Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) BOBO6 válasza Freddy TNT (#198) üzenetére

BOBO6
(fanatikus tag)

Egyrészt a vinyó stabilizálja magának a feszeket így akármilyen ingadozások lehetnek a 230V-os hálózatban (természetesen ésszerű határokon belül), ez a vinyó belsejéig már nem jut el.
Másrészt a kulcsszó a digitális technika, amiben csak előre meghatározott értékeket vehetnek fel a feszültségek. Nincs olyan hogy ''hát egy picit többb ez...egy kicsit kevesebb az...'', itt minden hajszál pontosan annyi, amennyinek lennie kell.
A második kérdésedre nem merek konkrétumot mondani, de én azt gondolom hogy a vinyó belsejébe nem juthat be semmiféle mágneses zavar. De ha már itt tartunk, ugye arról van szó, hogy a gép mellett van a doboz. Én azt mondanám hogy ha a monitort nem zavarja akkor ott nagyon jó helyen van és nem kell aggódni. Be is b@szna ha egy hangfal ami a gép mellett van hazavágná az írást/olvasást... Amúgy nálam hónapokig a géptől úgy 20 centire volt egy 80W-os doboz és soha semmi gond nem volt.

(#202) wwhy

wwhy
(PH! addikt)

Még pár adat:

(ugyanabban a gépben) a

WD 880BB szinte 10 fokkal melegebb, mint a Seagate ST380021A: minden program futtatása nélkül, csak úgy magában, a masina bekapcsolása után, a WD 38-40, míg a Seagate 28-30 fok (alaplapi érzékelő szerint; a Seag. pr.m master, a WD sec. master).

A WD-re másoltam kb. 30GB abyagot, folyamtosan, és a szívbajt hozta rám: 58-65(!) fok volt, míg a Seag (róla másoltam ) 38-40.

A WD vadiúj, pár napos, a Seag. kb. 4 éves ...

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#203) BOBO6 válasza wwhy (#202) üzenetére

BOBO6
(fanatikus tag)

És kézzel nem ellenőrizted hogy van-e valóságalapja ezeknek az értékeknek?

(#204) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

Na, a tisztázások végett:

Nekem van egy 44 literes és olyan 20 Kg körüli ládám, amibe be van kötve a sub és a center kimenet. (akkor erre volt pénz, aztán így maradt :) )

Nem mágneses szempontból érdekel a dolog, hanem rezgés szempontjából. És nem a monitor mellett van, hanem az asztal alatt.( a monitor alatt)

[Szerkesztve]

(#205) Santses válasza Freddy TNT (#204) üzenetére

Santses
(fanatikus tag)

Én azt elhiszem hogy belehet kötni..csak, hogy mennyi magasat tud kiadni egy sub amibe ugye a membrán mély hangra van tervezve.. a jobbak 20-200hz.. csak ezért nemmásért :)

(#206) Freddy TNT válasza Santses (#205) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Ez egy 3 utas hangszóró láda. Nem subláda.

(#207) forceberg válasza Freddy TNT (#206) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

SZVSZ nem rezgetheti be.
Hogy vannak bekötve a hangszóróid? A mélyre csak a mély, a középre, magasra meg hangváltóval a center?

[Szerkesztve]

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#208) BOBO6

BOBO6
(fanatikus tag)

Lenne egy kérdésem, kinek van az új generációs samsung 200GB-s hdd-kből egy példány és ha van ilyen akkor mik a tapasztalatok vele?

(#209) Avalon

Avalon
(tag)

1.)Nasszem vagy a samsung, vagy a seagate lesz, SATA csatolóvaal, 200Gbytos kiszereléssel.
Most egy Maxtorom van, de az állati meleg. (A külseje 56°C erős igénybevétel mellet. 7200rpm/80Gbyte)

2.) Szerintetek érdemes beruházni egy Cooler Master Cool Driverre? Most van itt egy teszt róla a PH!-n. Kicsit megrémít. hogy az ára majdnem harmada a vinyónak.:B

(#210) mr_ricsi

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Van egy subwoferem (amit centernek is használok egyben) és aggályaim vannak, hogy esetleg nem rezgeti-e be a fejeket írás, olvasás közben ?''

A vinyók részletes adatlapjain láttam olyat is, hogy mekkora rezgéseket bírnak. (Frekitől függően van megadva, pl. 20Hz-200Hz xG, 200Hz-2,5kHz yG, stb.)

Mágnesesen -szvsz- nem tud a vinyódra hatni, de a túl erős hangrezgés esetleg káros lehet.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#211) Freddy TNT válasza mr_ricsi (#210) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Na és hol láttad ezt ? Engem érdekelne a dolog, mert nem akarom hazavágni a vinyókat :D
Meg aztán hogy lehet ezt megmérni/kimérni ? (hogy ha maxtra tekerem, akkor mekkora az ez meg az ?) :U

[Szerkesztve]

(#212) Freddy TNT válasza BOBO6 (#208) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Hi !
Én nemrég vettem egyet. Extra halk, baromi jó, tisztább, szárazabb, biztonságosabb
érzés :DD

Viccet félretéve: tényleg nagyon-nagyon halk (SP2014-200GB samsung) jól dolgozik, meg minden. Egy valami zavar csak vele:
Fel van telepítve az active smart és olykor a szívrohamot hozza rám az előugró ablakaival, hogy ''az SP2014-en változások vannak óhajtja-e megnézni...bla-bla-bla''

Most nem tudom feljből, hogy mit ír ki, de pár hozzászólással feljebb asszem leírtam..
Hőmérséklete megegyezik a két 80-as vinyóéval (maxtor, samsung) 1-2 fok eltéréssel a samsung javára. (még szép, két 8 cm-es venti nyomja ájuk a szellőt :) )
Hát úgy nagy vonalakban ennyi.

[Szerkesztve]

(#213) Freddy TNT válasza forceberg (#207) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Az igazat megvalva anno gyorsan kellett a cucc (házibuli, csoportos DVD nézés..stb) és összeforrasztottam a sub és a center jelét amik bemennek az erősítőbe. (az erősítő center bemenetére) Pénz azóta sem jut külön sub-ra, de hamarosan illene már venni egyet...
Aztán a hangszóróban direktbe megy a mélyre, onnan egy madzag visz a többihez. Na,hogy ott van e keresztváltó meg minden azt a rák tudja. :D

(#214) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

Ha már így beleméllyedtem a hagszóró okozta rezgésekbe úgy gondolom ideje volna valami merevlemez kímélő dolgot beiktatni....

Valami rezgés-elnyelő anyag kellene a ház talpai alá,meg a sub/centerem alá.....mit tudtok ajánlani ? (vagy ez nem elég ? :DDD )

(#215) mr_ricsi válasza Freddy TNT (#211) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Na és hol láttad ezt ?''
A vinyógyártók honlapján a vinyók részletes specifikávióiban.

Pl. a Maxtor D540x-é:

Vibration
Operating, random, no errors:
10 to 300 Hz at 0.004 G2/Hz
301 to 500 Hz at 0.00005 G2/Hz

''Meg aztán hogy lehet ezt megmérni/kimérni ?''

Passz! (Igazából ezt a ''nehézségi gyorsulás négyzete per herz'' mértékegységet is komolyan végig kellene gondolnom, és még akkor sem biztos, hogy megértem.)

(#216) Freddy TNT válasza mr_ricsi (#215) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

USB-USA :DDD

(#217) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

Sziasztok !

Át szeretném tenni az oprendszert mindenestül egy másik vincsire. A kérdés az az, hogy lehetséges-e akkor is ha nem egyezik meg a partíciók mérete ? Norton ghost-al lehet ? Vagy mivel ?

Telepíteni értelemszerűen nem szeretnék ( a konfigom miatt cirka 3 óra)

[Szerkesztve]

(#218) Freddy TNT válasza mr_ricsi (#215) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

A smart véletlenül nem tudja mérni ? :) :B

[Szerkesztve]

(#219) TAKÍÍ

TAKÍÍ
(kvázi-tag)

van itthon egy 80 as és egy160 as(8 mb) samsung winyo és semmi bajom vele az elmult fél évben ésnem is hangos szerintem:R

(#220) mr_ricsi

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''A smart véletlenül nem tudja mérni ?''

Véletlenül biztosan nem... :)

Nem láttam ilyen attribútumot a SMART-ban, és csak az IBM vinyókról hallottam, hogy figyelik a vibrációt. (Azért, hogy ha 2-t szerelsz a gépedbe, ne rázzák szét egymást. Emiatt képesek szinkronizálni a forgásukat egymással.)

De attól, hogy nem tudok róla, még figyelheti a többi vinyó is, pl. a Maxtorok SPSII-je.

(#221) Freddy TNT válasza mr_ricsi (#220) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

hö ? hát ez gyönyörű. :R nálam szerintem nem a több merevlemez okoz ''szétrázást'' hanem ez a ''kis'' ládikó itt a gép mellett ami olykor igen csak dübörög ha zenét hallgatok vagy hasonlót...

Nem tudsz esetleg valami jó rezgés elnyelő anyagot ajánlani (pl: a hépe alá) ?:U

(#222) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

De hogy feldobjam egy kicsit a totyikot (és ha valakit szintén érdekel a raid 0-ban lévő várható teljesítmény)elmondom, hogy hosszas távollétem alatt (és pár kitépkedett hajszál árán) RAID 0-ba kötöttem a samsungot és a maxtort (2*80GB)

Kiméricskéltem egy progival és a következők jöttek ki:

Avr.accas time: 18.1ms
Read burst speed: 104 mbps
Max. speed: 90825kbytes/s
Min. speed: 51570kbytes/s

(#223) Freddy TNT válasza Freddy TNT (#222) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Az értékek olykor fel-le változnak mérésenként. ( akár + - 5-10MB !)

(#224) mr_ricsi válasza Freddy TNT (#221) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''ez a ''kis'' ládikó itt a gép mellett ami olykor igen csak dübörög ha zenét hallgatok vagy hasonlót...''

A ládikót fedd le egy üvegbúrával, és szívattyúzd ki a levegőt alóla.

(#225) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Hali! Hol tudom bekapcsolni a vinyóimon a NCQ-t?? Van egy WD Raptor om meg egy Maxtor DM10-esem és kiszeretném próbálni mivel jobb.:)

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#226) woodpaul

woodpaul
(őstag)
LOGOUT blog

Van valami tippetek, hogyan csillapíthatnám le a Samsung vinyóm rezgését házilag? Kis szivacsdarabkák a 3.5''-os férőhely és a vinyó közé?

Androidő

(#227) Lortech válasza SzlobiG (#225) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

A 77-től kezdve szó van róla itt:
Bővebben: link

(#228) SzlobiG válasza Lortech (#227) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Köszönöm.:R

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#229) Freddy TNT válasza SzlobiG (#225) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Mi a szösz az az NCQ?

(#230) zoszt válasza woodpaul (#226) üzenetére

zoszt
(kvázi-tag)

Szivacs helyett talán jobb lenne filcdarab, vagy gumialátét.

WoT nick: sodor "Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem."

(#231) woodpaul válasza zoszt (#230) üzenetére

woodpaul
(őstag)
LOGOUT blog

Szereztem tök fasza puha gumit... Mit javasoltok, hova, mekkora darabokat tegyek?

Androidő

(#232) forceberg válasza woodpaul (#226) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

:D

(#233) woodpaul válasza forceberg (#232) üzenetére

woodpaul
(őstag)
LOGOUT blog

Ez nálam nehezen kivitelezhető... Esetleg a vinyó és a keret közé szivacs a rögzítési pontoknál?

Androidő

(#234) Sn00k

Sn00k
(őstag)

Nekem azt mondja meg valaki mi az a Pata vinyónál? Ja meg az NCQ támogatás...:F

----- WWW.FINDWEBCAM.INFO ----- ---- http://oranumastrologyonline.com ----

(#235) woodpaul válasza Sn00k (#234) üzenetére

woodpaul
(őstag)
LOGOUT blog

Az elsőre tudom a választ: PATA = Parallel ATA, tehát a hagyományos egy kábelen két meghajtó.

Androidő

(#236) forceberg válasza woodpaul (#233) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Vhol láttam olyan alkatrészt, amire neked szükséged lenne. Asszem 3k volt az ára!? Ha van rá ennyid, akkor ajánlom. Egy nagy meghajtó helyére lehet becsavarozni, s bele a vinyót!

(#237) csika

csika
(tag)

Ahogy átolvastam ezt a fórumot a következő konklóziót vantam le: ma már nincs olyan gyártó amelyik halk vagy megbízható, vagy mittudomén milyen vinyót készít. Nagy eltérés van az egyes sorozatok között is - gyártón belül.
Ezért az lenne a kérdésem hogy melyiket ajánljátok: Samsong 160GB SATA, vagy WD 160GB SATA? Csak ez a 2 versenyez, ennél egyszerűbb kérdést már nem lehet feltenni ... :)

Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!

(#238) Freddy TNT válasza csika (#237) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Nemrég volt itt a prohardveren vincsi összehasonlítás. Ajánlom figyelmedbe. (a főoldalon van asszem)

(#239) Sn00k

Sn00k
(őstag)

NCQ támogatás?;]

----- WWW.FINDWEBCAM.INFO ----- ---- http://oranumastrologyonline.com ----

(#240) csika válasza Freddy TNT (#238) üzenetére

csika
(tag)

Azt elolvastam ...
Ott egész jól szerepelt a WD. De no NCQ ha jól tudom. Pontosan mi is az és mennyivel növeli a sebességet a gyakorlatban? Na erre azt mondjátok ott a teszt ...

Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!

(#241) McEndre válasza Cerebellum (#40) üzenetére

McEndre
(újonc)

Helló mindenkinek!

A profilomban megtalállható géppel az a gondom, hogy néha újraindul.
De nem ram és nem is tápfüggő a dolog. Általában akkor szokott újraindulni, ha a Media Playerben az egyik videóról a másikra váltok. De már másnál is csinálta.
Továbbá az az érdekes dolog állt elő, hogy ha újraindítom akkor nem pörög fel a vinyó, ha kikapcsolom utána megy( egy 80Gb-os IBM vinyó). Na ezt a régi WD 7.5-ös vinyóval nem csinállja, ott nem állítja le a lemezt. Nem az lehet a gond hogy FAT 32-t használlok? Mert már nagyon sok mindent kipróbálltunk, de nem tudtunk a hibára talállni.
Segítségeteket előre is köszönöm!!!::

Disco forever!!!

(#242) L3zl13 válasza McEndre (#241) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Milyen táp van benne?

Az újraindulás hardver vagy szoftver? (Simán lelövi magát a gép, vagy kékhalálos újraindulás.)

A felpörgéshez nincs köze a fájlrendszernek. Annak csak hardveres oka lehet.

Aki hülye, haljon meg!

(#243) McEndre válasza L3zl13 (#242) üzenetére

McEndre
(újonc)

Hali!

Egy 400-as Mercury volt benne, most pedig egy 300-as Deer táp van.
Kékhalált nem láttam soha.

Disco forever!!!

(#244) forceberg válasza McEndre (#241) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Lehet, hogy arra akad ki a gép, mikor a két videó más kodeket használ, s ezek közötti váltásba hal bele!

(#245) mr_ricsi válasza McEndre (#243) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Kékhalált nem láttam soha.''
Persze, hogy nem! Az XP alapban úgy van beállítva, hogy kék képernyő helyett újrainduljon.

(#246) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Láttam vmikor valahol egy oylan honlapot, ahol össze voltak mérve a különböző gyártók különböző méretű és sorozatszámú vinyói, hogy melyik mennyire veri a másikat sebességben. Tudja vki annak a címét?
Most kell vegyek nagyobb vinyót, mert már nemtok mit kezdeni az adatokkal (annak ellenére, hogy van DVD íróm), és mindenképp 250 GB-oast akarok venni.
Melyiket ajánljátok? maxtorom van, volt egy jó ideje, de a seagate és hitachi (talán samsung inkább nem, de erre is mondhatjátok., hogy jó), és WD ellen sem vagyok. Maxtorról sok rosszat hallok, és nem is vagyok maxtoros (csak épp ez volt occsó).
sorozatszámot nemtok még mondani de ezek jöhetnek szóba:
(ja, és csak PATA jöhet szóba sajna, de ha esetleg PATA felejtős, akkor cserélek lapot is, vagy nem tom most mennyibe kóstál egy SATA-PATA átalakító- erre is kérnék választ, ha tudtok)
Seagate 250 GB/PATA/7200 RPM/8 mega cache 24.900,-
Maxtor 250 GB/PATA/7200 RPM/8 mega cache 23.900,-
többit nemtom mennyiért tom beszerezni, de várok, ha más márka a jobb, meg kérdés, hogy akkor SATA (kell átalakító), vagy PATA ekkroa méretben.
szempontok a mindeni álltal általánosnak vélt szempontok.
kérlek segítsetek, köcci :D

(#247) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

áp:U

(#248) ALI_G válasza ALI_G (#247) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DD

(#249) mr_ricsi válasza ALI_G (#246) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Seagate 250 GB/PATA/7200 RPM/8 mega cache 24.900,-
Maxtor 250 GB/PATA/7200 RPM/8 mega cache 23.900,-''

Dobj fel egy érmét!
(Ha azóta van 3. jelölt is, akkor dobókocka.)

(#250) ALI_G válasza mr_ricsi (#249) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nemmmondod, hogy tökegyforma? Amúgy a többi márka is szóbajöhet, csak aozkra lehet várnom kell. Érmét nem akarok feldobni, van itt elég vinyó guru, aki megmondja, hogy melyiket érdemes venni.
Amúgy SATA-PATA ügyileg?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.