Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect 2

(#951) WonderCSabo válasza SzalaiG (#950) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A beszélgetésekben paragon opcióra kattintasz mindig (kedves, rendes, segítőkész vagy), és amikor lehetőséged van paragon módon beavatkozni, akkor tedd meg jobb gombbal. Ugyanez lehetséges, csak fordítva, ha renegadere gyúrsz. Viszont a kettőt ne keverd, mert úgy sosem éred el a kellő pontot. Vagy egyik, vagy másik. (Sztem mondjuk ez baromság, a helyes döntések sosem lehetnek ilyen egydimenziósak, én a fejlesztők részéről pont a középutasokat jutalmaznám a legjobban, csak akkor picit bonyibb rendszert kellett volna hegeszteni.)

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#952) jer1cho válasza WonderCSabo (#951) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pont ezért nem leszek én teljesen "tiszta". Most 2,5 egység "gonosz" és 1 egyszég "jó" van nekem. Úgy cselekedtem, ahogy jónak láttam, és ez lett az eredménye. :(((

Egyébként, ha új karakterrel indúlsz, az elvileg tiszta lappal kezd. Akkor el lehet érni 1 végigjátszás alatt valamelyik oldal teljes feltöltését?

(#953) L3zl13 válasza WonderCSabo (#951) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Igen. Szerintem is kár, hogy a BW játékokban mindig a szélsőségeket jutalmazzák.
Általában a Light Side/Open Palm/Paragon vonal áll hozzám közelebb, de néha olyan nyálas opciókra vagyok rákényszerítve amiatt, hogy csak a két végletet díjazzák.
És vannak olyan helyzetek is, amikor egyszerűen csak úgy érzem, hogy ami sok az sok, és szívesebben választanám a renegade lehetőséget...

Ilyen szempontból jobb volt az a KotOR-ban, hogy sokkal több LS/DS pontot lehetett gyűjteni, mint amennyi a skála kimaxolásához kellett, így időnként belefért egy-egy ellenkező döntés anélkül, hogy kompromisszumokra kényszerültem volna.

Viszont valamennyi logikát azért látok abban, hogy valakitől, akiről tudjuk, hogy kegyetlen és hidegvérű ugyanaz a fenyegetés (intimidate) sokkal hatásosabb, mint egy olyantól, akiről tudjuk, hogy mindig betartja a szabályokat. És ugyanez fordítva.

Aki hülye, haljon meg!

(#954) WonderCSabo válasza jer1cho (#952) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt nem tom, de ha full egyik oldalon nyomod, akkor az aktuális opciókat mindig el tudod érni. Szóval a kellőt el lehet érni.

L3zl13: Egyrészt. Viszont minden ember más, vkinél a fenyegetés, vkinél a jó szó hat jobban.

(#955) Televan

Televan
(senior tag)

Van mikor hiába szeretnék jól cselekedni mégis kapok renegade pontokat.
Amúgy meg nem vagyok jól angolból , de a fordítás nagyon szörnyű. Valószínűleg nem egy játékfordító csapat munkája.

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#956) WonderCSabo válasza Televan (#955) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, ritkán becsapós a dolog. A játékot az EA fordította.

(#957) jahrn válasza SzalaiG (#950) üzenetére

jahrn
(senior tag)

Ha ki akarod maxolni a renegade/paragon pontszamot akkor arra is szukseg van h a megfelelo kasztspecializaciot valaszd (Bastion/Mechanic/Shock Trooper/Agent/Champion/Defender)

(#958) Jofi81 válasza SzalaiG (#950) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Párbeszéd közben a válaszok közül a jobb felső a Paragon, a jobb alsó a Renegade, a középső semleges. Illetve az átvezető videók közben is néha felvillan a Paragon/Renegade opció, ezt ki kell használni.

(#959) L3zl13 válasza jahrn (#957) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A specializáció szerintem nem befolyásolja a pontszámot, csak egy plusz szorzót jelent az alap pontszámhoz.

És ez egy problémásabb helyzetben áthidalható úgy, hogy előtte átspecializálódsz az általad felsorolt classokra a kutató terminálnál.

Aki hülye, haljon meg!

(#960) jahrn válasza L3zl13 (#959) üzenetére

jahrn
(senior tag)

En is + szorzora gondoltam ;). A tobbi specializacioval nem tudtam kimaxolni eggyik oldalt sem, bar sosem vagyok tiszta renegade (seggfej) v paragon (pincsikutya). Ezt hianyolom nagyon az ME-bol, h nincs harmadik ut (pl lehetne vmi kiegett-cinikus vonal)

A respec fejlesztest viszont vhogy stilustalannak erzem, ezt nem igy kellett volna megoldaniuk.

(#961) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Renegade/Paragon dologhoz még annyit, hogy engem kifejezetten idegesített benne az, hogy nagyon kicsi a skála, hamar ki lehet maxolni, meg egyszerűen néhol nem lehet választani hol az egyik, hol a másik lehetőséget. Azaz akárhogy csinálom, mindig kapok az ellenkező oldal pontjaiból is, és ez nagyon nem jó.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#962) ollie válasza WonderCSabo (#956) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Inkább fogalmazzunk úgy, hogy az EA bízott meg valakit a fordítással.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#963) WonderCSabo válasza ollie (#962) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akkor rosszul tudtam, kösz a javítást.

(#964) Rossi

Rossi
(őstag)

Olvastátok az iPon-os tesztet a játékról? Mivel a munkahelyemen le van tiltva a logout és a gamepod is, kénytelen voltam másfelé is nézelődni, de szerintem ez a teszt teljesen korrekt.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#965) Meglivorn

Meglivorn
(tag)

Ezt a kimaxolást nem értem. Még 2 csapattagot fel kellett szednem, de már maxon állt a paragon vonal. Mindezt úgy, hogy általában eszement vérgőzös állattal játszok, aki mindenkit megöl aki az útjába kerül, de pl. a Archangelért útba beleállítottam a szerszámot a szerelő hátába :)
[link]

Én alapesetben a jó-rossz (light/dark, open palm/closed fist stb.) felosztásokat azért nem szeretem mert a "gonosz" oldal sajnos többnyire egyszerűen csak bunkó és gyilkos.

[ Szerkesztve ]

(#966) Meglivorn válasza Meglivorn (#965) üzenetére

Meglivorn
(tag)

oké hülye vagyok... javítás:

Szóval ...átalában NEM eszement vérgőzös állattal játszok...

(#967) WonderCSabo válasza Meglivorn (#965) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A harc nem számít bele a paragon/renegade-be. Csak a párbeszédek és a jobb/balegérgombos interakciók. Viszont én sem értem, hogy sikerült elérned, nekem a végére se lett max. paragon, pedig totál paragonra nyomtam.

Rossi: Nem rossz a teszt, picit kevés a szöveg a képhez képest.

[ Szerkesztve ]

(#968) jer1cho válasza WonderCSabo (#967) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gondolom az 1. részben lévő karakterével, akinek eleve magas volt a Paragon ponszáma.

Más.: aki újrajátszotta már a játékot:

Az tudom, hogy normál esetben 30 a maximum szint. Újrajátszásnál ez nem emelkedik?

(#969) PowerBuldog válasza jer1cho (#968) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem. :(

(#970) WonderCSabo válasza jer1cho (#968) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jaaaa! Akkor akik folytatták a karaktert, azoknak ilyen könnyű a dolguk? Ez k*rvára nem fair. :((( Nem baj, a 3-asba már én is importálom.

(#971) jer1cho válasza WonderCSabo (#970) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, akik folytatták, azok megkapták azt a pontot, ami ott volt. (Ott a max az annyi volt, mint itt kb. az 1/3-ad)

De kapsz még mellé lóvét, nyersanyagot, és XP-t is. MIért nem korrekt? Szerintem meg épp így korrekt, mert "jutalmazza" a játék, hogy végigjátszottad az elsőt is.

[ Szerkesztve ]

(#972) WonderCSabo válasza jer1cho (#971) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ja, nézőpont kérdése. Akkor lenne korrekt, ha az első játék megjelenésekor ezt mondták volna. Vagy még akkor se. Én végigjátszottam az elsőt, de nem raktam el a mentést.

Szerk.: Ha meg már akkor mondták, akkor én kérek elnézést.

[ Szerkesztve ]

(#973) Meglivorn

Meglivorn
(tag)

A vérgőzöst úgy értettem, hogy pl. Illiumon a toronyban a zsoldosnak megmondtam hogy huzzon el, nem löktem ki az ablakon :).
Azt tudom, hogy a rendes harc nem számít.

Valóban importáltam, de az kb 130/100 para/rene pontot hozott. Viszont ha az alap "kaszt skillt" fejleszted, az is növeli az értéket. 4-esen a Shock Trooper pl "+100% paragon/renegade" bónusz.

Most csak Tali miatt indítok majd egy pasas karaktert is (azt 0-ról). De már most nem tetszik hogy pl. Udina a tanács tagja (ezt a hülyeséget, embert nem láttam, még a hivatalos fórumon se anno aki őt nevezte ki).

(#974) Meglivorn válasza WonderCSabo (#972) üzenetére

Meglivorn
(tag)

Mondták :)

(#975) WonderCSabo válasza Meglivorn (#974) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akkor elnézést. :)

(#976) Derrewyn válasza Meglivorn (#973) üzenetére

Derrewyn
(tag)

No igen, azon én is meglepődtem, hogy az alap sztori szerint Udina lett tanácstag. Ha lett volna rá lehetőség, akkor paragonként is bevertem volna párszor az orrát. :D

(#977) SzalaiG válasza Meglivorn (#973) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

De ez csak akkor van, ha nem viszed a karaktert az egyből tovább. Ugye?

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#978) WonderCSabo válasza SzalaiG (#977) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Persze. Ha importálod az egyből, akkor teljesen az lesz, amit anno csináltál.

(#979) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tetszik ez a Cerberus Armor. Egyébként én úgy vettem észre, hogy gonoszként jóval könnyebb haladni. Úgy értem, kevesebb idő alatt jutok a végére. ;]

Már értem, hogy Yoda-nak igaza volt, amikor azt kérdezte tőle Luke:

- A Sötét Oldal erősebb?

- Nem. Simább. Könnyebben járható.

Igaza van. :K

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#980) woodpaul válasza Vistaboy (#979) üzenetére

woodpaul
(őstag)
LOGOUT blog

Ja, simán, hiszen egy csomószor meg lehet előzni a harcot, ha valami sunyiságot csinálok a bal egérgombbal. Sajna mindneféle szentimentális "szaron" nőttem fel, és egyszerűen nem tudok még virtuálisan sem szemétkedni, mert nekem a "jófiúnak" kell lennem.

Androidő

(#981) dokee78

dokee78
(PH! kedvence)

Szerintem Tane a legnagyobb karakter. :D

Xperia Mini ExMIUIv4 2.5.11-r1 Lotus F1 Team <---> Kimi Raikkönen

(#982) politomi

politomi
(tag)

Sziasztok!
Van valami különbség a játékmenetben, ha az elején nem katonát választok, hanem a többi lehetőségek közül?

(#983) jahrn válasza politomi (#982) üzenetére

jahrn
(senior tag)

Hogyne, kevesbe fuggsz a thermal clip utanpotlastol. Sot, nemelyik kasszttal 1 loves nelkul vegig lehet nyomni a jatekot (mondjuk miert tenned?).

Vistaboy
En is felprobaltam a Cerberus Armort, de szerintem azek a DLC pancelok nem csak hogy ocsmanyul neznek ki hanem Horizen-tol kezdve gyengek is (kivetel a dragon armor engineer/adept eseteben). Sokkal jobb osszevalogatni a darabokat..
Mondjuk az uj shotgun eleg jo...

(#984) SzalaiG válasza Vistaboy (#979) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

De "az erő veled an Luke" :D

(#985) v_tomy válasza Meglivorn (#973) üzenetére

v_tomy
(fanatikus tag)

Szerintem azt, hogy ki legyen a tanácsban, meg lehet változtatni a játék elején. Amikor a siklóban Miranda teszteli a memóriádat, rákérdez, hogy kit ajánlottál anno az első rész végén. Mivel kíváncsi voltam arra, hogy mennyire hülyéznek le ha úgy csinálok mint aki rosszul emlékszik, azt válaszoltam, hogy Udinát. Néztem is egy nagyot, mert erre azt a választ kaptam, hogy 'Így van' és valóban az a görény lett a tanács tagja.

"Attól tartok paraszt vala téged átal vetettek az bizony palánkon"

(#986) OccsE

OccsE
(tag)

segitseget kernek...
Liara-nak segitenek feltorni a servereket. 2-t meg is csinaltam ,de nem tallatam tobbet. Igy vissza mentem hozza hatha az eleg. De nem valtoztak a kerdesei(m) igy gondoltam meg nem vagyok kesz. vissza mentem de nem talaltam tobb gepet. Mennyi van belole?
Illetve talaltam egy 3.-at is de nem birom "beinditani". Lehet lemaradtam a kuldetesrol. De Liara meg varja tovabbra is az "adatokat"...

Koszi

(#987) jer1cho válasza OccsE (#986) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Segíts te is nekem! :DDD

Én csak 1-et taléáltam, ami azon a helyen van, ami az első nagyobb "terem", amikor megérkezel a bolygóra. (Viszonylag közel az irodájához).

(#988) jer1cho

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most néztem a Social Network-öt, és megjelent egy új páncél a letölthető tartalmak között. Cerberus fegyver és páncél néven fut. Erről eddig nem tudtam. Lassan megyek haza felnyomom. Remélem itt már levehető lesz a sisak, és nem abban kell pofáznom. (Megmondom őszintén nem használom sem a CE páncélt, sem a Dragon páncélt, mert idegesít, hogy nem veszi le azt a rohadt sisakot)

A páncél:

A fegyver:

[ Szerkesztve ]

(#989) Kidus válasza jer1cho (#988) üzenetére

Kidus
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

En is ezert nem hasznalom, viszont ennel sem lehet levenni...
Shotgun meg nem tudom, hol van. Meg kell venni, vagy fejleszteni, vagy csak nem lattam?

Terminalok: Mind ugyanott van, egy terben, az elso az irodajatol balra, a masik kicsit tovabb de kb. ugyanarra, ha jol emlekszem, a harmadik meg jobbra.
Vagy lehet, hogy a masik oldalon, miutan atmentel a folyoson, a boltok fele, de az biztos, hogy egy terben.
Viszonylag konnyu kiszurni oket, ha nezegetsz korbe-korbe, mert felvillan, a "hack terminal" felirat.

Assuming Control

(#990) jer1cho válasza Kidus (#989) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi szépen, akkor ez is marad az eszköztárban... :(

Akkor ott egy térben van az összes? Pedig körülnéztem. Szóval akkor 3 van belőlük.

(#991) Kidus válasza jer1cho (#990) üzenetére

Kidus
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, ketto balra.
Az egyik terminal asszem az egyik bolt oldalaban van.
Elso ami leginkabb szembetunik, balra egybol a falon, na onnan meg a 2 stand-szeru ize fele szinten balra. A jobbso is tan falon van, vagy mellette.

Mikor utana 5 terminalt kell haxolni, akkor is egy terben van 4, az otodik meg a barban, ami szomszedos vele.

Ha neaggyisten rosszul emlekeznek a haromra, akkor a harmadik a masik nagy terben van, sok valasztas mondjuk nincs, nem olyan nagy az allomas, mint anno a Citadel volt :)

[ Szerkesztve ]

Assuming Control

(#992) dokee78

dokee78
(PH! kedvence)

Liara melyik rendszerben van,mert bár dumáltam vele,de nem emlékszem hol és van egy mellékküldetésem vele.

Xperia Mini ExMIUIv4 2.5.11-r1 Lotus F1 Team <---> Kimi Raikkönen

(#993) OccsE

OccsE
(tag)

a 3 terminal a kereskelmi szinten van. Ahol felmennel Liarahoz a lepszon az aljanal van egy bejarat. Bemesz tovabb a folyoson ki egy terembe ott jobbra egy lepcso es ajto. ott be majd oda ersz abba a nyitott reszbe ahol kozepen taxik vannak. Ott van a 3 terminal.
Sajnos nalam mar nem mukodnek :(
Aki megcsinalta.... a 3 terminal kodolasa utan egybol jon a kovekezo feladat? Vagy menni kell Liarahoz?

egyebkent az Illiumon kell ot kereseni...

(#994) PowerBuldog válasza dokee78 (#992) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha az Illusive Man odaadta az aktáját, akkor meg fog jelenni a csillagtérképen.

(#995) WonderCSabo válasza dokee78 (#992) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az Illiumon van, a Crescent Nebulában.

(#996) SzalaiG válasza Kidus (#989) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Shotgun? Ebben a modern világban már csak automata van nem? :D

(#997) jer1cho válasza OccsE (#993) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tegnap este megcsináltam. Menni kell hozzá. Kiírja, hogy add le a adatokat.

(#998) jer1cho válasza Kidus (#991) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönöm, meglettek. Az volt a gond, hogy én mindenáron az álló - ami ilyen állványon van - terminalokkal próbálkoztam... :B

(#999) OccsE

OccsE
(tag)

miert nem a hosszukas alloak azok amiket fel kell "torni"? vannak mas fajtak is?
hany darabot kell feltorni?

(#1000) jer1cho válasza OccsE (#999) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem (de talán az első az, arra már nem emlékszem), a falon van, és úgy néz ki, mint a hírmondó terminal. Narancssárga, 3 db van.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect 2
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.