Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech Z-5500

(#401) boylee

boylee
(kvázi-tag)

Na ezért cseréltem le a Z-5300-ast emikor megjelent:(((, nekem még a fix kábeles van jól jártatok a csipeszessel.

By Cerebellum: én az audigy-mre nitrogénhűtést tettem, így adtam neki egy kis plussz feszt, és most 600MHz-en jár, és a stereo fülesemen is 5.1-es (vagy 4.9, nem emléxem a verziószámra...) hangot hallok

(#402) Re-Tech válasza boylee (#401) üzenetére

Re-Tech
(fanatikus tag)

Z-5300ast lecserélni?:Y:Y
Vannak ám igényeid :D

(#403) Gibkey

Gibkey
(lelkes újonc)

Bővebben: link
Jahogy a gazdag magyarok ?:DD

[Szerkesztve]

(#404) I. Richard

I. Richard
(senior tag)

Immár 1 napja hallgatom ezt a cuccot, és még most is leesik néha az állam:Y

A hangereje tényleg brutális, nem torzít nagy hangerőn, és a hangminőség még így analógon kötve is jó! Majd megpróbálom koaxálisan kötni..... SB Live!-ra.....:)
amíg meg nem jön az Audigy 2-öm...:)

(#405) Balika911

Balika911
(PH! kedvence)

Szóval már létezik csipeszes változat. Nekem még a korábbi van, fix kábelekkel. :O
Bár a zsinórhosszok úgyis megfelelőek, s így legalább kábelre nem megy a pénz. :D

Szólni meg ez is szól. :DDD

Valaki be tudna linkelni egy képet a ráncfelvarrott példányról?

I. Richard: Gratula a cuuchoz, sok örömet hozzá! :C Audigy-vel analógon is durva lesz! :)

[Szerkesztve]

(#406) Balika911 válasza Gibkey (#403) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Sajnos ez a helyzet. :(

(#407) Intruder A 6

Intruder A 6
(fanatikus tag)

Hali!

Nagyon megtetszett ez a hangcucc es ugy döntöttem hogy megveszem 1-2 hónapon belül , most egy fadobozos Geniusom van az sem rossz de amikor ezt megláttam hogy mekkora hangszóró van a Sub-ba akkor eldöntöttem hogy csere lessz , a mélyláda méreteiről nemtaláltam semmi adatot akinek megvan az leirhatná a pontos méretet , es azt is leirhatná hogy hogy szól a sub erre lennék nagyon kiváncsi.

(#408) Intruder A 6

Intruder A 6
(fanatikus tag)

Képei nincsenek valakinek erről a csodáról?

(#409) I. Richard válasza Intruder A 6 (#407) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Örülök h. te is így döntöttél!

Mélynyomó: 330 mm X 337 mm X 460 mm

A mély iszonyat nagyot szól.....:D De tényleg, nem vicc! egy 30-40 nm-es szobában is simán jó....

(#410) Intruder A 6 válasza I. Richard (#409) üzenetére

Intruder A 6
(fanatikus tag)

Azt nem tudod véletlenül mennyivel szól jobban a mély mint a fadobozos Geniusban?

Es hogy kb menyiért osztogassák mostanában?

(#411) Intruder A 6

Intruder A 6
(fanatikus tag)

A mélynyomó ezekszerint hatalmas , sokkal nagyobb mint a geniusé.

(#412) I. Richard válasza Intruder A 6 (#410) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Sajnos a két cuccot nem hallottam egymás után szólni.... Kb. 80-85k között van jelenleg, boltja válogatja, h. mennyi. De van itt ez is:Bővebben: link Bár én inkább boltban vettem....

(#413) Intruder A 6

Intruder A 6
(fanatikus tag)

Valaki linkelhetne be képeket róla a dobozáról meg a sub ról mer már nagyon rávagyok kattanva a cuccra, de még vagy 1-2 hónapot várnom kell rá!

(#414) I. Richard válasza Intruder A 6 (#413) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Egy pillanat, nemsokára lesznek képek.... csak 640x480.... teló suxx....:(

(#415) I. Richard

I. Richard
(senior tag)

Ime a képek: Bővebben: link

Bocsi még1x a minőség miatt. 1ébként az újság a sub tetején A4-es méretű, előtte egy 1.5literes ásványvíz a méretek érzékeltetése miatt:D:D Ja, meg a Mátrix DVD..... ugye filmekkel is tesztel az ember...:)

Kérdésem van: Ma összekötöttem koax kábellel a Live!-ommal a Z-5500-at. Sehogy nem lehet megoldani, h. a játékok alatt is kiküldje az 5.1-es jelet digitálisan???? Ugye az Audigy2 ezt alapból tudja?

OFF: Audigy 2-ből érdemes a ZS-t venni???

(#416) I. Richard

I. Richard
(senior tag)

Huh.... Nálam is eléggé melegszik a sub-on a borda! De csak akkor ha nagyon hajtom! Nem lesz gáz ebből? Másnál is ez a helyzet?

(#417) Intruder A 6 válasza I. Richard (#416) üzenetére

Intruder A 6
(fanatikus tag)

Heló!

Köszi a képeket , nemtudom hogyfogom kibirni még 1 vagy 2 hónapig nélküle , most sikerült eladnom a fadobozos Geniusomat remélem ez a Z 5500 sokkal jobb lessz mondjuk 4x-annyiba is kerül , valaki nemtudja hogy a Mrdia Markt-ba lehet-e
kapni , és hogy mennyiért?

(#418) Balika911 válasza Intruder A 6 (#417) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Mintha láttam volna a West-End-ben, de 100k-ért. :U

Szerintem vedd meg valami normális helyen, a MM csak arra jó, hogy jól letaperálja az ember a cuccot, mielőtt beszerezné egy olcsó kiskerben. :DDD

A hangja miatt pedig ne aggódj, hallani fogod a különbséget. :))

(#419) Balika911 válasza I. Richard (#415) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Jók a képek! :C Esetleg tudnál készíteni egyet valamelyik szatelit hátuljáról is? Kíváncsi lennék az új vezetékezésre. :B

Coax (és optikai) kábelen nem fér át az 5.1-es jel, pusztán egy stereo (2.0), így játékok esetén ha a maximális hangélményt szeretnéd elérni, kénytelen leszel az analóg átkötést használni. (DVD Audio esetén is ugyanez a helyzet.)
A DD5.1, DD-EX, DTS és DTS-ES kódolt jelek, ezek vidáman száguldoznak a coax/optikai kábelen, s miután egy dekóder megdolgozza őket, már düböröghet is az 5.1! :))
Audigy-vel amúgy semmi különbséget nem hallani az analóg és digitális átvitel között, nagyon szuper hangkártya.

Audigy variánsok: Bővebben: link
Én a ZS-t venném (vettem :) ), talán nem sokkal drágább a Value szériánál. (Bár hangban nem biztos, hogy hallani különbséget a kettő között.)
Kíváncsi leszek erre az új X-Fi-re is, nagyon hirdeti a Creative. :D

A borda nálam alig melegszik, pedig néha én is begazulok, de úgy, hogy majd' leesik a monitorom az asztalról... :D
Szerintem Te se aggódj miatta, elég nagy a felülete, gyorsan le tud hűlni.

(#420) I. Richard válasza Balika911 (#419) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Hi!

Feltettem 1 képet a center hátuljárol!!!

Akkor az Audigy 2-vel kapok majd digitális kimeneten 5.1-es játékok alatt térhangzást, vagy sem? Mindenképp az analóg bekötés az 1etlen alternatíva?

Előre is köszi a választ!:R

(#421) Balika911 válasza I. Richard (#420) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Köszi a fotót! :R

Ahogy mondod, Au2-vel is csak analóg módon tudsz térhatású hangot előcsalni a játékokból. Aggódni nem kell, minőségromlást nem fogsz hallani. ;)
(Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a játékok - általában - nem a kiváló minőségű hangjaikról válnak híressé. :) )

Amúgy egyedül az MCP-T chipes alaplapi SoundStorm hangkártyák tudnak digitális kimeneten ilyet, úgy, hogy valós időben AC3-ba kódolják a hangot, amit a Dolby Digital dekóder könnyen visszafejt eredeti formájába. (Persze, az AC3 is egy veszteséges tömörítés, tehát ez a megoldás sem fenékig tejfel.)

Raymond írt ezekről még anno az Audigy topic-ban, ill. talán még itt, a Z-5500-ban is.

(#422) I. Richard válasza Balika911 (#421) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Én kösz, h. olyat leírtál, ami kb. 100x szerepelt már valahol...:):R

Annyi lenne még a kérdésem, h. a mélynyomónak nálad is van-e egy halk búgó alapzaja?

(#423) Balika911 válasza I. Richard (#422) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nincs mit. :)

Búgó alapzaj? Eddig nem voltam figyelmes ilyesmire, s meghallgatni is csak valamikor 15.-e után tudom. :(
(Legkorábban akkor kerülök újra szeretett hangfalcuccom közelébe.)

Milyen távolságból hallatszik a búgás? Mennyire van feltekerve a hangerő? :F

[Szerkesztve]

(#424) I. Richard válasza Balika911 (#423) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Én is csak akkor hallottam, amikor kb. 20cm-re odahajoltam a mélynyomóhoz. A hangerőtől független a búgás! Na mind1, nem zavaró, csak gondoltam megkérdezem.:)

(#425) AMATŐR válasza I. Richard (#424) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Nálam is van, megkérdeztem a forgalmazót, ez teljesen normális ekkora teljesítménynél.

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#426) I. Richard válasza AMATŐR (#425) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Én is sejtettem, valszeg az erősítő tápja lesz (szerintem)! Azért köszi a választ!

Bakker, kezdem azt érezni, hogy kidobott pénz volt koax kábelt vennem.... Hangra alig van különbség a Live!-on, és ahogy Balika mondta Audigy2 végképp nem sok az eltérés az analóg és a digitális között. Úgyhogy szvsz marad az analóg megoldás...

(#427) Balika911 válasza I. Richard (#426) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Na, majd én is megfülelem - ha csak 20 centiről hallani, akkor lehet, nálam is búg egy picit, csak még nem tűnt fel. :)

Én speciel kihasználom a coax kábelt: DVD filmek alatt S/PDIF Passthrough a beállítás, s olyan jóleső érzéssel tölt el, mikor rápillantok a kéken világító LCD kijelzőre, amelyen ott virít a DD Digital / DTS logó... :D

(Meg aztán így biztosan nem zavar bele a kábel a hangzásba. :)) )

mod: Milyen fajta Audigy-t vettél? :)

[Szerkesztve]

(#428) I. Richard válasza Balika911 (#427) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Még nem vettem meg az Audigy-t, de én a Value felé hajlok...

A mélynyomó búgása tényleg nem feltünő, úgyhogy nemis foglalkozok vele:)

Még 1 kérdés a bekötéssel kapcsolatban:

A Live!-on a digitális kimenet jack-aljzata megegyezik a mély-center kimenetével. Ha teszek oda egy jack-elosztót, és a koaxot és az analógot is rákötöm, abból nem lesz gond? Mert ekkor driverből kiválasztanám, h. miként üzemeljen az az aljzat (digital out/ center-sub), és a bemenetet pedig értelemszerűen a Soundtouch-on kiválasztanám, hogy éppen melyiket használom.

Ha valamit nem jól írtam, akkor bocsi, reggel van!:D

[Szerkesztve]

(#429) Balika911 válasza I. Richard (#428) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Huh, nem biztos, hogy értem, mire gondolsz.

Tehát ketté szeretnéd osztani a digitális kimenetet, s az elosztó egyik ágába a coax kábelt dugod, a másikba pedig a sub/center vezetékét?

Ezzel mit akarsz elérni? Van annak a center/sub ágnak megfelelő kimenet is a hangkártyán, az miért nem jó? :)

''driverből kiválasztanám, h. miként üzemeljen az az aljzat (digital out/ center-sub)''
Ilyet biztosan tud a driver? :F

Ennél a megoldásnál, ha a SoundTouch-on analógra állítod a forrást, a center és a mélynyomó nem fog szólni. (Bár, ha a driver az S/PDIF-en képes kiküldeni a jelét, akkor lehetséges, hogy mégis.)
De ha a forrást ezután átállítod digitálisra, akkor meg babrálhatsz a driver-el.

Igazából az Audigy 2 topic-ban kellene minderre rákérdezned, Raymond nagymester biztoztosan tudni fogja, mi, hogyan, miért. :))

[Szerkesztve]

(#430) I. Richard válasza Balika911 (#429) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Szia!

Kösz a segítséget, megoldottam amire gondoltam..... A driverből ki tudom választani, hogy az egyik jack kimenet (narancssárga:) ) mi legyen: Center/sub vagy S/PDIF.

Amikor kiválasztom, hogy ''digital output only'' a driverben, akkor S/PDIF-ként müködik a kimenet, ekkor állítom a Soundtouch-on a bemenetet Coax-ra (pl. filmnézés), ha pedig nincs a ''digital output only'' kipipálva, akkor sima analóg kimenet lesz, ami a mélyet és a centert hajtja. Ilyenkor átállítom a Sountouch bemenetét 6CH Direct-re. Ezt használom játékoknál.

Remélem hellyel-közzel érthetően írtam:D

(#431) fradi81

fradi81
(őstag)

Hi. Vette valaki a pixmaniáról? mer ott csak 74600Ft +2300Ft postaköltség. Szal 77-ből megvan, amíg pl a PCDomeról 93 ezerért lehet megvenni. A pixmania honnan szállítja a cuccost?

sportfogadás blog: http://balazstippek.blogspot.com/

(#432) fradi81

fradi81
(őstag)

Ja és van a hangszóróján bemenet headsetnek? csak mer sokat használom azt is.:R

sportfogadás blog: http://balazstippek.blogspot.com/

(#433) Balika911 válasza fradi81 (#432) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ezt sajnos nem tudom megválaszolni, még mindig a notiba integrált hangkari + ~500Ft-os Qunius hangszórót vagyok kénytelen nyúzni... :O

Pixmania-t nem ismerem, kérdezz utána valamely másik topic-ban is, valaki csak rendelt már tőlük. :)
A Z-5500-at mondjuk verhetetlen áron kínálják, ez igencsak csábító. :Y

I. Richard: Ha műkszik, akkor oké. De azt még mindig nem értem, miért bonyolítottad meg ennyire. :))

(#434) anjani182 válasza fradi81 (#431) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Én most tervezek venni egy Z-2300-at, DE elég furcsák a Pixmania árai, felhívtam a Logitechet, azt mondták, hogy az kizárt, hogy ennyi legyen... talán más úton szerzik be? :F:Y

Forever and ever, let's make this last forever.

(#435) Trak válasza I. Richard (#415) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Nem rossz az 5500-as SUB-ja, bár én jobban szeretem az álló téglalapokat:)

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#436) BandiT

BandiT
(senior tag)

Sziasztok,

meg lehet különböztetni valahogy a fix kábelest és a csipeszest? dobozára rá van írva vagy valami? vagy zsákbamacska?
Használja valaki Audigy 2-vel? Vélemény?
Ahogy elnéztem a fotókat ez a mélyláda kib@szott nagy!! :R

(#437) Balika911 válasza BandiT (#436) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Az enyém dobozán (fix kábeles) semmi erre utaló információ nincs, ez biztos. Amondó vagyok, csak az a tuti, ha vásárlás előtt megnézi az ember.

Audigy 2-vel használom, gyönyörű a hangja, összehasonlíthatatlanul szebb, mint az alaplapi SoundStorm.
S igen, a mélyláda az valóban kib@szott nagy! :DDD
(S milyen nehéz! Csak egy rövid utcányit kellett cipelnem a múltkor, de éppen elég volt! :D)

anjani182: Lehet, hogy megkerülték a hagyományos elosztási csatornát, s közvetlenül a gyártól be tudják szerezni?
De az is előfordulhat, hogy az éjszaka leple alatt sötét ruhába öltözött Pixmania-s arcok rámolják le a békésen Z-5500-at szállító kamionokat, aztán terítik a cuccot. :DDD
Egyébként tényleg marha olcsó...

Trak: Állat a fotó! :)) Amúgy milyen hangfalcucc az?

(#438) BandiT válasza Balika911 (#437) üzenetére

BandiT
(senior tag)

mekkora szobában használod? mekkorát szól? :D játékok alatt is ki tudod használni rendesen?

(#439) Trak válasza Balika911 (#437) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Altec Lansing 641-es... itt van a lábam mellett:)

BandiT: hidd el, hogy ezek már olyan erős hangcuccok, hogy a fél hangerőt sem biztos, hogy ki tudod használni, mert nem csak megsüketülsz, de még a szomszédok is kinyírnak:) A mély pedig akkorát üt, hogy ha nem kertes házban laksz, hanem vannak közvetlen szomszédaid, akkor nem fogod félnél nagyobbra állítani:)

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#440) BandiT válasza Trak (#439) üzenetére

BandiT
(senior tag)

na erre voltam kíváncsi! nekem volt már egy Jazz 9902-esem úgy 4 éve az ahhoz képest hogy nem egy nagy márka igazán szépen szólt!
Most csak Hi-fi-re kötve stereoban hallgatok mindent, de már régóta tervezem a Z-5500-at! :)
THX! :R:C

(#441) I. Richard válasza BandiT (#438) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Hi!

Tudom nem engem kérdeztél, de nekem is ilyen van...:D

A csipeszes nem tudom mióta van forgalomban, de asszem az enyém 2005 április (gyártási idő), de ez nem 100%, majd holnap megkeresem a dobozát. Szvsz ez ezek utáni gyártmányok mind csipeszesek (ez lenne a logikus..:) )

A mély hatalmasat szól, igaz, h. én 12nm-en használom, de szerintem 30nm-ig simán elég! Tehát egy átlag nappaliba házimoziként is megállja a helyét.;)

A hangerőről annyit, h. a szobámmal szomszédos fürdőszoba-polcról simán le tudom rázni a cuccokat...:D Apám ma kijelentette, h. :''még egy ilyen zenehalgatás, és kidobja a p.-be a cuccot'':D

Játékok alatt is nagyon zsír, FPS-ek alatt eszméletlen.... A robbanások szinte mellbevágják az embert:D

(#442) BandiT válasza I. Richard (#441) üzenetére

BandiT
(senior tag)

Nem baj hogy válaszolsz Te is, sőt, örülök neki! Minél több vélemény annál jobban erősödik bennem, hogy nekem kell egy ilyen! :D
30nm-es szobába zsír? Akkor a 25nm-es szobámba tökéletes lesz! :)
Szétvágom vele az ablakokat! :DDD

(#443) Trak válasza BandiT (#440) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Amíg van egy közepes hangcuccod (fa Genius, Jazz stb), addig jól meg vagy vele elégedve, aztán amikor hallasz egy Logitech Z5300-5500 stb szintű rendszert szólni, akkor nehéz addig nyugodni, amíg nem szerzel egyet, mert az mellett a közepes hangcucc olyannak tűnik, mint egy sima 5k-s sztereó hangfalpár...
És ez nem vicc...
Csak sajnos ez nem a szegények ''sportja'', rohadt drágák ezek a hangfalak. De ha azt nézi az ember, hogy 2-3-4-5 évig (ha szerencséd van, akkor tovább) olyan élmény lesz a zenehallgatás, mint eddig soha, akkor érdemes spórolni.

Szerk.:
Szerintem egy 30nm-nél nagyobb szobába is tökéletes a cucc...:)

[Szerkesztve]

(#444) BandiT válasza Trak (#443) üzenetére

BandiT
(senior tag)

Tudom én, szerinted miért akarok egy ilyet? Hát ezért, mert g*ci nagyot szól és iszonyatosan tetszik az egész! Bár a fa mélynyomós Jazz-t már régen eladtam, meg azért a Technics hi-fi-re rákötve így is nagyon nagyon szépen szól stereoban, de szeretnék már csak a géphez egy ilyet! :) A Hi-fi meg maradna házimozira! :D

(#445) I. Richard válasza Trak (#443) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

És ezt nem egy ember mondja....:)

Én meg merem kockáztatni h. az ilyen Thomson, LG, Samsung és társai ''házimozik''-nál is sokkal jobban szól (persze ugyan annyi pénzért!) Csak DVD-lejátszót nem kapsz hozzá:D

(#446) Balika911 válasza BandiT (#438) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Játékok alatt? Ne viccelj, állati nagy! Alig adok neki hangerőt, s már remeg is a szekrény! :D
A mély pedig...azt hiszem írtam már az esetről, mikor berezonált az erkély... :D

(#447) Balika911 válasza BandiT (#442) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

''Szétvágom vele az ablakokat!''
Ezzel szét... :))

Hogy megindult a topic így este tíz után... :D

[Szerkesztve]

(#448) I. Richard válasza Balika911 (#447) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Kár, hogy a cuccost nem tudom most, 11 körül így megindítani....:D:D

Sikerült már meghalgatnod a mélynyomót? Nálad is búg?

A bekötésem meg csak leírva bonyolult, egyébként pofon 1xű...:D Én nem tudok jól fogalmazni...:D

(#449) Balika911 válasza I. Richard (#448) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Miért ne lehetne ilyenkor is meghajtani? :DDD

Nem, még mindig egy noti integrált hangkarijával szenvedek. De mihelyt lehet, meghallgatom a mélyet.
Félek, hogy csak jövő hét után jutok vissza Pestre. :(

(#450) racing01

racing01
(tag)

Sziasztok!
Most ahogy megláttam a képeket amit Richárd feltett majdnem leborultam a székről:DDD
Hát az a mély:Y:Y iszonyat durva:DD
Már én is azon gondolkodom, hogy mikor tudnék venni 1 ilyen cuccost!!!:DDD
Amugy most nekem is 1 genius ht van!
Ja nem tudja valaki, hogy hol lehetne meghalgatni 1 ilyet?

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech Z-5500
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.