Nvidiához nincs ilyesmi ? Nekem ugyanis egy Ti4200-as van
)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Freddy TNT
(senior tag)

Freddy TNT
(senior tag)
Megfordult a fejemben, hogy ha ez a progi a fejeket lassítja (ha jól értem) akkor ha talán no noise szintre áthúzom,akkor növelem a haldokló (fejcsapkodó) maxtorom élettartamát...
Vagy hülyeségeket beszélek ? 

_cirmos_
(őstag)
biztos megy a vinyóban a smart, de mióta ujraraktam a rendszert (kb. 3 hónapja), azóta nem tudom nézni a vinyó hőmérsékletét. egyébként satás a kicsike.

Freddy TNT
(senior tag)
Akkor passz. Nekem az active smart és az everest van fennt. Érdekes módon ellentmondanak egymásnak, ugyanis amíg az active smart ugrál, meg ilyesztget hogy ezzel meg azzal van gond, addig az everest szerint nincs probléma......na ezt add össze 

_cirmos_
(őstag)
ez rosszabb mintha nem is működne! 
Ez nem így megy 
A progi nem csinál semmit csak beállít egy értéket a vinyó úgymond EEPROM-jában vagy mijében 
Ez alapján az érték alapján dolgozik a winyóba épített Accoustic Management szolgáltatás ami nemtom hogy műxik valszeg lassabban forgatja a tányérokat vagy lassabban mozgatja a fejeket, ez szvsz. nem jár semmilyen élettartambeli különbséggel...
A Samsung lehet hogy más technológiát használ ami nem felel meg az Accoustic Management szabványnak, ill. lehet hogy télleg eleve úgy csinálják hogy halk legyen oszt kész 

BOBO6
(fanatikus tag)
A tányérok fordulatszámát szvsz békénhagyja, ellenben a fej elektromágnese kaphat (hülyén fogalmazva) ''nem egészen négyszög'' jelet...
Ezt most magyarabbul, légyszíves 
Sziasztok!
Nekem is az a költői kérdésem van, hogy Samsung, vagy WD 
Az egyik boltban az tünt fel, hogy a hajszál pontosan ugyan annyiba került a 120Gb/8Mb/7200rmp WD és a 120Gb/8Mb/7200rmp Samsung is. Nekem most egy 80Gb-s 2Mb-s IBM vinyó van az itthoni gépemben, viszont az anyu új gépébe egy Samsung 80Gb/2Mb vinyót vettem, ami sokkal gyorsabb és halkabb, mint az én 3 éves IBM-em. WD még nem volt a kezemben, de mivel régi patináns márka, ezért nyitott vagyok felé is. Ami nemrégen, még a birtokomban volt, az egy Saegate vinyó, ami nagy csalódást okozott. Bár halkabb volt, sőt abszolút hangtalan volt az IBM-hez képest, még attól a 3 éves konstrukcióhoz képest is lassú volt, és akkor a Samsunghoz most nem is hasonlítanám 
Eddig a 3-ból (IBM, SAMSUNG, SEAGATE) Samsung tetszik a legjobban...
Miben tud többet nyújtani a WD, és egyálltalán jobb-e a Samsungnál 
A kalória olyan állatfajta, aki, amíg alszol, szűkebbre szabja a ruhádat.

Freddy TNT
(senior tag)
Samsungra szavazok immár
Extra halk, (a 200-as) és gyors. Mellesleg 3 év gari, ami asszem a WD-hez még nincs
És samsung gyár Magyar honban is van, úgyhogy ha bármi gondod van,akkor elviekben fel tudod őket hívni. (bár vincsit asszem itthon nem gyártanak)
Van még egy 80-as samsungom is. Na most hogy bekapcsoltam a maxtoron az accustic micsodát a 80-as lett a ''leghangosabb''. Ne értsd félre így is alig hallani.....
Az eltérés épphogy érzékelhető

Freddy TNT
(senior tag)
Most, hogy kb egy napja be van kapcsolva asszem biztosan állíthatom, hogy igenis sokat segített ez az accustic mizéria.
Hangja épphogy van, de ami a legfontosabb : NEM CSAPKODJA A FEJEKET ! (szerintem hallanám, ha még mindig lenne,mert elég hangos volt. de hála ennek a proginak úgy érzem, hogy megnyugodhatok

A Maxtorr-t azért meg sme említettem, mert annyi rémhír van róluk a neten, hogy nem merem bevállalni.
A Seagate-ről is voltak jók és rosz vélemények, azt bevállaltam, és meg is jártam 
Ezért kérdeztem, hogy Samsung, vagy WD, mivel tök egyfosma minden paramétere, meg az ára is (a gari nem számít, de még a hang sem, ha érezhetően gyorsabb az egyik a másiknál)... 
[Szerkesztve]

Freddy TNT
(senior tag)
Már megbocsáss, de mi az, hogy a gari nem számít ?!? 
A samsungnál már az jó benyomást kelt, ha mernek rá 3 év garit vállalni (állítólag a maxtor is mer már 3 évet, de nem biztos, hogy jól emlékszem)
Gyorsaságra, zajszintre, megbízhatóságra egyaránt a legjobb választás a samsung. Én vagy egy hónapot rágódtam a mostani samsungon,de végül is megvettem mert szerintem ez a legjobb most.
Igaz selejt minden gyártónál előfordul

Loha
(PH! kedvence)
WD-kre újra 3év van.
Én is így láttam az árlistán, csak nem mertem felhozni 

g4dg3t
(senior tag)
Az elmult evben itt a cegnel atlagnal tobb samsung vinyo doglott le. Gyorsasagra meg szvsz a Hitachi 180GXP es 7K250 szeriaja is sokkal jobb valasztas. Mellesleg a Hitachikra is regota 3ev gart adnak!
Abban egyet tudok erteni hogy a samsungok nagyon halkan mukodnek.
Bite my shiny metal ass!

wwhy
(PH! addikt)
Saját tapasztalat:
1. sajat 80GB Seagate kb. 4 éve megy csont nélkül, halk, gyors (PATA)
2. [OFF a haveroknak segitek gepet osszerakni] ON: 2x doglott be 4-6 het alatt 80 GB-os PATA Maxtor (kerreg-berregett, ezen kivul semmi, no boot stb.)
3. utan lőn 80 GB-os Samsung: OK, halk, kb. 6 honapos, gyorsasagat tekintve viszont lassabb a sajat 4 éves Seagatenél (Nero Drive Speed szerint, u.abban a gépben).
4. Ennyi 
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

Freddy TNT
(senior tag)
nah, jól lehurrogtatok
Na de mind1 így van ez rendjén. Az én ismerettségi körömben a samsung egy kedvelt márka és senkinek semmi baja vele. A maxtorról ez már nem mondható el. (én is egy szomorú tulajdonosa vagyok egynek
)
A WD az mifelénk nem ismert (senkinek sincs) és itt sem reklámozták valami sokan, úgyhogy olyat nem mertem venni. 
mod: hitashiban nem tudott egyik üzlet sem 200Gb-t hozni.....
[Szerkesztve]

Loha
(PH! kedvence)
Nekem WD-m is van rendszervinyóként, szerintem nagyon jó választás.

Loha
(PH! kedvence)
3. utan lőn 80 GB-os Samsung: OK, halk, kb. 6 honapos, gyorsasagat tekintve viszont lassabb a sajat 4 éves Seagatenél (Nero Drive Speed szerint, u.abban a gépben).
Ezt ugye nem baj ha nem hiszem el... 
Azonos fejlettségű tipuson belül szerintem a Samsung a gyorsabb.
[Szerkesztve]

brownus
(PH! addikt)
egy maxtor 60G-ás kb.1 év után halt meg, a mostani samsung (8MB) jó, halk is
még a low level format se segített a maxtoron, bár egy 30G-ás partició még ment 1 hétig
[Szerkesztve]
htc iS - CM7.2rc2 ॐ

wwhy
(PH! addikt)
[Öcsém], nem kell elhinni. Én csak azt mondom, amit ez aprogi kimutatott. Se többet, se kevesebbet.
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

tomcsi23
(PH! addikt)
''[Öcsém]'' 
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

Adams_family
(újonc)
Két éve nyúzok egy hdd-t (amúgy Seagate) 1 mob rackben 1 ventilátorral és a működéssel soha nem voltak bajok!
Másrészt a ''hawer mondta'' szar indokok teljesen bloodek. A terjesztés során tényleg kaphat 1 cég vacak cuccokat; és akkor már mindenki azt hiszi, hogy egy termék abszolúte szar holott lehet, hogy egy kíváló termékről van szó. Én is hivatkozhanék Maxtor tapasztalataimra, de nem teszem! A mostani hdd-k kb. 1 szinten vannak megbízhatóság és gyártástechnológia terén is.
[Szerkesztve]

BOBO6
(fanatikus tag)
Bocsi csak most jutottam gépközelbe.
Nos arra gondolok hogy a fej mágnese nem egészen két feszültségértéket kap-0-t illetve 1-et, hanem meg van növelve a felfutó és lefutó él időtartama... Magyarul ha nincs halkítva a vincsi akkor sarkítva úgy kell elképzelni, mintha egy autóban csak két állapot lenne, padlógáz és padlófék de ha halkítod a vinyót akkor enyhébben bánsz a pedálokkal... Remélem így kicsit érthetőbb... De ez csak egy tipp, nem tudom valójában hogy zajlik a dolog.
Hát nemhiszem, hogy maga az írás/olvasás folyamata okozná a mechanikai zajt, szal a jelhez csak nem nyúl
Inkább a fejmozgáson hangol vmit 

BOBO6
(fanatikus tag)
Épp a fejmozgáshoz nyúl, a fejmozgató mágnes jeleihez. Máshoz nemnagyon tud.

DrGonzo22
(őstag)
16mb cachessel csak a maxtor gyárt sata winyót? és ezekről mi a vélemény, ill.mennyibe kerülnek? ha gyárt más is (v lehet tudni, h pár hónapon belül gyártani fog), légyszi írjátok be ki.
köszi

Enclave
(fanatikus tag)
Hi!
Nem tudom,hogy szerepelt-e már az alábbi link mindenesetre én láttam benne néhány hasznos dolgot (többek között zaj tesztet! meghallgatható mp3-ban!
):
És egyéb sebességteszteket meg 2Mb vs 8Mb cache összehasonlítást is...
Bővebben: link
Mi a haverokkal a Samsungra tettük le a voksunkat a halksága és a 3 év gari miatt...
A többi gyártóról nem mondok semmit haveri tapasztalatok miatt... 
Semmi sem állandó, csak a változás.
Ööö...már bocs, de miért változna meg a hangja a vinyónak, ha az író/olvasó mágneses jelet megváltoztatja a cucc?
Szerintem az nemigen jár mechanikus zajjal, csak a fejmozgás...amúgy kerestem leírásokat arról, hogy ez hogyan működhet, de úgy tűnik, hogy ez nem publikus. Amúgy ne úgy képzeld el szerintem, hogy amikor ír/olvas az fej, akkor icipici szikrák ugrálnak a fej és a lemezek között, mint a villám, szal gondold át amit írsz 

Mukky
(lelkes újonc)
Üdvi,
Seageta Barracuda 200GB 7200RPM SATA150 8MB Cache
ezzel van valami különösebb probléma mert akkor nem veszem meg ? 
hangos, meleg vagy egyéb ilyesmi infó a seagetekről?
Én már végig olvastam ezt a topivot, de azért nem mondanám hogy okosabb lettem, mondjuk nekem Maxtor Patas 120Gb-os vinyo van azzal semmi gond nem volt még és 1.5 éve megvan már.

BOBO6
(fanatikus tag)
Ööö...ez teccik

Naszóval...nem vagyok teljesen hülye a témához szóval azért ilyen ''hülyeség'' természetesen még csak meg sem fordult a fejemben és át szoktam gondolni amit leírok...
Akkor kezdjük elölről. Nem az olvasófejekre gondoltam amik a tányérok fölött helyezkednek el és az adatot írják/olvassák hanem az egész kart mozgató elektromágnesre, ami tulajdonképp a fejeket pozícionálja. A fejek jeleihez természetesen nem nyúl hisz miért is tenné.
Ellenben ha a fejmozgató elektromágnes jelein finomít, az bizony igencsak kihat az eszköz zajára.
Amúgy ajánlom hogy szedj szét egy leharcolt régi vincsit és hamar rá lehet jönni a működési elvére és ebből a működési hangok csökkentésének elvére is lehet következtetni...
[Szerkesztve]

Freddy TNT
(senior tag)
A szösz tudja. Vedd meg és majd összedumálunk, hogy kinek mi nem tetszik a vasban
Én most egy samsungot tesztelek.

Freddy TNT
(senior tag)
Állítólag 3 atom távolság a mai merevlemez sávok közti legkissebb ''rés'' technikai határa..
Azt nem tudom, hogy ma hol tartunk, csak azt nem értem (mert már szedtem szét leharcolt vincsit) hogy hogy a bánatba tud egy ilyen elektromágnes ilyen pontosan és gyorsan sávot váltani/tartani ?!

Erről nem tudsz valamit ?
Jajó, akkor csak félreértettem amit mondtál, én is vhogy így gondoltam 
Én kérek elnézést 

[Szerkesztve]

Avalon
(tag)
Sziasztok. Nekem is kellene egy vinyó, de nem tudok dönteni.
160-200Gb között kellene. Eddig szinte csak Maxtorom volt, és nagy probléma nem volt vele. (leszámítva h az egyikk formattálásnál elszált
)
Szerintetek PATA-t vagy SATA-t érdemes venni? Melyikgyártó vinyói a legmegbízhatóbbak?
Ps.: 23e forintig jöhetnek ajánlatok.

perempe
(őstag)
160-as SATA-s Samsung kb. 20 bruttó Pesten. (Árak a depo.hu-n.)
* George Benson : White Rabbit *

Avalon
(tag)
Az a samsung megbízható? Nem melegszik túlságosan?

perempe
(őstag)
Nekem egy Samsung SP0802N és egy Seagate ST380011A van, és a Samsung érezhetően hűvösebb.
Egy 5400rpm 30GB-os Samsung van a másik gépben, 3 évnél is öregebb, de semmi baja sincs.
Nekem csütörtökön érkezik meg a 160-as, SATA-s, 3 évig garis Samsung.
[Szerkesztve]
* George Benson : White Rabbit *

BOBO6
(fanatikus tag)
Ha már szedtél szét egyet akkor biztosan tapasztaltad hogy milyen b@szotterős mágnes van benne...Nos ennek és az elektromágnesnek a kölcsönhatása adja a pontos sávtartást és -váltást. Pontos jelekkel van vezérelve a tekercs, ezt könnyen meg lehet tenni, és könnyű a kar a fejekkel együtt, ergo könnyű gyorsan pozícionálni.

Luigi_pro
(újonc)
Nektek is kerreg a vinyó ha egyszerre sok adatot olvastattok be vele? Mondjuk 600 mega másolásnál,
A Vinyom Maxtor 80 gigás, meg egy 60 gigás...de az szinte nem is pörög mert nem hasznalom
csak bent van 
_:Libapimpó & Bimbilim Forevva:_

BOBO6
(fanatikus tag)
Természetesen no problem
ööö
mi az a seekelés? 
mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

BOBO6
(fanatikus tag)
Nos ha az a 600 mega egyben van mondjuk egy fájl vagy több kisebb de nagyjából egy területen helyezkedik el, nem töredezett a meghajtó akkor kerregés nélkül át kell mennie de ha töredezett vagy több kisebb fájl a vinyón szétszórva akkor természetes a kerregés de ezt valamelyest lehet redukálni pl ati toollal...

BOBO6
(fanatikus tag)
A seekelés a fej mozgását jelenti, akkor hallod mikor a vincsi dolgozik pl másolsz rá/róla és töredezett vagy több fájlt nyomsz át egyszerre ami szét van szórva a meghajtón, esetleg egy progi (un)installálásakor lehet még hallani... De ha jófajta a vinyód akkor fülelned kell hogy meghalld...

Bargyu
(újonc)
Részemről 1 szavazat a Maxtorra. Sok rosszat hallani róla, én mondok egy jót is. 2 db Sata 80gb Maxtort használok négy hónapja raid0-ban (az első példány másfél éve megy még a pre-raid korból való), extra hűtés nélkül. Óvatlanságból két hónap után közel került a gép a fűtőtesthez, a melegtől túlmelegedtek és elszállt a rendszer partíció.
Szívinfakrktus, miegymás után xp reinstall raid0-ban és láss csodát a többi partíció sértetlen. Raid utility meg nyöszörög, hogy hiba keletkezett és mentsek mindent. Adatmentés, raid0 újrafűzés után image vissza és azóta is hibátlanul megy, csendben, szépen.
2004 ősszel néztem utoljára, akkor a tomshardware.com-on a Hitachi-t hozták ki a legjobbnak...

Freddy TNT
(senior tag)
jah. Mikor szétszedtem és leszedtem azt a vasbigyót az elektromágnes (és a fej tekercselése) felett,akkor egy pöttyet a frászt hozta rám,mikor lerántotta az alsó mágnes.
Alig lehet leszedni, ha lapjával odavonza
De akkor sem tudom megérteni, hogy hogy tud ekkora precizitással pozicionálni. Jó, elektromágnessel,de hát azt mivel lehet szabályozni ? (úgy tudom, hogy mindig van valami áramingadozás)
Lenne egy plussz kérdésem is
Van egy subwoferem (amit centernek is használok egyben) és aggályaim vannak, hogy esetleg nem rezgeti-e be a fejeket írás, olvasás közben ?
A láda 100W körül van és 1,5 méterre van a géptől. A gép egy PII-es gép tetején áll
(így jobban kézre állnak a cd-romok ugyanis untam már az asztal alá pucsítgatni)
[Szerkesztve]

Santses
(fanatikus tag)
Bocsi az offért de, hogy lehet egy sub ot centernek használni? Nekem valahogy nemáll képbe.. nohdem1
Amúgy ha rettentően dübörögsz vele elképzelhető de sztem ez nem zavar be.. nekem is dübörög rendesen én nem tapasztaltam e miatt bármi hibát is...
Mod:
Jah és hogy hozzá is szoljak a témához 
Én Seagater -ra voksolok. Nekem mind a kettő az. egy 80 és egy 200 as. Mióta megvannak egy apró hiba nemvolt velük.. ellenben 2 haweromnak 4 maxtor ment gariba egymás után 5 hónapon belül. Mind a 4x elveszett minden adatt.. Kellemes.. 
[Szerkesztve]

Xero
(őstag)
Nekem fél méterre van a sub igaz egy elég masszív házban csücsülnek a winyók.
De marhaságokat azért ne mondjuk. A sub a 200 Hz és az alatti hangokat szólaltatja csak meg, míg a center funkciója a beszédhangok reprodukálása vászon felől. Be is baszna ha ugyan abból jönne a 40Hz-es sub hang meg a visító 20000Khz!
Üdv
#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.