Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech® X-530

(#201) csaboo válasza Motion_Blur (#200) üzenetére

csaboo
(tag)

Hmm,az számít vmit,hogy Tiszaújvárosi vagyok? :D

Aki korán kel...az előbb iszik.

(#202) Re-Tech válasza csaboo (#201) üzenetére

Re-Tech
(fanatikus tag)

Igen, valszeg a Fehérvár Rádiót nem fogod tudni ''befogni'' rajta ;)

(#203) Motion_Blur válasza csaboo (#201) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Nem tudom :) Én gyakran fogok német, illetve orosz nyelvű adásokat is.

Mindíg veszem fel mikrofonnal és küldöm át msn-en a haveroknak, akik majd leesnek a székről a röhögéstől :D

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#204) csaboo

csaboo
(tag)

Na igen,ez elég kétségbeejtő(bárcsak foghatnám a Fehérvár Rádiót :C ) Kíváncsi leszek nekem lesz-e ilyen gondolm vele...Szóval akkor Ti inkább a Logitech-et ajánljátok,mint a Creative T6060-ast??? Mert akkor holnap lehet meg is rendelem. :DD

(#205) Motion_Blur válasza csaboo (#204) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Nos? Hogy döntöttél? :)

Egyébként nagyon jó hangrendszer, nem akartalak ''elijeszteni'' a rádiós témával :U

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#206) wid22

wid22
(fanatikus tag)

Mindenki a rádióval van elfoglalva nem azzal hogy milyen jól szól a hangfalrendszer. Nekem 2x szolt a rádió akkor is halkan oda kellett hajolni a hangfalhoz hogy haljam.
Nekem már 6 hónapja van és filmre játékra nagyon jó.Zenére nem 5.1 t kell venni arra ott a 2.1 rendszer.

(#207) Motion_Blur válasza wid22 (#206) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Örülj neki, hogy nincs vele gondod! :)

Nekem egyik szemem sír, a másik nevet. De megpróbálok inkább nevetni ;)

(#208) csaboo válasza Motion_Blur (#205) üzenetére

csaboo
(tag)

Hát most egyenlőre ott tartok,hogy megvettem az Audigy 4 oem-et,és nagyon szép hangja van(most egy Aiwa hifi-re van rákötve a gép),igencsak jobb,mint az alaplapi. Aztán lehet megrendelem ma a Logit :) Amúgy ha zenét akarsz hallgatni,és ha nem tévedek,akkor lehet az 5.1-es cuccot is 2.1-ként használni. Kíváncsi leszek! Akkor mindenki aszondja,hogy inkább a Logitech???

(#209) tommerr

tommerr
(újonc)

Ma én is beléptem a klubba. Mistralban 15290 Ft volt.
Néhány órás tapasztalatok:
Kikapcsolt számítógépgép és bakapcsolt hangfal, valamint alacsony hangerőnél német adást fogtam. :Y Persze a fórumot korábban végigolvastam, úgyhogy nagyon nem lepődtem meg. :F Bekapcsolt gép esetén eddig nem tapasztaltam ilyent. A röhej, hogy egy amerikai oldalon agyon dícsérték a vásárlók ezt a hangfalat, aki szídta, az sem a rádiózás miatt. (akit érdekel: http://www.circuitcity.com/rpsm/oid/98329/pageno/1/order/D/sortby/1/order/D/rpem/ccd/productDetailReview.do#tabs )
A hátsó hangfalakból eddig nem jött hang. Mi lehet a gond?? A windows beállítás stimmel...

(#210) Motion_Blur válasza tommerr (#209) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Rosszul kötötted be ;)

Lehet, hogy a rádiózás földrajzi kérdés.

(#211) tommerr válasza Motion_Blur (#210) üzenetére

tommerr
(újonc)

Bárcsak igazad lenne... csak nem erről van szó. Rózsanszín a rózsaszínbe, zöld a zöldbe stb...
Az alaplapi hangkártyára gyanakszok. Még nem szedtem le a házam oldalfalát, de lehet, hogy bekötési gond lehet?
(Alaplap: ABIT NF7-S - integrált Soundstorm 5.1-el...) Na lecsekkolom...

(#212) Motion_Blur válasza tommerr (#211) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Ezt jól csináltad? [link]

Bár máshogy nem nagyon lehet :))

És mit szólsz a hangjához?

(#213) tommerr válasza tommerr (#211) üzenetére

tommerr
(újonc)

Hát ilyen nincs. Egy hangfal teszterrel kiderült, hogy tényleg rosszul kötöttem be a hangfalakat. :U Na de miért kell a rózsaszínű dúgót a fekete dugóaljba, a feketét pedig a rózsaszínbe dugni? :Y Vagy csak ez a zseniális abit alaplapnál van így?

(#214) wid22

wid22
(fanatikus tag)

Ugy látszik ez alaplapi gond az abitnál hogy a hangkimenetek rosszul vannak jelölve. Nálamis ez volt a gond amig alaplapi hangkártxát használtam.

(#215) ali3m válasza csaboo (#198) üzenetére

ali3m
(kvázi-tag)

Nézd meg a korábi hozzászolásomat !
Ott elég alaposan leirtam hogy mit tapsztaltam a logitechről. A creativerol annyit hogy a basszus sokkal gyengébb a közép tartományba szinte nem is szól a magas pedig cincog . Szoval sztem felejtsd el a creativeot. Azonkivül a jel zaj arány is sokkal rosszabb( most nem pontosan emlékszem mennyivel de aszem nagyon sokkal ) , ill a hangereje is gyengébb.
Nem tudom hol akarod megrendelni de az extremedigitalnál a legolcsobb sztem ( bocs ha ez reklámnak minősül ) .
Ha van konkrét kérdésed arra is szivesen válaszolok!
:R

Helyesírás ellenőrzés forever!

(#216) siriq válasza Motion_Blur (#212) üzenetére

siriq
(őstag)

Hali

Meg jo hogy belinkelted a kepet. Pont olyan Rca csatit akarok venni kabelesen ami bemegy a soundstormba de az s/pdif re csatlakoztatva. Megtudnad mondani hogy mi a kabel pontos neve meg esetleg mi kell hozza meg?

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#217) chop válasza Motion_Blur (#210) üzenetére

chop
(őstag)

Nagyon gyanus, hogy helyfuggo. Ha ez nem lenne, akkor tenyleg utos kis cucc volna ez, de igy..nekem meg az a bajom, hogy mintha a magasak nem lennenek elegge magasak, legalabbis a mely melysegehez kepest. Tudtok kovetni?:)

(#218) ali3m válasza chop (#217) üzenetére

ali3m
(kvázi-tag)

Ja a rádiózás valóban hely függő !!
Szegeden egy panel épületbe egyáltalán nem tapasztaltam !
Budapesten viszont igen :(

(#219) eastsider

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az X-230 men rádiózik :DD
nektek nem rövid kicsit a D-SUB?

sztem ha nem veled szemba van a mélynyomó akkor jó
csak a földönk kell lenni a szateliteknek meg feléd nézni ;)

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#220) ali3m válasza chop (#217) üzenetére

ali3m
(kvázi-tag)

Nem tudom szerintem pont jo hogy a magasak nem magasabbak!
Ha még magasabbak lennének akkor túl nagy lenne a két tartomány közti ''űr'' amit a középfrekvencia hiánya okoz!
Tudsz követni?

(#221) eastsider válasza ali3m (#220) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egyébként mikor jelentklezik a rádiózás?
milyen állípotába a hgfalaknak?

(#222) tommerr

tommerr
(újonc)

Pár nap használata után a tapasztalataim:
Rögtön az elején leszögezném, hogy integrált hangkártyát használok (Soundstorm), így a tapasztalataimat ennek függvényében értelmezzétek.
A mélynyomó iszonyatosan mély, dübörgő hangot ad ki. Szinte teljesen levettem a hangerőt, de így is érdekes dolgot figyeltem meg. A mélynyomó most a számítógép asztal alatt, a földön van, így nekem, aki ott ülök az asztalnál pont elég hangos. Aki a szobában az asztaltól messzebb van, annak meg még mindig túl dübörgő, valószínűleg azért, mert jobb a ''rálátása'' a mélynyomóra, mint nekem. Úgy gondolom, hogy ha valaki mással is megosztja a helyiséget, akkor ugyanebbe a problémába ütközik. Azt sem értem, hogy miért normális az, hogy a mélynyomót így, szinte teljesen letekerve kell használni. Így kevésbé skálázható...
A magas hangok szerintem túl magasak. Valahogy a középhangok hiányoznak. Ha szoftveresen felerősítem a középhangokat, akkor meg elég furcsa lesz az egésznek a hangzása, nem túl megnyerő. Szóval az érzéseim meglehetősen vegyesek, kicsit csalódott vagyok. Zenehallgatásra nem nagyon ajánlanám.
Hogy egy kicsi jót is írjak: néhány játékban olyan hangokat is halottam, amiket korábban észre sem vettem. Iszonyatos hangtartománya van, és a hangok jól megkülönböztethetők, tiszták. Csak bírja az ember gyomra a mélynyomót.

Volna egy kérdésem is: vajon miért nem szól center sugárzóm? Egy tesztprogram külön-külön kiteszi a hangokat a hangfalakra, és azok meg is szólalnak szép sorban. Viszont sem zene, sem film, sem játék közben nem szól a center. ??? Abit RULEZ???
Vegyek hangkártyát? (Ne már… )

(#223) ali3m válasza tommerr (#222) üzenetére

ali3m
(kvázi-tag)

Abszolut egyetértek korábban én is megfogamaztam ugyanezeket a gondolatokat !!!
Örülök hogy nem vagyok a véleményemmel egyedül!

Jol kötötted be ?
Jól állítottad be?
5.1 es a hangkártyád?

(#224) ali3m válasza eastsider (#221) üzenetére

ali3m
(kvázi-tag)

Általában este ha be vankapcsolva és a gép ki !

(#225) eastsider

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem is csak köbö kicsit több mint felétől kezd hangosodni, de negyednél pont fasza
lehet nekem is kéne vmi audigy2-es :D
da így is rohadt szép a basszus is
meg a szatelitek is szép szolnak, tisztán
de nem halk egyáltaáln nekem

ali3m: ez az idegesítő??
kapcsoljátok ki és nme lesz semmi :)

[Szerkesztve]

(#226) ali3m válasza tommerr (#222) üzenetére

ali3m
(kvázi-tag)

Ja amugy egy hankártya sokat dob rajta hidd el !!
( sb live ot 3k ért kapsz és sokkal tisztább lesz a hangja mint az integráltal )

(#227) ali3m válasza eastsider (#225) üzenetére

ali3m
(kvázi-tag)

Nem engem nem idegesít egyáltalán mert mát nem is ilyen hangfalam van én beruháztam egy z3e-re nekem az sokkal jobban bejön!

(#228) ali3m

ali3m
(kvázi-tag)

Sőt akkor sem idegesített amig volt mert kikapcsoltam és kész !
Amugy a z3e sokkal hangosabb mint az x-es sorozat . A 2.1 es z3e sokkal hangosabb mint az 5.1 x pedig hát az 5.1 ben 3 hangfallal több van.
meg amit szeretek a z3e e ben a kurva jó hangja melett, az az hogy van hozzá távirányító ( persze csak vezetékes ) igy nem kell állandoan a hangfalhoz nyulkálni!!

(#229) eastsider

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem X-230 van :))

és jobb oldalon van benne a hangszóró a mélynyomón :)
érdemes megfigyelni, hoigy hogy kileng :Y :D

(#230) chop válasza ali3m (#220) üzenetére

chop
(őstag)

Valoszinuleg mas tartomanyban mozog a fulunk, vagy nem tudom..:)

(#231) chop válasza eastsider (#221) üzenetére

chop
(őstag)

Nekem csak este, es tok mindegy, hogy megy-e a gep, vagy sem: o csak pofazik.

(#232) ali3m válasza chop (#230) üzenetére

ali3m
(kvázi-tag)

Ja vagy más tipusú zenéket hallgatunk?
Esetleg te nem elektronikus zenét hallgatsz ( techno house ilyesmi?)

[Szerkesztve]

(#233) chop

chop
(őstag)

Kene nekem egy olyan hangkartya, ami NEM PCI slotos, hanem PCI-E, vagy mi ez. Tudjatok ujabb lapokon van a a 16X-os PCI-E slot felett ilyen rovid, nalam spec. fekete slot. Nah, olyan kene nekem, mert nincs mar szabad PCI slotom...
Tudtok ajanlani valamit?

(#234) chop válasza ali3m (#232) üzenetére

chop
(őstag)

Inkabb pop:D

(#235) ali3m válasza chop (#233) üzenetére

ali3m
(kvázi-tag)

Milyen lapod van?

(#236) eastsider válasza chop (#233) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ilyen van egyáltalán :Y
nemtudok róla én, h SLi-s lapba hangkari kéne a másik VGA helyett
esetleg a PCI 1x-es slot :F

[Szerkesztve]

(#237) Motion_Blur válasza chop (#217) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Igen, a mély levéve is nagyon dübörög, néha ''búg''.

De én ezt szeretem :DDD

(#238) Motion_Blur válasza eastsider (#229) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Gratula! Annak szebb a basszusa, mint az X-530-nak :R

(#239) chop válasza ali3m (#235) üzenetére

chop
(őstag)

Giga K8NF-9

(#240) chop válasza eastsider (#236) üzenetére

chop
(őstag)

Nem is arrol beszelek, hogy van egy SLI-s lap, es akkor csak egy VGA-t rakok bele, masik meg hangkartya lenne, hanem van a PCI Express slot, es afolott van ilyen vekony, rovid, nalam fekete slot. Es nem tudom mi a neve, de mostmar minnya megnezem a gepkonyvben:)
Szoval olyanba kene nekem hangkari. Nem PCI slot, hanem szerintem PCI 1x-es, ahogy emlitetted. Szoval olyan, nah:)

(#241) ali3m válasza chop (#239) üzenetére

ali3m
(kvázi-tag)

ja 1x pci lesz az a slot
egyebkent itt le van irva[link]l

(#242) chop válasza ali3m (#241) üzenetére

chop
(őstag)

Oke, es tudsz ilyen hangkartyat?:)

(#243) eastsider válasza chop (#242) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sztem a mini PCI 1x slotba nem sok hangkari megy meg ott amúgyis útban van a VGA-nak
sima PCI 1x slotba mennek a sb-k audigyk
A PhysiX is olyanba megy :U vagy hogy írják

(#244) Re-Tech válasza eastsider (#243) üzenetére

Re-Tech
(fanatikus tag)

Pci-E-es hangkari még nem létezik tudtommal. Ha elfogyott a Pci, akkor biza USB-s Audigy 2 is létezik.

(#245) eastsider válasza Re-Tech (#244) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tudom csak nekik magyarázom :DD

(#246) ali3m válasza chop (#242) üzenetére

ali3m
(kvázi-tag)

Bizony bizony én sem hallotam meg ilyen hangkarirol sajna :(

(#247) csaboo

csaboo
(tag)

Szépjóestét!
Ma reggel megérkezett!!! Az edigital 8-16h között mondta a szállítást,reggel 7kor csengőszóra ébredtem,meghozták az árút...a délelőtt folyamán gyors összeszerelés,majd teszt. Tapasztalatok:
-Zene : alapvetően rock-ot hallgatok,de kipróbáltam millió féle zenével,és meg kell mondjam egész meggyőző! :) A mély az nagyon pazar,akárcsak a magas,közép(Audigy 4-el hajtom,és sztem csak megfelelő beállítás,és elhelyezés kérdése az egész hangzáskép).
-Film : I Robot...nem is ragozom,szól ahogy kell! ;)
-Játék : Longest Journey 2 - kegyetlen jól szól ; Oblivion - hasonlóképp ; Heroes V - nincs neki 5.1-es hangja(fuck),de azért szépen húzzák a szinfónikusok(remélem azok).

Este 6 óra,barátnőm épp a Longest Journey 2-vel bíbelődik,megunja,elzavarom a gép elől,odanyúlok a jobb oldali hangszóróhoz,letekerem a hangerőt,és igen...rádiózik. Kossuth,plusz vmi német mixe hallható,hogy rohadna meg! Persze ez annyira nem zavaró,csak aszittem hátha velem nem esik meg :B Néha kicsit pukkan,ha vmi villanykapcsolgatás van(olvastam már itt nagyobb ''pukkokról'' is).
Viszont mindezek mellett faszaszépen szól,eddig elégedett vagyok. Ha valaki tud megoldást a rádiós próblémára,az mindenképp jelezze! Aloha :R

(#248) Motion_Blur válasza csaboo (#247) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Nincs megoldás. Iletve biztos lenne valami árnyékolásos módszer, de én nem fogok ezzel vesződni :)

Amúgy meg Grat! Filmek tényleg nagyon durvák, főleg az 5.1-es dolgok :))

(#249) csaboo válasza Motion_Blur (#248) üzenetére

csaboo
(tag)

Faterom műszerész,majd megérdeklődöm tőle holnap,hogy 1.mi okozza? 2.mit lehetne vele csinálni? Bár sztem le se fogja szarni :U Bla-bla-bla,most is osztják az észt,méghozzá oroszul :D De ugye napközben nem szokott jelentkezni? Nekem is 6 után indult be... :(

(#250) csaboo válasza Motion_Blur (#248) üzenetére

csaboo
(tag)

De hallod,amúgy nagyon jó cucc,nem vártam ilyen szép hangzást! Egykét 100ezres hifit igencsak aláz sztem! ;]

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech® X-530
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.