Halihó MX Revolution talajok.
Az egér eggyetlen hibája a gyengécske jelvevő.
Látom mindenki bajlódik a sorozatos szagattással.
Saját tapasztalatomat írom le, hátha valakinek segít.
Én is megvettem az egeret , nálam is jelenkezett az említett hiba.
Asus P5B-deluxe lapom van, de volt közben más is.
Végső elkeseredettségemben a ZBoard billentyűmőn lévő USB foglalatába dugtam az
egér jelvevőjét , és csodák csodája azóta egy szaggatás sem volt. 
Remélem segítettem 
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
Antibá
(tag)
Logitech Hungary 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

joshua7
(PH! kedvence)
Játékra akkor mennyire jó?
Nem vagyok már nagy játékos, de néha fps-hez azért kéne valami.
Semper Fi
szerintem a súlyánál fogva alkalmatlan az fps-re, de a többihez jó. én pl nem dobtam ki a régi egermet (egy 5 gombos A4Tech).tökéletesen alkalmas belépőszintű fps-hez (pillekönnyű) vagy tartalék egérnek (ha nincs usb, vagy lemerült) 
"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

Fejo
(őstag)
Én még soha nem találkoztam ezzel a szaggatás problémával.
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography; http://www.flickr.com/photos/fejo

joshua7
(PH! kedvence)
Annyira nehéz? 
Egy A4tech nb-50-es egeret használok (az a fura pados, akku/elem nélküli cucc
), attól pedig nem szeretnék sokkal nehezebbet. Bár csak megszokás kérdése.
Semper Fi
annál biztos, h nehezebb lesz. a régi anyag nélküli a4tech-hez képest vagy 2-3-szor nehezebb. könnyen csúszik, de qrva nagy a tehetetlensége. akku, plussz a fémből készült mechanika, meg a lendkerék sem 1g. szokni lehet, de fps-re szerintem ezért nem jó. mondom, mint amatőr.

Korcsii
(őstag)
és valaki próbált már vele fps-ezni? gondolkozok egy ilyen egeren, de azért a cod2 a leggyakrabban játszott gémem.... (no nem vagyok pro, igaz ilyen géppel...
)

joshua7
(PH! kedvence)
Nehéz döntés. 12k mégiscsak 12k. Soha nem volt még ilyen drága egerem. Nehéz meglépni. 
Semper Fi

George777
(újonc)
12k? Hol kapható ennyiért?

kristof92
(újonc)
Nekem hasonló problémám van:
Windows Vista alatt SetPoint 4.0-val elkezdenek szaladni az alkalmazások Documentum Fipnél, de csak ha FireFox ablakából váltok. Nekem ez az alapértelmezett böngésző. Valami ötlet? 

MichaelSD
(őstag)
Mikor még én vettem 25-30k volt 
A SetPoint furcsa egy állatfajta. Mac alatt is tök hülye (szerencsére valaki írt egy általános konfig programot), azért egy Logitechnél ez gáz.
Linux user #392243, Nexus S with Cyanogen

kristof92
(újonc)
Ti milyen egéradon használjátok a tieteket?
Ha elkopik a teflon, lehet kapni hozzá pótot?

joshua7
(PH! kedvence)
Itt volt a fórumon, de már elkelt.
Semper Fi
én simán asztallapon használom, napi kb 8-10 órát és nem nagyon kopik a talpa. szerintem hamarabb fog lekopni a tetején a festék, minta az alja, így az élettartamára valszeg elég lesz a gyári.meg szerintem nem is teflon, hanem sima műanyag.
de mégis gond lenne, külföldi hw-árus oldalakon szinte az összes egérhez lehet kapni póttalpat, amit be tudnak szerzni a ph bazárosai olcsón

kristof92
(újonc)
Akkor fenyőasztallap rulz! 
ph bazárosai? kik? 

kristof92
(újonc)
Hy, nálatok is eőfordul, hogy elkezdem gyorsan görgetni, és hirtelen leáll a görgő? (A görgőt normál középső gombnak programoztam.)

Cyrin
(őstag)
Én Microsoft Laser Mouse 8000-et vettem, de egy rakás ..... Csak azt nem tudja amit egy egérnek tudni kéne, pozicionálni, és görgetni. A többi tökéletes.
Most bármilyen egérre tudnék váltani, logikus lépés lenne az MX revo. Kb egy árban vannak.
De itt is elég rémísztő dolgokat írtok.
Hát nincs egy normálisan működő wireless egér a világgon?
Játékra nem érdekel, nem játszom.
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

Cyrin
(őstag)
Hát nem nagyon bíztattok. Vagy inkább a G5?

pokadv
(lelkes újonc)
Két hete vettem egyet. Eddig még nem tapasztaltam pro a leírt problémákból semmit. Nekem kellett egy két nap mire megszoktam, mert eddig egy ultrakönnyű viszonylag lapos egerem volt. A görgő nekem nagyon bevált, az oldalsó gombokról nem is besszélve. Szerintem megérte az árát.
Így van, én is csak ajánlani tudom!
Az oldalsó gombokat te mire használod?
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

pokadv
(lelkes újonc)
Az attól függ melyik programban. Alapból, le: másolás, fel: kivágás, be: beillesztés. Meglepően könnyen rá lehet szokni a használatára. A Back-forwardot hagytam alapon. Görgő lenyomását átállítottam középső gombra (mégiscsak az a normális). A kereső gombra meg beállítottam a görgőmód váltást. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy mekkora az érzékenysége és hogy az hol áll az rangsorban.

wienattwo
(tag)
Hali !
én is gondolkozom egy ilyen egeren. 2 kérdésem lenne:
1. az oldalsó görgő elvileg az alkalmazások közti váltáshoz való. Át lehet progizni úgy, hogy netezésnél a weboldalak előre/hátra lapozásának feleljen meg?
2. egy feltöltéssel hány órát lehet használni, ill kb hány darab feltöltést visel el, amíg ki nem purcan az aksija?

mr.sony
(újonc)
Hello!
1. A weblapok előre/hátre lapozásához van rajta két gomb oldalt, szóval nincs szükség a görgő átprogramozására.
2. Én heti egy-két alkalommal szoktam feltölteni, ami nagyon könnyen és gyorsan megy: egy órára beleállítom a dokkolójába, és kész is. Hogy hányszor lehet feltölteni, míg ki nem purcan, azt nem tudom. Még nem értem vele odáig. 

wienattwo
(tag)
Csak azért fontos, mert a hüvelykujjamat pihentetnem kéne (picit szétment a sok gépezéstől), a görgőt pedig egyszerűbb lenne tekernem előre-hátra a gombok nyomogatása helyett. Az viszont tetszik, hogy 1 óra alatt feltölti magát.

dikmen
(fanatikus tag)
Hi!
Szerintetek melyiket vegyem?
MX Revolution
G7
MX 610

Gbone
(újonc)
Nekem MX Revolutionom van most jelenleg mivel igen jutányos áron jutottam hozzá, de előtte MX 610-em volt, de azóta mióta használom rájöttem, hogy megéri a pénzét.
A gombok elhelyezkedése igen jól kézreáll, talán csak az oldalsó görgőt tehették volna egy kicsit jobb helyre. Az MX610-em nem volt volt ennyire kényelmes, állandóan le akart róla csúszni a kezem, az oldalsó gombok közül az első számomra kényelmetlenül volt elhelyezve.
A REVO görgői tényleg elképesztőek, mind ''racsnis'', mind pedig szabadon fútó módban. Hibaként talán azt tudnám megemlíteni, hogy a ''racsnis'' módban az egér talán kicsit hangos, és az oldalirányú görgetésnél kicsi lötyögés tapasztalható a mechanikában.
A szoftver segítségével igen jól bekalibrálható mindenki számára a két mód közötti váltás, módja (automatikus/kézi), sebessége és érzékenysége. A hosszú dokumentumok és excel tábláknál tényleg nagy szolgálatott tesz.
Én windows és linux alatt is használom, és igen jól programozható. Igaz Win alatt a Setpoint szoftverrel egész könnyedén felprogramozható mindenféle alkalmazáshoz, de némelyik alkalmazás néha meg tud hülyülni a szabadon futó görgőtől (pl. acrobat). Én például böngészéshez is már csak az egeret használom. A firefox szinte összes funkciója ráprogramozható a gombokra és a görgőre.
Linux alatt a btnx progi használatával játszi könnyedséggel programozható. Különböző profilok eltárolhatóak. Az MX610 után hiányoztak a hangszabályozó gombok, de ezeket ráprogramoztam az oldalsó gombokra így most már ezek sem hiányoznak.
Én átlagosan napi 8-10 órát használom munkaeszközként, de eddig még nem volt gondom sem az akksival sem pedig a vevővel. Átlagosan egy töltéssel 4-5 napot elmegy. De használaton kívül a töltőben tárolva szinte mindig teljes töltöttségen használom.
A másik 3 méterre lévő téglafallal elválasztott szobából is kényelmesen irányítani tudom a HTPC üzemmódba állított gépet vele.
Nagyon hamar hozzá lehet szokni a használatához, de mint tudjuk a jót könnyű megszokni. Tehát aki teheti és emberi áron hozzá tud jutni annak javaslom megvételét vagy későbbiekben történő beszerzését.

kerlac
(senior tag)
Sziasztok!
Olvasom itt az okosságokat és tapasztalatokat és kérdeznék. Tervezem új egér beszerzését és vacilálok ezerrel, hogydemilyet. Ami szempont: játékra (de nem hardcor, hnem módjával, fps, strat minden), netezésre, elsősorban rádiós, és minél könnyebb kellene. Persze játékosok ijesztgetnek, hogy játékra vezetékes egér jobb. Először a Revolution-t néztem ki magamnak, de végigolvasva Titeket kcisit tartok a szaggatástól és a súlyától. Ami még tetszene (csak logitech érdekel): MX100, MX400, G5 vagy G7.
Esetleg ötlet, javaslat??
köszöntem!

Cyrin
(őstag)
Én is vezeték nélkülit akartam, de olyan rosszul működött (MS 8000), pontatlan volt, valamint akkora súlya volt és fárasztó, hogy egy egyszerű Java játékot se tudtam vele lejátszani. Aztán én is gondolkodtam az MX Revo-n, de aztán mégse vettem meg, mert szép meg jó, de nekem ez is nehéz, meg tuti biztos voltam benne, hogy a spéci görgő előbb utóbb megadja magát, bár itt a pontatlanságtól kevésbé féltem, de egy két teszt megemlítette azért.
Egyébként is közben rájöttem, hogy magasfrekvenciájú jelekkel nem szórnám tele magam és a környezetem (3 hónapos kisfiam), ha nem muszáj.
Szóval maradt a vezetékes. Ebből ha a játék fontos lett volna, lehet a G5-re szavaztam volna, de én nem játszok, meg bár a fogása jó, ez a pókhálós külső nem jött be. Így aztán MX400 lett belőle. Ez viszont tuti jó, ennél több nem is kell. Pont jó.
[Szerkesztve]

kerlac
(senior tag)
köszi a tapasztalatmegosztást, hasonlókon gondolkodtam, mert én is fürödtem be már rádiós egérrel, igaz az régen volt. most már ott tartok, hogy a Rev és az MX400 között vacilálok. fps-t játszottál már mx400-al? vitte rendesen, nem volt gond vele? mert úgy tudom az ''csak'' 1000 dpi-s, ami persze épp elég kellene legyen. mondjuk nekem per pillanat egy elég régi optikai logitech egérkém van, de fps-nél nagyon lassú, ezért kéne újítanom. G5-t kipróbáltam, de nekem túl bumszli, REV viszont nagyon kézre állt, csak kicsit nehéznek és nagynak találom.
ezért is néztem ki az mx400-at, de az sajnos nem volt kibontva így nem tudtam kézbe venni. 

Cyrin
(őstag)
A 400-as pont jó nekem, ennél nehezebb ne legyen semmi, mert az már nem jó.
Én nem játszom, szóval erre nem tudok válaszolni, de v an itt egy 400-as topic, ott többet tudnak a témáról.
Én annyit tudok mondani, hogy az alap otikai egerem nem ment a műanyag laptérképen, ami az asztalon van, ez gond nélkül.
[link]
[Szerkesztve]

dikmen
(fanatikus tag)
Ez tényleg ennyire feltűnően pontatlan?

kristof92
(újonc)
Sztem nem pontatlan, nagyon jó kis optikája van 
Egyébként nálatok is eőfordul, hogy elkezdem gyorsan görgetni, és hirtelen leáll a görgő? (A görgőt normál középső gombnak programoztam.)

Avicularia
(őstag)
pár napja nekem is van egy ilyen
viszont van vele gondom
ha helyi hálón másol asszony a gépemről,vagy filmet néz akkor elkezd iszonyatosan szaggatni az egér,vagy meg is áll,és szinte semmire sem reagál 
van másnak is ilyen gondja?
nekem nincs ilyen gondom.
próbáltad már másik usb-be dugni a vevőfegységet? hátha segít.
az eszközkezelőben nincs gond? nincs valami irq ütközés?

Az-X
(őstag)
Pár napja írtam ezt egy másik topikba, gondoltam ide is bevágom...
Tegnap vettem egy ilyen MX Revolution csoda egeret. Eddig egy szintén Logitech, MouseMan DualOptical-t használtam (új korában kb. ugyanennyibe került ). Kb 7-8 éves lehet most és arra lettem figyelmes, hogy finom munkánál mintha akadozna picit... korábban ilyen nem volt. Ezekszerint az egerek is öregszenek... a gumi borítása is szó szerint lerohadt róla, de hát nagyon szerettem... no mind1 eltettem pótegérnek
Pár, rövid idő alatt tapasztalt dolog. Nagyon kényelmes.. nagyon hamar rá lehet szokni. Előttem valaki panaszkodott, hogy túl nehéz... szerintem ha ennél könnyebb lenne az már igen nagy baj lenne. Vennie kéne valami normális egérpadot... nekem egy ilyen üveg egérpadom van ezen meglököm és simán csúszik... a súlyát meg sem érzem A gombok nekem nagyon kényelmesek... a görgő dőlésével semmi gond nincs, nekem pont kézreáll. Töbnyire PS munkákra használom, eszméletlenül pontos, az oldalsó görgőn van a zoom-in , zoom-out, oldalsó gombokon a ctrl+z, nagyon praktikus Az aksihoz annyit tennék hozzá, hogy van egy Nokia telcsim ami 4 éves... a gyárilag vele kapott aksi van benne, 1 hetet kibír, pedig színes kijelző meg minden. A titka, hogy normálisan kell használni. Egyik aksi sem szereti ha folyamatosan töltögetik, időnként ki kell meríteni és teljsen feltölteni. Így nagyon sokáig bírják a Li-Ion cellák.
És végül egy kis negatívum. Nagy ritkán leülök picit FarCry-ozni... tegnap este gondoltam megnézem milyen az új egérrel... és biza nagy szomorúság fogott el. Ugyanis nem megy. A menüben minden ok, betölti a pályát és meg sem mozdul. Billentyűvel mászkálok, az egéren megy a lövés, fegyverváltás, minden de nem néz jobbra-balra-le-fel. Ez mitől lehet?
:)
Az egér drv Mouse game settingsen belül állítgatása sem segít?
Na én is vettem egy ilyen egeret, bár gondolkodtam MX1000 és ez között, de az a pár ezres mindegy 
Sokmindenkinek szaggat az egere. Nekem is néha beröccen az egér, de csak akkor ha memóriaigényes programot futtatok.
Sokan kérdezték, hogy milyen játékra. Én most stalkerrel játszom elég sokat és nyugodtan mondhatom: tökéletes. Csakhát ezis memóriaigényes progi, ezért picit megáll az egér néha. Többi játékban tükörsimán fut.
Amúgy nektek is 800mA-es akku van benne, mert valahol olvastam, hogy 700-asokat raknak bele. GOndolom akkor az enyém újabb verzió, bár nem vagyok elragadtatva attól, hogy 2-3 naponta töltenem kell :/
kezdetben nekem is hamar lemerült az egér, de pár töltés után már elérte az egyhetes üzemidőt.
a szaggatás nálam nem memória függő, hanem az USB vezérlő terhelésénél kezd beszaggatni, pl egy USBs vinyó írása közben
Hát nálam USB-ből van egy rakat. Full tele van a gépem, már nincs is üres hely, bár igaz nem használom az egészet egyszerre, csak max 3-at, mert ugye egér+bill+valamit még biztos

Kaslerka
(újonc)
Srácok!
ma vettem egy ilyen egeret és az a problémám vele, hogy ráteszem a töltőre tölt kb 1 percig aztán elkezd villogni a piros elem ikon rajta aztán megint a töltési aztán megint a piros ikon és igy megy ez a végtelenségig. A setpoint a töltési ablakánál is egyszer töltést ir ki egyszer hibát ahogy a led változik az egéren. Mi lehet a bibi?
CHIEFTEC Bravo torony, Corsair HX620W, ASUS P7P55D, Intel Core i5 - 760, Zalman CNPS9700LED, 2*2GB DDR3-1600 Kingston, GIGABYTE GTX260-896MB, 2280GB SATA WD HDD, Plextor PX-880SA, Samsung SyncMaster 2433BW (24'')
vettem egy USB-s wifi-t. csöppet beszaggat tőle az egér. mondjuk ezt egy p3 cerka alatt csinálja, a konfigomnál lévő gépen még nem teszteltem. de ezt rossz előjelnek gondolom 
Szerintem ez csak a pIII gyengeségét mutathatja. Nálam nem lassú ennyi usb cucc mellett. 
igen
egyelőre a c2d alatt nem észleltem ezt a gondot
de néha mégis 

magyara
(újonc)
Hello!
Ma kezdtem üzemeltem be az MX Revolution egeremet, és nálam is erősen jelentkezett a szaggatás problémája, de kb. egy óra próbálgatás után sikerült megoldani azzal, hogy a jeladót egy három méteres USB hosszabító kábelbe dugtam. Előtte próbáltam más aljzatba dugdosni az ASUS A8N-SLI DELUXE alaplapomon, de az nem használt. Lehet, hogy az segített, hogy közel raktam az egeret a vevőhöz, mert 30 centiméter távolságból tökéletesen kezdett üzemelni az egér, majd ezután már 3 méterről is szaggatásmentesen működött. A görgető is tökéletesen működik, és tényleg nagyon hasznos tud lenni. Az egér fogása kitűnő, a töltöttséget jelző ledeket pedig végre olyan helyre sikerült rakni a mérnököknek, amit a kezem eltakar, ezért sötétben sem zavaró, ráadásul ha nem használom az egeret, automatikusan pár másodperc múlva kialszanak ezek a LED-ek. Talán nem tűnik fontosnak, de az előző MX700-as egerem lemerültségét jelző vörös LED jól látható és nagyon éles fényű volt, ami sokszor zavart.
Összefoglalva: az első 15 perc használat után vissza akartam küldeni az egeret, és innen további kb. fél óra fórum olvasgatás és próbálgatás után eljutottam a király ez az egér állapotig, tehát véleményem szerint az egér nagyon-nagyon jól sikerült, de azért minden kezdet nehéz.
Az elemek élettartamával kapcsolatban sok kérdést szoktak feltenni, pedig nagyon egyszerűen össze lehet foglalni, hogyan kell bánni a NiMH és Li-Ion akkumáltorokkal:
1. mielőtt használnánk az egeret töltsük legalább 8 órán keresztül, de az sem baj, ha egy egész napig, mert a modern töltők csepegtetetéses módszerrel az egyébként feltöltött akkumulátort tovább tudják tölteni, amivel némi plusz üzemidőt nyerhetünk.
2. az első feltöltés után addig használjuk az egeret, amíg az teljesen le nem merül, de annyira, hogy az egér mutatója már meg sem mozdul. Ezután tegyük töltőre az egeret, és töltsük 8 órát, majd ismét merítsük le teljesen, és végül harmadszor is töltsük 8 órán át.
3. A fenti gyakorlat kissé mocerásnak tűnhet, de két MX700-as egerem is volt, az elsőnél nem alkalmaztam ezt a módszert és legfeljebb 3 napig bírta, a másodiknál rendesen végigjátszottam ezt a procedúrát és 4-5 napig bírja már három éve (napi 5-8 óra intenzív használat mellett használat mellett), tehát megéri a fáradtságot.
4. Nem szabad lemerült állapotban tárolni az egeret, mert az káros az akkumulátornak (mindegyik fajtának).
Fentiek a saját és egy tapasztalt műszerész ismerősöm tapasztalata alapján születtek, és eddig sok eszköznél sikerült velük plusz üzemidőt kisajtolni, de garanciát nem adhatok.
Ha bárki szerint a fentiekben tévedtem, akkor csak azt bizonyítja, hogy ember vagyok, de azért remélem, lesz olyan, aki hasznosnak találja.

ulver
(újonc)
Sziasztok!
"Okos fejemmel" elvesztettem a logitch rev. egermhez a vevőt. Tud valaki segíteni abban, hogyan lehet szerzni ilyen vevőt. A logitechet már kérdeztem... ők azt mondták: így jártam. 
Hat ez az eger valami nagyon durva cucc.Megtartottam egyet magamnak,es hat nembantam meg egyaltalan.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
Ez a megállapításod NiMH aksikra igaz.Lithium aksiknál nem szabad ezt az eljárást alkalmazni, sőt kifejezetten nem tesz jót neki ha teljesen le van merítve.Bár azt mondják a Lithium aksit 1x16órát kell formázni, kiderült hogy ez is hülyeség.Az 1x teljes feltöltésen kívül ezekkel az aksikkal nem kell többet foglalkozni.
Bár aki akarja töltheti 3x 16 órát ha úgy gondolja jobb lesz tőle.
Csak ne merítse le teljesen. 
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)