őő köszönöm mester 
csak azt mondd meg hogy oldjam meg az egyedi felbontást, azaz: 1360x768-at 
Aki tud munkát, írjon! Minden jöhet.
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
őő köszönöm mester 
csak azt mondd meg hogy oldjam meg az egyedi felbontást, azaz: 1360x768-at 

Ebben az esetben bizony le kell törölni a resman kext-et : 83-as hozzászólás.
A gt200-as driver pack tesz fel helyette másikat, ami gondolom némiképp módosítva van.
Nekem legalábbis ezt a leírást követve sikerült működésre bírni a gtx260-ast, ott a kép a 3541-ben.
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

Elvileg alapból kéne lennie.
Nálam sima EFI-s megoldás van és minden felbontás elérhető.

Kövesd végig PH 5.5 leírását, ha nála működött, nálad is kellene.
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

Nem olvastam ennyire vissza, csak azt láttam, hogy törölje és megoldódik a blue screen-es problémája, ami nem egészen erre vezethető vissza. 
A használható felbontáshoz valószínű a te megoldásod lesz az út neki.
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

10.5.7 iA.... v7 about this mac-re újraindul a felület.
Pedig van egy patch ami direkt erre van...
Ötlet?
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3
Hát köszönöm a segitséget, nekem semmi EFI nincs feltelepitve... De viszont 1920x1200 felbontású monitorom lett, az meg van a skálán ugyhogy nyertem 

Mit tudsz te arrol, hogy van vagy sem?... 
Hivhato vagyok Viberen
onnan hogy lehetett választani telepitéskor és én semmit se pipáltam be, az van max amit gyárilag is felrak...

Gyárilag nem rak fel semmit. Mivel ez egy hackelt OS, eleve egy olyan mkext-et tölt be ami nem az eredeti Apple konfigra érvényes. Azért hogy müködöképes legyen a hackintosh, eleve egy EFI kompatibilis bootloader kerül betöltésre, ami már a hackintosh telepitölemezen más mint az eredeti DVD-n. Ha nem telepitetted, akkor a lemez bootloaderje került telepitésre alapjában. Javitson ki valaki ha tévedek.
Hivhato vagyok Viberen

Skacok! Ha valakit érdekel, van egy ilyen billentyüzetem, magyar kiosztásban, megboltolhatjuk: 
Hivhato vagyok Viberen

Mi pénz?
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.

Engem is érdekelne, ilyen van a bólogatósomhoz, csak sajnos belga kiosztású. Valahogy nem tudok megbarátkozni vele
Adok helyette 10 darab HP moduláris billentyűzetet, németül 
[ Szerkesztve ]
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

Tiszteletem, uraim. Beszálltam a táborba egy MSI EX700-as laptoppal, de nem megy a wifim (intel 3945), és nem is fog. Keresek osx kompatibilis minipci-os wifi kártyát, aki tud elfogadható áron, azt megérem, szóljon.
Üdv, Locsi.
Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.
udv!
en nemreg vettem itt a ph!-n egy Broadcom BCM94311MCA kartyat MisterP-tol 1000 HUF-ert, kerdezd meg, hogy van-e meg neki.. amugy intel wifi+osx86 kombo tekinteteben erdemes figyelni ezt a blogot: Project: Camphor
in asm we trust

Sziasztok!
Már órák óta böngészem ezt a topikot és bár sok hasznos infót találtam, a lényeget még mindig nem tudtam össze rakni.
Szóval szeretnék egy osx-et rakni a gépemre(x86), hiába google, hiába rengeteg olvasás még nem jöttem rá hogyan.
Meg van ugyebár a leopard.dmg melyet power iso-val leopard.iso -ra konvertáltam. Van egy egész meghajtóm erre a célra melyet mac drive7 -el leformáztam így elvileg ezt a meghajtót a célnak előkészítettem.
Kérdés az hogy a 7,5gb iso-t hogyan tudnám esetleg 2 dvdre kiírni vagy esetleg xp alól az adott meghajtóra telepíteni. Egyáltalán mi szükséges ahhoz hogy ezt összehozzam? Jó lenne ha valaki lépésről lépésre leírná (akár priviben is).
A segítséget előre is köszönöm!

eredeti formában a legnehezebb felrakni, kezdésnek inkább ne így próbálkozz, keress hackintosh-t
Volt 2 particio a vinyomon, 1 mac-re elökészitve, üresen, meg egy NTFS amin csomo adat volt. Leo telepiteskor Disk Utility-ben a MAC-re szánt particiot kijelöltem és Extended Journaled-re formáztam, erre az egész vinyót ugy ahogy van lecsapta nullára, NTFS partíciót is törölte, igy 1mp alatt elpusztitott 330 giga adatot
Nem lehet valahogy visszahozni? 

szerintem vmit elrontottál, mert csak úgy nem törli le az egészet
ha csak a partíciós táblát törölted, akkor jó eséllyel mindent vissza tudsz hozni a testdisk-kel
Az nem Warez véletlenül? (mármint hackintosh)
Játéktopikban előtted írt post féleség megjelenik kb 5 percen belűl röpül a User, ha jól sejtem, itt viszont elég elnéző a főnökség.
Nem az a bajom, hogy itt orrba-szájjba megy a Warez, hanem a manus megkérdi melyik "relase"-t tegye fel, de ez nem elég még a kétrétegű DVD-t is lusta megvenni, inkább mahinálva tenné 2 4,5Gb-os DVD-re.

Aki ezt kimagyarázza, az akár lehetne a warez szoftverek védőszentje is. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Aki ezt kimagyarázza, az akár lehetne a warez szoftverek védőszentje is.
perelik is emiatt már régóta az apple-t, hogy lehet-e sima pc-re telepíteni az osx-et
A per már lezárult?
Nem hallottam volna, illetve arról sem, hogy valamilyen MÓDOSÍTOTT formában egy szoftvergyártó cég szellemi tulajdonát fel lehessen használni.
Ha pedig nem módosított, hanem eredeti lemez, akkor minden bizonnyal fel fog menni a hozzá kapott / vásárolt géphez.
Amíg a per le nem zárul, addig tudtommal tilos főleg tört formában feltenni, vagy fizetés nélkül.

nem zárult le, valószínűleg sokáig nem is fog még
itt is van a Psystar, aki macklónokat árul, plusz van még 2-3 cég szintén
Amíg a per le nem zárul, addig tudtommal tilos főleg tört formában feltenni, vagy fizetés nélkül.
tudtommal torrentes win-t is felrakhatsz a gépedre, ha meg van eredetiben
és az osx-et meg lehet venni önmagában is
a topiktól eléggé eltértünk, ezt már egyszer átbeszéltük a jogosmodban
[ Szerkesztve ]
Ezt és ezt az Apple adta ki, vagy megkérdezzem tőlük?
tudtommal torrentes win-t is felrakhatsz a gépedre - a szoftverrendőrségnek mit mondassz róla? Magyarországon lehet?
Persze meg lehet csinálni, de aki megcsinálja az nem a magyar törvényeknek megfelelően jár el... aztán, hogy ez szabálysértés, vagy bűncselekmény, az már nem rám tartozik.
Szóba került egy téma, gondolom érted az én álláspontom és ki próbálod magyarázni, hogy hol van a kiskapu és hol nincs... attól, hogy hoztak egy döntést a jogosmod-ban még nem azt jelenti, hogy jó a döntés... nem vitatom, mert ez egy cég tulajdonában levő fórum és a Moderátorok felügyelik, a Moderátorok szavát nem kérdőjelezheti meg senki sem, de nem feltétlenül azt jelenti, hogy csak 2 helyes válasz létezik... pedig itt az lenne a jó, ha az igen igen lenne, a nem nem.
Az Apple megkérdezné a Prohardver lapcsaládot, hogy ami itt megy ebbe a topikban miért megy és miért mehet, ha egyszer a Moderátorok felügyelete alatt áll a fórum... szerintem Parci nem örülne a levélnek és az esetleges jogi procedúrának sem.... itt arra próbálok célozni, hogy akinek a szellemi tulajdonában van a program, az valószínűleg leszarja, hogy TE mit gondolsz és azok, akik kimagyarázzák a topik életképességét.
Aki hivatalos forrásból vesz gépet és OS-t annak nincs problémája a szoftver telepítésével, aki pedig ilyen-olyan (bárhogy írjuk le akkor is warez marad) szoftvert tesz fel az próbál ügyeskedni.
Mellesleg 90 napos telefonos segítségnyújtási támogatást élvez minden User ha jól tudom... akkor a kérdésüket tegyék fel az Apple-nak ne itt!
Ajánlom figyelmedbe ezt és a második sorát: "mkext-et tölt be ami nem az eredeti Apple konfigra érvényes"
Innentől kezdve ajánlom figyelmedbe a lincensz azon részét, ahol a módosításokról írkálnak.
Ja és ha most jópár Usert magamra haragítottam, akkor IJB póló, de vállalom, mivel ha egyszer az alapelvek tiltják és a Játék, Win-es topikokban érvényben van, akkor lépjen itt is életbe az alapelvek warezra vonatkozó része, de tőlem kivehetik az alapelvekből és mindenhol lehet, így nincs kivételezés.. 
[ Szerkesztve ]

hogy ez szabálysértés, vagy bűncselekmény, az már nem rám tartozik
akkor tehát itt be is fejezhetjük a vitát
főleg ha még ezt is hozzávesszük:
nem vitatom, mert ez egy cég tulajdonában levő fórum és a Moderátorok felügyelik, a Moderátorok szavát nem kérdőjelezheti meg senki sem
have a nice day 
Hát Ti nagyon unatkozhattok... Ahelyett hogy szívnátok valami természetes zöldet 

Lehet hogy hülyeséget kérdeztem, de nem hinném hogy maga a topik puszta jog tisztaságból jött volna létre... vitatkozni ezen meg teljesen felesleges, pont úgy ahogyan kötekedni is.
Asszem maradok a googlenál, az legalább nem szól bele abba amit keresek 

"mivel ha egyszer az alapelvek tiltják és a Játék, Win-es topikokban érvényben van, akkor lépjen itt is életbe az alapelvek warezra vonatkozó része"
Itt most gondoljunk pl. a Windows 7-es topicra, vagy esetleg pár Symbian-os topicra a szignózás kérdésében, vagy WinMo esetében a főzőtt ROM-ok használhatóságának megvitatására, esetleg iPhone jailbreak részletes megbeszélésére?
Gyakorlatilag nincs olyan topic, ami ne érintene érzékeny kérdéseket, szóval nem kéne az álszent duma....
Remélem, nem gondoljátok komolyan, hogy a moderáció elsősorban a szerkesztőségnek alárendelt dolog? Elsősorban a fórumnak van alárendelve, ami természetszerűleg szoros és kölcsönös érdekkapcsolatban van a szerkesztőséggel, de nem a cég moderál, hanem mi.
A warez dolgokról nem szeretnék sokat írni, nagyon jól tudjátok, hogy nem vagyunk ott minden egyes téma minden egyes hozzászólása mellett és ez nyilvánvaló képtelenség lenne. Azzal is tisztában vagytok, hogy hála a jognak és a sok joghoz értőnek
, nagyon sok kényes, vagy nem tisztázott területet lehet találni az informatikában.
Maradjunk annyiban tehát, hogy a PH! nem fog teret adni bármilyen olyan témának, mely egyértelmű jogi aggályokat vet fel, vagy jogilag bármilyen módon hátrányosan érintheti a fórum, vagy a szerkesztőség üzemelését, vagyis elejét szeretnénk venni bármiféle olyan kellemetlenségnek, ami nem csak a PH-nak rossz, hanem azon keresztül nektek is. A továbbiakban pedig tessék az erre a célra szentesített témában érvelni és nem légbőlkapott feltételezéseken lovagolni, mert ezzel valóban segíthetitek a munkánkat és meg is köszönjük, jól jön.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

hellll
szerintetek mit szólna a 10.5.2-es rencerem', ha kirántam a segge alól a P5LD2*-es lapot, a D805-ös CPU-val együtt, és gyorsan, mielőtt még seggre huppana, alávágnék egy P5WD2*-t, egy D930-at?
* ASUS
akárkivót'tevótá

Szerintem nagy eséllyel menne, talán a lan-nal lenne egy kis hiszti

Akkó'megpróbálom 
végülis ... de hülye vagyok ... csak annyi lenne a dolgom, hogy áttemeszem a boot hdd-t a másik, már említett gépre, és megnézem

jelentek majd!
akárkivót'tevótá

Harmadik napja ismerkedem az OS-X-el, de nálam hamar betörte az alma az ablakot. 
Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.

hello
volt nálam egy hdd, rajta rendszer, eg gondolom NFFS-es, XP-s admin cuccokkal, minden együtt, documentAndSetting, meg ilyen könyvtárak, ksizedtem belőle ami kell, majd töröltem az egészet
most meg üríteném a kukát, és folyton kiírja, hogy "Emptying the Trash cannot be completed because X is locked. To empty everything int the Trash, including locked items, press Optoin key while selecting Epty Trash"
ez azt jelentené. hogy
right click in the TRASH icon
EMPTY TRASH -› és eközben nyomjam az ALT-ot, a bal egérgombbal együtt?
csak mer'nem működik.
és vagy kismillió tétel van LOCK-olva
ha megnyitom FINDER-ben a TRASH-t, akkor némely al-alkönytvtáron rajta van a lakat, és ki is írja, hogy YOU CAN ONLY READ.
gondolom mert a főkönytvátrba írhatok, de némely alkönytvárt meg rendszergazdai jogokkal hoztak létre.
akárkivót'tevótá

Válaszd a Finder/Secure Empty Trash menüpontot és törölni fogja a lock-olt fájlokat is.
Ha ez sem segít, akkor az Onyx-ban lévő kukaürítés tuti megoldja a gondot.

azt mondja, hogy nincs meg hozzá a szükséges privilégiumom. :-/
nincs külön user beállítva itthon, hanem eddig, ha kellett, kérte az admin jelszót.
(
de hogy ezt a menüpontot hogy nem vettem észre eddig (-:
)
akárkivót'tevótá

sajna onyx sem segített .. tervezem, hogy lemásolok róla mindent, és leformázom
vagy a .Trash könytár tartalmának lehetne még más jogosultságokat adni szeritem.... bár ezek Lock-oltak
akárkivót'tevótá

Az egyik megoldás, hogy Finderben megnyitod a Trash mappát, kijelölsz benne mindent (Command-A), aztán Option-Command-I-t nyomsz, és kikapcsolod a lockot.
A másik lehetőség, hogy Terminal ablakban belépsz a ~/.Trash mappába, és kiadod a chflags -R nouchg * parancsot.
[ Szerkesztve ]

az elsőt már próbáltam, sajna amint kikapcsolnám, azonnal visszateszi a "pipát"
a chflags -R nouchg * prancsa hatására sem hajlandó ezt se levenni, se a trash nem üríthető
akárkivót'tevótá

Hülye dolog... nem lehet, hogy külső meghajtóról törölted?
Úgy emlékszem nekem akkor volt ilyen. Bár akkor meg azt írja ki, hogy nem visszavonható a törlés...
Amúgy bemész a kukába rákattintasz a fájlra, lockot kikapcsolod...
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

a lock-ot nem lehet kikapoclsni ... mert azonnal visszakapcsolj ..
szerintem ADMIN-os, NTFS-es kvarás van ... lementem róla cuccokat, aszt format .. 
akárkivót'tevótá

"sajna onyx sem segített .."
No az érdekes lock lehet. Az Onyx még az élő rendszerkönyvtárt is legyakja, ha bedobom a kukába 

Sziasztok!
Kalyway 10.5.2 -t szeretnék majd a netezős gépemre tenni (Gigabyte GA-MA78GM-S2H, AMD X2 BE-2400 45W, 7600GT, stb) elindul majd ilyen gépen, vagy felejtős?

Scitec tápkiegek kaphatóak olcsón! http://bit.ly/oEuUB2

Keress valami újabbat, legalább 10.5.6-ost. Egyedül az sb700 aggályos, de van rá megoldás.

Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy a külső USB -s 320Gb -os HDD -et formatáltam HFS+ -ra. (MacDrive 7 -el)
Már nincs szükségem rá ezért vissza szeretném formatálni, HTFS/FAT32 -re, de nem tudom hogy áljjak neki. Milyen progi kell hozzá?
Origin:attila4go

Gparted live cd, vagy hirens, ezekkel a legegyszerűbb

Sziasztok.
A problémám a következő. Adott egy MSI Ex700-as laptop, amin végre sikerült elérni, hogy működjön a sleep funkció, de a sleep-ből való visszatérés után recseg a hang. Mit lehet evvel kezdeni?
Üdv, Locsi.

Üdv mindenkinek
Lenne egy olyan gondom hogy barátnőmnek van egy Ibook G4ese
kinn van külföldön van jelenleg és szeretnénk skype-on videótelefonálni
amikor bedugja a kamot a gépbe akkor be tudja kapcsolni és látja magát meg minden
úgy fasza de amikor már skype-on akarnánk dumálni akkor már nem tudja beállítani a kamot mert nincs olyan beállítási lehetőség mint msn-ben hogy Hangok és Videó beállítása
és csak én látszom itthon a kamban de ő neki hogy lehetne beállítani ha skype-on meg msn-en nem látszik de külön kinn az asztalon ha van és bekapcsolja akkor bekapcsol a kam tehát működik csak skype-ban nem
Lécci valaki segítsen köszönöm

Köszi, sikerült. 
Origin:attila4go