Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) P2000WRC

P2000WRC
(kvázi-tag)

Üdv!

Régen csak olcsó gamepad-okat használtam, amik nem nagyon támogatták az általam kedvelt játékokat. Ezért nemrég úgy döntöttem beruházok egy komolyabbra, ami a rumblepad 2 lett, cordless változatban.
Jóval jobb, mint a korábbiak, nem is kérdés, de sajnos egy probléma ugyanúgy fent áll, mint az olcsóbb verzióknál is: autós játékoknál az iránygombok használhatatlanok. A legkisebb érintésre is azonnal "koppanásig" elfordulnak az autó kerekei. Próbáltam a logitech profiler-rel megoldani a problémát, ami a Test Drive esetében és a Colin 2-nél sikerült is, de az F1 Challenge, RBR, Dirt, stb. továbbra is játszhatatlan így. A két analóg vezérlő nem olyan érzékeny, de azt meg képtelen vagyok megszokni.
Mi lehet az oka? Mit és hol kell átállítani?
Köszönöm előre is a segítséget! :R :R

(#52) Pecc válasza P2000WRC (#51) üzenetére

Pecc
(őstag)

Na erre én is kiváncsi lennék, nálam is ugyanez a probléma dirt2ben pl.
G25 meg drága... :(((

"Mindent megcsinálunk, csak sokáig tart, meg sz.r lesz."

(#53) teglasz

teglasz
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy ehhez a gamepad-hoz honnan tudnék
játék profilokat letölteni. A Logitech honlapján van kiírva egy csomó,
de gondolom valahonnan le lehet tölteni még hozzá? Vagy nem?

Privát üzenetre illik válaszolni !

(#54) Joe347

Joe347
(újonc)

Sziasztok!

Nekem az a problémám a Dirt2 és Logitech Rumblepad 2 párosítással, hogy eleve kontrollerek közül nem tudom kiválasztani, ami még annyira nem is súlyos gond, mert a gombokat simán átprogramoztam a kontroller gombjaira (gáz, fék, jobb-, bal irány, stb...),.. a nagyobb gond inkább az, hogy az analog kar finomságán nem tudok állítani. A játék remekül megy, meg minden, de ha egy légysz@rnyival nagyobb erővel mozgatom a kart, az autóm már fel is kenődött a hozzá legközelebb eső objektumra. Van erre valami megoldás? A wheels beállításai nem működnek rá, a preset menüben pedig csak keyboard van...

Előre is köszi a segítséget!

(#55) P2000WRC válasza Joe347 (#54) üzenetére

P2000WRC
(kvázi-tag)

Ez a mi problémánk is (finomságán nem lehet állítani), de úgy látszik senki sem tud rá megoldást... :(

[ Szerkesztve ]

(#56) bgabi1

bgabi1
(újonc)

Sziasztok!
Segítsetek légyszi, problémám a következő. Több olyan játékkal játszom, ahol be lehet állítani a rezgőhatást, pl F1 stb. Beruháztam egy Logitech Cordless Rumblepad2 -be és sajna semmilyen körülmények között sem akar rezegni. Minden működik rajta a gombokat be tudom kalibrálni, ha megnyomom a rezgés bekapcsolását rezeg, röviden és hosszan is.
Gondolom a hosszantartó a bekapcs. Ha játszom, akkor sajna nyoma sincs ezen funkciónak.
Kérdésem, hogy nem kell-e valamit engedélyezni a windowsban hozzá? Ott is leteszteltem a játékvezérlőknél és minden jó elvileg. Más NFS és egyéb rezgős játékoknál sem megy. Annak esetleg lehet-e köze a dologhoz, hogy egy játékprogram nem eredetiben fut, de teljes verzióban? Köszönöm annak, aki megszán segítségével!!

(#57) tankagogy

tankagogy
(őstag)
LOGOUT blog

van egy Logitech Rumblepad 2 !

Az a bajom, hogy felraktam a driverét stb., de egyik játéknál se tudom használni

Pl. Cod MW2, Kane & Lynch : Dead Man!

KIVÉVE Rally Trophy... :U ott is a joystick részével!

nem tudom most hogy a játékokkal van a baj vagy a rumblepaddal!

hogy lehet " aktiválni" a játékokhoz?

TANKAGOGY BAZÁRJA!

Bin Ladent Barca mezben lőtték le... EZért most nem lehet tudni hogy meghalt vagy színészkedik!:D:D

(#58) raskolnikoff

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

Halihó, Akinek dirt 2-nél gondjai voltak: kijött az első patch aminek a leírásában találtam ezt:

• Added support for Logitech Cordless RumblePad 2 USB controller

Manuális patch verzió érkezik, jelenleg azt hiszem csak liveon meg streamen keresztül lehet frissiteni...a lényeg hogy szedjétek le majd a patchet :)

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#59) _Blank_

_Blank_
(senior tag)

lehet valahol kapni 10k alatt a Cordless-t? mert én nemigen találtam. valaki írta hogy az iPonban 6k-ért vett nemrég ilyet, most meg 10 fölött van.

(#60) tankagogy válasza _Blank_ (#59) üzenetére

tankagogy
(őstag)
LOGOUT blog

4-5 ért vannak árgép, vatera, hardverapron keresglj!

Bin Ladent Barca mezben lőtték le... EZért most nem lehet tudni hogy meghalt vagy színészkedik!:D:D

(#61) _Blank_ válasza tankagogy (#60) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

thenksz, közben találtam egyet 5kért. :)

(#62) tankagogy válasza _Blank_ (#61) üzenetére

tankagogy
(őstag)
LOGOUT blog

hajrá ;)

(#63) Sifre

Sifre
(fanatikus tag)

Hi!
Azt jól sejtem, hogy ha villog a led a gamepaden és nem rezeg, de egyébként működik, akkor elemet kéne cserélni?
(még a gyári duracell van benne 2 éve, jól bírta, igaz nem sokat használtam :) )

Siemens M35 -> Nokia 5110 -> Siemens S55 -> Nokia 3650 -> Nokia 6680 -> Nokia N73 -> Nokia 5800 -> Nokia N8 -> Nexus S

(#64) _Blank_ válasza Sifre (#63) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

nekem csak akkor villog ha megnyomom a mode gombot. próbáld ki két újabb elemmel, ha azzal rezeg akkor elemcsere. :) /nekem most két ősrégi telep van benn és minden ok/

(#65) Sifre válasza _Blank_ (#64) üzenetére

Sifre
(fanatikus tag)

Az elemcserét nem erőltettem még abból kifolyólag, hogy ***** nehéz leszedni az alján a fedelet. Olyan érzésem van hogy az ujjam előbb fog leszakadni, minthogy lejönne :)

Ha hazaértem majd még birkózok vele :)

Siemens M35 -> Nokia 5110 -> Siemens S55 -> Nokia 3650 -> Nokia 6680 -> Nokia N73 -> Nokia 5800 -> Nokia N8 -> Nexus S

(#66) _Blank_ válasza Sifre (#65) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

az érdekes mert nekem egy pattintás és lentvan a hátlap. megfordítod a joy-t és ugyanúgy kézbeveszed a két markolatot mintha rendesen fognád, majd két hüvelykujjal határozott mozdulattal lehúzod. annyira nem nehéz. :D

(#67) Sifre válasza _Blank_ (#66) üzenetére

Sifre
(fanatikus tag)

Már sikerült, de nem volt egyszerű :) Valószínűleg azért ilyen szoros, mert még nem nagyon volt leszedve, majd bekopik :)

(#68) HartgeH3-2.8

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok

Van egy ilyen Joy-om elég régóta nagyon szeretem (Wireless) változat.Sok játékhoz szuper jól tudom alkalmazni analog karokkal jól lehet játszani.Például LFS ben teljesen jól be lehet csillapítani a kormány mozgását de rFactorban egyszerüen bárhol állítok akár a játékban akár a profilerben nem sikerül.Van esetleg valami megoldás erre?

A jelenség az hogy picit akarok csak mozdítani a kormányon és egyből csutkán jobbra vagy ellenkező esetben balra kitolja a kormányt ami igy lehetetlenné teszi a vezetést.Más játékban ez szuper jól belőhető lehet hogy az rFactor nem támogatja a GamePad-ot?

http://steamcommunity.com/groups/race07series - Ha itt nem érsz el akkor még ott az e-mail vagy a telefon! (Adatlap)

(#69) flanki

flanki
(lelkes újonc)

Üdv!

Lehet megoldás lehet problémátokra amit leírok...
bár én mostanság a Haw-x-el próbálgattam...
A lényeg hogy a Logitech Profiler-rel kell ugye profilt csinálni az adott játéknak,
Úgy kell belönöd az iránytást még a játékban hogy az egér y tengelyére a fordulást tehát bal, jobb...és az egér érzékenységét...a játék menüjében le kell húzni...
Ezuzán a profiler-ben be kell lőni hogy a bal-jobb...(ami ugye y tengelyen van...már) a pad - D padján vagy Analóg részén legyen...
ezután már csak finombeállításokat kell alkalmaznod...
nem tuti h minden játéknál müködni fog de nekem pl a Haw-x-nél megy...

no peace! ;)

(#70) Maksifül válasza teglasz (#53) üzenetére

Maksifül
(fanatikus tag)

Itt találtam egy jó csomó játékos profilt, ha valakinek kellenének még. :))

Mizu paródia: http://www.youtube.com/watch?v=hAj3j2Zr-uo

(#71) petymeg

petymeg
(senior tag)

sziasztok
nekem ilyen gamepadom van. elégedett vagyok de néhány játéknál nem bírom belőni hogy működjön.

pl ilyen a resident evil 5 amiben sajnos nem tudom beállítani, annyi a lehetőség hogy teljesen elveszek...

tud vki segíteni?

ja meg még egy dolog, elvileg ez remeg ha mondjuk nekimegyek autóval a falnak stb. ha megnyomom az egyik gombot remeg is de játékban még egyszer se remegett, mikor kellett volna

[ Szerkesztve ]

SONY XPERIA S - Stock ROM (Android 2.3.7)

(#72) Maksifül válasza petymeg (#71) üzenetére

Maksifül
(fanatikus tag)

Resident Evil 5-nél van olyan probléma, hogy a bal joysick nem megfelelő irányba fordítja a karakter tekintetét. A config file-ban át kell írni a hozzá tartozó sorokat:

Go to your "my documents" and look for the "CAPCOM>RESIDENT EVIL 5" folder and you should see a "Config" file. open that file and look for

RSTICK_VERT=Z
RSTICK_HORZ=RZ

change it to this:

RSTICK_VERT=RZ
RSTICK_HORZ=Z

Ennyi a megoldás, utána már tökéletesen ment nálam. :))

(#73) Maksifül válasza Maksifül (#72) üzenetére

Maksifül
(fanatikus tag)

Bocsi, JOBB botkormányt akartam írni, amivel körülnézni, célozni lehet. Csak már nem tudtam módosítani az előző üzenetet.

(#74) Nomak87

Nomak87
(újonc)

Üdv, nekem egy olyan gondom lenne, hogy 4 napja vettem egy ilyen padot. Szépen is ment egy darabig, viszont tegnap nfs alatt úgy gondolta nem akar reagálni semmire. Cseréltem benne elemet, 8at is kipróbáltam bele, tölthetőt, nem tölthetőt.. rányomtam a vevő egység gombjára is de azon kívül, hogy fél másodpercenként villog semmi reakció. Átraktam a laptopra, felinstalláltam de itt sincs semmi reakció, a padon bármilyen gombot nyomogatok szintén nem reagál. Annyi van még, hogy mikor kihúzom a vevőegységet és megint bedugom, aztán rányomok valamelyik gombra a padon egyet villan a mode gomb felett és kész. Már leszedtem eszközkezelőből asztali gépen a cuccot, a programot, újra pakoltam utána, wint updateltem, karbantartottam.. de cseszik működni. Az ötletekből kifogytam, ezért, ha valakinek van hasonló tapasztalata vagy ötlete arra vevő lennék.

(#75) zeus021 válasza Nomak87 (#74) üzenetére

zeus021
(újonc)

Üdv, nekem is hasonló problémákkal kellett megbirkózni, de hála az égnek meg találtam a megoldást. Annyit kell tenned, hogy telepítsed a gamepad szoftverét, az utasításoknak megfelelően, mikor ez megtörtént annyi hiba lesz, hogy nem lesz kapcsolat a gamepad és a vevőegysége között. Ilyenkor az a teendőd, hogy vedd ki az egyik elemet/aksit a gamepadból, amikor kivetted nyomd meg egyszerre az 5 és a 7 gombokat, jó hosszan és amíg nyomod a gombokat helyezd vissza az elemet/aksit. Elméletileg ez megoldja a problémát.
Remélem tudtam segíteni :D

(#76) Nomak87 válasza zeus021 (#75) üzenetére

Nomak87
(újonc)

Üdv, köszi de visszavittem edigitalhoz és kicserélték a srácok :) De, ha ezzel is megtörténik akkor megpróbálom majd ezt a technikát :D

(#77) Marci0331

Marci0331
(újonc)

Sziasztok
Van nekem egy Logitech cordless rumblepad2 de már kiszolgálta az idejét 3-4 éves és már beragadnak a gombjai.
Az lenne a kérdésem szerintetek ez a Logitech Wireless Gamepad F710 is negálná a helyét? Aki már használ(t) ilyet az milyen véleménnyel van róla?

(#78) Backrau

Backrau
(kvázi-tag)

Sziasztok! Van egy ilyen joystickom. A problémám az, hogy elveszett az érzékelő adaptere. Ha én veszek még egyet akkor a 2 joy-t tudom egy érzékelővel használni egyszerre? Remélem tudtok segíteni ebben. Üdv

(#79) sestertius

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Az F710-el kapcsolatos vélemény engem is érdekelne...

Vezeték nélküli Rumblepad 2-t használok, de pár napja "megment"... Olyan, mintha a két kar állandóan húzva lenne ferdén egymással ellentétes irányban. Ha belépek egy játékba, már a menünél körbe forog az egész kép és csak akkor áll le, ha kibillentem mindkét kart szélső helyzetbe - ekkor érzi azt, hogy nullán áll. A többi gomb működik rendben. Találkozott már valaki ilyen problémával? Most megdöglött az egész? Mert azt nem hinném, hogy egyszerre beragadt mindkét kar - tekintettel arra, hogy nem is használtam, csak a nyomó gombokat... :U

Ha annyi az egésznek, akkor Backrau, lesz egy ilyen érzékelőm, ha érdekel...

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GTX 580 SOC eladó vagy beszámítható GTX 680-ba!

(#80) sestertius válasza sestertius (#79) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Upsz, vissza olvasva a 6-8 gomb benyomás/egy elem kivesz-visszarak megoldás eredményre vezetett! :D

Gigabyte GTX 580 SOC eladó vagy beszámítható GTX 680-ba!

(#81) Backrau válasza sestertius (#79) üzenetére

Backrau
(kvázi-tag)

Hát sajna sok hasznát nem veszem az érzékelőnek. Utánajártam és kiderült, hogy csak a saját érzékelőjével tudom használni a joy-t. Másikkal nem hiába szereznék. Most így van egy díszem.

(#82) HartgeH3-2.8

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Elsőként itt kérdezném meg. Tudja valaki rfactorban hogyan lehetne normálisan belőni a kormányzást? hiába állítom (lassítom) be a digitális kormányzást az analóg karokra hirtelen kormány elfordításnál akár teljesen jobbra avagy teljesen balra kitér , pl LFS nél ezt gyönyörűen be tudtam lőni tehát ha elfordítom lassan fordul el.

Valakinek ötlete esetleg?

http://steamcommunity.com/groups/race07series - Ha itt nem érsz el akkor még ott az e-mail vagy a telefon! (Adatlap)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.