Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) t1 válasza VaniliásRönk (#99) üzenetére

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez azért kicsit erős hogy gyér selejt

(#102) VaniliásRönk válasza wolffy (#100) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Őszintén szólva nem hiszem hogy a Z-4 sokkal jobban szólna, az a Z-3-ra nézve igen lesújtó lenne. :) Komolyra fordítva, a Z-4 szatelitjei a 2-2 ''Pressure driverrel'' többek, amik gyakorlatilag csak designelemek, jól fest rajtuk a Logitech meg a Z-4 logó...
Ha van rá mód, hallgasd meg a cuccot mielőtt megveszed, a lényeg hogy tekerd le a mélyet, az tudvalevő hogy a mélyláda puffog a 10-11k-s 2.1-eseknél is, a lényeg a szatelitek hangzása.

t1: Az X-230 az árához képest jól szól, de a Z-4-re - úgy hogy a több mint kétszeres ára mellett jószerivel csak egy masszívabb mélyládát vonultat fel - mondhatjuk, hogy gyér selejt. ;)

[Szerkesztve]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#103) wolffy válasza VaniliásRönk (#102) üzenetére

wolffy
(fanatikus tag)

S mi a véleményed a Logitech Z-2300-ról?? Vagy úgy általában mi az a 2.1-es hangrendszer,amit érdemes megvenni (az árat ne nézzük). Nekem fontos, hogy gyors ütös mély legyen,de a közép és magas tartomány is viszonylag normálisan meglegyen.

(#104) Alex91 válasza wolffy (#103) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

[link]

Ha nem sajnalod ra a penzt...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#105) VaniliásRönk válasza wolffy (#103) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Valamivel biztos jobban szól, de hogy megér-e 30k+-t... X-230 és Z-4 van testközelben, ill. haveroknak Creative P380 ill. P5800, utóbbiak szerintem jobban szólnak.
Amitől nagyon el voltak ájulva tesztekben, az a Harman-Kardon Soundsticks II, de az 45k, annyit nem áldoznék rá, főleg hogy amellé illik venni egy X-Fi XtremeMusicot is, ami még 15k.
Az az igazság én nem nagyon tudok elvonatkoztatni az ártól. :) És megintcsak azt mondom, hallgasd meg a kiszemelt hangfalat, ne legyél lusta utánajárni mint én, később rájössz hogy megéri. Valószínűleg izlés dolga is hogy kinek mi jön be.

Szerk.: Alex91, egyre godoltunk. :DDD

[Szerkesztve]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#106) wolffy válasza VaniliásRönk (#105) üzenetére

wolffy
(fanatikus tag)

Végül is a Creative I-Trigue 3200 és a Logitech Z4 közül fogok választani. Mielőtt meghallgatnám őket, azért a te szubjektív véleményedre is kíváncsi vagyok a Creative vonatkozásában. Köszi!

(#107) VaniliásRönk válasza wolffy (#106) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Mindenképpen a Creative-ra szavaznék. Ugyanolyan felépítésűek és méretűek a szatelitek sugárzói, de legalább 1-1 helyett 3-3 van, amik biztosan többet érnek mint a pressure driverek.
(Most nézem, még olcsóbb a Z-4 mint mikor vettem, pedig nincs egy hónapja, és már akkor azt hittem megcsináltam az év üzletét... :D)

(#108) Skynet258

Skynet258
(PH! addikt)

Hi all!

Csatlakoztam az X-230-at használók klubjához!
Gondoltam megosztom veletek, hátha valakinek jól jön az infó, hogy
én a Pólusnál lévő Media Markt-ba vettem 9990 pénzért, épp akciózva van :D
Egyébként tényleg szép hangja van, van benne erő is rendesen, sztem még mindig megéri
ilyen cumót venni, föleg ha elég a 2.1 ;)

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

(#109) VaniliásRönk válasza Skynet258 (#108) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha már vásárlási tanácsokat adunk. ;) [link]

(#110) Skynet258 válasza VaniliásRönk (#109) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Jól van, jól van, neked van igazad :D
De a Media globális hely...főleg nekem, itt van 50 méterre :DDD

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

(#111) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

csak érdekességként itt is megosztom veletek tapasztalatomat

[link]

sálálé

(#112) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hééj!! UP a témának, mert mostanában megint akad pár ember, aki Z-3-at akar venni (bár most megint felment az ára, csakúgy mint minden másnak ebben az országban)...
hát itt olvashat róla infót!

sálálé

(#113) Imy válasza Ndruu (#112) üzenetére

Imy
(őstag)

de akkor is nagyon alszik ez a topic most

(#114) sztyui2

sztyui2
(őstag)

Nekem is Logitech x-230-asom van. Nagyon jól szól, jó rajta hallgatni a zenét.A kis szobámba pont elég, és ráadásul jól fel is dobja a kinézetével. Most azon gondolkozok, lehet, hogy venni kéne egy Logitech x-530-at. Mondjuk az én kis szobámba nem lenne hova rakni. Tehát egyelőre jó ez is nekem. Tulajdonképpen nem szól sokkal rosszabbul, mint az x-530-as.

Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

(#115) Imy válasza sztyui2 (#114) üzenetére

Imy
(őstag)

:C Gratula, jól választottál! :DDD

(#116) sztyui2 válasza Imy (#115) üzenetére

sztyui2
(őstag)

A Z3 végülis ugyanaz, mint az X-230 nem? Csak azért drágább, mert kicsit más a mélynyomója, és fából van nem?

Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

(#117) Ndruu válasza sztyui2 (#116) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hát azért nem éppen... az X-230-nak kisebb az összteljesítménye, mint a Z-3-nak...
az X-230-nak is fából van a mélynyomója, csakúgy mint az összes többi Logitechnek... csak a kisebb teljesítményűeknek vékonyabb ''fából'' készül a mélyládájuk... egyik sincs tömör fából, mind csak préselt izémizé, de legalább látott már fát... nem úgy, mint a teszkós 3ezer forintos 2.1-es hangszóró-rendszer...

a Z-3 és a Z-4 viszont ugyanaz belsőleg (mélynyomó és elektronika), csak a külső más, meg a szatellitek felépítése...

sálálé

(#118) Imy válasza Ndruu (#117) üzenetére

Imy
(őstag)

É s Z3 külsőre más, + van rajt egy vezetékes távirányító.

(#119) placyd

placyd
(újonc)

Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne, attól, akinek a fent említett valamelyik hangszórója (vagy akár z4-ese) van, hogy a fejhallgatókimenete milyen? Ugyanis hallottam olyat, hogy az x-230-asnál nem lehet állítani a fejhallgató hangerejét, csak windowsból. Ugyanez van a z3-nál és a z4-nél is? Azért kérdezem, mert én sokat szoktam este is gépezni, és emiatt fejhallgatót kell használnom és nekem fontos lenne, hogy azért tudjam állítani a hangerőt.

(#120) Imy válasza placyd (#119) üzenetére

Imy
(őstag)

Az X-230-ra teljessen igaz...
nekem olyan fülhallgatóm van, amin van hangerőszabályozó. :DD

(#121) schumi

schumi
(fanatikus tag)

Üdv,

nekem olyan kérdésem lenne h az x230-240 közül melyik mondható jobbnak, tudomásom szerint :
a 230nak erőssebb a mélynyomója, és tudja az ffd2-őt még az újabb 240 nem tudja, és gyengébbek is a hangszórói valamelyest, viszont ára azért hasolnó a 230éhoz, mert szebb lett, és van 1 kis dokkolója, viszont a 230 azaz a régebbi az jobb elvileg... Jól jönnek le a dolgok ? :)

Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

(#122) Imy válasza schumi (#121) üzenetére

Imy
(őstag)

X230: szatelitek 2*6W Subwoofer: 20W
X240: szatelitek 2*5W Subwoofer: 15W

Szóval teljesítményben is elmarad a 240 a 230-tól. A 240-nek a dokkoloja ami elöny, de szerintem kevés ember aki kihasználná, Én inkább a nagyobb teljesítményre szavaznék.
[X230 képek]
[X240 kép]

Igazából a 230 designje nekem jobban tetszik, a 240-nek a satelitjei csűnyábbak, a subwoofer pedig szerintem majdnem ugyanaz.

(#123) schumi válasza Imy (#122) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

köszi,
igen én is így értelmeztem, de ha nem találok majd 230-at, mert már elég kevés helyen van raktáron, akkor sztem z-3 lesz, ami remélem szintén jól szól majd :)

Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

(#124) Gordon Gekko

Gordon Gekko
(újonc)

Vettem 1et :D

- elégedett vagyok vele, jó az ár-érték aránya, szépen szól
- alig lehet már kapni, ahol van ott már emeltek az árán
- valóban a hangerő szabályzója nem vezérli a fejhallgatót (vegyetek egy jó Sennheisert mert annak saját szabályzója van)

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

(#125) Imy válasza Gordon Gekko (#124) üzenetére

Imy
(őstag)

Nem csoda a 240-nél a 230 valamivel nagyobb teljesítményű, és a 240-est most annyiért láttam, mint amennyiért tavaly összel vettem a 230-ast (10500)

(#126) Zaki85

Zaki85
(újonc)

Én megvenném tutira ezt a hangfalszettet, csak az a bajom vele, hogy a fejhallgató kimenete nem ér semmit... Én meg sokat nyomom fülessel... :(

Megbízhatóságom - http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=195793

(#127) Imy válasza Zaki85 (#126) üzenetére

Imy
(őstag)

És miért nem ér semmit sem? :F

(#128) spammer

spammer
(senior tag)

X-230-ast szeretnék Xbox 360-nal használni. A Probléma az, hogy RCA kábelen jön a hang a boxból, ehhez vettem RCA-Jack átalakítót, de a kis hangfalon csak fejhallgató kimenet van. Hogyan tudnám megoldani, hogy hangot is adjon ki magából? :F Nem tudom miért spórolták le erről a hangfalszettről az RCA bemenetet :(

http://drugsbunnymeme.tumblr.com

(#129) Ronnie12

Ronnie12
(tag)

Szerintetek zenehallgatáshoz (leginkább mp3, néha Lossless) és filmnézéshez érdemes 5.1-es hangfalat venni, vagy elég a 2.1 is? Elég nagy szobám van, tehát az 5.1 nem fog olyan jól szólni, ugyanis csak úgy tudom elrendezni őket, hogy viszonylag messze lennének egymástól. A térhatáson kívül minőségben van különbség egy Logitech X-230 2.1 és egy Logitech X-530 5.1 között?

(#130) Imy válasza spammer (#128) üzenetére

Imy
(őstag)

Az érdekes....
Nekem is X230-am van, és ott adtak hozzá RCA-JACK átalakítót. Ha a hangfal jack bemenetére rádugod -a jack foglalatba a bemeneti kábelt-, és a másik végébe pedig az R-L RCA-t akkor elvileg mennie kell. :K

(#131) spammer válasza Imy (#130) üzenetére

spammer
(senior tag)

Hmm, valszeg igazad lesz, sőt biztos, de nem találom sehol a kábelt se a dobozt :O
Kézikönyve megvan, és tényleg abban mutatják h rá lehet dugni..

De nincs meg a kábel :( lehet valahol ilyet venni külön? Gugliztam, de magyar oldalt/boltot nem találtam.. :S

(#132) Imy válasza spammer (#131) üzenetére

Imy
(őstag)

Pedig nagy az a doboz. :)
Házilag is lehet csinálni, kell venni 3 csatit, árnyékoltkábelt, és kész. ;)

(#133) spammer válasza Imy (#132) üzenetére

spammer
(senior tag)

Csak nincs meg már a doboz sem :DDD vagy inkább :(

de ment egy privi!

(#134) Imy válasza spammer (#133) üzenetére

Imy
(őstag)

V álaszoltam, de egy egyszerű kábelel meg lehet oldani. ;)

(#135) frizso válasza Peetry (#50) üzenetére

frizso
(senior tag)
LOGOUT blog

Mert a zene sztereóban szól jól!
Az 5.1 teljesen felesleges zenehallgatáshoz!!!
A 2.1 meg azért jó, mert egy szereó hangzást egészítesz ki egy mélynyomóval! Röviden ennyi, de én is csak laikus vagyok ebbe a témában :D
De szerintem sokkal szebben és lévezhetőbben szól!
Bár izlések és pofonok kérdése, mert ha valakinek van egy jó házimozi erősítője, ami tényleg tudja a 5*100W-ot (5 csatornás erősítő valós 5db 100w-os erősítővel), akkor lehet az jobban szól, de ez igen költséges mulatság :B

mod: most látom, nem mai volt a kérdés

[ Szerkesztve ]

(#136) Jonaleth

Jonaleth
(újonc)

Üdv

Nekem is x-230-asom van. Most lett 2 éves. Lehetséges, hogy emiatt búg annyira, hogy ha felhangosítom mikor épp nem megy semmilyen hang? Illetve mikor nézek pl egy filmet, megállítom, akkor amíg nem folytatom, vagy lépek ki, addig attól függően, hogy milyen hangos volt a film ahol megállítottam, olyan hangos búgást hallatt.
Igazából pontosan nem emlékszem mióta ilyen, lehet, hogy windows újrarakás, codec, vagy nem tom mi miatt?

(#137) Ndruu válasza Jonaleth (#136) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tessék kipróbálni más lejátszóval is, ne csak a számítógéppel.

Először ki kell húzni a Jack dugót és kipróbálni úgy, hogy semmire nem dugjuk rá. A hangerőt növelve figyelni kell, mennyire zajosodik a hang. Ha hallható a búgás fél hangerőn és zavaró is, akkor valószínűleg baja van az erősítőnek.

Mp3 lejátszóval, DVD lejátszóval, TV-vel, amire rá lehet kötni és ami minőségi hangot ad ki magából.
Ha ott nem hallani nagyobb hangerőnél zúgást, akkor a számítógéppel van a baj. Táp, hangkártya, ezekre érzékeny... A szoftverek nem igazán befolyásolják az alapzajt, tehát a windows újrarakásnak nem sok köze van hozzá.

sálálé

(#138) shteer válasza Ndruu (#137) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

általában a tápegység fáradása, gyengülése okozza a búgást... enyém is közel 2 éves :) koppkopp

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#139) NoX1

NoX1
(fanatikus tag)

Nah, én nemrég lettem egy Logitech Z4 boldog(!) tulajdonosa! 100%-ban elégedett vagyok vele. És csak ajánlani tudom. :K

Nagyon tetszik a mélyláda hangja és nem látom/hallom annak a hátrányát, hogy zárt rendszerű.
Valamint semmilyen "lassúságot" nem vélek felfedezni, amit itt egyesek írtak.

Vásárlás előtt volt alkalmam kipróbálni az X-230-at, a Z3-at és a Z4-et. Az X-230 hamar kiesett a satellit hangjai olyan semmilyenek voltak. Maradt a Z3 és a Z4. Ittis leginkább a satellitek hangzásában figyelhető meg különbség. A Z3-éból mintha kevesebb hang jött volna ki a Z4-ből pedig teltebbek.

A Z4 javára írható még, hogy távirányítóján lehet a basszust is állítani. Nekem az íróasztal alatt van a mélyláda, és hát elég körülményes lenne hátranyúlni, hogy kicsit tekergessem a bass potiját... Tudom, hogy azt nem állitjuk sűrűn, de azért mégis csak elég kényelmes, hogy ittvan a hangerő poti alatt.

Aki teheti, nyugodtan áldozza rá még azt a néhány ezret, megéri! :C

''Love the life that you livin', ..., get another slice of the rhythm.''

(#140) Kis zöld izé válasza NoX1 (#139) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Mindíg mosolygok,amikor azt hallom hogy a zene csak 2.1-ben szól jól.De mindenki más.Ugyanakkor mindíg azt az elvet vallottam hogy attól függetlenül hogy nekem mondjuk 5.1-es szettem van még nem kell feltétlenül 5.1-ben hallgatnom a zenét.Viszont ha arról van szó hogy meg szeretnék nézni egy filmet akkor milyen jó hogy csak át kell kapcsolni 5.1-be és kész.Ugye szóba került nem egy hsz-ben az X-230-as típus,na már most ha logikusan kiindulok a dologból akkor már inkább megveszem az X-530-at ami már 14-15000ft között megvásárolható.Na most 2.1-ben miért szólna rosszabbul ez a típus zenénél vagy akár mivel (X-530) mint az X-230?Szóval nem értem.De mégis van egy 5.1-em.Szóval értetlenül állok pár gondolkodás mód előtt....Szóval egy 5.1-es szettet is lehet 2.1-ben használni és 2 max.3000ft-al drágább mint egy 2.1-es jelen esetben X-230,arról nem beszélve hogy nagyobb teljesítményű is jelen esetben X-530.De lehet hogy tévedek.....bár azt nem hinném :DDD

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#141) peterkeT válasza Kis zöld izé (#140) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Eszem ágában sincs telepakolni a szobát hangfalakkal és vezetékekkel. Bőven jól szól az én fülemnek a 2.1 is, és ez még megoldható egy, az asztal alatt eldugott nagyobb, és a monitor mellé állított két kisebb dobozzal is. Egyébként is botfülű vagyok én ehhez a sokpontegyhez, hiába tanultam zenét vagy 10 évig...

Arról nem is beszélve, hogy életem meghatározó zenei élményeinek nagy részét egy Orion sztereó erősítőnek, egy Akai lemezjátszónak, és a hozzájuk kapcsolódó két darab félember méretű Orion hangfalnak köszönhetem. És valamiért van egy olyan érzésem, hogy hangzásban ezek még ma is odavernek bármilyen tizenikszezer forintos sokpontegyes "rendszernek", pedig a bolhapiacon kb ugyanott vannak árban. :)

Egyébként praktikussági szempontból én is egy X230-at vettem, és meg vagyok vele elégedve, igaz csak zenét hallgatok és sorozatokat nézek, de amúgy sem érdekel a surround hangzás.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#142) Kis zöld izé válasza peterkeT (#141) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Természetesen a te döntésed,bár nem akkora hangdobozokról beszélünk hogy az beterítse az egész szobát. :DDD Csak én a praktikum és a gazdaságos befektetés híve vagyok.Csak gondoltam megosztom a véleményemet másokkal hátha vki a hsz-emet olvasva mérlegel egy kicsit illetve nem feltétlenül gondolkozik úgy mint te és ezentúl más alapján fog hangkütyüt vásárolni.Szóval ez nincs összefüggésben azzal hogy ki mennyi ideig tanult zenét.Sztem.

Bye!

(#143) peterkeT válasza Kis zöld izé (#142) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Mielőtt megvettem volna, körbejártam az ismerősöket, akiknek már van valamilyen hangrendszerük. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jó részük oldschool erősítőt használ, mások a házimozi többszázezres rendszerére kötötték a PC-t is (töbe került, mint az asztali gépem és a notim együtt), van aki pár tízezres fadobozos Genius szettet vett, de megmondom őszintén: nem éreztem akkora különbséget, amiért hajlandó lettem volna nagyobb befektetésre, vagy a szoba agyonvezetékezésére és hangfalakkal való telipakolására.

A kulcsszó az igény: mindneki vegye azt, ami neki megfelel, de ha jót akar magának, akkor leül kicsit, és csandben végiggondolja magában, hogy mire van valójában szüksége, és mire mennyit érdemes szánni - akár pénzben, akár ráfordított időben, munkában, vagy kompromisszumokban.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#144) Kis zöld izé válasza peterkeT (#143) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Így is van,ennyi a történet lényege.

Bye!

(#145) H_Adam

H_Adam
(újonc)

Sziaszok! Én is vettem x230-at! De lenne egy problémán. Ha nagyon halkra veszem akkor az a hangfal amelyiken a bekapcsoló gomb+hangerő szabályzó van szóval a fő hangfal hangosabban szól mint a másik. És ahogy tekerem feljebb a hangerőt, úgy kezd el normálisan szólni a másik is. Ha állítom a balanszt csak az egyikre ill csak a másikra akkor lehet nagyon észrevenni :F Ez természetes?

(#146) Nyiscsák válasza H_Adam (#145) üzenetére

Nyiscsák
(senior tag)

Nekem is van ilyen gondom :F De amióta Creativ hangkártyával használom nem annyira észrevehető ez a kis hiba!

"-Class az inged! Örökölted? -Nem, csak /dev/null black magic-kel mosom."

(#147) H_Adam válasza Nyiscsák (#146) üzenetére

H_Adam
(újonc)

:F hát én ezért nem fogok venni hangkártyát. plusz azt is észrevettem, hogy ha régebbi számokat hallgatok. tehát ami mondjuk nem csúcsminőségű akkor valami eszméletlen rémes hangokat ad ki. még 10 évet öregítő az amúgy sem túl jó minőségen. engem nem győzött meg ez a cucc :(

(#148) Nyiscsák válasza H_Adam (#147) üzenetére

Nyiscsák
(senior tag)

Én is kaptam a hangkártyát de nekem amúgy nincs vele gondom! Szépen, erőteljesen szól!

"-Class az inged! Örökölted? -Nem, csak /dev/null black magic-kel mosom."

(#149) Mania válasza H_Adam (#147) üzenetére

Mania
(őstag)

ALC888-al használom,de nálam nem jelentkezett ilyen jellegü hiba.
Annak viszont örülök hogy hangzásban (szerintem) jobb mint a régi Creative P380 -am.

(#150) H_Adam

H_Adam
(újonc)

Hali! Ismét logitech x-230. Most vettem észre rajta, hogy recseg a mélyláda. Ha odateszem a fülem rendesen hallani a recsegést... Ez sem természetes gondolom... Haveromnak is ilyen van hétfőn átmegyek hozzá meghallgatom, de ha neki nem csinálja bemegyek extreme digitalba szervízbe aztán felgyújtom az egészet. Mert már a múltkor is mondtam, hogy valami nem stimmel ezzel a szarral, de hát ugye ők okosak és semmi baja nincs. Hát persze...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.