Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech® X-530

(#451) Möhe válasza Möhe (#450) üzenetére

Möhe
(őstag)

Egy kicsit elírtam a dolgokat,bocsi. Audigy2 hangkártyám van,és annak a beállítasai között van ez az állítási lehetőség+a Dolby paraméterek beállítása.A mélyet a ládán egy potméterrel tudod tekerni,nekem alapon van és a winapon is +0db -en vanés így is sok néha.

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

(#452) hackle

hackle
(újonc)

Sziasztok
Olyan problémám van, hogy windowsban akarom beállítani az 5.1-es rendszert, de a jobb elülső sehogy sem akar szólni, beállításnál süket, de a fehér zajt hallom. Gondoltam akkor mostmár menni fog, de filmeknél is tök süket. :W

(#453) hackle válasza hackle (#452) üzenetére

hackle
(újonc)

megoldottam :)

a lényeg, a hangfalak kábeleinél a megfelelő színt a megfelelő dugaszba dugd ! Utánna a gépen a feketét cseréld fel a rózsaszín dugasszal, így mind szólni fog ! - hátha valaki hasonló cipőben fog járni . :))

[ Szerkesztve ]

(#454) Ember7

Ember7
(újonc)

üdv!

sokan panaszkodtatok a villany felkapcsoláskor a pattanásra...
van valakinek tapasztalata, olyan 530-al, ami UPS-re van kötve? tehát h nemcsak a gép, hanem a zenecucc is azon keresztül kapja az áramot?! elméletileg, az olcsóbb ups-ek csak a gyengülő áram szintet tartják, az erősebbet átengedik (ha jól tudom), de hátha van bennük ere a célra szürő?!
van e valakinek tapasztalata ilyen téren?
előre is köszi!

(#455) c41r0^

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

hát gyerekek...nem egészen 3 év alatt megadta magát az X-530-am, pedig nem is volt agyonhajszolva, sőt...ha ment 500 órát a 3 év alatt negyed-harmad hangerőn lehet, hogy sokat mondok...

ma hallgatnék 5.1et, erre nem szól a rear left...mondom miazanyád...rádugom a rear right hangszórót a panel rear left kimenetére, az szól, tehát nem a hangszóró adta meg magát, hanem a belső elektronika, mert nagyon halkan, pattogva szól a sárga kimeneten akármi, amit rádugok

gari már nincs, szétcsavaroztam, a fedő borítást leszedtem (inkább szétbarmoltam...de azért még újra összerakhatóan, így is vagy másfél óráig tartott) a panelt, minden legyantázva, inkább nem nyúlok hozzá a gyenge áramkörhöz...alig lehetne hozzáférni a kábelkötegelőktől, a dobozt szét se lehet szedni...plussz be van minden csatlakozási ponton öntve gyantával, nézek vmi elektroműszerészt, hátha tud valamit kezdeni vele...

ha nem, akkor összerakom és 2.1nek használom a továbbiakban és b@ssza meg az anyját...dejó vazzeg...nem ezt vártam volna tőle...

http://soundcloud.com/morbidezza

(#456) c41r0^ válasza c41r0^ (#455) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

hát gyerekek, megérdemlem az év lámája díjat :O a hangkártyánál lévő egyik kis jack nem volt normálisan bedugva...azt hiszem most elásom magam...

összeszereltem, minden jó, kivéve a sub minőségét, a tápkábelnél lévő szigetelőt kibontottam, mert másképp nem tudtam volna szétszedni, valamivel be kell majd tömnöm, mert ott igencsak jön kifele a levegő, de ha be is tömöm, kb. 10%-ot biztos rontottam a sub minőségéből ezzel az akcióval, mert közelről hallgatva nagy hangerőn és nagy basszusnál a panel résznél is rezonál egy kicsit :W :W :W

összvissz 4 alátétet nem volt türelmem ráapplikálni a belsejében a fémpanelnél az anya alá, lehet emiatt rezonál ott...na mind1, jó lesz ez a parasztnak (mármint nekem), most megeszem, amit főztem...jó tanulópénz volt :(((

[ Szerkesztve ]

(#457) Sulla2

Sulla2
(újonc)

2 éve vettem X-530-at, rögtön vettem is hozzá egy SB Audigy SE 7.1-et, nem rádiózik, semmi gond nincs vele. Alaplapi hanggal megmondom őszintén, soha ki sem próbáltam, az AC97-es hangkártya sok kívánnivalót hagy maga után, aki ilyet használ egy X-530-ashoz, hát azt mondom, hogy meg is érdemli...

Egyébként az Audigy azért is jó, illetve a Creative termékek általában, mert kompletten lecserélik a gagyi windows-os hangvezérlőt egy Creative-osra, aminek a kezelése sokkalta emberbarátibb a windows-osnál.

Mostanság kaphatóak olyan alaplapok, amelyikbe a Creative X-Fi már alaptartozék, az úgy tökéletes bele szvsz. Persze, sok dolgon lehet spórolni egy gépen, de speciel ha már egy hangrendszerre befektettem, odateszem mellé az azt kezelő kártyát is.

Sulla - DoD fun

(#458) c41r0^ válasza c41r0^ (#456) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

sikerült megmentenem a sub-ját egy fél tubus gumi-ám segítségével, nem lett szép a megoldás (úgy sem nézegetem, inkább hallgatom :) ), de legalább már nem rezonál belül hallhatóan (mondjuk 5 cmről k.va nagy basszusnál hallani kicsit, de az már nem hat meg), és a levegőt is csak a reflexcsőnél nyomja ki

összesítve: huhh, ezt megúsztam :C

(#459) Edenyke

Edenyke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok, X-530ban van optikai bemenet?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#460) c41r0^ válasza Edenyke (#459) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

nincs, bemenete csak a jobb első kis hangszóróban van, egy fülhallgató számára

(#461) m1sk4r

m1sk4r
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Visszaolvasva tudom, hogy az X540 a távirányítóban és a "rádiózás" jelenség hiányában (szerencsére) különbözik az 530-tól. Megéri megvenni az X540-et vagy maradjak az 530-nál? Bár engem ez a "rádiózás" dolog zavar egy kicsit. Mennyire hallatszik ez?

Üdv.: Robi.

(#462) c41r0^ válasza m1sk4r (#461) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

X-530-nál nálam randomszerűen előjövő jelenség, általában ha a hangerő az első egynegyedén belül van csak feltekerve (a jobb első hangszórón található potméterrel), akkor hallani rádiójeleket, de ez sem mindig igaz nálam...összességében azt lehet mondani, hogy azon a hangerőn felül fogod úgyis használni szinte mindig, ha a Windows master hangereje 80% körül van, akkor így 1/4n felüli hangerőnél épp úgy szól, amilyen hangerővel egy 5.1-es szettet minimum érdemes hallgatni.

ami szerintem zavaróbb, az a különböző elektromos zajosságokra, tüskékre való érzékenysége, pl. lámpaoltás, hűtőszekrény bekapcsolás, stb., ezekben az esetekben pukkan egyet az összes hangszóróból, a pukkanás ereje szintén a rajta beállított hangerőn múlik

bár ezt mostanában az LCD TVm is csinálja a beépített hangszóróiból, csak sokkal ritkábban

sztem inkább X-540, ha az nem produkálja ezeket a hibákat, és 3-4Kval drágább csak

[ Szerkesztve ]

(#463) Lewzke válasza c41r0^ (#462) üzenetére

Lewzke
(senior tag)

Igen akkor mindenképp az a jobb választás , de mondjuk a védtelen subwoofer hangszóró meg a kocka magashangsugárzók nem jönnek be annyira nekem . Nálam szerencsére rádiózás nincs , itt vidéken jó rádióval is nehéz tiszta adót befogni :DD . A pukkanásos dolog nem zavar mivel nagyon ritka , ha jól számolom már 4 éve a tulaja vagyok , de eszem ágában sincs lecserélni . :C
Amúgy nekem lenne pár ötletem ezekre a dolgokra :
a pukkanást szerintem egy jobb tápegység kellene , de lehetséges , hogy egy szűrő kondi is megoldaná.
A rádiózásra pedig annyit hogy árnyékolni kellene a bemeneti kábeleket és ha az sem elég akkor az elektronikát is.

[ Szerkesztve ]

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/mxclcd

(#464) c41r0^ válasza Lewzke (#463) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

igen, sztem teljesen jól gondolod a jelenségek okait, árnyékolással összefüggő probléma lehet a rádiózás és az elektronikája szedi össze valahogy a jeleket, a tápegység előtt pedig szerintem sincs elektromos zajszűrő, ahogy írod

X-540-essel kapcsolatban egyetértek, hogy az alsó membrán sérülékeny lehet, azt nem nagyon ajánlatos hordozni...a szögletes vs. kerek hangszórók pedig már szubjektív

a home-made javításról: egyébként, mint lentebb olvashattad én szedtem már szét a subwooferét (én voltam a hülye, ha visszaolvasol pár HSZ-t, kiderül), de úgy van összerakva, hogy kész agyrém még szétszedni is, valamint csak az elektronikához férsz hozzá, a tápjához már pl. nem, mivel a dobozt nem nagyon lehet szétszedni...tele van öntve gyantával (mondjuk ez jó, mert szigetel+árnyékol) az elektronika is, és nincs az az isten, hogy úgy rakd össze a szétkapás után, hogy ne rezonáljon benne valami...gumi-ámmal sikerült megoldanom, de azért bennem volt 3 napig a gondolat, hogy szétbarmoltam én ökör...

[ Szerkesztve ]

(#465) strife

strife
(kvázi-tag)

Üdv,

A mai napon én is boldog tulaja lettem egy ilyen rendszernek. Eddig nagyon meggyőző. Nem is hittem volna, hogy ennyire jól tud szólni, a basszus pedig tényleg kegyetlen :))

A Rádiózás fullra lehalkítva nekem is szól, de nekem tetszik :D Én már csak ilyen vagyok.

...

(#466) bandus válasza strife (#465) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hali!

milyen hosszúak kb a hangszórók vezetékei? erről nem találtam adatot a logitech honlapján. egy kb 3x4m-es szobában ellehet helyezni őket?

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#467) bandus válasza bandus (#466) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na, erre közben megtaláltam a választ, sorry,hogy nem olvastam utána előbb :B

még egy olyan kérdésem lenne, hogy írtátok, ohgy kell egy RCA kábel, hogy asztali dvd-re tudjam rákötni. tudnátok linkelni nekem egy ilyet, mert nem nagyon vagyok otthon a kábelek terén.

köszi :R

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#468) bandus válasza bandus (#467) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

voltkis időm átolvasgatni jobbn a topikot. így az lenne a kérésem, hogy tudna-e mutatni valaki egy képet arról a csatiról, aminek kell lennie a dvd-n, hogy tudjam hozzá hazsnálni ezt a szettet :)

köszönöm :R

(#469) vdrum

vdrum
(újonc)

csak a melyloko van fabol, a szatelitek nem. ez ervenyes a 230 es az 530 modelre is.

(#470) vdrum válasza qwertly (#1) üzenetére

vdrum
(újonc)

a melyloko van csak fabol, a szatelitek nem. ez ervenyes a 230 es 530 modelre is.

(#471) owen23

owen23
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a napokban vettem egy logitech x530-as hangfalszetett és minden okés vele be is van állitva alaplapom gigabyte ep35 ds4 de időközönként egy kis pukkanást lehet hallani a hangfalban olyan mintha pattana egyet vagy mintha valami zavarná!
Valaki tapasztalt e ilyet ennél a hangfalszettnél?
Nincs közelében mobil 4méterre van a géptől!Ötletek?
Sziasztok!

http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_uj_logitech_x-530-as_hangfalszett/hsz_1-50.html

(#472) wombation válasza owen23 (#471) üzenetére

wombation
(tag)

Ez egy tipikus probléma ennél a hangrendszernél,mindenkinél előforduló jelenség...sajnos :(

"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."

(#473) becks007 válasza owen23 (#471) üzenetére

becks007
(lelkes újonc)

Nekem is volt vele ilyen probléma sőt 1x 1 éjszaka arra ébredtem hogy vki/vkik beszélgetnek :Y Hallgatóztam vagy 5 percig meg már kezdtem félni is :D mikor rájöttem h a hangfalból jön, befogott vmi ukrán vagy szlovák rádió csatornát, pff na mondom széép. De egy idő után megszűnt ez a probléma és azóta semmi gond sincs vele :)

(#474) harylmu válasza becks007 (#473) üzenetére

harylmu
(őstag)
LOGOUT blog

milyen poén lehet már ez a hagfal :D

[ Szerkesztve ]

(#475) becks007 válasza harylmu (#474) üzenetére

becks007
(lelkes újonc)

Nem vészes, azóta már eltelt 1 év és semmi baja. :)

(#476) strife válasza harylmu (#474) üzenetére

strife
(kvázi-tag)

Én pont ezért vettem (pl rádiózás) bár mostanában nem jött be semmi... :( :)

...

(#477) Kis zöld izé válasza harylmu (#474) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Lehet, hogy vicces, de ebben a kategóriában még mindíg jó vásárnak számít! :K Csak hiányzik belőle egy asztali vezetékes távirányító. :(

Bye!

(#478) becks007 válasza Kis zöld izé (#477) üzenetére

becks007
(lelkes újonc)

Hát az ziher, nagyon tuti kis cucc :)
Az tényleg nem lenne rossz, de Z-5500-at kell venni és ahhoz vezeték nélküli is wan :DD

(#479) Kis zöld izé válasza becks007 (#478) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Nekem is az van! :K ;)

Bye!

(#480) evilspirit

evilspirit
(újonc)

Üdv. néktek fórumozók! Hangkarival kapcsolatban érdeklődnék...egy Asus alaplapba integrált SoundMAX integrated Audio cuccos van..( 6 csatornás ) . A héten már egy x-530 as büszke tulajdonosa leszek. :DD Hogy fog szólni vajon ezzel a kártyával? Megfelelő?
Előre is kösz! Üdv.: Marceeeeeeeeee :)

(#481) Kis zöld izé válasza evilspirit (#480) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Addíg amíg nem hallod egy normális hangkártyával, addig jó lesz! ;) Szerintem egy Audigy SE kártyával is jobban szólna... :K [Audigy SE] vagy pedig [X-FI Xtreme Gamer] Én az utóbbit, javasolnám, de ha nem szeretnél túlzottan sok pénzt hangkártyára szentelni, de azért többet és tisztább,valamint jobb hangképet szeretnél kihozni a szettből, akkor számodra talán még az Audigy SE is jobb mint a SoundMax. Szerény véleményem szerint. Nézd meg a linkeket, mert jó áron kínálják mindkét kártyát! :K

Bye!

(#482) evilspirit válasza Kis zöld izé (#481) üzenetére

evilspirit
(újonc)

Kössz!! Egyenlőre kiprószálom ezzel...egy darabig ezzel fog müxeni...aztá ha lesz egy kis fölös zseton majd beruházunk vmire keményebbre :)

(#483) Kis zöld izé válasza evilspirit (#482) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Próbáld ki, de szerintem mihamarabb szerezz be legalább egy Audigy-t! Hidd el, hogy megéri! Pláne 5k-ért és vadi új! :K

Bye!

(#484) becks007 válasza Kis zöld izé (#481) üzenetére

becks007
(lelkes újonc)

Ilyen nagy különbség lenne 1-1 hangkártya között? :Y

(#485) Kis zöld izé válasza becks007 (#484) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Rengeteg különbség van! :K Pláne egy alaplapi chip esetében. Bár az Audigy driverére sokan panaszkodnak, de szerintem teljesen jól használható. Hallható különbségek vannak. :K Azt kell eldönteni, hogy mire akarod használni a szettet. Ha csak átlag felhasználásra kell és nem vagy vájtfülű akkor elegendő lehet az alaplapi is. Viszont ha zenére és filmre kell akkor Audigy. Ha még jobb minőséget akarsz kihozni a szettből, játékra, filmre és zenére kell akkor viszont X-FI! Neked kell eldönteni!

Bye!

(#486) evilspirit válasza becks007 (#484) üzenetére

evilspirit
(újonc)

Az biztos hogy egy integrált és egy nem integrált között nagyon érzékelhető...viszont a márkák közti harcban már inkább ízlés dolga ki-mivel érzi jobbnak...(szerintem). :)) :))

(#487) becks007 válasza Kis zöld izé (#485) üzenetére

becks007
(lelkes újonc)

Egyre inkább úgy érzem én is befektetek egybe :)
Azt a pár ezrest biztos megéri :)

(#488) stuky99

stuky99
(újonc)

Hello Mindenki!

Nem rég vettem egy ilyen hangfalszettet és, először az alaplapi hangkártyára kötöttem rá és nem szólt a bal hátsó szatelit, ezután gyorsan bolt, venni hangkártya, összeszereltem a gépet, rákötök midnent úgy ahogy kell, és jött a csodálkozás, megint nem szól a bal hátsó szatelit.
Ezután megpróbáltam tesóm gépére rákötni ,minden hangszóró tökéletesen müködik!
Ötletek várok a hiba elháritására!!!!! Kezdek bekattani, 8 éve foglalkozok gépekkel,de ilyen idegesem még nem voltam :((

(#489) evilspirit

evilspirit
(újonc)

Igazából nem vág témába de gondolta megosztom veletek...5 hónap óta először ismét erőre kapott a Thomson MS 2000-es Hifitornyom...névleges 2*80 as teljesítménnyel + holnap megérkezik a Logitech...az erő többé kevésbé velem lesz;);) Nem tudom a hifi mennyit ad le...de az biztos hogy kiba**ott jól szól...30/10 es hangerőn ugrál az egész szobám..(13 négyzet). Úgyhogy..."Szélesedik a mosolyom, mint a kisgyereknek aki gilette pengét szopogat" :)) :DD :)) :D :DD :)) :DDD ;] :C :R

(#490) verde1

verde1
(újonc)

Hello mindenki!

Olvasom ezt a rádiós problémát, szerintetek hol fogja be a rádiókat? a mélynyomó amiben az erősítő van? Mert szerintem egy Faraday ketreccel ezt egyszerűen orvosolni lehetne. sima kocka alakú rácsháló, aztán semmilyen szikra vagy jel nem megy be. Szerintetek?

kösz előre is

(#491) evilspirit válasza verde1 (#490) üzenetére

evilspirit
(újonc)

xD szerintem a fórumozók 70% -a nem is sejti a Ferödéj ketrec mibenlétét :)

(#492) becks007 válasza verde1 (#490) üzenetére

becks007
(lelkes újonc)

Elképzelhető sztem h az erősítő miatt van.

De próbáld ki és majd oszd meg velünk is az eredményt :D

(#493) @Töki15

@Töki15
(tag)

Sziasztok!

Segítségeteket kérném!
Jelenleg van egy Genius SW-HF5.1 5005-ös hangcuccom és nem tudom mennyire érné meg lecserélni a topicban említett Logitech X-530-ra!

Szeretném ha segítenének melyik érné meg jobban, hiszen ezt a rendszert nem hallotam még...

A válaszokat és a segítségeket előre is köszönöm! :R

(#494) becks007 válasza @Töki15 (#493) üzenetére

becks007
(lelkes újonc)

Hali!

Ugyanaz a kategória, de volt lehetőségem mind a kettőt meghalgatni és sztem a Logitech egyértelműen jobban szól viszont nincs hozzá távírányitó, de ha már mindenképpen cseréli akarsz akk sztem érdemesebb egy komolyabb Logitechbe fektetned. :)

(#495) evilspirit

evilspirit
(újonc)

[B]SEGÍTSÉÉÉÉÉG[/B] A logitech x-530 am a 3 jack-et színek szerint bedugdosva csak a két első és a mély szól...HELP!!!! Hogy állítsak rajt?!!! Az alaplap könyvébe csak egy táblázat van hogy ha 5.1 akkor a kék ez..a pink ez...bla-bla..de az nincs hogy-hogy állítsam át! :S Válaszokat várok! Sürgős! Előre is kösz!

(#496) Kis zöld izé válasza evilspirit (#495) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Értelem szerűen állítsd 5.1-re, majd nézd meg, hogy a hangchipped drivere, melyik színbe melyik csatornát kéri. Általában a zöld (Front)az első csatornáké, a kék(Line In) a hátsóké, és a rózsaszínű(Mic) pedig a center és sub. Persze a jack csatlakozók színe az alaplaptól is függ. Nézd át a driveredet esetleg lehet, hogy meg kell cserélned szoftveresen a csatornákat, illetőleg ehez át kell dugdosnod a jackeket is. Mondjuk a a fekete csatit a rózsaszínűbe kell dugnod,a narancssárgát pedig a kékbe.(Ez csak egy példa!) Alaplap válogatja, hogy milyen beállításokkal lesz megfelelő. Már csak ebből kifolyólag is jobb egy hangkártya, azzal valszeg jó lenne. bocs a zagyva hsz.-ért, de sietek.

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#497) evilspirit válasza Kis zöld izé (#496) üzenetére

evilspirit
(újonc)

5.1 re van állítva a vez. pultban...variáltam a dugókat és arra jöttem rá hogy mindegyik dugó csak a középsőben akar szólni...szal tuti állítani kell vmit..:S:S DE MIIIIT ÉS HOL?? :(

(#498) Kis zöld izé válasza evilspirit (#497) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Ugye nem a Winfos hangszóró beállítása van 5.1-re állítva? Mert azzal szart sem érsz! Hanem a hangkártya szoftverében állítsd át 5.1-re! Valószínűleg azért szól csak az első két hangszóró, mert nincs 5.1-re állítva. A középső jack kimenet csatija milyen színű? Milyen típusú az alaplapod?

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#499) evilspirit válasza Kis zöld izé (#498) üzenetére

evilspirit
(újonc)

AsusP4s800 alapra integrált SoundMAX 6 csatornás...kék-zöld-rózsaszín a gép valagán...most ott vok hogy szól majdnem mindegyik...csak amikor a jobb hátsónak kéne akkor az elsők szólnak stb..:S a Driver jól van beállítva....bazze...köv lépés?

(#500) Kis zöld izé válasza evilspirit (#499) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Bazze!!! ;) Mivel látatlanban nehéz segíteni, ezért csak azt tudom tanácsolni, hogy gondolj át mindent logikusan. Nem kerülte-e el a figyelmedet valami apróság. Ha nem sikerülne megoldanod eme rettentő bonyolultnak tűnő problémát, ez esetben következő lépésként, belátogathatnál egy hozzád legközelebb eső számtech. boltba és vehetnél egy hangkártyát! :DDD :K ;)

[ Szerkesztve ]

Bye!

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech® X-530
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.