Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech Z-5500

(#101) Raymond válasza JaKoJa (#99) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

'' Milyen kábel-csati vagy panel kéne nekem ahhoz, hogy digitális jel jusson el a hangkártyától a hangfalakig?''

Ezt mar egyszer kerdezted - a valasz ott van a #82-ben...

Meg azert a tobbi hozzaszolast is elolvashatod.

[Szerkesztve]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#102) sgery

sgery
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem most egy Z5300-asom van, és most vettem észre hogy kijött a z5500-as, sztem jövö év elején lecserélem, idén már nincs rá lóvém :(
Mennyivel szól szebben? Van esetleg valaki akinek 5300-asa volt és 5500-asa lett?

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#103) Doviziozo válasza sgery (#102) üzenetére

Doviziozo
(senior tag)

Ha lecseréled, akkor nyugodtan szólj rám emilben, mert érdekel az 5300-as!

[Szerkesztve]

Forza Rossoneri!

(#104) boylee válasza sgery (#102) üzenetére

boylee
(kvázi-tag)

Nemrég irtam nekem most itt van mind a kettő összerakva. Olvas vissza.:F

By Cerebellum: én az audigy-mre nitrogénhűtést tettem, így adtam neki egy kis plussz feszt, és most 600MHz-en jár, és a stereo fülesemen is 5.1-es (vagy 4.9, nem emléxem a verziószámra...) hangot hallok

(#105) Riker

Riker
(újonc)

Szevasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyiknek szebb, tisztább, torzításmentesebb a hangja: Z-5500, vagy Creative MegaWorks 550?
Mert az utóbbiról olvastam a tomshardware-en tesztet, ahol mindent lemosott, de a Z-5500-ről nem találtam tesztet ahol össze lenne hasonlítva a Creative üdvöskéjével.

(#106) slash

slash
(lelkes újonc)

Ilyen csodatesztelnek nem szabad hinni, mert nagyon csalóka, ugyanis nem a többivel hasonlítja össze, csak leírnak róla egy véleményt, ami ráadásul nem feltétetlenül a sajátjuk. Régebb óta már nem veszek pcs újságokat, szóval nem tudom most miket írkálnak, de régebben egy akkor 40e ft-os szetthez odaírták a pcguruban, hogy ez a csúcs. Aztán meg valami máshoz. Ugyanilyen több netes újság is. Lehet az is, hogy a megaworks a legjobb vétel volt akkor, de ma már biztos nem az. Megaworks már kapható egy ideje, ez a logitech pedig tök új. Én nem hinném el, amit írnak ilyen tesztekben, valahogy mindenképpen meg kell az ilyet hallgatni, vagy egy fórumban utána kell olvasni.

(#107) McImi válasza Riker (#105) üzenetére

McImi
(lelkes újonc)

Szia
Nem hallottam még a megaworks-t szólni, de a z-5500-zal nem jársz rosszul. Az összehasonlítás engem is érdekelne!

(#108) sgery

sgery
(senior tag)
LOGOUT blog

amúgy Mo-on én még csak egy helyen láttam ahol lehet venni ott 91e ft volt. érdemesebb ott venni mint külföldröl hozni, mert ha nincs mázlid a gari csak ott lesz érvényes ráadásként...

(#109) Balika911 válasza McImi (#107) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

De nem ám... :DDD

(#110) deedee

deedee
(őstag)

kíváncsian követem a topikban a hozzászólásokat napról-napra.nekem mw 550 van és nem tudom hogyan szól az 5500-as,de mivel újabb tervezésű,valszeg valamivel jobb lehet.bár szerintem csak annyiban,hogy saját dekódere van és a hangerőben.bár a mw 550 sem éppen csendes cumó.mindkettő thx-es és akkora különbség nem lehet thx és thx között.mindkettő cumónak azonos feltételeknek kell megfelelni a minősítéshez.

(#111) Balika911 válasza deedee (#110) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Vigyázz ezzel a THX izével, mert az audio guruk ki fognak közösíteni. :DDD

A THX semmit nem jelent, bár még nem hallottam olyan cuccot, amin ott figyelt az embléma és gyengén szólt... Fordítva viszont igen: Nem THX minősítésű berendezések is tudnak IGAZÁN remekül szólni. Sőőőt... :D (Bár az előző hangfalam nem volt THX-es, de még a mikró is jobban szólt nála. :D)

Azok a bizonyos feltételek pedig háááát...íme: Bővebben: link
Az ezeknek való megfelel(tet)és elég szubjektív, mindenesetre - nem jelentéktelen mennyiségű pénzzel - viszonylag könnyedén előidézhető folyamat. Magyarul a nagyobb gyártók a zászlóshajóikra szépen megveszik a THX matricát, ezzel téve még kelendőbbé azokat.

(Lehet, hogy vannak pontosabb specifikációk is, de THX számomra akkor is csak egy pofás felirat, amely azért bír egy előnnyel: Hozzá nem értő haveroknak lehet dicsekedni vele: -Whoaa!!! Ez ilyet is tud?! :DDD)

Most pedig ON. Optikai kábelen discmannel összekötve miért reccsen a hangcucc a lejátszó indításakor, a következő szám kezdetekor, ill. a player kikapcsolásakor?

[Szerkesztve]

(#112) deedee válasza Balika911 (#111) üzenetére

deedee
(őstag)

természetesen tisztában vagyok a pc-s thx tartalmával és csak azért nem veséztem ki ebben az irányban a dolgot,mert tökéletesen eggyértelműnek hittem minden topikoló részéről.... :)

(#113) Balika911 válasza deedee (#112) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Az alapján, amit írtál, nekem az jött le, még van hited a THX-ben. :)
De akkor megnyugodtam. ;)

(#114) bolic

bolic
(senior tag)

Ez hülyeség a THX blablazásról... :(( Másképpen fogalmazom, az hogy átment a THX teszten és megfelelt a minősítésre és mély/magas/közép hang arányokra, tehát megvan a házimozi szintű követelmény.

Csodálkozném, ha valaki butaságokat írt. :Y

Egyébként megvan a cuccom is. :DD Szüleimnek vásároltam, de majd karácsonykor megnézünk. :))

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#115) slash

slash
(lelkes újonc)

Azért annyi nem szubjektív a thx minősítés, mint ahogy a fenti link írja... Vannak követelmények, nem csak ennyi, hogy: jól szól? igen. Akkor adok mellé pár millát és kérek egy matricát!:))

(#116) Balika911 válasza bolic (#114) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Na igen, de mik ezek az arányok? :F Milyen konkrét, számosítható követelményeknek kel, hogy megfeleljen a cucc a minősítéshez?

A THX témáról csak azt hallottam, amit le is írtam, de gondoltam - biztos, ami biztos -, utánanézek egy megbízható helyen, mondjuk a hivatalos honapon. Ott pedig a linkben szereplő infót találtam. Az ott leírt elvárásoknak való megfelelés pedig igenis szubjektív szempontok alapján lehetséges.
Ha másképp van, akkor írd le, vagy linkeld be, hogyan, ne csak azt mondd, hogy ez hülyeség, mert másképp van, ez csak blabla, uff, kinyilatkoztattam.

Éppen arról volt szó, hogy a THX teszt (melyre hivatkoztál) milyen komolytalan is tud lenni. Az arányokat hogyan kell érteni? Hanghűségre vonatkozik? Hangerőre? Mire? Szívesen venném ezek pontos kifejtését.

Amúgy remélem nincs harag. :) Legyen sok örömed a cuccosban! (De azért remélem nem csak nézegetni fogjátok, hanem hallgatni is! :) )

(#117) slash

slash
(lelkes újonc)

Figyelj, ismered az x-multimedia shopot (www.xms.hu)??? Na, ez a bolt főleg klipsch cuccokat árul, az ottani termékek mindegyike thx-es, és az eladó szokott írni a dvdcenter fórumba. Már voltam többször a boltban is (király a bemutatóterem...:D) és ő mondta nekem, hogy mi mennyi, amikor valami thx-es és van 5 kategória (vagy több): thx multimedia, select, sima thx, ultra, ultra 2 asszem és mindnek megvan a szigorú követelménye. Ha írsz neki egy levelet, biztos szívesen elmondja, hogy mik ezek. Nekem is előadta nagyvonalakban az üzletben, de annyira nem érdekelt ez engem, hogy megjegyezzem az adatokat. De azért megnézem a neten, hátha találok valami infót én is!

(#118) Balika911 válasza slash (#117) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Megnéztem a honlapot, ott a THX-ről nem találtam semmit. (Viszont azok a Klipsch rendszerek...fáj a szívem. :) )

Még utánajárok én is, csak nem úgy zajlik az egész, hogy:
- Ez nem szól jól, nem kap semmit.
- Ez viszont jobban szól, meg dizájnos is, legyen sima THX.
- Emmeg? Tyű, de kira hangja van nekkíííí, ennek adjunk mán THX Ultra2-t! Ja, meg a gyártó tegnap utalt egy nagyobb összeget, megyek, nyomtatom a matricát! :DDD

Na, befogom, inkább keresem tovább az infót, hogy' is van ez a dolog. (Bár ezeknek simán elérhetőeknek kellene lenniük a thx.com-on. :F)

(#119) bubu001

bubu001
(újonc)

Új hangfal vásárlás előtt állok és kb 90k a max., amit rászánok. Csak az S750 és a Z-5500 jönne ki ennyiből. A Klipsch Mo.-on kb. 145.000 Ft, külföldön van 400$ körül is. Ez van. Több külföldi fórumon mondták, hogy a Z-5500 mélye kicsit tolakodó, az S750 jobb zenehallgatásra. Nos én egyiket sem hallottam még, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Nehéz döntés...
Ui.:Balika, te hallottad egymás után a Z-5300-at, tényleg nem sok különbség van?

(#120) McImi válasza bubu001 (#119) üzenetére

McImi
(lelkes újonc)

Kevésbé tolakodó a mélye mint a 680-é, zenehallgatásra is kiváló, kiegyenlítettebb a hangképe -véleményem szerint-.S750-t még sajna nem hallgattam, de abban nincs dekóder, és megint csak szerintem, nem is néz ki olyan jól!

(#121) lajszlo

lajszlo
(újonc)

Ecsém nézd meg a pixmanian és a vatera.hu-n. de szerintem jobban megéri a pixmania.com-on. Nekem is jobban bejön kívülről, meg az 1010 watt RMS is ott van a szeren! Biztos jól szól. Egy részeg biztos nem hazudik. hehe!:P:P:DD:DD

(#122) slash

slash
(lelkes újonc)

Én meg pont azt hallottam (olvastam teszteket, fórumot), hogy a Creative subja eléggé puffog. Szerintem nem éri meg az árát az s750, mert nem szép látvány és dekóder sincs benne.
Már én is beüzemeltem a z5500-t és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Gyönyörű hangja van. A filmnézés mellett, teszteltem már a dts tesztlemezekkel és azt kell mondjam, ennél nekem nem is kell jobb (ebben a kategóriában).

(#123) McImi válasza slash (#122) üzenetére

McImi
(lelkes újonc)

Öröm, hogy másnak is ilyen jó tapasztalata van a cuccossal!!!! A dts tesztlemezt honnan lehet beszerezni-letölteni?

(#124) slash válasza McImi (#123) üzenetére

slash
(lelkes újonc)

Beszerezni a dts-től lehet, pár éve regisztráltam magam valami néven, hogy van boltom, meg ilyesmi... és mindig küldik az új lemezt ingyen (eddig 3x jött).:DD
Ezenkívül leszedheted az edonkey-val, nekem is onnan van meg a 4-5-ös.;)

(#125) norbyte™ válasza bubu001 (#119) üzenetére

norbyte™
(lelkes újonc)

Mindenesetre szerintem hallgasd meg mind kettőt. Az S750-t sem kell egyből leírni.( LinerHybrid Mosfet Pioneer (BASH) erősítője illetve SuperTweeser titán kétutas szattelitjei, és 20-40Khz frekiátvitele & THD 0,2% torzítása jelzi, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a Gigaworks-öt...) A Z-5500 is brutál jó biztos, de jó lenne összehasonlítani legalább az alapvető paramétereket: THD%,torzítás, frekimenet, stb. ( A logitech oldalán valamiért jól eltitkolják;)) S750-ről ezt találtam: Bővebben: link
Bővebben: link

[Szerkesztve]

ÉV-EBF- Villámvédelmi felülvizsgálatot, számítógép javítást, karbantartást vállalok.

(#126) Balika911 válasza bubu001 (#119) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nem, csak az 5500-at hallottam úgy szólni, hogy véleményezni is merjem. Az 5300 hangjával csak a Media Markt-ban ismerkedtem jó régen, de hát úgy messze nem az igazi.

A Z-5500 mélye teljesen jó, nem nyomja el a többi sugárzó hangját, csak kiegészíti azokét, ahogy kell. Ráadásul a hangereje külön állítható is (a center és surround sugárzókkal egyetemben), tehát kiválóan be lehet lőni úgy a különböző zenékhez, mint filmekhez, ahol azért több dübörgés szükséges.

Nem tudom a 7.1 kiépítés mennyivel előnyösebb az 5.1-nél, én másodszorra is a Logit venném! :) Meg ebben van dekóder, ami nagyon frankó kis darab! Beizzítottam néhány zenei DVD-t, még most is fáj az állam, akkorát ütött rajt a padló! :D

Ja, és analóg átkötésnél is a korábbi élménybeszámolóimban tanusított lelkesedést nyugodtan meg lehet szorozni kettővel, ugyanis megjött az Au2 ZS-em! :DD Mostanában egy viszonylag régi játékot tolok, a Severance: Blade of Darkness-t, kész besz@rás, az új hangzás olyan hangulatot kölcsönzött neki, hogy na! Imádom! A Doom3-at még nem mertem kipróbálni. :DDD

(Azért néhány rendellenesség is akad, de ezekért valószínű az Xp lesz felelősségre vonva -> újratelepítve.)

(#127) slash

slash
(lelkes újonc)

Az s750 nem rossz, ez tuti. A THD megfelelő % alapvető elvárás a thx-hez, szóval itt igencsak kicsi lehet a különbség, de épp most írtam a thx-nek egy mélt, hátha elárulják.:DD

A hz-beli különbség nem sokat jelent, ugyanis ezt tesztelni kéne, hogy valójában mire képes 25-50 hz között a két mélyláda. A creativenál igaz, hogy 25 van megadva, de mondjuk én ezt nem igazán hiszem el, ugyanis egy 120 ezres Klipsch mélynyomó leírásában sincs 25 hz, csak valamivel több. Én sokáig gondolkodtam a két szett között, szinte mindent elolvastam, amit találtam róluk (most karácsony előtt), és végül azért döntöttem a Logitech mellett mert:

1. sokkal szebb, nem az az olcsó műanyag látszat fogad, ha ránézek
2. nálam szempont volt, hogy ne lefelé sugározzon a szub, mert megőrülnek a szomszédok (így is megőrülnek, de ez már más kérdés :DDD)
3. van benne dekóder.
4. a 7.1 nem fontos, ugyanis egyenlőre semmi sem szól 7.1-ben, de még a 6.1 is igazi luxus egy dvdn.

(#128) bubu001

bubu001
(újonc)

Köszi a hozzászólásokat, azt hiszem nálam is a Z-5500 lesz a befutó, rosszat én se hallottam róla, az S750-ről írtak holmi meghibásodásokról, persze az mindenhol lehet!

Mondjuk egyenlőre még 1 nagykerben sincs és kérdés, hogy idén mennyi lesz az ára, emelik-e vajon, tavaly olyan 65k volt a nettó nagyker ára.

(#129) sgery

sgery
(senior tag)
LOGOUT blog

amúgy annyit hozzátennék, hogy most voltam az egyik haveromnál, akinek z5300-asa van, és az ő szobályában (ami mellesleg ugyan akkora mint az enyém) nem szólt olyan szépen a gépezet mint nálam, sőt, sokkal rondább volt. szóval nem árt egy jó akusztikus szobában lakni :)

(#130) slash válasza bubu001 (#128) üzenetére

slash
(lelkes újonc)

Hertánál nincs már? Bruttó 91 volt karácsony előtt.

(#131) kovilac

kovilac
(kvázi-tag)

Hol lehet a legolcsóbban(és mennyiért) hozzájutni ehhez a csodához?

(#132) Balika911 válasza kovilac (#131) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A Hertánál 91k (ld. előtted szóló :) ), a Varázspálcánál tavaly 88k volt, de ők januárban zárva tartanak. Másutt 100k körül láttam csak.

(#133) Saycz

Saycz
(senior tag)

Mycomba van asszem 85K-ért

Lakásriasztó, Biztonsági kamera szerelés! PH-Kedvezmény!

(#134) McImi válasza kovilac (#131) üzenetére

McImi
(lelkes újonc)

Pixmania: 82.837 Ft bruttó !!! Én is tőlük rendeltem, korrektek.

(#135) Doviziozo válasza McImi (#134) üzenetére

Doviziozo
(senior tag)

És meg is jött? Vagy csak megrendelted?

Forza Rossoneri!

(#136) McImi válasza Doviziozo (#135) üzenetére

McImi
(lelkes újonc)

98-as hozzászólást olvasd el :)

(#137) Doviziozo válasza McImi (#136) üzenetére

Doviziozo
(senior tag)

Jah, bocs vak v.ok. :)

Forza Rossoneri!

(#138) Balika911 válasza norbyte™ (#125) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Tegnap olvastam valahol, hogy a Z-5500-hoz a B&W szállitja az ''alapanyagot''. Azért ez nem semmi!

(#139) Riker

Riker
(újonc)

Szerintetek nyugodtan lehet rendelni a Pixmaniatól? Természetesen Z-5500-öt.

(#140) slash válasza Riker (#139) üzenetére

slash
(lelkes újonc)

Több helyen olvastam véleményt ezzel kapcsolatban, de a pixmania-ról még nem olvastam olyat, hogy eltűnt volna a csomag, már csak azért sem, mert az országban futár szállít, szóval szerencsére a magyar posta keze nincs a dologban. :C

Ennek ellenére én még nem mertem így rendelni (előre átutalással), tehát saját tapasztalatom nincs.

(#141) McImi válasza slash (#140) üzenetére

McImi
(lelkes újonc)

Nálam nem volt gond, csak ezt tudom mondani!

(#142) himi007

himi007
(újonc)

Hello mindenkinek. Meg lehet azt oldani hogy mp3 és pl:avi-k közben szóljanak a hátsó hangfalak?

himi007

(#143) slash válasza himi007 (#142) üzenetére

slash
(lelkes újonc)

Persze, több mód is van rá, ezek között az effects gombbal tudsz váltani:
stereo - marad az eredeti
stereo 2x - beteszi ugyanazt hátra is (asszem ilyenkor a center nem szól, de ez nem 100%)
pro logic II movie - úgy veszi, hogy filmet nézel, tehát annak megfelelően próbálja szédszedni külön csatornákra a hangot (pl a beszéd középről fog szólni)
pro logic II music - zenehallgatáshoz igazítja a hangképet

(#144) himi007

himi007
(újonc)

köszönöm;)

himi007

(#145) tandris

tandris
(újonc)

sziasztok! végigolvastam a hozzászólásokat, de ettől még elég kezdő maradtam a témában... csak pár kérdést tennék fel, kiváncsiságképpen: megéri-e venni egy ilyen 5.1es rendszert most kb 90K-ért? nem jobb-e várni egy kicsit míg több 7.1es kijön? v azok nem fognak annyira elterjedni? mi a különbség egy ilyen rendszer, és egy házimozi között, amiknél a jobb minőségüeket hírdetik max. 60K-ért (akár DVD-vel)? bocs, ha nagyon fárasztottam...

(#146) slash válasza tandris (#145) üzenetére

slash
(lelkes újonc)

A 7.1ről csak annyit, hogy egyelőre nem lehet kihasználni. Ha megnézel egy divx-es lejátszót, vagy akár egy bármilyen márkájú 80-100k-s dvd player-t, akkor egyik sem fog tudni neked 7.1-et dekódolni, ugyanis ilyen szabvány még nincs. A dts-nek van a dts-es, a dd-nek pedig a dd-surround-ex nevet viselő 6.1-es tömörítése, amit használnak már néhány lemezen (pl Gyűrűk ura), de 7.1-es lemez még nincs és egy ideig biztos nem is lesz, ugyanis még a 6.1 is szinte csodaszámba megy. A 6.1-es ac3 ugyanúgy dekódolható 5.1-es dekóderrel (lefelé komp.).

Ezt meg hogy értetted: ''amiknél a jobb minőségüeket hírdetik max. 60K-ért (akár DVD-vel)''???

Tulajdonképpen mindenben van különbség: lejátszót mindenképp érdemes külön venni (pl egy yamada-t, mert az szinte mindent játszik és 20e-ből kijön), ugyanis ami egy ilyen szettben van, az 99%-ban csak dvd filmet játszik, sok közülük még az mp3 formátumot sem ismeri. Hangszórók: műanyagból készül a mélynyomó is ilyen árban, tompa a hangja, zörög, kattog, ha csönd van a filmben, akkor zúg, recseg (a mély és a magas is) annak ellenére, hogy néhány gyártó rá meri írni a 20-20000hz-t, rossz minőségű kábelek és nem utolsó sorban a teljesítményük is eltér. A watt szám nem feltétlenül van egyenes arányosságban a hangerővel (főleg a kböző gyártók között). Általában az ilyen elktro world, meg media markt-típusú helyeken össze vannak dugva a szettek és megy rajtuk a rádió (ha tudnak ilyet), ami persze üvölt, mert elég kicsi a dinamikája és ezért aztán sokan hanyattesnek az ilyenektől. Az ilyet mindenképpen egy 5.1-es dvd-vel KELL kipróbálni (lehetőleg ne legyen szinkronizált), különben nagy lesz a csalódás.

(#147) Balika911 válasza tandris (#145) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Slash jól irja, a 7.1 elterjedésére még sokáig kell várni. Ez a rendszer megéri az árát, haversrác mondott olyat, hogy az otthoni 200k-s rendszerrel bajban lenne, ha ilyen hangzást szeretne elérni. (Mondjuk náluk azért nagyobb a tér, mint a szobámban, de azért hízott a májam, gondolhatod! :DDD)

A bevásárlóközpontos ''jobb minőségű házi mozi''-ról én is lebeszélnélek. Valamiért nem szeretném megtudni, hogy a jobb minőség mihez képest értendő... :)

(#148) tandris

tandris
(újonc)

köszönöm a korrekt válaszokat! :B egyenlőre nincs több kérdésem... :))

(#149) joman

joman
(újonc)

jo:)

(#150) Akheron

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tud valaki eladó z-5300-ast? :(

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech Z-5500
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.