Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech® X-530

(#101) FasterX

FasterX
(újonc)

Logitech X-530
Creative Inspire 5.1 T6060
Creative Inspire 5.1 P5800

Ezek közül melyiket éri meg legjobban megveni?Én a Logitechre gondoltam.
Vagy ha van vm más ami jobban megéri akkor írjátok le azt!
AC97-es alaplapos hangom van, de a mostani 2*2.4W-os hangfalaktól így is jobban jobban fog szólni nem?

Az erő legyen veled

(#102) cosmo

cosmo
(fanatikus tag)

Sziasztok, nekem is logitech x530-am van és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Az enyém nem rádiós :D
Mondjuk ez egy holland darab és elég jutányos áron jutottam hozzá.
Csak sajna az integrált hang nem hoz ki belőle mindent :O

Powered by AMD

(#103) magyarl

magyarl
(lelkes újonc)

Nekem is x530 van és megvagyok vele elégedve, sztem kiváló az ár/érték aránya.
A rádiót két alkalommal hallottam csak pár másodpercre és akkor is iszonyat halkan itt Debrecenben.
Elején én is AC97-es alaplapival nyomtam, majd szert tettem egy Audigy4-re. Szebb hangja lett, de nem volt annyira lenyűgöző a váltás, mint amikor a sztereót cseréltem le az x530-ra...

[Szerkesztve]

(#104) Motion_Blur válasza magyarl (#103) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Audigy 2 ZS-t kellett volna venned ;)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#105) FasterX válasza FasterX (#101) üzenetére

FasterX
(újonc)

Up

Az erő legyen veled

(#106) Motion_Blur válasza FasterX (#101) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Logitech-ről lebeszélnélek, de csak a ''rádiós mivolta'' miatt. Sajnos ez elég nagy hiba egy ekkora nevü gyártótól :(

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#107) zeg

zeg
(senior tag)

Nálam a hangszórón negyed hangerőállás fölött megszűnik ez a rádió effektus.

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#108) Motion_Blur válasza zeg (#107) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Jaja, kb. nekem is így megy.

(#109) c41r0^ válasza Motion_Blur (#108) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

Én is x-530 tulaj vagyok (Audigy1-el), ha már picit felveszem a hangerőt a hangszórón (kb. 1/6od), már nem hallatszik be a rádió (BP., XVII. ker). Maximum hangerő-álláson is hallani amúgy :)
Amúgy egyáltalán nem zavaró a dolog, mert aki hallgatja valamilyen szinten a hangcuccot, az azért annyira felhangosítja úgyis, hogy eltűnjön a rádiójel, ha meg nem használja valaki, akkor meg ki kell kapcsolni, nem lehalkítani szvsz...

Engem az zavar jobban, hogy ha pl. valami elektromos szerkezet ki vagy bekapcsol (akár villany felkapcsolás pl.), ''reccsen'' egyet a szett, valami interferencia miatt. Hogy lehet ezt szerintetek kiküszöbölni?

De a szett nekem nagyon bejött, én a mélynyomón lévő szabályozót minimum állásra állítottam, hangkari driverben viszont meg van tépve a basszus, így tisztábban is szól.

[Szerkesztve]

http://soundcloud.com/morbidezza

(#110) zeg válasza c41r0^ (#109) üzenetére

zeg
(senior tag)

Ez a jobbik ha finoman reccsen, a brutto huszonezres szeriás Genius fadobozos hatalmasat pukkan már bekapcsoláskor is, villanykapcsolóktól szintén.

(#111) c41r0^ válasza zeg (#110) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

ez is pukkan bekapcsoláskor, de nagyon picit...valami ''elektromos zajszűrőt'' nem lehet ehhez kapni, amit pl. a 230-as elosztóba kell dugni, abba meg a cumót? nem értek hozzá, azért kérdezem...

(#112) zeg válasza c41r0^ (#111) üzenetére

zeg
(senior tag)

Az enyém csak akkor pukkan, ha a bekapcsolt állapotban hagyott crt monitort egy kapcsolós elosztóval bekapcsolom arra az elosztóra, melyen a hangrendszer lóg.

(#113) c41r0^ válasza zeg (#112) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

nekem meg egy kapcsolós elosztón van minden, (gép, moncsi, kislámpa, nyomtató, adsl modem, másik erősítő (mondjuk ez sosincs bekapcsolva)...) lehet beledugom a faliba külön az x-530-at, és meg lesz oldva...

[Szerkesztve]

(#114) zeg válasza c41r0^ (#113) üzenetére

zeg
(senior tag)

Nem nagyon fogsz olyan olcsó 5.1 hangrendszert találni, mely ilyen esteben ne pukkadozna. Inkább az a lényeges hogy kapcsoláskor ez mennyire hallható.

(#115) paramparya

paramparya
(őstag)

Milyen bemenetek vannak ezen a cuccon?

Olyasmit tervezek, hogy alapból a gépből jönne ki neki egy 2.0-s jel, és még rákötnék egy valószínűleg yamada vagy chili dvd-lejátszót, szintén 2.0-s jellel, ez utóbbi még jobb is lenne, ha csak a 2 hátsóban szólna. Működne ez így? (ha esetleg 3 havonta 5.1-es, normál dvd filmet néznék, akkor legfeljebb gyorsan átdugdosnám, alapból zenét hallgatnék, és divx-es koncerteket hallgatnék rajta, zenét a gép előtt ülve (itt lennének a frontok), koncertet az ágyon fekve (itt a hátsók))

(#116) zeg válasza paramparya (#115) üzenetére

zeg
(senior tag)

A hangrendszernek 6db bemenete van(3 kábel): 1.frontok, 2.hátsók, 3.center+mély

(#117) paramparya válasza zeg (#116) üzenetére

paramparya
(őstag)

És ha csak egy bemenetre kap jelet? (pl. ha winampon hallgatok zenét, stereo kimenettel), akkor mixel rajta valamit, hogy a mélyek a sub-ban szóljanak, a többi meg a frontokon?

(#118) zeg válasza paramparya (#117) üzenetére

zeg
(senior tag)

Ha csak sztereóban(front) hallgatod akkor a mélynyomóra is vágja a mélyet. A notimon sztereo analóg kimenet van, de a mélynyomón csak a mélyek jöttek, a frontokon a többi.

[Szerkesztve]

(#119) paramparya válasza zeg (#118) üzenetére

paramparya
(őstag)

Fantasztikus, köszi ;)

(#120) zeg válasza paramparya (#119) üzenetére

zeg
(senior tag)

5.1-ben nem volt lehetőségem kipróbálni usb/cardbus 5.1-es hangkari hiányában. De mivel +3K volt az 5.1-es, mely nagyobb teljesítményű mint a 2.1es X-230, így ezt vettem. A 3 hangszóró(center,rear) a dobozban pihent míg el nem adtam a rendszert(inkább fülest használok).

(#121) magyarl

magyarl
(lelkes újonc)

Nekem az x530-asom néha halkan pukkan egyet. Az alaplapival és az audigy4-esemmel is ezt csinálja. Esetleg valakinek van tippje, hogy lehet ezt megszüntetni?

(#122) magyarl

magyarl
(lelkes újonc)

Rajtam kívűl senkinek nem sistereg?
(nem a rádióra gondolok :) )

(#123) siriq válasza magyarl (#122) üzenetére

siriq
(őstag)

Nekem is pont ugyan ezt csinalja a soundstormmal. Miert? Azt meg nem volt idom kideriteni de ha valaki tudja a valaszt akkor en is kivancsi vagyok ra.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#124) Motion_Blur válasza magyarl (#122) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

De, nekem is csinálja.

(#125) siriq válasza Motion_Blur (#124) üzenetére

siriq
(őstag)

Barmi fele modszer a megszuntetesere??

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#126) Motion_Blur válasza siriq (#125) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Nincs, de nekem néha csinálja.

Naponta kb. 10-12 órát van bekapcsolva. 1 nap kb. 2-3 alkalommal pukkan egyet és utána sistereg egy darabig...esete meg jön a rádiózás...

Már most is szól, ha letekerem a hangerőt... :((

(#127) siriq

siriq
(őstag)

Nekem olyan 2-3 orankent pukkan egyett aztan semmi sisterges. A radios effekt az nalam is megvan. Tovabbra is varom a tanacsokat.

(#128) Motion_Blur válasza siriq (#127) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Szerintem ezzel semmit sem lehet kezdeni (legalábbis szétszedés nélkül) :(

El kell fogadni :DD

(#129) magyarl válasza Motion_Blur (#128) üzenetére

magyarl
(lelkes újonc)

hát, nagyon úgy tűnik... :(((

De szerintem még így is király kis hangfalszett :D

[Szerkesztve]

(#130) siriq válasza magyarl (#129) üzenetére

siriq
(őstag)

Hat szerintem a szomszed nem igy velekedik rola amikor neki allok dongetni ;]

(#131) Broome

Broome
(lelkes újonc)

Sziasztok! A hangfalam (Logitech X-530) időről-időre pukkan egyet, mintha nagy feszültségingadozés lenne, vagy teljes hangerő mellett kapcsolnák ki egy nagyobb hangfalat. Nem használom teljes hangerőn és kikapcsoláskor sem jelenik meg a hang. Mit lehet csinálni, hogy a jelenség elmúljon?

--=Ha megnövök, meghálálom=--

(#132) magyarl válasza Broome (#131) üzenetére

magyarl
(lelkes újonc)

Látszik te se olvastál vissza... :)
A probléma mindannyiunknak fent áll, és senki nem tud megoldást.

De pont az előző 10 hsz-ban volt erről szó! ;]

(#133) chop

chop
(őstag)

en is beruhaztam egy ilyenre, egyelore tetszik, az eddig cuccomhoz kepest a mennyorszag a kicsike. nekem is radiozik a draga, de eleg halkan, szoval csak akkor lehet hallani, ha odarakom a fulemhez. ez meg nem tul jellemzo.
ez a sisterges+pukkanas nalatok az elejetol fogva elojott, vagy csak egy kis ido utan?..mert nekem egyelore nem csinalja, szeretnem, ha nem szokna ra..

(#134) Broome válasza magyarl (#132) üzenetére

Broome
(lelkes újonc)

Igazad van és elnézést... visszaolvastam és köszi a választ.

--=Ha megnövök, meghálálom=--

(#135) chop

chop
(őstag)

arra van vkinek tippje, hogy pl winampban kb negyedere feltekerve mar jo hangja van a cuccnak, de pl bsplayerben igy meg nagyon halk. ez mitol lehet? kodek gond?

(#136) littlemole

littlemole
(senior tag)

Eközül a kettő küzül melyiket ajánlanátok? Drágább vááltozatokban nem gondolkozom mert nem használnám ki.
Creative Inspire T6060
Logitech X-530
Olvastam teszteket, meg itt is, de végső elhatározásra még nem jutottam. Árban minimális a különbség az X-530 javára.

Game TODAY OR wait forever

(#137) littlemole

littlemole
(senior tag)

Egy up neki hátha valaki szaki erretéved este.

Game TODAY OR wait forever

(#138) mcroberto

mcroberto
(tag)
LOGOUT blog

hy all.

nekem egy olyan kérdésem lenne hogy hány méter kábel van a hangfalakhoz, nem láttam sehol leírva, és érdekelne. Eltudnám nagyából dönteni hova kerüljenek a hangfalak, mert ugye a zsinor távolság a tényezö :) Megköszönném ha valaki lemérné nekem melyikhez mennyi kábel jár cm-ben.

Köszönöm elöre is. :R

Robee

IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI// MacMini Server // Samsung LE32C650 // HP Proliant N36L Microserver // Lenovo TR400 hybrid //

(#139) siriq válasza mcroberto (#138) üzenetére

siriq
(őstag)

Hat ugy kb. 3 meter lehet a hatso sugarzokhoz. Este ha nem felejtem el akkor lemerem. Hatha ez segitett valamit.

(#140) mcroberto válasza siriq (#139) üzenetére

mcroberto
(tag)
LOGOUT blog

köszi. várom az ''eredményeket'' :)

IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI// MacMini Server // Samsung LE32C650 // HP Proliant N36L Microserver // Lenovo TR400 hybrid //

(#141) Ryder

Ryder
(lelkes újonc)

vaki adna msn-t még ma fontos lenne h kérdezzek a logitech x530-al kapcsiban pár dolgot!!!FONTOS!!!köszi :F

"Háborúk voltak és lesznek, de a katonáim halhatatlanok!" /Tupac Shakur/

(#142) Ryder

Ryder
(lelkes újonc)

AC97esem van és nemtom h 5.1-es e de asszem, az arra érdemes megvenni az x530-ast? mer láttam beállitásokat és elvileg jónak kéne lennie.
sztetek???? :F

(#143) Neonoize™ válasza Ryder (#142) üzenetére

Neonoize™
(őstag)

Ár/teljesítmény szompontjából nagyon jó választás az x530, szerintem érdemes megvenni, még akkor is ha még most csak int. hangkártyával használod.

(#144) Motion_Blur válasza Neonoize™ (#143) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

jó választás lenne, ha nem kapcsolna esténként rádió üzemmódba :U

(#145) Motion_Blur válasza Ryder (#142) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Vegyél egy SB Live! 5.1-es hangkarit, 3-4K-ért mennek.

(#146) Neonoize™ válasza Motion_Blur (#144) üzenetére

Neonoize™
(őstag)

ne általánosíts plz, nem mindegyik x530 szokott rádiózni...

(#147) Ryder

Ryder
(lelkes újonc)

akkor SB live 5.1 van 3-4Kért?

(#148) Ryder

Ryder
(lelkes újonc)

AC97en szol mind1ik hangszoro?
hány bemenet van géphez??az 5.1-ből nem vok szakértő, de 3at láttam és gépbe egy megy :F

(#149) Motion_Blur válasza Ryder (#148) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

AC97-el is jó lesz, csak nem szól olyan szépen, tisztán ;)

Milyen lapod van?

ja igen, itt PH!-n 3K-ért mennek ;)

[Szerkesztve]

(#150) Motion_Blur válasza Neonoize™ (#146) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Csak figyelmeztettem :B

Olvasd el a topikot! (van neki külön is ;))

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Logitech® X-530
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.