Deluxe lapokkal lehet a leginkább tuningolni, megaztán tök jól néznek ki! Kb. ez a mögöttes koncepció. 25K-ból nem kapsz profi hangkártyát, olyat viszont olcsóbban is, ami bőven kiszolgálja a Z-5500-at! A jelenlegi Creative kártyákat már nem fogom ajánlani senkinek, helyette itt a Club3D Agrippa, a NeoPC.hu (nándika bazárja) 18K-ért kínálja. Ennyit pedig simán megér!
Digitális kimenetről persze hallgatható az alaplapiról is, de egy jó hangkártya analóg kimeneten szebb hangot produkál. Játékok alatt pedig, ahol rá vagy kényszerülve az analógra, egészen más világ lesz egy normális hangkártya!
Webshopokban mindennek szór az ára, nem egy megbízható hely van, ahol 70K alatt is megkapod a Z-5500-at. Ott kell megvenni, s kalap, kabát! 
Kleroo:
Én is ezt gondoltam, úgy bíztam a Maximus II Formula SupremeFX II nevezetű csodájában, komolyan, aztán végre kipróbálhattam... hát egy rakás szar az egész úgy, ahogy van!
Nem önmagában persze, de egy Audigy2-höz képest már mindenképpen. Amúgy az MSI X-Fi-t is integrál néhány prémium lapjára. Nem tudom, melyik X-Fi-t, s hogy hogyan szól, csak érdekességképpen írtam, hogy ilyen is van. 
Turbolada:
Korábban linkeletek már belső fotókat, de azért csak nyomassad a képeket!
De miért szeded szét? Ha úgy néz ki, hogy a mélyben van a hiba, miért nem cserélteted ki? Ha jól értem, mindeddig csak a vezérlőből kaptál újat, de ha nem az a rossz, akkor nem csoda, hogy nem javult meg a rendszer!