Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) Topa00

Topa00
(tag)

Ezzelk a kártyával nagyon brutális! Audigy 4! nagyon király a cucc! üdv :D Ajánlom mindenkinek!

(#52) brumesz válasza Topa00 (#51) üzenetére

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

szia!én is beszereztem egy g51-et...egyelőre alaplapival hallgatom és így is f@sza,szerinted megéri benevezni egy rendes hangkariba emellé?sokkal jobb?

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#53) djtoomi válasza brumesz (#52) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát minden hangfal sokakl jobb hangkarival,megjönnek a mélyek, a magasak, ritmust kap, nem lessz háttérzaj, egy normális hangkarival élmény zenét hallgatni rajta. :K

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#54) djtoomi válasza Juron (#47) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

X-Fi oem felejtős, ugyanaz mint a sima audigy 1 vagy 2 kb, xtreme audio jó,meg extreme gamer,fatal1tyt nem ajánlanám, drága de nem éri meg.Szoftvert meg netről is lelehet szedni hozzá, és a memóriachipen kiívül más különbség tudotmmal nincs az extreme gamerhez képest.Én mondjuk még nem hallottam ilyen cuccot csak shopping centerben, nagyteremben de ott is volt hangja. :K

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#55) Balika911 válasza brumesz (#52) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Megéri, sokkal jobban fog szólni.

(#56) Topa00 válasza brumesz (#52) üzenetére

Topa00
(tag)

megéri, én is azt hittem hogy nem fog valami nagyot szolni, de a kártyával tényleg teljesen más!

(#57) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi mindenkinek a gyors választ! :R

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#58) Juron

Juron
(lelkes újonc)

Én is köszönöm az infót! Hétfő vagy kedd körül meg is hozzák a G51-et. Kössz a hangkártya infót is! Azt majd később veszek. Egy helyen még lehet rendelni SB X-Fi XtremeMusic -ot, azt hiszem az jó lesz. Olcsóbb mint az XtremeGamer + aranyozott csatlakozós, nagyon dicsérték.

Tényleg olyan jó az XtremeMusic? Ismeri valaki, vagy van róla topic?

Whithout order and honour, there is no real life

(#59) Juron válasza Juron (#58) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Oké, megtaláltam az X-FI topic -ot. Itt volt az orrom előtt...

(#60) Juron válasza Topa00 (#56) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Utána néztem a hangkártyáknak, az ExtremeMusicról azt írták kb olyan jó mint a fatal1ty, csak nincs rajta X-ram. A music 18-9 ezerbe kerül (fatal1ty 32-4), de nem nagyon lehet kapni.
Szerencsére találtam egy helyet ahol még kapható, gyorsan meg is rendeltem.

Tegnap megjött a G51. Tényleg jól szól! Elégedett vagyok vele! Ennyiért tényleg nagyon jó!
Most már még jobban érdekel milyen lesz hangkártyával!

EGY TIPP! Próbáljátok ki, nekem nagyon bejött - úgy nézzetek filmet, hogy 4.0 -ba állítjátok a hangot, majd game módba kapcsoljátok a mátrixot! Sokkal dinamikusabb, ütősebb mint 5.1 -ben!!! A térhangzás egyáltalán nem szenved csorbát! Sőtt!

(#61) Juron válasza Topa00 (#56) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Ma meg jött az X-Fi Music! Húúú! Nagyon szuper! Nagyon megéri venni egy jó hangkártyát!!
A G-51 nem egy felsőkategóriás cucc, de ezzel nagyon klassz!
És igazad volt, teljesen elég a teljesítménye számítógép elé!

Amúgy néztem ezt a hangszóró "tapétázást" , és egyetlen értelmét találtam ami szerintem jó ötlet - ha falra szerelik fel, olyan színű papírral kell "díszíteni" a hangszórók burkolatát mint amilyen színű a fal! Így talán jobban harmonizál egy kicsit a környezettel.

Egyébként én inkább állványokat használok, nem szeretem a falfúrkálást, különösen nem a lógó zsinórok látványát.

(#62) Topa00 válasza Juron (#61) üzenetére

Topa00
(tag)

na örülök hogy tetszik! én is meg vagyok elégedve vele! hát igen! az a hangszórótapétázás elég.....
de nem az a lényeg!
bármi tapasztalatod van írd meg! üdv
Topa

(#63) Shono

Shono
(fanatikus tag)

Üdv!

Én most szeretnék beszerezni egy G51-et, és az iránt érdeklődnék, hogy hol érdemes megvenni? Tudom fura kérdés, de komoly.
Néztem egy adag oldalt és elég változó az ára: 38-47e Ft. És azért az nem mindegy.
Egy bajom van csak, hogy ahol olcsó, ott csak házhoz szállítás van (+3e Ft)

Valaki tudna egy tuti helyet, ossza meg velem. thx.

(#64) Juron válasza Shono (#63) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

http://www.edigital.hu

Ők ingyen hozzák. 39.900 Ft. Én tőlük rendeltem.

(#65) Rolly21

Rolly21
(újonc)

szevasztok a kérdés lenne ha dvd-hez akarom akkor g51 vagy netán 5000,5005-ős genius?
elöre is köszönöm az infot

(#66) Juron válasza Rolly21 (#65) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

vldani hozzászólása a topic elejéről:

"Nagyon fogod szeretni, én nemrég adtam el,pár napja,de nagyon szerettem, csak már kevés volt,de játékokban vérprofi, zenénél sem rossz, de filmekben egyenes kiváló!!! Előtte 5000-es Geniusom volt,az sem volt olyan rossz,de ez ahhoz képest rohadt jó volt!"

(#67) aboriginal74

aboriginal74
(fanatikus tag)

Segasztok!

Már ne is haragudjatok, de mióta hasonlítunk össze egy logitech hangrendszert egy idézem:
"Nekem van egy,utóbbi idők legjobb cucca,pedig hallottam már egy két klipschet is,JBL-et rengeteg,hamman kardont is,de ez mindent odaverZ5500"....

Kedves vldani nem akarlak, de tényleg nem akarlak megbántani, bölcsebb maradtál volna ha meg sem szólaltál volna...

Hamman-Kardon, Klipsch, JBL.....EMBER ezek már akkor profi cuccokat gyártottak embereknek akik nem a segg****ben hordják a fülüket, amikor a PC még csak fogalom sem volt!!!

Bocs, nem személyeskedek, mert az nem szép, de szépen kérlek ne írj zagyvaságokat...thx

Amúgy jó cucc ennyi és nem kell kifényezni, pc alá kíváló, de ott meg is áll....

Have a nice day :DD

i don't know, but i need energy

(#68) veszy

veszy
(újonc)

Szevasztok.
Akinek van ilyen, lécci árulja el hogy milyen hosszúak a hátsó hangszórók kábelei.
Előre is köszönöm.

(#69) Juron válasza veszy (#68) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Mélynyomótól a hangszóróig kb pont 4 méter. Lemértem, de nem "feszesen".

(#70) Kis zöld izé válasza djtoomi (#54) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

X-FI Xtreme Music és X-FI Xtreme Gamer MX nem fatality hanem sima gamer szóval MX Gamer között azért van különbség.Megéri azt a +10000 pénzt.A Music nem tudja az EAX 5.0-át legalábbis hardveresen.Szóval egy G51-es szetthez pont hogy a Gamer a legjobb választás mind zenére mind pedig játékra.

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#71) Gvad

Gvad
(lelkes újonc)

Most nézegetem ezt a rendszert. Gamer hamgkarival,házhozszállítással a cellkomnál 57190 huf. A gamernél a "retail" megnevezés mit jelent ?

(#72) Gvad

Gvad
(lelkes újonc)

A g51 már tuti meglesz,de az SB Gamer lehet felejtős lesz mellé,mert a haveromnál nem tökéletes vele a mátrix mód. (serceg a hátsó hangfal :Y ) Az x-fi totyikban rákérdeztem , hátha tudja valaki a megoldást és mégis az lesz.

(#73) Gvad válasza Gvad (#72) üzenetére

Gvad
(lelkes újonc)

Ha már nem ír senki akkor mégis g51+ c x-fi x Gamer lesz.Az idő úgylátszik megoldja a problémákat, x-fi totyikban megvan a megoldás (ha igaz is ,akkor nagyon piti lámaság miatt volt :W )

(#74) Kis zöld izé válasza Gvad (#73) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Bocsánat kijavítom magamat!A music tudja az EAX 5.0-át csak az Audio nem.De sztem ehez a szetthez minimum elkél egy gamer.1ként jól szól ez a kisz szett?Nekem egy 5500-as logim van de ettől függetlenül még feltételezem hogy nem szól rosszul.

Bye!

(#75) Gvad válasza Kis zöld izé (#74) üzenetére

Gvad
(lelkes újonc)

Egész jól szól,hallottam az 5500-at is azon is gondolkoztam,az kinézetre is ,meg hangra is jobban tetszik,de kicsi a szoba ahová lesz. Meg azt kb dupla áron tudnám beszerezni,mint ezt.

(#76) scorpy02

scorpy02
(fanatikus tag)

Ha pc-re is és konzolra is rá lenne egyszerre kötve a cumó, akkor hogyan tudnám állítgatni, hogy éppen melyik alatt szóljon? A megoldást ezesetben csak a kábelhuzogatás jelentené? :U

(#77) Juron válasza scorpy02 (#76) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Van rajta külön sztereó csatlakozás (kompozit - fehér+piros), a számítógéphez valón kívül.

Csak ne menjen a PC meg a konzol egyszerre...

(#78) nsgze

nsgze
(újonc)

akinek van G51 hangcucca, megnezne hogy ott is hallhato a melynyomobol sipolas kikapcsolat allapotba?

az enyembol egy picit lehet hallani

(#79) jubilleum

jubilleum
(fanatikus tag)

hello
lenne egy kérdésem, amit egyedül nem tudok megválaszolni:)
z5500 vagy g51?
az az árkülönbség ami a kettő között van megéri a többletszolgáltatásokat?

egy 10nmes szobácskám, és mostanában veszek új gépet, új géphez meg új hangfal is dukál:)

(#80) gabber01 válasza jubilleum (#79) üzenetére

gabber01
(fanatikus tag)

Neked biztos hogy nem éri meg. 10nm-es szobába z5500??? Akkora teljesítmény teljesen felesleges egy akkora szobácskába, hacsak nem falat akarsz repeszteni vele. Tökéletesen elegendő a g51 (még az is sok), és hangminőségben sem fog érződni a különbség.

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

(#81) ntommy válasza gabber01 (#80) üzenetére

ntommy
(lelkes újonc)

Szia.Nála mis felmerült ez a kérdés. Mondjuk én vinném házibuliba is...:dnemtom hogy mennyire érdemes...szobám mérete kb 35nm. a g51 ujabb rendszer mint a z-5500? váá netudok dönteni! Légyszi segitsetek mert a jövöhéten már venném is. Köszi

Ja és nem játékra használnám elsösorba hanem zenére filmre. Néha napján játszok csak...

a hangkártyám:na ezt hol tudom megnézni?everestben ézem de nemtalá :F lom

[ Szerkesztve ]

(#82) Balika911 válasza ntommy (#81) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ha van rá pénz, akkor 35 négyzetméterre már a Z-5500-at vedd, ott ki tudja szólni magát. Házibuliba biztos nem vinnék ilyen cuccot, oda a sztereó erősítő és két szép nagy hangfal való, nem a számítógépes házimozi rendszer.

Amúgy a G51 az újabb, de nem tökmindegy, ha a Z-5500 úgyis jobb? :)

(#83) gabber01 válasza Balika911 (#82) üzenetére

gabber01
(fanatikus tag)

A jobb az mindig relatív. Persze minőségibb, erősebb, nagyobb...de drágább is, és sokaknak minek? Úgysem tudják kihasználni.

(#84) gabber01 válasza ntommy (#81) üzenetére

gabber01
(fanatikus tag)

Én azt mondom még neked is elég a g51, bár nálad már telán megmutatkozna a z5500 előnye is. Tehát ha nem akarsz ezen spórolni akkor z5500, ha szmít az ár, akkor a g51 is bőven ki fog szolgálni sztem.

A hangkártyád Everestben a DirectX fülön belül találod, ott is a Directx hang vagy zene fül alatt. De ha nem tudod milyen van, akkor én integráltra tippelek, akkor pedig mindenképp vegyél egy normális kártyát.

(#85) Balika911 válasza gabber01 (#83) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A két termék tulajdonságait összehasonlítva van úgy, hogy el tudjuk dönteni, melyik a jobb. Amiről Te írsz, azt úgy nevezném, hogy "a megfelelőbb". A jobb és a megfelelőbb pedig nem mindig ugyanaz.

Én ilyen értelemben használtam ezeket a szavakat, persze, a Te megközelítésed is teljesen érthető és elfogadható. :K

(#86) Eagl3

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meléyiket érdemes ehhez a cucchoz megvennem?

SB X-Fi Xtreme Music OEM / 16.500,- HUF bruttó
SB X-Fi Xtreme Gamer OEM / 17.500,- HUF bruttó

(#87) NxAlex válasza Eagl3 (#86) üzenetére

NxAlex
(fanatikus tag)

Valaki tudja milyen különbségek vannak a Music és Gamer verzió között?

(#88) Kis zöld izé válasza NxAlex (#87) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Leginkább marketing különbségek. :DDD De azért jobb a gamer.Amúgy:[Creative]

Bye!

(#89) NxAlex

NxAlex
(fanatikus tag)

vl dani ezt írta: A matrix az olyan,hogy pl egy 2.0-ás zenét halgatsz a winampban,driverben is 2.0 van beállítva,megnyomod matrix gombot,és mind a 6 hangszóróból szól,vagy pl notira dugod rá,ott csak 2.1 jön ki maxmium,és arra van a matrix,nem nagy cucc,ugyanaz mintha a driverben bekapcsolnád hogy 5.1.

Ezt tudja valaki, hogy milyen driverrel lehet megoldani mert nagyon érdekelne.

(#90) Eagl3 válasza NxAlex (#89) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom a hangkártyád driverében...

(#91) Juron válasza nsgze (#78) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Igen, az enyém is "sziszeg" mert sípolásnak nem nevezném, de csak teljes csendben tűnt fel (mikor heverészve olvasgattam). A számítógép bekapcsolt állapotban mindenképpen hangosabb, olyankor egyáltalán nem lehet észrevenni.
Ha meg kikapcsolom, akkor amúgy is áramtalanítom a rendszert (elosztó kikapcs).

Tök csöndben is alig hallható - nyomoznom kellett honnan jön ez a "rejtélyes" hang (a mélynyomóból).

Egyébként halkan búg is a hangfal alapból, de ez is csak tök csöndben hallható, bekepcsolt gép mellett nem (és halk, külön beszerelt ventilátoraim vannak).

Szóval használat közben semmi zavarót nem észlelek!

(#92) Juron

Juron
(lelkes újonc)

Házibuliba kevés a G51. Az tuti!
Filmet nézni egy átlag szobában, meg gépezni tökéletes, de egész lakást betölő, erős zenebonára semmiképp nem ajánlanám!

(#93) Juron válasza NxAlex (#87) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Nézz szét az X-Fi topikban. Én is ott olvasgattam mielőtt megvettem a music -ot.

(#94) Juron válasza NxAlex (#89) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

A mátrix módot addig használtam míg nem szereztem X-Fi music -ot. Aztán felesleges lett mert a kari drivere mindent profin felkever 5.1 -be (plusz 100x jobb így a hangminőség).

Zenét hallgatni mátrix móddal POCSÉK, arra borzalmas (szerintem)!
De HA nincs jó hangkártyád, akkor NAGYON JÓ játékokhoz, filmekhez!!

Konzoloknál is klassz! PS2 -őt nyomok rajta, és szuper!
Sőtt asztali DVD lejátszóra is rákötöttük (sztereóban, aztán mátrix módra kapcsoltuk), és szuper jó!

(#95) Kis zöld izé

Kis zöld izé
(senior tag)

Hi mindenki!

Beszereztem egy ilyen sunyi kis herkentyűt. ;] Kellemeset csalódtam benne,pedig van Z-5500-as szettem is, de komolyan mondom, hogy ha játékról van szó akkor jön elő a szörny a kis dögből. X-FI Gamerrel használom és nagyon kira ahogy szól. Egy 15m2-es szobát hiánytalanul betölt a telt hangjával. Nem is gondoltam volna.... :DD Vélemények,tapasztalatok esetleg valaki?

Bye!

(#96) Eagl3 válasza Kis zöld izé (#95) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Dejó, h. jöttél. :)

Épp azon töprengek, (mivel költözés előtt állok, panelba megyek kertes házból) hogy meyiket válasszam az általad említett hangcuccok közül (z-5500 vagy G51).

Namost én is egy kb. 15m2-es szobába fogom tenni, sok zenét hallgatok, filmezek elég gyakran illetve játszom is :D
Túl nagy a teljesítménye szerinted egy Z-550-as nak ekkora helységbe? A zenék hogy szólnak a G51-en a Z5500-hoz képest? Filmekben melyik teljesít jobban? Megéri a külömbözetet a Z-5500? :B

(#97) Kis zöld izé válasza Eagl3 (#96) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Ha leginkább zenére és filmezésre kell akkor tutira 5500-as szettet válaszd, na és persze ha van dellád! :DDD Az, hogy egy 15nm2-es szobába teszed be nem azt jelenti, hogy max. kakaón kell döngetni. Nekem is 15nm2-re van betéve és a megfelelő beállítások mellett dinamikusan szól. De azért jó tudni, hogy ha arról van szó akkor van még ott kakaó. A G51 játékokban nagyon tuti. Zenére is jó de a fő profilja a játék. Zárószóként, válaszd az 5500-as szettet. Minden kategóriában jobban teljesít mint a G51, érthető módon és nem olyan nagy az árkülönbség. Én csak kíváncsiságból vettem meg a G51-et. De az 5500-as után nekem ez már kevésnek mondható, de ettől függetlenül meg merném kockáztatni, hogy a játékokban sokkal aktívabb módon teljesít mint az 5500-as szett, ugyan nem akkora teljesítménnyel, de ne keverjük a minőséget a teljesítménnyel. Az 5500-as szettnek a fő profilja a mozizás. Te tudod, hogy melyiket választod. Részemről mozira és zenére 5500 játékra pedig G51 pláne 15nm2-en.

Bye!

(#98) Eagl3 válasza Kis zöld izé (#97) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem, köszönöm a válaszod. Alszom rá pár napot :D

(#99) Kis zöld izé válasza Eagl3 (#98) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Sikerült rápihenni a választásra?

Bye!

(#100) Eagl3 válasza Kis zöld izé (#99) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valószínű Z-5500 lesz.
De csak akkor veszem meg ha már költözök szerintem. 1-1,5 hónap kb. :)

Ha nagyon szarul leszek anyagilag akkor marad a G51, az sem lehet túl rosz választás. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.