT (#269) üzenetére

TéKrys
(senior tag)

Nem mindegyik maxtorra van 3 év gari. Erre oda kell figyelni vásárláskor. De valszeg észreveszed mert drágább mint az 1 év garis. Amúgy a samsungnál is van 3 és 1 év garis is. Persze ott is van árkülönbség.

http://www.hackthat.net/df/ddos/13300/index.html - egy jó kis oldal, nem kell félni tőle :D

(#272) liksoft válasza Freddy TNT (#269) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Szerintem (15 év gyakorlata) Hitachi, Seagate, utána jönnek a többiek. Talán Samsung = WD, majd Maxtor. Megbízhatóság szerint. Tervezettség és kivitel alapján Hita, Sea, Max, WD, Sam. Sebesség szerint WD (raptor), Max = Hita, Sam =? Sea ? Tehát nincs egyértelmű válasz. Mire kell? Server: Hita, Sea. Digitalizálás: Max, Hita, WD. Megbízhatóság: Sea, Hita. Otthonra: Sam, Max, Hita = Sea, WD ?

Jellemzők: Nagy alkatrész szórás: Sea, WD (szerelt egész esetében nem gond, de rezonanciában, hangban jelentkezik). Nagy sebesség Max (az alkatrészek kompatibilitásának a rovására, és határra méretezve). Nagy megbízhatóság az IDE felületre Hita, Sea (server hw raid is bírja) (Hita fejszerelvény a nagyobb sebesség miatt határon (parkolóvillás), Sea inkább biztonságosság, de sűrűn leállítani nem ajánlott (parkolópályás)).

Tehát nem egyszerű, minél több a vélemény sokszor annál nehezebb. Nálam mindent egybe téve: Hita, Sea, Max, Sam, WD. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#273) TéKrys

TéKrys
(senior tag)

Sztem azért van több hibás (vagy hallani több problémát) a maxtor vinyóknál, mivelhoyg több is van használatban. Ha többet használnak nagyobb az esélye hogy több is rossz. szvsz

mod: amúgy nemrég hoztak vissza a szervízbe egy 160as samsung vinyót. kb 3/4 év használat után.

[Szerkesztve]

http://www.hackthat.net/df/ddos/13300/index.html - egy jó kis oldal, nem kell félni tőle :D

(#274) nRu3 válasza liksoft (#272) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Hita :R:C

(#275) [Makker] válasza mr_ricsi (#245) üzenetére

[Makker]
(újonc)

Ez nem igaz, nekem tegnap volt hozzá ''szerencsém''. (Nem tweakelt Xp)

[Szerkesztve]

-= ][ :: Th!$ i$ Th€ H€ŁŁ :: ][ =-

(#276) [Makker]

[Makker]
(újonc)

Milyen winyót ajánlotok 160Gb-os kategóriában? A legfontosabb hogy ''ne'' melegedjen.

-= ][ :: Th!$ i$ Th€ H€ŁŁ :: ][ =-

(#277) liksoft válasza [Makker] (#276) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Ilyen nincs. 160-tól tuti 2 lemez, általában 4 fej, levegő súrlódása 7200 fordulat mellett. Csodákra képes. Nincs más, meg kell oldani a hűtést. Sajnálom. Csendes ventik a Pfaf-ok (így írják?), de nem olcsók. Egy jó táp sem olcsó, mégis elengedhetetlen, mert azután csak keresed a hibát ott, ahol nincs.

(#278) nRu3 válasza [Makker] (#276) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

a hit az viszonylag nem melekszik, most 35fok ,néhány napja amikor melegebb volt az időjárás és dolgoztatam a vinyót rendesen max 40fok volt. a vinyot nem hütöm semivel csak a házon van hátul venti és kész.

(#279) TéKrys válasza [Makker] (#275) üzenetére

TéKrys
(senior tag)

Ez tényleg nagy hülyeség volt. Nekem is volt már szerencsém hozzá nem is egyszer. :O

(#280) Freddy TNT válasza [Makker] (#275) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Nekem is olykor előfordul kék halál XP alatt. Szerintem a raid nem tetszik neki. Szóval kék halál VAN XP ALATT ! :C :R

(#281) mr_ricsi válasza [Makker] (#275) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Ez nem igaz, nekem tegnap volt hozzá ''szerencsém''.''

Start-> Beállítások-> Vezérlőpult-> Rendszer-> Speciális(fül)-> Indítás és helyreállítás-> ''Rendszerhiba'' szakaszon az ''Automatikus újraindítás'' előtt ha van pipa, akkor villanásnyi kékképernyő után a gép újraindul.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#282) molnarcs válasza TéKrys (#273) üzenetére

molnarcs
(tag)

Lehet hogy több maxtor van piacon, de ha ezt is figyelembe vesszük, akkor is sok. WD-nek is volt hibás szériája (enyém is beleesett, de két évig húzta), viszont maxtor-nál most akkor melyik széria jó? Mint említettem, tönkrement egy régi 20-as vastag, két vékony (20 és 40) egy vastag, viszonylag új 160-as, és egy új (de épp garancia lejárta után) 200-as, csak a közvetlen környezetemben. Régebben (4 éve kábé) ilyesmit seaget-eknél láttam, de mostanra a maxtor név szinte egyenértékű lett a megbízhatatlansággal.

Pusztán azért mert pár százalékkal jobban teljesít mint egy a sammy, nem érdemes megvenni, mert egy gép érezhető teljesítményében a vinyó sebessége csak egy kis szelet (talán a legkisebb). Ha tényleg van 3 év garos maxtor, akkor talán érdemes azt venni, de szerintem elég ritka lehet (elég sok boltot végignéztem).

Általánosan az a tapasztalatom, hogy a sorrend a következő (melyikre van legtöbb helyen három év):

Samsung - erre szinte mindenütt, aztán van pár bolt, ahol csak bizonyos modellekre, és van ahol mindegyikre.
Hitachi - erre is több boltban láttam három évet.
WD - ez vegyes saláta (most sima ATA vinyókról van szó, nem a raptor szériáról) - láttam 3, 2 és 1 évet is.
Seagate - mint a WD körülbelül, de talán (ez csak egyfajta halvány lila gőz benyomás) kevesebb helyen adnak több mint egy év garit mint a WD-re.
Maxtor - még nem láttam három év garis (S)ATA vinyót sehol, de biztos van bolt ahol adnak ennyit rá...

A szép színes grafikonok látványosak, de ezeket valós használati tapasztatokra fordítva nem fogsz otthon érezni különbséget. (sebesség) Viszont ha másfél év múlva elromlik az 1 év garis vinyód, akkor igen! Az árkülönbség azért nem olyan nagy: 3t-nél például 200GB maxtor 23150, 200GB sammy 25600. Van ahol ennél is kisebb... (és ők is, mint sok más bolt, csak a sammsungokra vállal 3 év garit). Ha úgy gondolsz rá hogy megér-e neked + 2 év cseregari 2000 forintot, akkor szerintem egyértelmű a válasz.

[Szerkesztve]

(#283) molnarcs válasza liksoft (#272) üzenetére

molnarcs
(tag)

A sorrended-el egyetértek, csak én nagyobb hangsúlyt fektetnék a garira, mert ez jelentheti potenciálisan a legnagyobb szívást. Szóval jelenleg eleve kizárnám az egy év garis modelleket (csak leghátul végezhetnének), és nem technikai szempontok alapján az ár/gigabyte (három év gari az alap) állítanék fel sorrendet sima otthoni felhasználásra.

Szerver esetében ha csak (S)ATA-ra van pénz (sajnos ez nálunk most így van), akkor szintén csak három év garis daraok jöhetnek szóba, és valószínűleg a hitachi lenne az első, majd seagate vagy wd, maxtor semmiképp (pedig most is ez van a gépben sajnos, és parázok is rendesen hogy mikor megy tönkre).

(#284) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

seagate a tesztekben az utolsó lett, zajos, és lassú cimszó alatt.

jobb lenne nála a wd, vagy hitachi?

(#285) t1

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!
Nekem van egy Maxtor 60 gb(7200 rpm / 2 mb cache) winchesterem.
Tegnap óta nem akar menni max 3000kb/s olvas és minden játék szagatt alatta!!
A táp nem bírja vagy mi f**z lehet a baja???

(#286) liksoft válasza molnarcs (#283) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Ja, a piac az piac! Ritka az amikor van rá pénz, és meg is győzhető a vezetőség elsőre, hogy mi a minőségi (server) és a gagyi, hogy ez alapján épüljön a géppark. Ismerős. Azután jön az adatmentés (nem két fillér sehol sem, bár érdemes körülnézni, mert vannak nagyságrendi ár és tudásbeli különbségek is), anyázás, és géppark csere. Megéri utólag?

(#287) liksoft válasza g@bo (#284) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Lehet, de a hibaalgoritmusa a hita-hoz hasonlóan jó. Azután nagy üresség, majd WD, Sam, Max. Ha dadogni kezd, mia jobb. Kuka, vagy lassan, dadogva, de lementem a legfontosabbakat ? :F

(#288) gyurc

gyurc
(fanatikus tag)

statisztika:
maxtor 300gb: 3/3 bukott
samsung 160, es 200g: 160g neha kattog, megall:(,de ezenkivul nincs gondja
Seagate 120(pata), 160(pata,sata),200(sata,pata) -> egy db 200g sata a 10 vinyobol
WD: 3/1 bukott(80gb)
Maxtor: 200gb no problem(pata,sata)

Rossz emlekek:
maxtor forro:(
Jun 24 14:05:02 hddtemp[902]: /dev/hda: ST340014A: 31 C
Jun 24 14:05:02 hddtemp[902]: /dev/hdb: ST340014A: 31 C
Jun 24 14:05:02 hddtemp[902]: /dev/hdc: ST3160023A: 28 C
Jun 24 14:05:02 hddtemp[902]: /dev/hdd: ST3160023A: 37 C
Jun 24 14:05:02 hddtemp[902]: /dev/hde: Maxtor 5A300J0: 29 C
Jun 24 14:05:02 hddtemp[902]: /dev/hdf: Maxtor 6B200P0: 30 C
Jun 24 14:05:02 hddtemp[902]: /dev/hdg: ST3200822A: 33 C
Jun 24 14:05:02 hddtemp[902]: /dev/hdh: Maxtor 5A300J0: 38 C
remelem lathato, melyik vinyo milyen tipus...

de egy kis konnyites:
hda: ST340014A, ATA DISK drive
hdb: ST340014A, ATA DISK drive
hdc: ST3160023A, ATA DISK drive
hdd: ST3160023A, ATA DISK drive
hde: Maxtor 5A300J0, ATA DISK drive
hdf: Maxtor 6B200P0, ATA DISK drive
hdg: ST3200822A, ATA DISK drive
hdh: Maxtor 5A300J0, ATA DISK drive

Mindig legyen nalad a törülköződ

(#289) liksoft válasza t1 (#285) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Több hiba is lehet. Ha egyenetlenül lassú, akkor a parkoló pályán álláskor letapadt a fej. Legközelebbi induláskor meghúzta a kart, kis mértékben deformálódot, elengedte a fej a lemezt, és most kis deformáció mellett hibásan repülve szívességből ír és olvas a felületen. Ha viszont egyenletesen lassú akkor a gyári adminisztrációból kitiltotta a cache-t. Ilyen elő szokott fordulni durva működés közben általa detektált cache hiba után. Ez csak firmware írásával orvosolható, ha megéri, hiszen ennek volt azért valami oka. Ilyen írást az egész világon kevesen tudnak, tudomásom szerint. Tehát, lehet, hogy nem éri meg. Még az is lehet, hogy hibás az ide kábel, és leveszi az adatátviteli sebességet. Hát - hirtelen ennyi.

(#290) molnarcs válasza t1 (#285) üzenetére

molnarcs
(tag)

Ez nem csak neked szól, de elfelejtettem egy érdekes tapasztalatot. Tegnap jutott eszembe mikor mégegy haldokló maxtor vinyót kaptam egy sráctól, hogy mentsek róla adatokat. Ez nála is bevált:

Szóval mielőtt a maxtor meghal, FreeBSD alatt mindenféle watchdog timeout, dma write failure, meg crc error üzeneteket küldözget. Három esetben tapasztaltam ilyenkor, hogy ha nem UDMA6-on, hanem 2-őn vagy 4-en (33 és 66, udma6: udma133) pörgetem, akkor minden adatot átmásol, és hibaüzeneteket küld.

Én már korábban is gondoltam erre (persze ez csak spekuláció mert nem értek hozzá), hogy talán meg lehetne kímélni a maxtorokat ha ata 100-on futtatnátok, nem 133-on? Meg arra is gondoltam, hogy nem véletlen hogy sok gyártó vonakodott először ata133-as vinyókat gyártani... Lehet összefüggés?

Szóval visszatérve a kérdésedre: mi lenne ha megpróbálnád ata66-on, majd 33-on ha nem megy (nemtom hogy kell windowsban átállítani). Ugyanis az errrorok egyik szimptómája pont az volt, hogy döglassan másolt, sőt volt amit nem is tudott (mentésnél).

(#291) molnarcs válasza gyurc (#288) üzenetére

molnarcs
(tag)

HDD tempet hogyan olvasod le? kell hozzá valami mérőműszer vagy alaplap támogatás (vagy smart?) tudom láma kérdés, de eddig sosem érdekelt a vinyóim hőmérséklete. Viszont azt tudom hogy a rackban lévő vinyó (bármelyik) minimum 60 fok lehet, mert alig lehet hozzányúlni!

(#292) gyurc válasza molnarcs (#291) üzenetére

gyurc
(fanatikus tag)

linux: hddtemp program:
win: everest
smart information

Mindig legyen nalad a törülköződ

(#293) molnarcs válasza gyurc (#292) üzenetére

molnarcs
(tag)

Na megnéztem: 45 fok (előtte biztos ami biztos, másoltam egy jó nagy fájlt egyik particióról a másikra).

Mi egy vinyó ''egészséges'' hőmérséklete? És a magas hőmérséklet micsinál? (káros az élettartamra, teljesítményre?)

Köllene-e hűteni? (a 45 fokra gondolok).

(#294) Calibos

Calibos
(PH! addikt)

Ahogy olvasgatok, látom hogy mindenki szidja a maxtorokat.
Többnyire maxtort használtam és ismerőseim is azokat használnak. Nem volt iddáig semmi problémám a maxtorokal.

Most sata 120as Seagatet használok de nekem lassúnak tűnnik.

(#295) ALI_G válasza molnarcs (#293) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

45°C erős használat közben az jó, azt még hűteni sem kell. Majd olyan 60 és fölötte parázzál, hogy mikor gyullad ki a házad :DDD

(#296) g@bo válasza liksoft (#287) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

hát ezt nem értem.

na mindegy, nekem most a legolcsóbb... a seagate 200 sata lenne, aztán a hitachi 200 sata és a wd.....

melyiket javalljátok? ( garira egyformák, 3 év )

(#297) Freddy TNT válasza g@bo (#296) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Nekem samsung van (200GB) de a raptorok(80GB) kiemelkedő teljesítménye miadt (volt itt a prohardveren teszt) hajlok a WD felé.... illetve most már mind1 nekem :D

(#298) bandi20

bandi20
(fanatikus tag)

Sziasztok
Köszönöm a segítséget a döntésben most már biztos hogy sami lesz a vinyóm 200 gb
Csak azt nem tudom eldönteni milyen csatolófelülettel sata vs eide
A sata megér 3 ezerrel többet?
JA és abban sem vagyok biztos hogy az anyadeszkám képese kezelni a satást
Mert 2 sata csati van rajta csak raidről magyaráz
És ha én csak 1 satás vinyót rakok bele?
Help
kösz előre is a fáradozást

bandi

(#299) g@bo válasza bandi20 (#298) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

sata nem gyorsabb mint a pata, ebből a szempontól nem éri meg a +3 ropit.

de kényelmesebb a kábelezése, és jövőbemutatóbb csatolási felület.

(#300) liksoft válasza g@bo (#296) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Azt próbáltam meg leírni, ha közeledik a vég, akkor a Seagate winyó az, amelyik smart-on keresztül a leghamarabb szól, így fel lehet készülni a halálára. Nem mindegy, hogy a nehezen olvasható szektorokkal meg tud-e küzdeni és így nincs (vagy minimális) adatvesztésed, vagy tojik rá, és hibákat produkál. ''Konyhanyelvre lefordítva.''

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.