Hirdetés

2014. szeptember 30., kedd

Hozzászólások

(#351) andorra válasza varzsha (#350) üzenetére


andorra
(őstag)

Mint említettem, engem egyáltaán nem érdekel ez a program, de ha le akarnám tesztelni, nem ilyen bizonytalan módszert alkalmaznék. Egy-két CD-ről saját magam készítenék különböző konverziókat több lépcsőben és azokat vizsgálnám.

(#352) barnamo válasza varzsha (#350) üzenetére


barnamo
(lelkes újonc)

Köszönöm az ellenőrzést. A Bandcamp úgy működik, hogy rar-t kapsz ha letöltöd az albumot, benne a számokkal, külön, nem én darabolom szét, és azóta minden mappát behúztam és szinte az egész állomány amit a múlt hónapban töltöttem mind 'cutoff'. És csak az onnan letöltött zenékre írja, így nem a 'checker hibája, hogy bizonytalan lenne. Szóval ennyit a Bandcamp.flac-ről :) Már ha az az ő hibájuk, és nem mondjuk a zenészé. De továbbra is arra gyanakszok, hogy mikor kiválasztom a formátumot, és amíg várok, hogy aktív legyen a link akkor készül el konvertálás és a rar, és a szerveren tárolt forrásfájl hibája az egész. Annyi zene van ott fent, ekkora szerverük nem lehet a sok több-száz megás lossless anyagnak

A cue fájloknál néha találok olyat, hogy megnyitom a jegyzettömbbel és albumcím.waw van a cue fájlban amire hívatközik a cue, de a zenei anyag mégis mondjuk .ape, nekem ekkor ír hibaüzenetek a darabolóm. De úgyis csak mp3-ba darabolok, ha valamit losslessként szedek le azt inkább cd-re írom, és ha valamit egyben szedek le úgy is hagyom. Íráskor nem szokott érdekes módon panaszkodni a cue-ban levő rossz fájlvégződésre csak daraboláskor/konvertáláskor. És ugyan azt a programot használom mindkettőre

(#353) Exodius


Exodius
(tag)

Kedves mindenki!

Van egy Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio hangkártyám meg egy Sennheiser HD 555-ösöm és Foobar 2000-et használok DFX Audio Enchancer-rel meg van egy Genius hangfal párom. A kérdésem: ezek a dolgok elegek ahhoz, hogy halljam a FLAC és MP3 közti különbséget, vagy újítsak be valami Tascam, M-Audio, E-MU dologra? :) Ugyanis lett egy olyan merész ötletem, hogy átállok MP3-ról FALC-ra (wav-ra szeretnék, csak alig tudok olyan minőségben találni valamit, hogy halljam, mert állítólag nagyon durván jó, így viszont maradt a FLAC ami még mindig jobb mint az MP3). Szóval mi kéne ahhoz (külső/belső hangkártya,fejes,hangfal,erősítő) hogy a lehető legjobban halljam a különbséget/minőséget? :O Előre is köszönöm a válaszotokat. :)

(#354) baluka26 válasza Exodius (#353) üzenetére


baluka26
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Felejtsd el a DFX féle szoftveres mókolást.

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#355) andorra válasza Exodius (#353) üzenetére


andorra
(őstag)

Már a most meglévő eszközökkel is hallanod kellene. Természetesen a zene ezen sokat segíthet, pl. klasszikus zenehallgatónak egy mobiltelefonba dugott gagyi fülhallgató is elég lenne a különbség felismeréséhez. Vagyis a rendszer fejlesztésén túl, a hallás és az ízlés fejlesztése a lényeges és előremutató. Konkrét tippeket ilyen leegyszerűsítésben ne kérj, hanem menj el meghallgatni minnél több rendszert másokhoz, vagy bemutató helyekre, ezzel léphetsz előre.
Azért azt tudnod kell, hogy a fejhallgatós zenehallgatás jelentős korlátokat állít a jó hangzás elé, főled a színpadkép, színpadmélység az, amit ilyen korláttal sajnos el lehet felejteni.

[ Szerkesztve ]

(#356) Exodius válasza baluka26 (#354) üzenetére


Exodius
(tag)

Mi a baj a DFX-el? Sokan dicsérik, mert teltebb hangzást nyújt és sokkal élőbb lesz tőle a hang (meg persze ezekből adódólag hamisabb is) :O :)

(#357) Exodius válasza andorra (#355) üzenetére


Exodius
(tag)

Most azt ne mond hogy nem birkóznak meg velük az elit felhallgatók (pl.: egy Beyerdinamic vagy egy Audio-Technica). Milyen hangfalat ajánlasz belépőkategóriának? Gondolom a PC-hangfalakat elfelejthetem. És hol szoktak ilyen hangtechnikás bemutatók lenni? :O Amúgy köszi a válaszokat. :)

(#358) andorra válasza Exodius (#357) üzenetére


andorra
(őstag)

Audiofil, hifi kereskedésekben. Nem ajánlok konkrét típust, mert nincs legjobb, csak van sokféle szóbajöhető. Ezel szemben rengeteg olyan van van a piacon amiket biztosan nem, szinte az összes japán gyártmányú például ilyen.
Erősen ízlésfüggő, kinek, mi tetszik a legjobban. A rendszerépítés, azonban nem csak vásárlásokból áll, az ennél sokkal bonyolultabb kérdés. Talán nézz körül egy kicsit ebben a topikban.

[ Szerkesztve ]

(#359) Exodius válasza andorra (#358) üzenetére


Exodius
(tag)

Köszi, majd gyűjtök be innen is információt. :)

(#360) Cekapet


Cekapet
(újonc)

Sziasztok! Lossless formátumú zenéket szeretnék kiírni audio CD-re, hogy azt letudjam játszani az autóban is. Ashampoo Burning Studio-val írtam ki, de siralmas gyenge lett a minősége. Tudtok ajánlani olyan programot ami szinte veszteségmentesen megtudja ezt oldani? Előre is köszönöm!

(#361) andorra válasza Cekapet (#360) üzenetére


andorra
(őstag)

Easy CD-DA Extractor pl.

(#362) Bodor


Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Van nekem egy pár mka. kiterjesztésű audió felvételem, és a benne lévő számokat szeretném flac formátumban kinyerni, illetve átkonvertálni. Xrecode át is konvertálja szépen, de a számok hihetetlenül halkak, és dinamika nélküliek. Van valami másik program erre? Vagy csak beállítás hiba lehet?

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Köszi a megértést!

(#363) andorra válasza Bodor (#362) üzenetére


andorra
(őstag)

Milyen mintavételezésüek ezek a fájlok? Foobar2000-ben megnézheted pl. Ha 16 bit és 500 kbps felettiek, akkor érdemes csak velük foglalkozni.

(#364) Bodor válasza andorra (#363) üzenetére


Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

16 bit és átlag 1300 Kbps .

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Köszi a megértést!

(#365) andorra válasza Bodor (#364) üzenetére


andorra
(őstag)

http://www.boilsoft.com/audioconverter/mkatoflac.html

(#366) Bodor válasza andorra (#365) üzenetére


Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

Köszönöm!

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Köszi a megértést!

(#367) Howkeddlee


Howkeddlee
(senior tag)

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,hogy ha darabolni szeretnék egy flac formátumú albumot,amihez nincs vagy esetleg hibás a cue file,akkor azt a lemezt mivel tudom külön zeneszámokra szétszedni?

Köszönöm a segítséget!

(#368) andorra válasza Howkeddlee (#367) üzenetére


andorra
(őstag)

A hibás cue fájlt ki kell javítani! Tedd fel valahova, vagy tedd be privátba,megnézem. Ha nincs cue fálj, akkor írnod kellene hozzá, de az túl nagy munka,mert ahhoz pl. tudni kell a trackek indulási idejét.

[ Szerkesztve ]

(#369) Howkeddlee válasza andorra (#368) üzenetére


Howkeddlee
(senior tag)

Szia!

Köszi szépen itt is! Ment privát!! :R

(#370) Carasc0


Carasc0
(senior tag)

Sziasztok!

Úgy döntöttem hogy szeretnék teljesen veszteségmentes hangformátumokat hallgatni. Na most ha én átkonvertálok Mp3-at FLAC-ba akkor elvileg jobb lesz? Furcsa hogy a tömörítettből veszteségmentest csinálok.... :U

Vagy úgy érdemes hogy a zenéimből beszerzem az audio változatát és konvertálok FLAC-ra?

Előre is köszönöm.

Regula virtutum pulcherrima vita docentis.

(#371) sickoface válasza Carasc0 (#370) üzenetére


sickoface
(lelkes újonc)

az úgy nem lesz jó, mert ha a forrás fájl, ez esetben mp3 gyenge minőségű, akkor hiába konvertálod át bármilyen formátumra, mert nem lesz változás. jobb forrásból lehet gyengébbet, fordítva nem nagyon.

a flac azért jobb az mp3-nál mert veszteségmentesen tömörít. a flac az egyik, ha nem a legelterjedtebb ilyen formátum így nem kell messzire menned, hogy könnyen összeszedd a zenéidet. szerintem először szerezz be egy számodra ismert zeneszámot flac formátumban, konvertáld át jó minőségű mp3-ba (320kbps) és játszd le a hangcuccodon, hogy egyáltalán hallasz-e vmi különbséget. aztán el tudod dönteni, hogy megéri-e váltani.

[ Szerkesztve ]

(#372) G@ben


G@ben
(őstag)

Totál kezdő vagyok a témában, elnézést, ha hülyeséget kérdezek. Szóval van egy flac kiterjesztésű album, ezt szeretném átkonvertálni mp3-ba, de úgy, hogy számonként automatikusan szétbontsa. Lehet ezt így vagy nekem kell beállítani, hogy hol legyen a vágás? Ha ezt meg tudja csinálni, gondolom a számcímeket már nem írja rá, csak hogy track1, track2.
Addig még nem jutottam el, hogy mivel csináljam, de ha nekem kell darabolni, akkor nagyon nagy munka lesz, mert 123 albummal kéne megcsinálni. :)

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#373) andorra válasza G@ben (#372) üzenetére


andorra
(őstag)

A flac fájlokhoz egy cue fálj is tartozik, ez minden szükséges adatot tartalmaz. Ezt kell megnyitni és akkor számonként látod az albumot és úgy is tudod konvertálni. Ha rám hallgatsz, akkor 128 kbit/s törmörítésű mp3 fájlokra konvertálsz, mert ha már ront az ember a minőségen, akkor rontson rendesen !

(#374) G@ben válasza andorra (#373) üzenetére


G@ben
(őstag)

Már rájöttem, köszönöm, meg is oldottam. :)

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#375) PeachMan


PeachMan
(PH! addikt)

Van néhány albumom ami mka konténerben van. Ebben van 5.1 és normál 2.0 hangsáv is. Ráadásul az egész album egy fájlban van, gondolom a konténerben van egy chapter list is. Namost olyan gondom van, hogy az XBMC nem ismeri a chapter részt és egyetlen hosszú zeneszámnak látja az egészet. Mivel a program használatától nem tudok eltekinteni azt szeretném megoldani, hogy flac-ba kerüljenek a számok külön-külön, de csak a 2.0 rész, az 5.1 nem érdekel. Milyen megoldással tudnám veszteségmentesen átalakítani?

Fórum hozzászólásaim a saját véleményemet/információmat/kedvemet tükrözik. A tévedés jogát fenntartom és élek is vele.

(#376) leslie23


leslie23
(lelkes újonc)

üdv emberek! van nekem egy .ape fájlom, amit szeretnék .flac-re konvertálni, ill. darabolni. olvasgattam a topikot, de teljes értékű megoldást nem igazán találtam. kipróbáltam a CUE Splittert, szépen fel is darabolja az anyagot, de innen valahogy .flac-be kellene konvertálni. mi lenne a helyes eljárás? megoldható ez egy lépésben?
más: ugye a flac és az ape egyaránt veszteségmentes formátum, de ez azt jelenti, hogy a konvertálás során sem következik be minőségromlás? nagyon fincsi muzsika ez, minden részlet fontos, a tudat pedig még inkább, hogy minden a helyén van. :))
előre is kösz!

(#377) andorra válasza leslie23 (#376) üzenetére


andorra
(őstag)

MInőségromlás nélkül megoldható egy lépésben. pl. Foobar 2000-el. A Flac programot telepíteni kell hozzá, ha még nem lenne, ezen kívül egy plugint az Ape miatt.

[ Szerkesztve ]

(#378) leslie23 válasza andorra (#377) üzenetére


leslie23
(lelkes újonc)

na, végre volt időm szórakozni vele, összejött a dolog, kösz szépen! :R egyébként nem is gondoltam hogy a foobar ilyesmikre is képes, pedig anno használtam egy rövid ideig...

(#379) Nordic


Nordic
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Üdv

Lenne egy kérdésem. Van egy mka formátumú albumom, amit sikeresen feldaraboltam foobar2000-el FLAC-re. A kérdésem csak annyi ,hogy a beállítások között volt egy olyan fül hogy dither, három beállítási lehetőséggel. Ez mit takar? Olvastam a wikipédián a dithering-ről, de olyannyira kínai nekem az az írás, hogy kb semmit sem fogtam fel belőle. Ettől jobb lesz a zene minősége, vagy rosszabb?

[ Szerkesztve ]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{}

(#380) Dongatto01 válasza Nordic (#379) üzenetére


Dongatto01
(tag)

Létezik olyan progi ami ugyanojan jó minöségben megörzi a zeneszámokat mint ahogy a CD-én van és képes átkonvertálni esetleg olyan formátumban amit képes lejátszani a fejegységem?
Arra gondoltam hogy az osszes eredeti cd-imet usb eszközre másolnám ha megoldható lenne minöségromlás nélkül? Esetleg linket tudnátok küldeni ahonnan a progit le tudnám tölteni? Meg akkor mien formátumra konvertáljam öket ??

(#381) Dongatto01


Dongatto01
(tag)

Elfelejtettem leirni mien formátumokat játszik le a fejegységem nos akkor ime:

USB kapcsolat
USB követelmény: 1.1/2.0
Fájl rendszer: FAT 12/16/32
MP3 dekódolás: MPEG-1/2 AUDIO Layer-3
WMA dekódolás: Windows Media™ Audio
AAC dekódolás: ACC-LC formátum ''/m4a'' fájl
Csatornák száma: 2-Csatorna (Sztereó)

(#382) andorra válasza Dongatto01 (#381) üzenetére


andorra
(őstag)

Ezek mind veszteséges formátumok. Ha mindenképpen ez a kiindulási alap, annyit tehetsz mindössze, hogy a legnagyobb mintavételt alkalmazod a tömörítésnél. Ha nem, akkor a veszteségmentes formátumok közül a Flac a legáltalánosabban használt fájlformátum, amit sok program támogat. Elég, ha itt visszaolvasol egy keveset.

[ Szerkesztve ]

(#383) winhate


winhate
(senior tag)

Csao

Most kattantam ismet ra az AudioChecker nevu ,magyar fejleszto(Dester) altal krealt szenzacios proggyra.
Nem tudja valaki hogy ezt meg fejleszti e a Dude ? Esetleg masik alternativa van e a loseless minoseg ellenorzesere ?

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#384) andorra válasza winhate (#383) üzenetére


andorra
(őstag)

Ha nem tudod füllel eldönteni, az egésznek semmi értelme.

(#385) winhate válasza andorra (#384) üzenetére


winhate
(senior tag)

ok rendeben koszonom a hasznos tanacsot :)
Sokaig tartana 250 giga vegighallgatasa nem ?

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#386) andorra válasza winhate (#385) üzenetére


andorra
(őstag)

Igen, sokáig tartana. Annak eldöntése, hogy egy egy felvétel érdemes-e arra, hogy tárold, akár a felvétel minősége, akár a zene minősége, akár valamilyen hiba, akár a nemkívánatos tömörítés okán, meghallgatás, minimum belehallgatás nélkül nem lehetséges, még ha a legutolsóra vannak is programkísérletek. Szerintem olyan programot nem lehet írni, ami minden esetben megbízhatóan megállapítaná, történtek-e az anyagon korábban tömörítések..

[ Szerkesztve ]

(#387) kispx válasza winhate (#383) üzenetére


kispx
(PH! addikt)

Az Audichecker csak egy felület, ami a CD Authenticity Detector programot használja.
Ha esetleg nem tetszik, akkor több programot is találsz a google segítségével: Link

Az előttem lévő hozzászólóval egyetértek, jobb a füledet használni, mint ilyen programokat, akár 250 GB akár nem.

(#388) winhate válasza kispx (#387) üzenetére


winhate
(senior tag)

koszi

http://losslessaudiochecker.com/ ezt mar probaltam jo mert tobb szalon tud dolgozni eszmeletlen gyors.

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#389) oldmeesee


oldmeesee
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Valószínűleg most szentségtörést fogok elkövetni a kérdésemmel. Azt szeretném megkérdezni, hogyan lehet egy APE és a hozzávaló CUE fájlt tartalmazó albumot átkonvertálni MP3- as trackekre szétszedve úgy, hogy az egyes számok címe, ID tagjei is megjelenjenek az asztali MP3 lejátszómon?
A pontatlan kérdés feltevésért elnézést kérek.

[ Szerkesztve ]

CPU: TripleCore AMD A6-3500, 2300 MHz, Rendszer memória: 3328 MB DDR3, Videokártya: 2 X AMD Radeon HD 6530D (2x 512 MB) és 3D gyorsító AMD Radeon HD 6530D (Sumo) Hangkártya: ATI Radeon HDMI @ AMD K12 - High Definition Audio Controller és Realtek ALC889 @ AMD Hudson-3 FCH - High Definition Audio Co

(#390) andorra válasza oldmeesee (#389) üzenetére


andorra
(őstag)

Sokféle program képes erre, általában némi önállósággal, külső segítség nélkül megoldható. Konkrét segítséget akkor kérhetnél, ha egy erre alkalmas programmal sem boldogulnál. A cue fájl tartalmazza (kivételektől eltekintve) a számcímeket, a számok szétválasztásához szükséges információkat is. A konverzió tehát automatikusan lefut, csak be kell állítani az adott programot. (Ingyenes pl. Foobar2000 + a szükséges pluginok. Fizetős: pl. Easy CD-DA Extractor, egyszerűbb a kezelése. )

(#391) winhate válasza andorra (#390) üzenetére


winhate
(senior tag)

az Easy CD-DA Extractor_nak , mar easy cd audio converter a neve

[ Szerkesztve ]

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#392) oldmeesee válasza andorra (#390) üzenetére


oldmeesee
(lelkes újonc)

Köszönöm a választ!
Letöltöttem a Foobar 2000-t. Hálás lennék, ha tudnám mely DLL-et kell hozzá letöltenem, illetve milyen beállításokra gondolsz?

CPU: TripleCore AMD A6-3500, 2300 MHz, Rendszer memória: 3328 MB DDR3, Videokártya: 2 X AMD Radeon HD 6530D (2x 512 MB) és 3D gyorsító AMD Radeon HD 6530D (Sumo) Hangkártya: ATI Radeon HDMI @ AMD K12 - High Definition Audio Controller és Realtek ALC889 @ AMD Hudson-3 FCH - High Definition Audio Co

(#393) andorra válasza oldmeesee (#392) üzenetére


andorra
(őstag)

A legújabb verzió, nem tudom, mit nem tud alapból. A kiegészítők közül azt ami az ape formátumhoz kell. Ezen kívül kellhet egy mp3 konverter, egy külső, mondjuk Lame.

(#394) oldmeesee válasza andorra (#393) üzenetére


oldmeesee
(lelkes újonc)

Köszönöm a segítségedet!

CPU: TripleCore AMD A6-3500, 2300 MHz, Rendszer memória: 3328 MB DDR3, Videokártya: 2 X AMD Radeon HD 6530D (2x 512 MB) és 3D gyorsító AMD Radeon HD 6530D (Sumo) Hangkártya: ATI Radeon HDMI @ AMD K12 - High Definition Audio Controller és Realtek ALC889 @ AMD Hudson-3 FCH - High Definition Audio Co

(#395) RetepNyaraB


RetepNyaraB
(őstag)

Sziasztok átkopizom a kérdésem a hifi topikból ide:

Az mitől van (van-e jelentősége), hogy EAC log szerint 100%-os sikerű lossless kódolás LosslessAudioCheckerrel visszaellenőrizve konkrét példán 12/11 fájl esetében Cutoff jelentéssel fejeződik be? Ez gyakorlatilag mindegyik flac mappámat érinti - az .iso lemezképeket, vagy belőlük gyártott .wav-ot persze nem.
Most nem feltétlenül általam kódolt flacról beszélek, szimplán érdekelt az eredmény. Hol több, hol kevesebb korrupt fájl a végeredmény amit azért nem értek, mert ha valaki pl. mp3-ból húz fel valamit kamu flac formába, akkor miért nem az egész buliról derül ki, hogy fake :F

You have all the weapons you need. Now fight! / Mindenkinek: Töltsd ki az adatlapod, arra találták ki!

(#396) G@ben


G@ben
(őstag)

Hülye kérdésem van: kezdek átállni a veszteségmentes formátumokra mp3-ról, ehhez keresnék lejátszót. A Foobar2000-ret néztem, amiben ha jól látom, van portable mód. Nem igazán tudom, hogyan is működik ez a dolog, de a lényeg, hogy itthon simán feltelepítem, de céges gépen is hallgatnám külső vinyóról a zenéket, de arra a gépre tilos bármit is telepíteni. Ezt megoldja a portable mód? Szóval a külső vinyón rajta van a program meg a zenék és ezt bármiféle telepítés nélkül tudja kezelni, vagy hogy működik ez?

Illetve a másik, hogy van több fájltípus, flac, ape, wav, wv, amik nem tudom, miben különböznek egymástól, de valahogy zavar, hogy nem egységes. Át lehet konvertálni veszteségmentesen egyiket a másikba? Ha igen, melyikbe érdemes? Flac van döntő többségben, a többi csak elvétve fordul elő. :)

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#397) kispx válasza G@ben (#396) üzenetére


kispx
(PH! addikt)

A portable mód azt jelenti, hogy nem kell telepíteni (rendszergazdai mód kell a telepítéshez). Kapsz egy exe-t (és mellé fájlokat és csak az exe-t elindítod.)

> "Szóval a külső vinyón rajta van a program meg a zenék és ezt bármiféle telepítés nélkül tudja kezelni, vagy hogy működik ez?"
Igen. Feltéve ha nincs a külső usb eszközök letiltva a munkahelyen és nincs letiltva az ezekről az eszközökről való indítás.

> "Át lehet konvertálni veszteségmentesen egyiket a másikba? Ha igen, melyikbe érdemes? "
Igen. A flac-ot javaslom.
Az ape-t kizárnám, mert nem népszerű, és a "kicsomagolása" erőforrás igényesebb mint a többi.
wav, az rohadt nagy, azt is kizárnám. A wv-t pedig nem ismerem és még nem is találkoztam vele.

[ Szerkesztve ]

(#398) G@ben válasza kispx (#397) üzenetére


G@ben
(őstag)

Ezt ki fogom próbálni. Az usb-s eszközök nincsenek letiltva, az erről való indítást nem tudom.
Örülök, hogy a flac-ot javaslod, mert legnagyobb számban az van. :)
Köszi a gyors és kimerítő választ! :R

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#399) andorra válasza G@ben (#396) üzenetére


andorra
(őstag)

Nincs jelentősége, hogy milyen a formátum, ha veszteségmentes és a tömörítési arány is megfelelő. Egymásba átkonvertálhatók, akár Foobaral is, de plugin kellhet némelyikhez. Csupán az a kérdés, hogy a lejátszó amit/amiket használsz, melyeket kezeli. A telepíthető Foobar pluginokkal, bármelyiket. Itt viszont a Te esetedben ez kérdéses, ha portable verziót használsz.

(#400) G@ben válasza andorra (#399) üzenetére


G@ben
(őstag)

Akkor majd átkonvertálom őket, mert jobban szeretem, ha egységes. :)
Itthon a sima verzió van, nem a portable, melóban csak hallgatni akarom. :)

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#401) Kékes525


Kékes525
(őstag)

Melyik a legjobb hangminőségű módszer SACD iso formátumának 24bit - 88.2khz -re való konvertáláshoz. Fobbar2000-el próbálkoztam, de a foo_dr értéke kisebb mint másoknak. Lehet, hogy csak a foobart rosszul konfiguráltam. Nem tudom.

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb.

(#402) Kékes525 válasza Kékes525 (#401) üzenetére


Kékes525
(őstag)

A másik kérésem az lenne, ami időközben eszembe jutott és nem találtam elég információt róla, hogy mi a különbség a dsf (sony) és a dff (philips) formátumok között? főleg van e hang minőségi különbség az iso, dsf és dff formátumok között?

Csak annyit találtam hogy az egyikben (dsf) van metadata, a másikban dff nincs. Holott a foobar2000-rel mindkettőben láttam. Másrészt a dsf sokkal nagyobb mint a dff, a foobar2000ban mindkettő egyformának tűnik, SACD-ként jeleníti meg, mint az eredeti isot-t.

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb.

(#403) Kékes525 válasza Kékes525 (#402) üzenetére


Kékes525
(őstag)

Erre megtaláltam a választ, aszt hiszem. A DSF, DFF és ISO ugyanaz a hangminőség, mert ugyanazt az audio streamet tartalmazzák. A DFF azért kisebb, mert tömörített. Viszont az az érdekes, hogy a Flac konverzió (24bit-88.2Khz) egy kicsit nagyobb, pedig a konverzió miatt egy kicsit gyengébb hangminőségű.

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb.

(#404) Dilikutya


Dilikutya
(PH! nagyúr)

Jó, jelenleg is frissített, Windows 8.1 64biten működő lejátszót keresek, ami boldogul a flac formátummal, esetleg codec WMP-hez. Melyiket javasolnátok? Lejátszónál a hangminőség és normális felület szempont, abban a WMP elég jó.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#405) andorra válasza Dilikutya (#404) üzenetére


andorra
(őstag)

Minőségre és speciális szolgáltatásokra a Foobar bizonyára a legjobb, de a kezelése több tanulást igényel és a felületének tervezése a puritán, hifi szempontokat jelképezi. Vagyis jó hang és semmi csicsa. Vannak rá skinek írva, de az is plusz macera. Vagyis, valószínűsíthetően, nem igazán neked való.

(#406) Dilikutya válasza andorra (#405) üzenetére


Dilikutya
(PH! nagyúr)

Normális felület alatt logikus, átláthatót értek, kezelőgombokkal, rendes listakezeléssel, semmi csicsával. A WMP-t azért használom, mert jól szól. Lehet, hogy pont nekem való? :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#407) andorra válasza Dilikutya (#406) üzenetére


andorra
(őstag)

Akkor igen.

(#408) Krissz80


Krissz80
(újonc)

Sziasztok!

Van pár albumom 'mka' konténerben , DTS + FLAC hangsáv is van benne, de foobar-al csak a DTS sávok elérhetők. Tud valaki megoldást arra, hogy a második (FLAC) sávot is le tudja játszani. MPC-HC val megy, de a foobart jobban szeretem.

Előre is köszi a segítséget.

(#409) Kékes525 válasza Krissz80 (#408) üzenetére


Kékes525
(őstag)

1.3.4

Fixed problems with accessing very long file names on network shares.
Fixed incorrect display of converter tag transfer option state in the converter setup dialog.
Improved compatibility with malformed ID3v2 tags.
Added option to prevent hard disk sleep while playing [Advanced Preferences].
Fixed performance issues with Matroska file reading (1.3 regression).
Fixed Converter problems with ripping CD to single file with chapters (1.3 regression).
Added an option to suppress startup dialog about bad last shutdown.
RAR unpacker updates:
Now using unrar.dll which can be updated easily in the future.
Disregard that, unrar.dll is unusable due to bugs and limitations. Now using RAR source directly with own patches, just like previous foobar2000 versions did [beta 4].
Added support for RAR5 format.
Updated FFmpeg to 2.4.1 [beta 4].

Próbáld meg.

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb.

(#410) Krissz80 válasza Kékes525 (#409) üzenetére


Krissz80
(újonc)

Köszi, majd kipróbálom, bár lehet megvárom a stabil verziót az 1.3.4-ből.

(#411) Kékes525 válasza Krissz80 (#410) üzenetére


Kékes525
(őstag)

Most már hamar kijöhet a stabil verzió. Kíváncsi vagyok, hogy ez tudja e a FLAC hangsávot az 'mka' konténerből lejátszani.

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb.

(#412) Domonkos8


Domonkos8
(újonc)

Sziasztok, én egy olyan kérdéssel jöttem, ami rengeteg vitát és problémát vet fel (legalábbis számomra). Én lehet sznobizmusból, de nagyrészt flac és wav formátumban tartom a zenéimet, mindezt nexus 4 ről hallgatva Sony MDR-ZX 610 APW fejhallgatóval. Van bármi kihallható különbség a flac és wav formátumban tartott illetve a 320kbos mp3 zene között

(#413) Kékes525 válasza Domonkos8 (#412) üzenetére


Kékes525
(őstag)

Mindkettő ugyanazt az információt tartalmazza, tehát ilyen értelemben nincs különbség a kettő minősége között.

Azonban mivel a flac tömörített így kevesebb adathordozót (HDD v. SSD-t) kell használni lejátszáskor. Ez akkor lehet problémás, ha lassú a HDD. Azonban mivel a flac tömörített, ezért azt a memóriában ki kell csomagolnia a programnak, ami processzor teljesítményt igényel. Ez pedig a memória és a processzor teljesítményét veszi igénybe.

Láthatjuk, hogy ilyen értelemben mindkettőnek van előnye és hátránya.

Azonban megfelelően konfigurált (hardveresen és OP szinten) gyors gépen nem szabad, hogy különbség legyen a kettő között. A mai gépek és OP-ék ilyenek. Vannak speciális, zene lejátszást optimalizáló programok, amik tovább javítják a gép zene lejátszási teljesítményét Fidelizer 6.1. (hoppá, most látom kijött egy új verzió, azonnal töltöm is :K )

Én azt mondom, ha jól optimalizált gyors géped van és tovább javított a fidelizerrel a zenei lejátszás teljesítményét, akkor nyugodtam alkalmazhat flac-ot (szerintem legjobb a default tömörítés).

A flac és mp3 között van különbség, ha megfelelően jó berendezésen hallgatod.

[ Szerkesztve ]

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb.

(#414) Kékes525


Kékes525
(őstag)

Bocs kifutottam a szerkesztési időből.

Használt már valaki fidelizer plust vagy pro-t? Van érzékelhető különbség a zene lejátszáskor a hangminőség között a "simához" viszonyítva?

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb.

(#415) Domonkos8


Domonkos8
(újonc)

Nagyon köszönöm a részletes válaszod! :D

[ Szerkesztve ]

(#416) Kékes525 válasza Domonkos8 (#415) üzenetére


Kékes525
(őstag)

Szívesen!

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb.

(#417) Krissz80 válasza Kékes525 (#416) üzenetére


Krissz80
(újonc)

A hétvégén kipróbáltam és sajnos nem oldotta meg a problémát, így nem marad más mint szétszedni mkvtool-al. Először az 1.33-asat próbáltam, de az nem tudta felolvasni az mka-fájlokat, gondolom azt javíthatták az 1.34-ben mert annak ment.

(#418) Kékes525 válasza Krissz80 (#417) üzenetére


Kékes525
(őstag)

Mit értesz olvasás alatt, mivel azt mondtad, hogy a régebbi letudja játszani a dts sávokat, vagyis akkor olvassa is. Nem?

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb.

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.