Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) mr_ricsi válasza jap (#99) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De lehet.
Hátulról vissza kell nyomni a 2 becsúszott tüskét.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#102) DcsabaS válasza MLaca (#24) üzenetére

DcsabaS
(senior tag)

Kedves (#24) MLaca!

1.) A Seagate HDD-k (főleg kezdetben) jellemző seek-elésének miértjére írásos bizonyítékot az interneten CBDS (''Continuous Background Defect Scanning''), avagy EDST (''Enhanced Drive Self-Test'') címszó alatt találhatsz.

2.) Nagy (és több) HDD-nél szerintem elég jellemző az egybe partícionálás, és nem mindegy hogy ez milyen file rendszer, vezérlő és oprendszer mellett oldható meg kényelmesen.

Kedves (#27) Cerebellum!

1.) A Seagate újítása (CBDS/EDST) távolról sem csak marketingfogás. (Majd hülyék lennének egy egyébként sokakat zavaró funkciót erőltetni, ha az haszontalan.)

2.) Ettől függetlenül tényleg kifoghat valaki rossz szériát. De én speciel eddig csak azt tapasztaltam, hogy akinek ilyen tünete volt, az valami módon túlhevítette a HDD-jét, vagy zavarta az önteszt működését.

3.) A HDD-k megbízható működése szempontjából nyilván nem az az érdekes, hogy egyébként milyen meleg van a házban, hanem hogy a HDD hőmérséklete tartósan ne menjen fölébe a kívánatosnak. És egyáltalán nem csak az számít itt problémának, ha mondjuk besül a motor, vagy kikopik a csapágy, hanem az is, hogy a magasabb hőmérsékleten gyorsabban lemágneseződik az információhordozó réteg, vagy hogy a vezérlő elektronika egyes chipjei nagyobb valószínűséggel nyiffanhatnak ki.
És ezzel kapcsolatban NE hivatkozz a ''piac törvényére'', mert ugyebár a gyártó által adott garancia nem az adataidat védi, hanem csak a HDD vásárlására fordított pénzedet, a befektetésedet! (Vagyis: nekik már az is jó, ha a HDD kibírja a garanciális idő végéig, de Neked az kell, hogy lehetőleg utána se nyiffanjanak ki nagyobb gyorsasággal.)
(Egyébként okosan kivitelezett direkt ventilátoros hűtéssel még nyáron sem probléma 40 C alá hűteni a HDD-ket.)

4.) 137 GByte-os határ:
PATA HDD-nél csak kivételes esetekben használhatsz 137 GByte-osnál nagyobb FAT32-es partíciót, SATA HDD-nél pedig mindig. Ez Neked lehet, hogy nem sokat számít (mert NTFS-t használsz), de attól még probléma (lásd később).

Eredetét tekintve manapság jellemzően az operációs rendszerbe épülő PATA kontroller drivere a ludas, amelynek az oprendszerrel összhangban kellene támogatnia a 48 bit-es címzést, de ezt csak a SATA kontrollereknél csinálták meg általánosan. Ezért bár a 137 GByte tényleg nem a FAT32 határa (hiszen SATA HDD-n lehet nagyobb a FAT32-es partíció és a logikai drive is), ennél nagyobb PATA HDD-nél NTFS-t leszünk kénytelenek használni (vagy más speciális drivert).
Az XP maga nem akar 32 GByte-nál nagyobb FAT32-őt létrehozni, de ha pl. Win98-at létrehoztuk, azt minden további nélkül képes használni.

5.) Miért lehet ésszerű FAT32-őt használni?
Nyilván azért, ha valaki Win98-at (SE-t) használ, illetve, ha a HDD-t olyan helyre kellhet átadnia, ahol csak FAT32-őt tudnak majd olvasni. (A gép egyébként lehet korszerű.) Ne csak mobil rack-re gondolj.

6.) ''Végezetül annyit, hogy egy codegen 9011-es házikóm van, és hűtés nélkül csücsül bene 8 (nyolc) maxtor.''
Hahaha (:). Majd megbánod!

7.) ''Egy webszert hogy csinálsz meg fat32-n? FTP-n hogy éred el, hogy ne radírozzák le a szerver tartalmát fat32-n?''
Hahaha (:). 1996-óta van folyamatosan saját FTP (Serv-U) és WEB (Sambar) szerverem, aktuálisan Win98SE alatt. És még soha semmit sem ''radíroztak le'' róla. (Próbálkozás persze voltak.)

Kedves (#30) Freddy TNT!

Adatbiztonság szempontjából az NTFS sem csak előnyökkel rendelkezik. Hogy mást ne mondjak, meghibásodás esetén általában sokkal nehézkesebb róla adatokat menteni.

De ettől függetlenül is, még XP alatt is lehet célszerű FAT32-őt használni, pl. olyan drive céljára, amelyre videót digitalizálsz, ugyanis gyorsabb lesz (még a nagyobb cluster méret is segít). (Természetesen ilyenkor multisegment üzemmódot kell használni, hiszen a maximális file méret FAT32 alatt 4 GByte.)

(#103) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Asus P4B-MX alaplapom van (4 éve) :O

i845-ös Intel chipsettel, bios frissítés letiltva (==> gyári HP cucc), fel fogja ismerni a 120as vinyót:F
Bocs a hülye kérdésért:)

Bios date: 2001/07/11

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#104) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

Hogy fellendült a topic :) Öröm látni. Kössz a segítségeket és ahozzászólásokat. Sajnos kicsit csúszik a vinyóvásárlásom.(kb 1 hónapot :(( ) De ha meglesz akkor beszámolok róla. Egy 200-as samsung ATA vincsit néztem ki magamnak. Esetleg SATA de ezen még filózok. (szerintem nem éri meg a plussz pénzt egy olyan technológia, ami semmivel sem gyorsabb) :U

(#105) forceberg válasza jap (#99) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Két lehetőség van:
1: a pöckök csak annyira nyomódtak meg, hogy a forrasztás ill. a NYÁK nem sérült. Ilyenkor csak valóban vissza kell nyomni őket, vagy ha kilógnak még valamennyire, akkor egy odaférő fogóval visszahúzni.
2: Sérült a NYÁK ill. a forrasztás. Nos ilyenkor értelemszerűen forrasztani is kell.

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#106) forceberg válasza Motion_Blur (#103) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Hát biztos... Még a P3-am is felismerte.

(#107) Motion_Blur válasza forceberg (#106) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

OK!

Megnyugodtam;)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#108) jrpryv

jrpryv
(tag)

WD-ről eddig nem sok szó esett, esetleg valamit tudnátok erről mondani? Most vacilálok SATA-s, 160 GB-s Seagate és WD között. Megköszönném, ha valaki eltudná mondani melyiknek mik az előnyei.

Ha lelövünk valakit azzal némikép tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat...

(#109) Motion_Blur válasza jrpryv (#108) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Hali!

Szvsz WD-t vegyél, mert:

-gyorsabb, mint a Seagate
-Seagate 2x annyit fogyaszt. mint a WD

Chip magazinban 16 vinyót teszteltek, 120-160GB, SATA, PATA vegyesen.

A PATA-s WD 2. lett, a SATA-S 4., a SATA-s Seagate 15.!!!!!!:Y

(#110) forceberg válasza forceberg (#25) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

[kép]
A Samsung rezonancia megszüntetése. :C

(#111) Motion_Blur válasza forceberg (#110) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Gratula, szép kis ''valami'' :C

(#112) forceberg válasza Motion_Blur (#111) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

A lényeg, az alján lévő -eredetileg vákumtappancs- gumikban rejlik.

(#113) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Na végre vettem vinyót, igaz nem olyat, amilyet elképzeltem, de eddíg nem bántam meg:)

Seagate Barracuda 80GB, 7200RPM 7

A vinyót rögtön egy olyan foglalatba raktam, ami csökkenti a rezonanciát.
Hát én eddíg semmi(!) hangot nem hallottam, és Everest is csak 36fokot mér:D

Ja és az ára: 13e HUF, szvsz nem volt rossz vétel.

HD Tune-nal, ill.Tach-al majd most mérek ;)

(#114) DonK válasza Motion_Blur (#113) üzenetére

DonK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nekem ilyenem van 2 és fél éve :D meg egy 40 gigás is pluszba.... nagyon jók
Én is teszek egy voksot: Seagate/Samsung mind1, az egyik csendesebb a másik samsung:)). Ha pedig hajlandó vagy egy picit többet áldozni rá (egy este nem lemenni budhára inni magad értem:) ) akkor Western Digital Caviar abból is 120 gb-ig, és egy nagyobb tömböt venni belőle:D (persze hamár el vagy eresztve), mert a 160, 200 giga felett a vinyók szarrá melegednek ha nincs hűtésük... (legalább is a WD-k)

[Szerkesztve]

(#115) DonK válasza DonK (#114) üzenetére

DonK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

U.I. Bétás 64bites windows-szal, de ma reggel tönkre is ment :) nem igazán hosszú életű :) (mármint a win)

[Szerkesztve]

(#116) Motion_Blur válasza DonK (#114) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Pedig ma este budhára iszom magam:C

(#117) DonK válasza Motion_Blur (#116) üzenetére

DonK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:D

(#118) forceberg válasza Motion_Blur (#116) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Vigyázz a buborékokkal!:DDD

(#119) Motion_Blur válasza forceberg (#118) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Jó reggelt mindeninek!

Beraktam a régi 20as Seagate-emet a 80as fölé, de nincs plussz hőtermelés:)

2-3 órán keresztül hajtva:

- Seagate Barracuda 7200rpm 80GB 35fok
- Seagate 5400rpm 20GB 34fok

Amúgy meg hasogat a fejem rendesen:(((

:D:D:D

(#120) DonK válasza Motion_Blur (#119) üzenetére

DonK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:D:D:D

(#121) DcsabaS válasza jrpryv (#108) üzenetére

DcsabaS
(senior tag)

Van egy 200 GByte-os, hibátlan és garanciális PATA Western Digital HDD-m (WD2000JB), amit szívesen lecserélnék SATA HDD-re. Ennek keretében megvehető tőlem, Áfa nélküli áron (pillanatnyilag 23 eFt-ért. (A vásárlási szándékot kérem E-mail-ben előre jelezni, ugyanis a WD-n adatok vannak, amelyeket az újonnan megveendő Segate-re át kell majd másolnom.)

(Amit venni fogok helyette, az egyébként Segate Barracuda 7200.8, 300 GByte/8MB.)

(#122) Freddy TNT válasza DcsabaS (#121) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

26.500-ért bruttó áron veszek 1-2 héten bellül samsungot. (200GB,kiskertől)

(#123) Bibe1

Bibe1
(újonc)

Már csak az a kérdés,hogy a Maxtor esetében melyik szériát fikázzátok a 9-est vagy a 10-est.Mert szerintem 10-esre nem lehet még általánosítani,tesztekben eléggé odateszi magát.Jobb országokban pedig 3 év garit adnak rájuk,csak nálunk fogják ezt elkummantani.Na én ezért veszek a sógoroknál Maxtort.Akinek van tapasztalata DM10-esről,kérném ossza meg.

[Szerkesztve]

(#124) klepto válasza Motion_Blur (#109) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És mi lett az első :F

A kalória olyan állatfajta, aki, amíg alszol, szűkebbre szabja a ruhádat.

(#125) forceberg válasza Freddy TNT (#122) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Ez már a P120-as széria lesz...:C

(#126) Freddy TNT válasza forceberg (#125) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Nem tudom miről beszélsz,de bittos :D Mindenesetre szombatra itt lesz ha minden igaz :D Csak az a bibi vele, hogy nem lehet egyenlőre sulinetre megvenni :( :(((

(#127) cocki

cocki
(fanatikus tag)

Nekem seagatem van és semmi baja csak ajánlani tudom elótte egy maxtorom volt de az besz@rott szektohiba miatt.

Halál a hamis császárra,az épelméjűség a gyengék útja, te is hallod a hangokat, szólítanak

(#128) dr42

dr42
(tag)

sziasztok.
en is most tervezek uj hdd vasarlast. csak sata johet szoba, mivel 4 pata mar foglalt:D ez lesz a 4. vinyo a rendszerben, szal okosan akarok donteni. a rendszer egy raptor, meg van meg egy WD-m (ami szokott erdekeseket csinalni). a harmadik hdd egy maxtor, ami olyan hangos, mint egy repulo:D szal WD-ben gondolkodom. olvasva a topicot, jol ertem, hogy nem ajanlatos egyben hagyni a 200GB-ot? mert mar igy is annyi particiom van, megorulok:F

(#129) Lucko

Lucko
(újonc)

Egy kérdésem lenne csak. Olyan jutott a fülembe, hogy valamilyen vírus rámászott egy NTFS rendszerű HDD-re és a jogosultságok miatt Admin-joggal sem lehetet levadászni. Lehet ez az NTFS hátulütője ? Létezik ilyen egyáltalán.
Engem ez egy kicsit megriasztott, ezért most XP alatt egy 200GB-os FAT32 mükszik tökéletesen (Nforce2es alaplap).

(#130) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

Hi all !

Na megvettem a virnyákot... nagy volt az öröm meg minden. Aztán két napot állt az íróasztalomon,mert egyszerűen nem volt annyi időm se, hogy becsavarjam azt a négy csavart és rádugjam a kábeleket :( :D

A választásom egy Samsung 200GB-s ATA-s merevlemezre esett.

Az első benyomásom az volt, hogy kihajítom a gépet az ablakon, mert a RAID-es kártyára kötve (az alaplapon már nincs szabad IDE kábel) és SEMMILYEN szín alatt nem hajlandó együttműködni a 80GB-s Samsungal.
(hol erről, hol arról hiányzik egy két partíció...aranyos mi ? Pedig már külön kábelen is próbáltam meg mindenhogy<szerintem>)

Mindenesetre megköszönném,ha valaki elmesélné a megoldást..

Na de ez ugye kit érdekel ? :DDD A vincsi kegyetlenül halk. A fejet abszolúte de nem lehet hallani, pedig töltöm rá az anyagot ami a csövön kifér.
A maxtorhoz (80GB) viszonyítva 4-5 fokkal melegebb. (alapjáraton)

Ami viszont rémisztő : :Y :Y :Y
Az Active smart szerint a következő a hézag: ( ki van paint-el mente egy kép ha érdekel valakit)
Raw Read error rate (status: 153 és piros nyíl lefelé)
Temperature (status: 9 és piros nyíl lefelé)
Write error Count (status: 153 és piros nyíl lefelé)

Meg olykor : Detected TA Count (status: 153 és piros nyíl lefelé)

Na már most nekem rémlik úgy, vagy ilyesmit tényleg nem lenne szabad egy új vincsinek csinálnia ?!?! :F :Y

Mod: ja és mit jelentenek ezek a hibák ? Mert őszintén szólva f*ng*m sincs róla...

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#131) NetFuggO válasza Freddy TNT (#130) üzenetére

NetFuggO
(újonc)

Hi!

Én kb 2 hete vettem egy 200G PATA Samsungot, weddig meg vagyok vele elégedve. 120-as winyóm szintén Samsung valószínű az itthon IDE vezérlő hibája miatt, vagy a mobil rack miatt meghalt... nem az első eset sajnos... azóta vannak biztonsági másolataim, a vicces, hogy mindíg a hordozható winyóm, és mindíg a gépbe szerelés után menet közbe int búcsút. Ilyenkor a Get Data Back progi egész jó szolgáltatot tud tenni. Na hogy eléggé letörtelek, mondom a jó híreket is...

Szal,
1. Samsung winyó nem melegszik, nem kell neki aktív hűtés de még passzív se, a 200-asom jelenleg 2 nap üzemidő után is 36 fokos (Everest) és talán kézmeleg ha hozzáérek.

2. Samsung vinyóim vannak amióta a Maxtorok kihaltak alólam, azok nem bírták a kiképzést, max fél év, és olyan zajosak és forrófejűek voltask, hogy csak na.

3. Hugom gépébe egy Segeate Barracuda van, 80-as 2 éves, alig használt, de ő is haldoklik... hol van már a garantált 50.000 munkaóra...

4. Samsung vinyók aránylag költséghatékonyak, nem a legolcsóbb, de 3 év gari mellett lehet mégiscsak megéri őket venni.

Végezetül, ha érdekelnek, hogy mi mit is jelent, íme a válasz:

Raw Read Error Rate: Azon olvasási hibák száma, amiket az ECC (Error Checking and Correction) nem tudott menet közben (on-the-fly) visszaállítani. A mérés minden 5E+09 bit után újraindul. Az érték átlagon felüli csökkenése átalában a mágneses felület vagy a fejek hibájára utal.

Soft Read Error Rate: Szoftveres hibára visszavezethető olvasási hibák száma. Overclock? Kábelhiba? Driverek?

Throughput Performance: 1.0E+10 bit olvasásához szükséges idő. A mérés az off-line teszt alatti lineáris olvasásra vonatkozik.

Seek Time Performance: 1628 seek művelet elvégzéséhez szükséges idő. Szintén off-line teszt alatt kerül mérésre.

Spin Up Time: Teljes felpörgéshez szükséges idő. Minden ötödik felpörgésnél újraszámolásra kerül. Az érték lehet alacsony és kissé változó néhány gyártónál (60-70, pl. Maxtor-Quantum), ez normális.

Start/Stop Count: Felpörgések (leállások) számlálója. Csak statisztikai célokat szolgál.

Read Channel Margin: az adatfolyam tulajdonságait méri használat közben. Pontos céljáról és működéséről egyelőre nincsenek adatok...

Reallocated Sector Count: A valamilyen okból hibásnak vélt és ezért áthelyezett szektorok számlálója (nem tartalmazza a függőben lévő szektorok számát, ezekről később). Az off-line scan vagy egy olvasási próbálkozás során rossznak ítélt szektorokból a HDD megpróbálja a még dekódolható adatokat lementeni, a szektort pedig áthelyezni és a használatból kivonni. Az áthelyezett szektorok rohamos növekedése a lemezfelületre romló fizikai állapotára utal (Barracuda IV-eknél gyakran előfordul lassú növekedés - :confused: ). A régebbi merevlemezeknél az erre a célra fenntartott tartalék szektorok a lemez belső felén helyezkedtek el, ezért ezeknél a nagyobb számú szektoráthelyezések jelentős (10%+) teljesítménycsökkenést okoztak. A mai drive-ok ún. sector sparing scheme-mel működnek, ami azt jelenti, hogy a lemez felületén megadott sávonként van egy tartalék sáv, így az áthelyezések nem okoznak a teljesítményben változást.

Reallocation Event Count: Áthelyezési események számlálója, függetlenül attól, hogy hány szektor helyeződött át egy esemény alkalmával, illetve hogy sikeres volt-e a művelet.

Seek Error Rate: 1000000 seek művelet alatti hibákat számolja. Minden 5000000 seek művelet után újraszámolódik. Túl alacsony érték elméletileg a servo vagy a vezérlés hibájára utalhat, de Seagate drive-oknál felvehet alacsony (és általában lassan növekvő) értékeket.

Spin Retry Count: Felpörgési próbálkozások száma. Minden 5 felpörgés után újraszámításra kerül.

Device Power Cycle Count: Üzemciklusok száma, általában megegyezik a Start/Stop Count-tal. Statisztikai célokat szolgál.

Drive Temperature: Aktuális hőmérséklet, amit a vezérlőpanelre épített szenzor mutat. A RAW érték átváltása után általában °C-ban kapjuk meg a hőmérsékletet. A mai gyártók közül egyedül a Western Digital az, ami ezt még nem támogatja.

Current Pending Sector Count: Az olyan szektorok száma, amik a meghajtó ''pending'' listájában vannak. A függésben levő szektor egy olyan bad szektor, amelyet a következő kell érvényesíteni (használatba visszahelyezés vagy használatból való végleg kivonás és áthelyezés - reallocate). Magyarán szólva ez egy magnetoszatikailag instabilabb szektor, amiről még a meghajtó sem döntötte el, hogy rossz-e, vagy sem.

Offline Scan Uncorrectable Sector Count: Azon szektorok száma, melyeknél a meghajtó javíthatatlan olvasási hibát észlelt a legutóbbi off-line scan során.

Ultra ATA CRC Error Count: Az utolsó 8000 szektor UDMA módban történő átvitele során észlelt CRC hibák számlálója. A hibaarány 4000 szektoronként újraszámításra kerül. Szokatlan érték esetén érdemes kábelcserével indítani, de tuning és drivergond is okozhatja.

Write Error Rate: Adatok rögzítése közben észlelt hibák. Az érték csökkenése a mágneses felület és/vagy a mechanika rossz állapotára utal.

Power Off Retract Count: Kikapcsolások során a hardveres fejparkolási (IBM: kifésülési) folyamatok számlálója.

G-Sensor Error Rate: Fizikai behatások száma. A SMART egy gyorsulásérzékelő szenzorból veszi az adatokat, ilyen csak notebook merevlemezeken található meg.

Torque Amplification Count: 'Fogatónyomaték erősítések' száma. Csapágyproblémák vagy letapadt fej esetén a meghajtó erős rántásokkal próbálja a sikeres felpörgést elérni, ez a torque amplification. Az érték csökkenése komoly mechanikai problémákra utal.

GMR Head Amplitude: GMR (Giant-MagnetoResistive) fejek vibrációjának amplitúdója. Az érték csökkenése mechanikai problémákra utal. DTLA-knál véletlenül elég divatos.

Disk Shift: A lemezek elmozdulása a forgástengelyhez képest. Sem a mértékegységek, sem az érték esetleges csökkenésének pontos okai nem ismertek. Ez is kizárólag notebook meghajtókban használt.

Loaded Hours: Csak IBM merevlemezekre vonatkozik (Exelstor?). Azon órák számlálójra, amikor a fejek a lemezek fölött (működési pozícióban) voltak. Tudni kell, hogy az IBM újabb notebook merevlemezeiben illetve a DTLA óta desktop drive-okban (és persze SCSI vonalon is) bevezette azt, hogy a fejek a kikapcsolást követően kiemelésre kerülnek a lemezekről, és egy rámpára kerülnek. Így normális esetben a fejek soha nem kerülnek fizikai kapcsolatba a lemezekkel, ami többek között megnövelt élettartamot biztosít. A fejek rámpáról való behúzása a továbbiakban ''betöltés''.

Load Cycle Count: Betöltési ciklusok számlálója. Csak statisztikai szerepet tölt be.

Load-in Time: Betöltéshez szükséges idő. Az attribútum megmutatja mennyi időre van szükség induláskor a fejek teljes készenléti állapotához.

Load Retry Count: Betöltési próbálkozások száma. Általában valamilyen mechanikai elváltozásra utal a csökkenése.

Load Friction: A rámpákról a fejek betöltése közben mért súrlódás.

Ezek másik forumból szármoznak, ha írsz emailt elküldöm a pontos forumlinket.

Végezetül, a Samsung winyókkal az utóbbi pár esetet leszámítva nincs bajom, és megbízható, halk és gyors eszközök, csak javasolni tudom. A másik, nekem a 160as winyómon van egy 24 és 125 Gigás partició, FAT32. A probléma az, hogy XP már 32 giga felett sem ajálja fel a FAT32 lehetőségét, holott működik, használj Knoppix linuxot :)

Két dolgot nem szabad csinálni: a tegnap estén gondolkodni, és még egszer annyit inni...

(#132) forceberg válasza NetFuggO (#131) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

50000 munkaóra... olyan ez, mint az adócsökkentés:(((

(#133) Freddy TNT válasza NetFuggO (#131) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Kössz a kimerítő választ :) Most legalább egy kicsit művelődök is. :DDD
Ha már így vágod a témát,akkor feltennék egy kérdést:

Van két vincsim és RAID 0-ba szeretném őket kötni,

A dolgot úgy képzeltem el, hogy a 200-as és a 80-as samsung első partícióját (mondjuk 10-10 GB-t) kötnék RAID-be a többi lemezterület meg mehetne szimplán.
Lehetséges ez ? Ha igen akkor hogyan ?

(#134) RuGoo válasza Freddy TNT (#133) üzenetére

RuGoo
(újonc)

Hali
Én csakis Samsung vinyót vennék:
-olcsó
-halk
-nem melegszik
-gyors
-ja és a 3 év garancia nagyon fontos

nekem is samsung nav és nagyon jo
(4 halott maxtor van nállam)

[Szerkesztve]

(#135) Freddy TNT válasza RuGoo (#134) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Kössz az infót, bár már megvettem ;) De mint feljebb írtam is : samsung lett a nyerő

Azért adtam a fejem az újjabbra, mert nekem is döglődik az egyik vincsim,ami ''természetesen'' Maxtor :(

(#136) Freddy TNT válasza Freddy TNT (#133) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Up ! Valaki please !!! erre szeretnék itt feljebb egy választ ha lehetséges.... Köszi ! :B

[Szerkesztve]

(#137) _cirmos_

_cirmos_
(őstag)

kicsit off, de van egy kis gondom. nem tudom megnézni a hdd hőmérsékletét everesttel (sem régi aidával), a SMART rész tök szürke, pedig emléxem hogy régen nézegettem. meg tudná mondani valaki hogy hogyan bírjam működésre ismét?:U

(#138) Freddy TNT válasza _cirmos_ (#137) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Hi ! Egészen véletlenül nincs egy radi-es kártyára kötve ? Pl: silicon image 680 ? Vagy direktbe megy az alaplapra ? Egyedül van a madzagon (IDE) vagy kötöttél rá mást is ?

Mert ha igen, akkor cseréld vissza és jó lesz. ;)

(#139) forceberg válasza Freddy TNT (#138) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Nekem a SATA 160-ason van smart...

(#140) Freddy TNT válasza _cirmos_ (#137) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Most nézem, hogy ugyan olyan alaplapunk van. :) Nekem hülyéskedett az alaplapi SATA (kinyomtatott vagy 1000 oldal hibaüzenetet) és így kikapcsoltam. De gondolom neked onnan megy a vincsid. Szóval véleményem szerint ezen az alaplapon el lett b@szv@ az SATA ... :C :U :(

(#141) Freddy TNT válasza forceberg (#139) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Igazából nem értem, hogy ezt mire mondtad. A mai vincsikben mind van Smart.

(#142) gLes

gLes
(őstag)
LOGOUT blog

Hát kérem elmesélem az én történetem is, hogy valami jót is mondjunk a Maxtorról :U

Szal...kb. fél éve teljesen azon az állásponton voltam, hogy hangos, melegszik, és meg is halódik nemsoká :(

Namármost azóta történt pár dolog: pl. új proci került a gépbe :Y

Ezek után nemsokkal elkezdett ''haldokolni'' szegény Maxtor, dobálta a fejet, újraindulgatott, nevezze ki minek akarja :U Már majdnem vettem egy újat, mikor ráeszméltem, hogy ehhh...itt ez a ratyi 300W-os táp, hátha az kevés mán neki, hát vettem egy 360W-os Chieftec-et, és csodák csodájára megjavult! :Y Azóta mint a kisangyal :DDD

Melegedni meg amúgy sem melegedett soha 35 fok fölé, de amióta (és már régóta) raktam alája egy hűtőt nemigen mozdul 23 fölé a legnagyobb nyári kánikula közepette sem ;]

Noés halk! :Y Tudniillik nemrég felfedeztem itt egy topicot, amiben valaki vmi Hitachi buherátorprogival állítgatta az Accoustic Managementet (amiről tuttam, hogy van a vinyóban, csak gondoltam, hogy ennyit ér, mert iszonyat hangosan kerregett szegény :(), meg hogy ez nemcsak Hitachi vinyókhoz jó, ja és kiderült hogy az ATITool is simán tudja írogatni ezt a beállítást, hát nosza megnéztem: Accoustic Management Max. perf.-ra volt állítva vagyis a legzajosabb módra, nohát mondom lejebb veszem (épp csak egy picivel), és azóta egy szem hangja nincs! :R

Szal hatalmas R35P3CT a Maxtornak ezért a jó kis vinyójáért (kopp-kopp) :C

:R Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB :R

Tehát nem kő minden habzószájú Maxtorutálónak bedőlni, éjjen a tapasznyalat :P

(#143) Freddy TNT válasza gLes (#142) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Háh. Akkor szerencsés vagy. Én egy 420W-os tápra cseréltem ki a régi és azóta is kattog. Sőt ! Annno égnek állt a hajam, ha havonta betöltéskor EGYSZER megnyekkent.....ma meg örülök ha bekapcsolásonként csak 6-8-szor (üzem közben is kb óránként 1x)

Na de hát köztudott, hogy ez a 80-as széria igen szarra sikeredett a maxtornál. És nem a 120-as szériát fikázza mindenki, hanem a 80-ast.

Mindenesetre ez az Aqustic management vagy mi felkeltette az érdeklődésemet. Igaz most sem találom hangosnak, de a samsung az az Abszólute leghallkabb szerintem (zsír új, bazi nagy :)

(#144) Freddy TNT válasza gLes (#142) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

őőőő honnan lehet leszedni pontosan ? :B :)

(#145) gLes válasza Freddy TNT (#143) üzenetére

gLes
(őstag)
LOGOUT blog

Hát amúgy nagyon érzékenyek a tápingadozásra (mondjuk nem csak a Maxtorok, sztem minden IDE/SATA periféria megsínyli, ha szar a betáp:(), szal nemmindegy egyrészt milyen tápról van szó (nem az a lényeg, hogy mekkora). Szal, ha már rég óta ''senyvedett'' akkor egy új táp sem seggít rajta szvsz. :(

Az Accoustic Managementhez, pedig izzíts be egy ATIToolt ;) (Bővebben: link -> Settings ->HDD Accoustic Management)

(#146) Gdi

Gdi
(tag)

Tervezem SATA-s vinyó vásárlását.
Samsungokról rendelkezik-e valaki valamiylen rémhirrel?
Idáig csak maxtorom volt, de veszek már samsungot ha annyira jó ;), de azért várok tapasztalatokat, mert nem szeretném ha 250+GB adatom eltünne.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#147) gLes válasza Gdi (#146) üzenetére

gLes
(őstag)
LOGOUT blog

Csak akkor tűnik el, ha leállítod a gépet miközben töltött a Windoze :DD

Ja de az nem a Samsung hibája ;]

(#148) Freddy TNT válasza Gdi (#146) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

A 3 év gari és a kevés panasz alapján a samsungra voksolok. :C

(#149) Freddy TNT válasza gLes (#145) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Kössz, kipróbálom..

(#150) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

Képzeljétek ! A vadi új samsung vincsimben az Ati tool szerint nincs accustic cucc. Nem mintha hiányozna, hiszen így is halk csak hát.......furcsa. :U :U A maxtor viszont rögtön elcsendesedett. :C

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.