Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) Kis zöld izé válasza Eagl3 (#100) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Természetesen nem szól rosszul a G51-sem, de nem lehet egy kalap alá venni az 5500-al!Sztem mérlegeld az 5500-as szett extra szolgáltatásait valamint a teljesítmény többletet a G51-hez képest.Vezeték nélküli távirányító,505W,THX,DTS dekóder stb.... és nem utolsó sorban egyáltalán nem vagy PC-hez kötve.Ha ezeket a dolgokat szemrevételezed akkor rájössz, hogy a G51 nem éri meg az árát.Ha 30k-ért hozzá tudsz jutni akkor talán,megéri mondjuk itt a [Depo Online Piacon]!

Bye!

(#102) Linser

Linser
(újonc)

Üdv!
Én is vettem egy ilyen "ketyerét"! De minek?!
A Sub saját életet él, nem tudom állítani sem az erősségét sem a váltófrekijét. A régi Genius SW-5.1-et jobban lehetett konfigurálni. Hangkártya rendben mivel más rendszer (Genius) reagál a mély állítgatására.
A többi hangszóró nagyjából rendben.
Esetleg valami ötlet mit csináljak vele, hogy a mély rendesen szóljon mert így gyenge meg erőtlen de nagyon.
Köszi a segítséget

ui:: hangkari X-Fi Titanium Pro Fatality

[ Szerkesztve ]

linux legyen veletek

(#103) Juron válasza Linser (#102) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

A "távirányítón" lehet állítani a hangerőt, mélyet, centert, első és hátsó hangszórók közti hangerő különbséget.
Nálam a mély kb 35-45% körül üzemel, mert nekem ez elég. 50% felett kifejezetten zavar a dübörgés, szóval ereje van.
Ha nálad állítás után sincs ereje, akkor rossz lehet a cuccod.

Whithout order and honour, there is no real life

(#104) bajusz15

bajusz15
(fanatikus tag)

helo
végre megvan az új g51-esem :C
annyi a bajom vele hogy ha huzamosabb ideig ( kb 5-10 perc-ig) hallgatom a zenét ( valami jó kis tucc-tucc számot) akkor a subwooferben, ahonnan kijön a levegő, bentebb nyúlva érezhetően melegszik :Y :F A beállítások a következők:
-master: éppen hogy eléri a 3. "kis kockát"
-sub: felesen van
-surround: felesen van
-center: felesen van.

Nem tudom hogy ki hogy van vele, de engem kifejezetten idegesít hogy így melegszik... haver 500W-os mélyládája semmit nem melegszik semmit..

Előre is köszi a válaszokat, Ákos

(#105) Juron válasza bajusz15 (#104) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Jé, tényleg! az enyém is melegszik! Én nem vettem észre, de problémám se volt vele.
Azt hallottam, hogy új cuccokat nem szabad nagyon döngetni, mert "be kell járatni" a sub-ot.
(Persze az 50% -os erő nem döngetés, de azért tartsd észben).

A haverod mélyládája szerintem felsőbb kategória, mind teljesítményben és felépítésben, azért szuperál jobban.

Nos, ez van. Jó néhány hibája ellenére, azért jó kis cucc ez! Most már csak 31 ezerbe kerül.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#106) willyyy

willyyy
(újonc)

Sziasztok!

Most gondolkozom én is régi hangfalam cseréjén:)
2 logitechen gondolkoztam, az egyik a G51 a másik pedig a Z2300 mivel árukat tekintve 1 szinten vannak . Elsősorban zenére és játékra kellene meg néha-néha egy kis filmezésre :)
A szobám 10nm körüli szóval úgy gondolom mindkét rendszer ereje elég...(talán még sok is :D) Ti melyiket ajánlanátok? Tudom nekem kellene eldönteni, hogy számomra melyik megfelelőbb :) De sajnos egyiket se volt alkalmam még kipróbálni :(

(#107) willyyy

willyyy
(újonc)

Egyébként létezik hogy edigital-tól igyenes a házhozszállítás? Vmi ilyesmit hallottam..:)
Ugyanis Iponba a G51 már csak 28e viszont postával már drágább :S

(#108) bajusz15 válasza Juron (#105) üzenetére

bajusz15
(fanatikus tag)

köszi szépen a válaaszt.
akk nem csak az enyém ilyen.. eddig 1x volt olyan hnagyon felvettem.. de azt sem maxra.. csak hogy úgy kb mit tud :B
akkor marad a bejáratás :)

(#109) maláj

maláj
(őstag)

üdv
xbox360-ra szeretném rákötni a G51-emet amit holnap veszek + :)
1. fog -e menni ???
2. hogy fog szólni ??? (tudom PC-n Audigy 4-el nagyon jól szól)
egyéb tudnivalókat is írhattok amit még nemtudok :)

mi a f@szom az a "dodo, hype, epic fail, facepalm, bullshit, lol, eye candy, powaaa, lájk, fain, candybar, applehater" & tsai ??? beszélni picit magyar ???

(#110) Linser válasza Juron (#103) üzenetére

Linser
(újonc)

Köszi, a választ!
Csere volt rendbejött. Majd lebontja a házat, úgyhogy valóban vissza kell venni a Sub erejét.

linux legyen veletek

(#111) Juron válasza maláj (#109) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Én PS2 -vel használtam. Tök jó, főleg a matrix mód miatt. Én úgy javítottam a dolgon:

1. Vettem olyan kábelt aminek 2 analóg hang dugó a vége (tudod, a piros + fehér), a másik vége meg normál jack.

2. Az analóg végeket rádugom a PS kábel analóg hang kimeneteleire (piros + fehér), a jack -et meg bele a hangkártya line in (külső hang bemenet) csatijába.

3. és TA-DAM! A hangkártya által feltúrbózott hangot kapom (még effektet is kapcsolhatsz rá ha akarsz pl: viszhang)

Hátrány: villanyszámla - mert egyszerre megy a számítógép meg minden.

Persze ha a TV nincs a számítógép közelébe....
Én monitoron konzolozok, mert van rajta bemenet, így nem gond. (Nálam a számítógép ultra multi-média, minden azon van, még videó magnó is van néha rákapcsolva).

(#112) Juron válasza willyyy (#107) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Igen ingyen szállítanak házhoz, és a garanciális ügyintézés is jóval gyorsabb náluk.

[link]

(#113) Juron

Juron
(lelkes újonc)

Mindenkinek Szivesen! Akinek csak tudtam segíteni!

Élvezzétek a cuccot, és ha valaki kritizálná, csak kérdezzétek meg tőle az árkülönbséget...
mert mindennél van jobb, csak nem mindegy hogy mennyiért!

(#114) DelfinDave

DelfinDave
(újonc)

Sziasztok!
Nappaliba szeretnék (30nm) 5.1-es hangfalakat. A Genius sw-hf 5005-öst és a Logitech G51-est néztem ki, de sajnos nem tudok dönteni köztük :F ... a Geniusos fórumon a Geniust dicsérik... itt pedig a Logitechet. Legfőképp filmek nézésére kellene, és a cél, h minnél szebb hangzása leszen, az ereje csak ez után jön. (Aki hallotta mind2őt, összevetve véleményét szívesen fogadom!)

Válaszotokat előre is köszönöm! :R

(#115) Juron válasza DelfinDave (#114) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Mire akarod rákötni?

(#116) grunge

grunge
(PH! addikt)

elgondolkodtam h én is egy ilyen rendszert választok. kb 20nm-es szobában kellene falat bontani vele.:)

I heard, the truth was built to bend..

(#117) grunge

grunge
(PH! addikt)

kedves tulajok! írnáto ka mélyröl?:) kiváncsi vagyok h mennyire 'pontos' stb. hasonlo áru geniushoz képest menniyre ütös a cucc? közepe is rendben van?

(#118) DelfinDave

DelfinDave
(újonc)

HTPC-hez lesz hozzákötve... de már megvettem a G51-et. Szerintem az árához képest nagyon jól szól, bár itt a fórumon a leírtakhoz képest a mélyet kevésnek tartom, a méretét illetően kisebb, mint amire számítottam, bár ez az én szemszögem. 30nm-es nappaliba szerintem elegendő, főleg aki nem akar túl sokat költeni rá. Meg vagyok vele elégedve! :K És hogy ne csak negatívumokat írjak, a vezérlője nagy meglepetésemre nem felejti el a beállításokat... ennek roppant örülök! :C

(#119) grunge válasza DelfinDave (#118) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

az biztato h betölt egy 30nm-es szobát:)

(#120) Juron válasza DelfinDave (#118) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

:C Na, ugye nem rossz! 30 ezerért! Én még 39-ért vettem, de annyiért is jó volt. 30k-ért abszolút szuper!
Ez a mátrix mód meg bizonyos dolgokhoz (pl konzol), tök jó tud lenni!

Ne felejtsétek el kikapcsolni a matrixot használat után, mert bekapcsolva nem szól 5.1-nél a center!!

Elszenvedtem vagy negyed órát mire rá jöttem mi a baj :N
-néztem a hangkártyát, megigazítottam...
-ellenőriztem a csatlakozásokat...
-Windows szoftveres hang beállítások ellenörzés...
-Média lejátszó progik ellenenörzés...
Egyikkel sincs baj... Jé! Bekapcsolva maradt a matrix! Kikapcs - minden OK!

Szóval mielőtt szívrohamot kaptok.. nézzetek rá! :D

(#121) grunge válasza Juron (#120) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

én a msotani z-640esemmel jártam igy egyszer. csak itt nem hallgat el a center, hanem irto hangos lesz és felboritja az egész hangképet. tekergettem is a tekeröket, igazgattam equalizert, mire rájöttem h mi a hiba:)

(#122) Noemi18

Noemi18
(újonc)

Üdv.

Creative SB X-Fi XtremeGamer hangkártyám mellé szeretnék venni egy ilyen G51 et :) .
Jól fog-e szólni ezzel a hangkártyával?
Távirányítója vezeték nélküli-e? ( hardverKERen annak van írva de láttam pár képet amiből 1 vezeték jön ki a távirányítójából, s olyat is amin nincs ilyen vezeték :) )

(#123) Eagl3 válasza Noemi18 (#122) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó az a hangkártya, és vezetékes a "távirányítója".

(#124) badcoy

badcoy
(újonc)

Sziasztok,

Segitséget szeretnék kérni:Vettem egy Logitech G51-es hangfalszettet,összedugtam a géppel és a windows vista tesztelöjével próbáltam ki és nem szól csak a jobb és bal hangfal meg a sub!Ez miért van?Többször is ellenöriztem a kábeleket és jol van összedugva!Nincs külön hangkártya csak integrált 5,1 van az alaplapon(gigabyte EP45 UD3R)!A távirányitot se tudom használni hiába állitgatok rajta bármit.
Ha vki tud akkor segitsen!
Köszi elöre is!

(#125) americanidiot válasza badcoy (#124) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Szia! Ez nem a hangfal hibája lesz, hanem a hangkártyáé.
Nyisd meg a HD Audio managert. (óra mellett van az ikonja a tálcán).
Hangszóró konfigurációhoz állíts be 5-1-et.
Ezután kattins a HD Audio managerben a fekete csatlakozót ábrázoló gombra jobb egérgombbal, válaszd: Csatlakozó átprogramozása.
Válaszd: Első hangszórók kimenete. (Zenénél pl.)
Játékoknál, és 5.1-es anyagoknál állíts ugyanezt: Hátsó hangszórók kimenetére.

[ Szerkesztve ]

(#126) badcoy válasza americanidiot (#125) üzenetére

badcoy
(újonc)

Beállitottam: a jobb elsö és bal elesö hangfal az szól,a sub szól de a jobb hátsó,balhátsó és a center nem szól!Ötlet?

(#127) americanidiot válasza badcoy (#126) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Játékokkal is megpróbáltad?
Illeve úgyis megpróbáltad, hogy a fekete csatlakozót is első hangszórók kimenetére programozod?

(#128) badcoy

badcoy
(újonc)

Van piros,fekete,pink meg zöld amit lehet állitani!Melyiket melyikre állitsam hogy mindegyik müködjön?

(#129) badcoy válasza americanidiot (#127) üzenetére

badcoy
(újonc)

Próbáltam és itt a beállitásokkal van vmi gondom!Most már szolt mindegyik csak a mély nem!Jó lenne ha az összes szólna!Ha tudsz segits!

(#130) americanidiot válasza badcoy (#128) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Így kell kinéznie. a rózsaszín nem aktív, a piros meg narancssárga, arra állítsd a közép/mélyet, zöldre az első hangot, a feketére meg zenénél az első hangot, játékoknál a hátsó hangot.

(#131) badcoy válasza americanidiot (#130) üzenetére

badcoy
(újonc)

Nalam nincs narancssárga!Csak piros,zöld,fekete meg rózsaszin!De lehet csak én vagyok a nagyon vak...Szóval?

(#132) americanidiot válasza badcoy (#131) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Akkor valószínűleg az utóbbi verzió áll fenn, mert tök ugyanolyan hangkártyánk van, de ami ennél is fontosabb, hogy a hangkártyákon az a csati narancssárga, nem piros.

Akkor a pirosra állítsd a közép/mélyet, a többire meg ahogy mondtam.

[ Szerkesztve ]

(#133) badcoy válasza americanidiot (#132) üzenetére

badcoy
(újonc)

Szóval a rózsaszin az csak a fejhallgató nem érdekes most jöttem rá!Beállitom ugy ahogy mondod akkor a central helyett a sub szól és a két hátsó nem szól már szétvág!Itt van haveroom is és önála is ugy van ahogy nálad de itt meg nem müködik!A másik meg ha az opcionális hangszórókat álligatom akkor is máshogy szól!!!Komolyan érted ez?Ha nálad müködik havernál müködi akkor itt miért nem?

(#134) americanidiot válasza badcoy (#133) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Beállítottad az 5.1-et is?
Jó lenne, ha motatnál egy pillanatképet, ahogy én.

Mod.: A rózsaszín nem fejhallgató, hanem mikrofon bemenet.

[ Szerkesztve ]

(#135) badcoy válasza americanidiot (#134) üzenetére

badcoy
(újonc)

Itt a kép!

[ Szerkesztve ]

(#136) americanidiot válasza badcoy (#135) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Hát akkor az Analóg /Back Panel alatti csatlakozókkal kell babrálni:
Zenénél:
narancs-bal felső a 6 közül : programozd át vagy közép/mélyre vagy első hangszórókra
fekete: bal középső: programozd át első hangszórók kimenetére
zöld: programozd át első hangszórók kimenetére

Játéknál és Vista tesztnél:
narancs: közép/mély
fekete: hátsó hangszórók kimenete
zöld: első hangszórók kimenete

[ Szerkesztve ]

(#137) badcoy válasza americanidiot (#136) üzenetére

badcoy
(újonc)

Látod?
Valami észrevétel?

[ Szerkesztve ]

(#138) americanidiot válasza americanidiot (#136) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Ha így sem működik, akkor passz.
Próbálkozz meg új hangkari driverrel, vagy nem tudom.
De nem a hangfal hibája lesz.
Esetleg mégis rossz helyre dugtad a kábeleket.

[ Szerkesztve ]

(#139) badcoy válasza americanidiot (#138) üzenetére

badcoy
(újonc)

Átvittem haveromhoz akinek van 5.1-es rendszere és müködik is rákötöttük a gépére és ott se müködött a tesztben!!Ez miért lehet?Gyáris hiábs lehet vagy mi?Viszont elinditottunk egy filmet és ott müködik de van egy érdekessége a hangnak a sub nagyon hangos a többi hangfal meg nagyon halk!És hiába állitom a hangerőszabályozóval nem változik semmi de semmi....!Nincs ehhez vmi kezelöprogram,vm gyári?
Ha valakinek van vmi ötlete akkor örülnék ha leirná ide a forumba!
Elöre is köszi!

(#140) americanidiot válasza badcoy (#139) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Haverodé működött a tesztben, csak a tied nem?

Az meg, hogy sok a mély, a Logitech sajátossága, de hogy nem lehet rajta állítani, olyan nincsen. A távirányitójanak minden helyzetben szabályoznia kell.

(#141) badcoy válasza americanidiot (#140) üzenetére

badcoy
(újonc)

Tehát a távirányito nem reagál csal a mute gomb meg a be ki-kapcs gomb!Elég érdekes!
Igen havernál müködött a saját 5.1-e a tesztben de az én hangfalaim nem müködtek,ez megint csak érdekes!

(#142) americanidiot válasza badcoy (#141) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Ez marha érdekes. :F
Innentől már elképzelhető, hogy a g51 erősítőjében van a hiba.
Nem tudom, ilyenkor mi a megoldás.

(#143) badcoy válasza americanidiot (#140) üzenetére

badcoy
(újonc)

Sikerült!!!!Nem hiszed el de én se hogy mi volt a hiba oka!Szétszerdtem az egészet ujra és a távirányító aljzatában 1 tü el volt görbülve helyreállítottam és müködik minden!A teszt is a távirányitó is minden!
Neked köszönöm szépen a segítséget és a türelmedet is!
Minden jót!

(#144) americanidiot válasza badcoy (#143) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Nincs mit! :)
Gratulálok és használd egészséggel! :)

(#145) grunge

grunge
(PH! addikt)

kb 90% hogy én is erre a rendszerre váltok, eddig tetszik amit olvastam róla.:) van már valaki aki hosszabb ideje ilyet használ? némi para van még bennem a szavatosságot illetőleg, nagytestvér topikban (z5500) azért nem mindenkinek jutott elsőre hibátlan szett...

(#146) Juron válasza grunge (#145) üzenetére

Juron
(lelkes újonc)

Nézz szét a topic eleji posztokban.
Én 08 január óta használom, vagy is majdnem egy éve.
39-ért vettem akkor, és nem bántam meg, nagyon elégedett vagyok!!

Most meg 30k-ért még jobb!

[ Szerkesztve ]

(#147) Eagl3 válasza Juron (#146) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is erősen gondolkodtam ezen a cuccon, de végül inkább a Genius 6000-et választottam, nem bántam meg. :)

(#148) ForRedGlory válasza DelfinDave (#118) üzenetére

ForRedGlory
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyébként milyen oprendszer alatt tartod kevésnek a mélyet?
Ha Vistád van, akkor próbáld ki XP alatt is, mert Sokkal (így nagybetűvel írva) jobban szól.
Ha meg XP alatt kevés akkor meg ízlések és pofonok :)

"Van aki sima securytinél dolgozik, és az is büszke tud lenni. Pedig lehet csak portás." - by Artudítúú [R2D20208]

(#149) ForRedGlory válasza grunge (#145) üzenetére

ForRedGlory
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem még csak egy hónapja van meg, de az égvilágon semmi bajom nincs vele.
Volt Genius 5.1 5005-ös hangfalam (cseresznye színű), és van összehasonlítási alapom. Mintha ez hangyányival szebben szólna, ennyi előnye van. Viszont a Genius talán hangosabb egy kicsit, a mélye legalábbis biztosan.

"Van aki sima securytinél dolgozik, és az is büszke tud lenni. Pedig lehet csak portás." - by Artudítúú [R2D20208]

(#150) Eagl3 válasza ForRedGlory (#149) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 6000-es meg méginkább...
De így 30 körüli árért már nem rossz a G51 sem.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.