Sziasztok!
Van egy x540-esem már több mint 2 éve.Az a gondom akadt vele,hogy ha bedugom a fejhallgatót és utána kihúzom nem megy egy hangfal sem.Csak úgy tudtam orvosolni,hogy a fejhallgatóhoz bedugtam egy gyufaszálat és így megy,de ha kihúzom a gyufaszálat meg sem mukkan egy hangszóró sem.
A másik problémám vele pedig az,hogy ingadozik a hangerősség.Tehát beállítom egy bizonyos hangerősségre és egyszer csak halkabb lesz és utána visszajön az erősség majd megint elmegy és ezt így csinálja állandóan,persze van hogy tartja azt a hangerősséget,de mostanában egyre többször fordul ez elő.
Mi lehet a probléma?Esetleg nem volt senkinek ilyen fajta gondja vele?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,Kevin93
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Kevin93
(újonc)

holodp
(tag)
Sziasztok!
Tervezek venni 20 000 környékén hangfalszettet, és az x540 és a z506 között vacillálok. Ti melyiket javasoljátok inkább? Nem a kinézetre gondolok, mert mindkettő tetszik, inkább a hangja érdekel, melyik szól jobban, melyiknek tisztább a hangja? Nem lenne üvöltetve, de azért a térhatás az térhatás.
A mátrix, vagy mi a fene is ki lenne használva szerintem.
Köszi

Köfi
(újonc)
Hali!
Én csak az x-540ről tudok neked biztosakat írni. Mégpedig:
Szerintem egy nagyon jó hangszóró, nem torz és igen csak strapabírónak tűnt. Itt arra gondolok, hogy a hátsó hangfalaim a földön voltak (sajnos) és jó párszor fel lettek rúgva, de még csak karcosak sem lettek. Mivel be van hajtva a hangszórók teteje/alja így elvileg sokkal jobban sugározza a hangot a beállított irányba (FDD2-es technológia). Szerencsére az összes hangszórója ilyen. Nekem a "kis"hangszórók hangzásával semmi, de semmi bajom nem volt, és csak dicsérni tudom őket.
A hangszórók talpa (kivéve center) elforgatható 180fokkal, és így fel lehet fúrni őket a falra különösebb ügyeskedés nélkül.
A center hangszórót én "felcsíptettem" a monitorom tetejére, és így pont az arcomba jött a center hatás.
A mélynyomó nagyon jól adja a hangokat, nem torz, tisztán szól.
A kis kezelőpultja is nagyon dicsérésre méltó, mert szinte bárhol elfér, fülhalgatót is lehet beledugni van rajta basszus szabályzó, de ami a legfontosabb, oda teszed ahol neked kényelmes hangerőt szabályozni, nem kell a hangszóróhoz nyúlnod. (szokták mondani, hogy elromlik, elszakad, nem érzékel. szerintem ez hülyeség, ha csak nem valami fűrészen tartotta a kábelét a gazdája.) A mátrix funkciót csak nagyon ritkán használtam zenehalgátasnál, de oda tökéletes volt. (zenénél nem szól a két hátsó hangszóró,de a mátrix funkcióval be lehet őket kapcsolni.)
Ami viszont rossz benne, hogy a hátsó hangszórókat fej magasban a legcélszerűbb tenni, mert nem lehet rendesen hallani a hangokat. (=nekem nagy bőrháttámlás székem van és rendszerint felfogta a hangokat.)
Remélem ez többé kevésbé kiengesztelő válasz volt 
Üdv! 

Gabson730
(lelkes újonc)
Hú de állat ez a rendszer!! 
Most vettem meg az 540-et és nagyon állat! Persze van hozzá egy kitűnő forrás az Asus Xonar DS.
Minden nagyon jól szól rajta zene, film , főleg a dvd tehát 192 KHz-es forrás szól nagyon finoman rajta , A Jurassic park olyan volt mint a moziban a lépésektől rengett a ház!
Vájt fülű vagyok nagyon és ez a rendszer mindent tud amit csak kell. De egy szó mint száz úgyis a videó mond majd valamit úgyis , teszek majd fel párat ide

[ Szerkesztve ]

roberto211
(senior tag)
Sziasztok.. Én is vettem egy logitech x530 hangfalszettet vadonatújonnan Iponba.. Na és azt szeretném megkérdezni hogy első alkalommal megszabad hajtani,tehát nagy hangerőtöl lesz valami baja az első perceknél vagy időknél?? Mert én egy kicsit meghajtottam.. Egyébként nagyon jó kis hangfíalszett.. 1héttel ezelőtt Logitech x540em volt azt vettem,előtte x530volt csak egy baleset folyamán tönkrement és gondoltam kipróbálom a x540et milyen mert még is újabb típus stb.. Na hazajöttem.. 1.Recseg épp hogy egy kicsit hangosan hallgatod,a mélynyomó szinte nem is mélynyomó hanem pattogó mert csak pattog semmi mélyet nem ad. Na jó,mondom ez nekem nem kell.. eladtam itt ph-n vettem utána gyorsan egy x530at most raktam össze na semmi bajom vele.. Nagyon fasza kis hangfal. No recsegés,no pattogás.. A mélynyomó az igazából is mélynyomó nem csak elvan nevezve annak és a magashangsugárzók is jobbak sokkal.. Na és ezért kérdeztem hogy első alkalomnál megszabad e hajtani a x530at mert én egy kicsit meghajtottam.. Tehát aki x540et akar venni felejtse el ugy ahogy van.. talán xboxhoz vagy ilyesmihez talán jó de gépre,tv re felejtsétek el.. Várom válaszokat a kérdésemre.. előre is köszi.. Üdv: Robi
xbla: robertino211

Gabson730
(lelkes újonc)
Hát azt hiszem ez a kis videó magáért fog beszélni...
Én már le nem cserélném semmi másra, esetleg ha megtollasodom de akkor is max egy igazi külön erősítős thx denon rendszerre nagy böhöm hangfalakkal, de lehet hogy teljesen fölösleges az is esetleg egy nagy tágas szobában 
[ Szerkesztve ]

Gabson730
(lelkes újonc)

roberto211
(senior tag)
Lehet hogy szépen szól a logitech x540 de a x530 jobban szól...
xbla: robertino211

kizcar
(tag)
Nekem X540 van, és max hangerőn, sőt még egy kicsit szoftveresen rásegítve a hangerőre sem torzít. Szerintem nagyon jó hangfal. Lehet, hogy pont olyat fogtál ki.
Mikor kezdett el recsegni? Már a legelején?

narii
(kvázi-tag)
Hy !!
Olyan gondom lenne, hogy amikor filmezek néha az egyik hangfalam berezeg a magas hangokon , de ha megfogom a kezemmel akkor meg jó..
Ezzel mit tudnék tenni ?
üdv.

HARCICSIGA
(újonc)
az én problémám megoldódott egy hangkártya driver frissítéssel 
narii:am ezt egyetlen egyszer énis tapasztaltam a 6hónap alatt a bal hátsó hangsóróm a fatboyslim-right here right now nál berezonál úgy 70% gangerőnél,de mivel csak itt tapasztaltam nem igazán izgat 

marksz1
(újonc)
De x-540 nek jobb a bassusa. 
Asus P5k-EPU, Intel E8400 @3GHz, 2*2 GB DDR2 800mhz KingMax RAM, Gainward HD4850 512mb

Kornel213
(tag)
Sziasztok
Lenne egy kérdésem, nekem is van egy X-540 még 2008-ban vettem semmi gond nem volt vele, csak most! Az első bal oldali hangszóró nem szól normálisan recseg és halk
Mi lehet a gondja? Érintkezők jól vannak. Mit csináljak vele? Előre is köszi!
" A halál előtt a nagy fényesség nem a mennyország, hanem a torkolattűz..."

Bangesz
(újonc)
Üdv!
Nincs kizárva, hogy valahol megtört a kábel. Végig kellene mozgatnod a kábeleket, hátha rávilágít arra, hogy hol van a probléma. Esetleg lehet pótméter hiba, de az sem elképzelhetetlen, hogy valamelyik forrasztás adta meg magát, vagy akár az egyik végfok, de akár a hangszóró is meghibásodhatott. Sok lehetőség van.
Esetleg megpróbálhatnád még azt is, hogy a bal első hangszórót rádugod valamelyik másik kimenetre, ebból már kiderül, hogy a hangszóróval illetve annak kábelével van-e a probléma. A bal első kimenetre pedig rákötsz egy másik hangszórót, ez pedig arra világít rá, hogy végfok gond van-e.. Ha ez sem segít, akkor el kell vinni egy szakihoz, talán tud valamit kezdeni vele.
[ Szerkesztve ]

Kornel213
(tag)
Hello
A bal első hangszórót rádugtam másik kimenetre, szólt normálisan, aztán vissza dugtam és jó lett,(ja meg a tápkábel se volt benne normálisan, kilazult.... már kb fél talán 1 éve nem nyúltam hozzá...) nem jól érintkezett hál istennek! remélem nem lesz több ilyen!
Köszi szépen a segítséget 

sebixxx
(újonc)
Nekem pár hónapja van meg az x540 és nagyon meg vagyok vele elégedve...
Igényesen néz ki és a hangja is nagyon szép a mély is ütős!
Aki az x530 meg x540 között gondolkozik mint ahogy én is tettem annak az x540-t ajánlanám...Sokat olvastam a 2 settről és az x540 mellett döntöttem mert lehet falra is szerelni akár, van hangerő szabályozó is meg a mély ládánál a hangszóró vagy mi alul helyezkedik el ami tényleg jobb megoldásnak tűnik mintha oldalt lenne, szét szórja a mélyet vagy hogy mondjam...Meg x530-ről sokan írták, h néhe bejön rajta valami orosz rádió ha halkan hallgatod...érdekes...na meg a membránokat nem védi semmi rács vagy ilyesmi ami gond lehet ha véletlen benyomod valamivel...
Amúgy az x540-ről meg azt olvastam, h a hátsó hangfalai túl halkak és így az első hangfalak elnyomják én azt úgy oldottam meg, h a hangkártyámnál rámentem a hangfalak hangerő szabályozására és levettem 55%-ra a 2 elsőt és a centert a többit meg hagytam 100%-on így kiegyenlítődőtt a dolog...Meg ha zenét hallgatok akkor át állítom stereo surroundra és így az összes hangfal szól...Mert ha sima surroundon van akkor nem szól jól zenénél valahogy keverni akarja a hangokat vagy mi...viszont játéknál meg filmnél értelem szerűen állítsuk vissza, h megkapjuk a térhangzást...Van ilyen Matrix funkció is ebben az x540-be amit értelmetlennek tartok mert zenénél elég rosszúl fog hangzani(az elöbb említett beállítással kell zenét hallgatni) játékoknál meg filmeknél meg ugye megint csak felesleges a Matrix mert ott meg amúgy is van 5.1 szóval nincs mibe bele nyúlnia...
Szóval ha valaki 5.1-t szeretne venni és ilyen 20k magasságba gondolkozik árban annak ezt ajánlanám én vagy 3-4 napot olvasgattam mindenhol mielött döntöttem miket ajánlanak és az x540 tűnt a legjobb választásnak!

creedszl
(fanatikus tag)
látom többen tapasztalják a rácsok berezonálását a szórókon.senkinek nincs ötlete hogy lehetne kiküszöbölni?
BC2/TDU2 nick: Huligaaan; BF3: Hulligaaan

trufa12
(kvázi-tag)
nekem be vált
2 napja van
tökéletes
talán rocknál rezonálás van a rácsoknál
de nem hallom mert hangosabb a rock
disconál semmi ilyet nem tapasztalok
tökéletes
mély mély
magas magas
a stereo tökéletes
zenénél oda vissza hallani a hangokat hol 1 ikből hol másikból
úgy szól ahogy kell
5.1 is jó 
én 1 soundblaster x-fi Fatal1ty Gamer pro val hajtom

Kornel213
(tag)
Én a rácsok berezonálását egyszer sem tapasztaltam pedig már 2008 óta megvan és nagyjából csak rockot hallgatok
meg persze filmeket nézek.

creedszl
(fanatikus tag)
csak akkor jelentkezik mikor egy pl női vokál énekel és azon van a hangsúly valamint egy igen magas hangot ad ki...én ezen a zenén tudom a legkönnyebben előhozni:
Chicane - time of your life part II
[ Szerkesztve ]

Kornel213
(tag)
Ja így már értem! majd holnap kipróbálom azt a számot, már elég késő van 

creedszl
(fanatikus tag)
esetleg akinél jelenv an ez a rácsrezegős jelenség van egy tanácsom, én így küszöböltem ki.vettem öntapadó csúszásgátló korongokat és azokat tapasztottam rá.megszűnt a rezgés.

Bunt
(újonc)
Sziasztok!
Adott egy X-540 hangfalszett, egy asztali pc 5.1-es hangkártyával,egy Samsung B50 tv, egy fejhallgató....
amit szeretnék: az X-540 alapból a PC-hez csatlakozik, de szeretném a B650-nel is összekötni..... Lehetséges?
A B650-ből amikor lehet, akkor kellene az 5.1 hang, amikor csak sztereo lenne, akkor sztreo szólna, esetleg matrix funkcióval 5.1....
És lenne még egy fülhallgató, amit a tv-hez használnék éjjelente, ezt az X-540 távirányítójába dugnám......
Működhet az elképzelésem? Miket kellene vennem? Gondolom kellene vennem valami kütyüt, ami az X-540-nél váltogatná a bemenetet, hogy PC vagy tv..... és emellett elég lenne egy sima rca kábel a tv audio out -jára kötve, ami menne ebbe az átkapcsolóba?
Előre is köszönöm!
Bunt

marksz1
(újonc)
Sziasztok
Vettem 2*10m RCA hosszabbított(anya-apa) a hátsó hangfalakhoz de iszonyatosan halkan szolnak tőle az a kábel minősége vagy pedig a hossza miatt van?
Asus P5k-EPU, Intel E8400 @3GHz, 2*2 GB DDR2 800mhz KingMax RAM, Gainward HD4850 512mb

BK87
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha a hangerőszabályozón lévő füllhallgató jacket használom a fülesemhez, akkor az okoz-e valami minőségbeli különbséget, ahhoz képest, mintha a fülest közvetlenül a hangkártyába dugnám? Előre is köszi a segítséget.

marksz1
(újonc)
Szerintem nem csak halkabb lesz de lehet hogy tévedek.

pnorbee86
(újonc)
Ha esetleg felhivhatom ra a kedves forumozok figyelmet, van egy tapkabel hianyos, de egyebkent tokeletes x-540 szettem elado 5000ft-ert:
http://hardverapro.hu/apro/logitech_x-540_5000ft-ert/hsz_1-50.html

Mákdaráló
(kvázi-tag)
Üdv,
Nem teljesen illik ide a kérdés, de ilyen jellegű, gyakran látogatott fórumtémát nem találtam.
Kb. 4 éve vettem egy Logitech X-540-es hangfalszettet, nagyon meg vagyok vele elégedve, gyakorlatilag bőven többet tud, mint amire nekem a mindennapi internetezés során szükségem van. Szökőévente megnézek rajta egy filmet, kb. 50% hangerőn, időnként hallgatok rajta zenét.
Arra lettem figyelmes, hogy a bal-első hangfalam bizonyos magas hangoknál berezonál. A hangszóróban ugyebár két speaker van, ebből az alsó ad ki zörejt, ami rettentően bosszantó. Ha ujjal lefogom, elhallgat, ha a borítást eltávolítom, a probléma továbbra is fennáll, gyanítom hogy maga a membrán zötyörög. Mit lehet ezzel kezdeni? 4 éves speaker már öregnek számít és kuka az egész rendszer? Kössek át az egyik hátsóból egy speakert, mondván annyit azokat nem használom vagy elég akár egy cellux-ot ráragasztani a membrán tetejére, hogy ezzel kicsit csökkentsem a rezonanciát?
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, a processzor elromlik.