Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) bluobluo válasza americanidiot (#300) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

Oké!
Köszi
Van 2 féle illesztés az alaplapomon.
Amúgy PCI-E és sima közt hangzásbelileg van külömbség?
Mert úgy tudom a sima olcsóbb, akkor azt venném

Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!

(#302) americanidiot válasza bluobluo (#301) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Nincs hangzásbeli különbség, azt vedd amelyik kényelmesebben elfér az alaplapodon. :)

[ Szerkesztve ]

(#303) bluobluo válasza americanidiot (#302) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

Köszi!
P45 DS3R alaplapom van, mondjuk jó volna, ha a videókártya alá esne, mert a HD4850 kegyetlen melegszik, de ha arra gondolok, hogy egy 14 centis venti kavarogtatja a levegőt a házban, akkor lehet mindegy... ;)

(#304) americanidiot válasza bluobluo (#303) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Akkor lehet jobb választás lenne a PCI verzió (D1).

(#305) bluobluo válasza americanidiot (#304) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

Lehet.
Mivel még nincs meg a kártya, (lehet a leírásában benne van), de akkor is megkérdem: :B
A G51 összekötése a xonárral, hogy megy?
Próbáltam rákeresni a google-n, de csak kicsi képet látok, és nem látom az írást a xonár-on rendesen, akárhogy nézem...
Az ipon szerint értelemszerűen szint szinnel, de ezen a karin minden aranyozott! :B :DDD

(#306) americanidiot válasza bluobluo (#305) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Benne lesz a leírásban. :)

(#307) LJ.

LJ.
(kvázi-tag)

Sziasztok!

No pár napja én is beszereztem ezt a kis Logitech rendszert. Többségében zenére és filmnézésre vettem. Viszont meg kell mondanom csalódtam benne így elsőre... Valahogy nem szólnak olyan jól a szatleitek mint ahogy azt vártam... nem érzem a középtartományt, a basszus búg, a magasok pedig túl magasok, nincs köztük semmi...

-Lehet hogy ez egyenlőre mind csak az integrált hangkari miatt van? (asus p5n32-e sli plus) Tudtok ajánlani valami ütősebb hangkártyát ami illik ehhez a rendszerhez? Fontos lenne hogy a driverben jól lehessen konfigurálni a dolgokat.
- A másik problémám, hogy egyenlőre csak elég kezdetlegesen tudtam beállítani hogy szóljanak a hátsó hangszórók is mondjuk egy 2 csatornás zene hallgatása közben... Egyenlőre csak a windówsban tudtam megmondani hogy keverjen a hátsó speakersekre is... De ez így elég siralmasan szól, elmosódva, tompán, minimális késéssel, egyszóval nem tetszik... Még rosszabb a helyzet ha a matrix módot bekapcsolom, mintha valami csarnokban hallgatnám a zenét... (többségében 320 kb/s tömörítésű mp3akat hallgatgatok)

Tudnátok valami használható tanácsot adni pls, mert eléggé kétségbe vagyok esve... :O

Voltam

(#308) Kis zöld izé válasza LJ. (#307) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Nem szeretnélek elkeseríteni, de ha kifejezetten zenehallgatásra vetted, az nagy hiba volt. Amúgy egy jobb hangkari biztosan segítene a problémádon,de véleményem szerint akkor sem zenehallgatásra lett kitalálva. Összemosódik a hangkép és nem szól tisztán. Amire viszont jó, az a játék és a film, de sok Divx van aminél nem jól muzsikál. Én régebben X-FI Gamer karival használtam, játékok és filmek (DVD AC35.1) alatt nagyon adta, de zenére alkalmatlan egy jó hangkártyával is! Egyéni vélemény.
Ha XP-t használsz, akkor én bátran ajánlom neked az X-FI Gamert, ha nem, akkor nézz körül az Asus háza táján. Sok lehetőséged nincs. Játékra fejlesztett szetthez, játékra fejlesztett kari dukál, ennyi...

Bye!

(#309) LJ. válasza Kis zöld izé (#308) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

Helló.

Hát sok választásom nem volt, a pénzmag elég csekély volt, nem engedhettem meg magamnak 80ezres hangrendszert... Használtan is keresgéltem, sehol nem találtam megfelelőt. Nézegelődtem a Geniusok között is, volt amit meg is hallgattam, de az még csak rosszabbul szólt mint ez a Logitech. Búgott, recsegett, egyszóval áhhh.... Ezért döntöttem emellett.... Vagy még a másik opció az X-540 volt, de azt leszavaztam, nemhiszem hogy jobban szólna mint ez a G51... Nyugtassatok meg hogy így van...

Visszatérve a G51re! Most nincs pénzem perpill egy új hangkarira, szóval a jelenlegi helyzetből nem lehetne kicsit többet kihozni? Például gondolok a hátsó hangszórók hangjára. Az zavar a legjobban. Nincs valami olyan beállítás vagy trükk amivel az első két hangszórót egy az egyben "átmásolja" a rendszer a hátsókra is??? Ha már legalább úgy menne azzal félig elégedett is lennék...

Voltam

(#310) Kis zöld izé válasza LJ. (#309) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Természetesen a G51 nagyobb teljesítményű mint az X-540-es ezáltal jobban is teljesít, de szerintem az X-540-es tisztábban szól zenehallgatáskor mint a G51. Véleményem szerint lehettél volna takarékosabb egy használt X-540-es kütyüvel és egy jobb hangkarival, természetesen használtan. De ugye ez sok dologtól függ. Mekkora helyiségben használod és milyen igényeid vannak. Számomra a zene is fontos szempont volt és összességében nem a hangerejével volt a problémám, hanem a hang tisztaságával. Pedig főként tucc-tucc zenéket hallgatok. Valamint nem jött be a mélynyomó búgása sem. Egyszerűen nem tudtam belőni úgy, hogy az számomra jó legyen. :U Pedig X-FI-vel használtam. Jó szett a G51, de én pontosan ezért váltam meg tőle. Játékra viszont vérprofi, semmi tagadás. :K Nem is lehet belekötni, mert ahogyan a G betű is sugallja, ez a Gamer széria. A hangra maximum amit tanácsolni tudok,az, hogy kapcsold be a Matrix módot amíg alaplapival használod. Csodát ne várj az alaplapi prüntyögőtől.

Amúgy én az 5500-as szettemre 3 hónapig, a Z-2300-ás szettemre pedig 2 hónapig spóroltam a fizumból, akárcsak a G51-re, mellesleg nagyot buktam rajta, de mindegy.. Az X-FI karimat anno pedig szórólapozásból vettem. Elég sokat mentem érte. Nem vagyok milliomos, de jó lenne ha az lennék... Ha én mindig csak azt mondanám, hogy ezt és azt nem engedhetek meg magamnak, akkor nem lenne semmim. Ezen gondolkozz el egy picit.

Bye!

(#311) LJ. válasza Kis zöld izé (#310) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

Hát, mostmár mindegy, ittvan a G51, megválni nem fogok tőle, hallgatom így ahogy van és spórolok egy Xonar hangkarira... És nagyban reménykedek hogy nagyot fog dobni a hangzásán egy rendes hangkari! :D:D

Diákként elég nehéz sokat spórolni, örülök hogy erre a hangrendszerre is össze tudtam szedni a pénzt, sajna a nyári melóból nem sok maradt. Főleg 80k-t nehéz összeszedni egy Z-5500ra az aprópénzből így évközben... Ez van.

[ Szerkesztve ]

Voltam

(#312) Kis zöld izé válasza LJ. (#311) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Nehéz az élet, az biztos, főként mostanság... :(

Amúgy biztosan sokat fog dobni, egy normális hangkari és valószínűbb, hogy a hátsó csatornák hangereje is nőni fog, illetve jobban konfigurálható lesz az egész szett. :K

Bye!

(#313) LJ. válasza Kis zöld izé (#312) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

Hmm, hát köszi a segítséget. Ahogy lesz elég pénzem, vszeg csak jövő hónap elején, akkor majd beruházok a D1-be, addig marad a küszködés... Pedig amúgy még azt hittem hogy ez egész tűrhető hangot ad ez az alaplapi hangkari... De úgylátszik mégsem... :(

Voltam

(#314) bluobluo válasza LJ. (#313) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

Nekem SB Live 5.1 van, de még ez is jobb mint az alaplapi hangkari, amúgy én is G51-et álmodtam meg annó, de egyszerűen nem tudtam beszerezni boltból (netről nem rendelek)
így maradt az x-540.
Szerintem be lehetne az x-540-et úgy állítani, hogy épp ne térhangzásban szóljon, hanem mint egy sima sztereó, de szóljon mind a 6 hangszóró mint a veszett :U :K

(#315) Kis zöld izé válasza bluobluo (#314) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

No meséljen kedves kolléga! :)

Csak nem arra gondolsz, hogy egy szimpla stereo jelet adsz neki, majd megnyomod a bűvös Matrix gombot? :DDD
Egyébként a hátsó csatornáknak nem is az a szerepük, hogy ordítsanak, mint az állat. :N Normális esetben a hátsó hangfalak csak olyan esetben szólalnak meg amikor kell. Mondjuk Dolby Pro Logic II-nél, Dolby 5.1 és DTS-nél. Nem véletlenül mondják, hogy surround. ;) Amiről te beszélsz az a quadrofon hangzás. Egy szimpla stereo surround, ahol szól a center és mélynyomó is. Annyi az eltérés a quadro-tól, hogy az első jobb és bal csatornákból kever ki egy mono jelet a center csatornára Ennyi semmi több.
A Matrix nem más, mint az hogy egy stereo jelből kever egy 6 csatornás surroundot.
A G51 esetében van 2 lehetőséged Matrix Game és Music mód, de szerintem annak csak akkor van értelme, ha nem áll rendelkezésre 6 külön csatorna csak stereo, mert máskülönben többet ártasz vele a hangképnek.

Bye!

(#316) Kis zöld izé válasza LJ. (#313) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Nincs mit. Ha tudok, akkor mindig szívesen segítek! :R
Eleinte én is alaplapit használtam, konkrétan C-Media 9761a codec csodával megáldott kütyüt, és egy darabig én is azt hittem, hogy szépen szól. :) De miután megvettem az X-FI karit, hát...ég és föld a különbség. A pofám leszakadt, komolyan mondom. :) Pedig jónéhány kártyán keresztül mentem mielőtt megvettem, de akkoriban egyik sem nyerte el a tetszésemet úgy igazán. Ezt nem lehet elmondani, ezt hallani kell. Remélhetően te is fogod hallani a különbséget a Xonarral.
Viszont ha most vennék karit, akkor sem ezt sem pedig nem azt venném. Mostanra már jóval több alternatíva van, de akkoriban még nem volt.

Bye!

(#317) bluobluo válasza Kis zöld izé (#315) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

Én olyan hangzásról beszélek ami nem vízhangzik, nem teremhangzás mint amilyen beállításokat találtam a Realtec HD alaplapi hangkártya szoftverében, mint például a barlang, fürdőszoba, koncertterem, folyosó, hegyvidék, stb...
Ezek valahogy kiábrándítanak :F
Nem valami jó ha még + generál rá valami "maszlagot", ami nem igazi, ha érted mire gondolok :U
De nem is Hi-Fi hangzásra, azért nem szeretnék túlzásokba esni, de normálisan ahogy leszedtem a netről mp3-at úgy szóljon

(#318) Kis zöld izé válasza bluobluo (#317) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Persze, hogy értem miről beszélsz. :) Xear 3d és gagyi EAX térhang effektek. Ezek aztán tényleg kiábrándítóak, ezért kell stereo surroundot alkalmazni. Többet érsz vele.

Bye!

(#319) bluobluo válasza Kis zöld izé (#318) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

Jobb is volna, mint ha még olyat adna hozzá ami felesleges! :)

(#320) LJ. válasza Kis zöld izé (#318) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

Van ilyen stereo surround opció az Asus Xonar D1es karijában is amúgy?

Voltam

(#321) bluobluo válasza LJ. (#320) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

Én 1994-ben vettem az első HI-Fi-m holott akkor még "csak" Dolby Surround Pro Logic volt, jó volt jó volt, de nem az igazi.
Persze azóta változtak a dolgok, de azért maradok annál amit fentebb írtam :)

(#322) LJ. válasza bluobluo (#321) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

No látod nekem is itt vannak a bajaim. Megvettem a G51-et, de nem tudom úgy beállítani hogy a hátsó hangszórók is szépen szóljanak. Egy nagyon egyszerű kívánságom lenne mostmár csak, hogy az istenverte hátsó hangszórókból is pl ugyan az szóljon tisztán mondjuk egy 2 csatornás zene alatt mint az elsőkből...

Nemtudom mért olyan hihetetlenül nehéz ezt megoldani... :( :( :((( :((( :O :O

Voltam

(#323) Kis zöld izé válasza LJ. (#322) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Akkor tedd a következőket! Az alaplapi hangodat állítsd át, hogy csak 2 csatornát használjon, és húzd ki a gépből és a szettből is a fekete és sárga kábeleket, csak a zöld kábel legyen csatlakoztatva a gépbe is és a szettbe is! Majd ezt követően a G51 vezérlőjén kapcsolj Matrix Music módba. Valószínűleg hatásosabb lesz az eredmény. Fentebb erről írtam, de ezek szerint nem figyeltél. :U Emlékeim szerint így is a várt eredményt fogod kapni. Van még lehetőség, de szerintem először ezt próbáld ki! Az X-540 esetében is hatásos ez a Matrix megoldás, abban az esetben, ha csak stereo jelet kap a szett. Esetleg megpróbálhatod ugyan ezzel a módszerrel az AUx bemeneten keresztül, 3,5 jack - RCA átalakító segítségével. ;)

Az Asus kari esetében nem tudom, hogy van-e stereo surround mód, de az X-FI esetében tutira van.

Bye!

(#324) Telefunen válasza LJ. (#322) üzenetére

Telefunen
(őstag)

Esetleg ha Foobar2000-el hallgatsz zenék, akkor a Preferences/Playback/DSP manager fül alatt megtalálod a "move stereo to rear channels" nevű DSP-t. Azt hiszen a neve magáért beszél:)

(#325) LJ. válasza Kis zöld izé (#323) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

Helló!
No ezt kipróbáltam már egyszer sajna nem működött... Ha be volt kapcsolva a matrix mód akkor szokásosan szétmosva hallottam hátulról a zenéket. Ha meg nem volt bekapcsolva akkor meg azért nem szólt háulról semmi... :D Azért köszi a tippet! :R

Voltam

(#326) LJ. válasza Telefunen (#324) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

Eddig nem ezzel a programmal hallgattam zenéimet, de most letöltöttem meg kipróbáltam, egész kis ügyes ez a lejátszó! ÉS ráadásul így ahogy leírtad sikerült is beállítanom hogy a keverjen hátulra is, szóóval most naggyából teljes a megelégedettség!!! :DD :DD Háála!!

Voltam

(#327) Kis zöld izé válasza Telefunen (#324) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Ott a pont! :C Én is foobar2000-et, használok csak eddig még nem volt szükségem, hogy ennyire beleturkáljak, mert digiten használom a hangrendszeremet, vagy analógban a 2.1-et. Mellesleg a hangkártya szoftvere tartalmaz minden olyan beállítási lehetőséget ami kell az ilyen dolgokra. Ettől függetlenül hasznos infó. Raktározzuk. :)

LJ.: No akkor most már megnyugodhatsz, de azért még ne felejts el egy normális kariba beruházni. ;)

Bye!

(#328) LJ. válasza Kis zöld izé (#327) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

Köszi az infókat! Ha lesz egy kis keret akkor asszem beruházok egy Xonar D1-be! ;)

Voltam

(#329) Kis zöld izé válasza LJ. (#328) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Kérlek! :R Úgy legyen! :K

Bye!

(#330) harcikoca

harcikoca
(senior tag)

hi, sert tettem egy g51-esre.. de sztem zenehallgatáshoz nem az igazi.. de játékra vagy filmre brutális:D van itt még olyan akinek ilyen cucca van?

AMD+Ati powee'R

(#331) harcikoca

harcikoca
(senior tag)

a basszusa nálatok se túl jó, vagy csak nálam? ha jobban feltolom recseg

AMD+Ati powee'R

(#332) LJ. válasza harcikoca (#331) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

helló!

én elsődlegesen zenére meg mozizásra vettem. zenére tényleg nem olyan ütős, de nekem a basszussal nincs semmi problémám, szépen és tisztán szól. még magas hangerőn se torzít.

Voltam

(#333) harcikoca

harcikoca
(senior tag)

a g51-nek 1 kicsit elkezdett recsegni az egyik hangszórója.. ezt kilehet valahogy javítani?

AMD+Ati powee'R

(#334) Weaver válasza harcikoca (#333) üzenetére

Weaver
(senior tag)

mindent lehet. én még nem javítattam, de biztos van olyan szakszervíz ahol hangszórókat (is) javítgatnak. csak meg kell keresni adott helyen. nem lehetnek a g51 hangszórói sem különlegesek semmiben, tuti meg tudják szakérteni és gondolom nem is olyan hűdenagy összegből.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#335) bluobluo válasza Weaver (#334) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

Csak cserélni nem lehet, mert már nem gyártják! :(

(#336) Weaver válasza bluobluo (#335) üzenetére

Weaver
(senior tag)

ha van gari akkor sztem cserélni még cserélik újra. ha nincs, marad a javítattás.azt nem tudom h gyártják-e még , de forgalmazva van az biztos.

(#337) bluobluo válasza Weaver (#336) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

Azt tudom, hogy nállunk borsodban lehetetlen beszerezni!
A Logitech honlapján sincs már fent

(#338) Weaver válasza bluobluo (#337) üzenetére

Weaver
(senior tag)

mondjuk nem csodálom. nagyon jó cuccok ezek, a G51-ről csak jót tudok mondani, pedig már használtam vettem. z-5500-t is nézegettem és 2004-es ! konstrukció! csodálkoztam is h nem jöttek még előbb újabb hangszórókkal. minden változik a hw iparban méghozzá egyre gyorsabban a logitechnél meg megelégedtek jó időre a jól bevált receptekkel :)

(#339) bluobluo válasza Weaver (#338) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

jaja, de kíváncsi lennék már egy kis újításra tőlük!
egy G51 vagy egy z-5500 utódra! :K

(#340) Weaver válasza bluobluo (#339) üzenetére

Weaver
(senior tag)

igazából nem néztem utána van -e náluk újítás ilyen téren.. de sztem nincs. pedig ahogy mondod, jó lenne ha előállnának vmi új konstrukciókkal. mind teljesítméyre, mind dizájnra.

(#341) 7600 GS

7600 GS
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Csak én nem néztem szét eléggé, vagy télleg nem lehet kapni már a cumót? :F

(#342) dudika10 válasza 7600 GS (#341) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lehet kapni.
Véleményem szerint nem is alkotott ezzel a szériával olyan nagyot a Logitech. Ennyi pénzért lehet jobbat kapni. Sőt, olcsóbban is lehet jobbat kapni.
Főleg zenében volt kifejezetten gyenge.

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#343) 7600 GS válasza dudika10 (#342) üzenetére

7600 GS
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát kár. :( Amúgy Loginál nem is látok nagyon más 5.1-et ilyen árban. Még Geniusban gondolkodom.

(#344) Weaver válasza dudika10 (#342) üzenetére

Weaver
(senior tag)

igen ?és mik lennének ezek az olcsóbb és jobb cuccok ?

(#345) dudika10 válasza Weaver (#344) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A genius 5.1 rendszerei.
5005, 5050, 5100, 6000

Mind jobban szól és olcsóbbak is.
Ami hátrányuk az a néha tönkremenő elektronika/potméter és ha jól emlékszem kevesebb garancia.

Még tán azt is meg merném kockáztatni, hogy a Logitech x530 is jobban szól a G51-nél, bár ez már azért meggondolandóbb (G51-et marha rég hallottam, így annyira nem mondanám ezt biztosra). :F

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#346) q2w3

q2w3
(senior tag)

Sziasztok!
Nekem már jó 2 éve van ilyen hangfalam, teljesen meg vagyok vele elégedve, viszont az utóbbi napokban el-el megy a hang bal-jobb oldalt. Megtört valahol a kábel.
Hol tudok venni ilyen 5.1 hez való jack kábel "sort" venni?

A másik kérdésem, hogy milyen hangkártya ajánlott ehhez a hangfalhoz? maximum 20.000-ért. Nézegettem az X-Fi Gamert. Meg van az a PCI- os verzió is.

(#347) magicgep.hu

magicgep.hu
(újonc)

Hali

Ez a G51 elég jó rendszer, de a következőkre ajánlom a fokozott odafigyelést.
Ha jobb hangkártyával használod ne told fel maximumra a hangkártyát és a basszusát, mert nem lesz hosszú életű a cucc sajnos. Mélynyomó részét lehetőleg a ne a PC mellé rakjátok, mert attól is megadhatja magát az erősítő. Az elnémulós, recsegős jelenség általában, ekkor jelentkezik. Egyébként jó szerkezet és már az ára is "barátibb". Az egyetlen versenytársa árban lefelé csakis az X-530 lehet. Lényegesen jobban szól az X-540-nél. A Z5500, pedig etalon, de azt is gyorsan szét lehet hajtani. Egy korábbi top modellt használok a kocsiban mélynyomóként (Z5300) és azt kell mondjam a hangszóró nagyon jól bírja! Általában az elektronika adja fel a "harcot".

...Ötlete mindenkinek van :)

(#348) phanze válasza jubilleum (#79) üzenetére

phanze
(újonc)

jubilleum a g51 elég lesz a szobádba

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.