Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) Degeczi válasza hashpoque (#50) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

gusztus dolga, ilyesmire én pl. jobban szeretem ezt a határozott nyomáspontot adó megoldást

(#52) Játékos

Játékos
(PH! addikt)

Sziasztok Urak!

Én is gazdagodtam egy Harmony 555-tel. Azt szeretném kérdezni, hogy ez a kütyü ki szokott kapcsolni? Vagy állandóan ott van rajta a "Welcome to your remote." felirat? Illetve mintha azt olvastam volna, hogy mozgásérzékelős a cucc, és mikor kézbe kapom, akkor feléled. Nekem semmit se csinál, ha kézbe kapom. :N
Mit tudtok mondani ezekről a kérdésekről? :U
Köszi a segítséget! :R

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

(#53) ISZOLE válasza Játékos (#52) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Hosszú idő kell neki mire mélyalvásba rakja magát (talán 2 óra), aztán működik a mozgásérzékelő és fölébreszti, egyébként nem kell.
A feliratot azt hiszem a help üzemmód átállításával lehet eltünteni.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#54) Játékos válasza ISZOLE (#53) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Köszi! Az nem állítható be, hogy mennyi idő múlva "aludjon el"? :U

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

(#55) Atom Maki válasza Játékos (#52) üzenetére

Atom Maki
(tag)

1 óra inaktivitás után kikapcsol. Ha ezután kézbe veszed - vagy csak megütögeted a felületet amin rajta van :D - akkor bekapcsol. :)

Mit hallott a Terminátor utoljára? Dik'má szinesfém!

(#56) Atom Maki válasza Játékos (#54) üzenetére

Atom Maki
(tag)

Az időtartamot nem lehet beállítani.

Mit hallott a Terminátor utoljára? Dik'má szinesfém!

(#57) Játékos válasza Atom Maki (#55) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Valóban! Egyszer fel is tönt, hogy kézbevételkor elkezdett világítani, de azt hittem, hogy megnyomtam egy gombot. Aztán rájöttem, hogy ekkor "ébred"... :K
Köszi!

Egyébként imádom a cumót! Brutális módon testreszabható! :C

(#58) Játékos

Játékos
(PH! addikt)

Sziasztok!

Azt mondjátok már meg légyszi, hogy miért van az, haogyha a PC-t irányítom vele, akkor az iránybillentyűk (akárhol használva) mindig kettőt léptetnek? Mennék egy menüben pl., és egyet nyomok, kettőt lép.
Köszi előre is! :R

(#59) kissdani

kissdani
(kvázi-tag)

Ilyen távot vennék aki el szeretné adni irjon privátot!

AsusP5B_Q6600 3.2Ghz_3Gb 800Mhz_2Tb WD_Sapphire 4870_Acer19''Tft_UE46C7700 LED_HP 6820s_Xbox 360 Jasper Jtag_Harman Kardon_Logitech Harmony_

(#60) PiEm-14B

PiEm-14B
(újonc)

Ezt én is szeretném tudni. Valaki azóta kiderítette?

(#61) PiEm-14B válasza PiEm-14B (#60) üzenetére

PiEm-14B
(újonc)

Azt akartam kideríteni, hogy sikerült-e már valakinek megfejteni, hogy mi a különbség a Refresh és a normál modell között, csak elbénáztam az előző hozzászólást. :)

Egyébként nekem már volt egy 525-ös és engem is kifejezetten idegesített a click-es navigáló gombcsoport. Nem emiatt, de valakinek odaadtam és most egy 555-set szeretnék, ezért kérdeztem az előbbit.

(#62) Rosep

Rosep
(senior tag)

Én is 555-öst vennék.

És én is azon agylok mi lehet ez a Refresh? Logitech honlap nem tesz említést ilyesmiről...
Tud valaki egy boltot ahol tényleg lehet is kapni 10-ért a kütyüt?

(#63) PiEm-14B válasza Rosep (#62) üzenetére

PiEm-14B
(újonc)

A logitech honlapján an egy cégnév, a magyarországi képviseleté. Kis tudakozással találtam egy telszámot hozzá, felhívtam és egy magyar nyelvű menü után egy angolul beszélő hölgyike fogadta a hívást. Mondjuk lehet, ha magyarra váltottam volna, akkor ő is :), mindenesetre azt mondta, hogy nem tud kétféle változatról az 555 modellen belül. Kérdeztem, hogy Európában nincs-e az 555-ös kék színű kijelzővel mint az USA-ban, de azt mondta nincs.

(#64) Rosep válasza PiEm-14B (#63) üzenetére

Rosep
(senior tag)

Köszi!

(#65) Rosep

Rosep
(senior tag)

Úgy néz ki kifutott lett az 555 és már sehol se kaptam... :(

(#66) Tonyk válasza Rosep (#65) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

hegyekben áll, én is most vettem!

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#67) scanman

scanman
(lelkes újonc)

Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy a 885-ös verziót ismeri-e valaki, van-e vele tapasztalat?
Tetszik, hogy tölthető, nincs vele a fentebb olvasott elem/akksi gond :)
Formás, tetszik is, de jó lenne személyes tapasztalatokról olvasni...

scanman

(#68) Kaszi59 válasza Stehe (#14) üzenetére

Kaszi59
(újonc)

Logitech Harmony 785-ös van nekem.Ezek a távirányítók mindent visznek,mivel ha adatbázisba nincs a cuccos,akkor te magad az eredeti távkapcsival betanítod.
Viszont a klímával lehet szívni!! Most tépem az agyát,de nem akarja az igazságot.Pontosan az LCD távirányító miatt nem veszi a lapot.Mivel a klímáén 1 gombra több utasítás tartozik,ezért a harmony ezt a léptetést nemtudja lekövetni.Hiába hozok létre különválasztva gombokat,nem értelmezi azokat.Még szórakozom vele,de szerintem nemfog menni.Bekapcsolás az megy egyenlőre,de a kombinatív gombok nem.Egyébként nagyon szuperak ezek a távkapcsik.Nálam minden cucc erre van hangolva.Igaz a finomítások is sok időt vettek igénybe,de nagyon megérte a fáradozást.Attól meg nemkell tartani,hogy elfelejt valamit.Ha tönkre menne teljesen(mondjuk) és kicserélés lenne egy másikra-sőt nem azonos típusu Harmony-ra- akkor felmész az ID-el a szoftwerrel az adatbázisodra és ott mindent ugyan ugy megtalálsz hozzá ahogy korábban beprogramozva hagytad.
Két dolog van ami kicsit Gáz.!! Egy kevés angol azért tényleg kell hozzá.De parázni azért nem kell tőle! A másik: Kicsit lomha az adatbázisban a közlekedés a szoftwerrel.A Logitech ezt rendbe rakhatná!!! A felületet sem lenne nagy gond Magyarítani,de sz ördög tudja a cég ezt miért nem teszi meg?! Igaz már megszoktam a Logitech-től.Billentyűzet nincs magyar(Lásd:G-15) A korábbi Webcamerákhoz meg nincs Win7-es driver támogatás stb.
Dobd el vegyél másikat és tanulj meg Angolul. Egy jó tanács :Már ne Angolul tanuljatok !
Jönnek a Kínaiak ......: D :W

(#69) Kaszi59

Kaszi59
(újonc)

A 785-höz kis adalék.
Háttérkép színe bármilyenre cserélhető
Slide show-ba képeket rakhatsz be.Nekem családi fotokat játszik le pl.
Semmit nem fogyaszt szinte.több mint 1 éve nyúzom.2 hetente töltök rá kb 1 órákat.
Az adatbázisban van egy olyan beállító hely,ahol a tulajdonságait állíthatod be.
Pl.Kattogjon,meddig világítson(de ki is kapcsolhatod) Reakció időt is itt állítod.Ez azért jó
mert vannak tehetetlenebb készülékek amik hosszabb időt igényelnek. :C
Játékosnak egy tipp.Miért ugrik 2-őt.Próbáld meg azt a gombot úgy állítani (tanítani)
hogy RAW-ba csinálod.Ez egy Direkt mód.Ha pl semmire sem reagál vagy nem a szád íze
szerint megy akkor ez szokott segíteni.Nálam is 2 ugrik a hangszabájzója.
Viszont a Tv sehogy se akart bekapcsolni simán.Akkor adtam be neki a RAW-módot és az
kikényszerítette belőle. :K

[ Szerkesztve ]

(#70) quby

quby
(senior tag)

SzIasztok!

Már egy ideje 885 tulja vagyok és nagyon meg vagyok vele elégedve. Eddig mindössze egy alkalommal kellett neki megtanitani jelet (egy sat-os beltéri egyetlen gombját), azon kivül mindent simán adatbázisból kezel!
A programozása nekem kicsit béna, Idióta amerikai barmoknak kitalált kezelöfelülettel minden egyszeű szarra rákérdez 3x. Kéne valami advanced user tipusú programozási lehetöség is.Eddig minden programozási gondot meg tudtam oldani egészen idáig:

Most a nagyszobai rendszerem úgy néz ki, hogy TV nézés központja egy HD-s digitális műholdas beltéri. A megjelenitő egy eccerű 24-es full HD samu monitor, ami monitorként is működik. Tehát nem kell bekapcsolni, hanem amikor kap jelet HDMI-n akkor bekapcsol magától. Beépitett csirke szokol minöségű hangszórók vannak a monitorba, de máunika sáúhoz meg józsi baráthoz tökéletes. Ha meg komolyabb hangú csatornát nézek (HD-s filmcsatornának van hogy dolby digital-ban is jön a hangja) akkor bekapcsolom az optikával öszekötött digitális erösitőmet és a hang azon jön. ÉS itt jön a képbe a programozási gond.
Mivel több eszközt is használok a TV nézéshez ezért muszáj vagyok neki Activity-t szerkeszteni. Ezzel nem is lenne baj. De activity használatakor minden - az activityben résztvevő - eszközt bekapcsol. Márpedig nekem 20 alkalomból csak egyszer van szükségem az erősítőre (merthogy többnyire rtl klub meg tv2 megy). Azt meg tudnám csinálni hogy a plusz gombokra odateszem a erősítő kikpcsolásához szükséges gombokat , de akkor is állandóan bekapcsolja én meg ki. Az activity végén meg megint bekapcsolja, mert ugye küld neki kikapcsoló jelet is (ami ugyanaz mint a be). Arról nem is beszélve, hogy mivel TV nézést választok ezért mindenképp be kell vegyek az activity-be egy megjelenitő eszközt is és azt is be akarja kapcsolni. Bár ezt megoldottam úgy hogy a konyhai tv-t kapcsolja be ami úgysem kapcsol be ugye mert messze van. :D De az erősitőre nem találtam megoldást. Van ugyan custom az activity-be (asszem genericnek hivják), de az is az eszközök bekapcsolásával kezdödik . És mindent tudok szerkeszteni csak a ki bekapcsolást nem tudom kivenni.
Ennek megoldására várok harmony userektöl ötleteket.

Még egy pár szó a 885-röl. 9 hónap használat után.:
Teljesen véletlenül jöttem rá hogy a régi Nokia 6610-es telefonomban lévő akkumulátor teljesen kompatibilis a harmony eredeti akksijával. Ugyanolyan méretü alakú feszültségű és összes tchnikai paraméterében egyezik. A telós akksi 150mA-el kissebb ennél fogva kicsit véknyabb is de tökéletesen megy vele.
A töltésre szolgáló bölcső és a távir közt nem mindig jön létre a kapcsolat azonnal, néha kicsit piszkálni kell, ami már idegesitő, gyakran megszakad a töltés, amit csak akkor veszek észre ha használnám és lemerűl. De sztem be fogok avatkozni egy forrasztópákával és némi ónnal.
Amúgy nagyon tuti kis kütyü szerintem nagyon megérte az árát, bár 885-öt már bagyon nehéz találni.

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#71) Alex91 válasza Kaszi59 (#69) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nálam is 2 ugrik a hangszabájzója.

Nalam is volt ilyen gond, de ezt is lehet szabalyozni, csak ugye olyan xar a hozza adott progi, hogy mar fogalmam sincs, hogy milyen menetben, es mit kellett beallitani hozza :). De nalam megszunt ez a gond.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#72) Alex91 válasza quby (#70) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Tobb activity kell. Az egyik csak a TV-t hasznalja, a masik meg TV+erosito. Ha nezed a TV-t szimplan, es mennel az erositot hasznalo csatornara, akkor megnyomod az Activity gombot, es kivalasztod azt az Activity-t, amiben szerepel az erosito. Elvileg ilyenkor tudja, hogy megy a TV-d, es nem nyomja ki.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#73) quby válasza Alex91 (#72) üzenetére

quby
(senior tag)

Na ezt kipróbálom....ilyen kézenfekvö megoldás eszembe sem jutott....:DDD

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#74) imiadmin

imiadmin
(tag)

Sziasztok,

Valaki találkozott olyan problémával, hogy a Logitech harmony 555 lcd-je csak sárgán világít... nem látszik rajta semmi. (Egyébként működik)

Olvastam, hogy safe modban lehet firmware-t frissíteni... megcsináltam, de ez sem javította meg. :W

Üdv
Imi

(#75) havri1 válasza imiadmin (#74) üzenetére

havri1
(senior tag)

Helló!

Nem esett le?
Sajnos láttam már ilyen hibásat , annak kijelző csere lett a vége. (bár annak 1-2 sor azért látszódott)
Lehet a kábel szakad le róla, és csak a háttér világítás megy.

Google Nexus S - MIUI ROM 2.5.25 + Air_Kernel_v4.2_65fps+blue [CFQ/Ondemand]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.