Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) Kis zöld izé válasza grunge (#200) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

A Z-640-hez képest nem fogsz benne csalódni! Mármint a G51-ben. Nyugodt szívvel tudom ajánlani! :K Nem rossz szett egyébként, csak nekem már kevés a teljesítménye a Z-5500-as, de még a Z-2300-hoz képest is. Játékokban és filmekben is elég jól teljesít, tehát a gép előtt ülve elegendő lehet a teljesítménye. :DDD Zenében viszont nem a legjobb... szerintem :(
Ha nem is tudod normálisan elrendezni a Genius hangfalait, ettől eltekintve jobb vásár a G51-nél bármelyik típus az SW HT 3600-tól felfelé. Ha a G51-et választod tutira nem fogod megbánni, csak nem reális az ára. De azért nyugodt szívvel ajánlom! :K
Ha esetleg a G51 mellett döntenél akkor egy kis beszámolót megköszönne a kedves publikum! :R

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#202) Satyricon

Satyricon
(senior tag)

Üdv mindenkinek!

A mostani Genius SW 5.1 Home Theateremet ([link] ) szeretném lecserélni G51-re. De ahogy elolvastam az összes kommentet, nem tudom, hogy lecseréljem-e. Olvastam pozitívumokat, és negatívumokat is egyaránt... :( Viszont ez a G51 dizájn nagyon tetszik, csak attól félek, csalódni fogok benne hangzás terén. 20 nm2-es a szobám, szal pont passzolna bele a G51. Mellesleg azért is szeretném lecserélni G SW 5.1emet, mert a 2 hátsó kis hangfalat mondhatjuk úgy, hogy kinyírtam... közepes hangerőn már recseg... Szóval azt szeretném, ha valaki mondana véleményt, vagy összehasonlítást a 2 cuccról...

G51 Vs. G-SW 5.1 H.T.

Jah, a Z550at ne ajánljátok, mert nincs rá 60000 ft-om! :DDD

ui.: Legjobban zenehallgatásra használnám, a játék csak másodlagos szempont, a film pedig a legutolsó... :D

[ Szerkesztve ]

"Rendőr vagyok, spanyol vagyok és kib*szott gyilkológép vagyok! Értve vagyok?" /José Luis Torrente/

(#203) Eagl3 válasza Satyricon (#202) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha zanehallgatásra használod leginkább, akkor egyértelmú, hogy a Geniusok közül érdemes válogatnod, a 20m2 -es szoba meg nem oylan kicsi, oda minél erősebb cucc kell, a Geniusok pedig erősebbek a G51-nél.

A Z5500 meg jóvóna ha 60.000 lenne de sajnos inkább 80... :D

(#204) Satyricon

Satyricon
(senior tag)

Amúgy alaplapi hangkarim van, és azzal használom egyelőre a hangcuccot. Tavaly októberben vásároltam egy Creative X-Fi Elite Pro-t 54000-ért, de nem nyerte el a tetszésemet, össze vissza szólt minden, és a drivere is szar volt, hiába tettem fel frissebbet... Szal... magyarul fos volt, el is adtam... Tudom, hogy az Elite Prohoz már nem kis semmitérő Genius hangfal kell, de mindenhonnan csak azt hallottam, hogy ég, és föld a különbség az alaplapi, és az Elite Pro között. Én speciel nem nagyon vettem észre, hogy anniyra jó lett volna(pedig a hang kikristályosítástól kezdve minden effektet kipróbáltam...) Nem azt mondom, hogy semmi különbséget nem vettem észre, mert szebben szólt, csak nem annyira, mint gondoltam... Szal ehhez a cucchoz nem érte meg, ráadásul butított Elite Pro volt... Szal el is passzoltam...

Ezt csak azért írtam le, nehogy azt írjátok, hogy a hangkari miatt van, hogy nem tetszik a mostani hangcuccom hangja...

"Rendőr vagyok, spanyol vagyok és kib*szott gyilkológép vagyok! Értve vagyok?" /José Luis Torrente/

(#205) Satyricon válasza Eagl3 (#203) üzenetére

Satyricon
(senior tag)

Én ennyiért taliztam Z5500at: [link]

ui.:Mondjuk nekem nem igazán tetszik ez a z5500as dizájn... :( Lehet, hogy nagyon jó, de ez a kocka alakú mélynyomó, és kis walkman hangszóróra elmlékeztető kis hangfalak meg mégúgysem jönnek be... :( Miért kell a Loginak ilyen frankó hangcuccot ilyen bénára tervezni??? :Y

[ Szerkesztve ]

(#206) Eagl3 válasza Satyricon (#205) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pixmanianál köztudottan nem érdemes vásárolni mivel gondok lehetnek a garanciával, ami a z5500 esetében elég gyakran előfordult újabban.

(#207) grunge válasza Kis zöld izé (#201) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Jó olvasni postokat olyantól akinek ennyi tapasztalata van ezekkel a kütyükkel:) :R Naja mivel a jo kis über5500-hoz szoktál biztosan sokkal gyengébbnek hathat a G51. Nem is érdemes összehasonligatni vele, még a papiron olvasható specifikáciokból kiindlva sem, valóban nem egy kategória. A 640-hez képest biztos jobbnak hatna, épp ezért mernék akár váltani is.:) Ahogy meg el van itt rendezve a cuccos, a z-5500 kivinne az ablakon, az biztos:D reális ár...na igen. postával úgy 30-32 között lehet most beszerezni kb. Mivel vga-t cseréltem és ram-ot vettem, kitolódik kicsit a vásárlás. taláb feb-márc környékén lesz esedékes. Ha megveszem, meg is kapja a Kedves Publiknum a beszámolót:) Amúgy neked mióta van meg? Remélem azért tartós dolog ez és nem adja meg magát könnyen...

(#205) Satyricon: bizony pixmania-t hagyjad...haverom mp3 lejátszót vett, hibásat kapott. kb fél évet baxakodtak vele mire lerendezték a garanciát...

[ Szerkesztve ]

I heard, the truth was built to bend..

(#208) Kis zöld izé válasza grunge (#207) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Melyik szettemre gondolsz? A G51 kb. 2 hónapig volt meg, aztán eladtam.
A Z-5500-as kb. 1év és 4hónapja van meg (ez tutira marad!) :DDD
Az x-230-as kb 3 hónapos
Az x-540-es is kb. 1 éves
A Z-2300-ás kb 3 hetes, szóval ő az újszülött, de tutira marad ő is! :)
A Z-640-es kivételével mindegyik szettet X-FI-vel haználtam, úgyhogy maximálisan ki volt hajtva mindegyik drágaszágom! ;) Egyébként én is a 640-es szettel kezdtem, úgyhogy minden tiszteletem a hűséged miatt! :R
Az x-620-as picikémet is nagyon szerettem, de a sors úgy hozta, hogy eladtam, amit már bánok... :( Sokan meg is kérdezték tőlem, hogy minek ennyi hangfal, nem tudtam rá értelmes választ adni.... :DDD Mondom tapasztalat szerzés céljából! :DDD Pedig amennyit én elköltöttem ezekre a szettekre abból már egy elég korrekt külön komponensekből épített rendszert tudtam volna összerakni. De ettől függetlenül nem bánom, hogy nem így lett mert élvezet volt lépcsőről lépcsőre megismerni ezeket a szetteket. Az biztos, hogy a Z-2300 és az 5500-as mellett letelepedek. Amire még pályázok az egy Z-Cinema, ez még talán ellenfele lehet a Z-2300-nak. ;) Én a Z-5500-ra 3 havi fizuimból rakosgattam félre a pénzt, de megérte. Tégy te is így és vegyél egy 5500-as szettet! ;)

Bye!

(#209) Kis zöld izé válasza Satyricon (#202) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Jam, amit belinkeltél az a 3600-as. Nekem tutira bevállt, mikor megvolt, de amikor meglett az 5500-as akkor gondolkodás nélkül eladtam. Ezek a Geniusok nagyobb térben is élvezhetőbb hangképet biztosítanak a G51-nél. A G51 mivel játékra lett fejlesztve ezért akkor a leg hatásossabb, ha kisebb térben használod, úgy hogy arányosan körbepakolod magadat a a pici hangfalakkal. Szóval a gép előtt ülve nyújtja a tuti tér élményt, míg ez a Genius nagyobb térben tud jobban érvényesülni. Tégy belátásod szerint, de nem elképzelhetetlen, hogy csalódnál a G51-ben a Genius után. Persze ez függ a körülményeidtől.

Bye!

(#210) Kis zöld izé válasza Eagl3 (#203) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Egyetértek a #203. hozzászólásoddal! :R

Bye!

(#211) grunge válasza Kis zöld izé (#208) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

A G51re gondoltam, pont ahogy irtad, ez a körbepakolós dolog működik nálam :K abbol kiindulva hogy majdnem 3x erösebb a 640esnél, nem okozhat nagy csalodást:) Spórolással az a baj, h egyetem padjait nyomom még, szoval örülök ha ennek az árát is összeszedem:)

Köszi Kolléga! :R Egy Audigy 2 ZS-re kötve már 2003 nyara óta nyúzom és elégedett vagyok vele:) az elején baromira csodálkoztam hogy ekkora dobozok hogy szólhatnak ennyire:) most hogy nyáron megvettem ezt a bazi TFT-t bután mutat a center a monitor elött a képbe logva. persze hogy csak ezt a hangszorot nem lehet a falra szerelni...szoval elgondolkodtam a váltáson, csak most közbejött a vga csere:)
Egyik ismerösöm viszont nem igy járt...ugy két év használat után erötlenebb lett a basszus. úgy 1/3-ad hangerön még nem volt semmi gond, ugy szolt ahogy kell. Ha félig feltekerte, bizonyos hangoknál a mély csak puffogott mintha valami lavórt ütne az ember vascsővel. nem jött rá h mi lehetet az oka. azóta valami geniusa van, foglamam sincs melyik széria.

[ Szerkesztve ]

(#212) Kis zöld izé válasza grunge (#211) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Akkor neked ideális választás lehet! :K Viszont arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a mélynyomóban lévő trafó, elképzelhető, hogy bekapcsolt állapotban búgni fog! Ez nem biztos, de azért érdemes a vásárlás előtt meghallgatni, illetve szem előtt tartani! Ez nem zavaró használat közben, de ha éppen nem szól semmi, akkor elég zavaró tud lenni ez a jelenség. Persze lehet, hogy nekem azért csinálta, mert első szériás volt a cucc.

Bye!

(#213) grunge válasza Kis zöld izé (#212) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

búgni? hm...semmi sem lehet tökéletes még véletlenül sem:) reméelm annyira nem hangos ez a jelenség hogy egy-egy halkabb résznél egy filmben megtörje a csendet:) valahol meg oylasmit olvastam hogy egy illetöneka TFT-je sipolt szakaszosan standby állapotban:D

(#214) Kis zöld izé válasza grunge (#213) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Annyira nem volt vészes emlékeim szerint, de még kb. 40 ropi volt még amikor én vettem és hát ennyi pénzért éppen elég idegesítő volt.... :(( Ha csend volt akkor nagyon mély hangon búgott.... és ehhez nem kellett odatennem a fülemet a mélynyomóhoz... :( De ezt leszámítva nem volt vele gondom, csak kevés volt a teljesítménye, és a hangképe sem volt kielégítő számora (relativ), leszámítva a játékokat és 1-2 filmet. Emlékszem mikor a Legenda vagyok c. filmet néztem rajta 5.1-ben, azért elég korrektül szólt, nem vitatom, de egy X-FI hajtotta, ezt sem szabad elfelejteni! :N Amúgy azt a TFT monitort úgy kivágtam volna az ablakon, mint macskát szarni! :DDD ;)

Bye!

(#215) Kis zöld izé válasza grunge (#213) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

[Itt]egy kis kedvcsináló! :)
Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is!

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#216) grunge válasza Kis zöld izé (#215) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

na megnéztem ezt a tesztet is. nem rosz, mondjuk mindennkinek lehet igaza, meg nem is:) szoval sztem ez az egész hangzás dolog sokmindentöl függhet. ha én körbepakolnám magam ezekkel, egyre jobban az jön le hogy böven elég lenne a rendszer, söt! ha viszont tv-re is rá lenne kötve és nagyobb helyen lennének szétszórva, valoban a genius lenne a jobb vétel. egyre jobban hajlok a logi felé, csak ne bugjon már egyik uj szett sem:D

Legszivesebben a srác is kivágta volna, de uj volt és majdnem 60 ropi. kész:DDD

(#217) Kis zöld izé válasza grunge (#216) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Szerintem, nem fogsz benne csalódni! :N Az, hogy az én igényeimet nem elégítette ki, annak valószínűleg az 5500-as az oka. :DDD Tehát esetedben nem mérvadó az én véleményem. Nyilván mindkettőnknek mások még illetve már az elvárásaink, ez természetes! :K De mondom, nyugodt szívvel tudom ajánlani a cuccost, ez lehet mérvadó az esetedben! ;) Egyébként helytálló az észrevételed a Geniussal kapcsolatban, miszerint, ha TV-re kötve szeretnéd használni, vagy esetleg asztali DVD lejátszóra egy nagyobb térben, akkor mindenképp a Genius viszi a pálmát. Ami pedig a G51-et illeti, ha szigórúan körbe akarod magadat pakolni és inkább játszol valamint filmezel a Pc-n akkor kellemes élményben lehet részed, tehát ez esetben a G51 a nyerő.

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#218) grunge válasza Kis zöld izé (#217) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

na igen, 5500as után nehéz lenne találni valamit ami hozzá foghato lenne:) ebben a pár hsz-ben meg sztem eléggé jol összeszedtük hogy mire is jo ez a G51. ezek alapján sztem mindneki rájöhet hogy a szükségleteihez mérten melyik az optimális rendszer :K

(#219) grunge válasza Kis zöld izé (#217) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

na ez talán összemérhető lenne a z5500al:D szivesen hazacipelnék egy ilyet:)

(#220) Kis zöld izé válasza grunge (#219) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

No ez már finom falat! ;) Mondjuk a Klipschek köztudottan jók. :K

Bye!

(#221) grunge válasza Kis zöld izé (#220) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

jaja! ebből a típusból meg csak 1-2 darabot találtam ebay-en, az is 350+ dolcsi. korrekt darabok lehetnek:) zenéltem kicsit ma z640el, az a konklúzió hogy 50% volume felett nemigen használom igy sem, mert valahogy 'elég'. egyre jobban kíváncsi vagyok hogy mit művelne itt egy G51:D

(#222) Kis zöld izé válasza grunge (#221) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Mondom, szerintem a Z640-es szetthez képest tutira jó választás és biztosra veszem, hogy nem fogsz benne csalódni! :K

Bye!

(#223) grunge

grunge
(PH! addikt)

a rendszer alá az audigy 2zs-t érdemes szerinted x-fi-re cserélni? ha igen, melyik tipus a legideálisabb? :F másik fontos kérdés evvel kapcsoaltban hogy vajon visa-win7 alá van/lesz-e ezekhez normális driver? mivel az aud2zs funkcioit csak nem hivatalos meghajtoval lehet használni...

(#224) Eagl3 válasza grunge (#223) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én a helyedben nem cserélném le azt a karit x-fi re. De ha minden féle képpen le akarod cserélni, akkor music -ra vagy gamer -ra tedd.
A hivatalos driver helyett pedig a youpax drivert ajánlom audigy -hoz is.

(#225) Satyricon válasza Eagl3 (#224) üzenetére

Satyricon
(senior tag)

Heló mindenki. Úgy néz ki, hamarosan lesz Logi G51-em. És azért írtam ide, mert ma szeretnék vásárolni 1 SB Live digital hangkarit 2500 Ft-ért. Mi a véleményetek? megéri ennyiért??

A második kérdésem lehet kicsit hülyén fog hangzani: Szóval az érdekelne, hogy ez a hangkari jobb, mint a mostani alaplapi hangkarim??(Asus M2NPV-MX lapom van) Szóval jobban/tisztábban fog szólni a zene ezzel a SB hangkarival?? Légyszives írjatok, mert még ma szeretném elintézni a vásárlást... Köszi

Bocs grunge, ez nemcsak neked ment, véletlenül melékattintottam. :U

[ Szerkesztve ]

(#226) grunge válasza Eagl3 (#224) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

épp ez az, hogy annyira nagyon nem akarom leváltani...jelenleg visa-n a daniel_k féle csomagot ahsználom, evvel múködik minden. legszivesebben hagynám creative-ot a francba, csak játékok alá kell az eax..

(#225) Satyricon: miféle live az? ha 5.1-es, akkor megéri és szebben fog szolni bármely integráltnál. én a mostani lapomnál probáltam ki ezt a HD-audio csodát, és azt kell mondjam gényévekre van az audigytöl...

(#227) Ba cy lus válasza grunge (#226) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Azért nem olyan biztos az, hogy szebben fog szólni. Nekem ilyen kis különálló integrált "vackom" van, és az X-Fi alig veri (sztereóban nézem!). Szóval egy Live! már lehet nem is verné. Utóbbi időben azért sokat javultak az integráltak, az ilyen külön kártyásak meg főleg nem a legrosszabbak...

(#228) Kis zöld izé válasza grunge (#226) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Ha viszont nagy játékos vagy akkor érdemes lehet lecserélni, az Audigy 2 kártyádat, bár a mai játékok nagy része még mindíg nem támogatja az EAX 5.0-át. Inkább az Open AL-t. Ha ebből idulok ki, akkor inkább egy Asus Xonar DX típusú hangkártyát javasolnék, a tutira stabil vista driverek miatt, állítólag a hangja is szebb és annyiba kerül mint egy X-FI Gamer. ;) Az Asus Xonar topicban több infoval tudnak szolgálni!

Bye!

(#229) grunge válasza Kis zöld izé (#228) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

az EAX 5 még haggyán, de a 4-es sem terjedt el ami az aud2 sajátja...kösz a tippet, majd átnézek oda is!

(#227) Ba cy lus: hogy érted azt, hogy "különálló integrált vacak"?:) mert ha az olyan kis kártya féle cucc, akkor az is jobb egy normál alaplapra biggyesztett chip-töl. én csak a saját tapasztalataimbol kiindulva mondtam azt. a lapomon HD ALC883-as codec van. abszolut nem gyözött meg, filmnézéskor egyes eseteknél hiányoztak hangok, a hangkép sem volt a legjobb..

[ Szerkesztve ]

(#230) Ba cy lus válasza grunge (#229) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Igen, ilyen kis külön kártyára gondolok. Megmondom őszintén, olyan igazi integrálttal nekem utóbbi időben nem volt tapasztalatom. De azt azért hallottam, hogy javult a minőségük valamelyest. Jönnek azért ki lapok ilyen külön kiskártyával, nem? Vagy ritka? :F

(#231) grunge válasza Ba cy lus (#230) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Néhány gyártó menőbb deszkájához jár olyan kis kártya. egyesek pl. x-fi-t is csomagolnak mellé:D
Persze valamelyest javultak ezek is az elözö gen. ac97-ekhez képest, de egy kártya még mindig jobb.

(#232) Juron válasza grunge (#231) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Nicsak, micsoda véletlen! :) Nekem is Z-640 volt az előző cuccom!
Sajnos akkor még nem volt meg a music hang karim, szóval nem tudom az hogy szólt volna rajta a G51-hez képest...
De azt tudom hogy ugyannarról az alaplapi integrált hangvezérlőről hallottam mindkettőt, és a G51 sokal jobb volt! (Mert csak hangfalat váltottam, alaplapot nem, és néhány héttel később vettem meg + a music karit).

A Geniusokról meg sajnos semmit sem tudok, egy ismerősömnek sincs.
Én személyesen ki nem álom az "ormótlan doboz" dizájnt, szóval ránéztem és "kösz nem, én nem akarom ezt a közelemben látni".
Ja és a legtöbbnek a mélynyomón van a "tekerője" - egy haverénak is (bár nem Genius), szoktam is piszkálni :P érte mikor kuszkál az asztal alá hangosítani :N ...

Egyébként nem vitatok semmit, én a tapasztalatomat már kezdettől leírtam ebben a topikban.
Mindenki vegye azt amit akar (és amire van pénze - mert nem a "csórók" szoktak aggodalmaskodni hogy "vajon melyik a jobb" meg "megéri-e". A pénzes "legfeljebb majd eladja").

Azt pedig a legnagyobb tiszteletteljes hosszú tűréssel kijelentem, hogy azt aki egy 30 ezres cuccot egy 80-as hoz hasonlítgat (G51-Z5500), a legszívesebben a helyszínen megkövezném !! (Megbocsáthatatlan hülyeség vétkéért :K ).
Nem is értem miért hozzák fel ezt folyton!

Nnna béke mindenkinek! [Ja és grunge! Jó az a Klipsch cucc! Tetszik! ;) ]

Whithout order and honour, there is no real life

(#233) grunge válasza Juron (#232) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

jó is ez a kis 640, nem hittem volna h eddig fog szolgálni:) elkezdtem sporolni a G51-re, már csak idő kérdése és meglesz a cucc. Dizájn nagyon bejön, nekem is sokkal jobban tetszik a dobozolt angszoroknál. az a legjobb hogy a centert rá lehet tenni a tft tetejére. audigy 2 zs egyelőre marad, vista alá is találtam normális nem hivatalos drivert, tök jol működik vele. nagyon remélem hogy a G51 is jól fogja állni a sarat, megbízható lesz.

Biza meghallgatnám azt a Klipsch-et:) eddig csak használtan láttam és ugy is bazi drága..

(#234) Juron válasza grunge (#233) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Állítólag az Audigy-ket nem hivatalos driverrel, vagy mivel, komolyan fel lehet turbózni!
Olvastam valamit hogy a 2-esből simán lehet 4-est "csinálni", mert a Creative nem nagyon fejlesztett a kártyákon, csak kicsit másképp, más dobozban, más driverrel jött elő az "újabbaknál".
Kérdezz, vagy keres rá a SoundBlaster topikban! (Sajnos nem tudok semmi pontosat, akkor botlottam az infóba, mikor a hangkarikról "kutakodtam").

Whithout order and honour, there is no real life

(#235) grunge válasza Juron (#234) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Így van a két kártya gyakorlatilag ua. van itt oylan topic (aud4 mod asszem). annak az a lényege hogy az aud4 drivereit és progijait teszi fel a kártyához. azt hiszem live!-ig visszamenöleg működik, XP-n. Vistához viszont alapbol nincs oylan hivatalos driver amivel menne az 5.1, vagy eax, dolby stb...eléggé nagy felháborodást is keltett ez, mert a creative szerint nem lehet hozzá vistára drivert csinálni, és vegyen az ember X-Fi-t. persze...:) egy srác a creative forumán csinált pár pakkot, müködik is midnen. majd creative-ék nekiállták perrel fenyegetni, azota ingyenes torrent oldalakon van fennt a driver:) ezek után nem hiszem hogy valaha is fogok creative terméket venni...szégyen és gyalázat :(( egyetlen bibi a dologban hogy a játékokhoz viszont kell az a nyamvadt EAX...

(#236) grunge válasza Kis zöld izé (#228) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

végigolvastam azt a xonar topicot, meghozta a kedvem hozzá. jo lenne sztem a G51 mellé. komolyan elgondolkodom a beszerzése mellett :K semmi bajom nem lenne evvel a ZS-el, csak ne maradna el a támogatás...pedig anno egy vagyonba került :((

(#237) Kis zöld izé válasza grunge (#236) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Nem véletlenül javasoltam a Xonar-t! :) De elég lesz mára az önfuttatásból! :DDD Szerinted én mondtam olyat, hogy nem lesz jó választás a G51 és Xonar páros, kedves kolléga? ;)
Egyébként véleményem szerint is jó az Audigy2 ZS hangminőségben legalábbis mindenképpen! :K Csak a driverek.... ez egy olyan dolog, hogy a Z-640-es szettet is jónak tartom a maga kategóriájában a mai napig is. Csak eljárt felette az idő....ennyi.
De fénykorában mindkét cuccos istenkirálynak számított! No meg az áraik is! :)

Bye!

(#238) grunge válasza Kis zöld izé (#237) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Kedves Kolléga ilyet bizony nem állítottál, sőt:) jo hogy felhoztad ezt a dolgot, mert foglama sem votl arrol hogy valmi tengeralattjáró tartozék-e ez az asus termék vagy valami más:D megnéztem még pár tesztet külföldi oldalakon is, eddig csak jót olvastam róla. jo tudni hogy van alternativa a creative termékekek mellett! ráállok kicsit jobban a témára. a G51 elsőbbséget élvez, előbb az leygen meg.

ahogy mondod anno jo kis cumó volt ez a kombó, sőt! valahol külföldi fórumon olvastam hogyegy fószer szétkapta a z640et, kicserélte a hangszórókat és eléggé brutál kis cuccot rakott össze belőle. ha nem tudom valami jó áron eladni (márpedig erre nincs sok esély) akkor lehet nekiállok moddolni:)

(#239) Kis zöld izé válasza grunge (#238) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Örülök, ha esetleg jó tanácsokkal tudtam szolgálni. :) De természetesen ha meglesz a cumó, akkor valami kisebb élménybeszámolót, vagy esetleg egy kisebb bemutató cikket publikálhatnál a nagyérdemű felé! :R Gondolkodtam már párszor, hogy én is belevágnék, de ha van rá időm, akkor türelmem nincs, vagy fordítva. :U

Bye!

(#240) sebgutkopf

sebgutkopf
(senior tag)

Na örömmel látom, hogy valahol vannak külön infók és tapasztalatok a G51-ről. Most néztem csak utána más tapasztalatának, mert furcsa dolgot tapasztaltam.

Nekem még tavaly júniusban sikerül hozzájutnom egyhez, egész pontosan egy szimulátor bajnokságon nyertem a Logitech szponzorálása jóvoltából. Mivel szimulátorhoz egy füles ideálisabb mint egy szett ezért először el akartam adni, de aztán mégis kipróbáltam és filmekhez tetszett a hangja. Végül úgy döntöttem ennyit megér és megtartottam. :)
Elsősorban azóta is filmnézéshez használom és néha amikor gyakorlok akkor játékhoz, ezeken a területeken nem zavaró, hogy a magas hangok nem tudnak lágyan szellősen szólni, sőt mondhatni elnyomásban részesülnek. A mély szerintem fölöslegesen erős benne elnyomja a többi hangot, eléggé leszabályoztam, nem értem ezt az arány hogyan gondolta a logitech. Beállítva viszont már szépen érthető a beszédhang.
(zenét fel sem hozom, zene témában régi vágású vagyok azt én rendes hi-fi cuccon stereoban erősítővel, álló hangfalakkal és nem pc-ről hallgatok)
Amire kitalálták arra szerintem jó a G51.

Amiért ide vetődtem. Pár napja átrendeztük a szobát és a gép is máshová került, majd mikor végre bekapcsoltam feltűnt, hogy mintha valami búgna. :Y Gyanúm beigazolódott bekapcsolt állapotban a mély búg, sőt kézzel megérintve a membránt érezni a rezgést, tehát nem trafó meg egyéb, hanem maga a hangszóró adja ki a halk mély hangot. Fentebb már olvastam, hogy a mély búgása bekapcsolt állapotban általános jelenség, pedig először azt hittem hiba.
Ami fura, hogy korábban, amikor máshol és máshogy volt elrendezve ez egyáltalán nem tűnt fel, sőt észre se vettem, most meg teljesen kiidegel. Ezek szerint valamit variálnom kéne az elhelyezésével.

Viszont még kérdeznék tőletek valamit:
ti hogyan, illetve hova tudtátok elhelyezni értelmesen a hátsó szatelit hangsugárzókat?
Ezzel mindig bajban voltam, így most 3.1-ben használom, mert nem tudom hova tenni őket. Nincs mögöttem olyan távon belül fal, ahova nem feltűnő módon elérne a gyári kábelekkel. Állványon meg a szoba közepén enyhén szólva is nevetséges lenne.
Többen írták, hogy 20-25nm-es szobába teszik. Hogyan?

(#241) Kis zöld izé válasza sebgutkopf (#240) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat! :R
Na már most ezt a szettet nem kifejezetten 20-25nm alapterületű szobába találták ki, nem csak a teljesítménye miatt, hanem a vezetékek hossza miatt sem. Természetesen a hangszóró kábelei ilyen: [RCA toldó hüvellyel] hosszabíthatóak. (Nem biztos, hogy sok értelme van!)
Valamint a hozzá való: [RCA apa <> anya] toldó segítségével történhet a hosszabbítás, garancia vesztés nélkül!
A hangfalak optimális elrendezése, egyéni körülményektől és megoldásoktól függ.
A hangfalakat mondjuk egy diszkrétebb [falra szerelhető konzollal] tudod normálisan elhelyezni, akár az oldalsó falakra.
Egyébként köszönöm, hogy megerősítetted a mélnyomó búgásával kapcsolatos tapasztalatodat, mivel akkor ezek szerint ez valós hiba a szettnél. Azt semmiképpen nem mondanám, hogy általános jelenség, inkább azt, hogy kisebb típus/széria probléma.
Nem vészes, de ha arról van szó, akkor elég zavaró tud lenni.
Amúgy X-FI Xtreme Gamerrel egészen aranyos hangokat lehet előcsalni belőle, de ahogyan te is mondtad néha mintha egy picit összemosódna a szatelitek hangképe. A mély arányát rendesen be lehet lőni, véleményem szerint. A mai napig is tartom magamat ahhoz az állításomhoz, miszerint NEM tartozik a legjobb ár/teljesítmény arányú PC-s hangrendszerek közé, de meg lehet szeretni. Én mondjuk eladtam, de csak azért, mert felesleges lett volna 2db 5.1 a szobába és hát nem kérdéses, hogy az 5500-as rendszer maradt. Avatatlan fül számára tökéletesen elegendő lehet a G51 PC mellé!

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#242) sebgutkopf válasza Kis zöld izé (#241) üzenetére

sebgutkopf
(senior tag)

Egyetértek szerintem se 20nm-re való ez a szett és pont ezért csodálkoztam, hogy többen ilyen helyen használják.
Részemről eleve nem akarom, hogy az egész szobát behangosítsa, pont ellenkezőleg inkább csak egy részét hangosítom be a szobának (kb 3x3-as területet), hogy a családot ugye ne nagyon zavarja és akkor nekem se füles alatt van a fülem egy saját műsor miatt. Gondolhatod nálam aztán nincs nagyon megdübörgetve a G51 inkább lopakodó módban megy :D erre meg főleg amibe nekem került bőven jó.

Majd szétnézek hátha legalább oldalra valahova el tudom helyezni a hátsó szateliteket, és akkor végre elővehetném őket a dobozból.

[ Szerkesztve ]

(#243) sebgutkopf

sebgutkopf
(senior tag)

Búgás ügyben érdekes felfedezést tettem. A búsás nyilván mindig jelen van, de akkor nem hallható, ha a bass refelx nyílás felém néz, vagy nincs a közelében vele párhuzamos fal.
Korábban felém nézett és nem hallottam, most az átrendezés után hallottam, majd elkezdtem forgatni és hasonló irányba nézve már nem hallom folyamatosan, csak tudom hogy csinálja, de így már nem érdekel, ha nem hallom. :)

(#244) grunge válasza Kis zöld izé (#239) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Lesz biztosan beszámoló. mondjuk viszaonyitási alapom csak a z640, igy valamennyire borítékolható a végeredmény:) viszont a xonar dx tényleg megmozgatta a fantáziám, idővel az is bekerül a gépbe. kiváncsi leszek mennyit változik majd rendszer.

(#243) sebgutkopf: ezt örömmel hallom:) mit értesz az alatt hogy "közelében". mert itt sarokban asztal mellett/alatt lesz elhelyezve.

(#245) sebgutkopf válasza grunge (#244) üzenetére

sebgutkopf
(senior tag)

Úgy helyezd el, hogy a reflex nyílás az a nagy szabad tér felé nézzen, a hátulja lehet a falnál. Pont a sarokban nem tudom mennyire fogja zavarni. Mondjuk eleve kérdés, hogy a mostaniak is búgnak vagy csak a régebbiek?
Szerintem ez a zúgás valami áthallás miatt lehet, így akár később javíthattak is ezen.

(#246) grunge válasza sebgutkopf (#245) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

igen "szabadba" fog nézni a lyuk, csak lesz mögötte egy sarok:) hátso hangszórók most esem vannak a legtökéletesebb helyen, mivel egy szekrényre tettem öket, kicsit magasabban vannak. talán kéne valami mobil állvány...

(#247) grunge

grunge
(PH! addikt)

na creativék asztalhoz ülhettek, mert van vista driver aud2-höz teljes támogatással. ideje volt már:)

[ Szerkesztve ]

(#248) Kis zöld izé válasza grunge (#247) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

De azért ugye te is leülsz egy asztalhoz és megbeszéled magaddal, hogy valami korszerűbb kütyüre váltasz-e, ugye? ;)

Bye!

(#249) grunge válasza Kis zöld izé (#248) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Na ja, de legszívesebben leülnék az ő asztalukhoz és elmondanék nekik egy mesét a teknősről és a skorpióról.:) meglátom mi sül ki ebből, aztán lehet szó modernizációról. egyelőre azonban megtartom a kicsikét:)

(#250) sebgutkopf válasza grunge (#247) üzenetére

sebgutkopf
(senior tag)

Hö ezen mi tartott ilyen sokáig. A 24bites SB live 7.1-re is másfél éve van 64bites vista driver, pedig nem egy mai aktuális kártya.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.