Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech Z-5500

(#301) Balika911 válasza Gab80 (#299) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Vehetsz árnyékolt coax-ot, de állítólag egy teljesen mezei, egyik végén RCA, másikon hangkártya kimenetének megfelelő csatlakozású kábel is megteszi.
Ez Au2 esetén 3.5-ös jack, ha coax mellett döntesz, szükséged lesz átalakítóra is.

(#302) bijoue válasza Gab80 (#299) üzenetére

bijoue
(újonc)

Kell egy 3.5 monojackdugó/RCAalj átalakító.Ebbe kell csatlakoznia a mindkét végén egy RCA dugóval szerelt coax vezetéknek.

(#303) Gab80

Gab80
(lelkes újonc)

Miért nem viszed el szervízbe hogy melegszik? Bitos nem normális jelenség.... Egyébként a Logitech nem szervízel hanem mindent cserél. Egy biztosítékot sem cserélnek ki benne hanem inkább az egésze rendszert. nincs szervízük magyarországon:) Vidd vissza szerintem .

(#304) Gab80 válasza Balika911 (#301) üzenetére

Gab80
(lelkes újonc)

Hű nem tudnátok ezt nekem képeken elmutogatni? Mert a boltben hülyének néznek ha elmotyogom ezt amit nem is értek:)

(#305) bijoue válasza Gab80 (#303) üzenetére

bijoue
(újonc)

Nem tudom mennyire rendellenes vagy másnál is így van.Aztán egy napig tartott
a kábelezést megcsinálni elrejteni a fal mellett a faltól-falig szőnyeg alá butorok mögé,aztán ekkora cuccot nem könnyű szállítani,az eredeti csomagolás is kéne.
Ez egyébként különösebben nem zavar ha a ventillátorral jól működik.De lehet ,hogy az lesz ha lesz egy kis időm rá.

(#306) Gab80 válasza bijoue (#305) üzenetére

Gab80
(lelkes újonc)

Csak ha jól tudom ugye 2 év gari van rá. Ha ez hiba és pont 2 év után döglik be akkor meg szívás van. Inkább szereld szét szerintem megéri. Biztos nem normális, hogy melegszik. Az enyémmel (mostani Z-560 as) házibulit csináltam és több órán keresztűl csuma maxon szóltak. Gondolhatod milyen részegek voltunk, ha azt még eltűrtük:) De nem kapcsolt le a védelme (melegedés elleni) mert fel sem melegedett olyan nagyon a borda hátul. Jó tudom nem 5500-as de hidd el nem sokban marad el a teljesítménye mert ez csak 4.1-es

(#307) Balika911 válasza Gab80 (#304) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A bennszülött Ph!-sok ezért ki fognak nyírni, de legyen :D:

RCA:
[kép]
Ilyen a coax kábel mindkét vége.

3,5 mono jack - RCA átalakító:
[kép]
Ez pedig ahhoz kell, hogy összehozd az RCA végű coax kábelt az Au2 digitális kimenetével.

mod: A szétszedést én semmi szín alatt sem javasolnám, hiszen azon túl, hogy könnyedén tönkre lehet vágnni a berendezést, a garancia is ugrik.

(#308) Gab80 válasza Balika911 (#307) üzenetére

Gab80
(lelkes újonc)

Nagyon szépen köszönöm.
Elég macerás ezt összehozni nem értem miért nem tudnak mellétenni egy ilyen kábelt ami egyben van...:(
Pedig a Logitech nem fukar cég.

(#309) bijoue válasza Gab80 (#308) üzenetére

bijoue
(újonc)

Nézz itt körül:www.kacsa-audio.hu

(#310) Gab80

Gab80
(lelkes újonc)

A szétszedést nem úgy értettem, hogy ess neki csavarhúzóval, hanem hogy a kábeleket innen onnan inkább szedje ki, mint most a lustaság miatt szenvedés legyen késöbb..

(#311) Balika911 válasza Gab80 (#308) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Figyu, veszel:

1, Coax kábelt, meg egy RCA-jack átalakítót aztán összekötöd őket.
2, Egy sima RCA - 3.5 jack végű kábelt.

Media Marktban árulnak mindenfélét, a végek milyenségét pedig feltüntetik a dobozon. :)
Szerintem azért nem mellékelnek ilyet, mert sok féle-fajta coax kábel létezik, eltérő anyagú és minőségű csatlakozókkal, árnyékolással, mindez más-más hosszban, a legváltozatosabb árakon...szóval érted. :)

Amúgy jó ide az olcsó is, az is frankón szól.

szerk: Ja, az más! Azt hittem, úgy gondolod, hozza a szerszámosládát, a fűrészt, meg a hiltit, aztán, lessük meg, milyen belül! :D Néztem is, mi van. :) Félreértettem, bocsi.

[Szerkesztve]

(#312) Gab80

Gab80
(lelkes újonc)

Nagy a hangbeli eltérés ha (coaxal) kötöm össze mintha csak símán?
Lehet hülye kérdés de nem vágom..:(

(#313) Balika911 válasza Gab80 (#312) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Állitólag észre sem lehet venni.

szerk: Mármint ha coax helyett sima kábelt használsz. Az analóg átkötés pedig a játékok alatti térhatásü hanghoz kell. (Ehhez kapsz kábelt.)

[Szerkesztve]

(#314) Gab80

Gab80
(lelkes újonc)

Akkor majd lecserélem, ha már meglesz a hangfal.
Addig beszerzek inkább egy audigy2 -t mert még az sincs.
Lehet egy ideig csak alaplapiról fog szólni:(

(#315) bijoue válasza Gab80 (#314) üzenetére

bijoue
(újonc)

Van más stereo készüléked amit rá köthetnél a z-5500-re?(video,tv,cd játszó,műholdvevő,magnó,rádió,asztali dvd,minidisc,stb)Mert sok mindent lehet egyszerre rákötni és onnan erősíteni.De akkor még szükséged lehet néhány kábelre.Ird le milyen készülékeid vannak.

(#316) Gab80 válasza bijoue (#315) üzenetére

Gab80
(lelkes újonc)

Közel van (10m-en belül ) egy TV , asztali DVD és a Pc ennyi.
ezeket egyszerre ráköthetem????

(#317) bijoue

bijoue
(újonc)

Igen.
Pl:asztali dvd-t optikaira,pc-t a coax-ra,a tv-t az egyik 3.5 jack stereo bemenetre.
Ezenkívűl még két stereo készüléket is rá tudsz tenni meg egy füllhalgatót
és egy kis hordozható lejátszót.

(#318) Gab80 válasza bijoue (#317) üzenetére

Gab80
(lelkes újonc)

Kegyetlen jó lesz így a cucc! Rákötöm a TV-t DVD-t fejhallgatót, Pc-t:)
Optikai kábel bármilyen hosszú lehet? Azt is a Mediában beszerezhető? kellene vagy 10 méteres.

[Szerkesztve]

(#319) bijoue válasza Gab80 (#318) üzenetére

bijoue
(újonc)

Az optikai kábel lehet 10m-es.A megadott linken a szerelt kábeleknél találsz
CB-OPT4-10 tipsút 5370HUF-ért.A Tv -n milyen csati van? RCA vagy 21pólusú scart?Itt találsz ahhoz is megfelelőt.Toldót és átalakítokat is árulnak.Olcsóbb is mint máshol.Az átalakitóról írtam már de ne monójackest vegyél hanem stereo jackkel/RCA alj amilyet a balika911 a képen ajánl.Ma estig szívtam én is mert nem tudtam miért nem szólal meg az audigy 2 zs coax kimenetén a hang.Végre rájöttem,hogy az átalakítót kicseréltem másikra ott volt a probléma kulcsa.Majd ha megvan a cuccod lehet,hogy lesz hasonló gondod neked is,de majd segítünk.

(#320) bijoue válasza Balika911 (#285) üzenetére

bijoue
(újonc)

Ma beszereztem egy összekötő kábelt az audigy 2 zs-hez amit belül a hangkarin kell a digitál audio aljzatra dugni és a dvd lejátszótval összekötni.Azt mondta egy barátom,hogy azért nem szól a coax kimeneten a hang mert ez hiányzik.Ma ki-
próbáltam de nem ez volt a probléma kulcsa hanem az audigy 2 zs coax kimenetébe dugott átalakító.(monó jack/RCA alj)Ezt kicserélve stereo jack/RCA alj-ra lett hang a kimeneten.

(#321) Gab80 válasza bijoue (#319) üzenetére

Gab80
(lelkes újonc)

Látom keserű sorosom. Nem lesz olyan kevés ez a hangfal ha mindent megveszek hozzá még +ba.
A TV-n 21 polusú scart csati van...

(#322) bijoue válasza Gab80 (#321) üzenetére

bijoue
(újonc)

A (309) üziben,a leirt linken találsz a tv-hez AA-698G tipusú csatit és hozzá CB-8324G-5 kábelt.Ezt a cuccot ha megveszed rájössz hogy hasonlót sokkal többért kapnál csak. Egyébként Szegeden is van partner üzletük.Nézd meg a címet.

(#323) Gab80 válasza bijoue (#322) üzenetére

Gab80
(lelkes újonc)

Nem lesz jó, mert az csak 5m és nem fog elérni a TV-ig. Valamit majd ki kell találnom, vagy külön megvenni a csatlakozókat és összeszerelni a kábelt...

(#324) Gab80

Gab80
(lelkes újonc)

Nézegettem képeket http://www.gamers-depot.com/hardware/speakers/logitech/z5500/shot4.htm és nem értem hogy tudok rácsatlakoztatni egyszerre több eszközt ha csak ezek a aljzatok vannak a hátoldalán?

(#325) bijoue válasza Gab80 (#323) üzenetére

bijoue
(újonc)

Veszel belőle 2 db-ot és egy AA-646G toldót.Igy 10m -es lesz RCA kábeled.Vagy ott csináltatsz méretre.Meg is rendelheted.

(#326) bijoue válasza Gab80 (#324) üzenetére

bijoue
(újonc)

A következő csatlakozó aljzatok vannak a logi Z-5500 -on.
1.optikai (digitalis)-Ebbe egy kábellel egy készűlék(DVD,CD.MD,Műholdvevő)
De optikai elosztóval amit szintén lehet kapni (olvass vissza,előző hozzászólásaimat) akár 3 készüléket is rátehetsz és a távírányítóval
választod ki melyiket akarod használni.
2.Coax (digitális) egy készülék (pl:a PC hangkártyája)vagy asztali DVD stb.
3.Analóg (6Ch direkt) vagy a PC hangkari analóg kimenete 3db jackdugóval,vagy egy asztali DVD lejátszó.
Ezt A 3 db jack aljzatot egy kapcsolóval átállíthatod úgy,hogy mindegyik külön -külön egy stereo aljzatnak felel meg ezért 3 db stereo készüléket tehetsz rá.
(Pl:Tv,rádio,video,magnó stb) a sound touch pedig az effect gombbal átvariálja a hangot 2,3,4,5,6 hangszóróra.
4.a sound touch oldalán van még 2 db jack aljzat,egyik fejhallgató, a másik
hordozható (CD játszó,MD,walkman stb) részére.
Tehát akár 9 db készüléket is rátehetsz.

(#327) bijoue válasza Gab80 (#324) üzenetére

bijoue
(újonc)

Olvasd el a 255-ös hozzászólásomat,nekem most úgy van megcsinálva a bekötés.

(#328) Balika911 válasza bijoue (#320) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Végre megoldódott!

[kép]

(#329) Gab80

Gab80
(lelkes újonc)

Nézegetem az asztali DVD-t kimenetben DIGITAL -nál csak egy Coaxial van mellé is írva dolby digital. Van Line out is ott síma L-R van + vidoe. Van olyan, hogy a coax kábelt átalakítom optikaira, hogy a DVD-t rá tudjam kötni a hangfalra vagy nem érdemes? Mert a PC-t szerettem volna coaxal kötni...

[Szerkesztve]

(#330) bijoue válasza Gab80 (#329) üzenetére

bijoue
(újonc)

Van ilyen átalakító is de nem olcsó.Kb.7-10k.
Nézz körül itt:www.conrad.hu
POF 820 koax-opto átalakító,redelési szám:35071905.= 6990HUF
E-mailen rendelés:rendeles@conrad.hu

(#331) Gab80 válasza bijoue (#330) üzenetére

Gab80
(lelkes újonc)

Ez nagyon durva cuccnak néz ki és elég drága is. Miért kell ennek ilyen bonyolultnak lenni.... Ha átalakítom coaxot optikaira akkor minőségi romlás lesz egy asztali DVD-esetén amit ugye Dolby Digitalba akarok hallgatni? Normális dolog ez, hogy nincs optikai kimenet egy asztali DVD-n vagy csak Én nyúltam mellé annó?

(#332) bijoue válasza Gab80 (#331) üzenetére

bijoue
(újonc)

Van benne jelerősítő ami a jelveszteséget pótolja akár 20m kábel esetén is.Egyébként a legtöbb asztali dvd készüléken van optikai kimenet.

(#333) bijoue

bijoue
(újonc)

Javítani szeretném a 320-as hozászólásomban azt írtam hogy a monó jack/RCA alj átalakítót stereora cseréltem és igy lett jó.Nos nem jól írtam mert a két átalakító mindegyike monó jackes de amire kicseréltem annak a dugójának a
hegyén mig a másiknak vagy 2mm -el hátrébb van a fekete szigetelő karika.
nem tudom érthető-e de ez a kis külömbség van a két átalakító között.
Az elsö átalakító kivül tiszta fém a másik fekete műanyag borítású.Erre is kell ezek szerint figyelni.

(#334) Gab80

Gab80
(lelkes újonc)

A Pc-t nem lehet optikai kábellel összekötni a hangfalszettel? Vagy az alaplapi hangkártyán az optikai kimenet nem az? Mert akkor a koax megmaradna a DVD-nek.

(#335) Balika911 válasza Gab80 (#334) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ha van optikai kimeneted, simán összekötheted őket.

(#336) Gab80

Gab80
(lelkes újonc)

Basszus csak szerdán jön le a hangfal. Ma nézegettem kábeleket már nagyon be vagyok zsongva. Eladtam már az enyém ezért szerdáig semmi térhatás:) Annál nagyobb lesz az öröm majd.
Az nagyon jó lenne ha úgy megoldható mert akkor a koax megmaradna a DVD-nek és még átalakítgatnom sem kellene.

(#337) Balika911 válasza Gab80 (#336) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Szerda van... :DD

(#338) Gab80 válasza Balika911 (#337) üzenetére

Gab80
(lelkes újonc)

Megjött a hangfalszett....
Egy két negatívum:
- nem lehet a magas hangsugárzókat bólintani sajnos így csak abban az irányban sugároz ami gyárilag meg van neki adva.
- a SoundTouch hátoldalán alig fér el a két kábel egymás mellett a digital bemeneteknél (optikai, koax)
- a center lehetne szélesebb vagy legalább más méretű mint a többi.
- a mélynyomó láda hátoldalán nem olyan a hangfal bekötése mint azt a képeken mutatták.
- szerintem túl nagy a SoundTouch (vagy ha már ilyen nagy akkor lehetne nagyobb az LCD kijelzője is)

Pozitívumok:
- nagyon szépen szól, pedig még csak alaplapi hangkártyára van rákötve.
- kegyetlen szép az egész szett
- tetszik a hatalmas mélynyomó láda.
- max. hangerőn is tiszta a mély pedig még az is fel van piszkálva
Kérdéseim a tulajoknak.
Most a PC optikai a DVD coax a TV pedig direct 1-re van kötve. Mikor nézem a filmet a DVD-n akkor PLII Movie effect-et választhatok. Ha jól olvastam akkor ez azt jelenti, hogy stereo jelből csinál térhatást. Miért van ez így???? Miért nem lehet Dolby Digital-ra rakni? Miért stereo jelből akar térhatást csinálni mikor a film Dolby a kábel áttudja vinni és a hangfal is tudja a dolbyt??
Valaki elmagyarázná?

(#339) juanboy

juanboy
(újonc)

Sziasztok!

Februárban vettem egy Z-5500-at, csak elbizonytalanítottt, hogy itt mindenki számítógéppel használja. Nekem DivX-es asztali DVD-m van, játszani meg nem játszom a gépen. Szal csak filmnézés megy. Összekötöttem a dvd-t egy koax kábellel és így ''házimozizok''. Jó döntés volt ez? Vagy nem ilyen számítógépes hangszórókészletet kellett volna erre a célra venni?

Üdv!

(#340) Gab80 válasza juanboy (#339) üzenetére

Gab80
(lelkes újonc)

Szia

Szerintem nagyon jó döntés volt. Azon gondolkodom Én is, hogy a lenti szintre a TV-mellé is ilyet fogok vetetni a szüleimmel és nem mondjuk egy SONY házimozi szettet. Nagyon jó döntés volt....

(#341) Gab80

Gab80
(lelkes újonc)

Olyan kérdésem lenne, hogy nekem most optikai kábellal van bekötve a PC. Játékoknál milyen effectet szoktatok használni? Vagy játéknál indenki directbe köti?

(#342) Balika911 válasza Gab80 (#341) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Játékok alatt direktben a jó, úgy kapsz igazi többcsatornás hangot. Ha viszont csak optikain tudod összekötni, maximum stereo jel jön át. Egy PLII-vel azért lehet némelyest segiteni a dolgon. (Az összes hangszóró szólni fog, de információtartalmát tekintve stereo marad a jel.)

[Szerkesztve]

(#343) Gab80

Gab80
(lelkes újonc)

olyat lehet, hogy összekötöm Optikai kábellel és direct-be is egyszerre? Ha zenét hallgatok ezt ha játszom amazt használom?

(#344) bijoue válasza Gab80 (#343) üzenetére

bijoue
(újonc)

Persze,hogy lehet.Ha játszol a pc-n akkor a direct analóg összeköttetést használod ha
zenét hallgatsz rajta akkor az optikait.

(#345) bijoue válasza Gab80 (#338) üzenetére

bijoue
(újonc)

A centert lehet bólintani,az első frontokat ha falra szereled be lehet forgatni úgy ahogy akarod,a hátsókat ugyanúgy.
A Sound Touch hátlapján éppen elég a hely az optikai és a coax kábel bekötéséhez,ezt ne számítsd negatívumnak.
Én nem láttam olyan képet a mélynyomóról ahol másképp van a hangfal bekötése.
A Sound Touch nagyon jó igy ahogy van tökéletesen megfelel a dizánja is.A hangszórók méretéhez igazították.
Ilyen alapon még sok mást is lehetne negatívumként megemlíteni de szerintem nem kéne.Inkább örülj,hogy a lehető legjobb, Pc-hez való szetted van.

(#346) bijoue válasza Gab80 (#343) üzenetére

bijoue
(újonc)

Olvasom,hogy a Tv-d van a direct 1-re kötve.Persze azt nem lehet,hogy egyszerre a Tv-t
is és a pc-n a játékot is a direct re teszed.Legfeljebb egy elosztóval.A direct 1-es jack
aljba teszel egy stereo jackdugó/2 stereo jackalj elosztót és az egyik aljzatába a Tv-t dugod a másikba meg a front sugárzók(világoszöld)vezetékét.A hátlapon lévő kétállású kapcsolóval meg átkapcsolsz vagy a Tv-re vagy a Pc-re.Ezt nem próbáltam még ki,de szerintem igy fog müködni.

(#347) Gab80 válasza bijoue (#345) üzenetére

Gab80
(lelkes újonc)

A hátoldalon a hangfalbekötése nem dugóval van megoldva hanem csak szimplán zsinórt beledugom módszerrel. Jó nekem persze ez is jó csak a képek másról árulkodtak.
Ha nem falra akarom szerelni a hangfalat és véletlen olyan asztalon van ami magasabb minat ahol ülök akkor sem tudom lefele bólintani a sugárzót. Ez idegesít akkor is.
Olyanom van még, hogy ha kikapcsolom a rendszert és közben rá van kötve a fejhallgató akkor valami siseg a fajhallgatóban. Fogalmam sincs mi lehet és hogy normális dolog e ez. A másik, hogy hallgatok zenét és durván 6-9 percenként roppan egyet a ahngfal. Olyan hangot ad ki egy pillanatig. Még ennek az okát sem derítettem ki.

(#348) leewi válasza bijoue (#346) üzenetére

leewi
(fanatikus tag)

hi!
megvan még a ddts-100-ad???
aktuális még az eladása...?

kOrÁn kELtEm, hOL aZ aRaNy?

(#349) bijoue válasza leewi (#348) üzenetére

bijoue
(újonc)

Már nincs meg,gyorsan elkelt.

(#350) dudo

dudo
(tag)

Sziasztok!

Nos a mai napon vettem egy ilyen hangfalat, nagyon kafa.
Viszont van egy kérdésem!
Sima Audigy 2-es hangkártyám van és az lenne a kérdésem hogy a speaker settingsben van egy olyan hogy bass redirect ezt bekapcsoljam vagy ki?
Mert az előző hangfalamnál be volt kapcsolva és ha kikapcsoltam akkor a szatelitek majd szétrepültek mert arra küldte a mély hangokat, de ennél mintha nem igy volna.
Valaki leírhatná nála hogyan van be állitva.

Köszi

Asus P5Q Deluxe - Core2Duo E6850 - 4GB Gskill F2-8500CL5D-PI RAM - Sapphire Ati HD6850 - Ocz Vertex2 120GB SSD - WD Caviar Black 640GB+Seagate 7200.10 320GB HDD - Pioneer DVR 212 - SB X-fi xtremegamer - Cooler Master Real Power M520

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech Z-5500
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.