Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect 2

(#3001) cyberkind válasza WonderCSabo (#3000) üzenetére

cyberkind
(senior tag)

Azóta az is kiderült, hogy a CFX-et is lekellett tiltanom, annál az 1 küldetésnél !

Férfi vagyok vagyis izé Old Spicet használok :D

(#3002) szitt

szitt
(lelkes újonc)

lenne egy furcsa kérdésem, hátha próbálta már itt valaki :B A héten végig nyomtam a mass effect 2-t az összes dlc-vel, és nagyon megtetszett. Viszont az első rész kimaradt nekem, és ha kijön a 3. rész szeretném, ha az első részben hozott döntések is hozzácsapódnának ehhez a mentéshez. Ezt meg tudom oldani valahogy ? Vagy csak az újabb részek ismerik fel a régebbi mentéseket ? (Tudom egyszerűbb lenne újra végignyomni majd a második részt, de hátha van időtakarékosabb megoldás) köszi előre is

Felhőt oszlatok. Formában tart.

(#3003) woland_y2k válasza szitt (#3002) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

Nem. Végigviszed az egyet (sőt érdemes kétszer végigvinni, mert csak így tudod kimaxolni a karaktert), majd végigviszed a kettőt (ezt már elég egyszer is, ha jól rémlik) utána jöhet a három. Mondjuk azt már nem értem, hogy miért a kettővel kezdtél, hidd el az első is nagyon jó, sőt a sztorit nézve jobb, mint a kettő. Vannak benne agyeldobós részek, meg a hangulata is jobb szvsz.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt." l www.betateam.hu l

(#3004) SzalaiG válasza woland_y2k (#3003) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Szerintem is jobb az első rész, mint a második. Pl.: karakterfejlődés, fegyverhasználat, hangulat, történeti fordulatosság.

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#3005) WonderCSabo válasza szitt (#3002) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nagy kár, h. először nem az egyet vitted végig. Így a kettőt is jobban értetted volna, meg nem spoilerezted volna szét az egyet.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#3006) SzalaiG válasza WonderCSabo (#3005) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Az elsőt akkor is jobb újrajátszani. :K

(#3007) cyberkind válasza SzalaiG (#3006) üzenetére

cyberkind
(senior tag)

Az biztos, én sokkal szabadabb-nak érzem benne magamat, mint a 2-be !

Férfi vagyok vagyis izé Old Spicet használok :D

(#3008) WonderCSabo válasza SzalaiG (#3006) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Természetesen.

(#3009) szitt

szitt
(lelkes újonc)

Az igazat megvallva véletlen az utamba került a 2.rész launch trailere és nagyon megtetszett :) Nem sokat filóztam utána rajta, nem nagyon olvastam utána, hogy a mentést lehet tovább vinni. De akkor lenyomom mind a kettőt, ennyit megér a story :D csak meglepően hosszú volt a második rész kb 25 órámba telt mire végig nyomtam

(#3010) Tibicsucsu válasza szitt (#3009) üzenetére

Tibicsucsu
(tag)

Nekem elsőre kb 45 óra volt. Most ötödikre (vagy 6.?) 35-40 körül Overlord, Kasumi és LotSB DLC-kel együtt. Mondjuk az első részt 18 óra alatt toltam végig, mert annyira vitt magával a fő szál. Másodikra talán 40 óra volt minden szaros, egyforma mellékküldivel együtt.

(#3011) WonderCSabo válasza Tibicsucsu (#3010) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én szívtam a második rész végégel.

SPOILER:

Először nem csináltam meg a tech fejlesztéseket, és csomóan meghaltak a hajóban.
Aztán szar embereket vittem, és meghalt a csapatomból egy pár.
Az csapatomból aztán mindenkit megmentettem, de meghalt a legénységem nagy része.
Kiderült, h. túl sokat szarakodtam a forrás gyűjtéssel, vissza kellett mennem egy régi mentésbe, így meg tudtam menteni a csapatom és a legénységem is. :)

(#3012) woland_y2k válasza WonderCSabo (#3011) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

SPOILER

Én a legénységet veszni hagytam, csak a küldetés számít címszó alatt. ;] A csapatomból viszont mindenki megmenekült, elsőre.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt." l www.betateam.hu l

(#3013) Tibicsucsu válasza WonderCSabo (#3011) üzenetére

Tibicsucsu
(tag)

SPOILER

Először én is elcsesztem. A hajó fejlesztések megvoltak, de Miranda nem volt lojális és én is rosszul választottam ezért Miranda és Legion meghaltak és spur voltam visszaküldeni vkit a legénységgel ezért meghaltak. Itt mondjuk bennem volt, hogy ez egy suicide mission és az első a collectorok megállítása. Nem gondoltam, hogy ennyire egyszerű.
Már korábban asszem leírtam, én azért elraktam ezt a mentést és ezzel fogom folytatni először a hármat. Így valóban megmarad vmennyire az az érzés, hogy súlya van a döntéseidnek és meglesz s saját tökéletlen Mass Effect történetem.

(#3014) Cyno

Cyno
(tag)

Sziasztok!

Biztos velem van a gond, de nem találom, hogy PC-s verzióban, hogy lehet beállítani az irányítást gamepad-re. :R

(#3015) WonderCSabo válasza Tibicsucsu (#3013) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én maximalista voltam e téren. :)

(#3016) szitt

szitt
(lelkes újonc)

Én jó arc voltam, megmentettem akit csak tudtam :D bár így is elvesztettem Mordint és Jack-et (pedig Mordint bírtam nagyon :( )

Egyébként egy kicsit talán ezért is lesz furcsa újrajátszani majd, mert már nem lesz annyira "spontán" a döntés egy-egy kérdésnél.

[ Szerkesztve ]

(#3017) glutamin

glutamin
(őstag)

Hátha még nem látta valaki:

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#3018) dokee78

dokee78
(PH! kedvence)

Tanácsok kellenének:
Hogyan lehet leggyorsabban,vagy legegyszerűbben renegáttá válni?
És a hajón milyen fejlesztések legyenek,mire átmegyek az Omega 4 relén?
Kit érdemes lojálissá tennem aki a legjobb harcos,mert én Kasumit szeretném,mert jól harcol.

Xperia Mini ExMIUIv4 2.5.11-r1 Lotus F1 Team <---> Kimi Raikkönen

(#3019) Tibicsucsu válasza dokee78 (#3018) üzenetére

Tibicsucsu
(tag)

SPOILER

Nincs ilyen, hogy gyors renegáttá válás. Játék közben ha beszélgetsz, mindig válaszd az alsó választ ha van lehetőség, ha bal oldalon megjelenik pirossal renegát válasz akkor azt. Figyeld az extra lehetőségeket is amik néha megjelennek. Ilyenkor pirossal egy villogó egér (PC-nél) jelenik meg a bal alsó sarokban. Amíg villog, addig kell a bal egérgombot lenyomni. A lényeg, hogy beszélgess sokat és legyél paraszt.

Hajóra minden fegyver és pajzs fejlesztést meg kell csinálni. Összesen asszem 4 fejlesztés van, ami nem érinti az Omega4-en való átjutást: vmi orvosi szoba, üzemanyag, probe (magyarul nem tom), bolygó scannelés. A fejlesztések asszem akkor lesznek elérhetőek, ha lojális lesz egy-egy csapattag (kivéve Kasumi és Zaeed asszem).

A fentiekből is következik, hogy érdemes mindenkit lojálissá tenni, de ez fontos a suicide mission miatt is meg azért, hogy ne 20 óra alatt csináld végig a játékot, hogy jobban megismerd a karaktereket, hogy élvezetesebb legyen a harc a feloldott képességek használatával......

(#3020) dokee78 válasza Tibicsucsu (#3019) üzenetére

dokee78
(PH! kedvence)

Jack Mirinda összetűzésnél ki mellett érdemes kiállni?

(#3021) WonderCSabo válasza dokee78 (#3020) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem Miranda többet tud, meg szimpibb is, de amelyiket akarod, nézd meg a tulajdonságaikat. Mellesleg elég ponttal ki is tudod őket ~ békíteni.

[ Szerkesztve ]

(#3022) Tibicsucsu válasza dokee78 (#3020) üzenetére

Tibicsucsu
(tag)

SPOILER

Attól függ, hogy melyiket szeretnéd elcsábítani :K .
Ha van elég paragon v. renegate pontot, akkor elvileg mindkettő marad lojális a vita után.
Egyébként egyéni ízlés kérdése. Én most soldierrel nyomtam és nem egyszer előfordult, hogy mondjuk Garrust, Zaeedet vagy Gruntot vittem magammal + Mirandát squad weapon damage miatt (és persze warp és overload is nagyon sokszor kellett).

(#3023) dokee78 válasza Tibicsucsu (#3022) üzenetére

dokee78
(PH! kedvence)

Női karakterrel nyomom,ő is viszonyt kezdhet Mirandával?

(#3024) Tibicsucsu válasza dokee78 (#3023) üzenetére

Tibicsucsu
(tag)

Nem tom. Szerintem nincs lehetőség azonos neműek közti viszonyra.

(#3025) WonderCSabo válasza Tibicsucsu (#3024) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De van. :)

(#3026) szitt válasza dokee78 (#3020) üzenetére

szitt
(lelkes újonc)

SPOILER

Én Miranda mellett álltam ki (végül vele ment is a csábítós dolog :D ) De annyi hátulütője volt a dolognak, hogy hiába volt lojális Jack, a veszekedés után már nem volt az, és nem is nagyon lehetett vele beszélni :(

(#3027) Jofi81 válasza szitt (#3026) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Szerk.: SPOILER

Ezért kell Jack küldetését a végére hagyni, mikor már elég magas a Paragon/Renegade pontszámod. Így mindkettő lojalitását megtarthatod.

[ Szerkesztve ]

(#3028) Tibicsucsu válasza WonderCSabo (#3025) üzenetére

Tibicsucsu
(tag)

Hoppá!

Nő-nő és férfi-férfi is?

(#3029) WonderCSabo válasza Tibicsucsu (#3028) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elsőről láttam videót. Második sztem nem lehet.

(#3030) WonderCSabo válasza WonderCSabo (#3029) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

SPOILER

Mellesleg én fickóval voltam és Mirandát választottam. Tudom konzervatív vagyok. ;]

[ Szerkesztve ]

(#3031) simron

simron
(lelkes újonc)

Üdv.
Az a gondom, hogy amikor összeugrott Miranda és Jack még nem volt elég magas a Paragon/Renegade pontszámom és Jack így már nem hűséges hozzám. A veszekedés után Jack már csak annyit mond, hogy mellettem lesz a végén, de többre ne számítsak, viszont van két válaszlehetőség, amit még mindig nem tudok választani (szürkék), ezek választhatók lesznek elég magas paragon/renegade pontszám esetén és így visszaszerezhető a lojalítása, vagy erre végképp nincs lehetőség?

(#3032) Jofi81 válasza simron (#3031) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Nagyon magas pontszámmal még vissza tudod szerezni a lojalitását, de románcra már nem lesz esélyed nála.

(#3033) WonderCSabo válasza Jofi81 (#3032) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sőt beszélni se akar veled többet.

(#3034) Capricornus

Capricornus
(tag)

Spoiler

Vitatkoznom kell veletek pár dologban, ugyanis az hogy ha végére hagyja valaki a Jack-Miranda dolgot nem mindig elég a békítéshez.
Eddig 3x játszottam végig a játékot, az első két alkalommal az öngyilkos küldetésnél mindig meghalt valaki (először Mordin, utána Jack), pedig az első alkalommal mindenki lojális volt (másodjára Jack nem), és upgrade-ek terén is jól álltam. Ez nagyon frusztrált, szóval utánaolvastam kicsit a dolgoknak, és a harmadik végigjátszásra máshogy csináltam pár dolgot.

Pl. a Jack-Miranda akciót jobb az elején lerendezni. Először ezt én se hittem el, de kipróbáltam, és tényleg működik. Tök alacsony paragonnal kibékítettem őket, míg az előző végigjátszásomban majdnem maxolt paragonnal se tudtam ezt megtenni az öngyilkos küldetés előtt. A kulcs az volt, hogy amit lehet meg kell csinálni az elején mindkettejük lojalitás küldetését, és utána közbeavatkozni amikor veszekszenek.

A Tali-Legion veszekedésnél nem tudok ilyen trükkről, őket eddig mindig sikerült kibékíteni.

Románc vonalon tényleg lehet leszboszi vizekre evezni, bár én eddig mindig férfi karakterrel nyomultam, de a yotube-os videok tanulsága szerint pl. Kelly női Shepard-el is össze tud melegedni:-)
Na meg ugye az első részben Liarát is meg lehetett dönteni mindkét nemű karakterrel:-)

Sőt, elvileg Morinth-al is össze lehet jönni nőként is ha őt választjuk Samara helyett, csak annak kellemetlen következményei lesznek:-D

''This day shall be a glorious one for the Imperium!''

(#3035) WonderCSabo válasza Capricornus (#3034) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Persze, a feltétel az elegendő renegade/paragon pont, de ha a végére hagyod, akkor nagyobb eséllyel lesz elég.
TOvábolvastam a hszedet, ezek szerint egy trükkel kevesebb pont is elég... :F

(#3036) Jofi81 válasza Capricornus (#3034) üzenetére

Jofi81
(őstag)

De az aszárik egyneműek, úgyhogy ott nem beszélhetünk leszbikus kapcsolatról, hiába néznek ki nőnek. :) A Kelly-s dolog viszont tényleg működik női karakter esetén is.

(#3037) kovsol

kovsol
(PH! nagyúr)

én még csak a ME1 -t tolom, de az lenne a kérdésem, hogy az ottani karakteremet tovább tudom vinni majd a második részbe, vagy ennyire nem kapcsolódik a két rész ?

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#3038) Jofi81 válasza kovsol (#3037) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Tovább tudod vinni, sőt, az ott hozott döntéseidnek komoly hatása van a második részre.

(#3039) Capricornus válasza WonderCSabo (#3035) üzenetére

Capricornus
(tag)

Ha ezt trükknek lehet nevezni akkor igen. Személy szerint én kipróbáltam ezt a minél korábban módszert és működött.

Jofi81

Jó, ok, igazad van, egyneműek, de szerintem mindannyian tudjuk miért néznek ki úgy ahogy:-)

''This day shall be a glorious one for the Imperium!''

(#3040) Tibicsucsu válasza WonderCSabo (#3035) üzenetére

Tibicsucsu
(tag)

SPOILER

Én erről már korábban olvastam és nem az a lényeg, hogy magas legyen a pontod, hanem az a fontos, hogy a veszekedésig a pontgyűjtési lehetőségeidet mennyire használtad ki. Elvileg számolja és menti a játék, hogy hány pontot gyűjthettél volna addig és ennek arányában dől el, hogy kibékítheted őket vagy sem. Ha sokat elszalasztasz, akkor a büdös életben nem szerzed meg mindkettőjük lojalitását. Szerintem ez jó megoldás, mert ez kb azt méri, hogy mennyire erős a jellemed.

[ Szerkesztve ]

(#3041) WonderCSabo válasza Jofi81 (#3036) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyneműek, nem má! :)

Tibicsucsu: Köszi, télleg jó.

(#3042) fpeter07 válasza Capricornus (#3034) üzenetére

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A vitába nekem nem volt beleszólásom, nem választhattam renegát opciót. Jófiút játszottam. Na majd idén én leszek a gonosz! ;]

(#3043) SzalaiG válasza Tibicsucsu (#3040) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Lenne benne logika, de nem túl erős ez?

(#3044) Tibicsucsu válasza SzalaiG (#3043) üzenetére

Tibicsucsu
(tag)

Inkább úgy fogalmaznék, hogy egyszerű. Ahogy az egész lojalitás rendszer is elég egyszerű összehasonlítva például a Dragon Age-ben használt rendszerrel. Ott nagyon sok beszélgetésnek, cselekménynek volt hatása valamilyen irányba az egyes csapattagokra és nem is egyformán hatottak. Itt megcsinálod a az adott karakterhez kötött küldit oszt máris "jófej" vagy. Én legtöbbször a paragon opciókat választom magamtól, de néha gondolkodás nélkül tolom a renegade választ, mert azt érzem helyesnek és előfordul, hogy semleges vagyok. Ezért én első végigjátszásra nem is tudtam kibékíteni a két csajt. Pedig ha lett volna opció, akkor leüvöltöm mindkettő haját :)

(#3045) uszkart

uszkart
(kvázi-tag)

Hi!

Valaki lefordította a mass effect redemption-t magyarra! Nincs meg véletlenül valakinek?
:R lennék!

"Aki vadállatot csinál magából, az megszabadul az emberi lét fájdalmától." Dr. Johnson

(#3046) WonderCSabo válasza uszkart (#3045) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mass effect redemption magyar

Google első találat erre a keresésre. ;)

(#3047) dokee78

dokee78
(PH! kedvence)

A shadow brokerhez nincs magyarosítás?

(#3048) Lui04 válasza dokee78 (#3047) üzenetére

Lui04
(tag)

(#3049) uszkart válasza WonderCSabo (#3046) üzenetére

uszkart
(kvázi-tag)

ott már nincs fenn', főnök! egyéb forrás?

"Aki vadállatot csinál magából, az megszabadul az emberi lét fájdalmától." Dr. Johnson

(#3050) WonderCSabo válasza uszkart (#3049) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gondolom ezer warez siteon fennvan, de ugye itt nincs warez. ;)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect 2
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.