Na örömmel látom, hogy valahol vannak külön infók és tapasztalatok a G51-ről. Most néztem csak utána más tapasztalatának, mert furcsa dolgot tapasztaltam.
Nekem még tavaly júniusban sikerül hozzájutnom egyhez, egész pontosan egy szimulátor bajnokságon nyertem a Logitech szponzorálása jóvoltából. Mivel szimulátorhoz egy füles ideálisabb mint egy szett ezért először el akartam adni, de aztán mégis kipróbáltam és filmekhez tetszett a hangja. Végül úgy döntöttem ennyit megér és megtartottam. 
Elsősorban azóta is filmnézéshez használom és néha amikor gyakorlok akkor játékhoz, ezeken a területeken nem zavaró, hogy a magas hangok nem tudnak lágyan szellősen szólni, sőt mondhatni elnyomásban részesülnek. A mély szerintem fölöslegesen erős benne elnyomja a többi hangot, eléggé leszabályoztam, nem értem ezt az arány hogyan gondolta a logitech. Beállítva viszont már szépen érthető a beszédhang.
(zenét fel sem hozom, zene témában régi vágású vagyok azt én rendes hi-fi cuccon stereoban erősítővel, álló hangfalakkal és nem pc-ről hallgatok)
Amire kitalálták arra szerintem jó a G51.
Amiért ide vetődtem. Pár napja átrendeztük a szobát és a gép is máshová került, majd mikor végre bekapcsoltam feltűnt, hogy mintha valami búgna.
Gyanúm beigazolódott bekapcsolt állapotban a mély búg, sőt kézzel megérintve a membránt érezni a rezgést, tehát nem trafó meg egyéb, hanem maga a hangszóró adja ki a halk mély hangot. Fentebb már olvastam, hogy a mély búgása bekapcsolt állapotban általános jelenség, pedig először azt hittem hiba.
Ami fura, hogy korábban, amikor máshol és máshogy volt elrendezve ez egyáltalán nem tűnt fel, sőt észre se vettem, most meg teljesen kiidegel. Ezek szerint valamit variálnom kéne az elhelyezésével.
Viszont még kérdeznék tőletek valamit:
ti hogyan, illetve hova tudtátok elhelyezni értelmesen a hátsó szatelit hangsugárzókat?
Ezzel mindig bajban voltam, így most 3.1-ben használom, mert nem tudom hova tenni őket. Nincs mögöttem olyan távon belül fal, ahova nem feltűnő módon elérne a gyári kábelekkel. Állványon meg a szoba közepén enyhén szólva is nevetséges lenne.
Többen írták, hogy 20-25nm-es szobába teszik. Hogyan?