Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech x-540

(#101) BullZeye

BullZeye
(őstag)
LOGOUT blog

kábel méretek itt:

Included speaker cable length 1.6 m
Included cable length center speaker 2.2 m
Included cable length rear speakers 4.3 m
Total included cable length 14 m

Én is veszek egy ilyet asziszem, régi B-tech hangfalrendszerem már picit ódivatú :) ez meg bejön, főleg, hogy Center-t ráakaszthatom monitor tetejére, és hogy csak egy 3 méteres RCA hosszabbítót kell vennem a jobb hátsó hangfalnak...

Gondolom ez a hosszabbító is van 100-10000 forintig, kb milyen árszegmensben nézelődjek egy 3 méteres darabkáért? Vagy forrasszak egyet inkább saját magam? és az tuti jó? :S

~ userstyles.org/users/94870 ~

(#102) goofy94

goofy94
(újonc)

hellótok én most vettem egy ilyet meg vagyok vele elégedve jól szól minden.2csatornás módban mátrix-al is jól megy nem pattog!csak jót tudok róla mondani,bár a hátsó hangszórók nekem kicsit halknak tünnek az elsőkhöz képest. :)

(#103) vPhis válasza goofy94 (#102) üzenetére

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

jaja hátsók halkak
szeretek hónapos posztokra válaszolni :D

(#104) LiteCross91

LiteCross91
(kvázi-tag)

Helló!

Nekem kb. egy hete van meg. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Én nem tudom, hogy milyenek más 5.1-k, mert nekem ez az első, csak annyit tudok, hogy szépen szól, hangos, a mély az nagyon ott van. Azért választottam részben, mert itt elég jókat írtak róla és másik fő tényező az ár :), én is ellenék egy g51-el :). Nekem ez is bőven sok, pedig magánházba lakok nem panelba, de még maxon nem is hallgattam. Még ráadásul csak egy sztereó integrált (kb. 2003-as lehet, VIA VT1612A) hangkarival megy. Jövő hétre várom a SB Audigy SE 7.1-et :) . Tudom nem egy Ausus Xonar, de azért sztem lesz változás. Majd megírom, hogy milyen. Egy kérdés: a vezeték hossz miatt megcseréltem a jobb első magast a bal hátsó magassal, számít vmit, vagy színjelek csak dísznek vannak a kábel végén, mert ha számít veszek RCA hosszabbítót. Ajánlom mindenkinek az X-540-et!!!

Dávid

(#105) Kis zöld izé válasza LiteCross91 (#104) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Nem mindig az a jobb ami erősebb, itt gondolok a G51-re. Amúgy jobb, de zenehallgatásra kevésbé mint az X-540. Semmi jelentősége nincs, hogy felcserélted, csak a színjelölés más meg a kábelek hossza. Itt gondolok a hátsó hangfalak vezetékeire. De ha a hátsókat az első kimenetekre kötöd akkor sem lesz semmi gond. Az Audigy biztosan jobb lesz mint az integrált, feltéve ha XP-t használsz. Egyéb esetben akadhat némi problémád a driverrel.

Bye!

(#106) LiteCross91

LiteCross91
(kvázi-tag)

Hi!
Örülök annak amit írsz :). Igen XP-t használok, de utánanéztem és Vista-hoz is van driver Win7-hez nem tom. Aki teheti használjon Win7-et, mert jó. Nekem a notebookomon az van és nagyon megvagyok vele elégedve.

Dávid

(#107) Kis zöld izé válasza LiteCross91 (#106) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Igen van hozzá driver, csak sok rá a panasz. :U X-FI-ék háza tájékán is ez a helyzet, csak annyi a különbség, hogy azok korszerűbb kártyák, korszerűbb szoftveres körítéssel. Szóval csak óvatosan az Audigy - Vista párosítással. Több infóért kérdezz be a topicjába.

Bye!

(#108) LiteCross91 válasza Kis zöld izé (#107) üzenetére

LiteCross91
(kvázi-tag)

Hi!
Én rühellem a Vistát, szóval eszembe se jut, még véletlenül se, akármilyen kapcsolatban foglalkozni vele :N . Win7 az már jó :)) .

[ Szerkesztve ]

Dávid

(#109) Kis zöld izé válasza LiteCross91 (#108) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Mint oprendszer jó, de az más kérdés, hogy a kártyát hogyan kezeli. Pláne ha csak Vista driverrel meg Win7 alatt... :U Érted? ;) Utóbbi oprendszerrel nincs tapasztalatom, de valószínűleg lesznek problémáid a driverrel. Mondjuk ez sok mindentől függ.

Bye!

(#110) LiteCross91 válasza Kis zöld izé (#109) üzenetére

LiteCross91
(kvázi-tag)

Hi!
Megjött! Még most telepíti a drivereket, Mint mondtam a gépen Xp van, szóval a hozzá járó cd-t használom. A laptopomon pedig ezért örültem a win7-nek, mert a világon semmilyen drivert nem kellett telepítenem, felraktam is minden ment, a wifitől-hangon át minden. A videókártyához telepítés után nem tallált drivert, de rögtön az első frissítéssel letöltötte és felrakta, szóval mint mondtam semmi dolgom nem volt, csak igen-igeneket kellett nyomnom :). Viszont nem tudom hogy a Win7, hogy viszonyulna az SB-hez, mert laptopba nem nagyon megy bele a PCI-os kártya :)) .

Dávid

(#111) LiteCross91

LiteCross91
(kvázi-tag)

Helló!
Nagyon jól működik. A MPC-ot nem tudja vki, hogy lehet 5.1-re állítani, mert nem akar 5.1-ben szólni, ezért PowerDVD filmezek, de én szeretem a MPC-ot.

Dávid

(#112) Kis zöld izé válasza LiteCross91 (#111) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Szerintem a kérdésedet itt tedd fel!
Amúgy örülök neki, hogy meg vagy elégedve a cuccossal. XP alatt sejtettem, hogy nem lesz gond a kártyával, a Win7-es dolgot pedig nagy valószínűséggel félreérthettem. :B

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#113) Garmacor81

Garmacor81
(újonc)

Szevasztok!
Én is szeretnék beruházni valami hasonló rendszerre! Még nem döntöttem, és bármilyen hasznos tanácsot szivesen fogadok. A "fél-" szobám 2m*5m -es panel borzadáj.
OFF:
Sikerült nekem is szereznem egy X-FI-t a GIGABYTE Realtec HD (ALC888 @ Intel 82801JB ICH10) helyett, és előszőr láttam a Win 7 -et megfeküdni a Creative gyári drivertelepítőjétől, de aznap kb még 10-edszer is. Túl hosszú lenne a komment a körülmények pontos tisztázására. Sokmindent kipróbáltam, de végül a kártya kivétele mellett döntöttem, és utána újra lett netem, és már le is van töltve a megfelelő driver a gyártó hivatalos oldaláról.
Bye:
Garmacor81

ui: még úgy nem állt módómba kipróbálni

(#114) LiteCross91 válasza LiteCross91 (#111) üzenetére

LiteCross91
(kvázi-tag)

Üdv!
Bocs, de akit még is érdekel, annak gyors leírom, hogy K-Lite mellé AC3 codec és megy szépen az 5.1 MPC-al.
Garmacor81, az valóban nem nagy szoba, mivel panel, ebből adódik, hogy sok a szomszéd, szóval nem nagyon lehet bömböltetni, így véleményem szerint nem szükséges olyan erős hangrendszer. Mint már írtam magánházban lakok, a szobám 5X7-es, de én még nem mertem 3/4-nél több kakaóval hallgatni, mert közelről már fájt a fülem és ez nem vicc :N . Amúgy mire használnád? Ha zenére, akkor elég sztem egy jó 2.1-es rendszer.

Dávid

(#115) StaMiNa

StaMiNa
(fanatikus tag)

Sziasztok,
tegnap kaptam egy X-540 hangrendszert, hát mit ne mondjak, nagyon jól szól!! Ajánlani tudom mindenkinek.
Majd tervezek egy X-Fi Audio-t venni hozzá, azzal fog csak igazan jol szólni, szerintem. (most SB Live van)

Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

(#116) Garmacor81 válasza LiteCross91 (#114) üzenetére

Garmacor81
(újonc)

Hali!
Köszi az infót!
Amúgy zene, game, film...

(#117) LiteCross91 válasza Garmacor81 (#116) üzenetére

LiteCross91
(kvázi-tag)

Véleményem szerint mind három kategóriára megfelelő. Játszani tökéletes, eszméletlen élmény. Filmet is nézek vele sokat, semmi problémám vele. Zenéket is hallgatgatok és jó, de kitartok amellett, hogy egy 2.1 zenére jobb.

Dávid

(#118) Garmacor81 válasza LiteCross91 (#117) üzenetére

Garmacor81
(újonc)

Thx

(#119) dzsóbácsi

dzsóbácsi
(fanatikus tag)

Üdv!!.
Érdekelne, hogy az a kábel ami a sub-ot és a PC-t összeköti az milyen hosszú??..
Illetve van-e lehetőség nyiszálás nélküli hosszabbítására...RCA toldóval??..Ha igen akkor abból ugye 3 db. kell??.. :U
Köszi!.. :K

(#120) StaMiNa válasza dzsóbácsi (#119) üzenetére

StaMiNa
(fanatikus tag)

Sub és a PC kozott 3 jack-jack dugos kábel megy, kb 1,5 méter ami egymáshoz van ragasztva.

Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

(#121) atom87

atom87
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv!

Tervezem egy ilyen rendszer vételét, de ahogy olvastam a hátsó hangszórók RCA kábele nem igazán hosszú.
Annyi lenne a kérdésem, hogy maximum milyen hosszú RCA hosszabbítót szabad felhasználni hozzájuk, hogy ne legyen nagy minőségbeli romlás.

Kawasaki z750

(#122) dudika10 válasza atom87 (#121) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A lehetőségeidhez képest a lehető legrövidebbet. :P
Nyilván ha neked 5 méterre van szükséged akkor mindenképp annyit fogsz használni. Ha 10 méter kell akkor pedig 10-et.

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#123) dzsóbácsi válasza StaMiNa (#120) üzenetére

dzsóbácsi
(fanatikus tag)

Köszönöm!!.. :K

(#124) atom87 válasza dudika10 (#122) üzenetére

atom87
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

OK, ez rendben van, csak azt szerettem volna megtudni, hogy esetleg van-e valami tényleges (számszerűsíthető) határa a kábeleknek. :P

Kawasaki z750

(#125) dudika10 válasza atom87 (#124) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát én 10-12 méternél nem használnék hosszabbat szívesen.
~13m volt a leghosszabb amit használtam, de az elég jó kábel és nem egymásba dugdosott RCA hosszabbítók. Azzal nem volt semmi probléma.

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#126) atom87 válasza dudika10 (#125) üzenetére

atom87
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönöööm! :))

Kawasaki z750

(#127) kmisi99

kmisi99
(őstag)

1.Hello vennék egy ilyen hangfalat érdekelne hogy mi a véleményetek róla?

2.És még egy kérdés milyen kábbelle tudnám meghosszabítani a hátsó hangfalakat?
ilyennel? http://www.pcx.hu/termek/audio-k-225-bel-3-5mm-jack-2xrca-1-5m-25825
vagy ilyennel? http://www.pcx.hu/termek/audio-k-225-bel-rca-rca-1-5m-39031

3. és több olyan hosszabbítót is összedughatok különösebb minőségromlás nélkül mondjuk nekem max úgyis csak 1,5 méter elég lenne de érdekel

Samsung Galaxy S2@ AOKP ICS

(#128) LiteCross91 válasza kmisi99 (#127) üzenetére

LiteCross91
(kvázi-tag)

Helló!
1. Vegyél :DD , mert jó. Mindenre jó. Filmre, játékra kiváló és zenére se utolsó. :D . Van benne kraft és nagyon szép tiszta, a mélyek a helyükön vannak, nem torzít. Egyszóval jó kis szett.
2. Egyikkel se fog sikerülni :) . Inkább vmi ilyennel [link], csak egy szálasba, de nem találtam hirtelen olyat, de az a neve, elég frappáns sztem, hogy RCA hosszabbító :DDD .
3. Előtted pár hozzászólással erről volt szó. pl.: #125. Nem lesz mondjuk 5 méteren minőség romlás.

[ Szerkesztve ]

Dávid

(#129) kmisi99

kmisi99
(őstag)

na akkor a második kérdésre
akkor ez nem jó
http://www.pcx.hu/termek/audio-k-225-bel-rca-rca-1-5m-39031

de van egy kis furcsaság ha a terméknek a képére kattintasz akkor ez jön be nem ilyen kellene véletlenül?
http://www.pcx.hu/pcx_upload/kepek/bAudio_kabel_hosszabbito_3_5mm_jack_2_5m.jpg
és akkor vajon melyik termék lehet?

(#130) LiteCross91 válasza kmisi99 (#129) üzenetére

LiteCross91
(kvázi-tag)

Könyörgök hidd el nekem, hogy ilyen kell [link]
Amúgy meg, ha nem hiszed az se bánt. :D

[ Szerkesztve ]

Dávid

(#131) kmisi99 válasza LiteCross91 (#130) üzenetére

kmisi99
(őstag)

Én elhiszem neked természetesen még lehet hogy innen meg is tudom rendelni olcsón köszönöm a választ

(#132) LiteCross91 válasza kmisi99 (#131) üzenetére

LiteCross91
(kvázi-tag)

Kicsit megkésve bár. :) De nagyon szívesen. :K

Dávid

(#133) kmisi99

kmisi99
(őstag)

Ha nem gond meg kérhetek egy x540 tulajt hogy pontosan lemérné nem hogy hány cm esek a vezetékei mert ahogy látom hosszabbítót ne nem agyon tudok beszerezni és mindenhol mást olvasok van ahol azt hogy a hátsó hangfalak 5m-esek van ahol 4,7 van ahol 3,7. De persze csak ha nem gond

(#134) LiteCross91 válasza kmisi99 (#133) üzenetére

LiteCross91
(kvázi-tag)

Hol laksz, hogy nem tudsz ilyen hosszabítót beszerezni. Akárhova bemész egy elektrotechnikai szaküzletbe biztos, hogy kapsz. Ez nem egy repülő varázsszőnyeg, hogy ne lehessen kapni :) . Sztem ezek valósak:

Included speaker cable length 1.6 m (első)
Included cable length center speaker 2.2 m (középső)
Included cable length rear speakers 4.3 m (hátsó)
Total included cable length 14 m (össz.)

Dávid

(#135) kmisi99 válasza LiteCross91 (#134) üzenetére

kmisi99
(őstag)

Akkor ha tényleg ekkora kábel akkor éppen elég lesz. Köszönöm a segítséged de ha nem benézek pár informatika boltba van itt vagy 4 is XD

(#136) Bib

Bib
(fanatikus tag)

Csatlakoztam a klubba. Hát mit mondjak,ennyire jóra azért nem számítottam.Bátran ajánlom mindenkinek. :C

(#137) kmisi99

kmisi99
(őstag)

Szerdán már én is boldog tulajdonosa leszek.
De lenne egy kérdésem ugye van a center ami a monitorra rakható. És tudtommal a hangszórókban egy bazi nagy mágnes van nem rontja el az úgy az lcd monitort ha rárakom?

(#138) dudika10 válasza kmisi99 (#137) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A számítógéphez tervezett rendszerek mind árnyékoltak. Nem.

(#139) kmisi99

kmisi99
(őstag)

Na jól megszívtam hétfőn reggel rendelem délután értesítenek hogy nincs :(
Na akkor nézek máshol találok egy jó helyet itt egy ezressel drágább de ekkor már ilyen hajnal kettő volt ezért úgy döntettem hogy reggel rendelem meg. Örülök is nagy boldogan kelek fel reggel és látom hogy 10 000 ft al drágább :(( na akkor délután nézek megint máshol és már szinte alig van hely ahol kapni de ha kapni is már sokkal drágább.
Ez ám a szívás most akció reményében várok 1 hetet ha nem lesz akkor mást veszek pedig ez lenne a leg jobb

(#140) dudika10 válasza kmisi99 (#139) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt 21k + kiszállítás és van raktáron 4 darab is. Korrekt bolt, sok dolgom származik tőlük. :)

(#141) atom87

atom87
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv!

Én [itt] rendeltem tegnap, az előbb jött meg. Jól szól, eddig tetszik. Ami furcsa, hogy a középső és mély csatorna hangerejét nem tudom külön-külön szabályozni. Nem mértem miért. Ez normális??
Kábelek jó helyen, megnéztem kétszer. Talán vmi beállítás lehet.

Kawasaki z750

(#142) kmisi99

kmisi99
(őstag)

Én ma rendeltem meg holnap jön én is 17 000 ér rendeltem. Már alig várom csak a rendőrség miatt aggódok nehogy kihívják csendháborítás miatt meg a hallásom miatt is aggódok mert ha meg lesz itt össze dől a ház úgy fogom használni. :DD :DD :DD

(#143) kmisi99

kmisi99
(őstag)

Na megvettem nagyon jó de többet vártam basszust kevésnek találom haverom geniusán hatalmas basszus volt lehet valahogy állítani még jobban? meg a hátsók nagyon halkak.

[ Szerkesztve ]

(#144) Bib

Bib
(fanatikus tag)

Basszus tekintetében a mélynyomó elhelyezése nagyon sokat számít.
Én kipróbáltam az asztal alatt is de ott nem tetszett.Ezután az asztal mellé a földre tettem ,ami egyúttal sarok is.Na így már meglehetősen jó.
A hátsók "gyengesége" nálad szoftveres dolog lehet,amit lehet orvosolni.

(#145) kmisi99 válasza Bib (#144) üzenetére

kmisi99
(őstag)

Nekem az asztal tetején van de már viszonylag jó kicsit erősítettem rajta. Ja és ha mátrixban hallgatok zenét akkor a hátsó hangfalak jó eseten csak a dallamot adják az éneket nem rossz esetben zúgnak mint a hülye

(#146) gabipaci

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok. Mi lehet a gond, akkor, ha teljesen halk a basszus.
cserélgettem már összevissza a csatlakozókat, de semmi.
Alaplapi hangkártyám van, semmi extra.
5.1 a hang, de a pont egy hiányzik.
Ötlet?

Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

(#147) Hawk1979 válasza kmisi99 (#145) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

Mélynyomót mindig földre,kb 20-20centire a falmellé teszünk.Ha meg a hátsó hangszórók zúgnak,akkor ott valami nem kerek.

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#148) kmisi99

kmisi99
(őstag)

Az úgy jó ha a mélynyomót az asztal alá teszem? Mert csak úgy tudnám kivitelezni hogy ez egyik oldala az asztal oldalánál a hátulja szinte teljesen a falánál viszont a többi oldalán bőven lenne hely. Ja és csak mátrixban elég rossz a hátsók hangja amúgy normál 5.1 es hangzásnál tökéletes. Talán szoftver hiba?

(#149) atom87

atom87
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv!!

Nektek a hátsó sugárzók is ugyan olyan hangerőn szólnak mint az elsők?? Mert nálam nem... Hátsók halkabbak, nem tudom miért, mikor maxon vannak a hangerő szabályzóban a csúszkák. Integrált hangcucc, realtekes, giga lapon.
Tudtok vmit ajánlani?

Kawasaki z750

(#150) ithomas válasza atom87 (#149) üzenetére

ithomas
(senior tag)

Igen....

Legalább pár sort olvass vissza...

Real eyes realize real lies!

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech x-540
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.